- Projektor topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Androidos fejegységek
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sNORh
addikt
Alufelnit postázni mivel érdemes/gazdaságos?
-
hdman
őstag
válasz
adorjant #23846 üzenetére
90% pálya. 130-140re van állitva. Igy a BC szerint átlag 6,3 a fogyi, tankoláskor kb 6,6-6,8-ra jön ki. Klímát reggel nem használok, csak hazafelé (60km)
Ha menet közben a pill fogyit nézem (tudom hülyeség), akkor 5-9l között ugrál pályatempónál.
Tegnap tankoltam, gondoltam ezt a hetet kiváncsiságból a következő tankolásig (péntek) megpróbálom tempomat nélkül, kicsit óvatosabban vezetve. A mai nap után (120km pálya+kb 10km város) 5,7l-en áll.
-
hdman
őstag
Basszus, tempomat nélkül kb 1L-rel kevesebb a fogyasztásom az Astrával...
Ez hogy lehet?
-
Okuyama
tag
válasz
zolikaDB #23798 üzenetére
Dízel Passat -ban nekem is Banner uni bull volt ,télen a leghidegebben volt olyan hogy több mint 1 hétig nem volt használva az autó .Indításkor megse érezte ezt az időt ,és már akkor 4 éves volt az akku benne
Innentől kezdve ha akku kell én ilyet fogok bele venni az biztos
-
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Van egy 2005-ös G Astrám (Z14XEP), azt hallottam, hogy gyárilag minden G Astra tudja a tempomatot, csak a kart nem szerelik fel. Igaz ez? Okosítható a computer is hogy mutassa az átlagfogyasztást?
Köszi, Zoli
-
qdak
addikt
-
-
WP14
őstag
-
qdak
addikt
En leg fero02 re szavazok, de mikor bevasaroltam a kuton par szaz l naftat kb 5000 km utan csere kellet, imy ezt ugye te sem hiszed el
Kerdes: csak ilyen rohadt melegben jon elo: a 3. Porlasztonal el kezd felnyomni minimalis go t es ekkor az alapjarat se igazi, de ehhez legalabb 100 km kell h elojojjon, ez is palyan, intenziven hajtva, vmi tipp? Porlasztokat megnezessem? V mi?
-
japy
őstag
A benzinszűrőt mikor kell kicserélni? Van annak valami intervalluma?
-
Mania
senior tag
A kulcsszó a viszkozitás. A meleg oldali viszkozitást nézzük minden esetben, attól eltérni nem ajánlott.
-
adorjant
őstag
Pont ez a lényeg,attól,hogy talán kevesebb olaj fogy,attól még a motor nem javul meg,sőt,csak gyorsítod a kopást,mivel a kenést igénylő alkatrészek nem a kívánt minőséget kapják!
Egyébként,olajfogyasztásban nem vettem észre különbséget 10w-40 és 5w-30 között (A Zafira 230e-nél jár,az Astra majdnem 320e),ellenben a motor észrevehetőbben halkabban jár.
-
bambano
titán
mielőtt tölteni kezdenéd, megnézed a kis ablakban látható trutyi színét, ha nem zöld, akkor már vége van az akksinak. régebben a kapacitás 10%-ával töltötték 16 órán át, most egyrészt nem tudom, másrészt töltőtől függ. Ha intelligens töltőd van, a töltési periódus végén csepptöltésre kapcsol, azt úgy is hagyhatod sokáig.
-
WP14
őstag
Te sem érted
Mivel korosabb az autó, így a tömítések már kevésbé feszesen védenek az olaj esetleges szivárgásától, ezért a 0W 40-es, de akár az 5W 40-es is könnyedébben elszivárog, mint a 10W 40-es. Gondolok az olajteknő tömítésre, a motor illesztéseire, de nem szelepszár szimmeringre és dugattyú gyűrűkre, remélem érthető így. Akinek van rá pénze, hogy 4-5 ezer km-ként feltöltse 1-2 literrel az 5W 40-esből az ilyen korosabb autóját, ám tegye, de nekem 15 ezret elmegy a 10W 40-essel 3-4 dl utántöltéssel, bár motoron látszik így is a szivárgás...
Ja, nem "eszi" az olajat, hanem elszivárog
-
sNORh
addikt
Ez itt a lényeg!
"Van köze az 5W-nek vagy a 0W-nek a magas hőmérsékleten mért viszkozitáshoz? Nincs. Ahhoz a 40-nek van köze, ami ugyanúgy 40, mint egy 10W40-es olaj esetében. Ha tehát valaki azt mondja, hogy egy 5W30-as(!) olaj fogyását akarja megfékezni egy 5W40-es vagy 10W40-es olajjal, azt elhihetjük, hiszen ettől az olaj üzemi hőmérsékleten mért sűrűsége lesz magasabb. Ha azonban valaki a kopott motorunkba akar 5W40 helyett 10W40-et tölteni, hogy az ne fogyassza, egész nyugodtan utasítsuk vissza."
Nagyon hasznos írás.
-
Pont olyan baromság azokhoz is. Olvasd el a linkeket ahelyett, hogy a nevemen poénkodsz.
Ha nem menne, itt van neked a lényeg, röviden, a harmadik linken található oldalról:
1. mítosz: Használt motorba 0W40 és 5W40 helyett csakis 10W4010 autószerelőből ma 9 szentül hiszi, hogy legfeljebb az új autóba szabad 0W40-es vagy 5W40-es viszkozitású olajat tenni. Ha az autó elmúlt 3-4 éves és futott már 50-60 ezer kilométert, akkor eljött a 10W40-es olaj ideje. Számoljunk le ezzel a tévhittel, amely nélkülözi a műszaki alapokat, és amely számos esetben azt eredményezi, hogy az egyre komplexebb kenési követelményekkel rendelkező néhány éves autók motorjába egy teljesen oda nem való olaj kerül.
-
Pitu
aktív tag
Ilyen töltőt kaptam kollégától. Rákötöttem, beállítottam személyautóra, tölt.
-
Mania
senior tag
-
Pitu
aktív tag
Igy néz ki az aksi, simán ráteszem a töltőt és mehet? A régi savas aksinál le kellett csavarni a cellák tetejét. Meddig kell ezt tölteni?
-
zolikaDB
veterán
Pitu: ekkora zenehez eleg. Bar en a 74-eset is belevennem! Nekem 62Ah van!
-
adidas4death
aktív tag
Ha már így motorolajoknál járunk, én is csere előtt állok és kíváncsi vagyok mit ajánlanátok egy B-s Vekibe (1.6 16v X16XEL)
eddig 10W-40 volt benne, de a szervizkönyvében mintha 5W-40-et olvastam volna, úgyhogy picit elbizonytalanodtamElőre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Mobilinternet
- Motoros topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Projektor topic
- One mobilszolgáltatások
- Hisense LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest