- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple asztali gépek
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieri.
őstag
MSI FM2-A55M-E33 alaplap
most ismerkedem még vele Control centerbe sikerült levenni a fordulatot 950 körülre. -
salieri.
őstag
De persze ,jól össze van rakva..
-
Szkeptik
tag
Sziasztok!
Jelenleg Egy HD 4670-em van és azt szeretném megtudni, hogy az A10-be integrált videókártya van-e olyan jó, mint ez, és ha igen, jobb-e annyival, hogy megérje lecserélni, vagy inkább most még vegyek külön álló karit játékhoz? -
salieri.
őstag
Megjött nekem is a gépem
viszont hangosnak találom valami fan controlt kell használni?
ha igen melyiket? -
Tombi
őstag
Üdv!
Asrock FM75 DGS lapban van az 5800k-m, hogyan/hol lehet kikapcsolni a turbot?
Illetve alulfeszelés utáni stabilitás teszthez milyen programot futtassak? super pi? -
shinren
csendes tag
válasz
senki66 #2579 üzenetére
nah de gondolj bele ... 6fokra elég nehéz lehűteni a procit...szóval valamit jól csinálsz
Nah viccet félretéve, ismerősök is mondták, meg persze a fórumon is olvastam már h az aida vmiért az fm2es prociknak nem jól olvassa a hőmérsékletét ... javítsatok ki ha rosszul tudom
-
senki66
senior tag
válasz
atti_2010 #2494 üzenetére
Na megtörtént az upgrade az GA-F2A85X-D3H+Athlon II X4 750K, egyenlőre csak alapon, csak a memóriának kapcsoltam be az xmp profile1-et, hogy 1600 MHz-en menjen, minden nagyon tetszik, viszont az AIDA64 nagyon fura hőmérséklet értékeket mutat, ez miért lehet ill. hogyan lehetne pontosítani?
-
x_o_n
veterán
-
Lacces
őstag
Hello,
Lenne egy kérdés, hogy az mennyire jó megoldás, ha egy teljesen más gyártó / sebességű memória modult adok az APU IGP részének, mármint tudok-e így adni?
Lenne dual channelben 2x4GB ram (1866) és még 2GB (1333) -és ez utóbbi ha kell menne az IGP-nek. -
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #2562 üzenetére
Ja,osztom véleményed
Ahhoz képest hogy lehúzták, hogy CPU erőben gyenge stb...szerintem simán van egy i3 3220 szintjén a valós alkalmazásokban,sőt megmerem kockáztatni hogy néhol erősebb is, és ha nézem a teszteket sok esetben i5től sincs 7-8sec-nál jobban lemaradva..én speciel fürgébbnek érzem az egész rendszert netezés,word,játékok és az általam nyúzott audio és video konverterek alatt mint a régi X6-osra tuningolt Zosma-val
Az IGP pedig phenomenális alap 800on így 2133mhz 1gb rammal is legtöbb játék nálam simán fut 1850p-ben medium néha high beállításon...nagyon ütős lesz szerintem a Richland (vagy Kaveri)
-
-
Vartanus
őstag
Hála Borokafa kollega segítségének én is belőtte a ramokat végre CL 10-re..úgy hogy az 1. és 3. slotok helyett átraktam a 2. és 4. slotokba a ramokat...
Kérdem én, hogy szerintetek, mi különbség lehet a két slot páros közt, hogy az egyikben megy a ,másik párosban ugyanazokkal a paraméterekkel már nem megy..
nem tudom felfogni ez mért lehet, számomra laikusnak ugyanaz a 4 slot..
Tehát teszem azt vennék még egy ugyanilyen kitet és akkor mind a 4slot foglalt lesz,akkor megint nem tudom majd csak 1866-on üzemeltetni?
-
x_o_n
veterán
válasz
kenyervagyok #2545 üzenetére
CORSAIR 8192Mb XMS3 DDR3 2000MHz CL9 - 15.405 Ft
-
Vartanus
őstag
válasz
kenyervagyok #2545 üzenetére
Teljes mértékben...anno nekem egy HyperX Blu 1333MHz-es ram sem indult el 1,61V alatt
-
kenyervagyok
csendes tag
AMD A10-5800K 3.80GHz és ASUS F2A85-V PRO laphoz memóriák között vacillálok. Szerintetek melyik?
CORSAIR 8192Mb XMS3 DDR3 2000MHz CL9 - 15.405 Ft
KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz CL11 - 15.003 FtKésőbbiekben egy hatalmas monstrum hűtő fog felé kerülni ( THERMALTAKE CL-P0587 Frio Extreme )
Attól félek hogy a Kingston nem fog elférni. Meg olvastam hogy a Kingstonok alapfesze magasabb mint más memóriáké. Ez mennyire igaz? -
FullGas
aktív tag
Hali!
Lecseréltem az A10 5800K gyári proci hűtőjét
Xigmatek Loki lett a befutó.
Néhány észrevétel eddig:
-2000Rpm állítottam a ventit( 50C°-ra lőttem a határt ahol feljebb kell kapcsoljon)
-Nagyságrendekkel halkabb mint gyári.
-Idle 28-30 C° Load 43C° (Aida64 100% terhelés mellett, 3,8GHz-en, Turbo off)
-Felszerelése, némi türelmet, és ügyességet igényel, viszont cserébe masszív, stabil.
Ha van rá igény, akkor rakok fel néhány fotót a beszerelés folyamatáról -
Findzs
addikt
van valakinek 5400K?
hogy szuperál játékok alatt?
3670K vagy inkább az 5400K éri meg jobban ? keveset játszok inkább quake live -ot nyomom
de alkalmanként azért kipróbálok egy egy új játékot (az más kérdés, hogy nem kötnek le hosszú távon)
-
kircipeti
senior tag
Asrock FM2A85X Extreme6 tulajok!
Sikerült valakinek 1866 MHz feletti memória órajelet elérnie vele? A2-B2-be tettem a memóriákat. Nekem 1866 felett be sem jön a kép indítás után...
-
csebi
tag
na nagy nehezen megtaláltam, hát tényleg jól el van dugva... felnyomtam 1 GB-re (többre nem is lehet...)
-
x_o_n
veterán
most hogy ingyenes lett a steam-en a metro2033 kipróbáltam,megy mint disznó
igy aki nem szerezte be nyugodtan megteheti,pár klikkelést megér -
Shummo
senior tag
Úristen milyen béna vagyok. Megy a ram simán 1.65 volton 2133-at (10-11-10-28as idózítéssel)>>annyi volt a probléma hogy 1-es slotba raktam. Megnéztem a manualt, és lábjegyzetbe ott volt hogy célszerű az A2-B2be rakni 1600mhz felett a ramok. Átraktam>láss csodát
-
Lacces
őstag
A lucid virtu gpu-s (alaplapoknál van APU + dVGA esetén) támogatásról mi a véleményetek?
-
bilijo
csendes tag
Sziasztok!
Milyen ramot tudnátok ajánlani az a10-5700 processzorhoz? -
-
El Kebir
őstag
válasz
maxmanus #2509 üzenetére
"Azt nem értem hogy ha ennyi kell neki akkor autón miért csak 1,480 kap ha tudják hogy ennyivel gondok lehetnek!"
Azért mert az a szabvány, alapból szinte minden ram 1333MHz-re és 1,5V-ra áll be.
Mikor betölti az alaplap valamelyik spd, xmp profilt, akkor kellene megváltozzon... (vagy mikor kézzel, beállítod)
Tehát vagy az alaplapnak, vagy neked kell képesnek lenned beállítani a memóriát, ha az alapnál többet akarsz.
(pl nálam is a xmp profil max 1600-at tud, ... a memóriamodul meg jóval többet(ha van aida64-ed, akkor azzal megnézheted pontosan azok a profilokat és magad is beállíthatod az ott látható értékekeket, ha valamiért a lap nem képes rá, vagy hibásan csinálja... na meg a biosban is lekérdezheted, legalábbis a jobb lapokban van ilyen funkció)
-
kgb79
tag
Köszönöm a segítséget!
-
-
kgb79
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a jelenlegi gépemet. Athlon64 3200+ egy ati hd4650 512 ddr3 vga-val. A keret 35k alaplap,memória,processzor-ra.
Megéri megtartani a vga-t és mellé egy athlon x4 740 vagy inkább egy a6-5500k az integrált vga-val?
Esetleg elég lehet egy a4-5300 a jelenlegi vga kihasználásához? -
maxmanus
tag
Van valakinek kingston hyper-x blue 1600-as ramja? megnéznétek hogy mennyit kap alapon autómatán a biosba? Nekem autón 1,480V kap nem lehet hogy ez a kevés ? meddig emelhetem max?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Gitáros topic
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest