Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- HP EliteBook / ZBook topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
WP14
őstag
válasz
gabipaci
üzenetére
A gyengébben látó is ugyanúgy látja a színeket, szerintem a színtévesztőkre gondolt, azok viszont nem nagyon kaphatnak vezetői engedélyt

Bennem sincs kötözködés, csupán tényszerűségre törekszem, nem egy elképzelt, valótlanságra alapuló forgalmi helyzetre
(#23699) HWSW: Nem kapsz igenlő választ rá, mivel akkor elismerné a tévedését
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
amargo
addikt
Huhh, hit vitát nem akartam.
Meg aztán kinek mi jön be. De részemről egy zöld színezet - mint az eredeti - pilkington lesz benne, mindenféle szín sáv nélkül. Aztán az lesz a cumi, ha 1 hét múlva bekapok egy követ.. -
-
zolikaDB
veterán
Önindítóban a forgórész adta meg magát. Mi okozta ezt?
-
-
WP14
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Csak az adott lámpához közel érve esik a fenti színes sávba a lámpa fénye, ha meg már olyan közel vagy hozzá, akkor tök mindegy milyen színt mutat, úgysem tudsz megállni

25 éve vezetek, tudom miről beszélek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#23689) Jim Tonic: Nem jellemző, hogy kivilágítatlan kereszteződésben lenne jelzőlámpa, az érvelésed nem valós helyzetre utal, ha meg van közvilágítás, akkor minden bizonnyal észrevehető, hogy az éppen világító lámpa alatt, vagy felett van-e nem világító

-
oké, megnéztem az általad mellékelt képet, 60 centiről egy 24 collos dell monitoron böszme nagy felbontásban, és jól látom, hogy mi micsoda. csak az eddigi tapasztalataim szerint az utakon nem ips paneles dell monitorok vannak felcsavarozva, hanem lámpák, és nem 60 centiről nézem, hanem esetenként százméterekről. a lámpák körül gyakran van fekete kerek, én gyakran járok éjjel, stb.
az enyémben is zöld sávos üveg volt, míg szét nem repedt. akkor lehetett választani, hogy zöld vagy színtelen, sáv nélküli üveg, színtelent rakattam bele.
de szakítsuk itt félbe a vitát, nekem teljesen mindegy, mit rakattok az autótokba, az is mindegy, hogy gyerekszobát korábban nélkülözők milyen alpári véleményt fogalmaznak meg, lepereg.
-
WP14
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Mondd már meg, hogy miért is számít, hogy a felső zöld sáv a szélvédőn megváltoztatja (esetleg) a jelzőlámpa színét?

Nézd ezt a képet és mondd meg, hogy melyik lámpán nem a piros van felül, a sárga középen és a zöld alul?
Akármilyen színre is torzíthatja az akármilyen színű sáv a szélvédőn, a lámpában a színek sorrendje nem változik 
-
-
amargo
addikt
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Bontotton is gondolkodtam, de azzal ott a lutri, hogy valami karc van rajta vagy már javították stb.
(#23679) gabipaci: Nem hiszem, hogy azaz 1cm számítana, lehet másképpen ülök vagy a Vectra-ban a lemeztető máshogy nyúl le.
Nem tudom mennyire jó az a csík, 10+ évvel ezelőtt engem zavart, mert a látó mezőmbe volt, most ki kellene próbálnom hozzá. -
gabipaci
őstag
válasz
BullKoxa
üzenetére
Írországban élünk.
Kis felárat kellett fizetni, havi 5euró.
De ha belegondolsz, tök jó megoldás. Így nincs tele a forgalom repedt, törött szélvédőkkel.
Elvégre a legfontosabb a biztonság szempontjából, hogy szabadon ki lehessen látni.BF3 már kopik, idő hiányában.
Majd BF4, nemsokára
-
gabipaci
őstag
válasz
amargo
üzenetére
Nekem a Vectrában most volt szélvédő csere, és direkt olyat kértem, amin van csík, mert kettővel ez előttiben is volt, és nagyon jó. Lámpákat tényleg nehéz összekeveri.
Mondjuk én csak 183 centi vagyok, nem tudom az számít-e valamit
De most azért, mert valakinek nem olyan van, még nem kellene ekkora ökörséggel előállni, hogy betorzítja a pirosat, és zöld lesz belőle. Minden esetre feldobja a hangulatot
Magyarban a szélvédő cserét nem állja évente kétszer a biztosító???

-
zolikaDB
veterán
Egy bizonylatos-muszaki vizsga pozitiv sotetites szelvedocsikkal mennyibe faj mostanaban? Mondjuk Llumar? Vagy van mas is, ami jo aron szabalyos?
-
-
-
sNORh
addikt
Vectra B Y20DTH 2.0 Diesel
Nagyon ráz az eleje, Sikerült szereznem aprópénzért egy új GM motortartó Bakot, mit lenne még érdemes kicserélni egyúttal ha már megemeljük a motort, hogy eredményesebb legyen?
Ötleteket, tapasztalatokat szívesen fogadnék.A V alakú Alsó motortartót is kell venni, a szerelőm még a Váltótartó Bakot is gyanítja, hogy az is közrejátszhat.
-
-
-
Djmarko
tag
Sziasztok!
Egy autóvásárlás előtt állok, és lehet hogy az opel lesz a befutó márka.
Eddig kinéztem két autót:
Opel Vectra C 1.9 cdti(150le)Opel Astra H 1.7 cdti(125le)
Ti inkább melyik autót és a főbb kérdésem, melyik motor a jobb, megbízhatóbb?
Előre köszi a válaszokat!
-
amargo
addikt
Múlthéten meg volt a szélvédős is, cserét javasoltak, ami még nem történt meg, mert kicsit utána olvastam, de több dolgot még mindig nem értek.
A cromax-nál van eredeti és Pilkington, azt sikerült kideríteni, hogy a Pilkington a beszállító. Na itt már nem igazán értem, hogy mi akkor a különbség?
De elkezdtem nézelődni:
pdf, ha sima zöldet szeretnék, akkor többet is találtam 10e környékén [link], [link], [link], az utolsó linken 8e volt szélvédő látszólag a szám is stimmel, de felhívtam és azt mondta nem eredeti.Most éppen telefonozgatok szélvédőssel, hogy mi legyen, mert gagyit nem szeretnék rárakatni, de feleslegesen sem akarom kidobni a pénzt.
Igazából a tudás bázist szeretném valahonnan felszívni, hogy ne legyen a végén még rosszabb szájízem. -
BullKoxa
őstag
Köszönöm szépen a segítségeteket!

-
aphra2
senior tag
válasz
BullKoxa
üzenetére
A zöld müanyagot pótólhatod megfelelő méretű lemezanyával is, vagy rendelsz gyárit, [link]
A bovdent pedig bontó , vagy márkaszerviz , ha van külön cikkszámon , esetleg vannak bovdenszervizek ablakemelőkhöz, lehet ők is tudnak segíteni , mindenképp vigyél mintát .
Most jut eszembe , astra h első lökhárító rögzitésnél is ilyesmi patent van ,(meg még sok helyen) mint a zöld, szóval bontóban találhatsz ha kiszedik.
Szerk: a link a lemezanyára van
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy véletlenül elvágtam ( fűtésbox ) a középkonzolnál a fűtő bovdent! Hol tudok venni hozzá valót? És hogyan lehet kicserélni a bovdent?? Opel Astra G 2000 évi,1.6 16V, z16xe . Köszönöm előre is a segítséget. Muszáj volt szétszedni ,mert nem tudtam fűteni.A bovden nem akadt meg ahol meg kellene neki.
Itt a bovdenen van valami elvileg ami megakadályozza hogy ne mozduljon el?
-
zolikaDB
veterán
-
gabipaci
őstag
Skacok, kis technikai malőröm van...
Egyenlőre úgy néz ki, hogy vagy a magas nyomású szivattyú, vagy a nyomásszabályzó mágnesszelep halt be.
Az egyik 50ezer körül van, a másik 150.
Igazából nem szeretném mindkettőt poénból kicserélni, viszont nem vágom, hogyan tudnám kideríteni, hogy melyik rossz.
Hibára azt írja, nincs nyomás. Csak azt nem írja, hogy nem nyom a pumpa, vagy nem szabályoz a nyomásszabályzó. (a szabályzó nem nyitott vagy zárt alapállású, hanem egy mágneses tér pozicionálja, nem rugós ellenállású)
A tünet egyszerű, ha lepadlózom, kettesben 6ezer körül csuklik egyet, aztán ha hagyom tovább "gyorsulni", akkor le is tilt hármasban 5 ezer körül, és nincs tovább, szerviz üzemmód. Kulcs kivesz, vissza, és lehet menni, a következő padlógázig... Akkor ugyan ez.
Pár hónapja kezdődött, de akkor annyira ritka volt, havi egy-kettő, hogy nem foglalkoztam vele. És nem szerviz üzem lett belőle akkor még, csak hibaüzenet, és csuklás volt, de száguldott tovább.
Gyengült is szép lassan, de azt hittem csak beképzelem, mert itt a topikban lehúztátok, hogy valójában milyen szar a Z22YH, pedig nekem pont elég - volt.
A magas nyomású szivattyú mennyit nyomhat, hány bárt?
Mert esetleg csinálnék egy nyomásmérőt, csak tudni kéne, hogy mekkora óra kell rá, hogy ne szivassam meg magam jobban mint muszáj.Szóval, valakinek valami ötlet?
Ja, úgy tudom Z22YH-ban voltak visszahívások is ebben a témában, de az tudomásom szerint a siemens pumpákkal volt, az enyémnek meg continental van.
-
válasz
Findzs
üzenetére
A következő autó ugyanez szerintem egyértelmű.
Az pedig, hogy megérte-e a pénzét, olvasófüggő. Ha neked az autó A-ból B-be visz és a fogadhoz vered a garast, meg sikítófrászt kapsz attól, hogy a kúton kicsöppen három csepp a pisztolyból, ehhez képest a Keleti pályaudvartól az Erzsébet hídig érsz, mire felgyorsulsz 50-re, akkor ez nem a te autód.Ha meg teszel rá magasról, hogy magasabb a helyi adója, a biztosítása, a szervize, mint egy átlagos autónak, és neked az számít, hogy elfér-e kiló ötvennel abban a kanyarban, ahol 80-as tábla van és a bőrnyakú sofőrök se mernek 100-zal menni, meg az számít, hogy a lámpa lifo-e, akkor ez a te autód. Ez egy kiváló sleeper car, de akárhogy erőlködsz, akkor is másfélszer annyi gyertya kell bele, mint egy 1.6-os g astrába, akkor is kétszer annyi vezérműtengely van benne, stb. stb. stb.
Az tény, hogy az üzemeltetési költségei nagyon messze vannak attól, amit az átlag ember hisz, a fogyasztása is. De ettől ez még nem spór-autó, pláne nem spór autó akkor, ha a jobb lábad is nehéz.
szerk: a denaturált szeszt itasd meg azzal, aki ezt javasolta, a benzinben mindig benne van mindenféle szükséges adalék.
-
a signum békésebbre, kényelmesebbre, utazósabbra van hangolva.
a gts vectra meg sportosabb, keményebb, haladósabb.a népítéletben leírtam, hogy mi a fő különbség.
-
JanR
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Na, ezek úgy mond "jó" hírek. Nekem az Omegában van hasonló kilóméter (257e.), a kaszinin a rozsda megvan sajnos, de azon kívül "lekopogom" nincs baja.
- benzinkút miatt már nekem is volt bajom, nem 1 autóval sajnos, azokat eleve kerülöm
- szilentek kopása nálam felér egy olajcserével, omega is átesett már rajta
- jobb első lengőkar és két oldalt a stabilizátor cserélve (kb. 200e-nél)
- kuplungot az enyém is kapott, de szerintem az előző tulaj miatt 185e-nél
- a kötelezőket mindig megkapja, ez a minimum nálam.Ha ezeket nézem, akkor igen csak ajánlott az a 3.2 V6 nekem, bár most ez kemény kérdés lesz, hogy 3.0 cdti, vagy 3.2 benya
Szerintem itt a kor fogja eldönteni a csatát. Gondolom Signum és Vectra között nincs különbség, "csak" a fara nem? Mert elsősorban a Signumot venném. -
válasz
KonzolKartel
üzenetére
hozza haza tréleren. szigorúan tréleren.
a turbó halál mindig egy másik ok következménye, ha a másik okot nem gyógyítod, akkor a frissen felrakott turbóból is halál lesz, úgy meg már drága. -
ez a mit kell piszkálni ez erősen állapot és használat kérdés. ha én mindig kivasalt úton, kresz szerinti sebességgel használnám az autómat (pfuj, aki mást mond, hazudik
), akkor az enyémnek se lenne soha semmi baja.265k-nál járok, harmadik tulaj vagyok. az első kettőnél atom módon ridegtartásban volt az autó, ez a manager fajta, nem költünk rá, de mindig mindenhova késve indulunk és akkor kitapossuk a bélését a kocsinak típus. Na ettől 68k-nál hengerfejes lett, azt márkaszerviz gariban javította. Azóta nem volt olyan baja, ami csak úgy lett volna baj. Olyan bajai voltak:
- tankoltam kétszer egy bizonyos kúton, elszállt a gyújtás. azóta nem tankolok ott, nincs bajom.
- a futóműben a szilentek fogyó alkatrésznek számítanak az útviszonyok miatt. jobb első lengőkar cserés volt a talpas miatt, de ez is fogyóeszköz nálam.
- nemrég volt kuplungcsere, az is fogyóalkatrész nálam.
- 150k körül belső féltengelycsuklót cserélni kellett. hogy ez most az elődök vagy az én vezetési stílusom miatt volt-e, vagy ez tényleg magától romlott el, fogalmam sincs.
- meg a szokásos, vezérlés csere a nagykönyv szerint, fékbetétek, ilyenek.ja de, van egy baja, ami elromlott: a vezető oldali ülésfűtés nem bírta a 130 kilómat és valószínűleg szétszakadt
tehát fogyózzál, ha ilyen autó kell neked 
egyébként az autó a rossz családba született kategória, megkap mindent, ami jár, de cserébe egy kicsit sem babusgatom, amikor menni kell.
-
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Akkor vigyétek ki a szerelőt, bár.. ha akna kell. K.rva drága kint egy ilyen művelet. Lehet, hogy olcsóbb hazahozni az autót. Legalábbis én ezt tenném.
-
-
válasz
KonzolKartel
üzenetére
Öööö, hozza haza. De komolyan. Itthon vesz egy új turbót 300k-ért, és kb. 10 csavarral lecseréli.
-
KonzolKartel
őstag
Hamburg és annak vonzáskörzetében tudnátok egy normális szerelőt ajánlani? Turbó csere lesz a Passatban.
-
JanR
addikt
válasz
bambano
üzenetére
MEnnyi km van a tiedében és mihez kellett hozzá nyúlni? Nem mondom azt, hogy olyan autót keresek, amit nem kell piszkálni, mert olyan autó nem létezik, de az első 2 évben legalább ne kelljen már szervizbe vinnem
Főleg úgy, hogy pont baba előtt szeretném megvenni (amire egyre kisebb esélyt látok rá). -
-
-
JanR
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
2005/2006-s évjáratokat nézem, ha idén nem jön össze, akkor jövőre már a 2006/2007-eseket. Bízom benne, hogy sikerül találnom egy jó masinát. Annyit tudok, hogy az 1.9 CDTI (150 lovas), meg a 2.2 DTI-t elég nagy ívben elkerülöm. A benzin motor igaz jobban tetszik, de a 3.2 V6-osnál is már ha bele kell nyúlni a motorba, akkor ugyan ott vagy mint a dieselnél (na meg ugye ezek 2005-től már 2.8 V6 Turbo motorok lettek).
-
JanR
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
"Nagyon elégedett vagyok, nagyon megbízható autó.
Csütörtökön haverral kikapjuk az EGR(AGR)-t, és kitisztítjuk. Állítólag ez az egyetlen komolyabb Achilles-sarka van az Opeloknak." - Omega B, ugyan ez
Ezt nagyon jó olvasni. Meg azt a 6.6 literes fogyasztást is.. csak hosszú távokra tervezek autót venni és megtetszett ez a 3.0 CDTI V6
Signum, vagy Vectra C -
JanR
addikt
-
-
zolikaDB
veterán
bambano kollega véleménye arról a csodás 400Nm-ről és 184LE-ről. Én egyértelműen sunáznám.
-
sNORh
addikt
2.0DTI motor, mostanában hallok a motor hangjától független másként más ütemben kalamoló hangot amit eddig nem. Mi lehet?

-
JanR
addikt
Szóval valaki a .30 CDTI V6 Opel motorról? Signum és Vectra C
-
tomyoy
senior tag
2 üteműben és wankel motorban nincs szíj, se lánc, no meg az elektromosban, de olyat még fényképen sem láttam

-
-
egy halom olyan motor van, ami motor és se szíj, se lánc, de emlékeim szerint gyárilag olyat astrába nem tettek. tehát vagy nem jól mondta, vagy nem gyári astrája van.
a két leggyakoribb se szíj se lánc motor, amit ismerhet az átlagember, a trabi kétüteműje meg a mazda rx7-é.
-
Sziasztok.
Astra-t lehet venni olyan motorral, amiben nincs vezérműszíj (lánc) ? -
tomyoy
senior tag
válasz
_seth_
üzenetére
A hűtőn lévő hőgomba kapcsolja a ventilátort, azt lenne érdemes megnézni, de gondolom van egy biztosítékja és egy reléje is. Olyankor bárhol utat tud törni magának olyan nyomás van benne, elvileg a kiegyenlítőtartály kupakján kellett távozzon, 3 napja én is így jártam
körülbelül 200 méterre lehettem itthonról, mikor ledobta a bordásszíjat és ugye így a vízpumpa nem ment, állt a hengerfejben a víz....mondom azt a pár métert kibírja..
fagyállót el ne felejts rakni bele. -
JanR
addikt
3.0 CDTi V6 Opel motor mennyire ajánlott?
Hosszú távra tervezek autót, már mint hosszú utakra (minimum 150km 1 alkalom). A 3.2 V6 benzint és az előbb leírt diesel motort nézem Signum és Vectra C modellekben. Inkább benzines vagyok.. de ettől függetlenül érdekelne ellenvélemény is a diesel javára.
-
deicide
veterán
válasz
MunezXBK
üzenetére
Még nem, egyrészt 1 hete nem csinálta, megmozgattam a kábeleket a gázpedálnál.

Másrészt a szerelő szólt, hogy nekiállna akkor szétszedni a váltót, úgyhogy holnapig ott van, műszaki is meglesz, aztán ha még csinálja a gázpedál a hibát, akkor azt is megnézetem.Hát igen, a Z20LER alkatrészek nem olcsók, de ezt belekalkuláltam, egyszer élünk
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bicsigabi
tag
sziasztok
van egy elég jelentősnek tűnő problémám.
astra f 1.6 16v-ről van szó. motorellenőrző lámpa ég. kipufogó egyenletes pöfögő hangot ad mint egy traktor. mi lehet a baj?üdv
-
válasz
titanium100
üzenetére
Lamda szonda: 1 vezetékes szar megy rá, lehúzva és nem lehúzva is szintén leáll Ez mit is bizonyít? Hogy lehet, hogy tök döglött a szonda?

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- Battlefield 6
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Jura Ena 8 kávégép
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

körülbelül 200 méterre lehettem itthonról, mikor ledobta a bordásszíjat és ugye így a vízpumpa nem ment, állt a hengerfejben a víz....mondom azt a pár métert kibírja..