Új hozzászólás Aktív témák
-
Tommmysun
aktív tag
válasz
maxmanus #12897 üzenetére
A gépnek ettől nyilván nem lesz szemmi baja, hiszen ezzel nem túlhajtod, hanem inkább csökkented a teljesítményt! 11-es időzítés amúgy egy 1600-as memóriánál szerintem elég gyenge, nekem a Geil Evo 2133-as megy 10-es időzítéssel!
Ha garis a memória én lehet megpróbálnám cseréltetni ,mivel elég egyértelműnek tűnik, hogy nem az alaplap, vagy egyéb más eszköz korlátozza a teljesítményt, hanem a memória nem hozza a gyári értékeket. -
MZperX75
addikt
válasz
maxmanus #12771 üzenetére
Ram csere,vagy adj még feszt neki. 1600Mh@1.5V 1866@1.65v
De 1600@1.6V sem rossz.Hány slot van a lapodban ,mert ha 4 db akkor rakd át a ramokat a másik 2-ben. És mehet a teszt.
Nem működik,akkor ram csere.A ramok biztos hogy DDR3 1600-as? Van rajta egy számsor ha google ba beütöd kiírja hogy milyen ram.
-
MZperX75
addikt
válasz
maxmanus #12766 üzenetére
Sem az AIDA sem további pár program nem írta ki ,hogy a rammok mennyin mennek.
Csak a GPU-z,így tudtam variálni a biosban is a dolgokat.
1. lépcsőben nem ismerte fel a duál csatornát.(majd igen 4 slot minden 2.-ba betenni a ramokat)
2 Majd 1333Mhz--nek látta a kingmax 1600-ramjaim ,minden auto-n hagyva (időzítések)1866-ra állítottam +egy kis feszt adtam neki.
1.5V@1.65V-ra.
és csak a GPU-Z láttam az eredményt(meg persze a játékon hogy megy rendesen)Beazonosítás és kontroll.
-
MZperX75
addikt
válasz
maxmanus #12761 üzenetére
GPUZ
Letőltés[link]
Kiírja,hogy a GPU-d mennyin megy
pl : Dual csatornás akkor 128bit szingliben 64bit.
és a memóriák 533Mhz-en akkor 1066Mhz-es DDR3
666Mhz-en akkor 1333Mhz-es DDR3
800Mhz-en megy akkor 1600Mhz-es DDR3
933Mhz-et ír ki akkor 1866Mhz-en mennek a memóriáid.
(ami Bandwidth 29.9GB/s)A képre dupla klikk!
-
maxmanus
tag
válasz
maxmanus #12706 üzenetére
Amd A10 5800k - Asrock fm2 A55 DGS- Kingston 1600 hyper-x blue- Thermalthake 450w
Sajnos 1333 mhz-röl sehogy sem bírom elmozdítani a gyári 1600 as ramokat! Kérlek segítsetek hogy hogyan kezdjem! Az autómata beéllításokkal már próbálkoztam és kifagy! volt már hogy az uefi-ben kifagyott mert autómatán 1,480 at adott csak az 1600-as ramoknak! elem ki és újra csak 1333 mhz-nek ismerte fel!
Az uefi frissítve a legújabb 2.80-ra! ennyit tudtam!!! köszi előre is. -
zsola32
őstag
válasz
maxmanus #3122 üzenetére
köszi
akkor az A10 jó hozzá.
csak azért vacilálok, mert htpc feladatokra tökéletesen elég lenne az A6.
de van ez a DIRT3 játékom - kaptam valamikor egy vga kártyához - amivel meg jó lenne néha játszani.ezt a két igényemet kellene (htpc-DIRT3) valahogyan optimalizálni proci tekintetében.
nem vagyok egy nagy játékmatyi, a DIRT3-at tévén nyomom nagy néha, ergo nagyobb felbontásban.
lehet hogy az A6 kevés lenne hozzá? -
atti_2010
nagyúr
válasz
maxmanus #3087 üzenetére
Már leírtam neked hogy vagy 3x 4x hogy 1,75V a maximum, semmi köze az újraindulásnak a memória feszültséghez ha + van lehetne akar 2V is nem indulna újra csak szétég a memória, természetesen ha lejjebb veszed mint az üzemi fesz akkor újraindulhat. Valami más probléma van vagy az időzítések vagy a frekvencia vagy egyszerűen nem szereti az alaplap.
-
szacsee
nagyúr
válasz
maxmanus #2920 üzenetére
Nem tudom AMD-nél hogy lehet XMP-t aktiválni, gondolom van rá valami módszer.
XMP beállításra, ha nem reagál, akkor így beállítva mit csinál a lap:
1600Mhz 9-9-9 @ 1.65V
XMP-t beállítva újrainduláskor többször indul vagy csak simán indul és nem jegyzi meg a beállításokat? -
Müszi
senior tag
válasz
maxmanus #2883 üzenetére
Szerintem még egy pár lépcsővel kevesebb fesszel is beérné stabilan alapórajelen. Én biztosan megpróbálnám. Nem kell tőle félni. Az alulfeszelés semmiben nem tud kárt okozni és ha stabil, csak jó hatással van a fogyasztásra, hőmérsékletre. Tedd kapásból 1,25V-ra a biosban és ha netán fagyizna, újraindítod és megpróbálod egy lépcsővel magasabb fesszel. Én úgy szoktam, hogy ahol már éppen stabilan megy, ott még dobok rá plusz egy fesz fokozatot. Hajrá!
-
Müszi
senior tag
válasz
maxmanus #2870 üzenetére
Igen sok az, csoda, hogy nem kapcsol le. A határán lehet. A helyedben így nem tolnám. Az a magfesz is igen sok. 4Ghz-hez 1,35V-nak is bőven elégnek kell lennie. Nálam pl. még ettől is kevesebbel beéri.
Vedd lejjebb a feszt sürgősen a biosban szerintem. Meglátod a hőmérséklet is jóval kevesebb lesz.
-
El Kebir
őstag
válasz
maxmanus #2509 üzenetére
"Azt nem értem hogy ha ennyi kell neki akkor autón miért csak 1,480 kap ha tudják hogy ennyivel gondok lehetnek!"
Azért mert az a szabvány, alapból szinte minden ram 1333MHz-re és 1,5V-ra áll be.
Mikor betölti az alaplap valamelyik spd, xmp profilt, akkor kellene megváltozzon... (vagy mikor kézzel, beállítod)
Tehát vagy az alaplapnak, vagy neked kell képesnek lenned beállítani a memóriát, ha az alapnál többet akarsz.
(pl nálam is a xmp profil max 1600-at tud, ... a memóriamodul meg jóval többet(ha van aida64-ed, akkor azzal megnézheted pontosan azok a profilokat és magad is beállíthatod az ott látható értékekeket, ha valamiért a lap nem képes rá, vagy hibásan csinálja... na meg a biosban is lekérdezheted, legalábbis a jobb lapokban van ilyen funkció)
-
x_o_n
veterán
válasz
maxmanus #2223 üzenetére
éppen az irtuk hogy csak a te és az én konfigom ment alap órajelen ö majd du.megnézni
cpu 3800 igp 800 ram 1600
ha fel rakom 4400/900/1866 ra máris sokkal több,de a lényeg az alap.
3800/800/1600 ez az un referenciaamit még nem néztem az az alaplapomon van egy gpu boost kapcsoló,ezt próbálta már valaki?
-
törölt tag
válasz
maxmanus #2196 üzenetére
Szerintem sokakat érdekelné a lista, dobd fel mi mennyivel megy
#2197) HeavyToys : Hőfokteszt cikk
NZXT Tempest 410 usb3, 15k
Zalman Z9, 15k
IN WIN Dragon Slayer mATX, 18k
Merc Alpha is nagyon jó, csak mondjuk az kissé fapados menedzsmentben
Ostrog meg vékony anyagból van.A Shinobi és az új Sharkoon Rex 3 is aránylag jól hűt.
-
El Kebir
őstag
válasz
maxmanus #1709 üzenetére
"de az Aida64 ennek ellenére 1333mhz-nak mutatja!!! "
az aida nem ott írja az aktuális beállított memóriaórejelet, hanem az "alaplap" menü "memóriabusz tulajdonságai" alatt, vagy a "számítógép - túlhajtás" menüjében.
(ami még érdekes lehet az a "lapkakészlet" menü, az alatt lehet látni az aktuális beállított időzítéseket)(az spd menü alatt, értelemszerűen, az spd értékek vannak... amik nem feltétlenül az aktuális beállított állapotok)
-
troszti
aktív tag
válasz
maxmanus #1332 üzenetére
Azt nem tudom hogy mit tud a 75 amit az 55 nem. Nekem valaki azt írta itt hogy nyugodtak vehetem az 55 öt is, gyakorlatilag semmi különbség nincs. (azt hozzáteszem, és olyan 55 ös lapot veszek, amin van usb3)
Viszont azt tudom hogy ezzel a lappal minden lehet csinálni. Volt nálam pár napig, a biosba szinte mindent lehet
Viszont vigyázz a memóriákkal, nem mindegyiket szereti (nekem is ez volt a bajom) -
troszti
aktív tag
válasz
maxmanus #1328 üzenetére
Szerintem a piros ár csak az akcióra utal
Rendelj és örülj
A tápokhoz annyira nem értek, de igényesnek néz ki és ha az FSP gyártja, szerintem jó lesz
Mindenesetre jobb mint az előző!
Én alsó tápos házat akartam, és azt is vettem. Igaz hogy a legolcsóbb, 8k de úgy voltam vele, hogy egyszer kell megvenni. Sok jó extraság van benne, ilyenek mint porszűrő a tápnál, kábel menedzsment, a hdd-knél ilyen gyors-zárak. Ja és adtak hozzá egy ventit is
Amúgy valóban megéri bújni a topicokat, gondolom te se pár évre veszed a gépet...
-
troszti
aktív tag
válasz
maxmanus #1199 üzenetére
Szia!
Ha nem veszed tolakodásnak, nemrég vettem egy házat és szerintem nagyon jó ár/érték arányban van. Ennél olcsóbb alsó tápos házat nem igen lehet venni. Kábel menedzsment is van meg még pár extra, aminél szerintem nem kell több
Mellé ezt a tápot választottam, nem igazán akartam többet rá szánni, és azt mondták a boltba, hogy ezek a tápok is teszik rendesen a dolgukat.
Így olyan 14-ből kis is jöttem, és egyáltalán nem bántam meg...
-
ígyvanferi
addikt
válasz
maxmanus #1209 üzenetére
Nem, az nagyon nem jó neked. Persze ha szeretsz veszélyesen élni és van pénzed megrizikózhatod, hogy odalesz az új gép. Én nem tenném. Egyébként írja: Efficiency:75%!
De hogy jutottunk el a HKC-hoz a CM-től és FSP-től?
Inkább itt olvasd el az első HSZ-t, meg nézd meg a tápajánló táblázatot.
-
timarsandor
csendes tag
válasz
maxmanus #1199 üzenetére
Szia!
Az FSP márkájú tápokat merem ajánlani, mivel egészen jó árban vannak szerintem és nagyon ritka kivételektől eltekintve nem kell féltened a géped onnantól tápmeghibásodástól való károsodástól...Amiket eddig próbáltam FSP-ből és teljesen jól kielégítették az igényeimet (valamint természetesen nem volt velük gond):
Gigabyte SuperB 460W (FSP-belű táp átmatricázva, 400-as inkább, de nekem egy Athlon II X4-es, 100-130W TDP-jű videokártyás, több HDD-s, több ODD-s, külön hangkártyás konfigot szépen kiszolgált évekig...)
És akkor, ami most van és szerintem még jópár évig lesz:
FSP AU-400 (Aurum 400W) Ez messze a legjobb, de a legdrágább is közülük... Viszont nagyon magas hatásfokú, nagyon csendes, sok (5) év garanciás... De több, mint kétszerese az ára a 350-esnek, ami ráadásul már kihalófélben van...
Ami manapság még jó ár/érték arányú FSP és jókat hallottam róla, az a Hexa széria.
Szóval lehet, hogy szép a ház, amiben a bizonytalan típusú Cooler Master-táp van, de érdemes a tápon nem spórolni! ShellKretor kolléga tesztjei hatására vásároltam a házamat, tőle érdemes abban a tekintetben segítséget kérni! (Természetesen az ízlés sérthetetlen, de ne a beépített táp alapján dönts egy ház mellett, mert később bánhatod, ha véletlenül rájönne a dögölhetnék...)
-
ígyvanferi
addikt
válasz
maxmanus #1197 üzenetére
Az FSP is márkás táp. Sőt. Ő ténylegesen gyártja a tápokat, nem csak egy matricát ragaszt rájuk, mint a CM. A CM-nek a GX szériában vannak veszélyes belsővel ellátott darabjai. Az FSP általában különösen ajánlott, vagy csak simán ajánlott, úgy az alsó, mint a felsőbb kategóriákban.
(#1193) atti_2010: persze, nem is dől össze a világ, ha mégsem, de reménykedtem, mert választás előtt a memóriás topikban azt írták, hogy szinte biztos, feszt azért valószínűleg kell emelnem hozzá. Kipróbálom majd 1,7V-on, meg északihíd fesz.-nek plusz 0,1V. Hátha.
(#1196) kopidoo: kösz!
-
csebi
tag
válasz
maxmanus #1171 üzenetére
ugye most rakok össze is majd egy gépet valószínűleg jövő héten 2 hét múlva, és nézegetem a dolgokat.
megnéztem a tiédet, és nekem is jobban tetszik külcsínre a házad, de olvastam véleményeket, hogy gond volt a hozzá adott tápokkal...én csak infóként írtam fel... amúgy saját tapasztalatom nincs a házról, esetleg tényleg Shell-t kellene megkérdezni, ő a ház/táp-os szaki!
-
törölt tag
válasz
maxmanus #1164 üzenetére
CPU sarkában van egy jelzés, egyébként meg bele sem lehet dugni másképp, mert az FM2 tokozás egyik sarkában hiányzik egy láb. A RAM-okat, meg ha DUAL channel, azaz 2 db modult vettél, ez a jobb, mert így gyorsabb, akkor a páratlan vagy a páros helyekre kell tenni, 1-4 vagy 2-4. 4 pines táp kell még neki, meg 24 pines és START.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest