- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Philips LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen házat vegyek?
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Milyen monitort vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- MILC felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zedok
őstag
Végül átvariáltam kicsit a konfigurációt itt az utolsó pillanatban, remélem átvételkor nem lesz vele probléma.
Amd Athlon x4 750K
FSP 500W
Sapphire 7770-es
8Gb 1600 Mhz Kingston ram.És árban se jöttem ki rosszul, ugyanis 10.000 Ft a különbség a dedikált VGA-s javára.
-
stratova
veterán
válasz
csiki_92 #3892 üzenetére
Sajnos nem, mert odaát (ahogy feljebb linkeltem) első blikkre csak mobil catalyst diveres hsz-eket láttam a témában, de felteheted félOFF-ként, ha itt nincs még példa APU+dVGA kombóra.
Erősen szvsz de Dual Graphics-nek inkább akkor van értelme ha közel azonos árban lenne hasonló teljesítményű cpu + DDR3 dVGA kombó, ilyen legfeljebb notebookoknál fordul elő, ahol igen sok kártya kap DDR3-at.
Ha tudjuk, hogy tervezel dVGA-t inkább ajánlottunk volna egy A10-750K + HD7750-7770 kombót (talán ezt említhetem többesben). -
Gabesz26
senior tag
Asrock FM2A85X-ITX, így ránézésre jobban sikerült mint az A75-ös változat
-
csiki_92
aktív tag
válasz
atti_2010 #3887 üzenetére
igen ez mind szép és jó is, volt párszor, amikor így csináltam, olyankor a catalyst-ban látható is a dual graphics menüpont, de amint bekapcsolom, elszürkül ez a funkció, majd később teljesen el is tűnik. és ugyanezt csinálja windows újratelepítés után is
lehetséges, hogy az alaplapban van vmi hiba?
-
csiki_92
aktív tag
válasz
atti_2010 #3875 üzenetére
van egy olyan funkció is a biosomban, hogyha dual graphics-ra alkalmas vga van behelyezve, akkor ezt felismeri, és az északi hídon belül megjelenik egy olyan funkció, hogy dual graphics, és ott 3 lehetőség van:1. enabled 2. auto 3. disabled...ezzel esetleg nem lehet még variálni?
-
-
El Kebir
őstag
válasz
echterion #3874 üzenetére
"Én mondtam, hogy nem általános az, hogy az emberek elolvassák a manualt"
én meg modtam, hogy nem viccből van mellékelve, rendes magyar neve "használati utasítás"
, persze mindenki annyit szivathatja magát és azzal amivel akarja... nem kötelező elolvasni, mindenkinek joga van hülyének lenni
...
-
HeavyToys
senior tag
válasz
BlueAthlon #3870 üzenetére
Ez a 384 GCN maggal kb a 7750-es teljesítményének felelhet meg? Illetve gondolom alatta van, mivel ott 512 GCN dolgozik.
Gondolom én is, hogy a memóriavezérlő javult annyit, hogy stabil legyen, az egyel nagyobb órajeleken is.
Mondjuk kíváncsi leszek, ha jönnek a ddr4-es memóriák. Ugye DDR2-3 esetén a tuning ddr 2-esek mentek 1066-ot, míg a ddr3-ak jóideig az 1333-as órajelen voltak elterjedve. A DDR4 gondolom 2666-os órajeleken, vagy 2800-on fog nyitni. Vagy ez fals feltételezés lenne?
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
HeavyToys #3830 üzenetére
Még nem tudni semmi biztosat, de nagy valószínűséggel az AMD Oland / Mars lesz mellétéve. 384 CGN / 24 tex / 16 ( inkább 8 az ) ROP. Dual 2133 ennek sem elég teljesen, de ez a legnagyobb DDR3, amit hivatalosan a szabvány elismer jelenleg. Az viszont örvendetes, hogy ebből kifolyólag tán 2400-on is stabil lesz végre IGP használata mellett is...
-
csiki_92
aktív tag
válasz
LordVader80 #3862 üzenetére
több drivert is próbáltam, windows újratelepítést is, és mindig ugyanazt csinálja :/
-
-
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Dual Graphics konfigot, Egy AMD A10-5700, Sapphire HD6670 1GB Gddr5, és egy ASRock FM2A75M-DGS összeállításban. De akárhogy próbálom, nem működik rendesen a Dual Graphics. Kb 5 órát próbálkoztam, és nem megy normálisan. Ha a BIOSban PCI Expressz-t állítok be, akkor megjelenik a Vision Engine-ben a Dual Graphics, be is kapcsol szépen, de játékok alatt kevesebb FPS-t ad, mint a HD6670 önmagában, viszont ha Onboardra van állítva, akkor meg sem jelenik a Dual Graphics, holott sok helyen utánanéztem, elvileg azon kell lennie. Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném, mert már kezdek megőrülni tőle.
-
HeavyToys
senior tag
válasz
solfilo #3854 üzenetére
Na igen, lehetséges. Egyébként Abu egy másik fórumon azt mondta, hogy MÉG 2 generáció érkezik FM2-be, szóval volt a Trinity, lesz Richland és még elvileg a Kaveri is ide jön. Ha tényleg így van, akkor szerintem nagyon jól jártunk ezzel az FM2-vel.
Gondolom utána már 2014-után megléphetik a DDR4-et és akkor lesz FM2-ről váltás.
-
válasz
HeavyToys #3850 üzenetére
Trinity Piledriver, s ha jól tudom, akkor Kaveriben jön a Steamroller. Mivel az igp rész vált GCN-re, szerintem nagy falat lenne a Piledrivert is cserélni, meg ugye a csíkszélesség is csökken. Szval jó eséllyel marad a Cölöpverő.
max annyi, hogy a Trinity Piledriver v1, az új FX-ek Piledriver v2, gondolom utóbbit megkapja a Richland.
-
csebi
tag
válasz
atti_2010 #3837 üzenetére
jogos és sorry azt hittem már feltettem az adatlapra...
szóval leírom ide:
proci :A10-5700
lap: Asus F2A85-MLE
memória: CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT
HDD: WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
ODD: LG GH24NS95
TÁP: FSP FSP400-60APN
Ház: THERMALTAKE VO100K1W2N Commander GS-IIISSD nincsen
-
maxmanus
tag
Ilyet!
A gyerek a másik szobába lekapcsolja a kislámpát,és elindul a gépem! Az uefibe be van állítva az usb eszközről való indítás!
-
f_sanyee
senior tag
válasz
f_sanyee #3685 üzenetére
egy kis update:
bar a memtest nem talalt hibat, megis ugy nez ki hogy az egyik ram modul miatt kapom a kekhalalokat. most csak az egyik van benne es nincs semmi gond ugy nez ki.
a masikat beraktam egy ugyanilyen gepbe mint az enyem es ott is elszall a win...
szoval tesztelem meg egy darabig a valszeg hibas modul nelkul hogy biztosra menjek, aztan csere. -
zedok
őstag
Hülye kérdés következik, de nem találtam információt arról, hogy az alaplapon (ASRock FM2A85) nem található beépített "wifi adapter", szóval azt kell külön vásárolnom, legalábbis érdemes.
Elnézést ha hülyén fogalmaztam
-
stratova
veterán
válasz
atti_2010 #3842 üzenetére
Kérdés mit bír el a majdani memóriavezérlő, mert mintha arra a következtetésre jutottatok volna, hogy jelenleg akkor a legjobb ha NB és a RAM kb. azonos órajelen tud futni, és a 2400-on már nem stabil (bár a sávszélesség tényleg akkor lenne a legjobb jelen körülmények között). Ez változott azóta?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #3841 üzenetére
Nézd ha már a jövőben gondolkodol akkor 2400Mhz -es memória ha meg nem akkor tényleg felesleges.
-
daredar562
tag
sziasztok
Végre meglett a processzorom rendelve a kisboltban
egy Athlon II X4 750K mellé 2x8gb Kingston HyperX beast 2133mhz...tudom felesleges, de csak ez volt a boltban, meg ugye jönnek majd a következő IGP-s procik, és ...ki tudja mi lesz még
sajna teljes gép csak következő hónapban lesz , de majd dobok fel képeket a proci teljesítményéről, ha érdekelne esetleg valakit
-
kopidoo
senior tag
Megpróbáltam a predatorokat 2400-on járatni manuális időzítésekkel, de néhány, a profilhoz tartozó értéket nem tudom rendesen beállítani, mert nincs olyan időzítés érték az uefi-ben. Szerintem ezért nem megy stabilan a 2400MHz.
-
csebi
tag
nálam elég fura maga a számítógép... néha kifagy mikor torrenten kívül semmi más nem megy, max egy vlc... szombaton konkrétan háromszor fagyott ki, egyszer film nézés közben, kétszer meg amikor az sem ment...
mikor megterhelem mondjuk játékkal (dishonored, dirt3, metro 2033, mlb2k12, WoT) semmi probléma nincsen, még egyszer sem fagyott ki (kop-kop-kop), de ezt a torrent és esetleg vlc kombit már korábban is megfigyeltem...
-
zedok
őstag
Ma vettem meg az ASRock FM2A85 extreme 4-m lapot, szerdán jön a maradék..
-
Razermazer
őstag
válasz
HeavyToys #3828 üzenetére
Akkor nincs más hátra mint előre, egy asrock extreme 6 a cél, egy A10 5800k, 8 giga 2400mhz es predator elviekben megy a ram a lapban a kiírt értéken is, listában támogatott is és dualban is, de hát nem fogok sírni ha nem, mert a memória árak nagyon barátiak. Egy 2000mhz-el én ki is békülök.
Újra kell tanulni a tuningot, mert utoljára nekem amd, az athlon xp korszakomba volt. Ár érték arányban verhetetlen most az biztos. Nem kell valakinek egy szuper munkagép? meggyorsíthatná a Trinity vételemet
. Köszönöm a választ
-
HeavyToys
senior tag
válasz
echterion #3829 üzenetére
Hát ugye AMD esetén nem érdemes pontos dátumokkal számolni
. De én úgy tudom hogy idén Q2-re van írva, de mire hazánkban kapható lesz, szerintem szeptember-október környéke.
Azért írom, hogy nem érdemes, mert bár 28nm-en gyárt már az AMD GPU-t, de azért ez mégis csak egy APU, és a 32nm-en sokat szenvedtek ám, mire jó lett a kihozatal. Gondolom emiatt is maradtak ilyen eszméletlen magas feszültség értékek, hogy tényleg mindegyik működjön. Pl az én 5800k-m is, majdnem 0,2V mínusszal üzemel a gyári feszhez képest, ami rengeteg. Plusz ugye itt már GCN magok lesznek, ami sokat dob a teljesítményen, csak kíváncsi leszek, hogy a 2400mhz dual chanel elég lesz-e hozzá.
Szerk:
Igen, lehetett kapni hamar, de általában még nagyon magas áron. Kellett pár hét, hogy erre a 30k-s árra beálljon a piac. Nyilván volt, ahol olcsóbban hozzá lehetett jutni, de ugye én általában beszélek most!
De ha amit mondtad te is, július végén már lehetne kapni, az természetesen elég jó lenne !
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Razermazer #3827 üzenetére
Lenne különbség. Sok. Fm2 Trinity-vel elég jó már most is sok játékhoz full hd-ban. Skyrim, Dishonored(Medium), Sleeping Dogs(medium), F1 2012 (high), Dirt Showdown (high) DeuxEx HR(high).
A következő Richland kb egy 7750-nek megfelelő integrált grafikus részt kap, az előzetes infók szerint. Ez kompatibilis lesz az FM2 foglalattal. Ha nem használsz képjavítókat, ezzel már komolyabb kompromisszumok nélkül ki lehet váltani ezt a VGA-t. Szóval ha nem is egy, de kettő lépcsőben ez megvalósítható!
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Én is most kacérkodok egy Trinity platform vételén, mert tetszik a benne rejlő lehetőség. Viszont van nekem egy 6870-es kártyám, egyenlőre megtartom mint diszkrét vga-t.
Mekkora különbség lenne ha majd eladom, mert az a cél az integrált és a 6870 között, általában full hd-ban vagyok, de semmilyen látványjavítót nem szoktam használni.
Filmnézés, internet, régi és új játékok, de általában stratégia, nem fps, néha becsúszik azért az is. -
Dzsabba
aktív tag
válasz
atti_2010 #3824 üzenetére
Akkor maradok a kisebbik lapnál.
[Ebben] a gépben is ez a lap megy.Szerintem minden rendben van vele.El Kebir:Így meg főleg maradok ennél a lapnál,mert nekem is csak egy átalakítóm van és ha tényleg nem tudom beledugni akkor végképp felesleges.
Köszönöm a segítségeteket.
-
El Kebir
őstag
válasz
Dzsabba #3823 üzenetére
azon kívül, hogy nincs értelme (mindegy, hogy dvi-i csatlakozó d-sub jelét, vagy egy külön d-sub csatlakozó jelét kapja a monitor), ráadásul még ezek az alaplapi dvi kimenetekbe nem is fogod tudni bedugni az átalakítót se, mert csak sima dvi-d csatlakozók, azért van még az alaplapokon külön d-sub.
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
StSanya #3820 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ezt a verziót amit te ajánlasz én sem látom sehol,de a másikat itt hardverapron simán megtudom venni.
Az usb kimenetekből ennyi nekem elég lenne.A másik ami fontos az a hdmi kimenet, ami ha jól látom,akkor ezen a kisebbiken van.
Még lenne egy olyan kérdésem,hogy a dsub és dvi között képminőségben nagyon nagy különbség van vagy van egyáltalán valami? -
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Most [ezen] a lapon gondolkozom,mivel még soha nem volt MSI alaplapom ezért kérdezlek titeket,hogy mennyire jó választás ez.
-
ovecs
senior tag
-
Müszi
senior tag
Nincs különbség a SATA2 és SATA3 kábel között a jelölésen kívül. Annak idején egy SATA 3-as SSD-vel még tesztelgettem is és kiveséztük a SSD-s topikban hogy valószinűleg marketingfogás csak az egész. Többen is erre a megállapításra jutottak.
-
ft109
csendes tag
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, ez az konfig jó-e
ram, alaplap, táp
netezésre, filmezésre, meg néha játékra.
nem igényem a full hd, nagy felbontás, meg ultra grafika semAlaplap ASUS F2A55-M
Processzor AMD A10-5800K 3.80GHz FM2 BOX
Memória CORSAIR 8192Mb XMS3 DDR3 2000MHz CL9 KIT
Merevlemez WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3
Optikai egység LG GH24NS95 Fekete OEM
Ház THERMALTAKE VN900K1W2N Commander GS-II
Táp FSP Hexa 500W -
Vartanus
őstag
válasz
LordVader80 #3807 üzenetére
Szerintem nem véletlenül tesznek különbséget a Sata 3.0 és más Sata kábelek közt...netáruházakban is vastagon van kiemelve hogy Sata 3.0...és ugyanez van USB 3.0 vs USB 2.0 kábeleknél.
-
-
El Kebir
őstag
válasz
echterion #3797 üzenetére
...azért nincs feltünteve, mert három kimenetnél nem kell variálni, a Trinity igp-je három kimenetet kezel, a négykimenetes lapoknál kell megnézni, hogy milyen korlátozások vannak... (a Llano két kimenetet kezel, ott a három és négykimentes lapoknál is van korlátozás)
Vartanus
minden négykimenetes lapnál van leírás... (msi, asus, giga, asrock, ecs kb ezeket néztem még régebben...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest