- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
zoltanz #24474 üzenetére
Ja hogy kicsi a budget.
Hát, a pixel amúgy is most már érthetetlen módon prémiumnak számít árazásban legalábbis, és annyira nem jó, mint amennyit kérnek érte. Tudom, mert nekem is az van. ;D
Szolgáltatónál lehet részletre is venni, pixel 9a jó áron van, és régi telót beszámítanak, asszem yettelnél vagy a másiknál. -
-
-
zoltanz
nagyúr
Nézegettem a Buguntu minimum hardverkövetelményèt 10. Év távlatàban.
(Gondolom csak a böngészők miatt)
14.04
1 Ghz cpu
1,5 GB ram24.04
2 Ghz dual core x86 cpu
2 GB ram
3d képes vga 128 MB vram -
Siriusb
veterán
válasz
cami][us #24466 üzenetére
https://angol-magyar-szotar.hu/#forditInput=Close%20enough%20&korra=0&from=en&to=hu&version=4
Esetleg ezt is használhatod, ha most tanulod a magyar nyelvet:
https://www.deepl.com/en/translator#hu/en/%0AEsetleg%20ezt%20is%20haszn%C3%A1lhatod%2C%20ha%20most%20tanulod%20a%20magyart%3A
You can also use this if you are learning Hungarian -
Apollyon
Korrektor
Még ha nem is értettünk egy csomó mindenben egyet, azért örülök hogy nem tűnt el végleg:
[link] -
F34R
nagyúr
válasz
Apollyon #24460 üzenetére
Pewdiepie azert sokat valtozott az evek alatt... Mentsegere szolgaljon hogy Windowson volt elotte laptopra tett Archot, de mar azzal sem akart "kinlodni". O sosem lesz annyira linuxhead mint mi.
Hyperland meg ugy altalaban egyik wayland compositoros wm sem szereti NV-at
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cami][us #24448 üzenetére
Hát persze, hogy hyperland meg eye candy. Meg ofc, arcs linux, ahol az AUR-ban szinte minden készre van rigelve ott neki, de mégis lehet "hekker" kinézetű disztróval felvágni, mert a linux mint az olyan snassz. Dózos népet lehet ezzel ámítani, de amikor waylandes kompatibilitási gondok lesznek, good luck.
Azért megnéztem volna, hogy mit kezd mondjuk egy void + dwm kombóval, mert ott megértem, hogy lehet akadályokba ütközni, de ott is mindent meg lehet oldani, de az már nyilván nagyobb meló. -
Amikor megkérdezik, hogy milyen nevű pápát látnál szívesen az egyház élén.
Linuxosok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Linusz_p%C3%A1pa -
cami][us
senior tag
[link] Kéne egy gyors GNU+Linux telepítés.
-
-
zoltanz
nagyúr
Nem mennek a telefon eladások, telenyomja a Google a youtube-ot , Apple az iCloud-ot stb -t WebGL-lel, oszt kész.
használj olyan hardvert felkiáltással a támogat WebGpu-t -
Apollyon
Korrektor
válasz
urandom0 #24442 üzenetére
Látva a videót, 55 évesen nem néz ki túl jól. Arca totál 60 feletti, a lábai nagyon vékonyak, szerintem idősebbnek tűnik mint amennyi.
Én átlaghoz képest másképp tekintek erre a dologra, súlyzós edzéssel lehet a folyamatot lassítani, összességében egy jobb egészségi állapotot elérni (meg nyilván fizikumot is) és jobban kinézni.
Bill Gates is eléggé meggebedt, pedig ott is van pénz lóvéra...
Tényleg számít, hogyan élsz, mit eszel stb. Gondolom itt látszik az életen át tartó gép előtt ülés nulla sporttal és rendes kaja nélkül.
Jelen állás szerint 44 éves kortól jön a nagy törés, amikor elkezd a szervezet gyorsabban leépülni (öregedni) ha nem figyelnek oda rá. -
Ebben a videóban Linus úgy néz ki, mint valami űrhajós kapitány
Szerencsére szellemileg eléggé fittnek tűnik, még ha egyébként meg is látszik rajta az idő múlása. Reméljük, hogy még sokáig képes lesz vinni a hátán a Linux projektet! -
zoltanz
nagyúr
Az iOs-en (Edge-vel) egész normálisan jelennek meg (nem foglalják el a fél képernyőt) a fejlécek.
sajna Robotos Os-en még szar.
-
Di Natale
senior tag
Nagyon off topic, de a Sailfish OS, Jolla projektről mit lehet tudni? Évek óta várok rájuk, de nem nagyon akarnak berobbanni a piacra.
-
zoltanz
nagyúr
"Erről jut eszembe: De jó lenne most egy régi Opera-szerű böngésző a piacon..."
Böngészők jelenti ma a legnagyobb terhelést egy átlagos felhasználásra használt tablet/telefon, noti/pc-nek.
Az egyik legnagyobb kódbázissal rendelkező elem. Lehetetlen aluloljövő kis garázscégnek megjelennie, még a nagyok Opera, Edge (Microsoft), Brave is nyúlja a böngető motort. Hardverek is egyre összetettebbek , (nincs idő tesztelni, gyorsan fejlődik) több ezer fős programozógárdát összefoni a világ minden táján, sem egyszerű. -
Penty
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #24418 üzenetére
Sajnos ez is csak egy ilyen-olyan chromium klón. Talán a jobbak közül, de az alapja ennek is ugyan az, mint a böngészők többségének. Én a régi Presto(?)-motoros Operáról írtam.
-
Penty
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #24416 üzenetére
Erről jut eszembe: De jó lenne most egy régi Opera-szerű böngésző a piacon...
A régi Opera pici, gyors, kézreálló, mindennel felszerelt kis cucc volt. Nagyon szerettem anno, még a zártsága ellenére is. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
tordaitibi #24415 üzenetére
Attól még a székhelye Oslo-ban van: [link]
-
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Apollyon #24412 üzenetére
"A linux alapvetően szabadságról, szabad elvekről is szól. Kétlem, hogy ehhez pozitívan járulna hozzá egy autoriter kommunista állam."
No offensive.
Megjegyezném, na baszott demokratikus, liberális Usa monopol cégbirodalma a Google kezében jó helyen van. (azért.veszik el a Chrome böngésző felügyeletét , adatgyűjtés, kereskedés miat, és lebegtetik az Andtoid operációs rendszert, mert zárt Api , réteggeket.épített bele, nem AOSP-re fejlesztenek hanem Androidra, kötelező a Play Services a Huawei -nek is ebbe tört bele a bicskája. -
zoltanz
nagyúr
Nézegetem az aprón már 100 000 ft alatt van kis esztétikai hibás Macbook Air 2020 (M1 chipes).
Viruális gépen megy is rajta az Ubuntu ARMv8. -
zoltanz
nagyúr
Nem jó irányba haladnak a dolgok. Alternatív böngésző a Firefox szenved, reklámok bevezetését jelentették be.
Ubuntu szenved, operációs rendszerek, grafikus fejlesztő környezetek is zárt irányba mozdulnak el.
Arról nem beszélve, hogy az.informatika, telekommunikáció mindinkább státusszimbólum, divattermék lesz. (innovációk.egyre kevésbé) drágulás és a zártság miatt (nem kelti fel annyra az érdeklődést, vagy el sem jut szélesebb rétegekhez) nagyobb lesz a valódi digitális írástudatlanság sajnos -
válasz
fatpingvin #24405 üzenetére
Nem használok Archot (de lehet, hogy kellene?
)
-
-
zoltanz
nagyúr
Nagyon faintosak, szépen fejlődnek a Linux-os Ui-k. Mx-linux 23 (Xfce) vagy a robotos Miui 14 (Mi video) utóbbi már Apple Os szint.
-
-
cami][us
senior tag
[link] A facebook szerint, a linux tiltott gyümölcs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Futás, futópályák
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest