- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple notebookok
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bati0501
őstag
Pár napja kérdezte vki,h kicserélte a váltószoknyát és volt benne egy gumigyűrű vagy micsoda és az mire jó...én azt szeretném kérdezni,h egy G astraból nehéz kiszedni a váltó- és kézifék szoknyát?És újat venni hozzá mennyibe kerül?Itthon meg tudjuk csinálni,úgy,h semmi olyan extra szerszámunk nincs?És ha megcsináljuk nem fok nyöszörögni?
Közben ezt találtam,egészen jónak tűnik:[link]
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Urak, G Astraban ez mi? -> [link]
Leallitas utan enyhe sziszego hangot hallok, kint is, bent is. -
szente
addikt
Hali!
B Corsa-n hogyan tudok első index izzót cserélni? Ott akadtam el, hogy a foglalatot nem tudom kiszedni.Köszi!
-
atesss
addikt
Üdv !
Apám Opel Asta G kombijával van probléma (benzines 1.6, ha jól rémlik Z16XEP).
Valami szívja az akksit, és úgy tűnik sikerült kiderítenem, hogy mi:
Multimétert sorba kötve az akku pozitív sarka és a rá menő saru közé, apám segítségével (ő fogta a multiméter vezetékét az akksira végig, nézte az áramot, és mondogatta hogy mi a változás) nekiálltam megnézni mi veszi fel a 160mA-t (ha az ajtó már 1-2 perce becsukva, akkor is).
Próbáltam amúgy lakatfogóval is, de úgy nagyon pontatlan a mérés.
Biztosítékokat egyesével kiszedve kiderült, hogy a belső világítás biztosítékánál van a változás - azt a biztosítékot kiszedve 30mA körülire lemegy.
A belső világítás (-ért is, csak nem tudom még pontosan miért) felelős relé meghúzva marad - ez önmagában lehet kb. 100-140mA körül (30A automotive relay). Maga a lámpa amúgy nem marad égve.
Ilyenkor mi szokott a gond lenni ? Mármint a belső világítás vezérlője (időzítője) az egyértelmű, de azon belül mi lehet ? Ez helyileg hol van az autóban (remélem nem kéne lebontani az egész műszerfalat...)
?A közeli autóvillamossági szerelő azt mondta hogy ez nem rövid munka, ezért csak hétfőn vállalja. Addig kiszedtem a biztit. Ebből amúgy lehet esetleg valami baj (ha ránézésre minden működik) ?
[ Szerkesztve ]
-
qdak
addikt
hello, par napja kopogast hallok, masok is hatulrol halloták, nem talaltam semmit.
ma nyitom motorhaztetőt, a jobb első telo, kb 2 cm re feljön a hejéröl a rugo mintha összement volna
ha megnyomkodom még feljebb engedi a tetejét, üti allúrol a motorháztetőt, létezik h igy összeseen ?ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
Oracle
senior tag
Sziasztok
Családi kombi vásárlás előtt állok, és érdeklődnék milyen hibái vannak a 2004-2005-ös C vectra-nak, mire érdemes odafigyelni vásárlásnál, 1.9 cdti motorokkal nézegetem őket a 150Le változatokat.
-
sNORh
addikt
Már megint kezdi csinálni ahogy jön a hidegebb idő, hogy kicsit nehezebben indul, és ha elkapja 10-20mp múlva hörböl, vagy leáll ha nem nyomom a gázt. Mi lehet a jelenség? Tavaly is ugyanez volt, akkor a szerelőnél 3x volt ezzel a panasszal és nem talált semmit az üzemanyag rendszerben, elvileg nem levegősödhet fel.
Érdekesség, ahogy beállt a meleg idő, egy csapásra megszűnt a probléma.
Ötletek?Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
nagyúr
Új kuplung bent, jön a 4 Bilstein és egy féltengely gumiharang.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Findzs
addikt
most cseréltem váltószoknyát meg kézifékkar szoknyát és a váltószoknyán belülről van egy gumi fentről lefelé tehát fent is és lent is oda van varrva a gumi a szoknyához, tudja valaki mi célt szolgál?
másik:
z12xe, jól tudom, hogy automatikusan állítja a szelephézagot?
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
proper
őstag
válasz erikke17 #24380 üzenetére
lekophatott odáig ahol valami nagyobb "szennyezödés" van a betétben
esetleg probálj pár nagyot fékezni hátha segitnekem amit hoztak böven látni benne a nem kicsi fémforgácsokat a ferodolban , visit is rendesen ha nem nyomom erősen a féket
3 év után meg amugy sem ártana cserélni
-
erikke17
őstag
válasz KonzolKartel #24373 üzenetére
Belsőt na azt nem néztem még de szerintem annak is jónak kéne lenni...
proper - hát nem most volt cserélve, ha új lenne foghatnám rá, de már mikor vettem 3 éve azóta ezek a betétek vannak benne mert mielőtt megvettem akkor voltak cserélve...
Jim Tonic - Hmm köszi ezt majd lehet kipróbálom, de most azért nem szedem szét a féket Ezt hagyom legutoljára
Esetleg féktisztítóval befújatni? Vagy felesleges?
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
_seth_
veterán
válasz #81556480 #24377 üzenetére
30e volt az első szett, tárcsák, betétek, korrekt ár szerintem és eredeti GM.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
törölt tag
Én most vettem XADO trácsát és betétet. Eddig tök jó.
Seth az mennyibe kerül?
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Gyári GM nálam is nyikorog néha, majd alakítok rajta ha már eléggé zavarni fog
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
erikke17
őstag
válasz KonzolKartel #24371 üzenetére
Háát az nem valószinű szerintem, mert szemmel láthatóan vastag a betét
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
Üdv, valamiért el kezdett az egyik első fékem fütyülni.. Mit lehet vele kezdeni?
-
tomyoy
senior tag
válasz Spancer RE #24368 üzenetére
ilyesmi sorjázó jó lenne, holnap csinálok itthon
nyiknyiknyiknyik
-
-
tomyoy
senior tag
Ma nekikezdtem a hátsó résznek, a melegítős hajlítgatós módszer nem jött össze, nagyon megtört a cső. Így maradt a V bevágásos módszer. 3 órán keresztül flexeltem szinte folyamatosan a mai nap végeredménye:
Valami sorjázó készüléket kell holnap kitalálnom a vágásokhoz. (belülre)
Tesóm a hétvégére elment melózni, majd csak vasárnap jön haza, ha meglátja szívinfarktust kap
[ Szerkesztve ]
nyiknyiknyiknyik
-
mikoljan
tag
válasz Jim Tonic #24363 üzenetére
Ahhh, nem irigyellek. Vigasztalásként nekem is úgy néz ki, hogy cserés lesz a kuplung, mert már kezdek megőrülni a rángatózástól. Remélem a főnököm nem fog infarktust kapni, ha benyújtom a 100 valahány ezres számlát.
Jut' eszembe, hétfőn viszem az első lengőkről a cehet. (80K Ft)- - - We Enter Into The Future - - -
-
nagyúr
válasz mikoljan #24361 üzenetére
Szétesett a kettőstömegű. A szerkezet és a tárcsa még teljesen oké, talán 100k is van még benne, de akkor már egyben meglesz.
Sokban. De ez volt az utolsó, mert Szombathelyen lett volna egy cég, ami 70k-ért felújítja kompletten, 2 év garanciával.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
hdman
őstag
válasz KonzolKartel #24358 üzenetére
ha kikapcsoltatom, akkor meg mindig egy szinten marad, igaz?
Sopron city :)
-
mikoljan
tag
válasz Jim Tonic #24359 üzenetére
Hello,
Ha szépen megkérlek leírod pontosan az okát, hogy miért kell kuplungot cserélned? Az egész kuplung cserés lesz, mert a kinyomó az megvan, de például tárcsa és egyéb szerkezeti elem is cserélve lesz? Ööö, s kíváncsi lennék a végösszegre is. Köszi!
- - - We Enter Into The Future - - -
-
Findzs
addikt
válasz sziada5925 #24354 üzenetére
legalább a dísztárcsákat levehették volna ha már nincs rajta csak 3, azok se egyformák
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
nagyúr
Jól alakul a kuplungcserém. A kinyomócsapágyból rosszat kaptam, és cserélni kell a négy lengéscsillapítót. Hétfőn érkezik a 4 Bilstein.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
hdman
őstag
H Astranal opcommal vagy tech2vel felul lehet biralni a xenon automata magassagallitasat? Neha ugy erzem,hogy a fenycsova vilagithatna hangyanyit magasabbra/tavolabb...
Sopron city :)
-
adorjant
őstag
Én számításba venném az 1.8-at is,jó hosszú váltójuk van,annyit eszik,mint a kisebbek,városban kicsit többet,de legalább soha nem érzed kevésnek.
Lehetőleg Z motorkódosakat nézz,azt javaslom.
Szerencsére óriási a kínálat,biztosan találsz megfelelőtA dízel nagyon rizikós ebben a korban,ráadásul jóval drágább hozzá az alkatrész is.
-
Pitu
aktív tag
Inkább azt mondanám, hogy könnyen kifoghatsz lestrapált példányokat. Én motorikusan nem vagyok/voltam megelégedve a géppel, de ez eleve 1.2-es. Kombiba minimum 1.6 ajánlott szerintem. Ha láncosat veszel, kérdezz utána hogy volt-e vezérléscsere (vízpumpával együtt), ill. lehet hallani ha már csörög. Én anno elvittem műhelybe átnézetni vásárlás előtt.
-
t1
veterán
G Astrákkal szemezek. Vásárláskor mire kell kifejezetten figyelni? Mik a típushibái ? Első sorban benzinest nézegetek 1.4 - 1.6 formájában de a dízel is érdekelne. Dízelből melyik a legmegbízhatóbb motor? Havi 1500km mennék vele, nagyrészt egyedül de a kombi vonz a későbbi család alapítás miatt.
Köszi a segítséget
-
realmadrid
aktív tag
válasz sziada5925 #24343 üzenetére
Ha 1-1.5 milliót keresnél havonta, nem találnál ilyet az autódon.
Sajnos egyre jobban luxuscikk lesz az autózás.
De mindjárt itt az ùjabb rezsicsökkentés így a megmaradt havi 3500ft-at félreteheted új autóra.
Köszönjük EmeseA sas nem vadászik legyekre
-
sziada5925
aktív tag
válasz #81556480 #24340 üzenetére
3 éve van nálam, előtte Debrecenben használták, elvileg első tulajos autó volt...
Az a gond, hogy a keréktől simán bemegy a trutyi a küszöb hátsó részéhez, és ez lesz a vége. A másik oldalt még nem mertem levenni. A tanksapkánál is tiszta rozsda, ráadásul a betöltő csövet felül a kasztnihoz rögzítő laposvas is el van rohadva keresztbe, nemsokára az egész a levegőben lógna, ha nem fogná még pluszba a gumi is a tanksapka felől. Azt hittem, hogy az F Astra után már sikerült ezeket a hibákat kijavítani, de mégsem.Üdv: Ádám
-
zolikaDB
veterán
válasz sziada5925 #24339 üzenetére
Gondolom város, hó, sólé és társai...
-
Pitu
aktív tag
válasz sziada5925 #24336 üzenetére
Uhh ez tényleg dúrva. Emelővel óvatos lennék, ha egyáltalán lehet még emelni beszakadás nélkül.
-
törölt tag
válasz sziada5925 #24339 üzenetére
atyaég hol állt ez a kocsi?
-
zolikaDB
veterán
Ragjam meg, de szep... Mikori?
-
sNORh
addikt
Az kemény, enyém ennyire azért nem durva, de terjed mint a T vírus..
Az a baj németbe is annyi egy C veki mint itthon hiába nézegettem. Amennyiért eladnám ezt, még dupláját meg kéne pótolni.Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
sNORh
addikt
válasz sziada5925 #24333 üzenetére
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
sNORh
addikt
válasz zolikaDB #24330 üzenetére
a foldás a legkisebb, a festés gyá, mintha fogam húznák mikor kiejtik a szájukon: 30000/elem
Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84
-
sNORh
addikt
válasz zolikaDB #24328 üzenetére
én ma mostam a kocsit, és rádöbbentem hogy nagykanállal falja a rozsda, az a leg lehangolóbb.. alkatrész csak csere, de rozsda már nagyobb falat..
-
zolikaDB
veterán
Na, akkor ez krva fasza. Merthogy nincs bent villany, meg nem is sípol semmi, amikor fentmarad a fényszóró. Ó, nagyon boldog lettem most. Azon tanakodok, h kimegyek, és meggyújtom a kocsit.
Múlt hónap önindító, tegnap vagy mikor kutyacsont, most meg ez.
És reménykedek, h mostmár rendben, nem lesz gond, minden oké, és nem adom el, mert egy másikkal ugyanezeket végigzongorázom. De ez se frankó, mert mindig van valami. -
zolikaDB
veterán
Faszasag van. Van egy plusz szivargyujto a kocsiban, amit hasznaltam tegnap. (Kis 12V-os kompresszorral)
Termeszetesen nincs belso vilagitasom azota. Az osszes biztit atneztem, de semmi. A szivargyujtonak van sajat biztije es a kesztyutarto vilagitasrol kap aramot. Hulyet kapok -
tomyoy
senior tag
Jó estét! A projekt folytatódott
nyiknyiknyiknyik
-
mikoljan
tag
válasz Bati0501 #24318 üzenetére
Óóó, ne aggódj, nekem is random jön elő. Reggel első indulásnál nincs gond. De később már ráz. Valamikor meg még később sem ráz. Olyan, mint egy vén öregasszony.
Egyébként a tárcsa is hajolgathat és ezért nem emel ki normálisan. Szóval sok összetevős a történet.- - - We Enter Into The Future - - -
-
Bati0501
őstag
válasz mikoljan #24313 üzenetére
Köszi.
Megmondom faternak,h akkor lehet,h ez a baj,csak nekem úgy rémlik,h a kuplungot is nézték már...de nem vagyok benne biztos,majd rákérdezek.Viszont nekünk nem nyekereg.
De mi is úgy szoktuk,h vagy kuplung kinyom és újra vagy nagyobb gáz...csak eléggé random módon jön elő,meg hát elég szar,h ezt csinálja. -
zolikaDB
veterán
Kopogás megoldva. Rossz felől hallottam. Jobb első kutyacsont.
-
zolikaDB
veterán
válasz KonzolKartel #24311 üzenetére
Én azt érzem, h fent nyekereg. Valahogy meg kéne reparálni. Amikor kerestem a típust, láttam róla vmi videót, de már nem lelem.
-
mikoljan
tag
válasz Bati0501 #24289 üzenetére
Hello,
Sajnos ez a hiba nem olyan egyszerű, mert okozhatja a kuplungtárcsa, kinyomócsapágy, stb. El kell vinni egy szakihoz.
Pl. a céges autóm is hasonlóan viselkedik. Valamikor szépen indul és jól fog a kuplung valamikor meg rángat. Ilyenkor egy kicsit kinyomom a kuplungot és/vagy nagyobb gázt adok.
Egyébként nekem a szaki a kinyomócsapágyat mondta, mert "szárazon" amikor kinyomva van a kuplung, akkor hallható is, hogy nyekereg.- - - We Enter Into The Future - - -
-
KonzolKartel
őstag
válasz zolikaDB #24309 üzenetére
Kicsit? . Nekem is az van. Addig nincs vele baj, amíg csak az én kezem van rajta, de ahogy még egy "combosabb" kéz rátehénkedik, na onnantól nyeklik nyaklik. Én szerintem a magasság állításnak az a kör alakú sz*rja nyekereg. Amúgy ezen kívül szeretem, minőségi. Bár azért már agyaltam, hogy jobb lenne a gyári. Az jóval szélesebb, csak ahhoz ki kéne cserélni az egész műanyag borítást középen.
Hdman:
Nemsokára lövök. Most megyek a kocsiba.[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
hdman
őstag
-
zolikaDB
veterán
Akinek van Armster könyöklője, nem tapasztalta, h nyekereg kicsit?
-
KonzolKartel
őstag
Megjött az exomount 2-m. Odákat tudnék zengeni róla.
Meg tapad a rücsnis műszerfalon, és végre van "pohár tartó" a hastraban.Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
sNORh
addikt
Kicseréltem a gyári car400-as rádiómat, tehát felszabadult a MID-en egy kis hely. Nagy dolog lenne oda fogyasztást varázsolni?
Autó leállítása után búg még a motortérben valami vagy 2-5 percig. Ma kiderítettem a 3. a turbó felőli vákumszelep búg leállítás után. Valakinek volt már ilyen problémája? Kitisztítással megszűnhet? Még nem volt időm szétkapni.
-
törölt tag
B vectra toronycsapágy cserét csinált már valaki?
Szerintem ki kéne cserélni. 3-4 ezer forintért látok a neten. Mivel rugó is cserés lesz gondoltam együtt kicserélem a kettőt.
-
Bati0501
őstag
-
törölt tag
válasz realmadrid #24300 üzenetére
akkor az ecotec. az SE 82 LE a központis meg hatvan valamenyi és a legjobb az SE az 1.4 szériából ( szerintem )
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Spórolós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen routert?
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...