- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
herkulesminusz #34511 üzenetére
Üdv! Mit kell ezen kipróbálni?
Micro contrast, micro dimming, FALD--> mindegyiknek ez a technológiával járó hozadéka.
Ez ilyen.
Vegyél több zónás, másfél millás TV-t, azzal valószinűleg nem lesz ennyire látványos. -
herkulesminusz
tag
válasz
herkulesminusz #34452 üzenetére
Ezt a jelenséget ki tudná valaki próbálni a c765, c805 vagy c845 készülékén?
Az app neve: TV Calibration (mellesleg igen hasznos jószág). Ott alul az audio menüben pl. a speakers opciót ha választod előjönnek a fotelok és hangszórók.
A FALD menü pedig: settings/képbeállítások/speciális video/fényerő beállítások/helyi fényerőcsökkentés
Élőben nem ennyire csúnya, mint a képen, de azért jól látszik
-
ricogsm
őstag
válasz
herkulesminusz #34461 üzenetére
Mi az a FALD mert nem értem hol lehet kikapcsolni és miért kell? Az egy panel fajta nem?
-
ricogsm
őstag
válasz
herkulesminusz #34460 üzenetére
Ha tv nem kínálja fel nem is kell frissíteni.
-
koppasz1986
aktív tag
válasz
herkulesminusz #34451 üzenetére
Nekem a 135ön nem akadt a tv adás, lefrissítettem 420ra mostmár akad
Szóval te tudod.
Azt a sötét aurát én is észre vettem, de csak meccseknél. Olyankor kikapcsolom azt kész. -
Imi1981
veterán
válasz
herkulesminusz #34451 üzenetére
Ha jó ne frissíts! Ez egy alapszabály amit soha senki nem tart be 😄. Semmi pluszt nem veszel észre . Plusz funkciók nem lesznek. Én frissítettem v135-ről v420-ra és szarabb lett frissítve. Csináltam egy gyári alapra állítást v420-on és most ugyan olyan mint a v135. Hidd el egyik se tökéletes. Ha lesz tökéletes fw akkor itt tuti informálódsz róla mert írni fogják. Én is ki szoktam próbálni az új fw-ket de eddig egyik sem hozta helyre az akadozás problémát. Van amelyiken enyhébb de egyiken sem tökéletes. Amúgy a v135-ön kevésbé akadozott mint a v412-n például. A v420 kb ugyan olyan mint a v135 akadozás szempontjából. Nekem ez már megfelelő / nem zavar mert ritkán látok akadást.
-
ricogsm
őstag
válasz
herkulesminusz #34452 üzenetére
Ahol láthatóak a hangszórók és a fotel ott körülötte lévő foltozódás az normális?
Felső képen nem. -
válasz
herkulesminusz #32519 üzenetére
Én most rendeltem 55C765-öt de sokáig vaciláltam a C805 és a 765 között. Több fórumon írták, hogy a C805 utódja a 765 csak nálunk az EU-ban hülyén számozták. Mindenhol a C765-öt javasolták, ráadásul most 280 ezer Ft alzánál vagy euronicsben. Alzától rendeltem, jövő héten hozzák. A markáns különbség mit jelent? Élesebb, szebb kép a C765 javára? Én egyiket se láttam élőben.
-
Kiskutya
veterán
válasz
herkulesminusz #4719 üzenetére
Szerintem képbe jobb a tcl viszont nincs ambi!
-
tothjani81
senior tag
válasz
herkulesminusz #4719 üzenetére
Szia. Nekem volt C715. Írtam is szwp a képe ha hdr nem fontos akko tökéletes választás. Philips 8 szérisval en is szemezgettem de nincs olyan képe mit a C 715 nek
-
DjZed
újonc
válasz
herkulesminusz #1412 üzenetére
(#1471) es választ neked akartam ìrni
-
sznoopy1977
tag
válasz
herkulesminusz #1425 üzenetére
Este lefotózom, ha megunták a gyerekek. Sarkoknál főként, illetve kép teején középen és a bal oldalán lent egy csíkban. Annyira nem vészes, de azért látni filmek közben is. Nekem van még egy bajom vele. A telefonomat ledobálja, de rögtön vissza is "veszi". Fura, hogy van hogy egy perc alatt 3x is, de ma pl még nem láttam az üzenetet egyszer sem...
-
wallace 234
őstag
válasz
herkulesminusz #1421 üzenetére
Hátha a hibán kívül tetszik a tv akkor egy próbát megérne. Max azt is vissza küldöd azt utána nézel mást. nekem 55x815 de nem cserélném el, mert nagyon meg vagyok elégedve vele!
-
wallace 234
őstag
válasz
Sajnálom, hogy nem hozott változást. Fényerő+ Hdr estén meg növeli a tv fényerejét. pl 250 Candela helyett, 500 ra képes feltolni. Micro dimming, sötét világos árnyalatokat javítja. Ha meg zavar és bőven 14 napon belül vagy! küld vissza, mert ha egyszer ki szurtad, mindig zavarni fog!
-
csacsi77
senior tag
válasz
herkulesminusz #1414 üzenetére
Szívesen.
55"-os.
Alapvetően elégedett vagyok vele. A VLC megoldott minden hálózati lejátszás bajt, bár néha itt is szaggat a film, ami PC-n nem. De mindegy ezzel együtt tudok élni.
Viszont a képbeállításokkal még mindig nem vagyok elégedett. Némelyik adásnál annyira életszerűtlen az emberi bőrszín. Máskor meg teljesen rendben van. Aztán lehet csak az van, hogy: Ilyen az Exatlon!!! -
csacsi77
senior tag
válasz
Megnéztem ezeket az elsötétedéseket az EP660 tévémen. Piros, zöld és fehér egyszínű képpel. Én sehol sem láttam ilyet.
-
BITBOYS
addikt
válasz
herkulesminusz #1409 üzenetére
Most a 75 colos EP660 eléggé jó árban van, de lehangoló számomra is a panel minősége, bár mondjuk 260-ért mit várjon a halandó. LG hasonló paraméterekkel (75", ips) is ilyesmi árban lenne, de itt ugyanez a gond.
-
wallace 234
őstag
válasz
herkulesminusz #1404 üzenetére
Amit írtam fényerő+ ki kapcsoltad? local dimming ill Micro dimming?! Ezeket ki kapcsolva is is ilyen zavaró?
-
gulupeti
senior tag
válasz
Más fórumokat olvasgatva (LG, Samsung) olyan felhős, gusztustalan panellel szerelt televíziókat lehet látni (van, hogy nem is felhős, hanem gyakorlatilag felhőből áll az egész), ettől jóval drágább árkategóriában is, hogy a könnyem kicsordul, annyira ocsmányak..
Elképesztő, hogy az egykori nagy gyártók hová süllyedtek, manapság már szinte csak a nevükből próbálnak megélni. Ha a TCL jóval olcsóbban meg tudja csinálni a szinte teljesen homogén panelt, akkor az LG vagy a Samu miért nem?
Egyébként milyen a tv? Most vetted? Szívesen olvasnék róla egy kis összefoglalót a személyes tapasztalataidról. Ezzel a modellel szemezgetek egy ideje, csak még nincs meg rá a zserbó.
-
hunaqua
addikt
válasz
Ilyen ez a technológia. Teljesen homogén panelt nem fogsz találni ,még a nagy régi márkáknál sem.Lehet próbálkozni másikkal is ,de vagy jobb lesz,....vagy akár ennél is rosszabb.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
herkulesminusz #1400 üzenetére
Nincs garancia, hogy jobb lesz, nem érdemes vele foglalkozni, úgyse nagyon fogod látni. Szerintem teljesen elfogadható mértékű.
-
hunaqua
addikt
válasz
herkulesminusz #1400 üzenetére
Ennél drágább kategóriákban is ki lehet fogni még sz@rabbat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged