- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
Mészike
aktív tag
Nekem is 2 perc kb. De lemérem.
Mondjuk én hibernálom mindíg, csak néha indítom újra.Ellenben egy kérdés: Outlook 2007-et használ valaki? Mitől lehet, hogy jobb oldalt alul, mikor jön egy új levél, akkor megjelent a buborékablakban a feladó, meg a tárgy (vagy ilyesmi). Viszont már pár hónapja az istenért nem akarja ezt a funkciót. Nincs ötlet?
-
Mészike
aktív tag
-
Mészike
aktív tag
Nekem is csak a kijelzővel van bajom.
Alapesetben nem, csak mikor melléteszem párom R61-esétAz érzet olyan, mintha az lenne a felső kategória.
-
-
Mészike
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #9174 üzenetére
Tehát, ha oemet frissítek campus licenccel, akkor lesz egy oprendszerem, ami nem géphez, hanem felhasználóhoz kötött (legalábbis ez van a campus honlapon),
A géphez lesz kötött az OEM része.
Pl.: van egy régebbi gép Win98-al. Erre felmegy a campus XP gond nélkül és legális lesz.
Eladod, veszel egy laptopot XP-vel, a campus szerződésben lévő telepítőkészletből felteheted rá a Vistát, legális lesz. Veszel egy másik notit oprendszer nélkül, akkor azon semilyen formában nem legálisan lesz használható sem az XP, sem a Vista.
Ja, és még egy szépség: hogyha két gép van tegyük fel mindkettő legális alap oprendszerrel, akkor csak az egyikre lesz legális pl a Vista
Remélem nem írtam le túl bonyorultan -
Mészike
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #9137 üzenetére
Ezt nem teljesen értem.
Veszel pl egy alkatrészt, ahoz OEM oprendszert. Innentől az adott gép alaplapjához lesz rendelve az oprendszer legalitása. Mindent cserélhetsz a gépen, kivéve az alaplapot.
Veszel egy notit, ahoz ismét kell egy OEM oprendszer még úgy is, hogyha pl annó egy memóriához vetted az oprendszert, és azt teszed bele az új gépbe is!
Új gép -> új oprendszer. -
Mészike
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #9122 üzenetére
Nemnem, dehogy feledkeztem meg róla.
De ugyebár, ha tisztába lennél vele, és a többi emberke, aki így gondolja, akkor nem mondánátok ezt.
Kíváncsi voltam, hogy lesz-e valaki, aki felhozza, és mikor
Ugyanis, ha oprendszer nélküli gépet veszel, hiába vagy főiskolás/egyetemista, hiába igényled meg a campus liceszes wint, attól az még illegálisnak számít!
Mivel a campus szerződésben az áll, hogy oprendszer esetében kell upgade alapnak lennie, hogy legális legyen. És ez ebben az esetben nincs! -
Mészike
aktív tag
válasz
Scalpel #9084 üzenetére
Annyival én is kiegészítem, hogy asszony R61-eséhez, meg én T400-amhoz is 90W-os tápot adtak. Mindkettőben integrált a VGA.
Másik: én be is tiltanám a licensz nélküli gépek forgalmazását.
Mondhatja mindenki, aki ilyen gépet vesz, hogy neki ugyan nem is kell, mert majd a linux. Aztán 1 hét után kerül fel az illegális win. -
Mészike
aktív tag
Csak érdekességképpen:
T400 és R61 aksija ugyan az -
Mészike
aktív tag
Az mennyire normális, hogy tegnap délután hibernáltam, 100%-on volt az aksi.
Most bekapcsolva, 88%-on. Ennyit veszít fél nap alatt?
42 töltési ciklus van az aksiban. -
Mészike
aktív tag
Noh, bekerült még 2 giga ram a gépbe
Igaz, hogy 32 bites a Vista, de valamennyit csak számít. Másnem a dual chanel. -
Mészike
aktív tag
Nincs valakinek ötlete arra, hogy miért nem ismeri fel a T400-am a HSDPA modemet? Még ismeretlen eszközként sem...
-
Mészike
aktív tag
evone: köszi!
Viszont asszony R61-esén még a régebbi verzió van. Frissítve azt is, hiába állítom be, nem jelenik meg. Az enyémen okés.Másik: sehol nem találok infót róla, hogy a gépembe bele megy-e a WWAN kártya. Próbálva már lett, de nem ismeri fel a gép.
T400 6474-W66 (CTO). -
Mészike
aktív tag
Most meg az "R" betűm kezdett el nyekeregni
Komolyan mondom, kezdek besokallni. Elcserélem asszony R61-esére -
Mészike
aktív tag
A notihoz 32 bites oprendszert kaptál. A 64 bites rendszer telepítéséhez lényegében újra meg kell venni az oprendszert.
Viszont szintél licence kérdés:
Párom notiján (R61) kezd lekopni az XP matrica. Nincs még 3 hónapos a gép, és ennyit bírna?Lehet ezt cseréltetni, ha teljesen lekopik?
-
Mészike
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék:
Ma majdnem bekerült egy ilyen a gépembe: http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9087
Betette a srác, elindul a gép, de se wifi, se bt, se mobilnet -> lehet szar a kártya (akkor lett kibontva), nembaj, kibont másik. Az se megy! Na most mi van?
Lenne valami tiltás a notiban gyárilag? Vagy mi a helyzet vele?
BIOS-ban néztük, de csak együtt lehet a wifi, és mobil részt on/off -ra állítani.
Szóval most megint elkeseredtem...
Vettem egy üzleti notit, de szarabbnak érzékelem az lcd-jét, nem megy benne a mobil modem. -
Mészike
aktív tag
Közben találtam egy opciót:
Az Inteles VGA beállításnál van az energiatakarékosság. Azon állítottam, és jobb lett valamivel a képminőség akkus üzemben. Viszont még mindíg fura nekem -
Mészike
aktív tag
Memóriával hogy járok jobban?
Marad az 1db 2 gigás modul, vagy:
- beteszek mellé még egy 2 gigást (akkor duálba megy? ), és abból Vista 32 bit lát összesen 3 gigát,
- beteszek mellé még egy 1 gigást?Mégegy:
megvenném ezt: http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9087
akkor mennyire kell megbontani a gépet? -
Mészike
aktív tag
evone: Neked volt gond a billentyűzettel ugye? Már komolyan én is kezdek megbolondulni, de a "p" betű puhábbnak tűnik, mint a többi.
Bááááá, elnézem mellettem az R61-es gépet és lassan bánom, hogy T400-at vettem (jó, azért nem)
Szóval összességében nem tükrözi ez a gép, hogy egy üzleti felső kategóriás gép... -
Mészike
aktív tag
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9087
Ez belemegy ebbe a gépbe?
http://www.usanotebook.hu/index.php?&tpl=product&prid=9443
Láttam egy sim foglalatot az aksi alatt? Akkor ezek szerint megvan az előkészítés hozzá?Ez hogy működik? Mint egy mezei külső modem? Úgyértem csak akkor csatlakozik mobil neten, hogyha én rákattintok? Tehát, ha van wifi, akkor alapértelmezetten azt használja?
-
Mészike
aktív tag
Jelentene valami pluszt, hogyha mostani 2 giga ram mellé kapna még a gép +1 gigát?
T400-ba, ha jól értelmezem, akkor 1x2 gigás modul van ugye?41R0602 43R1969 2GB MEMORY FRU YES
-
Mészike
aktív tag
42T3252 42T3284 KEYBOARD FRU YES
Ez alapján most milyen billentyűzeten van?
-
Mészike
aktív tag
Nincs valaki Veszprém vagy Szombathely körnényékéről, és T400-asa van?
Amúgy nálam is a szemembe világít a ledecske...
Nem mintha használnám valaha is, csak kicsit bosszant, hogy veszek egy "business class" gépet, és akkor egy "mezeinek" mondott R61-es lekörözi. Na jó, azért nem mindenben, de akkor sem vagyok egyelőre kibékülve a géppel. -
Mészike
aktív tag
Tegnap megjött a T400-as gép. Már beállítottam mindent magamnak, viszont....
Összehasonlítva asszony R61-esével furcsa a T400 képminősége....
Más LCD panel miatt?
Olyan, mintha a T400-asom lenne a "gyengébb" kategória, holott pont fordítva kellene érzékelnem. -
Mészike
aktív tag
válasz
Scalpel #6774 üzenetére
Pont a VGA miatt vacilálok.
Nemrég ment tönkre az R50e noti. Lett helyette egy R60-as. Most viszont annyira megtetszett (pedig az első notim volt az r50) újra az IBM (nekem akkoris IBM marad a Lenovo), hogy odaadom öcsémnek a Toshiba-t, és veszek helyette egy másik notit.
Ez a 2 gép van, ami között döntök. Igazából van egy erős asztali gép, amivel lehet játszani, tehát nem elsődleges a játék. Mondjuk kis CIV4 esetleg
Eddig erősen a T400 felé hajlok, de gondoltam megkérdezem azértMég egy kérdés: képeken mindegyiken az Enter kis alakú. A magyar billentyűzetnél T és R szériánál marad a fordított L alakú Enter (mint pl az r60-nál is)?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest