- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- OLED monitor topic
- Apple MacBook
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
oli987
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Valóban teljesen más liga. Kb. háromszor gyorsabb a Poco.
-
Ryoo
senior tag
Ritka ronda egy telefon ez.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igaz
bár telefonon azért szerencsére még szerintem kevésbé jellemző a több száz gigabyte adat folyamatosan. -
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Azért a gyorsabb háttértár nem csak a gép-eszköz vonatkozásban fontos, sőt.
Minden, tárhelyet érintő funkció gyorsabb ha a tárhely sebessége magasabb.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az UFS kérdésre visszatérve.
Hiába van meg az 1 gigabyte iràsi meg olvasási sebesség, ha kapsz usb 2.0 portot, aminek a maximum elméleti sebessége 480 mbit/sec ( 60 megabyte ) .Az én telefonom elvileg ufs4-et tud, bár valószínűleg inkább az ufs 3 közeli a sebessége.
Miközben usb 2.0 port van rajta.
A chatgpt szerint kb usb 3.1 gen 2 kellene hozzá hogy meglegyen ez a sebesség. -
válasz
frankstork
üzenetére
Nagyon nem egy liga.
Mit el nem lehet érni jó marketinggel
-
oli987
tag
válasz
frankstork
üzenetére
Khm, az is egy Redmi, csak átnevezték a globál piacra Poco - nak: [link]
-
frankstork
aktív tag
Hát a cseresznye egészen kívánatos, de tavaly év végén leszálltam a Redmi vonatról. Volt 5, utoljára a 12Pro+ , és vártam a 15-öst, de alig drágábban beszereztem a Poco F7 Ultra-t. Nagyon nem egy liga. Sajnálom, mert ár érték arányban verhetetlen volt sokáig számomra.
-
janeszgol
félisten
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igen-igen. Illetve nagyon tekefonfuggo is. Pl ott a Xiaomi 11T. UFS 3.1, sd870 teljesitmenyet hozo SoC, megis eleg gyengek a flash ertekei, mikozben az app frissiteseket nagyon gyorsan felteszi.
-
válasz
janeszgol
üzenetére
UFS 2.2 esetében ez azért különösen érdekes kérdés, mert ez a legelterjedtebb és a legszélesebb körben alkalmazott UFS-verzió. A lényegi különbségek főként a gyártók eltérő implementációiból adódnak: mindenkinél kissé más az írási és olvasási teljesítmény, a pufferkezelés, valamint az optimalizációk módja.
UFS 2.2 ismertebb gyártói :
Phison [link]
BIWIN [link]
Kingston [link]És akkor még nem mentünk bele a c- végződésű 2.2-es UFS-be.
Pl: Redmi Note 14 Pro esetében
UFS 2.2 tárhely, tipikus sebességtartomány ~800–1000 MB/s olvasás és ~800–900 MB/s írás (benchmarkok alapján)Motorola G75 esetében
UFS 2.2 tárolóval, itt is hasonló szekvenciális értékek (~800–1000 MB/s olvasás és ~750–950 MB/s írás) mérhetők tipikusan. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Lehet de még se lassú egyik telójuk se.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"...a MÁV elmagyarázza, hogy miért nem kell nekünk 200 km/h feletti sebességű vonat, vagy a politikusok elmagyarázzák..."
Amit említesz, az még az óvodás szint volt. Azóta L J már CsabaKirályfi-szintre lépett, és elmondta hogy azért nem csináltak a mávval sok éven keresztül SEMMIT, mert nem volt rá lakossági igény.
-
-
A Xiaomi mokka színei kifejezetten jól sikerültek, nagyon eltalálták őket. A 15T esetében a gold változat is különösen szép és ízléses.
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
kbyte1024
üzenetére
Eddig is így volt, ezután is így lesz.
Nálunk van igen, a Pocot online nyomják csak.
Hogy jo-e vagy sem.Idehaza is top 3-ba van a Xiaomi-Redmi-Poco globális szinten is. Egyelőre működik.
Autógyártók is ezt csinálják, ott se zavar senkit...mobiloknal érthetetlen módon megbolondulnak ettől az emberek... -
Na mindegy érdekes lesz hogy alakul de egymást zabálják fel márkán belül.
-
Nagyon egymásra fognak csúszni. Úgy is necces volt már a paletta szerintem. Innen elvesznek picit,oda meg raknak egy picit és érdemi változás nem sok van.
-
oli987
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Egy lépcsővel jobb a Note (sorozat), mint a sima. Pl. amoled panel az ips helyett, jobb SoC, jobb kamera, sztereo hangszóró, jobb IP szabvány. [link]
-
Graphics
Jómunkásember
Meghatározná. De ha a proci sebessége lassabb, akkor nem az UFS2.2 lesz szűk keresztmetszet.

Márpedig a Pro-ban lévő 7s Gen 4 kellően gyors, de mégsem az UFS2.2 fogja majd meglassítani a dolgokat.
Ahhoz kéne egy kis számítási kraft még.
És memóriaműveletekben sajna ez a SoC nem túl acélos
( PC példa..: Hiába van Gen4-es SSD-m,, ha a foglalat vagy a proci csak Gen3-at támogat... ) -
cs.zs.
veterán
A chatgpt szerint az UFS 2.2 szabványú tárhellyel szerelt telefonok ténylegesen megmért írási sebessége 200-400 MB/sec, az elméleti 800 MB/sec nem érhető el. A tényleges olvasási sebesség viszont 800-1000 MB/sec.
Ha 1 gigabites sebességgel töltesz le valamit, az 125 MB/sec, ekkora írási sebességet kell tudnia a tárhelynek, ramnak, hálózatnak, mindennek. Nem biztos hogy az adott eszközben a 2.2 tárhely lesz a leggyengébb láncszem. (szép magyar szóval botleneck)
-
janeszgol
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Erre nehéz válaszolni. Ma már nincs közöttük az a méretkülönbség, ami miatt létrehozták a két szériát. Esetleg úgy lenne értelme, ha az egyiket tavasszal, a másikat ősszel mutatják be (természetesen más körítéssel, más SoC-val), de így semmi.
Nekem már szúrja a szemem ez a sok szar, amivel elaprózza magát a Xiaomi.
És akkor még ott a Poco is. Nem normálisak! -
Miben különbözik Redmi15 és a RedmiNote15
Mármint úgy értem a kérdést, hogy miért éri meg mindkét sorozatot piacon tartani?
-
Tök jók ezek a különleges színek, de a szolgáltatók sokszor nem veszik fel őket a kínálatukba.

Pedig szívesen vettem volna barna 15T-t is például.
-
Durván emelkedni fog az áruk az előzőkhöz képest. Valahol már olvastam.....ha igaz lesz akkor a Note széria ki is esik az olcsonak nevezett kosárból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmvilág
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Autós topik
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Disney+
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Transcend 512GB NVME SSD // 100% // Számla // Garancia //
- Motorola Edge 50 Fusion 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- HIBÁTLAN iPhone XR 64GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4490,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest