Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
attiati #3491 üzenetére
A Gigának most kivételesen jó a Biosa pláne annak ami nekem van, szerintem a legtöbb állítási lehetőséggel rendelkező FM2 -ben, igaz frissítés csak 1x jött hozzá de mivel tökéletesen működik annyira nem is hiányolom, i pár állítási lehetőség az olcsóbb lapoknál hiányzik de akkor is elég jól sikerültek, gondolom tanultak az elmúlt AM3, bénázásokból.
-
törölt tag
válasz
attiati #3486 üzenetére
Ha nem tuningolsz, vállalható mind a két lap. Ha igen, az is a mértéktől függ. Én személy szerint megfogadtam, hogy többé nem adom 6+2, vagy inkább 8+2 fázis alá. Pont ezeknek a nagyobb testvéreit néztem ki: ASRock FM2A85X Extreme6, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, de sajnos, nem egy árkategóriában vannak az általad kiszemeltekkel.
Az Etrontól szerintem nem kell annyira tartani. Az EJ168 volt problémás, de azzal is csak annyi, hogy hűteni kellett és mindig a legújabb driverrel használni. Ezen az ASRockon EJ188 van, amire messzemenően nincs annyi panasz, mint az elődjére.
A BIOS (UEFI) kényes kérdés. Valaki nagyon jól megfogalmazta előttem, azt hiszem, pont ebben a témában, hogy Gigáéknál inkább kidobnak egy új revíziót, mintsem írnának egy normálisabb BIOS-t. Hasonlóan látom a dolgot, a szoftveres megoldásaikkal sosem voltam kibékülve.
Az USB3 portok száma megint egy olyan dolog, amit neked kell tudnod, hogy mennyit használsz, mennyire van szükséged. De szerintem nincs 6 darab Kingston DataTraveler HyperX 3.0-d, amit folyamatosan, megállás nélkül nyírnál.
A hangchip mind a két esetben egy Realtek ALC892-es. Olyan, amilyen. Én egy 889-esnek jobban örülnék. Nem sokkal, mert komolyabb hangtechnika hiányában nem hallom az előnyét, de a specifikációk mutatnak némi diffit.
889 DACs with 108dB SNR (A-weighting)
892 DACs with 95dB SNR (A-weighting)
889 ADCs with 104dB SNR (A-weighting)
892 ADCs with 90dB SNR (A-weighting)
889 Three stereo ADCs
892 Two stereo ADCs
889 All DACs supports 44.1k/48k/88.2k/96k/176.4k/192kHz sample rate
892 All DACs supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate
889 All ADCs supports 44.1k/48k/88.2k/96k/176.4k/192kHz sample rate
892 All ADCs supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate
889 16/20/24-bit SPDIF-IN supports 32k/44.1k/48k/96k/192kHz sample rate
892 16/20/24-bit SPDIF-IN supports 44.1k/48k/96k/192kHz sample rate
889 Port-A/B/C/D/E/F built in headphone amplifiers
892 Port-D/E/F built-in headphone amplifiers -
attiati
veterán
asus nekem túlárazott, msi-ből meg annyira megnéznék már egy bővebb kínálatot (kijönnek 5db alaplappal, itx-estől, mindenestől...)
Most az etron chip riasztott el az asrocktól? Az alap 2db usb3-as port az ugyanaz az asrock-on, mint az msi-n vagy asus-on, csak a plusz 4db az etron, nem?
-
attiati
veterán
jajó, közben keresgettem
nem lehet, hogy az Etron EJ188-nál már javítottak valamit?
mondjuk a gigán is etron-t használnak, úgyhogy ilyen szempontból ez is egyformaannak lehet valami alapja egyébként, vagy csak mendemonda, hogy a giga és asrock lapokon gyengébb a hangminőség? hisz elvileg ugyanazt a realtek hangchip-et használják, mint msi és asus lapokon
-
-
Simid
senior tag
válasz
attiati #3486 üzenetére
Szerintem egyikkel sem nyúlhatsz mellé, ezek már azért nem alsó kategóriás lapok. Említettek korábban valamit, hogy a Giga lap nem kapott újabb BIOS-t. Nem tudom ez mennyire lehet probléma, de talán emiatt érdemes lehet az ASrockot választani. (Én kb ilyen apróságok miatt döntöttem végül az ASrock mellett)
-
StSanya
senior tag
válasz
attiati #3486 üzenetére
Nem az USB3 döntse el, mert igen, azt jelenti, de ez meg van az Asrock-nál is, sőt, ott 6 db hátsó USB3 van, + 2 előre kivezethető. Gigánál meg 2 hátul fixen, s 2 előre. Asrockban van ugyanis egy Etron EJ188 chip, ennek a 4 USB3-a van kivezetve hátra.
- 2 x Rear USB 3.0 ports by AMD A85X (Hudson-D4), support USB 1.1/2.0/3.0 up to 5Gb/s
- 4 x Rear USB 3.0 ports by Etron EJ188, support USB 1.1/2.0/3.0 up to 5Gb/s
- 1 x Front USB 3.0 header (supports 2 USB 3.0 ports) by AMD A85X (Hudson-D4), supports USB 1.1/2.0/3.0 up to 5Gb/s -
attiati
veterán
Gigabyte F2A85X-D3H vs. Asrock FM2A85X Extreme4?
Alsóbb kategóriás asrockokat lehet nem merném bevállalni, de ezt igen.
Árban majdnem tök ugyanaz, asrock többet tud valamivel (talán a lucid virtu a legnagyobb különbség), talán biosban is több és gyakoribb support várható. Ellenvetés? (konkrétan ez ellen a lap ellen, nem asrock ellen)ez a giga is 4+2 Power Phase?
a gigánál hogy értendő ez? Lesz mit rácsatlakoztatni usb3-at a ház előlapi usb3 portjára?: "Up to 4 USB 3.0/2.0 ports (2 ports on the back panel, 2 ports available through the internal USB header)"
-
Dzsabba
aktív tag
-
jeni
félisten
-
headhunter
addikt
-
jeni
félisten
válasz
Trebron09 #3480 üzenetére
árgép semmit se dobott ki abból
inkább ilyet amelyen aranyból vannak az alkatrészek!
amúgy az Asrock használ olyanokat a lapjain -
headhunter
addikt
-
törölt tag
válasz
kenyervagyok #3475 üzenetére
-
kenyervagyok
csendes tag
Ez mennyire lehet valós?
Kingston HYPERX DDR3 8GB 2400MHz CL9 - 17.145Ft ?! -
jeni
félisten
válasz
kernorbi #3472 üzenetére
Hello
Búék
Asrock lap normál ATX méretben
Geil Evo Leggera 2x4GB 2133Mhzha nem elég a proci teljesítménye akkor még mindig tudod bővíteni egy jó VGA karival.
-
kernorbi
csendes tag
Üdv mindenkinek, és persze B.U.É.K.
Tanácsadásra lenne szükségem. Eldőlt hogy 1-2 héten belül újítom a gépemet. A procc biztos hogy A10-5800K lesz. De a többivel bajban vagyok. Szeretném, ha felhomályosítanátok azzal kapcsolatban, hogy milyen deszkát érdemes alá tenni és hogy a deszkába milyen RAM menjen. Játszani szeretnék, de a monitor marad 1280*1024. A csúcs deszkák közül most "nincs kedvem" válogatni max 20k-t adnék érte. Asrock-ból jónak tűnő példányok vannak, akár 20k alatt is, vagy inkább nézelődjek másfelé? Memóriából érdemes beruházni valami komolyabb szettre? 2000 MHz feletti tempóból észre fogok venni valamit? Vagy elég az 1866? Vagy még az se kell? Meg egyáltalán mennyit vegyek, 4 vagy 8 GB-ot. Vagy jobban járok, ha bővítem a rendszert egy 6670-el? Meg úgy általában, mik a tapasztalatok?
-
jeni
félisten
-
Trebron09
őstag
Nem tudom volt-e már...
[link]Ez mennyire ajánlott vétel?
-
jeni
félisten
válasz
HeavyToys #3431 üzenetére
Üdv
Innen óllozva.
Erre a memóriára gondoltál? Geil 8GB DDR3 2133MHz Evo Leggera (2x4GB) OC KIT -
törölt tag
válasz
djpetar #3465 üzenetére
A Memory Support List oldal csak tájékoztató jellegű, hogy milyen RAM-okkal megy biztosan az alaplap. Az, hogy nincs felsorolva minden modul, nem zárja ki, hogy más típusokkal is tökéletesen működhet.
Az sem lényeg, hogy 2000 MHz körül menjen a memória, mivel az 1066 MHz-eseket is támogatja. Inkább ajánlottnak mondanám a Te esetedben, mert egy APU-t hajtanál, aminek az IGP része szinte könyörög a magasabb frekvenciájú RAM-okért. A mérete meg rád van bízva, programhasználattól függ. Elég szokott lenni sok mindenre a 4 GB, de én azt mondom, megérné most 8 GB-ba fektetni, amíg ilyen olcsó, gondolván a jövőre is. -
Borokafa
őstag
BUÉK mindenkinek!
-
djpetar
tag
Sziasztok!
Memória választásnál (Asrock FM2 Pro4-M alaplapról van szó) mennyire fontos olyan típust választani, ami a gyártó honlapján a támogatottak listájában van? Jómagam ezt néztem ki 8GB 2133MHz DDR3 RAM Kingston HyperX (2X4GB) (KHX21C11T3K2/8X) CL11 XMP Beast Series, vagy esetleg ezt Gskill 8GB (2x4GB) DDR3 2133MHz F3-17000CL11D-8GBXL. Vagy csak annyi a lényeg, hogy DDR3 és 2000 MHz körül legyen?
Esetleg elég a 4 Gb, vagy mindenképpen ajánlott a 8 Gb?ui.: BÚÉK!
-
atti_2010
nagyúr
Aki csak nettezni akar meg hasonló annak szuper a 65W TDP Trinity, de aki játszani szeretne az ne sajnálja az A10-5800K + 2133-2400 Mhz RAM hardverre a lóvét, nem egy érvágás és meghálálja.
-
törölt tag
Rendben. Ha minden igaz, akkor pénteken megjönnek a motyók,összerakom gyorsan és akkor majd jelentkezem.
-
zsola32
őstag
válasz
#40731136 #3451 üzenetére
kíváncsi leszek a véleményedre, a konfigoddal kapcsolatban.
a proci és a ramok, nekem is ezek, az alaplapom is asus, sima M-es.
nekem is hét második felére jön csak meg a proci, el..szták, a csomag feladását, ezért várnom kell nagyjából egy +1 hetet.
nekem noctua procihűtőm van, igaz most még 1 másik gépen.
jó lenne ha erre az új konfigra rá tudnám mókolni.
ha nem, tényleg marad a fűrész -
atti_2010
nagyúr
-
törölt tag
válasz
szacsee #3453 üzenetére
Feltétlen leírom! Már izzítom a flexet.
atti_2010: Igen, alulfeszelni szeretném majd, hogy minél halkabb legyen és kevesebbet fogyasszon. De mivel még sosem volt AMD-m, ezért valószínű jönnöm kell majd segítségért a topicba.
Egy kérdés: Ha megérkezik az alaplap, akkor rögtön kezdjek egy BIOS frissítéssel, vagy inkább hagyjam azt, ami rajta van, és csak akkor babráljak vele, ha valami gondom van? Csak mert azért kicsit félek a BIOS frissítéstől, nehogy elcsesszem a lapot, azt hiszem itt is járt így valaki a topicban.
-
szacsee
nagyúr
válasz
#40731136 #3451 üzenetére
Hűtő miatt ne parázz.
Saccra elfér, ha nem max veszel 200Ft-ért vasfűrész lapot és lecsapod a borda szélét az ominózus felén.
Tudom sokan most kuncoghatnak, de ez a legolcsóbb és legbiztosabb megoldás.
Esetelg írd le majd a tapasztalatod ilyen téren, sokat segíthet másoknak. -
-
törölt tag
válasz
HeavyToys #3449 üzenetére
Én is variáltam az A8 5500 és az 5600K között a fogyi miatt, de végül az utóbbi mellett döntöttem.
Üresjáratban wattra ugyanannyit fogyaszt mind a kettő, terhelve nyilván van különbség, de a gép zömmel úgyis üresjáratban megy. Plusz egy másik topikban megerősítettek abban az elméletemben, hogy hiába van ugyanaz a Radeon mindkét A8-asban, játékokban jobban teljesítHET az 5600K, mivel a turbo boost után neki nem kell küzdenie azért, hogy beférjen a 65 wattos TDP-limitbe, míg az 5500-nak igen. Szóval úgy voltam vele, hogy ha már egyszer ugyanannyiba kerül a két APU, akkor inkább a jobbat veszem, hiszen mint mondtam, a fogyasztáskülönbség csak terhelve jön elő, az pedig esetemben csak játékoknál van, az üzemidő kb. 10-20%-ában.
Pénteken elvileg megérkeznek a cuccok, már várom.
Asus F2A85-M-LE, AMD A8 5600K, Corsair Vengeance 2x4 GB DDR3 1866 MHz kit és egy Arctic Alpine 64 Plus hűtő hozzá (kicsit félek, mert nem biztos, hogy el fog férni a hűtő a magas ramok miatt, és mivel a foglalat közel van a 2 slothoz, nincs sok lehetőségem variálni. :\ ) -
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3446 üzenetére
Inkább A8-5500,mivel a GPU megegyezik, cpu gyengébb pár 100 Mhz-el, de azt a GPU-t így is kihajtja és csak 65W TDP árban pedig pár százassal olcsóbb is!
De ott már megéri az 1866-os memória is!
Gondold át és azt válaszd amire szükséged van jelenleg! Később FM2-őt könnyen bővítheted!
Nincs mit egyébként!
-
zedok
őstag
Ha valakit érdekelne CATIA, CAD teszt-féleség, annak itt egy link: [link].
Azért írom, hogy féleség, mert nem értek lengyelül, szóval nehéz kibogarászni, de a képek alapján talán egyértelműbb.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
HeavyToys #3445 üzenetére
Úgy néz ki,hogy 10.000ft-ért megveszik,de ezért a 10-15%-os sebesség növekedésért nem hiszem,hogy variálni fogok,akkor marad 1600MHz-en és nem adom el,nem húzom nyúzom.
Viszont a fülembe ültetted a bogarat az A8-5600K-val
Erre meg még aludnom kell egy párat.Köszönöm a jó tanácsokat.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3444 üzenetére
Pf, jó kérdés, ha marad az 5400k akkor nem biztos, hogy sokat hozna(valamennyit tuti kb tippen a 10-15%). 5800k-nál még jelentősen gyorsul, akár 2400-as memóriát is kihasznál. De itt a gpu teljesítmény kb 45%-a, szóval elég lesz szerintem. 2133-as memória az 5400K-hoz durván overkill lenne.
Ha nem tudod eladni jó áron, amit csak helyben lehetne, itt aprón nem menne el annyiért, hogy max 2-3 k-t kelljen ráfizetned, akkor maradjon a Kingston. Esetleg ha megvan a lap, be lehet próbálkozni kis +feszültséggel és úgy az 1866-os órajelekkel. Nem biztos, hogy nem fog menni. Nyilván garancia nincs rá, sőt inkább azt mondom, hogy nem fog, de a remény hal meg utoljára!
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3441 üzenetére
Nem kell tőle tartanod, ez most nem jött össze nekik. Egyébként átlagban semmivel sem megbízhatatlanabb mint az Asus, vagy bármi más.
Memóriából 1866-ból pedig Corsair Venegance 1866 2x4 gb. Még olcsóbb is mint amit linkeltél és ez nagyon jó minőségű memória ám!
Jeni: Igazán nincs mit!
-
jeni
félisten
válasz
HeavyToys #3440 üzenetére
már meg van a táp,ezért írtam az FSP Raider 550W.
Aurum tápnál meg kevesebb volt a sata kiosztás és elvileg rövidebbek a kábeleik.
Jelenleg a nagy gépben használom az FSP-t és abból kivettem a Corsair TX-750-t,ha el kell akkor lehet,hogy az Aurum lesz a HTPC gépben.amúgy köszi a segítséget
-
HeavyToys
senior tag
Maybe... FSP Aurum 400? Még olcsóbb is pl az iponnál, egész pontosan 14.900Ft, annyiért ajándék. Raider az Aurum Gold lebutított változata. Nekem is ilyen van a gépben, ez is kb 3x többet elbír, mint amennyire terhelem és ez már Gold-os besorolású.
Geil jobb minőség ebben a ketegóriában picivel.
Egyébként mindenképpen dual chanel, sokkal lassabb lenne single, feltéve ha nincs dedikált GPU.
-
jeni
félisten
válasz
HeavyToys #3431 üzenetére
A Silverstone GD4 házban a Silverstone NT01 pro proci hűtő mellé vagyis alá gondoltam a Predátor memóriát mert annál a másik oldalára esik majd a hűtő test.
A táp meg a FSP Raider 550W lesz benne biztos ami biztos alapon.
A memóriák fölött van a Samsung SH-123L meghajtó,ezért gondoltam,hogy ott el kell férnie.
Ami talán bekavarhat az a TN01 pro hűtő szélessége,hogy rálóg-e a Pci-e 16x slotra vagy sem?Ha a Geil jobb akkor azt is figyelembe veszem.
Ésszerűbb lenne ha csak 1x8GB ramot vennék abból,feltéve ha kapható szólóban ugyan olyan ramot amit KIT-ben árulnak?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3434 üzenetére
5400 mellé felesleges ez a memória. Egy 1866-os memória dual chanelben tökéletesen lefedi annak az APU-nak a memória sávszélesség igényét. Ott tudnál fogni kb 3 ezer forintot. Ami a 13k-s lapodra rátéve, tudnál venni mondjuk egy Asus A55-ös lapot.
Egyébént abba az Asrock lapba beletéve az 5400k-t szerintem semmi gond nem lenne. A10-5800k-t nem biztos, hogy beletennék. De egyébként azóta változhatott a desing, vagy egyszerűen az is lehet, hogy kaptak egy selejtesebb minőségű szállítmányt ezekből az alkatrészekből és ez lett a következménye. Sajna az okokat nem tudjuk. Ha lenne belőle rev. 1.1- vagy valami, akkor bátran mondanám, így még nem. Inkább az Asus.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
attiati #3433 üzenetére
Gondolom erre gondol. Az ITX-es szériával gondok voltak-remélhetőleg a módosításoknak hála tényleg csak voltak- az ASROCK FM2 ITX-es szériákkal, illetve a fórumban tágyalt budget kategóriás lapokba amik 4 fázisú tápellátás vezérlést kaptak nem célszerű 100W-os TDP-vel rendelkező APU-t rakni. Ezek tények. De a magasabb kategóriákban, PRO és Extreme szériában az Asrock kb olyan minőséget produkál mint a többi gyártó de általában kedvezőbb áron.
-
-
attiati
veterán
válasz
atti_2010 #3420 üzenetére
erre gondolsz, vagy melyikre?
be tudnád linkelni légy szíves?
rákerestem külföldi, fórum, írják, füstöl szavakra, de nem nagyon látok külföldi fórum linket itt a topikban, leszámítva a fentit
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3430 üzenetére
De mondom, ez szigorúan az én véleményem. Ha játszani akarsz "jobb minőségben", akkor az 5400k kevés. Főleg hosszú távon. A többire meg elég az 5300-is. Szóval én azt venném, azért a pár fps pluszért nem adnék ki ezreket, csak max a komolyabb egységért. Egyébként milyen alaplapot és memóriát néztél ki hozzá?
-
HeavyToys
senior tag
Üdv a hűtés után a Trinity-nél is, engedd meg, hogy válaszoljak.
DIRT Showdown is megy full-hd-felbontásban High beállításokkal 35-40 fps-t átlagban, az F1-2012 valamivel többet. NFS az egyedüli probléma, az elég sz.rul van optimalizálva.
Egyébként a HTPC hűtő, pl BIG Shuriken alá nem fog beférni ez a memória. Ha ilyen hűtőt tervezel venni, akkor ajánlom a Geil Evo Laggera 2133-as ramot. Árban is hasonló, asszem 1-1,5k eltérés van és nem CL11-es hanem kicsit szűkebb időzítéssel rendelkező CL10-es. Nekem Extreme 6-van, betonstabil benne ez a memória.
Ezt az Extreme-4-es Asrock lapot pedi nyugodtan választhatod! Ezek totálisan biztonságosak!
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
HeavyToys #3428 üzenetére
Igazad van,hogy mindent meg kell fizetni. Egy pár éve magamnak fejlesztgetem a gépemet.([delta]
) És megint kezdek örök nagy hibámba esni.Kinézek egy rendszert jelen esetben alaplap,apu memória 45.000ft,de most már lassan 65.000-nél tartok
Ezért is agyalok az A6-5400K.Majd ha esetleg megint rámtör a játék mánia,akkor tényleg rászánom majd azt a plusz 10.000ft-ot
-
jeni
félisten
Üdv
AMD A10-5800k proci+Silverstone NT01-PRO+2 db Artic PWM 8cm (Scythe Big Shuriken 2 Rev. B hűtő )+Asrock F2A85x Extreme4-M (Asus F2A85-M PRO ) lappal + Kingston Predator 2x4GB DDR3 2133MHz (eleve a memóriák a másik oldalra esnek az optikai meghajtó alá,így gondolom el is férnek majd) elegendő lenne akár egy autós játékokra is nagy képernyőn?( Dirt1-2-3,NSF,F1,stb...játékokra?
Esetleg kell már ehhez egy rendes VGA kártya is?Vagy már ehhez az i5-3570K proci kell+a VGA kari?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3427 üzenetére
Hát az azonos- vagy hasonló funkcionalitás melletti kicsi méretet mindig meg kell fizetni az informatikában.
Egyébként elég lehet ezekre a játékokra. De, én ha lehet, hozzátenném azt a 10-13 ezer forintot és rosszabb esetben egy A8-5500-ra vagy egy A10-5700-ra beneveznék, feltéve ha játszogatni akarsz. Mert lehet a kisebbeken is, csak több kompromisszum kell jóval.
Ha a játékot kihúzod a listáról akkor bőségesen elég, de arra még az A4-5300-is, ami megint olcsóbb.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
HeavyToys #3426 üzenetére
Bocs A6-5400K-ra gondoltam.
Ahogy elnézem ez a legolcsóbb a 3 cpu közül igaz,hogy ez csak 2 magos,de 3.6GHz-en és ha jól látom,akkor grafikus processzorok sorozat száma között sincs olyan túl nagy különbség.Sajnos tesztet nem találtam, de szerintem nem lehet olyan túl nagy a szakadék közöttük. Vagy mégis?
Amit most vettem észre,hogy az A6-5400K-ban csak 1Mb cache van ami nekem elég kevésnek tűnik.
Viszont erről már néztem egy [videót] és ha ez tényleg így van,akkor gondolom 1080p filmekhez,Sc2-höz és MW3-hoz elégnek kell lenni.Ezt már régebben kérdeztem és itt azt írták,hogy elég lesz neki.
Nekem az a lényeg,hogy minél kisebb legyen a TDP-je,minél halkabb legyen és minél kisebb helyet foglaljon.
Mondjuk ez meg egy vicc,hogy minél kisebb a ház annál drágább. -
HeavyToys
senior tag
válasz
Dzsabba #3425 üzenetére
Természetesen erre bőven elég. De, ha nem használod ki a játék lehetőségeit, akkor elegendő lenne egy A8-5500-is. A grafikus mag megegyezik az A8-5600K-val, csak a CPU rész kisebb órajeleken üzemel. Ez téged ennél a felhasználásnál nem zavarna, viszont ez csak max 65W-os TDP-vel rendelkezik, nem is drágább és így olcsóbban és legfőképpen sokkal halkabban lehet már hűteni alaphelyzetben is. Alulfeszelési lehetőségekről ne is beszéljünk.
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Egyre erősebben gondolkozok rajta,hogy én is FM2-re váltok és mielőtt megveszem kíváncsi vagyok, hogy A4-5600K képes arra,hogy egyszerre kiszolgáljon egy tv-t amin film megy és egy másik monitort amin böngészni lehet. Gondolom,hogy bírja,de a biztonság kedvéért inkább megkérdezem.
A segítséget előre is köszönöm.
-
jeni
félisten
válasz
senki66 #3413 üzenetére
3000 Ft-ból a két rávaló hűtő meg van sőt rátehető a 3. hűtő is!
bár ez a venti jobb,többen is írták,hogy nagyobb,erősebb légszállítással és halkabb üzemeléssel megy.
Nekem is az van a nagy gépemben,igaz olcsóbban vettem anno. -
Müszi
senior tag
Fiúkák ne keltsetek pánikot. Nekem pont egy ITX-es Asrock lapom van. Bár tettem néhány óvintézkedést, mikor visszaolvasva kiderült, hogy problémás, egyenlőre kopp-kopp minden flottul megy.
Átvizslattam a palettáját az Asrock FM2-nek és megállapítható hogy néhány alsó kategóriás lapjánál és a kis ITX-nél csak 4 fázisú VRM áramkört alkalmaz, ami nem túl bizalomgerjesztő, tekintve hogy ilyesmit egyetlen gyártó sem vállalt még be. Ettől függetlenül a két DGS végezetű lap még bevéllalható, mert erősített felépítésűek a fázisok (több mosfet-et használnak). A másik kettőnél meg történt valami változtatás, mert Pl a szériaszám más és új biossal dobják ki őket amiben szintén több beállításon változtattak. Tehát valószínűleg már ezek sem fognak normál körülmények közt elpukkanni.
Nem tudok róla, hogy a másik 7 Asrock lappal lettek volna gondok! -
Simid
senior tag
Lehet a legolcsóbb ASrockok és a mITX problémásak, de akkor azokat el kell felejteni. Szerencsére még a felső kategóriás lapjaik is nagyon jó árban vannak, én az extreme4-m lappal teljesen meg vagyok elégedve. Az egyetlen probléma vele, hogy Kingston Beast ramok nem mennek 2400-on csak 2133-on, de erre számítottam.
Lehet egy 5800K-hoz megéri a legdrágább lapokat venni, de én egy 19.000Ft-os proci alá nem akarok 30ért lapot venni és 20 körül ASrock tűnik a legjobbnak. -
attiati
veterán
válasz
El Kebir #3417 üzenetére
legalább háromszor felhoztam a témát, hogy konkrétan kinek hol melyik asrock lapja, mivel támasztható alá és hol vannak azok a külföldi problémás fórumok...
és mindig az a válasz, hogy jó, akkor vállald be, te tudod, de ne sírj majd... és most is ez lesz a válasz
Elfüstöltek az itx-es lapok, és írjátok, hogy egyik-másik low-end fm2 lapnál aggasztó a kialakítás és felhasznált megoldás. Nem értek hozzá, csak nem értem, hogy miért kell kerülni úgy általánosan az összes fm2 asrock lapot.
-
headhunter
addikt
G.SKILL RAM-ok nagyon jó árban kaphatók, de nem nálunk...
-
attiati
veterán
válasz
Mahrenburg #3403 üzenetére
Senki nem tudja, csak elterjedt, hogy az asrock fm2 szar...
Állítólag tele vannak a külföldi fórumok a panaszokkal, de én még egyet sem láttam belinkelve közülük.itx elfüstölt pár embernek, az kerülendő és a Müszi által itt írt lapok is
-
headhunter
addikt
Végre egy "normális" ismertető (teszt) :
Vcore : ++++ BIOS between 0.6000 Volt and 1.5500 Volt in steps of 0.0125 V and -0,300 to +0,300 Offset
Multiplier : ++++ BIOS between 14x and 63x (max. multiplier depends on CPU)
Host Frequency: ++++ BIOS between 100 and 136 MHz
VIO/VDD : ++++ VMem (DDR3 voltage) 1.165 - 1.800 Volt, APU PCIE 1.208 - 1.563 V, CPU NB 0.6000 - 1.5500 V, GPU 1.199 - 1.542 V, SB: 1.10 - 1.40 Volt.
.
In our tests, it was possible to overclock it up to 136 MHz reference clock (results in 137.31 MHz), which was of course added to our OCinside Team rankings and was at the date of test a new record.
.
.
BIOS Undervolting ...The downclocking or underclocking was also tested in this review.
It was possible to lower the AMD A10-5800K CPU multiplier over the BIOS to 16x (14x didn't boot) and underclock with 100 MHz reference clock to approx. 1600 MHz.Underclocking and OverClocking is outside of the manufacturers specification.
It's necessary to have a bit luck, but ASRock give you some useful options to overclock or underclock the system more easily.
.
.
Power consumption ...- With internal HD7660D GPU the power consumption was between low 20 Watt idle and 127 Watt with full load.
.
.
. -
jeni
félisten
válasz
senki66 #3389 üzenetére
ez a Genesis nikkelezett hűtő jó lenne neked mert a magasított memória is elfér,ami itthon kapható. Ami van feketében is. Gyári adat a fekete változatban.
Majdnem megrendeltem,de a függőleges része nagyon magas ami 160mm.
-
szikrobi
csendes tag
válasz
atti_2010 #3406 üzenetére
Utánanéztem és valóban 100%-on volt és lejjebb vettem 30%-ra.
Igazán köszönöm a gyors segítségedetA későbbiekben majd arra leszek kiváncsi,hogy mennyivel fogyaszt többet így az 1,4 -en futó proci a régi Brazos - hoz képest .
Természetesen teljesítményben még ez a legkisebb Trinity is lényegesen jobb a régi rendszeremnél ,tehát én maximálisan elégedett vagyok az Fm2-vel
Első probálkozásnak egyenlőre elég most az 5300-as ,ha meg tavasszal csökkennek az árak (és addig lesz új bios is a laphoz remélem),akkor jöhet majd egy 5700-as . -
HeavyToys
senior tag
-
ovecs
senior tag
Sziasztok
Még olyan kérdésem lenne, hogy az athlon II 750 K hoz milyen hűtőt ajánlotok ? A gyári mindegyiknél porszívó, így azt kihagynám.
Amit néztem az a xigmatek loki, ha még lehet valahol egyáltalán kapni.
ATX -es házba lesz, tuningot egyelőre hanyagolnám, fő szempont, hogy olcsó legyen de azt nagyon kussban -
kircipeti
senior tag
válasz
headhunter #3381 üzenetére
Itt 2400 MHz-en mennek a Corsair Platinumok benne: [link]
Többek között ezért is esz az ideg engem velük... Januárban bepróbálok egy 5800K-t is, hátha az lesz a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest