Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
Multibit #12789 üzenetére
Dear user,
Connection to *****.*******.me has been lost since 2014-12-10 05:50:19 GMT +01:00. Please check the network connection of your DiskStation, and make sure its DDNS service is enabled.
Sincerely,
Synology DDNS ServiceDear user,
There is one system log with severity err on DiskStation. Please check out the details on the system.
The content of the log is as follows:
SYSTEM
ailed to send email. (Failed to resolve host address.).
Sincerely,
Synology DiskStation -
Multibit
nagyúr
válasz
Patice #12786 üzenetére
Ma reggel néztem az e-mailjeimet és egy csomó DDNS kapcsolódási hibáról küldött mélt nekem a NAS-om. Valami központi gebasz lehetett.
Nekem - szerencsére - rég volt ilyen problémám. Most, hogy olvastam a soraidat, kíváncsiságból belenéztem a Log Centerbe és hónapok óta csak a "System successfully registered..." üzenetek jönnek. Októberben három hetet külföldön dolgoztam és ez alatt végig gond nélkül elértem az otthoni szervert (naponta használtam). Vajon mitől függ ez, hogy valakinél semmi gond, másnál meg problémázik? -
Patice
Topikgazda
Az nem járható út, hogy a NAS-t beviszed az irodába ideiglenesen, amíg rámásolod az adatokat. Legalább is a nagy részét? Utána a többi már nem lenne nagy gond neten keresztül.
Amúgy ha a NAS otthon van, és az adatokat az irodából kell a NAS-ra menteni, akkor én Cloud Station-t használnék az automatikus szinkronizációra.
(#12768) gege64:
A beállításokról készíts légyszi képernyőképet, ott lesz az a portszám is, amit a Download Station használ a kommunikációra. Ezt a portot kell a routeredben forwardolni. Sok router menüjében a forwardolás a "Virtual Servers" menüpont alatt találhatók. Amúgy a NAS-odnak van fix IP-je a belső hálódon?
(#12769) Barohawk:
Üdv a klubban!
Első hsz. készül, bár mostanában nincs sok időm rá. Ünnepi időszakban talán megszületik az első kiadás, legalább az alapokkal. Addig is javaslom a használatit, az on-line helpet, leírásokat, + tutorial-okat + a routered menüjével is ismerkedj meg!
Tudom ez így nem sok segítség, de eleinte mindenkinek túl kell esni ezen.(#12770) devil-k:
Ma reggel néztem az e-mailjeimet és egy csomó DDNS kapcsolódási hibáról küldött mélt nekem a NAS-om. Valami központi gebasz lehetett.
(#12781) VodaDroid:
ruTorrent-et még soha nem használtam. Más torrent kliens nem jó? Itt nagyrészt a beépített Download Station-t használjuk, vagy Transmission-t.
ruTorrent-nek nem kellenek alap mappák, vagy nem hoz létre ez a kliens is egy user-t, akinek jogokat kellene adni? -
pomk
őstag
FTP szerver létrehozásában nem tudok segíteni, de gondolom 100+1 leírás és program van rá PC-re. Utána pedig nézd meg, hogy FTP-re hogy kell a NAS-sal csatlakozni.
A torrentek letöltését pedig ha mobil eszközről is szeretnéd vezérelni, akkor csak ajánlani tudom a SynoDS nevű alkalmazást. Itt csak két kattintásba kerül a torrent elindítása.
-
Chrys_
addikt
válasz
Darko_addict #12780 üzenetére
Nekem FTP-vel kapcsolatban lenne kérdésem.
Egy szerverről töltenék adatokat, de a file-k több különböző könyvtárban vannak. Hogyan kell ezeket letölteni? Ha jól értettem, minden file-hoz meg kell adni a linket, azokat egy TXT-ben tárolva, és ezt importálni DS-be? Ez így elég problémásnak tűnik nekem, főleg, ha managelni akarom a letöltéseket utólag. -
Sesy
aktív tag
válasz
Darko_addict #12780 üzenetére
köszi, ki fogom próbálni
-
VodaDroid
csendes tag
Sziasztok!
Egy Ds115j-t szeretnék rtorrent + rutorrent használni.
A csomagkezelőből telepítettem rutorrent-et a portot megnyitottam.
Ezután elakadtam,a program megnyílik de nem tölt le Próbáltam utánanézni de nem találtam működő leírást.
Jól jönne a segítségetek!
Köszönöm! -
Darko_addict
őstag
Töltsd le a Download Station alkalmazást a DSM-en keresztül, böngésződbe telepítsd fel a Synology Download Station bővítményt, jelentkezz be, majd nCore-ról másold ki a letöltést linket (kurzor a letöltés cím felett, jobb egérggomb, link másolása), klikk a böngésző-bővítmény sárga ikonjára, ott a plusz gombra, másold be a linket és mehet a menet. 7,8 másodperc!
-
Sesy
aktív tag
válasz
Darko_addict #12777 üzenetére
ncore-ról hogyan tudok letölteni a nas-ra mondjuk DS segítségével?
van valahol róla leírás? -
Darko_addict
őstag
válasz
eric.cartman #12776 üzenetére
PC-vel csatlakozok kábellel a routerre, ilyenkor gondolom ez nem játszik. A routert és a repeater-be tett ((tudom, itt feleződik a sebesség) másik kliens átállítottam.
-
válasz
Darko_addict #12775 üzenetére
de tuti 40MHz mindkét oldalon???
A routerben viszonylag könnyű beállítani, de windows alatt nem olyan könnyű rálelni a beállításra... -
Darko_addict
őstag
válasz
eric.cartman #12772 üzenetére
Ráerőltettem a fix 40MHz-et, de sajnos nem segített. Bonyolult ez a hálózat, pláne, ha valami működik, csak nem úgy, ahogy szeretném.
-
válasz
Darko_addict #12771 üzenetére
sima "win"-es fájlmegosztás (az szerintem samba)
Tény, hogy kell a jó wifi router és a jó wifi kliens is (persze a router erősen firmware és beállításfüggő, ahogyan a kliens oldalon is kell a stabil driver és a jó beállítás)
Fontos, hogy mindkét oldalon a 40MHz-es sávszélesség működjön (ez sok esetben a kliens oldalon alapból tiltva van inteles kártya esetében) -
Darko_addict
őstag
válasz
eric.cartman #12697 üzenetére
Vajon mi lehet ekkora különbség a kettőnk konfigurációjában?
Mert az oké, hogy nem használja ki a névleges teljesítmény felét se, de míg nálad 24 megával másol, addig nálam csak 7-tel.Szerk.: Win alatt "Sambával" szoktam másolni.
-
Barohawk
aktív tag
Üdv Mindenkinek
Beszereztem egy synology ds414es NAS és azt szeretném kérdezni hogy merre találok valami leírást hogy is állítsam be.
Torrentezni szeretnék mobil eszköz segítségével távolról illetve külső helyről elérésta nas tartalmához.
Tudom ha visszaolvasok biztos megtalálom amit meg is fogok tenni, de ha van értelmes leírás akkor szívesen várom
Segítséget mindenkinek köszönöm -
Sesy
aktív tag
azt hol tudom megnézni, hogy mekkora sebességgel töltök fel a nas-ra?
-
Sesy
aktív tag
mi a legegyszerűbb módja, hogy feltöltsem az üres 3TB-os hdd-t a nas-ban?
az játszik, hogy kiveszem, beteszem a gépbe a másik mellé átmásolom ami kell, és vissza teszem a nas-ba?
-
pomk
őstag
válasz
kenny123 #12746 üzenetére
Ha ezt megvszed, Transmission-t örökre el fogod felejteni.
Én ezt használom már kb. fél éve. Nézd meg, rengeteg funkciója van.
A quickconnect hibára pedig ellenőrizd milyen portok vannak nyitva és ami kell neki az nyitva van -e? Én tegnap DSphoto+-alatt jártam így. Sehogyan sem akart működni mire rájöttem, hogy port probléma van. -
-
kenny123
addikt
Parson : Na látod ezt nem tudom.
De ennek nem kellene befolyásolni a QuickConnecttel való csatlakozást, nem?
Patice : Alkalmazásengedélyek a "felhasználó" fülön megadva. Igazából csak én vagyok felhasználó, alap admin felhasználónév van. QuickConnect alatt az ID-hez is engedve van mindenféle mobil app, mégsem érem el.
Mobil böngészőből (safari) elérem a quickconnect címet, és csodák csodájra beenged, 3G-ről. Ugyanazokkal az adatokkal, mobil app-ból, nem.
Mi a fene ez?
-
Patice
Topikgazda
válasz
kenny123 #12748 üzenetére
QuickQonnect-hez DSM 5.1-ben adott user-nek Alkalmazásengedélyeket is kell adni + QC beállításai alatt be kell pipálni, hogy melyik mobil app.-hoz akarod használni.
Más:
Új Synology szörnyek:
DS3615-öshöz hasonló procival építettem magamnak is egy NAS-nak szánt gépet.
-
kenny123
addikt
válasz
Patice #12747 üzenetére
Besza-behu, mert quickconnect ID-vel sem jön össze, mobilhálózatról.
Van ID, van MyDS fiók, és "speciális" fül alatt minden engedélyezve van. Sőt, wifiről sem ( azonos hálózat) csatlakozik, ilyen üzenetet kapok:
Nem sikerült kapcsolódni a következőhöz: DiskStation. Kérjük, ellenőrizze a hálózati kapcsolatot, vagy a DiskStation IP címét. -
kenny123
addikt
válasz
Patice #12743 üzenetére
Quickconnecttel nagyjából ugyanúgy el tudom érni a dolgaimat, fenti dolgokat elérni? Nekem ez is bőven elég.
Nincs még DDNS regisztrációm, ezelött sem működött, csak akkor meguntam vele a szórakozást, most meg kellene.Ha nem Synologyt választok a DDNS szolgáltatónak, és ellenőrzöm, akkor sem érvényes.
-
Patice
Topikgazda
válasz
kenny123 #12742 üzenetére
Esetleg addig használj QuickConnectet, aztán utána állj neki a DDNS hiba kijavításának.
Nem nálad is az a probléma, ami már előfordult pár embernél, hogy a Synology-s DDNS reg. "beragadt", van már egy és most valamiért az nem frissít?
A megoldás ezekben az esetekben az volt, hogy törölték a reg.-et, aztán regisztráltak újra.
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Már átolvastam a használati útmutató ezen részét, de nem lettem sokkal okosabb, a hálózati részéhez mindig hülye voltam a dolgoknak.
Holnap utazok el hosszabb időre, és szeretném beállítani a külső hozzáférést a Synology NAS-omhoz, hogy esetenként transmissionhoz új torrentet adjak, illetve a többi rajta levő cuccost elérjem ( iOS).Vezérlőpultban, külső hozzáférés menüponton akármilyen DDNS szolgáltatót akarok hozzáadni, akármilyen Gazdanév / jelszó kombinációval, azt az üzenetet kapom, hogy hitelesítés sikertelen.
Mit kellene tennem?
Köszi, előre is .
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #12737 üzenetére
Szinte éreztem, hogy valaki meg fogja kérdezni.
Nem tudom. Csak vicceztem.
-
CSorBA
őstag
válasz
devil-k #12735 üzenetére
Én olyan abszolút érthetetlen dologgal találkozok, hogy mikor megpróbálom elérni távolról (syno ddns címen keresztül) nem sikerül. Egész nap nem sikerül. Hazamegyek, és otthoni hálón ugyanazzal a címmel azonnal sikerül. Majd megnézem megint távolról (mondjuk 3g mobilnet, vagy mást megkérek, h. bejön-e neki) akkor azonnal eléri. És ez tök random. Viszont elvileg folyamatosan megy a NAS, mivel a torrent oldalon látom miket seedelek és mi a sebességem, valamint ha frissítem, változik is a feltöltésem.
szerk.: Sőt a MyDS Center most is zöldnek írja, mégsem érem el.
A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #12731 üzenetére
Érdekes, visszajött magától minden.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #12731 üzenetére
Próbáld ki:
MyDS centerbe belépve láthatod az aktuális IP címed.
IP címed + port --> Belépés.
DDNS esetében a munkahelyem nekem is eredményesen blokkolja az elérést (címfeloldást?), de az IP-m ismeretében simán tudtam csatlakozni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
devil-k #12726 üzenetére
Pedig semmilyen változtatás nem történt.
Valószínűleg történt. Más kérdés, hogy nem tudsz róla. Nézd meg, hogy a NAS-od tűzfalán nyitva van-e a 9091-es port! Routeren csak akkor kell nyitva lennie, ha távolról is el akarod érni.
Én még soha nem használtam a Transmission WEB GUI-t. Mire jó? Eddig a Remote GUI mindenre megfelelt. -
devil-k
nagyúr
Mi a manóért van, hogy eddig bejött a Tranmission web GUI, most meg nem?! (se helyi hálón, se kívülről) Pedig semmilyen változtatás nem történt.
-
pomk
őstag
Értesítéseknél hogy tudom beállítani azt, hogy a kívülről érkező blokkolt(es blokkolatlan külső belépésekről) támadásokról küldjön e-mail értesítőt?
-
Multibit
nagyúr
válasz
eric.cartman #12723 üzenetére
Persze, hogy nem. Csak a különbségeket ecseteltem.
Egyébként ha tableten, vagy telefonon is akar filmet nézni, akkor szükség lehet a transzkódolásra. -
-
Multibit
nagyúr
Torrentezéshez valóban jó, ha sok RAM van a kütyüben. Nálam pl. viszonylag nagy lemez cache van beállítva, így kevésbé izzadnak a lemezek, kicsit több torrent tud normális sebességgel futni. Persze az 500-as netemet így sem akasztja ki a torrentezés, marad sávszélesség bőven egyéb tevékenységeknek.
A DS214+ vs DS214play témához: mindkét NAS erős. Ha szükséged van transzkódolásra, akkor a DS214play lesz a barátod. Ha olyan alkalmazást szeretnél használni, ami igényli az Intel procit, akkor is a DS214play-t kell venned. Egyébként a DS214+ is jó neked. A DS214+ mellett szól a dual LAN port, a titkosító motor és a fém ház (már ha számítanak egyáltalán ezek neked). -
No.01
addikt
válasz
eric.cartman #12720 üzenetére
Annyi meg remlik a "regi" idokbol, h RAM-bol jo ha minel tobb van. A + es a Play eseteben is 1GB all rendelkezesre szoavl az mar boven jo.
Az egyeten kulonbseg ha jol tudom akkor a prociban van, de ahhoz meg nemigen ertek.Hany torrent fut nalad atlagban ha szabad tudni?
-
-
Komi28
senior tag
Bekötötték a T-komos netet+Iptv-t. Kaptam hozzá egy routert, ezen most talán sikerült beüzemelni, hogy távolról is elérjem a nas-t(ds115j). Viszont tablettel már nem tudok csatlakozni wifivel a nashoz. Az eddigi router is üzemel switch módban. Esetleg a T-s modemben kellene nyitni valamilyen portot?
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Kis szunet utan most lehet ujbol tagja leszek a topicnak... ugyanis rajottem, h a NAS nelkul eleg sok dolog korulmenyesebben oldhato csak meg.
A tapasztaltabbaktol kerdezem, h latom a DS215j mar kaphato. Van arraol barmifele sejtes/tipp az elozo eveket figyelembe veve, h mikorra varhatoak az ujabb, komolyabb modellek?
Meg van egy kis idom ill ha hamarosan varhatoak akkor mindenkeppen megvarnam, de ha meg pl tavaszig kell varni akkor inkabb lepnek most kihasznalva a karacsonyi vagy esetleg januari akciokat.
Ebben az esetben viszont erdekelne a velemenyetek, h a DS214Play vagy a DS214+ az ami jobban kiszolgalna a hosszutavu igenyeket? (halozaton keresztuli - Popi A400 - 1080p-s filmek ill allando torrent 200+ resztvevovel )
Regebben volt ebbol gondom, h osszeakadtak a dolgok es csak a restart segitett ami egy ido utan elegge idegorlove valt. -
Süvi
őstag
válasz
Mezga Aladár #12716 üzenetére
Közben utánaolvastam, hogy a firmware 82.00a82-es a legújabb, ezért nem tudja frissíteni - és ezért csak 1 szemvillanásra ugrik fel a firmware, nem is tudok beírni parancsokat- , és ebben már nincs felesleges parkolgatás.
Köszönöm -
Mezga Aladár
veterán
Windows:
Open a command line window.
From the command line, navigate to the directory containing the utilities.
Execute wd5741 -? <-- this will type out some terse usage instructions. ------használati utasítást.
Execute wd5741 -d? <-- this will type out a list of drives. --- listázza a meghajtókat
Execute wd5741 -d# <-- this will update drive with same # in previous list. ---frissíti a számmal jelölt meghajtót
Execute wd5741 -dall <-- this will attempt to update all listed drives.ha jól látom a d2 a wd.
wd5741 -d2 ------ ez a parancs ha a d2 a wd -
Süvi
őstag
válasz
Mezga Aladár #12699 üzenetére
-
Sesy
aktív tag
ez le maradt:
DS 214 DSM 5.1-5004 Update 2
-
Sesy
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #12685 üzenetére
köszönöm!
ennyi??? amit itt olvastam korábban, a router beálításokról, fix ip cím beállításokról, különböző biztonsági tanúsítványok beszerzéséről stb... akkor nem is kell? vagy akkor az mire kell? -
-
gege64
csendes tag
Sziasztok,
valaki esetleg tud linkelni egy oldalt ahol normálisan le van írva vagy esetleg el tudjátok mondani, hogy hogy tudok (pl. ncoreról) torrentezni NAS-on keresztül?
Elvileg be van állítva, de valahol blokkolja valami, nem megy...Köszönöm
-
Parson
addikt
válasz
Doky586 #12705 üzenetére
No erröl van szo pontosan uraim. Tehat nincs egyelore fix adatunk. Klafa.
Termeszetesen ertem en, hogy ami a a 3 eves leirasban van az vmiert oda kerult, csak azt szeretnem tudni, hogy miert... ezzel inditottam az egeszet, hogy van-e vmi hardveres oka a limitalasnak, vagy nincs, stb.
A lenyeg, hogy hasznos lenne tudni, hogy akkor most mi a 100%-ra tuti.
(ha birja a 4 terrasbol a kettot egyszerre, akkor pl lehet hogy bevasarolok belole, de ha nem, akkor nem szivatom meg magam... ahhoz nem eleg olcso 4 db 4 terras vinyo - ha birja a 2x 6 terrasat, akkor viszont most csak 3 terrasakat vennek, kesobb meg 6 terrasakat... vagy igy valahogy.) -
válasz
Patice #12704 üzenetére
Nem állítottam hogy nem kezeli a 6TB-os hddt. Csak azt hogy a max kezelhető kapacitás valószínűleg tényleg annyi amennyit a gyártó ír a több éves pdf-en. Ezt támasztja alá hogy ha végignézed a régebbi tipusok pdf-ben levő max kapacitását azt a frissített linken levo kompatibilis hddk egyik tipusnal sem lepik tul azt az erteket ami a pdfben van.. (2rekeszesben 1db hdd is eleg a max kapacitas eleresehez)
Nem mondom hogy ez biztos, de azért figyelemreméltó összefüggés a leírások közt.
Az XP nek se ismertük 5 éve a limitációit, de kiderült hogy megse kezel 2TB-nal tobbet, 32 bites proci nem bootol nagyobb particiorol, stb. Ez csak egy hasonlat, de lehet hasonló limit (mbr, 32bit op v cpu) ami limitalhat es nem a DSM hibaja. De ne legyen igazam. Egy teszt egyedi tipusokra eldonthetne a kerdest. De penzugyi felelosseget nem vallalnek erte.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Doky586 #12702 üzenetére
Amit linkeltél doksi, az egy 2011-ben készült pdf. Akkoriban a 3 TB-os HDD-k voltak a csúcsok. Később jelentek meg a 4 meg több TB-os HDD-k.
DSM-ben tudtommal nincs limitáció arra, hogy a helyi lemezek mekkora össz-kapacitással rendelkezhetnek, de ha van is, akkor az jóval magasabb, mint amennyit egy 2 lemezes NAS tudhat, mivel a több lemezes készülékeken is ugyan az a DSM fut. Szóval a szoftver nem korlátozhat, főleg akkor, ha frissítve van.
A HDD-k csatlakozó felülete 6 TB-os modellek esetében is ugyan olyan SATA3-as. Tehát ez sem okozhat kompatibilitási problémát.
A Synology tesztelte ezeket a nagy vinyókat. Fórumtársunk linkelte is.
Ha megnézed a magyarországi hivatalos viszonteladó oldalán, akkor nincs semmilyen limitáció írva hozzá.
Én ezek alapján mertem állítani azt, hogy nem lesz gond a 6 TB-os vinyókkal sem. Pláne, ameddig a 212j szoftveresen is támogatva lesz.
Nem tudom jobban, mint a gyártó, csak igyekszem logikusan gondolkodni.
-
yossarian14
tag
Az mitől lehet, hogy a Download Stationben a megosztásból eltelt idő több torrentnél is visszaugrik egy alacsonyabb értékre? Éjszakára mindig kikapcsolom a NAS-t, ez lehet az egyik ok. Viszont azt nem értem, hogy miért csak bizonyos torrenteknél ugrik vissza az érték egy korábbi állapotra.
Ötlet?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest