Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Patice #25030 üzenetére

    Megérkeztek a cuccok a gépem frissítéséhez.
    Terv: Node 304-ben kicserélni az első ventiket Noctuákra + stock Intel CPU hűtő passzív bordára cserélése.
    A kiindulási képek:

    A proc ihűtő a ház mellett:

    Noctuák beszerelve:

    Alaplap kiszerelve:

    Akadtak azért gondok a túloldalon. Valaki nem tartotta be a szabályokat! Egy kicsit faragtam rajtuk:

    A hűtő a lapra szerelve:

    A lapot ilyen nagy hűtővel már nem volt olyan egyszerű a házba rakni. Először a HDD tartók keresztmerevítőjét kellett kivennem, aztán a tápot is. Viszont a hűtő olyan magas, hogy a hátsó 14-es venti előtt van pont:

    Mindent visszarakva, beszerelve, bekötve már korántsem olyan szellős a helyzet:

    Kíváncsi voltam hány fokon tartja a procit, mert a hűtőre a ventit nem igazán lett volna helyem előre felrakni, hátra meg nem láttam értelmét + a két venti szerintem nem örült volna ilyen közel egymásnak.

    HWInfo-val megnéztem a művelet előtt a hőmérsékleteket: 1000-es fordulat körül (elég csendesen) a stock hűtő 34-35 fokon tartotta. Ezzel a nagy bordával 30-32 fok venti nélkül. :C

    A Noctuák elöl tökéletesen teszik a dolgukat. Azt hittem márként kell majd bekábeleznem őket, de gondolkoztam: a ház venti vezérlője csak két pines és 12V --> 7V --> 5V feszültségeket ad nekik. A noctuákat bekötöttem a gyáriak helyére, gondoltam kipróbálom, működik-e ugyan úgy. És igen! Legalacsonyabb álláson is felpörög mindegyik venti (a gyáriak nem akartak elöl elindulni legkisebb fesszel) és a Noctuáknak még alacsonyabb fordulaton is nagyobb a légszállításuk, így elég jó lett a szélcsatorna a házon át.

    Mission completed. :K

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák