Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomyoy
senior tag
Olyan rossz, hogy nincs egy értelmes autófényezős fórum, autófényezés kiadvány, semmi ami a fényezéssel kapcsolatos....
ilyen fényezést tervezek, a sallangok nélkül.
-
deicide
veterán
Azt azért nem gondoltam volna, hogy létezik olyan, hogy 6-osban 85km/h-nál nem kell visszaváltani a dinamikus előzéshez
Iszonyú erő van a 2 literes motorban. Át lett nézve és cserélve ami kellett, egyedül a váltó van hátra, de az hosszabb művelet lesz, addig a 3-at csak alacsony fordulaton veszi szépen, de mindegyik másik fokozat hibátlan. Jó kis gép ez.
-
bambano
titán
-
Bozso68
őstag
Szevasztok!
Most van az Antara-kra egy elég jó akció az Opelnél, kb 3 milla kedvezménnyel lehet rendelni.
Kis eséllyel, de lehet, hogy vesz a család egyet. Mi a 2.4es benzines AWD-ben gondolkodunk, de a kereskedő a 2.2-es dízelt javasolja, mivel kb 80%-ban úgyis azzal fogy. A részecskeszűrőre ha jól tudom, ezeknél a motoroknál már nem kell vigyázni, de mégis idegenkedem a dízeltől. Hasonló megfontolásból pár éve 1.6-os Astrát vettünk, de az még más idő volt dízel téren. Naponta oda-vissza össz kb 30km a munkába, és azon felül pár túra évente, meg nyaralás külföldön.Köszi előre is a véleényeket:
Zsolt -
KonzolKartel
őstag
válasz
KonzolKartel #23188 üzenetére
Természetesen alapjáraton.
-
KonzolKartel
őstag
Z19DTH gyári befecskendezési értékeket tudja valaki? Esetleg meg tudná nézni? Sehol nem találom.
-
gabipaci
őstag
Ma cseréltünk egy Fuel Rail Pressure Sensor-t (nem tudom mi a magyar neve) mert hibát kaptam rá többször is. Viszont egy füst alatt kicseréltük a gyertyákat is. A gyári gyertyákat vettem bele, rendelni kellett, mert valami speckó állítólag. (4 pólusú egyébként) Amiket kivettünk, azok viszont csak mezei egy pólusú gyertyák voltak.
De most olyan a verda, mint a vaddisznó.Mintha kaptam volna vagy 10-20 lovat ajándékba. -
bambano
titán
válasz
adidas4death #23183 üzenetére
azt a gondot, hogy beesett a fékpedál, valószínűleg nem oldja meg. nem lehetetlen, de szerintem nem.
azt a gondot, hogy megint be kell vinned szervizbe az autót, megint gyaloggalopp leszel és megint szervezkedni kell, holott ha van egy csepp esze, egy füst alatt elintézte volna, azt a gondot megoldotta volna. -
bambano
titán
válasz
adidas4death #23181 üzenetére
két hónap miatt fennhagyni...
-
adidas4death
aktív tag
Ma sikerült szembesülnöm egy újabb problémával... (hálistennek, nem nagy forgalmú időszakban)
Fékezésnél ugyanis "ottmaradt"/beragadt a pedál, körforgalom előtt lassítottam és csak azt vettem észre hogy ott maradt a pedál ameddig benyomtam, viszont ha rápöccintettem lábbal akkor visszaugrott és utána már működött rendesen. Ez mitől lehet?
Szerelő azt mondta hogy az első féktárcsa + betét kombó csereérett viszont a hátsó betét + tárcsa kombó még 1-2 hónapot elmegy szóval ezek még maradtak. Emiatt lehet ez a gond -
bambano
titán
válasz
Directors #23179 üzenetére
tartok tőle, hogy az újabb kiadás a fogyasztás becslésére alkalmas, karbantartási problémák elemzésére nem.
ezzel az autóval semmi gond nem volt, az elején sokat jártak vele kizárólag autópályán, kímélve, utána meg sokat állt. semmi nem volt vele a szokásos kopófogyón túl.az más kérdés, hogy 18 éves autót nem vennék semmi pénzért, én félek tőle, hogy már elfáradtak a teherviselő elemek.
-
Directors
senior tag
válasz
bambano #23178 üzenetére
Ezek nagyon barátságos számok.
Nem hinném,hogy nagyon nyomnám neki mert inkább lassan de biztosan oda érjek na meg haza.
Friss jogsihoz lenne. Ezért is esett erre az autóra a választás mert elég kicsi.Előbb kimaradt egy szám. 1995-1998 közöttire gondoltam.
Ismerősödnek sok gondja van a karbantartásával? Mire kell figyelni ezeknél az autóknál?
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem igen vagyok jártas az autók terén ezért szeretném a segítségeteket kérni.
Opel Corsa "B" 1.4 8V 44 kW, 60 LE "Benzines" autó mennyit fogyaszt vegyesen,városba, és országúton?
Egy ilyen autó vásárlásán gondolkozok.
95-8 közöttire gondoltam.
Mikre célszerű figyelni ezeknél az autóknál? Jól hallottam,hogy sok gond van a karosszériájával?Nekem munkábajárós autó lenne ezért fontos lenne,hogy keveset fogyasszon. Egyszer 48km oda és ugyan ennyi vissza. 2 városon keresztül kell mennem és a 3. városban van a munkahely.
-
Calogero
addikt
válasz
-=Vacsek=- #23175 üzenetére
Vagy ez, bár ennek tuti hogy borsos az ára...
-
Calogero
addikt
válasz
-=Vacsek=- #23169 üzenetére
Ha hátsó tető spoilerrel gondolsz? akkor az van 5 ajtós ra is
-
#TOTTI
őstag
válasz
-=Vacsek=- #23169 üzenetére
Próba cseresznye.
5 ajtósra is létezik ilyen, de ugyanaz nem lesz jó szerintem, aztán nem tudom.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
Opel Vectra C mellett döntöttünk. Mire kell ennél a típusnál odafigyelni? Mik a 'hibái"?
-
#TOTTI
őstag
válasz
-=Vacsek=- #23165 üzenetére
Igen, csak a motorháztető és a két első sárvédő az azonos elem. A többi elem mind eltérő!
-
#TOTTI
őstag
válasz
-=Vacsek=- #23161 üzenetére
A lámpa stílusán kívül semmiben sem egyezik az 5 ajtós és a GTC, még a forma sem, sem a lámpa, sem pedig a karosszériaelemek tekintetében.
-
Zewa
senior tag
-
Calogero
addikt
válasz
KonzolKartel #23158 üzenetére
2007 után már az 5 ajtós H Astrákról lekerültek a 'tej' búrás hátsó lámpák
-
KonzolKartel
őstag
válasz
-=Vacsek=- #23156 üzenetére
A kollégának GTC-je van, aminek kicsit nyomottak a hátsó ablaka, mint a sima H-nak, illetve hátul nem "tej" lámpák vannak.
-
hdman
őstag
válasz
-=Vacsek=- #23156 üzenetére
Ha jó rá a kombi spoilere, akkor nekem lehet lesz egy eladó
-
-=Vacsek=-
senior tag
hi. van egy fekete astra h-m nézegettem ezeket a h-s opc v gtc astrakat es nagyon tetszik a hátso spoilere. lehetséges ha ilyen spoilert fel lehet rakni az enyémra is? ha igen hogy lenne érdemes illetve mennyibe kerülne ilyen?
szerk:
#23145 na épp ilyenem van mint a fenti kollegának csak az 5 ajtos
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Tudtok jó és hozzáértő autószerelőt ajánlani Pécsen, aki nem egy vagyonért dolgozik?
Astra G.
Köszönöm!
-
Imy
veterán
Chevrolett Cruise SW vagy Opel Astra Sports tourer?
Tudom, sok opeles van itt, de véleményre kíváncsi lennék.
-
válasz
Calogero #23150 üzenetére
Vectra C-nél nem így van. A Bi-Xenon alapból "kanyarkövetős" volt. Ugyebár az ilyen rendszereknél a távolsági és a tompított fényt ugyanaz az izzó adja, csak a vetítési kép változik. Így aztán a reflektor helyére került egy olyan megoldás, amely a kanyart világítja be.
-
Calogero
addikt
2 féle volt hozzá
Sima Bi-Xenon 199 000-ért lehetett rendelni (én is ezt rendeltem)
Kanyarkövetős Bi-Xenon-t pedig 299 000-ért lehetett kérni.Bi-Xenon-t nem úgy oldották meg az Opelnél hogy a távolsági izzó is xenon, hanemegy elektro-motor változtat a lencse dőlésszögén. A motor tompított és refi közti váltáskor fel-le mozgatja a tükröt, ezzel a fénykévét, és mellé kapcsol egy sima H7 izzót is. Ezt az izzót használja a fénykürt is, a xenon nem nagyon csipázza a villogtatást.
-
Calogero
addikt
Ez most nagyon megtetszett....[link]
-
Tomoty
senior tag
issti01: Nem vagyok nagy szakértő, de ha nem "3 hengerezik", akkor szerintem vagy üzemanyag ellátás, vagy gyújtás gond lehet.
Mostanában párszor elgondolkodtam a kocsi cserén, de ha lemosom az autót és ránézek, akkor megint beleszerelmesedek
:
-
issti01
újonc
Üdv mindenkin,olyan problémám van az opellel ,hogy mikor eléri az üzem meleg állapotot, akkor és ilyen nagy melegben gázadásra elkezd rángatni meg is torpan és jó pár másod percig,valamikor nem is reagál a gáz adásra és néha piros lámpánál vagy váltóskor le is áll de egyből indítható,és csak ilyen nagy melegben van ez.
Ez mi okozhatja a hibát 1998 1.4, 8 szelepes F astra.
Előre is köszönöm a tanácsokat. -
-
-
Tomoty
senior tag
válasz
deicide #23121 üzenetére
SOS lenne a váltóban olajat cserélni és feltölteni!!!
Nekem pont ez volt 2 éve, recsegett 2-3-ba rakáskor majd 1 hétig jártam így vele, és szétcsapódott a differenciálműben az egyik fogaskerék.
Tipikus Opel problémának tűnik! A "gondozásmentes" váltó olajnak a melegedés hatására 2-3 év és 60-100ekm alatt akár 30-50%-al is csökken a mennyisége (tapasztalat).
Szerintem vegyél 3 liter váltóolajat, és vigyed 1-2 napon belül a szerelőhöz.Nekem is ez volt: recseg egy kicsit, de majd megnézzük...
Aztán jött egy nagyobb reccsenés, és lett belőle váltócsere. -
Pitu
aktív tag
152 ezer km-nél kiírta a gép az InSP-et. Ilyenkor miket szoktak alapból vizsgálni?
-
hdman
őstag
Alvazszam alapjan miket lehet kideriteni? Illetve van itt valaki, aki hozzafer valami plusz adatokhoz?
-
japy
őstag
Nekem a tető antenna alatti gumi repedt el és félek hogy alá megy a víz. Lehet azt valahogy házilag cserélni?
-
deicide
veterán
válasz
bambano #23126 üzenetére
37 vagyok, már nem vonz azért annyira a gyorsulás, mint egy tízen/huszonévest, meg a gyorshajtás is sokba kerül, nem tervezem nagyon feszegetni a határokat. Lámpázni persze jó lesz néha, meg dinamikusan előzni, de az állatkodáshoz már öreg vagyok.
Jövő hétig meg pláne semmi, mert 6000 környékén 1-ből kettőbe nemigen lehet betolni jelenleg, csak alacsony fordulaton, ugyanez 3-ba és 5-be váltáskor is megvan, tehát 3 gyűrűt mindenképpen cserélni kell, meg a kuplungot megtisztítani. -
Imy
veterán
válasz
pukibacsi82 #23113 üzenetére
Bármi lehet, üzem anyag, szenzor, gyertya.... bármi....
Ki kellene villogtatni a hibát, gáz+fékre rányomsz, ráadod a gyújtást, és 4-es csoportokba szedni. 10 villogás =0, 3 villogás= 3, stb.... -
deicide
veterán
Első benyomás, nagyon megy a GTC Turbo
A 2-es , 3-as szinkron gyűrűit viszont tényleg cserélni kell, mert magas fordulaton nemigen veszi őket, csak 3000-ig. Ha az meglesz, akkor már oda merek állni lámpához a legtöbb autó mellé -
WP14
őstag
válasz
pukibacsi82 #23115 üzenetére
Üdv!
Ki kell villogtatni, a kézifékkar alatti borítás eltávolításával.
-
Skizz
addikt
Sziasztok
Kombi Insignia problémával kapcsolatban írok, remélem valaki tud segíteni. Nos a helyzet röviden és tömören annyi, hogy 1 éves, 70k km-es, mindenben tökéletes állapotú Insigniának van egy nagy problémája. Mégpedig, az egérmozi körülötti műanyag idom annyira recseg a legkisebb úthibáknál is, hogy megőrülök tőle. Egy kicsit minden, ez sikerült itt talán a legrosszabbul, de ha a képernyő előtti részt egy kicsit lenyomom menet közben, akkor a beltéri zajok 90%-a teljesen megszűnik, jobb utakon pedig semmi sem nyiszog. A kérdésem az lenne, hogy találkozott -e már valaki ilyen problémával, esetleg hallott -e róla? Az a keret első blikkre különálló, szerintetek esetleg le lehet pattintani onnan sérülés nélkül? Gondolom az idom fekszik valamin, esetleg meg kéne próbálni alatta telenyomni ragasztóval, vagy valami vékony gumit vagy rongyot közéjük ragasztani? Egyéb ötletem nincs.
ui.: remélem nem sikerült képzavart alkotnom, szóval az egérmozi és a központi zár/vészvillogó gombjai közötti részről van szó.
-
pukibacsi82
tag
válasz
KonzolKartel #23114 üzenetére
ez a baj mert baratomnak i rossz a hiba kod olvasoja pehhh
-
KonzolKartel
őstag
válasz
pukibacsi82 #23113 üzenetére
Hibakód nélkül esélytelen. Valami az üzemanyag ellátással talán.
-
pukibacsi82
tag
sziasztok egy kis segítség kéne Opel g astraval kapcsolatba.
tegnap bekapcsolt motor visszajelző és azóta rángat a kocsim valami ötletetek van?
-
tomyoy
senior tag
kis helyzetjelentés, készülök erősen a műszakira
ablakmosó tartály végre nem ereszt, de amit az akkumulátor előtti elektromos doboz előtt tapasztaltam az veszélyes az idegrendszerre nem is kicsit...
találtam ~ 3-4 csatlakozót amelyek csak vannak, de mit, hova, miért az jó kérdés....
1 az biztos a ködlámpának ment leitt a képen látszódik, hogy a kábelkorbácsból csak úgy nyissz 4-5 kábel tőben lecsapva....
feladat kiadva
-
deicide
veterán
Az mennyire kellene, hogy aggasszon, hogy pl az itt olvasható cikkben az az autó van, amit megvenni készülök? Legalább is a rendszám ugyanaz.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
adidas4death #23104 üzenetére
Moha. Igaz, hogy csömör, de megéri ki autózni hozzá.
-
deicide
veterán
válasz
adidas4death #23104 üzenetére
Én holnap megyek a bubuvill-hez Budaörsre megnézetni és töltetni a klímát, este tudok majd nyilatkozni.
-
adidas4death
aktív tag
Tudtok esetleg egy klimást itt pest megyében aki aránylag jó árban dolgozik és nem sz*patja bucira a fejem?
töltés tuti kellene, meg szerintem valami cserés is lesz, mert tavaly amikor volt töltve, kb 1 hónap után már semmi gáz nem volt benne, csak utána meg már nem voltak olyan melegek szóval nem foglalkoztunk vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest