Hirdetés
- Nem felejti régi termékeit a Thermalright
- Az Intelt is utolérte az USA új exportkorlátozása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
philoxenia #68 üzenetére
A tömítetlenség elég gyorsan derül ki. Folyamatos és növekvő a nyomás és üzemanyag vesztés, a magas nyomású rendszerben.
Abban igazad van, hogy a jó szerelő ellenőrzi a járművet javítás előtt.. Nem hagyatkozik a megszokásra. Mindig jöhet új, addig ismeretlen probléma. -
philoxenia
MODERÁTOR
A cikkhez:
Az elvárható a betegtől, hogy tájékozódjon.
Az orvosról, a diagnózisról, a kapott gyógyszerről, a mellékhatásokról.
Tájékoztassa az orvost a rendszeresen szedett vény nélküli szerekről, mert ezek nem látszanak a rendszerben.
Olvassa el a kapott szerek lehetséges mellékhatásait és figyelje pár hétig, hogy tapasztalja-e valamelyiket. Ha igen, konzultáljon a kezelőorvossal.
Ne tekintsen istenként az orvosára, gondoljon át minden javaslatot, mert az orvosnak tíz perce lesz rá. Neki meg ott az összes többi idő...
Az orvos is tévedhet. Nekem már mondtak többször gyk. hülyeséget amúgy jó orvosok.
Ja és autószerelők is. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Hieronymus #45 üzenetére
Ennek két oka lehet. Az üzemanyagot befecskendező szivattyú hibásan működik. Az üzemanyag szűrő túltöltődött szutyokkal.
Hát laikusként is vannak más ötleteim...
Mindjárt ott a körben bárhol lehetséges tömítetlenség... -
Vesa
veterán
Te egy ilyen "életiskolás" vagy?
Tehát szerinted az egyetemen sarlatánságot tanítanak, de a kézrátétes "csodagyógyító marika néni" ámokfutása -aki egész életében pl. varrónőként dolgozott, tehát semmiféle lövése nincs a témához-, ellenben maga a megtestesült "józan paraszti" orvoslás? Ezt hogy sikerült összerakni?A józan paraszti észről meg annyit, hogy ha egy fénysugár útjába egy oldalára fordított hegert helyezel, akkor az egy téglalap alakú árnyékot fog a falra vetni. Az "életiskolás, józan paraszti eszes" okostojások szépen meg is fogják fejteni, hogy a fény útjában egy téglatest van, hiszen Ők "látják" az árnyékból. Az okosabbja viszont figyelt fizika órán az ált. iskolában.
-
Rive
veterán
válasz
mefistofeles #64 üzenetére
Van aki pl. csak azért, hogy élőben is előadhassa az itteni első hozzászólásban foglaltakat.
De olyat is tudok pl., aki a kezeletlen cukorbetegségének szövődményei kapcsán pingvinező orvosnak beajánlotta az épp aktuális cukorbeteg-csodateákat is.
Ha van alkalmad leülni egy orvossal egy sör (valami tömény lesz az, inkább...) mellé, akkor kérdezz rá, mit tud mesélni...
-
-
Rive
veterán
válasz
mefistofeles #62 üzenetére
Biztosra veszem, hogy a betegek nagyon nagy többsége meggyógyulni akar, nem azt, hogy az orvos diagnózisa passzoljon az övéhez!
Huh.
Amióta elburjánzott a mindentjobbantudó alternatív hiénaság, azóta viszonylag gyakori, hogy nem csak a diagnózis, de a kezelés is jobb, ha passzol... -
válasz
Hieronymus #58 üzenetére
"A történet van olyan aspektusa is, hogy addig keresnek a betegek, amíg egy orvos pontosan azt mondja, amit hallani akar a beteg."
Te ezeket honnan veszed?Biztosra veszem, hogy a betegek nagyon nagy többsége meggyógyulni akar, nem azt, hogy az orvos diagnózisa passzoljon az övéhez!
-
bambano
titán
-
T J
tag
senkinek nincsenek alap kutatási eredményei, csak az orvosoknak. Ha az orvosok állítása sarlatánság, akkor a magánemberek számára nem lehet más eredményt kikutatni, mint sarlatánság.
Tévedsz, mert abból a feltételezésből indulsz ki, hogy az adatokat mindig helyes módszerekkel és logikával nyerték, és elemzik. De ez nem így van. A kutatás megrendelőjének van hogy érdekében áll valamilyen állítást bizonyítani, ezért erre fog törekedni. Nem egyszer bírságoltak már meg gyógyszergyártót, megtévesztés miatt.
Az adatbázis amiről beszélsz, tele van hibás módszerekkel nyert, hibás adatokkal, amikből hibás következtetéseket vonnak le. Az orvos ez alapján ajánl neked egy kezelést, amiről azt hiszed hogy "biztonságos és hatékony", de nem az.
Valójában ugyanazon adatokból, lehet teljesen ellentétes következtetésre is jutni, mint amit a kutatás megrendelője (a gyártó) állít. -
bambano
titán
válasz
Hieronymus #53 üzenetére
Mindkettőtöknek:
1. ha nekem fáj valamim, nagyon mélyen nem érdekel, hogy másik emberrel mi történik miattam
2. van olyan fájdalom, hogy az ember megfontolja, hogy elmenjen a 11. orvoshoz is, vagy belenyugszik, hogy sosem fog meggyógyulni
3. azt gondolni, hogy az állami ellátásban nem gyógyítanak meg, a magánban meg biztosan igen, súlyos tévedés. a magánban sem biztos, hogy meggyógyítanak."A történet van olyan aspektusa is, hogy addig keresnek a betegek, amíg egy orvos pontosan azt mondja, amit hallani akar a beteg.": én pl. pontosan addig keresek orvost, amíg el nem múlik a fájdalom.
-
válasz
mefistofeles #56 üzenetére
Azért van köztes megoldás. Ha a háziorvos után felkészült szakorvos következik, akkor nem kell az orvosok között részecske mozgásban cikázni. Ez lenne a normális megoldás.
A történet van olyan aspektusa is, hogy addig keresnek a betegek, amíg egy orvos pontosan azt mondja, amit hallani akar a beteg. Ebből viszont ritkán lesz tartós gyógyulás.
-
-
válasz
Hieronymus #53 üzenetére
Ezt most úgy írod, mint ha a beteg lenne a hibás és nem ez egészégügy. Hidd el mindenki szívesebben menne egy orvoshoz ha az meg is gyógyítja.
-
válasz
mefistofeles #52 üzenetére
Ez nem múlik sajnos a magán jellegen. Engem magánban is simán félrekezeltek.
-
válasz
Hieronymus #53 üzenetére
Ez szerintem tipiuksan tyúk vagy tojás kérdés. Ha a beteg az első látogatással már a helyes útra kerül a gyógyulás érdekében, nem kell tovább menetelni máshová, és foglalni máshol a kapacitást.
-
válasz
mefistofeles #52 üzenetére
A minden bajjal 10 orvoshoz járok egyben azt is jelenti, hogy 9 másik beteg elöl veszi el az orvos idejét. Tízszeres költséget generál a mélyen alul finanszírozott ellátási rendszerben.
Egyben tizedére csökkenti a hatékonyságot. (Bár ez csak elméleti érték a rendszer kényszermunkásai miatt.) -
válasz
Ajándékok #51 üzenetére
Továbbra is azt mondom, biztos nem zarándokolnék orvostól orvosig hónapokon, éveken keresztül. Nálam a magánpraxis nem pénz kérdés. Nem vagyok gazdag, idén fizettem vissza 19 év után a lakáshitelemet, de pl. a gyermekeim esetében nem mérlegelek.
Egy olyan világban biztos nem, ahol a munkatársam kézzel tömködi vissza a köldöksérvét és megmondják neki, hogy 3 év a várakozási idő....Az utolsó bekezdésedhez meg csak annyit, hogy azt hittem valamennyire a realitásokról a jelenlegi helyzetről beszélünk.... Én is meg tudnám egy hét alatt oldani a világbékét de ez is, meg a te ötleted is csak soha meg nem valósuló vágyálom. Nem alap semmihez.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
mefistofeles #50 üzenetére
2 Lényegtelen. Ha 1 használja is és jó, el fog terjedni.
4 Sarkítottam. Elméletileg arra kellene egy ilyen rendszer, hogy ötletet adjon az orvosnak, hogy mi lehet a gond. És javaslatot, hogy milyen vizsgálat kell, a lehetséges betegségek számának csökkentésére. Dönteni az orvosnak kell.Mindkét esetemben jártam kb 10 orvosnál. Mindkét esetben egy olyannal találkoztam, aki nem megszabadulni akart tőlem, hanem látszólag próbált segíteni (nem értek a témához, lehet, hogy csak jó színészek voltak). Végül egyik sem tudta megoldani.
Nem mindenkinek van ismeretsége, és csak az emberek töredékének van pénze maszek orvoshoz menni.
Minden rendszeren lehet változtatni. De ehhez a döntéshozók kellenek.
Nagyon egyszerű törvénnyel lehetne fejleszteni az oktatást és az egészségügyet is.
Minden közigazgatásban dolgozó vezető és családja csak a körzetében található legrosszabb oktatási és egészségügyi intézményt használhatja. Amíg nem biztosítják mindenkinek a magán iskola/rendelés használatának lehetőségét, addig azt ők sem használhatják. -
válasz
Ajándékok #49 üzenetére
A kettes és négyes pontot nem értem.
2:A te példádban szerepelt úgy, hogy "Ha mondjuk 1 év eredménytelen orvoshoz járás után egy ilyen rendszert használó orvoshoz küldenének mindenkit..."
Ebből az következik, hogy szerinted nem minden orvos használná.4: Ismét téged idézlek "... és a rendszernek csak 10%-ban igaza van,"
Erre most azt írod: "Ha jó a rendszer, akkor csak figyelmetlenségből lehet műhiba. "
Akkor most 10%-os rendszert feltételezel vagy tökéleteset?Az a baj, hogy abból indulunk ki, hogy minden orvos, lusta, fáradt, nemtörődöm stb.
és sajnos a közegészségügyben ez zömében igaz is....
...de én pl. soha nem járkálnék a szeretteimmel egy éven keresztül orvostól orvosig az fix.
Vagy ismeretség útján megtalálom a jó orvost vagy elmegyek magánrendelésre. Nekem többet ér a családom egészsége, mint, hogy elhúzódjon a probléma évekig.
És igen, tudom, hogy ez rossz, én is millókat fizettem már egészségbiztosításra de szar ez a rendszer és ezen nem fogsz tudni változtatni. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
mefistofeles #28 üzenetére
1. Erről szól az írás, aminek a fórumán vagyunk.
2. Használja!
3. A mai orvosok felkészültségét látva, lehet, hogy jobban járnánk vele. (nekem 2 olyan gondom van, ami külön-külön 1.5 év orvoshoz járás után sem oldódott meg. Szerintem TheLázs meg tudná oldani az egyiket.)
4. Ha jó a rendszer, akkor csakfigyelmetlenségből lehet műhiba. Akkor pedig azé a felelősség, aki figyelmetlen volt.
a. a házi orvos volt figyelmetlen
b. az adatfelvivő volt figyelmetlen
c. a laboráns, röntgen orvos... volt figyelmetlen
d. azért is lehet téves a rendszerbe került adat, mert a megalkotója a kutató/orvos tévedett. Ez rendszer nélkül is halálhoz vezetne, de ha van rendszer, már 1 eset után kiderül a tévedés és csak 1 ember hal bele
És van még az a lehetőség, hogy egy új betegségről van szó. De jó rendszer esetén ez is kiderül és meg lehet tenni a szükséges lépéseket. -
Értem én az elméletet.
Volt egy Ford Focuszom. (DA1). Bemutató példány volt, ezért olcsóbb. Több hivatalos Ford márkaszerviz meg megvizsgálta. Még A Ford terméktámogatási rendszere sem tudott segíteni.
Hol volt baj, hol nem volt baj. Amikor baj volt, gázadásra koromfelhő jött a kipufogóból.
Akartak turbót cserélni, a turbó hibának nem ez a látlelete. A végén már motorcsere is szóba jött. A műszerek és a diagnosztika nem sokat segített.
Más probléma miatt vittem szervizbe. Tanulónak adták oda a feladatot. A srácban volt még lelkesedés, körbe nézte az autót. Ő vette észre, egy kábelköteg meg volt rágva. A szigetelés hiányában a vezetékek összeérhettek. Miután rendbe került az autó, eladtam.Nagyon idealista elképzelésed van az autószerelésről is.
-
bambano
titán
válasz
Hieronymus #45 üzenetére
"A diagnosztika csak a hiba következményét, a látleletet osztja meg.": figyelmes olvasók (te kívülálló vagy ebben a kérdésben) megfigyelhették, hogy nem azt írtam, hogy a diagnosztika oldja meg a feladatot, hanem azt, hogy "előveszik a gyári előírást".
A gyári előírás azt mondja, hogy szerelő tegye rá x műszert ideodamoda, mérjen, ha a szám ennyi, akkor goto 2, ha annyi, akkor goto 3.
Az esetek előfordulási gyakorisága szerint sorba van rendezve, hogy ez volt a hibajelenség, ezt mérte, akkor az esetek 80%-ában p cselekmény javította meg az autót, tehát a szerelő köteles azt csinálni, 20%-ban meg q. Ha a p nem javította meg az autót, akkor q, ha az sem, akkor sokszor pingvinezés van.
Nem céljuk, hogy mindig a konkrét esetet analizálják ki teljesen, hanem az a céljuk, hogy droid szinten alulfizetett szerviz technikusnak egyértelmű utasítást adjanak, gondolkodás-mentesen, akkor is, ha az esetek egy részében zsákutca.
És PONTOSAN ugyanezt csinálják az orvosi protokollok is. Ha a beteg kilóg a protokollból, akkor megjárta, megszívta, esetleg meghal.
-
Előveszik a gyári előírást, az végigvezeti őket a diagnosztikai lépéseken, és a végén megadja, hogy mit kell cserélni. És azt kicserélik.
Köszönjük a megszakértést.
A diagnosztika csak a hiba következményét, a látleletet osztja meg.
Tegyük fel leesik az üzemanyag nyomás a nagynyomású üzemanyag befecskendező rendszerben. Ennek két oka lehet. Az üzemanyagot befecskendező szivattyú hibásan működik. Az üzemanyag szűrő túltöltődött szutyokkal.
Ebben az állapotban nincs az a szakértői rendszer, amelyik látatlanból megmondja melyiket kell cserélni. A gyakorlatban cserélni fogják a pumpát. Ha már megbontják a rendszert, cserélik a szűrőt is. Nehogy később gondot okozzon.
Ja, hogy csak a szűrő volt a eltömődve. Maradt egy használt ám felújított nagynyomású üzemanyagpumpa, új gazdára várva.
Alternatív ajánlat. Cseréljük a szűrőt, ha ez nem elég, cseréljük a pumpát is. A vége természetesen ugyan az.
Olcsóbbított változat. Tudok használt, felújítottat, pótalkatrészt fél/egy év garanciával szerezni. Eredeti, nem után gyártott. Ekkor már szerelni sem kell, a szűrőcserén túl.
A legpofátlanabb, ha csak kifizettetik a cserét, okosban - számla nélkül.A másik tipikus eset. Évekkel ezelőtt egy fórumtárs írta le.
Már háromszor cseréltek neki egy műanyag fogaskereket az ablakemelő mechanikában. Le akarta gyártatni fémből. Nem tudta, ennek a fogaskeréknek a feladata, megvédeni az ablakemelőt a veszélyes méretű erőhatások káros következményeitől.
Ha tönkre megy, nem elég a csere. Rendbe kell tenni a mechanika többi részét a csere előtt. A törés itt is csak következmény és nem a hiba forrása. -
Ha mutatsz akár csak 1, azaz egy olyan gyógyszerészt (orvost, bárkit), aki fejből vágja az összes kapható - táplálékkiegészítő, gyógyhatású készítmény, és gyógyszerek - ilyen típusú készítmény összetevőit, várlak egy sörözésre....én állom
UI: hozhatód azt is, aki megfelel a kritériumnak
-
Rive
veterán
..a beteg legnagyobb ellensége Dr. Google...
Igazából, ha valaki eljut odáig, hogy megkuglizza, az már egy felvilágosult ember. A legtöbb csak szimplán továbbmegy az aktuális mánia mellé ajánlott linkeken.
..Vigyél be több c vitamint. ...
Az agyon- és összevissza vitaminozás egy össztársadalmi agyhalál. Többször is volt már, hogy azért dobtam vissza végül valami kellemesen olcsó cuccot a polcra és választottam drágábbat, mert a drágábban volt kevesebb a fölös mindensz@r...
-
bambano
titán
Érintett félként engem érdekelne a következő kérdésre a válasz:
mi a bánatos francnak erőlködnek, hogy tájékoztassák az ügyfelet, beteget, stb., ha az úgysem olvassa el soha senki?Miért kell nekem az internet szolgáltatási szerződés mellé kismillió ilyen-olyan tájékoztatást ráerőszakolnom az ügyfélre, amikor láthatólag nem olvassa el? Miért kell a gyógyszer étrend kiegészítő gyártójának a termék tartalmáról részletes táblázatot közölni a terméken, ha nem olvassa el a vevő akkor sem, amikor már beteg?
-
bambano
titán
"Ezek fejben tartása és követése emberi léptékkel .... lehetetlen.": ezt hívják úgy, hogy gyógyszerész. Ezek az információk egy úgynevezett gyógyszerkönyvben kerülnek kiadásra, amit a gyógyszerészek megtanulnak.
Az a baj, hogyha elkezdenénk az orvosok helyzetét kielemezni, fél tagmondat után politika lenne, az meg tilos.
-
bambano
titán
válasz
Hieronymus #35 üzenetére
Az orvosok azért dolgoznak úgy, mert AZ A PROTOKOLL. az előírás, a szabály.
A protokoll viszont nehezen kezeli le a kivételeket.Megsúgom: az autószerelők pontosan ugyanúgy dolgoznak, mint az orvosok. Előveszik a gyári előírást, az végigvezeti őket a diagnosztikai lépéseken, és a végén megadja, hogy mit kell cserélni. És azt kicserélik. És a gyári protokoll ugyanúgy nem tudja lekezelni a kivételt, mint ahogy az emberszerelőknél sem.
A beteg nem nagyon tudja eldönteni, hogy milyen étrend kiegészítőket szedjen. Ahogy Zacher mondta, a beteg legnagyobb ellensége Dr. Google. Rákeres a neten, talál egy rakás cikket, aminek a zöme hazudik, sarlatánság, és mindenre is van "bizonyíték". Az ellentétére is. Ma a kávé jó, tegnap nem volt jó. A zsírsav ma ilyen, tegnap olyan volt, ha margarint eszel, még azelőtt meghalsz, hogy bementél a boltba megvenni, süss zsírban, de megdöglesz, stb. Ráadásul a cikkek zöme egy nézőpontra koncentrál, a következményekre, összefüggésekre nincs tekintettel. Vigyél be több c vitamint. Oké, de vesekövet okozhat. Egyél kevesebb zsírt, cupákot. Kollagén hiányod lesz tőle, amitől tönkremennek az ízületeid. Pont, mint az idióta környezetvédelmi normák: legyen nagy töltőnyomású turbó a dízeledben, mert akkor csökken a co2 kibocsátás, de legalább megnőnek a nitrogénoxidok.
-
válasz
Hieronymus #38 üzenetére
"Annyiban bizonyosan van felelőssége, hogy pontosan mondja el a tüneteit. ne hagyjon ki és ne tegyen hozzá."
pontosan ezt már fentebb leírtam én is."Valóban. Az egészségesen élő ember is lehet betegek. De sokkal jobb a gyógyulási esélye illetve a gyógyulás sebessége, mint annak aki már néhány krónikus betegséget begyűjtött magának."
Ez tökéletesen igaz, bár nem ez a témája a beszélgetésnek. -
válasz
mefistofeles #36 üzenetére
Az eredeti felvetés a beteg ember diagnózis felvételével kapcsolatos felelősségére vonatkozik.
Annyiban bizonyosan van felelőssége, hogy pontosan mondja el a tüneteit. ne hagyjon ki és ne tegyen hozzá.
Valóban. Az egészségesen élő ember is lehet betegek. De sokkal jobb a gyógyulási esélye illetve a gyógyulás sebessége, mint annak aki már néhány krónikus betegséget begyűjtött magának.
A másik nézőpontból értékelve. Például a testsúly többlet és a diabétesz II kialakulásának esélye között. Pontosabban megfogalmazva a Langerhans-szigetek területének nagysága a mértékadó. Meddig tudják biztosítani a többlet inzulin igényt. -
-Ma Magyarországon 100 000 körüli regisztrált (nem bevizsgált, csak bejelentési kötelezettséggel bíró) táplálék kiegészítő van forgalomban..
-Több tízezer (természetesen bevizsgált) gyógyszer, és engedélyezett gyógyhatású készítmény, havonta számos változással..
-Ezek fejben tartása és követése emberi léptékkel .... lehetetlen.
-Naponta többszáz (egyébként nemcsak orvosoknak elérhető) új cikk jelenik meg vizsgálatokról..... nem ritkán egymásnak ellentmondó eredményekkel.
-Egy megjelent cikk lehet támpont egy dignózishoz, de az még nem protokoll, amit számon kérnek, ha valami nem jól alakul (talán évek után készülnek belőlük napi szinten használandó protokollok).
-A posztindító is leírja, hogy alapképzettséggel 3 napba telt utánajárnia a dolgoknak.
-Ez egy orvosnak is kb ennyi időbe tellene, sőt többe, mert nem ismeri úgy az édesanyját, mint a posztíró.
-Évente több mint 60 millió orvos-beteg találkozás van, csak a járóbeteg-ellátásban!
-KSH alapján 2023-ban 42065 orvos dolgozott (ez a szám csökken).
-ideálisan valóban el kellene 3 órát tölteni egy-egy esettel a mai soktényezős világban (anamnézis, vizsgálat, diagnosztika, kiértékelés döntéshozás).
-Az összes orvos minden nap 12 órában a fele igényt ki is tudná elégíteni..
-Cserébe nem lenne fekvőbetegellátás (műtét, ápolás etc)
Mennyire reális ez? Tud valaki -racionális, akár csak 2 év alatt változást hozó, kivitelezhető - megoldást rá? -
válasz
Hieronymus #35 üzenetére
Az autoszerelős példa nyilván nem tökéletes. Náluk lehetnek "szakik" akik a régi járgányokra szakosodnak, orvosnál ez nem működik.
"Az orvosok többsége kényszermunkás. Dolgozni kényszerül, hogy legyen jövedelme."
Szerinted ez a dolgozó emberek 95%-ra nem érvényes?
A baj, hogy az orvosnak nem kényszerből hanem hivatásból kéne dolgoznia. Ha nem tetszik, akkor miért nem megy el gyári munkásnak? (sarkítás)
Nyilván a rendszer is ez ellen van de akkor is ez lenne a normális."Korábban felmerült a beteg felelőssége. Végig gondolva, nem a beteg, hanem az ember felelőssége a lényeges."
Ez két külön dolog.
Az eredeti felvetés a beteg ember diagnózis felvételével kapcsolatos felelősségére vonatkozik. Márpedig egy betegnek ezzel nem kéne, sőt ha laikus nem is szabadna foglalkoznia.
Az egészséges, tudatos életet élő ember is lehet beteg, ez nem kizáró ok. -
válasz
mefistofeles #26 üzenetére
Egy autoszerelőnek is képben kell lennie az új technológiákkal,...
Sarkítva fogalmazva.
Az autószerelőket két kategóriába lehet sorolni. Az öreg szakik, akik becsukott szemmel is tudják mit kell javítani. Náluk a tudás az autódiagnosztikai szoftvereknél, a modern technikánál ér véget. A modern szerelőnél az autódiagnosztikánál kezdődik a tudás és ott ér véget, ahol a hibakód nem segít. A két tábor között alig van átfedés.Az orvosok többsége kényszermunkás. Dolgozni kényszerül, hogy legyen jövedelme.
Magas a vérnyomás, vérnyomás csökkentő. Magas a vércukor, jobb esetben valamelyik blokkoló szer vagy inzulin készítmény. Magas a koleszterin, valamelyik blokkoló.
Gasztroenterológus segítsége általában szóba sem jöhet, nincs a környéken. Egyéb életviteli tanácsadásra amúgy sincs ideje az orvosnak.
Maga a finanszírozási rendszer is a betegség segítő. Abból a páciensből nincs vagy csak nagyon kevés bevétele van az orvosnak, amelyik nem beteg. Minél betegebb, annál nagyobb a bevétele az orvosnak. A kórházakra különösen igaz.Korábban felmerült a beteg felelőssége. Végig gondolva, nem a beteg, hanem az ember felelőssége a lényeges.
Valóban szüksége van táplálék kiegészítőre? Valóban szüksége van külön vitamin, ásványi anyagok, nyomelemek bevitelre?
Ha igen, melyikből és milyen adagolásban. Ezt nem lehet hasra ütés szerűen, összevissza mindent fogyasztva megoldani.
Fiatalabbak esetében az egészséges életvitel elegendő. Az idősebbek esetében már valóban szükség van táplálék kiegészítőre. A D3 vitamin termelés hatékonysága jelentősen csökken. A keratin pótlás sem elvetendő ötlet.
De ezeket sem ész nélkül, hanem átgondoltan.
Az Ázsiába szakadt doki egyik videójában mutatta meg, miből mennyit szed. Első blikkre nézve neki is sikerült alaposan túltolnia, orvos létére. -
Pontosan! A kutatás és az anyag, amiből dolgoztam, az orvostudomány része. Ennek egy ideális rendszerben végig kellene csorogni konferenciák és továbbképzések formájában a komplett orvos társadalmon, szakterületekre bontva. A próbálkozás, hogy segítsek anyukámnak, nem merőlegest állít a nyugati orvoslásra, hanem rámutat a gyakorlati megvalósításban rejlő hibákra!
-
bambano
titán
Értem, csak senkinek nincsenek alap kutatási eredményei, csak az orvosoknak. Ha az orvosok állítása sarlatánság, akkor a magánemberek számára nem lehet más eredményt kikutatni, mint sarlatánság.
Mint ahogy a cikk sem ezt sugallja, hogy minden, ami hivatalos orvosi álláspont, az sarlatánság lenne, hanem azt, hogy belefutottak pár *konkrét* orvosba, aki sarlatán. A posztoló nem a sarlatán orvostudományt kerülte meg azzal, hogy cikkeket olvasott, hanem azt a pár *konkrét* orvost, akik hülyeséget beszéltek.
Az, hogy egy orvos nem jó szakmailag, sajnos egyáltalán és egyre kevésbé meglepetés. Ezt az én saját tapasztalatom is alátámasztja.
Mint ahogy azt is tapasztaltam, hogy sok orvos rendesen nagyot bukna, ha empátiából kellene vizsgáznia. Szintén saját tapasztalat, nem muszáj egyetérteni velem ebben a kérdésben.
-
Rive
veterán
..- Miért nem kérdezett és nézett utána egy orvos sem annak, hogy mit szed anyukám táplálékkiegészítőként?...
Mert az orvosok nagyrésze veszettül el van már fáradva attól, hogy az utolsó nyolcelemis HTB Marcsinéni is jobban tudja, és nem is habozik ezt nagy lendülettel az első kérdés után az orvos nyakába borítani. Szóval mostanra sok-sok eseten edződve a legtöbb orvos már inkább nem piszkál aknamezőket. -
Rive
veterán
..az egészégügyi "orvoslás" lényege nem az, hogy TE meggyógyuljál! azzal jelentős bevételkiesést okoznál az iparnak! ...
Apró probléma persze, hogy ezt a ganéságot főleg az 'alternatív' orvoslás berkeiből propagálják, ami viszont az orvoslásnál összehasonlíthatatlanul hiénább üzlet.
-
T J
tag
Nyilván.
Hivatalos forrásból azt lehet megtudni, hogy mi a hivatalos álláspont, nem többet. Hogy az ellentétes-e a józan ésszel, annak megállapításához mindenkinek a saját józan eszére van szüksége.Fenti konkrét esetben, az élet, az orvosok egybehangzó diagnózisát, 24 órán belül megcáfolta. Megműtötték volna!
-
válasz
Ajándékok #27 üzenetére
-Ha egy évig nem találják a szakorvosok azt a diagnózist amit egy automatizált rendszer megtalál akkor erősen megkérdőjelezhető az orvosok felkészültsége, szükségessége....
-Ha ez egy zárt rendszer lenne amit csak orvosok használhatnak akkor miért nem használná, használhatná minden orvos?
-Ha viszont minden orvos használhatja akkor mi gátolná, hogy "lustaságból" csak azzal (vagy zömében azzal) diagnosztizáljanak betegeket?
-Ezen rendszer által generált műhibák, esetleg halálesetek esetén ki vállalna felelősséget?Hirtelen ezek jutottak eszembe de biztos találnék még gondokat ezzel kapcsolatban.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
mefistofeles #26 üzenetére
"Egy ilyen automatizálás, nagy mellélövéseket eredményezhetne szerintem."
Ha azok használják, akiknek a baját nem találják és a rendszernek csak 10%-ban igaza van, az is 10%-al csökkenti a csalódottak számát.
Ha mondjuk 1 év eredménytelen orvoshoz járás után egy ilyen rendszert használó orvoshoz küldenének mindenkit... -
- Miért nem kérdezett és nézett utána egy orvos sem annak, hogy mit szed anyukám táplálékkiegészítőként?
Saját tapasztalatom alapján, katasztrofális véleményem van a háziorvosokról. Szakorvosnak meg kutya kötelessége lenne rákérdezni, szóval jó kérdés....
- Kitől várható el, hogy friss szakirodalmat olvasva (a 2022-es cikk is hivatkozott elég friss írásokra) legyen képben a hasonló, kisebb prevalenciájú betegségeknél? (Világos, hogy a túlterhelt orvostársadalomtól gyakorlatban sajnos nem.)
Az a baj, hogy aki orvoslással foglalkozik annak ez alap kéne, hogy legyen. Egy autoszerelőnek is képben kell lennie az új technológiákkal, százszorosan igaz ez egy orvos esetében.
- Mi a beteg felelőssége? Ezen belül...
... Mennyire kell értenem ahhoz, hogy mi releváns az állapotommal kapcsolatban?
Nem kell értened hozzá, beteg vagy nem orvos. A tüneteket kell tudni minél pontosabban leírni.
... Mennyire várható el a betegtől, hogy konkrétan kutatásba kezd az állapotát illetőleg?
Isten ments. Ha egy beteg elkezd utána nézni (főleg ha totál laikus) akkor több hülyeséget talál, mint valódi diagnózist.Miért nincs erre egy jobb, automatizált felület, hogy a "megguglizom és arra jutok hogy agyrákom van" - eseteket kiszűrjük?
Mert minden ember, minden tünet, minden kezelés más lehet. Egy ilyen automatizálás, nagy mellélövéseket eredményezhetne szerintem. -
ncc1701
veterán
Napi ~20 szem vitamint szedek. Tökéletes a vérképem, napi 12000NE D vitamin mellett éppen a zöld alján van a vérkép szerint a szintje. Nem emlékszem, mikor voltam utoljára lázas, évek óta az orrom sem folyt. Egészséges kaja, mozgás, jó alvás, stressz kezelés-minimalizálás, táplálék kiegészítés. Civilizációs betegségek lehető legtovábbi elgerülése, amibe a mai emberek 90%-a hal meg.
Ha akkor kezdesz el szedni valamit, mikor kiderül a hiány, már régen késő. Mérni kell, az alapján szedni, majd rendszeresen ellenőrizni.
Sajna mai kajában nagyon kevés a tápanyag, tönkre lettek téve a földek. -
ncc1701
veterán
Az a baj, h van sok olyan orvos, amelyik végigbukdácsolt anno, 30 éve, és azóta sem olvasott szakirodalmat, nem figyeli az aktuális kutatásokat, úgyhogy ezektől ennyit várhatsz.
Azt nem tudom, h kívülről ez hogyan jön le. Én ennek az ellentétére hallgatok inkább.
Meg van a hivatalos út, amit ha betart az orvos, akkor nem lehet jogilag baja. Max meghal a beteg, de ez nem szempont. -
bambano
titán
"sarlatánság folyik tudománynak álcázva. A többi a gondolkodáson és saját kutatómunkán múlik.": te mit is tudsz kikutatni, ha az általad hozzáférhető adatok az általad sarlatánságnak nevezett történetből jönnek? Ha tényleg sarlatánság, és te arra alapozod a saját kutatásodat, akkor a te eredményed is sarlatánság lesz.
-
bambano
titán
Nehéz kérdések, mert az orvos honnan tudhatná, hogy szed-e valamit, amit nem írtak fel. Ettől függetlenül:
- az orvosnak rá kellett volna kérdeznie, és ha felmerül gyanú, akkor teljes vérképre kellett volna küldenie, ahol kiderült volna a rézhiány
- a betegnek sajnos foglalkoznia kell magával, ha szedi a bogyókat, akkor az beteg felelőssége is, hogy mit eszik. A betegnek el kell olvasnia a betegtájékoztatót, a bogyókon szokott lenni százalék az ajánlott napi bevitelhez képest, azt kellett volna számolni, tudni.Tehát azt, hogy te kiderítetted a problémát konkrétan, az, szerintem, nem elvárás.
Az, hogyha ilyen problémát észlel a beteg, automatikusan és önként hagyja el azonnal az étrendkiegészítőket, az, szerintem, elvárás. -
Alusky
senior tag
Mindig kitalálnak valami marhaságot, most a túró rudiba meg a joghurtokba van tolva a protein és agyonreklámozva mennyire szükséged van erre. Vitaminozott ásványvizek, üdítők ugyanez. B vitamint minden szarba beletolják, de többszörös mennyiségben, mintha olyan marha nagy hiányunk lenne ezekből.
-
inf3rno
nagyúr
Örülök, hogy találtál megoldást a problémájára. Kimondottan érdekesnek tartom, hogy egyáltalán kiderült ez a hisztamin intolerancia. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez még dicséretes is, bár sikerült félrekezelniük. Nálam pl. kanyarban sincsenek a diagnózissal, pedig nem egy atomreaktor a bajom, amit elmondtam róla, az alapján tesztek nélkül is ki lehetett volna találni. Kénytelen voltam elkölteni rá egy misit, hogy kiderüljön, aztán most még fél misit szerintem elszórok a kezelésére. Csak azt nem értem, hogy tized annyit keresek, mint ők, és nekem kell rájönnöm meg a pénzem költeni rá, úgy hogy keményen sarcolnak TB támogatással. Valahogy az igazságérzetem nehezen viseli.
A cikk amúgy kimondottan hasznos lenne, ha leírnád a réz dózisát, amit adtál neki. Időnként rápróbálnék, mert rengeteg cinket szedek. Bár azt mondják, hogy pl. egy réz karkötőből kioldódik annyi, amennyi kell.
-
salaud
aktív tag
- Miért nem kérdezett és nézett utána egy orvos sem annak, hogy mit szed anyukám táplálékkiegészítőként?
Mert leszarja. Neki a beteg a futószalagon érkező munkadarab, gyorsan letudja, minnél kevesebb munkával.- Kitől várható el, hogy friss szakirodalmat olvasva (a 2022-es cikk is hivatkozott elég friss írásokra) legyen képben a hasonló, kisebb prevalenciájú betegségeknél? (Világos, hogy a túlterhelt orvostársadalomtól gyakorlatban sajnos nem.)
A háziorvostól. Van az a mondás; aki kurvának áll, az ne sikítson ha basszák. Ha orvosnak mentél, orvos vagy, csináld jól. Ez hivatás (kéne legyen) nem szakma, mint a csőszerelő.- Mi a beteg felelőssége? Ezen belül...
A beteg felelősége hogy nem szed összevissza minden vackot be, hanem elolvassa a tájékoztatót, ha nem érti vagy bizonytalan, becsattog vele a gyógyszertárba, a gyógyszertárosnak értenie kéne annyit hozzá, hogy azt mondja, igen/nem. Vagy akár a háziorvost is meg lehet keresni, email is van a világon.... Mennyire kell értenem ahhoz, hogy mi releváns az állapotommal kapcsolatban?
Maximálisan, a te tested, te ismered önmagad a legjobban, illetve te érzed a tüneteket. Persze ehhez az kell, hogy képes legyél felismerni azt, hogy ha szoros a cipőm és nyomja a lábam akkor a cipő a hibás, nem a lábam beteg. Intelligencia kérdése ez is, mint sok minden más.... Mennyire várható el a betegtől, hogy konkrétan kutatásba kezd az állapotát illetőleg? Miért nincs erre egy jobb, automatizált felület, hogy a "megguglizom és arra jutok hogy agyrákom van" - eseteket kiszűrjük?
A betegtől az várható el, hogy meglegyen a 80-as IQ szinthez való józan paraszti esze, és nem a viccbeli " Nincs akváriumod? Akkor te buzi vagy!" következtetések levonásával ön-diagnosztizál. A miért nincs kérdésedre pedig annyit tudok mondani, ha hülyebiztos rendszert építesz, hülyék fogják használni.
-
-
ledgeri: Teljesen jogosnak érzem a felvetést: a képzett szakorvost nem lehet helyettesíteni. A diagnózis pedig, végülis helyes volt. A probléma a diagnózist követően, indult.
Ajándékok (és norbx): Profitorientált vállalkozásokból áll a gyógyszeripar, az tény. Beleszálltak cancel culture-el a kedvenc tudósomba, aki pont a megelőzést és a gyógyszermentes, egészséges életet tűzte ki a zászlajára, ez is tény.
Viszont kérlek, legyetek óvatosak és ne essetek át a ló túloldalára! Olyan sok eset van, amikor valaki évtizedekig kezeletlen magas vérnyomás miatt egyszer csak szembesül a következményekkel. Vagy példaként a nagyapám, aki az egészség mintaképe volt egészen addig, amíg jó tíz évnyi eltussolt, elhallgatott előjelek után meg nem találták nála az áttétes mindenrákot. Szerintem az igazság félúton van. -
-
Pikari
addikt
Ez user error szerintem. Főleg, hogy a te szakmád valamennyire kapcsolódik is a témához. Ennek ellenére alapból lehurrogtak, hogy mit akarsz te ott. Pedig pont te kellett volna, hogy legyél az első, akit megkérdeznek ilyen probléma esetén. Karma level 99. Még szerencse, hogy nem valami komolyabb dolgot akartak kikezelni girzenggyökér és szódabikarbóna segítségével.
Aztán a magyarok egészségtudatossága meg egy egészen más kérdés. Ha én annyit javasolok valakinek, hogy ha mást nem, akkor sétáljon heti pár órát, és napi 5 zsíroskenyér helyett próbáljon legalább egyszer rizst enni hússal és gyümölcsökkel, akkor már felháborodnak, és úgy néznek rám, mintha a koprofág mozgalom szórólapját nyomtam volna a kezükbe.
-
Mert az orvosok többsége túlterhelt, belefásult és a saját szakmáját betanított munkás színvonalán űzi. Ebbe nem fér bele a Dr. House szintű előzmény kutatás.- Kitől várható el, hogy friss szakirodalmat olvasva
A kezdő orvosoktól, akiknek még van némi ambíció.Mi a beteg felelőssége?
Felismerni, hogy a betegnek is felelőssége. Száz éve még az sem volt tiszta, hogy az elfogyasztott élelem és az egészség között bármiféle összefüggés van.Mennyire várható el a betegtől, hogy konkrétan kutatásba kezd az állapotát illetőleg?
Konkrétan, semennyire.
Van néhány ismerősöm. Ha valamelyik cipőt vásárol, amitől fáj a lába, orvoshoz megy fájdalom csillapítóért. Eszében sem jut, hogy a cipőjét kellene nagyobbra cserélni. Logikus és analitikus gondolkodásra nem tanítják az embereket. Helyette az évszámokat és verseket favorizálja az oktatás. Leginkább a felsőoktatásnak van néhány ága ahol elkerülhetetlen az értelmes gondolkodásra nevelés. A dolgok közötti összefüggések felismerése.A szokásos menetrend.
Előjön valami betegség. Háziorvos -> szakorvosok -> háziorvos.
Sajnos már túl öreg, ezt még nem tudjuk gyógyítani, kevesebbet kellene inni, túldolgozta magát pihenjen. (A nem kívánt állítás törlendő) felkiáltással letudják a dolgot.Ha valami betegséget megkapsz és nem faék egyszerűségű az ok - okozati összefüggés, magadra vagy utalva. A hozzá nem értés és a lustaság mindig a legegyszerűbb irányba terel. Kapok 3 injekciót, Eszek napi egy kapszulát. De ezek nem pótolják az egészséges életmódot.
Ha valamit évekig vagy évtizedekig rongálta a saját testétA gyógyulás reményért sokat fizet a beteg. Erre hatalmas iparág épült. Ezt az ipart támogatja a placebo hatás. 20%-s eséllyel okoz időleges
Sajnos ez rányomja a bélyegét a például valóban hasznos vitamin pótlásra. (A D3 szint az emberek többségénél túl alacsony. Főleg télen.) Sajnos egy komplett vitaminszint vérteszt drága és nem fizetik a biztosítók. A komplex vitamin készítmények olyanok mint a statisztikus átlagember. Senki sem olyan és senkinek sem optimális. Vélhetően amúgy is hasra ütés lapján jöttek létre az arányok. -
T J
tag
Családban is van olyan tapasztalat, hogy több orvos, CT-felvétellel a kezében, egybehangzóan állította ugyanazt a téves diagnózist, amit egyébként józan ésszel és pár kérdéssel ki lehetett zárni. Azonnal műteni akarták, de a beteg tétovázott. Másnapra kiderült, hogy az orvosok tévedtek, mert a beteg tünetmentes lett.
A tüneteket valószínűleg antibiotikum-mérgezés okozta (mellékhatásokkal egyezett), és az ambulancián kapott gyulladás-csökkentőtől másnapra elmúltak.
Az antibiotikum nem ártalmatlan cukorka, ahogy a többi szer se.Mindenkinek ajánlom Stefan Lanka videóit, elég érthetően elmondja, hogy milyen sarlatánság folyik tudománynak álcázva. A többi a gondolkodáson és saját kutatómunkán múlik.
-
Feketelaszlo
senior tag
Tudod bizonyítani, hogy orvoslátogató befolyása miatt írták fel gyógyszerek sokaságát rendes diagnózis felállítása helyett? Nem. Orovos-értékelő portálokon lehúzhatod az adott szakorvost vagy kórházi osztályt. Sovány vígasz, de van aki ettől érez elégtételt.
-
norbx
aktív tag
Egyetértek.A gyógyszeripar nem érted van.Pontosan úgy működik mint bármilyen más fogyasztó cikkeket gyártó cég. Ha egészséges vagy az se biznisz. Ha halott az se. Közte van a pénz mert bármilyen szart meg tudnak etetni a beteg emberrel a gyógyulás reményében.Nem szedek gyógyszert.Orvoshoz sem járok vagy 25 éve. Csak a kötelező dolgok,jogsi, munkaalkalmassági.
Nem hiszem hogy véletlen az hogy sosem voltam igazán beteg.(47 éves múltam) -
Ajándékok
aktív tag
Akinél működik a megelőzés, az jobban bízik a szerekben = nagyobb valószínűséggel vásárol. (vásárlók megszerzése)
Akit meggyógyítanak, az tovább él = tovább veszi a gyógyszert. (vásárlók megtartása)
Nem tudom mit dolgozol, de ha idegeneknek is vállalnál ilyen kutatást, lehet, hogy többet keresnél. -
ledgeri
nagyúr
Azért a story kezelés-oldalát érintő jogos lehúzást ellensúlyozandó azért nézd meg, hogy a végeredmény hány %-a volt a pontos diagnózis?
Emellet azért egyfelöl írnék az étrendkiegészító gyártójának, másfelöl meg jó kis publikáció lehetne ebből!
-
Egyetértek Z_A_P-pal, semmit nem érdemes plusszba szedni.
Mi most benyaltuk ezt a köhögős járványt. Elsőnek én, aztán az asszony is. Én kaptam antibiotikumot, meg baromi erős fájdalom és gyulladás csillapítót, meg lidokain szerű gyógyszertári löttyöt öblögetni a torkom.
Asszonyt kiírták táppénzre, de nem kapott gyakorlatilag semmilyen gyógyszert. Én meg nem voltam táppénzen, de vettem ki szabit, mert köhögtem eléggé napközben is. Éjjel meg amíg ugye fel nem jött a slájm, de akkor nagyon, ennyire nem szoktam.
Nem ugyanaz a háziorvosunk.
A gyulladáscsökkentőnek (Analgesin) meg olyan mellékhatásai vannak a papirján, hogy alig mertem beszedni. Lehet simán elmúlt volna 1 hét alatt amúgy is a köhögés, mint mindig, lázam csak 1 este volt, akkor 3 órát rázott a hideg a paplan alatt. Asszonynak dettó volt ilyen, szóval tőlem kaphatta el, tünetek, lefolyás egyezett.
A fülem még most se az igazi, és nem tudom hogy ettől az Analgesintől, vagy alapból, mert eddig sose volt még eldugulva ilyen köhögős járvány alatt. Asszonynak a füle rendben van legalább.
Házi kezelési módszerem is hatásos szokott lenne, ACC vagy hasonló ami éppen van, fokhagyma+pirítós, gyömbér, jalapeno, pálesz, méz, tea, vegyes savanyúság a piacról.
Gyömbért rágcsálom, pálesszel öblögetek, meg a jalapeno levével.Más: ekcémám nekem is volt, magánban elküldött a bőrgyógyász érsebészhez. (igyenes kórházi időpont ugye 4 hónap...) wtf. Még az érsebész is azt mondta, hogy hozzá minek jöttem? Végül mentem a normál bőrdokihoz, írt fel kencét, az a tüneteket rendbe rakta nagyjából. A csúcsponton volt a lábamon, hátamon, karomon is. Arielt lecseréltük mosódióra, illetve a kórházi doki kérdezte, hogy fekete penész van-e a a lakásban? Hát, látható helyen nem volt, de mióta elköltöztünk, gyakorlatilag nincs ekcéma, előtte meg azért a bokámon megmaradt.
Ez is olyan, hogy bármi kiválthatja, stressz, vegyszer, akár a dezodor is, az okot kéne kitalálni első körben.
Allergia vizsgálaton is voltam ugyanott, pl. a fekete penészt nem mutatta ki, nem tudom nézik-e egyátalán? Ami vicces, hogy a parlagfüvet se, csak a cirokot, perjéket, hárst. Ebből a cirok, meg a hárs tuti, azokról tudtam eddig is. -
-
-
Z_A_P
addikt
Ezert nem szabad , nem kell szedni semmilyen "táplálékkiegészítőt", vitamint, stb,stb.
En is szedtem, multi, c, magnezium, fokhagymakivonat, cink, stb,stb.
Abbahagytam evek ota, es SEMMI sem valtozott, csak tobb marad a penzem.
AKKOR kell szedni ha valoban hiany van valamibol, amugy valtozatos tapalkozas, gyumolcs zoldseg (lehetoleg) minden nap, mozgas, alvas. -
az egészégügyi "orvoslás" lényege nem az, hogy TE meggyógyuljál! azzal jelentős bevételkiesést okoznál az iparnak!
Új hozzászólás Aktív témák
lo A családban tapasztalt több eset vezetett ehhez az íráshoz. Szeretném a legeslegelején leszögezni, hogy semmire nem...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nem felejti régi termékeit a Thermalright
- Az Intelt is utolérte az USA új exportkorlátozása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Sweet.tv - internetes TV
- One mobilszolgáltatások
- Asztalos klub
- Elfelejtettem egy játék címét
- További aktív témák...
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G
- Kedvező ár! HP Zbook 15 Workstation laptop (15,6FHD/i7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 370 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/16GB/256SSD)
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 260 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest