- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
maxmanus #2196 üzenetére
Szerintem sokakat érdekelné a lista, dobd fel mi mennyivel megy
#2197) HeavyToys : Hőfokteszt cikk
NZXT Tempest 410 usb3, 15k
Zalman Z9, 15k
IN WIN Dragon Slayer mATX, 18k
Merc Alpha is nagyon jó, csak mondjuk az kissé fapados menedzsmentben
Ostrog meg vékony anyagból van.A Shinobi és az új Sharkoon Rex 3 is aránylag jól hűt.
-
Serricon
senior tag
válasz
stratova #2181 üzenetére
Ha csak annyi baj azt könnyű megoldani külső ODD-vel. Lemezes telepítésnél én kihúztam a másik gépből a belsőt és rákötöttem a lapra amíg kellett, soha másra nem használom.
Kozuti-t néztem én is, az éppen beleférne az M350-be és egy visszafogott 5800K-val megbirkózna simán, vagy van a Noctua új lapos hűtője ami méretben oké. Sajnos ilyen laposban mást nem nagyon láttam ami mellé még beférne egy SSD is. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
stratova #2176 üzenetére
Egyébként azt nem értem miért lenne jogos: lehet azért vesz vki egy 30 ezres Trinity-t, mert néha játszik kisebb felbontásokon és neki az elég. Az meg egyáltalán nem biztos, hogy Ő mindenáron kis helyen akarja tudni, lehet simán beleteszi egy szabvány 5-10 ezres ATX, esetleg mATX házba és kész.
-
stratova
veterán
válasz
#98593280 #2179 üzenetére
Sőt én sem mondtam, hogy FD3000-be ITX kell, csak a minősített Chieftec házikó méretéből indultam ki. Majd továbbvittem a gondolatot a saját elképzelésemmel. A javaslatot egyébként köszönöm.
(#2182) ShellKretor: Nem kizárólagost írtam, csak egy viszonylag kicsi házat húztál le, ott feltételeztem, hogy a kis helyigény miatt került abba a kuckóba.Emiatt is kérdeztem meg a következő mondatban, hogy van-e javaslatod házra (néha elnézek a milyen házat vegyek témába, csak ritkán irkálok oda). Ne túrázzunk ezen, megjegyzés volt, nem vitaindítás.
(#2177) Serricon: Köszi, ezt a házat korábban nézegettem én is, de sajnos az a tapasztalatom, hogy bizony még egy darabig nem nyugdíjazhatom az slim ODD-t (ez sajnos megbolygatja majd a hűtő kérdést is, a Scythe Kozuti elég jó darabnak tűnt tömegéhez és méretéhez képest, de inkább 65 W TDP-hez javasolják).
(#2180) gempula:klikk
-
törölt tag
válasz
tikshow #2149 üzenetére
Igen, én sem találtam az A4-5300-ról sehol sem egy átfogó tesztet a neten.
Kiváncsi lennék, hogy néhány régebbi gémmel, pl.
NFS MW, NFS Carbon (gondolom azért ez a 2 NFS elfut rajta kellemesen), Crysis, GTA 4, Mafia IIés néhány újabbal, pl.
Far Cry 3, az új NFS MW, Battlefield 3hogyan muzsikál 720p-ben, low-medium beállításokon.
Meg kiváncsi lennék arra is, hogy pl. a mostani konfigomnál mennyivel jobb/rosszabb, hátha ez a teszt választ adna, vagy legalább valami kis segítséget. -
törölt tag
válasz
stratova #2176 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy az FD3000-be ITX-et kellene tenni.
A VESA rögzítéseket nem tudom, a PS07 és főleg a TJ08 Silverstone nagyon jól hűt, utóbbiban elöl egy 17-es venti pörög. -
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2167 üzenetére
nem, nem azt akarom... tényleg nem értetted meg.
(hanem csak annyit akartam "bizonyítani", hogy 10% cpu tuning max 10% sebességet jelent és nem többet, e felett csak akkor kaphatsz, ha mást is tuningoltál vagy hibás a mérés, de ezt már rengetegszer leírtam...)
írd már le pontosan milyen beállításokkal teszteltél, hogy ellenőrizni tudjam.
-
stratova
veterán
válasz
#98593280 #2173 üzenetére
Kicsit OFF de létezik jól szelőző ITX kuckó VESA rögzítési lehetőséggel? Szeretem a Fractal design stílusát, de a 3000 kissé dagi, amúgy meg csak kocka (téglatest) házakat láttam tőlük ITX méretre. Ha már APU-t vesz az ember VGA nélkül jogosan szeretné kis helyen tudni.
-
attiati
veterán
asrock kínálatában megjelent egy új lap
FM2A85X Prode szerintem akkor már inkább az a75 pro4
-
-
csebi
tag
Asus Bios-ban hol kell megemelni a memória jelét? 1333-on megy pedig 1866-ost vettem, ha felemelem manuálisan, akkor windows boot közben hibát dob ki, és nem indul el...
köszi a segítséget!
-
törölt tag
válasz
zsolt320i #2163 üzenetére
Ja hogy ez egy ITX ház? Rémisztően vacak a szellőzése! Ráadásul 21 fokos szobában mutat ennyit? Akkor arra még vagy 5 fokot rászámolhatsz, szóval az FD3000 házamban 15 fokkal hűvösebb a Trinity. Ha változtatni akarsz ezen, nem ártana jobban szellőző házra cserélni. A Silverstone PS07 sokkal jobban hűtene és ebbe is mehet ITX-es deszka. De még egy Bitfenix Outlaw is jobb és az csak 10k.
-
-
kopidoo
senior tag
válasz
headhunter #2154 üzenetére
-
x_o_n
veterán
válasz
headhunter #2154 üzenetére
2. csoport : A10-5800k
B : Nem gyári hűtővel
(Hűtő típusa, fordulatszám) ac A30 400 RPM
: Hőmérséklet:
-net,letöltés 27c
-terhelve letöltés,10 ablak,cinebench cpu teszt 37c
hang
-szinte semmiház: cm haf+ 1 db hdd cooler 300rpm a nagyot kiszedtem
-
törölt tag
válasz
zsolt320i #2159 üzenetére
AIDA64 alatti hőfok adatokat írtam. Azzal terhelem 100%-ra.
Egyébként Fractal Design Core 3000 házban vannak ezek a hőfokok. Neked milyen házad van? Háztól függően lehetnek elétérések, az FD3000 kitűnően hűt, ami közepesen az 5 fokkal kevesebb, ami gyengén az kb. 10 fokkal. A szobahőfok is számít, 27 fokos szobában mértem ezt.(#2158) margithid : Ez nem az APU fogyasztása, hanem a teljes gépé, fogyasztásmérővel konnektorból, CX430-as táppal, 1 db HDD-vel, 3 db ventivel + 1 ODD.
-
maxmanus
tag
3DMark Vantage-ba hány pontot kell kb hoznia alap 3800-on?
A10 5800k+2x4gb kingston hyper-x blue.
-
törölt tag
válasz
Repsol600 #1764 üzenetére
Mi lett vele azóta? Visszavitted a boltba? Cserélték? Jó lett ugyanaz a típus, vagy másikat adtak?
(#2154) headhunter: A10-5700: idle 65 watt, játék: 100 watt (CX430-al)
cpu terhelve: 46 fok
cpu idle: 28 fok
level 3-ra szabályozott halk gyári hűtővel
27 fokos szobában
Fractal D. CORE 3000 házban,
ami mondjuk különösképpen jó hűtéssel bírmásfajta házban melegebb lenne a cpu, akár 5-10 fokkal is
-
headhunter
addikt
Trinity tulajdonosokhoz lenne "egy" kérésem :
Milyen hőmérsékleti, fogyasztási adatokat sikerült "produkálni"? (Konfig adatokkal együtt.)
Pl.:
1. csoport : A10-5700
A : Gyári hűtővel : Hőmérséklet, fogyasztás, hang (Idle, játék, torrent, ftp)
B : Nem gyári hűtővel (Hűtő típusa, fordulatszám) : Hőmérséklet, fogyasztás, hang (Idle, játék, torrent, ftp)
2. csoport : A10-5800k
A : Gyári hűtővel : Hőmérséklet, fogyasztás, hang (Idle, játék, torrent, ftp)
B : Nem gyári hűtővel (Hűtő típusa, fordulatszám) : Hőmérséklet, fogyasztás, hang (Idle, játék, torrent, ftp)
-
szakalinho
tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy van egy amd a8 5600k-s processzorom, és a control centerben lehet olyat állítani hogy cpu processzor sebességek egy csuszkával. Gyárilag vissza volt véve min és max is 1400 MHz-re.
Akkor ezzel most le volt butítva vagy ez mit befolyásol ? Mire érdemes állítani ? (1400-3600 között lehet minimumot és maximumot állítani.) Köszönöm. Üdv -
hudyfiu
senior tag
válasz
tikshow #2149 üzenetére
Valószínűleg BIOS hiba miatt (ha jól tudom) egyik alaplap sem tudja rendesen mutatni a belső hőmérsékleteket.
Elég ha a CPU-t nézed.
Nagy különbség nem lehet benne, pár fok.BIOS-ban van hőmérséklet védelem, kb. 80 fok után lekapcsolja a gépet.
Tesztekhez még bevehetnél egy hl2 engine-s játékot mert ezek inkább proci igényes játékok és simán elég neki 100fps-re is ez az APU fullhd-ban minimum grafikán.
-
tikshow
addikt
Üdv srácok!
Beszereztem én is nagyszülőknek egy A4-5300-at. Megy minden nagyszerűen teljesen elégedett vagyok vele. Egy problémám viszont lenne. A proci hőmérsékletet Speedfan-nel vagy AXTU-val rendesem tudom mérni, viszont a GPU-t nem tudom mérni. Van egyáltalán értelme ezt mérni vagy ugyanannyi, mint a proci hőfok lényegében? Másik kérdés, mi az elméleti maximum hőmérséklet amit kaphat? - Néztem az AMD oldalát, de nem találtam róla semmit sem.
Egyébként szeretném majd letesztelni jó pár programmal játékkal és logout-ra kirakni, mert ahogy nézem se külföldön se itthon nincsen róla teszt, szeretnék valami támpontot adni azoknak akik ebben a prociba gondolkoznak. Ezekre a programokra is várok pár ötletet. 3DMark06, 3DMark11, Unigine Heaven, Cinebench 11.5, Battlefield 3, Dota 2 eddig ami lesz, ezek mellé kellene szerintem még egy pár darab.
Előre is kösz a segítséget!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Apollo_21 #2147 üzenetére
Én bárkinek felajánlom hogy próbálja meg BF3 1280X1024 egy bármelyik pályaszakaszt 3800-on alap, 4400-on majd 4600-on, ha nincs különbség a FPS között idiota vagyok, de elméletekre ha lehet ne nyilatkozzunk már, amúgy hogy ne legyen IGP limit érdemes alacsony felbontáson próbálni..
-
Apollo_21
addikt
Most tényleg ilyenen megy a vita? illetve..korrigálom? komolyan egy olyan ember mondja azt h NEMLEHET!! aki kise próbálja? bocs ha esetleg elszaladt volna a figyelmem vki kommentjén..de ugyolvastam ati otthon tesztelte..el dzsihádkendős úr..bocs nemtudom a neved
nemjegyeztem meg:d pedig csak a "száraz" tényekre hagyatkozik?
-
Tomi0703
addikt
Itt nem kéne lennie a lapon egy olyan cuccnak amivel belefogatod a procit?
-
kickboxko
tag
Sziasztok!
Nemtudom mennyire lesz off a kérdésem de talán ez a legmegfelelőpp leg "up to date" ebb kijött AMD -s megoldás szóval ide írom .
Az interneten olvastam hogy a trinity után kijövő fm2 es processzorok ugyanígy IGP vel és egy HD7770 el lesznek képesek Dual Graphics ban működni ?
Nincs erről valami infótok
?
-
wwhy
veterán
(tényleg jobb lenne privátban ... mielőtt jobban felhúznátok magatokat és moderálást kívánó dolgokat vágtok egymás fejéhez)
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2128 üzenetére
Dehogyis nem, pontosan azt jelentené, hogy OC-s többlet órajeleknek nagyobb a hatásfoka, mint az alapórajelnek. Elméleti képtelenség. (vagy másképpen fogalmazva, egy oc-s ütemben több műveletet tud elvégezni, mint alapórajelen egy ütemben, miközben tök ugyanannyi számolóegység van a cpu-ban, és egy ütemben elméletileg ugyanannyi műveletet tudna végezni)
Ugye csak viccelsz?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
El Kebir #2126 üzenetére
Ne akard megmagyarázni, a 100% feletti hatásfokot, mert kiröhöglek.
Nem hatásfokról beszéltem, hogy jön ez ide ?? Azt mondtam hogy a BF3 majdnem 100% -on tolja a négy magot, ennek semmi köze a hatásfokhoz. 100% -ra hajtás meg a 100% hatásfok az 2 különböző mese.
Tomi0703 Mivel 5500 -am nincs hogy kipróbáljam ezt nem tudom megmondani.
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2124 üzenetére
Ha 100%-ban a cpu a szűk keresztmetszet, akkor se gyorsulhat jobban az órajelnövelésre, mint a százalékos cpu órajelnövekedés, ez egy alap dolog, sőt általában még annyit se gyorsul.
Nem értem mit nem lehet ezen érteni, ez alap, mindig érvényes volt.
Ne akard megmagyarázni, a 100% feletti hatásfokot, mert kiröhöglek. -
atti_2010
nagyúr
válasz
El Kebir #2122 üzenetére
Szerintem nincs itt egyetlen hiba sem csak a BF3 mind a 4 magot 100% tolja és ennyit jelent a magonként 10%, de aki nem hiszi szívesen várok hasonló tesztet játékokban, szintetikusok kíméljenek azok nem jók semmire, holnap meg csinálok párat a Llanoval ha már kivettem a dVGA-t most még ötleteket, kérdéseket várok ha nem bonyolult megnézhetem.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #2121 üzenetére
Vagy én vagyok nagyon hülye és vak vagy ennek a deszkának a legújabb UEFI-jében tényleg nem lehet állítani...
Szerinted az 59-62fokos CPU már normális UEFI-ben
Állítani biztos lehet de mivel nincs olyan deszkám nem tudom tesztelni, ha sikerül majd írd meg, biosban a 62 fok nem veszelyes pláne ha húzod vagy gyári hűtőd van, gondolj bele egy 4 magos CPU+ egy 5670 VGA -nyi hőt kel elszivattyúzni ami eddig 2 hűtővel működött.
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #2120 üzenetére
Majd megpróbálok vele kóperálni...azért köszi
Vagy én vagyok nagyon hülye és vak vagy ennek a deszkának a legújabb UEFI-jében tényleg nem lehet állítani...
Szerinted az 59-62fokos CPU már normális UEFI-ben
A System statusban van egy olyan a legalján hogy Cache Size, ez szerinted mi lehet?
Ebből az Iponos hszből: "Ilyen ramokat vettem az Asus P7P55D EVO lapomba, és minden gond nélkül mennek. 1.5V gyári értékek mellett CL10-ben megy 2000-2200Mhz-et" kiindulva megpróbáltam én is a Corsair RAMjaim tuningolni...2133Mhz 1,515V és CL10-11-11-27-es beállításokkal stabil volt a Windows de ha pl WoT-ot nyomtam a játék lefagyott majd a kép fehér lett majd fekete.kiléptem a win.ba és ott semmi, most XMP-vel 1866MHz-en megy 1680x1050ben min 27 átlag 35-37fpst...szerinted ez elég, ne is szarakodjak a RAM tuningal?(IGPvel csak addig jutottam mint Oliverdáék 894Mhz)
-
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #2102 üzenetére
"min 28 FPS 4000 Mhz
min 34 FPS 4400 Mhz"Mérési hiba, +10% órajel maximum 10% sebességnövekedést eredményez, ezen felül minden vagy hibás adatközlés (nem ugyanazzal az egyéb paraméterekkel tesztelted), vagy mérési kerekítési hiba.
Tehát az adatod valamilyen szinten téves... -
Vartanus
őstag
Megnyitottam az MSI FM2-es alaplapok topikját:
http://prohardver.hu/tema/msi_fm2_alaplapok/hsz_1-200.html
Mindenkit akinek valamely MSI FM2-es deszkája van,szeretettel várok a topikban
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Tomix24 #2060 üzenetére
Én is ezt néztem pont, nem sokat hoz a konyhára a tuning(sajnos) . Csak melegszik
A szintetikus vackok nem hatnak meg de ugyanazt a pályarészt teszteltem BF3 ban:
min 28 FPS 4000 Mhz
min 34 FPS 4400 Mhzfeltételezem 4600-on meglenne a min 36 FPS vagy több, ezért szerintem már érdemes megrántani.
Mivel alapfeszes tuning egyáltalán vagy alig melegszik csak én az IGP-nek adtam rendesen feszt, ha alaphelyzetbe teszem a CPU+400 Mhz-es emelést észre sem veszi az én hűtőmmel.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
hudyfiu #2099 üzenetére
Asrock legalább próbálkozik..
Még a végén sikerülni fog nekik, hogy a lapban 125-ös host clock mellett 2133-as memória szorzóval stabil DDR3-2666Mhz-en fussanak a jobbfajta tuning-ramok, miközben az NB 2250 Mhz-en zakatol ( 125x18 ) és az IGP is legalább 1100 magasságában tanyázik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Xbox tulajok OFF topicja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Airsoft
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged