-
PROHARDVER!
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nagysandor79 #15237 üzenetére
Szerintem csak 64-est...
-
nagysandor79
aktív tag
Üdv. Az sj4000wifi mekkora max SD kártyát kezel? Mert találtam több leiràst. 32 / 64/ még olyat is hogy 128. Eredeti a kamera.
-
-
Diego2002
tag
Felrakom a legutolsó firmware-t, amit találtam, ami 1.7-es.
Nem tudom számít-e (lévén, hogy most nagyon gyenge a minőség), de mi van, ha ezzel a régebbi firmware-el is ezt csinálja? Hogy tudom visszarakni a mostani firmware-t, ha úgy adódik? Letölteni sehonnan sem lehet.
-
lemmy71
őstag
válasz
beis-compo #15225 üzenetére
Amit írt a forumtárs, az a V2.1 verzió nekem egy kicsit sántít, főleg hogy nem is wifis. Bár már régen foglalkoztam firmware cserével.
Az utolsó szolgálatát udvar megfigyelőként teljesítette a kis sj. De érdekes, a többiekkel ellentétben, az enyém nem ragacsosodott, pedig cirka 10 évet húzott le nálam, mindkét kamera. Lehet jót tett neki a friss levegő
A másolatokat már a dobozán lévő feliratokról is ki lehet szúrni. yt -n van is egy ilyen videó, amin egy gyári és egy másolat doboza van összehasonlítva.
Cirka 10 évvel ezelőtt, lehet olvasni hogy a másolatot is másolták a távolkeleten. Azokat nem lehetett frissíteni és azt is beszélték, hogy az MM és a "hivatalos magyar importőr" is árulja a másolatokat. Bár lehet hogy, ez csak egy urban legenda
Én annó, Kínából rendeltem mindkettőt, elméletileg eredeti és firmware csere után nem volt vele gondom, kivéve az usb aljzat ujraforrasztását. Azt mindkettőnél meg kellett csinálnom, nem tudom hogy gyárilag miért voltak olyan gyengék. De lehet a sok motoros 🏍️ használat miatt, engedte el a forrasztás.
Hoppá még megvan az egyiknek a doboza -
beis-compo
tag
-
Diego2002
tag
válasz
beis-compo #15223 üzenetére
Mikor olvastam itt a fórumon, hogy létezik ilyen (mármint hogy hamisítják), átfutott az agyamon, de MM-ben lett véve + fullos csomagolásban volt.
Ami érdekes, persze biztos van rá magyarázat, hogy webkameraként tökéletesen működik. Lehet, hogy tényleg valami firmware update-et (vagy inkább downgrade-et) kéne kipróbálni.
-
beis-compo
tag
válasz
Diego2002 #15217 üzenetére
Teljesen sima felvételt kéne hogy adjon, ez borzalmas. A felbontása jónak néz ki, mármint éles is, nem valami interpolált képet ad? Még az is lehet hogy hamisítvány (merész elképzelés, de pl. ha visszavitte valaki a boltba, de közben kicserélte valami másra..)?
Nagyon éles megvilágítás esetén (leginkább nyáron déli napsütésben, nem most) érezheti az ember úgy hogy darabos, de az inkább attól hogy magas a zársebessége, és nincs elmosódás a képen, ami a szemünknek természetellenes (ezért használnak ND filtereket sokan), de ez egyenetlennek-szaggatottnak néz ki. -
Diego2002
tag
válasz
lemmy71 #15218 üzenetére
Köszi, próbáltam utána nézni, hogy milyen más firmware-t lehetne felrakni, de nem találtam hozzá, csak már jóval régebbieket, meg abban sem vagyok biztos, hogy ehhez a verzióhoz valók egyáltalán.
Az a fura, hogy a hivatalos oldalon csak Alkalmazást (android, ios) meg Használati utasítást lehet letölteni.
-
lemmy71
őstag
válasz
Diego2002 #15217 üzenetére
Hát ennél jobb minőséget kellene produkálnia.
Nézd át a beállításokkat, én csinálnék egy resetet is, ha ez nem segít akkor cseréld le firmware -t. Amúgy annó nekem is így laggolt az elsőszériás SJ4000 a gyári firmware -vel. Frissítés után sokat javult, valami Samsung EVO SD -vel használtam. De az olcsó kis kapacitású Kodak kártyán is szépen rögzített. -
Diego2002
tag
Üdv!
Vettem egy ilyen kütyüt MM-ban. (Gyermeknek szerettem volna valami olcsó akciókamerát...)
Ami nekem nagyon furcsa, hogy noha 30 fps-nek írja, a felvétel egyáltalán nem úgy néz ki. Kb. mintha laggolna a videó. Ehhez tudom hasonlítani a felvett videókat (sőt, pontosan ilyen), amit a net-en találtam (de akárt töltök is fel videót, ha kell):
https://youtu.be/W8wpHG1EppITöbb memóriakártyát is próbáltam, mind class 10-es, de feltételezem nem ez a gond.
Amit a menüben a Verziónál látok az ez:
Model: SJ4000-V2.0
Version: V2.1
Date: Jul 24 2021
Firm: SJCAMAhogy nézegettem mások által készített videókat, ennél sokkal folyamatosabb videót kéne, hogy készítsen, ezért is nagyon gyanús a dolog.
Van ötletetek, hogy mi ez?
-
beis-compo
tag
válasz
sityupityu #15215 üzenetére
Ez mind így van, nekem is van 3 példány, egy 2" kijelzôs és két régebbi 1.5"-os. Mind megragacsosodott, és én is az alábbi márkaboltban vettem, illetve MM-ban is egyet, mind különbözô iôpontokban. Kocsiban mai napig egyiket dashcamnak használom, arra tökéletes, magától indul-megáll, állványcsavaros tokban van, nincs fogdosva.
A GoPro-val nagyon nem összehasonlítható. Most 2darab 11-em van, persze más korosztály is, ezét teljesen felesleges lenne egy lapon említeni őket. -
válasz
lemmy71 #15213 üzenetére
Biztos, hogy nem kapott másolatot, az enyém is mind olyan lett a régiek közül. És az az érdekes, hogy nem az aktív használat ideje alatt, hanem később, amikor már évek óta álltak a vitrinben vagy a fiókban. Az sj magyarországtól lett mind véve.
Azt meg baromi gyorsan meg lehetett (lehet most is) állapítani, hogy gyári-e, vagy csak másolat. A rajta lévő fw egyből elárulta, hogy milyen. A másik, hogy ha a másoltakra rá akartad tenni a gyári, vagy a legújabb gyári fw-t, akkor egyből tégla lett belőlük. De a menüjük is más volt, és a külső apró jegyekből is lehetett tudni, hogy mivel van dolga az embernek. De a rajta lévő fw tuti módszer volt.Oké hogy a GoPro jobb, ezt nem is vitatom. De a háromszoros árkülönbség, nem arányos a tudásával.
De pont, hogy arányos És igen, annyival jobbak. Én is csak addig mondogattam ilyeneket amíg ki nem próbáltam mást az sj után...
-
-
lemmy71
őstag
válasz
Ciccuka #15212 üzenetére
"Minősége csapnivaló.
Ragacsos lesz a burkolata idővel. Akkuk hamar elhasználódnak..."
SJ4000 -ről beszélszmert ha igen, akkor te valami "másolatot" kaptál. Annó az MM és a "hivatalos" forgalmazóknál is felbukkant egy két másolat
Amúgy nem is csodálom, mert a másolatot is másolták
Nekem kettő is volt, egy sima 4000 -es és egy wifis. Nem volt gondom a burkolat anyagával sem az akkuval. Két hiba volt amit tapasztaltam, az egyik a gyenge usb csatlakozó forrasztás. Ez mindkettő kameránál jelentkezett, De egy új usb aljzat és egy minőségi forrasztás örökre megoldotta a problémát. A másik hiba, felvétel torzítása volt, egy picit ívelt volt a fotó, de magán a videón ez szinte észrevétlen volt. Használtam, motoron, kamionban, víz alatt és a gyerkőc a biciklijén. Szóval alaposan le volt tesztelve nálam.
Oké hogy a GoPro jobb, ezt nem is vitatom. De a háromszoros árkülönbség, nem arányos a tudásával. Szerintem amikor ez megjelent, akkor ár és minőségben, ez volt a legjobb. -
Ciccuka
veterán
válasz
sityupityu #15211 üzenetére
Milyen alternatívák vannak szerinted a low budget kategóriában?
Én még egyszer nem vennék ilyet. Minősége csapnivaló.
Ragacsos lesz a burkolata idővel. Akkuk hamar elhasználódnak, ha nincs használva akkor is. -
válasz
Ciccuka #15210 üzenetére
Basszus árulják még ezeket...?
Nekem még mindig van itthon régről egy 4000+, az is tudta már 2K-t. Nagyon gyengék amúgy ezek a kamerák. Régen is azok voltak, de most aztán meg pláne. Nekem amúgy talán kb minden modelljük megvolt. Ha jól emlékszem akkor egy sj9 strike után került hozzám egy gopro 6 vagy 7 (már nem emlékszem). Teljesen más dimenzió volt képben és hangban egyaránt.Tök gopro ellenes voltam addig, de onnan megváltozott a véleményem.
Most 2024-ben meg ezek a kamerák, hát nem tudom...Oké, olcsók meg minden, de szerintem a mai legolcsóbb okostelefonok között sincs olyan ami ezeknél rosszabb videót venne fel. Aki kicsit is komolyabban gondolkodik motoros-biciklis vagy bármilyen más videók készítésében, az már nem foglalkozik ezekkel. Persze ez csak az én véleményem.
Pedig mondom, sokáig nagy SJ fan voltam. Csak aztán levettem a szemellenzőt és félretettem a mások által sugallt előítéleteket, a régebben agyon ekézett drágább akciókamerákkal szemben.
És ma már a gopro mellett van jó pár más alternatíva is (dji stb). -
Ciccuka
veterán
Most láttam, hogy SJ4000-ból van H.264 és H.265 változat is ugyanazon a néven.
1080p FullHD, de van belőle 4K 30fps változat is. -
Andro-k10
friss újonc
válasz
axlfsi #15208 üzenetére
Köszi! Nem ellenőriztem, de megpróbálom. Csak a serial száma van meg, gondolom azzal lehet. Az Amazonról lett rendelve az usa-ba és onnan hozta át a fiam. De mivel eltelt 30 nap a vásárlástól, így már nem lehetett visszaküldeni ott. Ráadásul most meg itt van nálam. Senkinek nem ajánlom a kevés spórolást így!
-
Andro-k10
friss újonc
Sziasztok !
Vettem egy sj6 legend-et sajna kínából. Az első 15 percben működött jól, de aztán csak a megakad a bekapcsolásnál.(folyamatosan csattog. Persze nem nagyon törődnek a garival, annyit írtak hogy a firmware lehet hibás. Valahol találtam frissítést, de a gép nem látja a kamerát a kábelen keresztül. Ha valakinek lenne ötlete...?Köszönettel : Andro-k10 -
internetezoo
senior tag
Üdv! Androidos Mapillary alkalmazással párositva használja valaki az SJCAM-ot? A Mapillary GPS-el, Time Lapse módban készít utcai nézetet (mint a google) Vagy a telefon GPS-ét használja majd az SJCAM alkalmazás? Köszi.
-
-
válasz
antatom #15196 üzenetére
Ha nem is sokat, de valóban tudtak javítani a képminőségen a legrégebbi fw-ekhez képest. Ahogy a többiek írták, ha eredeti a kamerád és a gyári oldalon lévő frissítést teszed fel, akkor nem tudod elrontani. És valóban az is igaz, hogy már hosszú évek óta nem jött frissítés, és várhatóan már nem is lesz.
-
axlfsi
veterán
válasz
antatom #15196 üzenetére
Nem tudom mit hoz Neked pontosan, azért is írtam, hogy change logokat kellene nézni, ahhoz képest, ami Neked van most a gépen és (ha és amennyiben van azóta új) a következő verzióhoz mérten és akkor meg tudod, hogy mit is hoz (de emlékeim szerint, végig csak jobb és jobb lett, képminőség javult, stb).
-
antatom
tag
-
axlfsi
veterán
Mert sosem volt tökéletes és minden egyes frissítéssel jobb lett, mert fejlesztették. Nézd meg a changelogokat.
De mindenki azt csinál, amit akar. Mondjuk akkor csak úgy, hogy szerény véleményem szerint.
((Egyébként már jó pár éve nem is jött rá frissítés)) -
lemmy71
őstag
válasz
selenge #15192 üzenetére
Az pech, a wifis sokszor jobb mint a hagyományos.
Nekem van ez is meg a az is, a wifi nélkülivel rengeteget kínlódtam főleg amikor a motoron használtam, szinte lehetetlen volt beállítani a helyén.
Akkor nálad szerintem kártya baj lesz, esetleg kérj kölcsön próbára valami fotós ismerőstől egy minőségi kártyát. Én samsung evo plus és koreai sony -t használok, bár a samsungal vigyázni kell mert sokan másolják. -
lemmy71
őstag
válasz
axlfsi #15190 üzenetére
A tiéd sj4000wifi az övé meg csak sj4000, a kettő nem ugyan az. Az elsősszériások csak 32gb. kezeltek, tudom mert nekem az van volt, fw frissítéssel már látta nekem is a 64gb. de csak 32gb. ként kezelte.
A második generációs nagy kijelzős sj4000 már tudja kezelni, még a 128gb. is (elméletileg) -
selenge
tag
Sziasztok, vettem egy ilyen kütyüt (sj4000), gyanútlanul vettem hozzá egy 64 gigás Sandisck extreme micro sd-t, de nem érzékeli (egy régebbi 8 gigasát lát). Tudtok ajánlani olyan 64 gigás kártyát, amit biztosan befogad?
-
laccy88
senior tag
Sziasztok!
Van egy SJCam kamerém. Nem 4000, hanem SJ7 Star. De ebben a fórumban látok a legtöbb életet (az én típusomnak nincs topikja)
A kamerán frissítettem a FW-t a legutolsóra, majd downgrade-ltem az előzőre.
Ezután pár percig be volt kapcsolva, miután arra lettem figyelmes, hogy nagyon meleg. Kikapcsoltam, majd a következő bekapcsolásnál már hibásan működött.
Az élőkép a lenti videókon látható, telefonos élőkép sem működik, fényképezni, videózni nem tudok vele.
[link] [link]
Nekem hardver hibának tűnikEsetleg van valakinek ötlete? Láttatok már ilyet?
Attól félek, hogy nem javítható
Köszi! -
Ciccuka
veterán
válasz
tothferenc #15177 üzenetére
Az autó műanyagalkatrészein (kilincs, belső burkolati elemek, műszerfal) szokott lenni hasonló bevonat (ami 10 év után szépen lekopik és ocsmány lesz, de az általában nem szokott ragadni). De azóta leszoktak róla a gyártok.
-
válasz
tothferenc #15177 üzenetére
Nitrohigitoval lemostam
Csodálkozól?van olyan műanyag amit nem kezd ki a nitrohigító?
-
tothferenc
aktív tag
-
-
regos
tag
válasz
Ciccuka #15167 üzenetére
Live chaten beszéltem velük,akkor durrant el az agyam amikor azt mondta vegyek rá fóliát vagy fogkrémmel kenjem. Utána bevallom vörös köd lett nálam amikor egy cég a saját termékére ilyet javasol. Gondolom észlelte az ügyintéző, mert felajánlott házat hozzá 20usd körül. Ezután nyitottam egy ticket-et is,de szerintem semmi haszna nem lesz.
Találtam mocis videókat így kb. 2015-óta van meg,sok kiegészítővel. Nagyon meg vagyok elégedve még most is vele ,gyönyörű képeket csinál,jó látószöge is. Csak ez fránya filléres szar ház bosszant. Megpróbáltam alkohollal,az úgy néz ki segitett egy ideig rajta. -
lemmy71
őstag
válasz
sityupityu #15171 üzenetére
Hogy pontosan melyik évben vettem azt már nem tudom, a dobozon találtam egy 2012 -es kínai pecsétet, mert azt megtartottam a tartozékokkal együtt, hátha jó lesz a következőhöz. Én még kintről rendeltem akkor még nálunk nem árulták. 2014 májusáról vannak motoros felvételeim, sajnos egy csomó videóm eltűnt az évek során. De végül is mindegy a pontos év, egy a lényeg hogy bőven megérte az árát
Lehet hogy az enyém replica és jobb volt mint az eredeti -
-
lemmy71
őstag
válasz
sityupityu #15166 üzenetére
Én még a legelső verziót vettem, valamikor 2011 -ben a gyári akkuja a mai napig bírta, a keret sem volt ragacsos, egyedül az usb csatlakozóval volt gondom. A végén egy kikukázott mobil usb portját forrasztottam bele, az bírta sokáig
Nálam motoron autóban a gyerek bicoján stb. volt használva, magyarán nem volt kímélve. Nagyon megérte az árát, ennyi nyüstölés egy gopro -nak is feladja a leckét. 10 év után az alaplap adta meg magát, de gondolom a sok forrasztgatás miatt túl melegítettem. Tavaly bontottam szét és egykét fórumtársnak küldtem el az alkatrészeket, ilyet már úgy sem veszek, max 4000 wifi -t
#15165 beis-compo
Nem a festék ragad, ezek a műanyagok anyagukban színezettek, valami kipárolog belőlük egy idő után és azért ragacsosodikIlyenek voltak az első szériás nikecell homlokzati hőszigetelő lapok, azért szedték le a németekénél mert kiderült hogy mérgező a "benzol" vagy mi a fene párolog ki belőle.
Ügy hogy hiába törölgeted bármivel, ha egyszer elkezd ragacsosodni, akkor annak fakereszt, van két céges bélyegzőm, ugyan így ragadnak semmit sem lehet velük csinálni -
Ciccuka
veterán
válasz
sityupityu #15168 üzenetére
Ez a nagy kijelzős legújabb változat (még a gyári fólia is rajta van és nagyrészt védőtokban hordott, gyakorlatilag egy karc nincs rajta). Asszem 2017-ben vettem. A pótakkut meg 2019 környékén.
Nem volt használva, de 1 évben legalább 3x lett feltöltve teljesen.
-
Ha másnál is van ez a probléma, akkor úgy gondolom, hogy ezek már nem olyan minőségű sj cuccok, mint amiket kb 2014-ben vettünk. Én akkor vettem az 4000-es kamerámat, egy évre rá a 4000pluszt-t is megvettem, hibátlanok a mai napig.
-
Ciccuka
veterán
válasz
beis-compo #15165 üzenetére
Vagy isopropy alkohol esetleg gyógyszertárialkohol is jó lehet még.
Nekem a legutolsó kiadások közül van a 4000 Wifi
Tesco a hivatalos magyar forgalmazótól szerzi be.regos
burkolat pótlást nem küldenek, megkérdezted?
Hova írtál nekik konkrétan?
Írtam nekik: support@sjcamhd.comsityupityu
Én meg kíméltem, kb. 10x lett használva mindösszesen a 3-4 év alatt.
Akkumulátor pocsék, az már 2 éve is az volt. Egy másik akku sem jobb (silány minőségű alapból). -
-
beis-compo
tag
Minden-mindegy alapon, megpróbálhatod lemosni a ragacsot IPA-val, esetleg denaturált-szesszel (festékbolt). Ha pedig valami matrica alatti ragacsot kellene leszedni, azt babaolajjal átitatott vattapamaccsal érdemes eltávolítani, kis kitartással (dörzsölés), meglepôen hatásos. Nem maga a mûanyag ragad, hanem a festék rajta. Jellemzôen a gumi hatású festékek öregszenek ilyen "csúnyán".
-
regos
tag
válasz
lemmy71 #15163 üzenetére
Ki volt anno vesézve ez. Megvolt rá az eljárás,hogy ellenőrizze az user. Eredeti az enyém...
Közbe volt egy chatelésem az SJCam-al,elismerték,hogy volt egy időszak amikor silány anyagból gyártottak,de csak a sajnálomig jutottak többször. Aki érez késztetést,jelezheti feléjük,hogy csúnya dolog ez,főleg ha eredetit veszel...
[link] -
lemmy71
őstag
válasz
Ciccuka #15162 üzenetére
A replikára is felment a gyári FW frissítés
csak a másolat másolatánál voltak gondok.
Na de mindegy nem lényeg, esetleg ha meg van a gyári doboza akkor a hologram helyzetéről felismerhető a replica, de egyes gyártásoknál a házon lévő felirat is árulkodó volt.
Keres rá a neten ha érdekel a téma -
lemmy71
őstag
válasz
Ciccuka #15160 üzenetére
Hát nem tudom, de szerintem ti kifogtatok egy replicát
Nagyon sok másolat került hivatalos kereskedelem be is, sajnos. Vagy csak nekem volt nagy szerencsém az első szériával, nem mázgálodott a ház és az akku is tökéletes volt. Nekem egyedül az usb portal volt bajom, 4 - 5 alkalommal kellett visszaforrasztanom az alaplapra, bár én motoron használtam és így folyamatosan "rázkódott". -
Ciccuka
veterán
Megnéztem és nekem is elkezdett olvadni a műanyag rajta.
Tesco-ban vettem. Úgy látszik ez egy ócska műanyagból előállított vacak.
Az eredeti akkuk élettartama se volt sok.Az Avon-on órám is így olvadt el és egy másik kamera burkolata is.
Igazából le lehet mosni ez a réteget róla, de nem éri meg vele kínlódni.
-
lemmy71
őstag
Akkor az lehet hogy "replica" az eredeti nem megy így tönkre hogy ragacsos legyen. Nekem már 10 éves a wifi nélküli és nem ragacsos. Rengeteg másolat van a piacon és még a másolatot is másolják
Amúgy kicserélni a belsejét nem egy nagy kunszt, egy kis csavarhúzó kell hozzá és egy nagyító ha rossz a szemed, de nem hiszem hogy újonnan kapnál házat. Esetleg az ebay, vagy veszel egy komplett "döglött" kamerát. -
regos
tag
üdv. Az SJCAM 4000+wifi-s kamerámnak a háza elég ragacsossá és csúnyává vált. Tudok valahol venni rá komplett házat és kicserélhető házilag? Köszönöm a válaszokat.
-
Minstrel
senior tag
Sziasztok! SJ4000 házat lehet venni üresen?
Az enyémet szétnyomta a felpuffadt akksi. Régi fajta LCD-s. USB-re dugva működik akksi nélkül is, szóval talán nem sérült a panelje.
-
lemmy71
őstag
válasz
naksi88 #15150 üzenetére
Hát nem tudom, én anno azért vettem a kamerát hogy a motoros túrákat megörökítsem. Először én is a sisakra tettem, de rettenetesen rossz minőséget produkált, majd késztetem egy egyedi tartót a kormányra és azzal már nagyon jó kis videókat sikerült készítenem. Még a lányom biciklijére is csináltam egyet, így megtudtam nézni merre is csatangolt
Egyszóval nekem a kamera csak "fix helyen" hozta azt amit írtak róla. Amikor a belső udvart figyeltem vele onlineben akkor egy usb kábellel csatlakoztattam a laptopra. Amúgy nagyon sokáig jó volt, gondolkodom egy új sj4000 vételén, persze az már wifis lesz.
-
naksi88
csendes tag
válasz
lemmy71 #15149 üzenetére
Ugye a traktorban nekem a legpraktikusabb az ha a fejemen van egy pánton hogy minél többet tudjak mutatni a munkából
Persze néha le fogom tenni a fejemről mert igen hamar kényelmetlenné tud válni olyankor egy fix konzolon lenne töltőn
Csak ugye hogy az Applikáció fogja e tudni a streamet ezzel a kamerával?
-
naksi88
csendes tag
válasz
Petyás #15147 üzenetére
Mezőgazdaságban szeretném használni .Telefonnal már próbáltam azzal az a gond hogy a közvetítés plusz hogy megosszam a netet egy chat figyelős telefonnak borzalmasan gyorsan leszívja az akkut plusz melegszik is nagyon ami azt eredményezi hogy hiába van töltőn a meleg miatt nem fog tölteni.
-
naksi88
csendes tag
Üdv mindenkinek.Gondolkozok rajta hogy vegyek egy Sjcam 4000 Wifit.Főként Élő livestreamre szeretném használni és nem tudom hogy lehet e vele ilyesmit csinálni? Hátha itt van valakinek ilyesmivel tapasztalata. Köszönöm
-
Moonwolf
senior tag
válasz
beis-compo #15143 üzenetére
Annyi még lemaradt hogy a nagyobb kijelző borzalmas. Oldalról kell nézni mert annyira inverz szemből.
-
lemmy71
őstag
válasz
Moonwolf #15142 üzenetére
Ezen ne rágódj, küld vissza és csere vagy teljes visszatérítés, én a pénzt választanám.
De mielőtt vissza küldenéd, csinálj róla egy két képet úgy hogy a lencse legyen leméretezve és küld el az sjcammagyarorszag -nak, majd ők megmondják hogy replica vagy sem
Amúgy nekem van hozzá gyári optikám, egy bontott kamerából való, nekem az alaplap adta meg magát [link] -
Moonwolf
senior tag
válasz
beis-compo #15141 üzenetére
Ha nem lenne messze. A szétszedés és állítgatás nem rendeltetés szerű használat garancia időn belül. Azok a kis műanyag fülek könnyen letudnak törni és már ugrott is a gari.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
beis-compo #15138 üzenetére
Ebben a formában nem használható annak sem mivel homályos a felvétel, szétszedni nem fogom hogy állítgassam a fókusz pontját, rendes lencse nélkül meg lehet még rosszabb is lenne.
Ilyen a gyári:
Jól kivehető hogy a lencse teljesen domború. -
tothferenc
aktív tag
3 eve en is dashcamnek hasznalom, ar-ertek aranyban kivalo.
-
beis-compo
tag
válasz
Moonwolf #15136 üzenetére
Egy harmadikat én is dashcamnak használok, néha megtréfál, van hogy elfelejti az idôt, és akkor az éppen felvett lesz a legrégebbi (gyártási idôvel indul) tehát letörli a ciklikus írással amit felvett
.Elég korrektül vesz fel, már sok éve. (Mondjuk nyomtattam napellenzôket rájuk.)
Illetve van hogy nagyobb hidegben nem indul el, félfénnyel világít a tetején a sárga led, akku ki-be megjavítja.
De ha most akarnék erre költeni, és nem talonból húzok elô egyet, dedikált eszközt vennék. -
-
Moonwolf
senior tag
válasz
beis-compo #15135 üzenetére
Edigitalból való, ők meg a wayteqtől hozták. Megy vissza.
Az újakon már nincs hdmi csatlakozó mint a régin, de a gyártó oldalán lévő képeken sincs, viszont a lencse teljesen kidomborodik azokon a termék képeken, biztos hogy nem eredeti, kár érte. Mert kell egy másik kamera. Gondolhatod hogy mennyire meglepő volt hogy fos a képe.
Alapból azért vettem SJ4000 est annó mert bitang jó volt a kép minősége amit mutattak és a megvett kamera is ugyanazt tudta. -
beis-compo
tag
válasz
Moonwolf #15134 üzenetére
Élességet lehet kézzel korrigálni:
Lepattintható az elôlap, két oldalt van két-két pöcök a vékony mûanyag lemezen. Az optikát kézzel határozottan megfogva el lehet forgatni (menetes, amúgy szabvány M12*0.5mm, ekkor a menetrögzítô elengedi). Egy távolabbi pontra nézve (ablakon ki, de legalábbis szoba átellenes oldalába, nappal) és legjobb egy TV-re, HDMI kábellel bedugva élesre állítani. De hamis optikával nyilván nem lesz igazi sikerélmény. Ha teljesen kicsavarod az optikát, látható lesz a szenzor, ami ha nem szép nagy (1/2.3"), akkor tutira hamisítvány az egész. Egyébként, hamisítványok még úgy szoktak kibukni, hogy ráfrissít a naív tulaj a firmware-re, és ezzel téglásítja. Amúgy ha most vetted MM-ban (sejtem hogy nem), vidd vissza. -
Moonwolf
senior tag
válasz
beis-compo #15133 üzenetére
Elég hasonlóak. Rádugtam webkameraként mind a kettőt, ugyanazon a néven tünteti fel a program mind a kettőt viszont lehet váltogatni közöttük. A régebbinek sokkal élesebb a képe, a 2" osnak meg picit szebbek a színei, viszont homályos a képe, a fókusz pontja nagyon közel van.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
sityupityu #15131 üzenetére
A gyártó honlapján a termék képeknél is teljesen domború a lencse képe oldal nézetben.
-
válasz
beis-compo #15130 üzenetére
Ezzel a kérdés el is van döntve
-
válasz
Moonwolf #15128 üzenetére
Van két ilyesmi régebbi kamerám nekem is. Az egyik egy wifis kis kijelzős Sj4000, a másik egy 4000+ (ebből eleve csak kis kijelzős volt, nem csinálták sokáig). Mind a kettőnek olyan a kamerája kívülről mint neked a régebbi. Újabb nagy kijelzősöm nincs, nem tudom, hogy milyennek kéne lennie. De beis-compo írására hagyatkozva ugyanolyannak kéne ezek szerint...
-
Moonwolf
senior tag
válasz
beis-compo #15127 üzenetére
Ilyen oldalról.
Úgyhogy nem csoda a kisebb látószög sem.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
beis-compo #15124 üzenetére
Kettő közötti különbség.
#sityupityu: Edigitalból vettem. A dobozon lévő kódot beírtam az ellenőrző oldalon, azt írta okés, viszont lehet csak a doboz eredeti a kamera nem?
Egyébként oldalról is látszik a különbség hogy a régebbinek teljesen kidomborodik a síkból a lencséje. -
-
Moonwolf
senior tag
válasz
beis-compo #15122 üzenetére
1.5"-os volt ami először kijött, utána már csak 2"-os kijelzővel felszerelten lehetett kapni.
A 2"-oson a legújabb firmware van. A 1.5"-oson meg az 1.0-ás firmware(5éves).
Ha közelről megnézed a kettőt, akkor jól látszik hogy az újabbnak kisebb a lencséje. -
beis-compo
tag
Szia, nem tudom mi számít újnak, nekem van pár éves 2" és 1.5" kijelzôs is, nincs köztük más érdemi eltérés.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Az hogy lehet hogy az újabb alap SJ4000-nek a képminősége is gyengébb, mosottabb mint a régi 1.5" kijelzős SJ4000-nek?
Ráadásul még a látószöge is kisebb pár fokkal.
Arról már nem is beszélve hogy az alap beállításokkal sokkal sötétebb a képe.
Menetrögzítőnek alkalmatlan. -
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a legjobb topic, de jobb öltetem nincs.
SJ4000-hez keresnék gimballt, valami élhetőbb árút. Van ebből ajánlott? Ahogy nézegettem a kínálatot, telefonokhoz van inkább csak kínálat. Esetleg létezik olyan megoldás, hogy a telefonos stabilizátorokra valami adapterrel fel lehet rakni az akciókamerát is?
Köszi! -
lemmy71
őstag
válasz
nagysandor79 #15114 üzenetére
Én most dobtam ki két kingston 16gb pendrivet, mindkettő írásvédetté tette magát, sajnos a számlát kidobtam m. markt -s volt.
-
tothferenc
aktív tag
válasz
nagysandor79 #15114 üzenetére
Probaltad masik kartyaval is?
-
lemmy71
őstag
válasz
nagysandor79 #15112 üzenetére
Jó a kártyád, olcsó alis kártyákkal nekem a képpel voltak gondjaim.
-
nagysandor79
aktív tag
a felvett videón a hang akadozik mi lehet a probléma, a kép tökéletes nem szaggat .
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy másik SJ4000-est is. Az első még az első sorozatból való. Nyilván azért vettem még egyet mivel megvagyok elégedve a képminőséggel amit csinál. Viszont az lenne a kérdésem hogy ár/érték/képminőség arányban van esetleg jobb? Az első sorozat óta eltelt egy kis idő már.
-
potcz8
csendes tag
válasz
stracker06 #15109 üzenetére
Részmegoldást találtam. A fent említett manycam alkalmazás tud olyat, hogy körbevágja a kamera képét. Így a széleken, ahol nagyon látszik a torzulás, az nem látszik.
-
potcz8
csendes tag
Sziasztok. Azt be lehet állítani valahogyan, hogy ne legyen nagylátószögű a kamerája webkamera módban? A sima felvételnél megtaláltam, de az csak arra vonatkozik.
-
lemmy71
őstag
válasz
macilaci78 #15105 üzenetére
Akkor próbáld meg azzal a beállítással amit re-d-evil ajánlott. Az biztos hogy strapabíró az sj4000
nekem cirka 6 szezont húzott le a motoron, ott meg kapta az áldást bőven
-
macilaci78
nagyúr
válasz
lemmy71 #15104 üzenetére
Mezőgazdasági környezetben lesz használva: por, folyton változó fényviszonyok, vízpermet, esetleg vegyszer.
Egy sportkamera főleg strapa tokkal, különféle felfogatási lehetőségekkel jobban szolgál ilyen körülmények közt, mint egy 20 k-ért kapható digitális fényképezőgép.Okos telefon is megfelelhet a feladathoz, de legyen valammennyi IP védelem. Viszont egy nyugdíj előtt álló gépészmérnöknek kell használnia, aki mellett a digitális világ elrobogott már akkor, amikor az első otthoni PC-t 25 éve megvette a gyerekeinek.
-
lemmy71
őstag
válasz
macilaci78 #15103 üzenetére
Kocsiba tökéletes
Ha fényképezni kell akkor miért nem egy digitális gépet veszel, az újakat már webkameraként is lehet használni, de ha nem akkor veszel hozzá egy Video Capture Adapter -t, csak jól válaszd ki, mert elég sok csak win7 -ig kompatibilisAmúgy én is ilyet használok a kézi kamerához.
-
lemmy71
őstag
válasz
macilaci78 #15099 üzenetére
Ja most nézem a tiéd wifis, az enyém még az első szériás sj4000 volt. Akkor az már kezeli a 64gigát. Webkameraként jól szolgál, de ahogy már írta beis-compo a fénykép nem egy nagy durranás és ívelt lesz a kép, igaz a videón is. Én motoron használtam ott jól szuperált és néha a gyerek vízalatt
Az aksija most nyolc éves és még mindig jó volt.
-
re-d-evil
tag
válasz
beis-compo #15100 üzenetére
Ha "Narrow"-ra állítod az FOV-t, nem fog torzítani a kép. Amúgy nekem simán kezeli a 64-es mSD-t. (SJ4000 wifi, 2.0")
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest