Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani_kp
addikt
válasz
atti_2010 #3996 üzenetére
Elég ha játékok alatt tesztelem? Jelenleg 1,325V-on van. Viszont az asrock lapja a bios-ban 69-70 °C-osnak látta a procit, de win alatt az aida továbbra is 45-50 °C-ot mutat.
Gyári borda egy 120-as ventiven megtámogatva...kép Bocsi a rossz minőségrét, de megpusztult a régi sony digit gép és csak telefonnal tudtam képet csinálni... -
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Dani_kp #3994 üzenetére
Fogyasztás szempontjából mást nem nagyon kell kikapcsolni csak teszteld hogy milyen feszen működik még hibátlanul a CPU, egy jó hűtő azért sokat dobhat a dolgon bar ha 3,8Ghz akarod hajtani és leveszed a feszt lehet hogy a gyári is elbírja.
Borokafa Nekem 1,375V ír alapfesznek 1,32V -on 4300Mhz ketyeg.
A turbo core-t kikapcsoltam és 1,375V-ról @ 1,356V-ra csökkentettem a feszültséget.
Látom másnál is 1,375V
-
Dani_kp
addikt
Hali mindenkinek!
A mai napon nekem is megszületett az FM2-es konfigom
. Részletezni nem fogom, hogy miből áll, de az adatlapomon megtekinthető.
A lényeg:
AsRock FM2A75M-ITX
AMD A10-5800K
Corsair Vengeance 2x4 GB DDR3 1866 MhzA procit "tuningolni" szeretném és ehhez kérnék egy kis segítséget.
A turbo core-t kikapcsoltam és 1,375V-ról @ 1,356V-ra csökkentettem a feszültséget.
Nos a kérdésem az volna, hogy körülbelül mi az a maximálisan megadható legkisebb érték a feszültségnek, amivel még stabil a rendszer?Gyári hűtőm van rajta, de miután feltelepítettem a win-t első dolgom volt, hogy levakartam az a 7 cm-es zajkeltőt és "ráfaragtam" a saját TT 120-as ventimet.
A gyári venti 4000-5600 között pörgött és kb. 50-60 °C-os volt a proci aida szerint.
A 120-as légkavaró 1200-1500 között pörög és 46 °C-on tartja a procit.
Jelenleg telepítések, másolások egy kis zenehallgatás megy youtube-on keresztül. -
Vartanus
őstag
válasz
HeavyToys #3987 üzenetére
Ezért kell az a nagy borda:
"15 perc folyamatos futtattás után az 1600 MHz-es HyperX Red bordájának külső része 48 Celsius-fokig hevült felt, míg a HyperX Predator 2400 MHz-en csak 38 Celsius-ig melegedett. Ez alapján megállapíthatjuk, hogy az utóbbi modell robusztus hűtése jól vizsgázott."
És szerintem igen is van létjogosultsága,mert manapság egyre többen használnak kompakt vízhűtőt,meg vannak jó páran akik egyedi H2O rendszerrel dolgoznak mint pl én, akik még esetleg örülnek is a nagy bordának,mert a vízhűtés mellett jóval kisebb lesz a huzat a házban és olyankor nagyon jó az a testes borda.
-
HeavyToys
senior tag
-
Findzs
addikt
válasz
HeavyToys #3985 üzenetére
igen ez tényleg jónak néz ki
azok amelyek a rammokkal párhuzamosan építhetők be azokkal valószínűleg nem lesz probléma (ha nem túl vastag)ha esetleg mégis odaérne a rammokra a venti akkor vagy feljebb lehet emelni egy kicsit a ventit a bordán (ha a rögzítés engedi) vagy meg lehet fordítani a hűtőt, hogy a venti a másik oldalt legyen, persze akkor a ventit is meg kell fordítani a bordán, hogy a rammok felől szívja a levegőt és a ház hátulján fújja ki
durva megoldás de én pl. azt csináltam hogy levettem az egyik rammról a gyári bordát ilyenem van (garancia nem érdekel, egyébként simán lejött és visszarakható ha gond lenne vele) és ilyenre cseréltem így elfér a hűtő alatt
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Norbi14 #3984 üzenetére
Ez jó lenne, csak a ram nem biztos, hogy elférne alatta. Hívd fel Merlin-t ő meg tudja mondani!
-
törölt tag
válasz
hotrodder #3981 üzenetére
Én úgy szoktam mondani, hogy kielégítő az 1866 is, mert az a hivatalos maximum, ami garantált. E felett pofon minden MHz az IMC-nek, mert az már nem biztos és túlhajtásnak is számít. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy 2133 MHz-cel az esetek döntő többségében az APU és az alaplap is megbirkózik. Itt egy memóriateszt. Elenyésző a különbség a 2400 javára. Viszont ha valaki megcsiklandozná az IGP-t, akkor szinte biztos lennék benne, hogy más képet festene az a grafikon.
-
hotrodder
csendes tag
lenne egy lehet hogy amator kerdesem:
a venni keszult proci (AMD A10 X4 5800K)
specifikaciojaban ez all: DDR3 : max. 1866Az alaplap specifikacioja.: Supports DDR3 2600+(OC)/2400(OC)/2133(OC)/1866/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory
Kerdes az lenne hogy erdemes 2133-as ramokat vennem vagy mivel a proci ugy sem tud kezelni tobbet
eleg az 1866-os? -
zedok
őstag
Most megy majd fel a W7, kíváncsian várom a dolgokat...
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Van arra mód,hogy én állítsam be az A6-5400K-nak,hogy mennyi rendszer memóriát használjon az IGP, vagy azt teljesen automatikusan állítja a rendszer?
A segítséget előre is köszi.
Üdv: Dzsabba
-
HeavyToys
senior tag
Nyilván vásárlói szemmel nem jó a feszített fejlesztési tempó, mert gyorsan avul az alkatrészünk. De nekik muszáj ezt meglépni. Egyrészt a konzolok miatt, másrészt a win8 nyitásával nagyon próbálnak a mainstream közegben az intel mellé feljönni. Igazából ha nagyon felülkerekednének rajta, akkor se tudnának tért nyerni, de ez a veszély azért nem fenyegeti a kék oldalt(ahol fenyegeti, a tablet piacon, igazából ott nincs használható termékük, de így is gyalázzák az AMD-t). Véleményem szerint a mostani i3-hoz képest is versenyképesebb a trinity a richland csak javít ezen. Aztán jön az Intel Haswell és az AMD Kaveri, aztán meglátjuk hogy ki-mire jutott.
Most lehetőség lenne egy olyan durrantásra, ami az X2 korszakban volt az AMD háza táján. Nyilván már az Intel is éberebb, jelzik ezt a fejlesztéseik is, az AMD meg szokásosan töketlenkedik egy kicsit, de most úgy néz ki, ez a feszített tempó próbálja ezt a lemaradást is behozni.
A programozók támogatása is meglátszik, hogy az AMD nem bírja úgy pénzelni a gyártókat, mint az Intel, így más oldalról próbálkozik, csak amíg nincs konkrét versenyképes mobil gép, amit meg lehetne vásárolni addig halott ügy. Mert a meglévő termékek durván túlárazottak ésatöbbi. Szerintem is az lenne a megoldás, ha vásárolnának egy haldokló, akár kisebb noti gyártó márkát (pl J&W minix) és saját maguk gyártanák a referencia modelleket.
-
Findzs
addikt
válasz
kenyervagyok #3967 üzenetére
ilyeneket jó olvasni:
"Az AMD ezzel együtt a játékfejlesztőkkel való szorosabb együttműködésre is nagy figyelmet fordít, így a Gaming Evolved program a videokártyák után az APU egységek szegmensébe is beszivárog."
viszont ez nem annyira szimpatikus:
"A Richland APU egységek hamarosan megjelenhetnek, de nem lesznek hosszú életűek, mert nem sokkal később, az idei év második felében utódaik, a Kaveri APU egységek is elrajtolnak, amelyekben ugyanarra a GCN architektúrára alapozó GPU lapul majd, mint amire a legfrissebb Radeonok is épülnek. A Richland még 32 nm-es csíkszélességgel készül, a Kaveri esetében azonban már megkezdik a 28 nm-es gyártástechnológia alkalmazását."
a richlandet ki fogom hagyni nem lesz sok értelme ha "rögtön" követi egy sokkal jobb megoldás
bár az árazáson is sok múlhat -
-
hotrodder
csendes tag
ASRock FM2A85X EXTREME6 + AMD A10 X4 5800K (trinity APU) prociban gondolkodom.
Margora:
MSI FM2-A85XA-G65 --- 1866/2133*(OC) DRAM, 32GB Max
ASRock FM2A85X EXTREME6 --- DDR3 2600+(OC)/2400(OC)/2133(OC)/1866 max 64GB
ASUS F2A85-M PRO --- Max. 64GB, DDR3 1866/(Az ASRock lapra HeavyToys hivta fel a figyelmemet amiert koszonet neki.)
A harom alaplap kozul szerintem az ASRock lehet a lejobb valasztas
a legjobb ram tamogatas vegett. Nem art szerintem ha az alaplap
kezeli a nagyobb ramokat hatha kesobb bovittek Richland vagy Kaverit AMD APU-ra.A kerdesem az lenne hogy erdemes-e most Trinity APU-ba beruhazni amikor
nemsokara itt lesznek a Richland es Kaverit APU-k? Habar ilyen alapon varhatok
barmeddig mert mindig jon ki valami uj fejlesztes na meg kerdes milyen arban lesznek. -
kenyervagyok
csendes tag
Új FM2 APU-król
http://ipon.hu/hir/ces_2013_hivatalos_infok_az_amd_uj_apu_egysegeirol/23670 -
törölt tag
válasz
senki66 #3960 üzenetére
Nem veszik az el, de ez nagyon a szerencse kérdése. Függ az adott processzortól és a környezetétől is. Most ha valaki beír ide 4,8 GHz-et, lehet, hogy nálad egy 20 ezer forintos hűtővel sem fog 4,4 GHz fölé menni a 750K-d. Természetesen, ettől függetlenül nagyon jó támpontot adhatnak az ilyen tuningos eredmények, hogy kb. hol a vége az APU-nak.
(#3956) Norbi14: ezzel a Predatorral meg vagytok áldva, úgy látom. Egy fórumtársunkkal értekeztem privát üzenetben, hogy milyen hűtő lenne hozzá jó, ami vagy elég keskeny, vagy elég magas, hogy ne lógjon rá a Ragadozó nagy bordáira. Én ezeknek néztem utána, de csak nagyon felületesen. Alaposabban utána kellene járni, hogy melyik lenne jó rá.
Arctic Freezer 13-as széria (200W-ig)
Arctic Freezer 7 PRO Rev. 2 (150W-ig)
Arctic Freezer XTREME Rev. 2 (160W-ig)
[link]Alpenföhn Matterhorn Pure [link]
Alpenföhn Triglav [link]
Thermalright Archon széria [link]Árakat ne kérdezz, azoknak abszolút nem jártam utána.
-
senki66
senior tag
Jó hűtővel meddig lehet 750K-t húzni, van erre tapasztalat már?
Csak, hogy ne vesszen el a válaszomban a kérdésem. -
senki66
senior tag
4 GHz -ig nem kell külön hűtő, nekem legalábbis a gyárival megy szépen, de e fölött feltétlenül! Én is most filózok, hogy elégedjek e meg ennyivel, vagy áldozzak rá kb 10k-t, hogy kicsit tovább pörgessem. Tényleg, jó hűtövel meddig lehet 750K-t húzni? A RAM -ot nem tudom, de valszeg nem lesz vele gond, A Kingstone szinte mindennel kompatibilis de lehet a Corsaire bizonyos esetekben jobb (nekem legalább is ) 1600-as 2133 MHZ-en fut.
-
mttaas82
csendes tag
Hello!
Asrock lap mennyire válogatos ramok terén?
CSX 2GB DDR3 1600Mhz CSXO-D3-LO-1600-2GB memória
Zeppelin 2GB DDR3 1600MHz memóriaEzekkel a rammokkal volt valakinek dolga?
-
törölt tag
válasz
Dzsabba #3949 üzenetére
Én úgy tudom, 125W fogyasztás (TDP) és afelett elengedhetetlen a 8 pines csatlakozó, az alatt beéri a 4 pines kiegészítő körrel is. Szerintem nem lesz vele gond, de próbáld azt meg, hogy elkezded terhelni az APU-t. Ha nem kapcsol ki a gép, nem fagy le, indul újra, és kézzel megtapintva sem túl meleg az a 4 vezeték a csatlakozás körül, akkor bátran használhatod így és nem kell venned ezért új tápot.
(#3950) Norbi14: a gyári hűtők mindig hangosabbak és gagyibbak egy normálisnak nevezhetővel ellentétben. Olyan 35-40 fokot saccolok terheletlenül, 55-60 celsiust játékok alatt vagy teljes terhelésen (4 GHz környékén, alap feszültségen).
-
Norbi14
senior tag
5800k pcorim van, és játékok alatt nagyon hangos a gyári hűtő, nektek is? Mennyire melegedhet fel terhelve?
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy triviális kérdésem.
Tegnap nekem is sikerült összeraknom egy ilyen gépet.
A6-5400K
AMD FM2 F2A55M-HD2
Kingston HyperX DDR3 Blu 1600MHz (KHX1600C9D3B1K2/8GX)
Táp: CTG- 450- 80P
Nem vagyok egy nagy angolos,de addig eljutottam,hogy ha az IGP-t akarom használni,akkor kell az alaplapnak egy kis plusz energia.
Amit ide kell dugni:Viszont nekem nincs a tápon ilyen nagy csatlakozó, csak egy négyes és egy hatos végű.
Ha hatost dugom az alaplapra,akkor el sem indul,viszont ha a négyest,akkor bekapcsol.
Ez így most elég is neki vagy vegyek még egy négyes csatlakozót vagy lehet kapni ilyen nagy 8as csatit vagy 2X4-est?A segítséget előre is köszönöm.
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Vartanus #3936 üzenetére
Köszönöm, ismerem, de nem erre gondoltam, hanem, hogy az FM2A85X Extreme6 FM1-es foglalattal, azaz "ASRock FM1 A85X Extreme6"
(nem volt komoly a kérdés, igazából az A75 Extreme6 is tetszene fekete slotokkal, meg újabb "designos" hűtőbordákkal, persze így se rossz...
)
-
HeavyToys
senior tag
válasz
hotrodder #3933 üzenetére
8 eurót szerintem megér az Aurum Gold, a Raider-hez képest.
Nehéz kérdés, szerintem mind kettő kiváló lap. MSI talán egy picivel jobb minőségű alkatrészeket használ ennél a lapnál, legalábbis egy összehasonlító tesztben ezt hozták ki különbségként. Viszont, ugyan ebben a tesztben az Asrock evett kevesebbet. Szóval a fene se tudja. Ha az MSI-t 3 év garival adják akkor azt. Ha egyforma a gari, amelyik olcsóbb.
sladka_pani:
Én ha elérhető M-ATX méretben Asrock A85 Extreme4-et venném. A nagyobb teljes ATX-es lapok előnye az, hogy több rajtuk a bővítőhely. Ha kihasználod jó, ha nem akkor nem. Nyilván egy MSI vagy Asrock A85-ös csúcs lap jobb VRM-et kap, de ennyi.
Egyébként memóriából megéri a 2133-as vagy akár 2400-as sebességú is. Geil Evo Laggera vagy Kingstone Predator-Beast széria. Most is van már előnye, de a Richland és a Kaveri jövetelével, ha fejlesztesz, még több előnye jön elő! Sőt a Richland esetében már a 2133-as érték sem számít tuningnak, alapból támogatott lesz.
-
sladka_pani
senior tag
Sziasztok!
Odaérkeztem hogy lenne cash az FM2-re váltani (laptopos voltam 1 évig, előtte meg Phenom X3/4gb ddr2 800/sapphire 4980 1GB Vapor-X asztalim volt), sok napos olvasgatás után sem tudtam még dönteni mit szeretnék összeállítani. Seasonic 500W tápom, NZXT plexi házam van és egy ASUS dvd íróm.
APU-nál már megvan hogy az A10-es 5800K lesz. HDD-ből 1TB WD Caviar Blue.
Alaplapnál nem tudok dönteni mi az amit kihasználnék. Elsősorban érdekelne hogy mATX vagy ATX lapot érdemesebb venni, van-e a nagyobb ATX-nek előnye, ha nem használom ki a PCI foglalatokat? Tartalmaz-e többet az ATX? Végül is a kis méret nem zavar, ha mást nem hagynak le róla. Legalább 2db USB3 kell, 4 SATA3, chipkészlet látom ez szerint alakul (a55, a75, a85).
Ha tudnátok esetleg konkrét tipust ajánlani az jó lenne, nálam csak az ASUS és az Asrock rendelhető, Gigából meg csak gagyi fajta, MSIből nincs kinálat, szóval ez a kettő előbbi. LE jelölés mit takar? Low profile? Ez miben nyilvánul meg például? Árak miatt kérdezem, lehetne csúcslap is, de 15-40 eurós különbség van a legolcsóbbtól a drágábbig.
RAMot milyet érdemes venni? 2x4GB-re gondoltam, 1866 elég vagy magasabb felé kacsintgassak? Kingston és Corsairból is van választék.
TUNING egyelőre nem lenne, gyári értékeken szeretném használni: netezésre, hd filmnézésre, némi játékra közepes részletességek mellett. Később lehet kapna külön VGA-t, ha nagyon szeretnék játszani.
Szóval szeretném ha kiokositanátok ezekről, hogy megfelelően összhangban működjenek a dolgok. Nagyon szépen köszönöm előre is! -
törölt tag
válasz
Vartanus #3938 üzenetére
Több állása (state) van egy energiatakarékossági folyamatnak. A C6 konkrétan a központi egység belső feszültségeit figyeli és redukálja lefele, hogy minél többet spóroljon adott terhelés mellett. Valójában ez a cirregés nem lenne szerintem, ha nem spórolnának annyira a gyártók a kondenzátorral és a tekerccsel. Mind az alaplap, mind a táp felől.
-
kopidoo
senior tag
válasz
Vartanus #3927 üzenetére
Igen maradt a Pro4-M, mert már be voltam rendezkedve OS oldalról. De kb 2 hétre rá már lehetett kapni nálunk is az Extreme4-M-et. Ha korábban is van, akkor biztos rászánom azt a +2500 forintot és váltok, de így sem jártam rosszul.
C6 State: Ciripelés generátor (és ASRock lapoknál képernyő villogtató) 6.generációja. Egyébként passz (asszem valami deep sleep ...
-
törölt tag
Tehát akkor csak jó volt a tipp, mi szerint a túlzott energiatakarékoskodás miatt képzeli tücsöknek magát az alaplap.
A C3/C6 state bátran elhagyható, ha nem fagy tőle a rendszer és nem kékhalálozik.
(#3915) Norbi14: a C6 állás a processzor (APU) belső feszültségeivel játszik, leginkább csökkenti az energiatakarékosság miatt. E miatt pedig az alaplapi MOSFET-ek ide-oda kapcsolgatnak. Amikor ez megtörténik, interferálhat, valószínűleg a táppal.
-
Vartanus
őstag
válasz
Mahrenburg #3935 üzenetére
Van FM1-es Extreme 6 :
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=A75%20Extreme6 -
hotrodder
csendes tag
válasz
HeavyToys #3928 üzenetére
koszonom a valaszod
Nalunk (szlovakia) az FSP Aurum Gold 400W 62 eurotol indul
a Raider 550 pedig 54 eurotol.Meg alternativa volt az FSP Hexa 500 de eddig mindenhol
azt olvastam hogy rendkivul rovidek a kabelek
es mivel also taphellyel rendelkezo hazat tervezek venni ez
gond lehet. Illetve meg szoba jott a ZALMAN ZM500-GS 500W (45 eurotol)
tap ami igeretesen nez ki es a leiras alapjan nem rossz
de nem talalom sehol a minositeset. Az FSP markaban egyebkent
jobban bizok szoval valoszinuleg az mellett teszem majd le a voksom.A ket alaplap kozul melyik ajanlatosabb?
Asrock FM2 A85X Extreme6 vagy
MSI FM2 A85XA-G65?
Arban elenyeszo a kulonbseg.Procik kozul latok
AMD A10 x4 5800-at es AMD A10 x4 5700at - szinten egy arban
van a ketto (111 euro kornyeken).
Az elso 100w-os az utobbi 65w-os.
Gondolom az 5700-as jobb valasztas.A hyperx ramok 80euro korul vannak
viszont 1866-on futnak mig a Corsair Vengeance
1600-on fut es csak 8 euroval olcsobb.
Az integralt gpu-nak illetve az igp-nek tudtommal
kell a magasabb orajel.
Patriot ramokat nalunk nem kapni. -
HeavyToys
senior tag
válasz
Mahrenburg #3931 üzenetére
FM1-ben ITX-es Asrock és Giga lappal találkoztam, a Giga nálam fagyogatott, de végülis megfelelően beállítva az is jó volt!
Extreme6-ról nincs tapasztalatom, de alapvetően ezek a "csúcs" lapok szinte minden gyártónál jók.
-
zedok
őstag
A 750K simán fel lehet húzni 4Ghz-ig gyári hűtővel? Vagy érdemes egy komolyabbat beszerezni hozzá?
Illetve milyet ajánlanátok hozzá?
Ilyen rammel működne:
8GB 1600MHz Kingston HyperX KHX1600C9D3K2/8GX
[link] -
Borokafa
őstag
válasz
headhunter #3924 üzenetére
Nálam most a magasság volt a lényegesebb, házat cseréltem és nem fért el a Brocken.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
hotrodder #3926 üzenetére
Szia!
Tápot felejtsd el, feleslegesen sok és feleslegesen drága. Ennyi pénzért, pl Ipon-ból, de máshol is van, FSP Aurum Gold 400W. Még ez is sok teljesítményben, de a hatékonysága magasabb(85 vs 90), minőségibb a belseje is. A Raider az Aurum butított változata úgymond. Ha pedig spórolni akarsz, akkor FSP Hexa 400(itt csak a kábelhosszra figyelj)
Alaplapok esetén bátran merem ajánlani az Asrock FM2 A85X Extreme6-ot is! Kiváló minőségű alkatrészekből építkezik szintén és tökéletesen stabil is, még OC-memória órajelek esetén is! Ha mindenképpen ragaszkodsz a felsorolt lapokhoz, akkor egyértelműen MSI (fogyasztás, kiváló minőségű alkatrészek). Spórolás esetén szóba jöhet az Asrock A85 Extreme4.
A10-5700-at vennék a helyedben, ha belefér a költségvetésbe, mivel mind az IGP, mind a CPU gyorsabb és ez is 65W-os TDP-vel rendelkezik. Láttam nem játszol, de az a kis plusz sosem árt ha megvan. 5500-sem rossz választás egyébként.
Kingston HyperX 16-gigás szettet nem tudom mennyiért vennéd. Ezek 1,65V-os üzemi feszültségen mennek, ennyi pénzért van Corsair Venegance, vagy Patriot Vipre-is. Ezek azonos időzítés mellett csak 1,5V-os feszt. igényelnek. Fogyasztásban, melegedésben és stabilitásban is jobbak ezáltal. Mivel a déli híd feszültségértékét szokták emelgetni a memória feszültségéhez közelebb, hogy OC esetén stabilabb legyen a rendszer. Alapon menne minden rendben, de ha annyiba kerül, mint a Kingston, inkább vedd a jobbat!
Winyóban pedig te tudod, mennyi a keret, általában az 1TB-osak már nincsenek messze árban az 500 gigástót.
-
hotrodder
csendes tag
hello mindenki
velemenyezne valaki az osszeollozott configom-at?
Nem jatekra kell! Korszeru minosegi erosebb configra van szuksegem (felso/erosebb kozeposztaly)
amihez remelhetoleg tobb evig nem kell hozzanyulnom.
Adobe programokkal dolgozok gyakran (photoshop,indesign,illustrator,stb)
azert a tobb ram. Kulon agp-t nem raktam szerintem eleg lesz a prociba
integralt. Procibol sem raktam a10-et mert szerintem felesleges ha ugy sem
fogok jatszani.Orulnek objektiv szakertoi velemenyeknek (tehat nem a "ez jobb mert nekem ez van").
tap: Fortron/FSP Raider 550w 80plus bronze
alaplap: Asus F2A85-M vagy M PRO, vagy MSI FM2-A85XA-G65 - mind a harom FM2
proci: AMD A8 X4 5500
ram: kingston hyperx ddr3 16gb 1866mhz
hdd: WD av green power 500gb sataII 7200rpm 32mbelkepzelheto hogy nem epp a legmegfelelobb topicba irok
velemeny a configrol? koszontem
-
kopidoo
senior tag
válasz
Vartanus #3922 üzenetére
Még nem, mert karácsonytól nem volt nyitva a nagyker, utána meg leltár volt a kiskerben
De "sajnos" szükségem volt egy lapra, így vettem egyet. Ha javítható a lap és visszaadják, akkor majd lesz egy eladó Pro4-M. Ha cserés, akkor vagy vinyó, vagy táp lesz belőle.
Amúgy nagyon beleszerettem az Trinity-be. Gyors, keveset fogyaszt, az IGP egy csoda mert mindent visz, ami és ahogy nekem kell. -
daredar562
tag
-
Borokafa
őstag
válasz
daredar562 #3916 üzenetére
Szerintem elférne, a magas bordás Vengeance felett is van még hely.
Ezekre a procikra elég , a Bull 8...-as sorozathoz némi tuning mellett bizony már kétséges.
Nagyon jól mutat a házban, mint egy V-motor, betakarja a fél (háromnegyed) alaplapot
-
Vartanus
őstag
Nos fiuk az AMD idei CES-es prezentált utiterve alapján úgy fest nekem,hogy idén jön a Kaveri is az FM2-be
es ebből én arra következtetek(lehet tévesen)hogy nagy mákunk van az FM2-vel mert szvsz kitart ezen foglalat a DDR3-al karöltve a DDR4 érkezéséig
Lehet én kihagyom a Richland lépcsőt és megvárom az év végét a Kaverivel.
-
Borokafa
őstag
Felszereltem a Scythe Grand kama hűtőt, monumentális darab a 14cm-es ventijével, elfér alatta a magas memória, és keskenyebb házba is rakható. Hűtési teljesítménye közepes, a Brockennél kicsit gyengébb, Trinityre viszont bőven elég. Hangja csak max fordulaton hallható.
-
Findzs
addikt
cicergésre ami nekem bevált uefiben/biosban ki kell kapcsolni a c6 state -et
korábban azt hittem, hogy magától múlt el de aztán rájöttem, hogy visszatöltöttem egy mentett biost amiben véletlenül ki volt kapcsolva a c6
-
djpetar
tag
Végre megérkezett az A10 5800k-hoz az alaplap. Kibontom a csomagolásból, de némi furcsaságot fedeztem fel. Mintha hiányozna róla alkatrész.
A crossfire X felirat mellett...
-
válasz
#24650752 #3905 üzenetére
Biztos nem egy bajnokok ezek az alaplapra integrált RAID vezérlők, de már 10 éve használok ilyeneket, eddig otthoni használatra tökéletesen megfeleltek. Korábban volt olyan is, hogy használtam az alaplapi chipset RAID vezérlőjét is, meg az integráltat is, és egyszerre volt RAID1 2 diszkkel meg RAID0 2 diszkkel. Nem egy NASA-t kiszolgáló szerver ez, hogy 100 ezerért vegyek bele RAID kártyát...
Miután lebontottam a RAID-et, megnéztem single drive-ként a merevlemezeket egyenként, 100%-os kondíciójú mindkettő. Ami furcsaság volt, hogy az egyiknél ki volt kapcsolva a write cache, emiatt sokkal lassabban írt. Ezt most bekapcsoltam. De hogy ki vagy mi kapcsolta ki, az rejtély. Szüleim nem lehettek, mert a RAID menedzser szoftvert lejelszavaztam, hogy ne nyúlkáljon hozzá senki se. Újabb X-Akta.
A cicergést majd megnézem, de amúgy nem zavaró. Pláne, hogy nem az én gépem, hanem faternak raktam össze, ő úgysem hallja.
A turbo-mode speed-et is megnézem majd, köszi a tippet!
Ja, és mediumon 26-30 FPS-sel viszi a Far Cry 3-at, azért ez elképesztő egy prociba integrált videokaritól.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Borokafa #3903 üzenetére
Ez mind nagyon szép de ha az AMD -nek nem sikerül meggyőzni a gyártókat hogy felejtsék el a "reklámpénzt" Tahiti nyaralásokat stb. akkor semmire sem jutnak mert a felhasználó arcába még mindig a nevetséges Celeront tolják vagy jobb esetben egy kuka I3, meg szerencse hogy van vasárlóvédelem, megvédi a vásárlókat hogy értelmes áron jó terméket vegyenek.
-
törölt tag
válasz
Intelligencs #3902 üzenetére
Olcsó húsnak híg a leve. Nem egy bajnokok azok a chipsetbe épített RAID vezérlők. Nekem is volt már, hogy dobott egy kettes tömböt minden ok nélkül, mondjuk nem ezen a platformon. Én azért alaposan leellenőrizném a merevlemezeket ezután. HDSentinel, HDTune, stb., kábelek, mind SATA, mind táp.
A cicergésre egy ötlet.
Turbóval én is úgy tudom, 4,2 GHz-re kellene felkúsznia. Az UEFI-ben az AI Tweaker menüben kell lennie egy Target CPU Turbo-Mode Speed-nek. Oda mennyi van beírva? -
Borokafa
őstag
-
Konfig: A10 5800K, Asus F2A85-M, Kingston 1866 2 x 4 GB
Nem tudom miért, de a RAID1 eldobta az egyik diszket. Újra kellett konfigolni és most megy. Mindenesetre kicsit tanácstalan vagyok. hogy miért történt mindez. A LOG szerint egyszer csak az egyik diszk eltűnt az éterből, mintha kihúzták volna az áramból. Pedig nem, ott volt, single drive-ként továbbra is látszott. Remélem nem a RAID vezérlője szórakozik.
A cicergés továbbra is megvan, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy a tápból jön, simán jöhet a prociból is. Különösebben nem zavaró, mert ha lent van a földön a gép, ahogy üzemszerűen használják, akkor nem lehet hallani.
Prime95-tel vagy cpu burn-nel terhelve is csak 4 GHz-ig megy fel a proci, nem 4,2 GHz-ig kéne?
-
Tyler8
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- iPhone topik
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest