Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- A Samsunghoz viheti az új IO lapka gyártását az AMD
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
Üdv
Januárban történt valami a daphile YT integrációval nálam, mert nem játszik le semmit. Tudtok változásról vagy csak nálam vacakol? Próbáltam új kulcsot stb kérni, de az Oauth2 hitelesítésnél elakadtam.
Hiba:
Az YT API nem teljesítette a Google ellenőrzési folyamatát. -
Mathiask
senior tag
válasz
rostiron #8292 üzenetére
Nem tudom az az ian canada cucc milyen, de egyszer elkezdtem beleásni magam a cuccaiba, de totál elvesztem.
FifoPi, ReclokerPi, TransportPi, mindegyikből több fajta, néhol funkcionális átfedéssel. Hónapok alatt se tudtam rendesen kisilabizálni mit mivel kéne párosítani optimálisan. -
rostiron
őstag
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Vettem egy pi3+ amin egy allo digione kártya van. Volumioval használnám, de valami nem ok. Pár kivétellel nem indul rendesen. Látszólag elindul, de a lan csatlakozó led nem világít, és nem található a hálózaton. Annak ellenére hogy a routerbe azt látom hogy van ip címe. De se azon, se a volumio/local nem érem el. Már próbáltam tápokat cserélgetni, sd kártyát, de a helyzet ugyan az. Ilyenkor tápot kihúzom majd vissza, és talán az ötödikre próbálkozásra jó lesz. Van valakinek ötlete ?
A volumiót is már próbáltam raspberry pi imager, rufus, és win32 diskimager is kiírni.
Szerk.: Ilyenkor csaka piros led világít, úgy tudom az a tápot jelzi. Az akkor ok.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Arra a DSP add-on lapkájukat lehet rátenni.
Ha ezt nem akarod használni, akkor nyugodtan veheted a használt korábbi verziót, szerintem.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A rasbperry topikból ide irányítottak, hogy ti lehet tudjátok a választ a kérdésemre .
[link] -
Tothg86
tag
Köszi szépen!
Én eddig a házimozi erősítőre úgy tekintettem a rendszerben, mint szükséges rossz, hisz csak a sub jel levágására használom. De ezek szerint azért ennél több. Csak ugye pluszban van a rendszerben miatta egy lépcső DA konverzió.
Hogyan tudnék dsp-t tenni a rendszerbe így? Esetleg egy rendes előfok? Mint egy MiniDSP? Vagy hagyjam így, a Volumio meg tud CamillaDSP-t és ennyi? -
Ear001
addikt
válasz
Tothg86 #8279 üzenetére
Megpróbálom. Két egymást követő erősítő fokozatnak illeszkednie kell egymáshoz. Impedanciában, bemeneti-kimeneti jelszintben, stb. A Hifiberry dac8, ami jelen esetben nem csak DA konverter, hanem egyben erősítő is, papíron talán ki tudja hajtani az erősítőidet, de a tapasztalatom alapján nem igazán. Közbeiktatva egy további erősítő fokozatot, ami nálad a HM erősítő lenne, szinte biztos, hogy teltebb, kerekebb hangzást kapnál, nagyobb dinamikát, életszerűbb megszólalást.
Ezt úgy írom, hogy nem volt tapasztalatom a láncod több elemével, de jó előfokkal igen, és nem egy láncban tapasztaltam meg erősítőfokozatok kivételét, berakását.
-
Tothg86
tag
válasz
Tothg86 #8190 üzenetére
Sziasztok
Az idézett hsz-hez szeretnék kicsit visszatérni és kérdezni újra. Tehát adott egy rpi+hifiberry digi+pro, smsl su9, egy hm erősítő mint előfok,( hogy a sub jelet le tudjam venni), egy sub és egy pár Royd álló hangfal.
Kicsit körbejártam a dsp lehetőségeit ebben a rendszerben. Jó lenne szobaakusztikai korrekció és sub illesztés, illetve szeretném kihagyni a hm vasat a rendszerből.
Eljutottam a hifiberry dac8x-hez. Ez egy 8 csatornás dac, amivel még tudnám oldani a szoba korrekciót és a sub jel levételét is. Így az smsl dac és a hm erosito is kijönne a rendszerből. Sajnos ehhez kell egy rpi 5, és egy hifiberry dac is. Vajon megéri egy ilyen lépés? A dac talán gyengébb mint az smsl jelenleg, de a korrekció és a hm vas kivétele biztos hozna sokat. -
rostiron
őstag
Csak még egy kérdés ,és utána békén hagylak benneteket.
Az olyan bot fülüek mint én, én is hallanám a különbséget mondjuk egy sima gyári Pi táp, és egy lineáris között ? Meg tudom venni a lineárist, csak pénzkidobásnak tartanám, ha nem hallanám a különbséget. A kérdés egyszerű : Tényleg annyival jobb ??? -
zsiga68
őstag
válasz
wassermann #8270 üzenetére
A profik még erre is kötnek pár nagy elkót..
-
Polllen
nagyúr
válasz
wassermann #8270 üzenetére
Igazából nem. A lineáris táp a legtöbbször nyer.
-
wassermann
addikt
Amúgy meg, ha igazi "White-fülű Hifi-sta" akarsz lenni, akkuról vagy elemről táplálod :-) külön külön!
-
s4tch
veterán
válasz
rostiron #8266 üzenetére
Saját tapasztalatok 2 rendszerben hallottak alapján (saját, otthoni cucc és cimbora lánca): [link]
Nem feltétlenül kell lineáris táp. Jó táp kell. A telefontöltők jellemzően nem ilyenek. Viszont az sem véletlen, hogy egy sbooster vagy egy Auralic táp annyiba kerül, amennyibe.
-
Ear001
addikt
válasz
rostiron #8266 üzenetére
Hogy buta okoskodás. Nálam itthon van 3 lineráris táb, viszont az USB leválasztó egy sem, mert pont semmit sem használ nálam. A jó kapcsolóüzemű tápok tényleg jók, de nem kerülnek kevesebbe, sőt, inkább bőven többe, mint egy Pi-hez való jól megcsinált lineáris táp.
Szerintem hagyd abba az utánaolvasást, szerezz egy Pi-t, üzemeld be és utána próbálj ki mindent. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Még nincs meg a Pi-m, de azért próbálok okosodni és utánaolvasni dolgoknak.Találtam egy volumio fórumon ezt . Erről mi a véleményetek ?
"
Linear power supplies are a waste of money in almost all cases.
If you’re worried about noise, either transmitted or conducted, know first that by far the main source of noise in any PSU/Pi combination is the Pi because it’s a poorly shielded high frequency device and an active source of relatively high powered multi-frequency interference.
To control transmitted (over the air) noise, put the Pi in an aluminium case and ensure the case is grounded for example by using metal standoffs.
To prevent conducted noise, particularly mains frequency ground loop noise, use digital outputs that are intrinsically resistant to conducted noise and eg a USB isolator (pay no more than $10) or other ground isolation device, which is basically a small 1:1 transformer on the ground connection between the Pi and the audio equipment. Assuming it’s a problem. In the audio devices, you should favour ‘balanced’ audio connection schemes.
The noise from the Pi is inherent in your design with or without an expensive fancy ‘audio’ power supply. The 5V/5A/25VA stock Pi5 power supply recommended by the manufacturers is perfectly adequate and well constructed enough to do the job.
A decent but cheap mass produced switched mode supply will be functionally equivalent to any linear supply of the same output spec, and it will probably have better short protection, under and over voltage protection etc. The rest is marketing, an electron is an electron…
With a Pi4, you can normally get away with a 3A stock supply, but you do need to have the capability to push the Voltage up to about 5.3/5.5V as the Pi4 is a bit fussy about voltage and doesn’t like droop." -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Köszi mindenkinek a segítséget a Pi4 et kértem.
Most már csak azt mondjátok meg légyszi, hogy hány amperos tápot kell néznem ,
hogy elég legyen a Pi + Digione kombónak. -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
zsiga68 #8249 üzenetére
És külön buszon vannak az usb és lan vezérlőjük.-> Igen és ezért sem ajánlgatják nagyon a Pi3-at USB-s DAC-okhoz és részben ezért is ajánlottam inkább a Pi4-et, mert USB-s DAC-oknál ez már nem hátrány.
(Amúgy Pi3-hoz nekem is ilyen van, csak a Pro verzió, ami ugyan az, mint az egykori IQAudio)
.
-
sejt
tag
válasz
rostiron #8247 üzenetére
Először is
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek.
Másodszor
Nálam a DigiOne RP4 felett van, de a hűtőbordát nem mertem rárakni, nehogy zárlatot csináljak. Ezért kb. 1 évig tablet alá való hűtő paddal használtam, majd egyszer csak kikerült alóla, egy ideig figyelgettem a rendszer mag hőmérsékletét, de egy idő után már azt sem. Egyenlőre még megyeget.
A Volumio csak addig ingyenes amíg nem akarsz Tidalt használni, onnantól sajnos fizetni kell érte.
Másra simán tudod használni csak a SD kártyát kell kicserélni benne. -
:AMF:
senior tag
válasz
rostiron #8245 üzenetére
Ebben a videóban a Digione Signature szerepel, a hirdetésben a sima Digione. A sima van nekem is (a Signature sokkal drágább). A sima 1 tápos, a Signature 2 tápos.
A pi4 nagyobb teljesítményű, de nagyobb fogyasztású is, nagyobb hűtőborda kell rá. Nekem a Picoreplayerhez elég a Pi3, a Volumio nem tudom mekkora erőforrás igényű. Ennek érdemes utánajárni és akkor kérheted akár Pi4-el is. -
rostiron
őstag
Írtam az eladónak, majd még jelentkezm.
Mindent köszönök.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek. -
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #8239 üzenetére
Coaxon és optikán is lehetséges a 24/192...
Raspberry általában digitális transzportnak jó.
Pi4-től kezdve már az USB-je sem rossz, de jobbak tudnak lenni a digitális kimeneti kártyák rá.
Főleg, ha lineáris tápról megy a Pi.
TMP tápját én is ajánlom. -
senior tag
válasz
rostiron #8241 üzenetére
Ldac = Losless Digital Audio Codec. Bluetooth-on keresztül ezzel érheted el a legjobb hangminőséget a BTA30 Proval (amikor BT adóként használod). Viszont ezt csak akkor tudod kihasználni, ha coaxon vagy optikán érkezik a zene, amit megoszt a Fiio. Ha usb-n, akkor nincs LDAC.
Ha a csajod fejese tudja az LDAC-t (vagy később Te használnál ilyen fejest/fülest), akkor jobban jársz a Digione-al.Bár nem hallottam ezt a dac-ot, de abból kiindulva, hogy a drágább K11 R2R-ben is szutyok minőségű usb-t építettek Fiioék, nagyobb összegben mernék fogadni arra, hogy a BTA30 Pro is jobb minőséget tud coax-on, mint usb-n.
Nyugodtan olvass utána, milyen minőséget képvisel a Digione. Ennyiért szerintem ajándék. Nálam a Wiim Pro és Pro Plus mellett is labdába rúg.
-
rostiron
őstag
-
senior tag
válasz
SunMount3r #8239 üzenetére
Mi ezen a bonyolítás? Ígyis-úgyis 1 kábel jön a dacba.
Gondolom azért van bt-s dacja, mert használja is. Ez a dac csak coax-on és optikán tud LDAC-ot, ami rendben van. A többi protokol a mérések alapján moslék minőségű ebben a dacban.
Ráadásul SPDIF-en a nagy felbontású PCM nem is megy át.
Adatlapot néztél? Usb: 48kHz/16bit, Coax: 192kHz/24bit. -
rostiron
őstag
válasz
zsiga68 #8220 üzenetére
Még mindig nézegetem mit is akarok
Ha van hozzá érintőkijelző mint neked, akkor azon a volumio felülete megjelenik ?
Mert nekem ezt írták
" A Pi egy dolog, az a lényeg milyen OS van rajta. Pl. a Volumio (és társai) egy "Headless" rendszer, tehát alapból nem ad ki képet HDMI-n. Mobil app-al, vagy PC-ről böngészőből viszont tökéletesen vezérelhető." -
zsiga68
őstag
válasz
SunMount3r #8228 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Nem Bluetooth-al használnám , hanem a tápot és a " jelet " is usb-n kapná.
-
Ear001
addikt
válasz
rostiron #8221 üzenetére
Egy jó lineáris táppal simább, folyékonyabb, természetesebb, de mégis részlettelibb a hang.
Vannak jobb rosszabb tápok a piacon, az, ami már biztosan jól hallható, és sokan is használják nagy megelégedéssel, az a TMP Audióé. Ujonan kb 45 000 forint, használtan, ha találsz 5-10 000-rel olcsóbb. -
rostiron
őstag
válasz
zsiga68 #8220 üzenetére
Kipróbáltam egy pendrive-ról a volumiot pc-n . Egész jól kezelhető. Egy lineár táp-ot ami nem túl drága , és jó a PI-hez tudnátok ajánlani ? Nem igazán értek hozzá.
Esetleg egy link, hogy milyet keressek.
Szerk: Mik a hátrányai ha nem lineáris tápot használnék ? Az én bot fülem nem biztos hogy érzékelné a különbséget.[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
válasz
SunMount3r #8218 üzenetére
Így már értem, köszi
-
Patice
Topikgazda
válasz
rostiron #8212 üzenetére
Hasonlót próbáltam én is.
Digitális transzportnak nem az igazi az Amlogic-os box.
Nálam túl ideges, magasba húzó, zajos forrásnak bizonyult.
Volumio biztosan más lesz raspberry-ről, elsőre biztosan kellemes lesz.
A folytatás meg attól függ inkább, hogy mennyire tapasztalt a hallásod, mennyire szoktál komolyabb láncokat hallani. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Jelenleg egy amlogic ( Vontar X3 ) boxot használok kodival mint hálózati zene lejátszó.
Utána a DAC és az erősítő.
Régóta gondolkodok azon hogy jobb lenne -e egy Rapsberry Pi + volumio a box helyett .
Ha igen mit kell vennem ? Mit ajánlotok ? Bonyolult telepíteni, beállítani stb. ?
Nem volt még Rapsberry Pi-m. -
senior tag
válasz
Polllen #8198 üzenetére
Én az elmúlt hetekben agyfaszt kaptam a Wiim Home app béna működésétől, visszaálltam a picoreplayer+LMS párosra. Ugyanúgy squezeelite fut mindkettőn, a picoreplayeren újabb 2.0-s verzió, a Wiimen 1.9.
Az LMS is sokat gyorsult, így sebességben sem igazán érzem visszalépésnek a Wiimhez képest. -
-
Polllen
nagyúr
válasz
Ba cy lus #8199 üzenetére
A wiim pro-hoz képest tuti, de az e30-hoz képest ez már lutri. Az e30-nál tudjuk, h relatíve jól megépített dac, a pro plus meg minden egyben.
urbi107
A dac chip egy dolog, de az implementáció még fontosabb. Szerintem próbáld ki, és használd azt, amelyiknek jobban tetszik a hangja.