Új hozzászólás Aktív témák
-
piddy
csendes tag
válasz
atti_2010 #506 üzenetére
Lemértem a fogyasztást alapfeszen. A-10 5800K, 4Gb RAM 2133Mhz en, 1.65V mellett, 2TB HDD, ASROCK A75 LAP, 400W táp: Idle: 29-32W között.
Ez az ASROCK lap amilyen olcsó volt annyira tetszik!
Egy furcsaság van, hogy Win7 32biten 1Gb RAMot lefoglal vmire a video 512M kívül.
Másnál is jelentkezik ez? -
zsolt320i
senior tag
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a következő konfigot meg tudom e hajtani külső laptop tápról?
FM2A75M-ITX
AMD A10-5700 3.40GHz FM2 BOX
KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz
OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB
Esetleg még lesz bele egy 1 Tb-os vinyó.Üdv,
-
Tombi
őstag
válasz
timarsandor #582 üzenetére
Apudnak összeraktad az Apus konfigot , szép
-
margithid
veterán
válasz
timarsandor #589 üzenetére
Na akkor lehet ezt választom, amúgy mennyi a max tdp?
-
törölt tag
válasz
Steelers #592 üzenetére
Szívem szerint Samsungot, de egy OCZ Agility 3 is dobna a sebességen. Gyorsabb lenne, mint a Caviar, de ha nincs rá kereted, egyelőre megteszi. Az sem egy utolsó HDD rendszer alá. A mérete meg attól függ, mennyi programot telepítenél és használnál. Esetleg nézz be ide.
-
Steelers
senior tag
Szerintetek ez így jó összeállítás?
ASROCK FM2A75 Pro4-M
AMD A10-5700 3.40GHz FM2 BOX
KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz CL11 KIT KHX24C11T2K2/8X
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
NEC AD-5280S-0B Fekete OEM
M-TECH FM12A BLUE
FSP Hexa 400W -
timarsandor
csendes tag
válasz
margithid #587 üzenetére
Igen, patent virtuális gépek mellett is a 2 moduljával és nagyon jó üresjárati/alacsony terheltségi fogyasztása van! Miközben ezen sorokat írom, kb. 40 W-ot ránt le az egész gép egy 3 éves ~80% hatásfokú Gigabyte SuperB 460W tápról...
Kellőképpen robbanékony a turbo nélkül is a gép egyébként, kellemes munkaeszköz. (Az egyébként szintén jól használható Athlon II X4 630-ról váltottam pont a fogyasztás mérséklésének érdekében és bevált!)
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Mi a véleményetek, a trinity alkalmas munkára, állandóan bekapcsolt gép esetén, virtuális gépek futattására is?
Az 5600K-t néztem ki. Bulldozer azért nem kell, mert ott nincs integrált VGA, akkor inkább intel ivy. -
kopidoo
senior tag
válasz
BlueAthlon #585 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert nekem is 2400-as RAM lesz Pro4-M lappal.
-
BlueAthlon
senior tag
Valakinek van-e tapasztalatai Asrock FM2A75 Pro4 / Pro4-M lapokkal DDR3 2000+ feletti modulok esetén ?
Ennél is agyon kell emelni az northbridge feszültséget, hogy egyátalán alapból stabil legyen IGP használata esetén, ha a NB 2000 / a Memória meg 2400-on megy?
-
timarsandor
csendes tag
válasz
atti_2010 #583 üzenetére
BIOS-ból tegnap felraktam a legfrissebb bétát (F3g) és ennek köszönhetően már letiltható az egyik modul, más újdonságot nem nagyon vettem észre, talán kicsit finomodtak a beállítási lehetőségek...
Tudsz valami BIOS-beli kioldó bill.parancsról? (Ami spec. dolgokat enged még állítani... Régen Gigabyte-nál a Ctrl-F1 volt ez.)
Szerk.: EasyTune 6 működik szépen szenzorként, köszi!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
timarsandor #582 üzenetére
Használd az Easy tune 6 szoftvert az alaplaptól, ugyan tuningolni szoftverből én nem szoktam de a hőmérsékletet jól mutatja.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
timarsandor #580 üzenetére
Nem fordultak de az Aida nem jól mutatja a hőfokot, viszont a Bios már igen, látom 1 kanalison használod a ramot úgy nagyon levágja az IGP teljesítményét.
-
Coyot
őstag
Sziasztok!
Ajánlottak nekem egy egész jónak tűnő AMD procit: AMD A10-5700.
Elsőre egy nagyon költséghatékony gépet akartam összerakni, de ez a proci megtetszett az alacsony fogyasztás miatt.A cél egy iszonyat halkan, talán passzívan működő gép amin a diablo3 vígan fut, ez a legnagyobb terhelés amit kaphat. Mindenem megvan a géphez, csak alaplap, proci és ram kéne, tehát a lényeg
Mivel még mindig cél a költséghatékonyság, már amennyire lehet, ezért a legalapabb mf2es lapok közül választanék hozzá. Kérdés, hogy ezekkel a lapokkal mennyire kerülök hátrányba, teszteken mindenhol jobb lapokkal, jobb chipsetekkel tesztelik őket?
Ramból csak a >1600mhz amivel jól megy?
Ja és tuning egyáltalán nem érdekel.
Előre is köszi!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Space marine #575 üzenetére
3800Mhz és 1,3V helyett 1,225V, estere lesz egy fogyasztásmérés is.
-
atti_2010
nagyúr
Akit érdekel 1,225V-on alapfrekvencián hibátlanul üzemel.
-
Patice
nagyúr
válasz
timarsandor #570 üzenetére
Nálad a táp a ludas, sajna csere, vagy ha garis, akkor gari. Inkább FSP Hexa 400-ast vegyél.
Asus A85-ös lapom van A4-5300-as procival. A proci hőmérsékletet csak az Asus saját Utility-jével tudtam normálisan kiolvastatni. Minden más hasonló program hibásan jelzi ki (pl. -2 fok, vagy folyamatosan csökkenőt ír 10 fokról indulva, meg hasonlók
).
Én nem fogom föl gondnak. Túl új még az egész lap + a chipkészlet, hogy a régebbi programok támogassák.
-
x_o_n
veterán
válasz
timarsandor #570 üzenetére
ilyet nekem is volt anno ugyanennél a gigabyte tápnál,nem is igazán egy ajánlott táp kategória.
pld nekem egy konfigomat rendszeresen lekapcsolta a 460 as táp,nem birta el mig egy 400w chieftec beszerelése után nem volt gond..
a hőmérséklet bug másnak is volt 85 ös lapnál,egyenlőre az asus lapok kiforottabbak fm1,fm2 platformnál. -
timarsandor
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy A10-5800K-t és egy GIGABYTE F2A85X-UP4 lapot hozzá. Össze is szereltem, működik is, viszont a 790FX-es lap után erősen cincog, "zenél" a 460W-os Giga SuperB táp...
Próbáltam diszkrét kártyát tenni az APU mellé, akkor is hasonló az eredmény...
Volt valakinek hasonló tapasztalata? Laphiba lehet-e? A 790FX-es lapba visszarakva nem volt hangzavar...Továbbá: két új Trinity-konfignál is láttam, hogy GIGA lapoknál a hőmérséklet kijelzés egyszerűen bugos... (A85X és A75 chipsetes lapoknál egyaránt...) Van még valakinél ilyen gond?
Köszi előre a válaszokat!
TS
-
kelix
csendes tag
1 hete raktam össze egyik ismerősömnek egy A6 3670k APUs gépet. Asus F1A75-M LE alaplap 2x2 Gb Kingston 1600 Mhz Rammal . ( Ezek mindössze 40 ezerbe kerültek ! ). Stabilan használja azóta 3 Ghz-en , miközben a Ramokat feltolta 1866Mhz-re Gyári értékek mellett . Játék tapsztalatokat nem tudok mondani mert irodai alkalmazásra használja , de piszok gyors lett az tény.
-
miresz
veterán
válasz
#24650752 #566 üzenetére
Nah, a vége 5600K lett egy Asrock FM2A55M-DGS alaplappal+ Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz memókkal,mert ezek a memók alapon mennek 1866Mhz-t Cl9-ben. Kíváncsian várom az eredményt,hogy mit fog mutatni.
A 3670K-nál a 64bit-es igp tette be a kaput főként ezért nem esett rá a választás,pedig majdnem az lett belőle,de addig bújtam a teszteket,míg ezen megakadt a szemem,és így kiesett a pikszisből.Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
törölt tag
Számokban én sem tudom. Csak saccolni mernék ez alapján:
5600K: 256 shader, 760 MHz (~)= 3870K: 400 shader, 600 MHz;
3670K: 320 shader, 444 MHz.
De tippelni sem fogok, viszont nagy valószínűséggel magasabb részletességgel (ha nem teljessel) lehet futtatni a Trinity-n ekkora felbontás mellett a játékokat, mint a Llanón. -
miresz
veterán
válasz
#24650752 #564 üzenetére
Köszönöm a szavazatot.Mint mondtam itt a bővítés nem áll fenn,a későbbiekben sem,tehát nem lényeg,hogy az FM1-be nem jön már semmi,csakis a jelenlegi teljesítmény a mérvadó. Gyári AMD hűtő az van itthon annyi,hogy Dunát lehetne vele rekeszteni,tehát az nem tétel.A cél az lenne,hogy elfogadható szinten tudja futtatni a játékokat 1280x1024-ben az IGP. Azt nem tudom,mert nem találok sehol összehasonlító tesztet,hogy a Llanóban lévő 6530D mennyivel gyengébb játékok alatt,mint a Trinity-ben lévő 7560D?
-
törölt tag
Nincs az 10 rugó diffi. A Trinity-re én 41-et számoltam a linkelt webshopban, a Llanóra 34-et futárral együtt, de utóbbihoz nem ártana egy hűtőt is venni (ha nincs még hozzá), mert nagybetűkkel kiemelték, hogy a 3670K OEM. Azt sem úsznád meg 2-3 ezer alatt, tehát 4-5 ezres lenne a különbség. 3850-nel is ott tartanál a 37.000 Ft-nál.
Azt meg beszúrták előttem, hogy az 5600K a 3870K-val van pariban. Az időtállóság felett pedig nem hunynék szemet, mert lehet, nem mindig marad ez a kis felbontás egyik fő szempont, akkor pedig jól fog jönni a bővíthetőség.
Úgyhogy ha ezt szavazat alapján döntöd el, akkor +1 a Trinity-re részemről.
-
miresz
veterán
Hmmmm. Köszönöm mindenkinek.
Még agyalok egy kicsit,mert én a 3670K felé húzok (legfőképp az ár miatt,mert ott már 10e a különbség a 3670K javára,és véges a keret a srácnak). Az megy alapfeszen 3Ghz-t vajon?
-
miresz
veterán
válasz
Borokafa #548 üzenetére
Köszönöm. Gondolom úgy,hogy turbo kilőve. Itt valószínűleg nem lenne piszkálva,húzva. Bár még az is lehet,mivel én állítom be nekik. (nem nekem lesz a cucc) Tehát akkor elég lenne,ill jobb lenne az 5600K,mint a Llano?
x_o_n: Sajnos csak a felsoroltak közül lehet választani,akkor te melyiket választanád?
-
miresz
veterán
Hi!
Egy gyors kérdés egy 5600K mennyire alkalmas 1280x1024-ben játékok futtatására? Csak az IGP-vel nem lenne mellé dGPU.
Melyik lenne jobb választás( az,hogy az FM1 halott foglalat jelen pillanatban nem mérvadó,csak a teljesítmény.)
A8 5600K+ Asrock FM2A55M-DGS
vagy
A6-3670K (esetleg A8 3850) + Asrock A75M-HVS
Válaszokat előre is köszi.
-
Tombi
őstag
válasz
Space marine #545 üzenetére
Nekem is ma jött meg a lap
-
wwhy
veterán
válasz
Space marine #543 üzenetére
Az iponnal mar kaphato
en is ezt vagy az MSI 75os lapjat fogom valasztani.
-
Space marine
aktív tag
én erre a lapra várok.. a nagy tesót már dobálják, de ez sehol...
a fenti 2400-as Kingstonnal mennyivel gyorsabb az IGP? Kell majd valamit állítgatni?
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek mivel járnék jobban a majdani A10 mellé?
- 2400MHz HyperX Predator
- 1866MHz Corsair VengeanceÁrban kb. 600HUF differencia van.
-
wwhy
veterán
Már 2010 óta nincs pénz-visszafizetési kötelezettsége az üzletnek! Se 3 nap se 3 perc
A hatályos jogszabályok szerint a vásárlástól számított 3 munkanapon belül cseregarancia van - ha a termék hibás.Ezen túl csak a kereskedő jóindulatán múlik ...
-
törölt tag
válasz
atti_2010 #529 üzenetére
Interneten, webáruházon keresztül történő vásárláskor biztos, hogy 8 munkanap, ami alatt elállhatsz a terméktől, szolgáltatástól, de ilyenkor előbbi esetében a visszaküldés a saját költségeden megy, az eladó csak a vételárat köteles visszafizetni.
Személyes vásárlásnál úgy tudom, ott is él ez legalább 72 óráig. -
wwhy
veterán
Egyáltalán nem kötelesek visszavenni, sehol.
Ha hibás, akkor köteles hasonló termékre cserélni.
Webshopban vásárolva valóban 8 napon belül el lehet állni a vásárlástól, de ilyenkor pl. a szállítási költség a vevőt terheli.Asrock Pro4-M+A4-es CPU+2x2GB/1600-os RAM irodai gépbe elég/jövőtálló lesz?
De csak webshopból történő vásárlás esetén van a 8 napos elállási lehetőség. ...
-
x_o_n
veterán
válasz
supercharley #525 üzenetére
Szia
ha van lehetőség akkor vigyétek vissza,3 napon belül lehetséges,jogotok van,és cseréljétek ki 75 vagy 85 chipkészletüre igy mehet bele már egy a10-es proci és használható a benne lévő gpu.
pld
asus f2a85m vagy f2a75+a10-5800k
és mehet mellé a többi alkatrész,de érdemes minimum 4gb ddr3 -1866 ramot venni mellé.
itt ugye az a10-5800k ban van a 2modul/4mag és mellette egy amd radeon 7660d gpu
ha külön grafikus kártyát terveztek akkor viszont ebbe a lapba az apu-kon kivül az x4-7xx es athlonok mennek,majd..mert hogy nem kaphatóak még -
Borokafa
őstag
válasz
Az FM2-nél a vga a prociban van. Úgy nézem nagyon belekeveredtetek ebbe
Ennél a lapnál csak külső vga-t tudtok majd használni. Nem volt egy gazdaságos vétel.
Vga-ból talán a 7770 a minimum amit újban érdemes lenne megvenni, de ugye ez pénztárca függő is...és sok esetben az a döntő.
Az előttem szólónak igaza van, érdemes lenne gyorsan kicserélni -
atti_2010
nagyúr
válasz
Vannak olyan APU-k amikben nincs grafikus vezérlő mert le van tiltva, ezekhez van az alaplap de nem szabadna ráírni hogy tartalmaz vezérlőt, így egyértelműen csak diszkrét VGA-val tudod használni, ha az APU-ban levő IGP-t akarják használni gyorsan cseréljék ki az alaplapot.
-
supercharley
tag
Sziasztok!
Informatikával foglalkozok, de inkább szoftverekkel, a hardverekkel kevéssé. Egyik munkatársam fia kezdett el magának bevásároltatni egy gépet alkatrészenként, de most elakadtak. Szóval vettek egy ASUS F2A55 alaplapot(http://www.asus.hu/Motherboards/AMD_Socket_FM2/F2A55/#specifications). Azt hitték hogy ezen van monitorkimenet is, de nincsen. Tőlem kérnek tanácsot, de ezekről a dolgokról én is keveset tudok. Szóval azt én is látom a lap specifikációjában, hogy van a lapon "AMD Radeon™ HD 7000 sorozatú grafikus vezérlő az A sorozatú APU-ba építve". Akkor ha grafikus vezérlő van, mi az anyjáért nincs monitor kimenet? Ha vesznek bele egy videokártyát, akkor a beépített vezérlő fölöslegesen van benne? Vagy én valamit nagyon félreértek?
Ha videokártyát kell venni bele, akkor milyet lehet/érdemes(kevés játék, inkább sok internet, sok video)? -
Goose-T
veterán
válasz
kircipeti #521 üzenetére
Ja, most néztem, nincs 80Plus minősítése, csak oda van írva, hogy 80% feletti a hatékonysága. Ez a táp az, és ebben a házban van, amit fogok venni.
-
Patice
nagyúr
Na, jövő hét van.
Fogyasztási értékek: Startup: 60-70 W között (proci 100%-on, 3,4 GHz)
Idle: 45-38 W között (proci 5% körül, 1,4 GHz)Amikor megnyitok egy új lapot a böngészőben, akkor hirtelen felugrik 60-70W-ra pár másodpercig, aztán ismét idle.
Procit alulfeszeltem, most 1,19 V-on megy. Eddig nem tapasztaltam semmi különöset.
A4-5300 + SSD + két notivinyó + optika + 8 GB RAM + procihűtő + 2 venti.
Táp: Be Quiet! 350 W SFX
-
Patice
nagyúr
Itt lesz az idő, hogy a jövő héten mérjek végre fogyasztást is.
Nemrég lettem kész a szereléssel. Két ventit még pakoltam a házamba. Kellemesen csendben marad így a Kozuti. 30-40 fok között a rendszer átlagban. És szép csendben teszi a dolgát, hallható, de csak halkan, minimális háttérzajt csinál csak.
Most még dolgom van, hamarosan rakom fel a képeket!
-
Goose-T
veterán
válasz
kircipeti #512 üzenetére
Biztos alacsonyabb feszültségeken megy az A10-5700. Egyébként vicces, hogy 750W-os táppal mérik a fogyasztást, és 1600-as memóriákkal a 3D-s teljesítményt. Mondjuk ahhoz képest elég jó a 27W-os idle érték, abból biztos elfűt vagy 5-10W-ot a táp, mert 3,6%-os terhelésen nem lehet túl hatékony a működése. Kíváncsi leszek, hogy ha meglesz a trinitys gépem, mennyit fog kajálni a 200W-os 80Plus-os táppal és egy darab notivinyóval.
-
piddy
csendes tag
válasz
atti_2010 #506 üzenetére
A8-3850 volt, A75 Gigabyte lappal, 4Gb 2000-es RAMmal és egy 2TB WD green HDDvel.
Ua. az Energy Check 3000-rel mértem amit a PH tesztekben is használnak...
Holnap kiderül, hogy mennyit eszik...én nem ijedek meg egy kis alulfeszeléstől sem. :-)Ha valakit érdekelnek a Realtek audio chipek részletei akkor nézze meg ezt.
-
kircipeti
senior tag
válasz
headhunter #496 üzenetére
Én találtam egy ilyet délután:
Érdekes a 3D-s fogyasztás, mert közel 40W van közöttük, de a Batman játék alatt csak 1-2 fps.
-
-
x_o_n
veterán
teljesen jónak tünik (én még nem voltam megelégedve az asrock audio részével de ezt a lapot nem próbáltam)az asus lap hangja-kristály tiszta az viszont tuti.
bár nekem kellett a bővitési lehetőség,usb3,sata3,4 ram,raid variánsok igy maradt a ASUS F2A85-M ami nagyon jól bevált minden téren. -
Tombi
őstag
Vehetnék használtat, de nem hiszem hogy sok ember fekvő házba pakolta a gépét, no meg nekem lényegében van már vinyó, és ram is félig!
atti: De gamer gép bizony
AMD Phenom II X4 960T Black Edition + 5770
De valahogy meglesz majd 1 modullal is, mostanában ugyis ritkán játszom! -
piddy
csendes tag
Holnap megyek a lap+CPU ért:
AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX 1 db 24 000 Ft 30 480 Ft
ASROCK FM2A75M-DGS 1 db 12 622 Ft 16 030 Ft
Összesen: 46 510 Ft - Szóval 50 alá belefér.
Nem tudtam tovább várni egy jobb alaplapra. Az előd Llano volt a GIGABYTE GA-A75M-UD2H -ben, aminek eszméletlen jó integrált audiója volt. Ez az Asrock tűnik a legjobbnak audió szempontból a kínálatból.
Amúgy gyerekek gépébe lesz, játszás, net + 7/24 home server funkcióra. Nekem már a Llano is 28W körül evett idle ben, és elvileg a Trinity még kevesebbet fogyaszt, úgyhogy simán kivált egy NASt. -
Tombi
őstag
sata 3 nem kell, ramból pedig 2x4gb menne bele (van itthon corsair 1600-asok)
, mert inkább az asztali gépembe veszek 1db modult!
szóval ez az olcsó trinity konfig egész jól hangzik! Már csak ház kellene, valami ajnálat?
CODEGEN Ház MX31-A2 Mini-ITX 300W ebbe belemenne a cucc? 8,5k !
Vinyo: 500GB-os 2.5"os menne bele csak ki kell operálnom a samsung hordozóbólés lényegében kb 60k-bol kijön a gép!
-
toyone
őstag
Teljesen egyetértek veled, de ha valaki 40-50k-t akar szánni a cserére és van egy 160Gb-s ide vinyója is amit tök jó lenne nem lecserélni, akkor nem a sata3 -s port fogja lázba hozni hogy majd az SSD faszán menjen.
Tombi hszeit figyelembe véve (maradék pénzből használt monitort kéne venni, nagyon olcsó fekvő ház stb.) nem úgy tűnik hogy fél év múlva CF-be rakna két 7970-t és hiányozna neki a CF lehetősége.
Ár limitálva van, ha ezt a platformot választaná 50k ból meg lehet oldani, én arra adtam a választ. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest