-
3300 - 3201
5141 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 22:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftamas0201
senior tag
-
koxx
MODERÁTOR
Nah jó, de itt egy moderátorról beszélünk, sok hülyeséget kell olvasnod
27” 1440p Asus oledem volt az Evnia 32” 4k előtt, de nálam ilyen gond nem volt. Ember szeme válogatja, szerintem.Részletkérdés
Azért ég és föld a 27" 1440p és a 32" 4K ppi közti difi. A legkomolyabb a 27" 4K lenne, de nekem az a méret sajnos egérmozi. -
deathcrow42
addikt
Nah jó, de itt egy moderátorról beszélünk, sok hülyeséget kell olvasnod
27” 1440p Asus oledem volt az Evnia 32” 4k előtt, de nálam ilyen gond nem volt. Ember szeme válogatja, szerintem. -
koxx
MODERÁTOR
.. és a többiek.
Köszönöm szépen Nektek, meggyőztetek valószínűleg, karácsonyra (most
) meglepem magam úgy érzem egy ilyennel akkor. Még egy kérdés a fényerő. Hogy is kell ezt a parát elképzelni, mert olvasom, hogy van vele. én az oled TV-t 50 háttérvilágítással használom, bőven elég még világos szobában is számomra, sötétben meg pláne, lcd monitorom most 44-es fényerőszinten megy, ezeknél az oled monitoroknál ahogy olvasom a panel és a rétegek miatt kevesebb, de ez nem lesz nálam gond az előző infok alapján lehet ezt valahogy következtetni?
Illetve tényleg a text kérdés, hogy olvasás közben nagyon zavaró lesz-e, kb 80 cm-re vagyok a monitortól én általában, szemem fülem érzékeny az biztos, ez egy nagy defektem
Ja és ha már kérdések, én nem igen voltam samsung panel párti, és ha jól olvasom és tájékozódom a QD-OLED technológia a Samsungé, a WOLED pedig az LG-é. elég jelentősek a különbségek ahogy nézem, főleg hogy egyik fehérből állít elő rétegekkel színeket (nagyon sarkosan fogalmazva) másik kékből quantum dot technikával (jelentsen is ez bármit). Nos józan paraszti eszemmel ugye a kék fény általában a szemnek a legrosszabb, nyilván itt azért van egy rakás réteg meg fényvezérlés és stb, de akkor ez nem okoz problémát hosszabb távon a szemünkkel?
Nem kötekvésből teszem ezeket a kérdéseket, csak szeretem megismerni a technológiákat amiket használni szeretnék, és alapból is ilyen beállítottságú vagyok, hogy szeretem megismerni az újdonságokat, tájékozódni stb..
Volt egy Asus 27"-os woledem és én megőrültem a text claritytől, 3 nap után eladtam. De ez egyéne válogatja, van aki nem látja. Utána vettem a 4K 32"-t itt ugye a magasabb PPI miatt ilyen gond nincsen.
-
jimpo
senior tag
.. és a többiek.
) meglepem magam úgy érzem egy ilyennel akkor. Még egy kérdés a fényerő. Hogy is kell ezt a parát elképzelni, mert olvasom, hogy van vele. én az oled TV-t 50 háttérvilágítással használom, bőven elég még világos szobában is számomra, sötétben meg pláne, lcd monitorom most 44-es fényerőszinten megy, ezeknél az oled monitoroknál ahogy olvasom a panel és a rétegek miatt kevesebb, de ez nem lesz nálam gond az előző infok alapján lehet ezt valahogy következtetni?
Illetve tényleg a text kérdés, hogy olvasás közben nagyon zavaró lesz-e, kb 80 cm-re vagyok a monitortól én általában, szemem fülem érzékeny az biztos, ez egy nagy defektem
Ja és ha már kérdések, én nem igen voltam samsung panel párti, és ha jól olvasom és tájékozódom a QD-OLED technológia a Samsungé, a WOLED pedig az LG-é. elég jelentősek a különbségek ahogy nézem, főleg hogy egyik fehérből állít elő rétegekkel színeket (nagyon sarkosan fogalmazva) másik kékből quantum dot technikával (jelentsen is ez bármit). Nos józan paraszti eszemmel ugye a kék fény általában a szemnek a legrosszabb, nyilván itt azért van egy rakás réteg meg fényvezérlés és stb, de akkor ez nem okoz problémát hosszabb távon a szemünkkel?
Nem kötekvésből teszem ezeket a kérdéseket, csak szeretem megismerni a technológiákat amiket használni szeretnék, és alapból is ilyen beállítottságú vagyok, hogy szeretem megismerni az újdonságokat, tájékozódni stb..
09:35 - 1440p QD-OLED vs 1440p WOLED Text Clarity régebbi videó...
Az új negyedik generációs WOLED jobb lett picit, de továbbra sem tökéletes.Nagyobb PPI, azaz 27" 4K felbontás és probléma megoldva.
Igaz a vas elhasal a natív meghajtása alatt játékoknál.... Na jó egy 5090 azért elboldogul annyira 4K felbontáson, mint egy 5070Ti / 4080 1440p felbontáson...
A százalékos érték alatt az átlagosan elérhető Képkockaszám látható. -
ftamas0201
senior tag
.. és a többiek.
-
torok6
aktív tag
Köszönöm szépen, ez valóban nagyon jó ár, olvastam itt a topicban, hogy rendben vannak az MSI-k, de valahogy kicsit félhetnékem van tőlük, a VA időkben hármat cseréltettem vissza, mind pixelhibás volt, mintha selejt LCD paneleket vásároltak volna fel akkoriban és iszonyatosan rosszak voltak. Nyilván mindegyikben benne van ez a lutri faktor, de azért bennem van ez a tüske, más márka esetleg van?

Illetve ha már oázis webshop, általában innen szoktam venni a monitorokat, az oledeknél van értelme valamelyik kalibrálási szolgáltatásuknak, vagy felesleges erre költeni? Eddig kalibráltattam az LCD-ket, de háát őszintén a profil betöltése után nem sok mindent lehetett szemre észrevenni.MSI OLED Samsung paneles
-
torok6
aktív tag
-
F-ECT$
titán
Köszönöm szépen, ez valóban nagyon jó ár, olvastam itt a topicban, hogy rendben vannak az MSI-k, de valahogy kicsit félhetnékem van tőlük, a VA időkben hármat cseréltettem vissza, mind pixelhibás volt, mintha selejt LCD paneleket vásároltak volna fel akkoriban és iszonyatosan rosszak voltak. Nyilván mindegyikben benne van ez a lutri faktor, de azért bennem van ez a tüske, más márka esetleg van?

Illetve ha már oázis webshop, általában innen szoktam venni a monitorokat, az oledeknél van értelme valamelyik kalibrálási szolgáltatásuknak, vagy felesleges erre költeni? Eddig kalibráltattam az LCD-ket, de háát őszintén a profil betöltése után nem sok mindent lehetett szemre észrevenni.Ilyen monitorom van, 3-4 dolgot beállítottam a menüben, de már nélküle is jelentős előrelépés volt a koárbbi IPS monitorhoz képest.
-
koxx
MODERÁTOR

Illetve ha már oázis webshop, általában innen szoktam venni a monitorokat, az oledeknél van értelme valamelyik kalibrálási szolgáltatásuknak, vagy felesleges erre költeni? Eddig kalibráltattam az LCD-ket, de háát őszintén a profil betöltése után nem sok mindent lehetett szemre észrevenni.Én azt gondolom, hogy ár/érték arányban is nagyon jók az MSI-k vagy vehetsz asust ugyanezzel a panellel és tudással +80 ezerért. Én hagynám a fenébe ezt a kalibrálós dolgot, netes leírások alapján egész pontosan be tudod lőni. Amúgy meg ha gond van vele akkor van 14+14 napod visszavinni.
-
deathcrow42
addikt

Illetve ha már oázis webshop, általában innen szoktam venni a monitorokat, az oledeknél van értelme valamelyik kalibrálási szolgáltatásuknak, vagy felesleges erre költeni? Eddig kalibráltattam az LCD-ket, de háát őszintén a profil betöltése után nem sok mindent lehetett szemre észrevenni.MSI-t nem kell féltened, jók OLED-ben. Asusban is ugyanazt a panelt kapnád 30%-kal drágábban.
Nem kell kalibráltatni, felesleges lózung hacsak nem grafikus vagy. -
ftamas0201
senior tag

Illetve ha már oázis webshop, általában innen szoktam venni a monitorokat, az oledeknél van értelme valamelyik kalibrálási szolgáltatásuknak, vagy felesleges erre költeni? Eddig kalibráltattam az LCD-ket, de háát őszintén a profil betöltése után nem sok mindent lehetett szemre észrevenni. -
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok.
Hét én is jöttem a szokásossal.
Monitort szeretnék váltani, jelenleg egy LG IPS monitor van méghozzá 27gp850p-b típus személyében. Előtte évekig egy gigabyte VA monitort használtam ami ívelt volt. Ez a jelenlegi LG maradna másodlagosra, először lenne kétmonitoros setupom, néha jól fog jönni, de nagy részben kikapcsolva lesz
Viszont az oled már csábít elég régóta, van egy 55CX3 TV-m az LG-től, rengeteg üzemóra van már benne (értsétek tényleg, 14.132 óránál tartok már vele) és a mai napig imádom, csak eddig sokalltam az oled monitorok árát.
Most, hogy körülnéztem azért 200.000Ft-hoz közelebb látni néhány modellt, ezekre lenne konkrétan kérdésem, hogy érdemes velük foglalatoskodni? 27" 1440P, ennlé nagyobb elvárásom nincs, nem kell 4k (profilomban pc config). Sokat fórumozok, youtubon nézek videókat, twitch-et is bambulok meló után, ha épp semmihez nincs kedvem csak támasztani a tök fejem
És ha játék akkor aztán mindenevő vagyok, F1 25, CoD, PubG, Far Cry részek, Marvels spiderman, indiana jones, rengeteg szimulátor játék amiket szeretek próbálgatni (gas station simluator, waterpark simulator és ehhez hasonló őrültségek amikkel csak el lehet lenni és kikapcsolnak) ezen felül FPS játékok, single és multi, snowrunner és na hát hasonlók, szóval tényleg mindenevőséggel álltok szemben. 
Mit gondoltok, itt ezen a 200k-hoz közelebbi kategóriában lehet kifogni valami nagyon jót? Látok egy új LG-t is 27GX704A-B típust amiről még tesztek nincsenek, aztán ott az ASUS ROG Strix XG27AQDMG ami szintén még teljesen rendben lévő ár számomra, csak hát írtátok, hogy több generációs panelek azért jobbak az írásmegjelenítésben, ez azért viszonylag fontos lenne, mert sokat lógok itt, illetve teszteket, technológiai dolgokat szeretek olvasgatni és fogyasztani. Mi a véleményetek, való nekem egyáltalán ez a technológia monitor szinten vagy árban feljebb kell keresgélni ezekhez az igényekhez mérten? Illetve egy ablak van a hátam mögött erkély ajtóval együtt, és délután telibe süt a nap amit ennél a monitornál sem szívlelek már mert le kell engedjem a redőnyöket, hogy lássak rendesen, arra azért kicsit háknis vagyok.
Nagyon szépen köszönöm ha segítetek és foglalkoztok a kérdéseimmel!

Tud mindent amire szükséged lehet. -
koxx
MODERÁTOR
-
ftamas0201
senior tag
Sziasztok.
Hét én is jöttem a szokásossal.
Monitort szeretnék váltani, jelenleg egy LG IPS monitor van méghozzá 27gp850p-b típus személyében. Előtte évekig egy gigabyte VA monitort használtam ami ívelt volt. Ez a jelenlegi LG maradna másodlagosra, először lenne kétmonitoros setupom, néha jól fog jönni, de nagy részben kikapcsolva lesz
Viszont az oled már csábít elég régóta, van egy 55CX3 TV-m az LG-től, rengeteg üzemóra van már benne (értsétek tényleg, 14.132 óránál tartok már vele) és a mai napig imádom, csak eddig sokalltam az oled monitorok árát.
Most, hogy körülnéztem azért 200.000Ft-hoz közelebb látni néhány modellt, ezekre lenne konkrétan kérdésem, hogy érdemes velük foglalatoskodni? 27" 1440P, ennlé nagyobb elvárásom nincs, nem kell 4k (profilomban pc config). Sokat fórumozok, youtubon nézek videókat, twitch-et is bambulok meló után, ha épp semmihez nincs kedvem csak támasztani a tök fejem
És ha játék akkor aztán mindenevő vagyok, F1 25, CoD, PubG, Far Cry részek, Marvels spiderman, indiana jones, rengeteg szimulátor játék amiket szeretek próbálgatni (gas station simluator, waterpark simulator és ehhez hasonló őrültségek amikkel csak el lehet lenni és kikapcsolnak) ezen felül FPS játékok, single és multi, snowrunner és na hát hasonlók, szóval tényleg mindenevőséggel álltok szemben. 
Mit gondoltok, itt ezen a 200k-hoz közelebbi kategóriában lehet kifogni valami nagyon jót? Látok egy új LG-t is 27GX704A-B típust amiről még tesztek nincsenek, aztán ott az ASUS ROG Strix XG27AQDMG ami szintén még teljesen rendben lévő ár számomra, csak hát írtátok, hogy több generációs panelek azért jobbak az írásmegjelenítésben, ez azért viszonylag fontos lenne, mert sokat lógok itt, illetve teszteket, technológiai dolgokat szeretek olvasgatni és fogyasztani. Mi a véleményetek, való nekem egyáltalán ez a technológia monitor szinten vagy árban feljebb kell keresgélni ezekhez az igényekhez mérten? Illetve egy ablak van a hátam mögött erkély ajtóval együtt, és délután telibe süt a nap amit ennél a monitornál sem szívlelek már mert le kell engedjem a redőnyöket, hogy lássak rendesen, arra azért kicsit háknis vagyok.
Nagyon szépen köszönöm ha segítetek és foglalkoztok a kérdéseimmel!

-
torok6
aktív tag
Sziasztok! LG OLED monitorokba van magyar nyelv?
-
h1mpi
félisten
Igen vele beszéltem egyszer a OLED tv-m miatt, de az összeg miatt nem kértem aztán. Akkor azt lehet elengedem... mert csak game megy a gépen

-
koxx
MODERÁTOR
Tft centralos icc profil meg 2-3 yt video alapján elég jól be lehet lőni már ezeket a monitorokat.
-
Csandi
addikt
Azzal egyetértek, hogy ha nem olyat dolgozol ami igényli akkor fölösleges. De ugyanígy egy oázisos kalibráció is fölösleges, lényegtelen mennyivel olcsóbb.
De beszélgetni vele privátban lehet ingyen is, abból is sokat megtudhat az érdkelődő.
-
koxx
MODERÁTOR
Attól is függ milyen műszerrel kalibrálnak, lehet beszélnék előbb az OLED TV-s topikgazdával (Vhiktor) a helyedben, ő az ország egyik legjobb ilyen színtechnikus szakembere, stúdióknak kalibrál, házhoz jár kalibrálni OLED TV-ket, nemzetközi konfereciákon vesz részt, meg youtube csatornája is van.
Szerintem pontosabb képet tudni arról, hogy mit miért tapasztalsz, milyennek kell lennie, mire számíthatsz egy milyen árkategóriás kalibrációtól stb. aztán eldöntöd.
házhoz jár kalibrálni OLED TV-ket
Egy fél oled monitor áráért pedig bekalibrálja. Sztem aki gémel és nem dolgozik nyomdai vagy egyéb olyan dolgokkal amik megkövetelik a legnagyobb színpontosságot nettó pénzkidobás és érzek némi mókusvakítást is benne.
-
Csandi
addikt
Attól is függ milyen műszerrel kalibrálnak, lehet beszélnék előbb az OLED TV-s topikgazdával (Vhiktor) a helyedben, ő az ország egyik legjobb ilyen színtechnikus szakembere, stúdióknak kalibrál, házhoz jár kalibrálni OLED TV-ket, nemzetközi konfereciákon vesz részt, meg youtube csatornája is van.
Szerintem pontosabb képet tudni arról, hogy mit miért tapasztalsz, milyennek kell lennie, mire számíthatsz egy milyen árkategóriás kalibrációtól stb. aztán eldöntöd.
-
h1mpi
félisten
Köszi már ezzel is sokat segítettél.
Lehet vebiszem egyszer az egészet az Oázisba géppel együtt és bekalibáltatom, ezen a szinten már megéri. -
Csandi
addikt
Persze tök más OLED tech. A QD-OLED magasabb színfényerőre képes.
Na meg gyári kalibrációról nem is beszélve, melyik mennyire pontos, mennyire hideg-meleg stb. Veszel 2 full ugyanolyan monitort akkor is benne van, hogy lesz némi diffi köztük képben.
-
h1mpi
félisten
-
Csandi
addikt
Igen csak átdugjuk a monitorokat. Win11 a rendszer. De eskü nem ma kezdtem, de annyira más a kép a két monitoron hogy nagyon. Az ASUS glossy oled-je nagyon szép, szebb, mint a Samsung, de a betők olvashatósága pl. rosszabb. Nem gondoltam, hogy ekkora difi van két ugyanolyan árú monitor esetén. De ez a HDR dolog érthetetlen számomra, ma összerakjuk az új gépét is a gyereknek és ott is kipróbáljuk majd 5070Ti-vel.
(azt nem mondom, hogy minden ugyanúgy van beálíltva, mert merőben eltér a két monitor menüje, az ASUS-on 2x annyi dolgot lehet állítani kb.)Mindkettő QD-OLED? Vagy az Asus WOLED?
Ha mindkettő QD akkor ugyanaz a generációs panel? -
h1mpi
félisten
Igen csak átdugjuk a monitorokat. Win11 a rendszer. De eskü nem ma kezdtem, de annyira más a kép a két monitoron hogy nagyon. Az ASUS glossy oled-je nagyon szép, szebb, mint a Samsung, de a betők olvashatósága pl. rosszabb. Nem gondoltam, hogy ekkora difi van két ugyanolyan árú monitor esetén. De ez a HDR dolog érthetetlen számomra, ma összerakjuk az új gépét is a gyereknek és ott is kipróbáljuk majd 5070Ti-vel.
(azt nem mondom, hogy minden ugyanúgy van beálíltva, mert merőben eltér a két monitor menüje, az ASUS-on 2x annyi dolgot lehet állítani kb.) -
Csandi
addikt
Segítsetek megérteni az OLED technológiát
Nekem ugye egy Samsung G6 van a gyereknek meg az ASUS ROG. Gép egyelőre ugyanaz, ha a Samsungnál kikapcsolom a HDR-t világosabb, élesebb lesz a kép, ha az ASUS-on bekapcsolom a HDR-t, akkor ilyen barnásabb, fakóbb. Pont fordítva működik. Ez hogy lehet?
Ugyanazt a tartalmat nézve?
Monitorok beállítása milyen?
Mindkettő ugyanazon Windows-al? Tehát 10-10, vagy 11-11? 10 eleve szarul kezeli a HDR-t. -
h1mpi
félisten
Segítsetek megérteni az OLED technológiát
Nekem ugye egy Samsung G6 van a gyereknek meg az ASUS ROG. Gép egyelőre ugyanaz, ha a Samsungnál kikapcsolom a HDR-t világosabb, élesebb lesz a kép, ha az ASUS-on bekapcsolom a HDR-t, akkor ilyen barnásabb, fakóbb. Pont fordítva működik. Ez hogy lehet?
-
h1mpi
félisten
Sziasztok, Most teszteljük az ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG oled monitort és a monitor tetején egy kb. 5 cm-es csík ugrál, aztán néha eltüni és visszajön. Mi lehet szerintetek monitor hiba vagy kábel esetleg? Próbáltam dp port 1.2 és 1.4 között váltani, de nem lett jobb. Köszi ha esetleg hallottatok ilyenről.
Találtam egy olyan menüt, hogy OLED villogámententesítés OFF-közepes-erős. Rátettem erősre és most nem csinálja. Ez így normális?
-
h1mpi
félisten
Sziasztok, Most teszteljük az ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG oled monitort és a monitor tetején egy kb. 5 cm-es csík ugrál, aztán néha eltüni és visszajön. Mi lehet szerintetek monitor hiba vagy kábel esetleg? Próbáltam dp port 1.2 és 1.4 között váltani, de nem lett jobb. Köszi ha esetleg hallottatok ilyenről.
-
Drizzt
nagyúr
Nekem az RGWB WOLED bevált 27"-on. Persze lehetne élesebb a betű, de egyáltalán nem problémás a helyzet. Ugyanekkora QD-OLED jobban zavart. Bár lehet megszoktam volna, viszont a coli whine miatt nem volt opció megtartani.
-
Hanok
senior tag
[LG 27GX700A-B Review - RTINGS.com]
Ha nem fogyott volna el a turelmem nyaron es vettem volna 27GX790A-B-t, akkor most tuti ilyet vennek. Valoszinuleg pont a keves negativumon javult nagyot. A 480Hz meg nekem nem igazan fontos.
Mondjuk én pont örülök hogy nem vártam, zengett minden attól hogy a text clarity is mennyivel jobb lesz..látszólag ezt a fő negatívumot nem sikerült megugrani..
-
jimpo
senior tag
Best OLED Gaming Monitors of 2025 Monitors Unboxed
-
Drizzt
nagyúr
[LG 27GX700A-B Review - RTINGS.com]
Ha nem fogyott volna el a turelmem nyaron es vettem volna 27GX790A-B-t, akkor most tuti ilyet vennek. Valoszinuleg pont a keves negativumon javult nagyot. A 480Hz meg nekem nem igazan fontos.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
sixpak
nagyúr
ilyen nincs gyerekek ezt nem hiszem el

Nyáron ugye írtam a samu monitoromról aminek égett szag jön a hátuljából, visszaküldtem gariztatni abból volt az alzával egy majd 3 hónapi elhúzódó balhém ami után nagy nehezen visszakaptam a pénzt vettem belőle a Rog strix xg32ucwg-t
erre most megint megcsapta az orromat ugyanaz az illat hdr gaming közben, és ugyanúgy a monitor hátuljának jobb oldala felől jön

ez most tényleg mi az isten?

Hát, az biztos, hogy nem a monitor.
-
GeneraL_XTX
veterán
ilyen nincs gyerekek ezt nem hiszem el

Nyáron ugye írtam a samu monitoromról aminek égett szag jön a hátuljából, visszaküldtem gariztatni abból volt az alzával egy majd 3 hónapi elhúzódó balhém ami után nagy nehezen visszakaptam a pénzt vettem belőle a Rog strix xg32ucwg-t
erre most megint megcsapta az orromat ugyanaz az illat hdr gaming közben, és ugyanúgy a monitor hátuljának jobb oldala felől jön

ez most tényleg mi az isten?

-
Elmör
őstag
Nekem eddig nagyon bejön a monitor. 90cm-re állítottam az érzékelőt, nagyjából 85cm-ről nézem, 5 perc után kikapcsol, amint beülök elé már vissza is kapcsol. Érdekes, hogy csak 1-1 kézsuhintást nem lát meg, egész alakos ember kell.
A DSE az mit takar?
Magyar menüs alapból, ez is tetszett, bár nem volt feltétel, kipróbáltam a több féle hdr-t is játékok alatt, tényleg talán a Gaming hdr a legjobb, Hogwarts legacy, Stalker 2, Forza Horizon 5, viszont az sdr tartalmaknál néha van egy kis inhomogenitás vagy hogyan mondjam, pl youtube nézésekor ha nem 21:9 a videó akkor teljes képernyőn a klip mellett látni, mintha mozogna a fekete kicsit szürkésbe, de mondjuk még eddig nem volt ilyen monitorom, lehet ez normális. Máshol nem láttam ilyet, de mondjuk SDR tartalmam már nincs is sok.
-
HEAHEA
aktív tag
Kedd óta megvan de még mindig ámulok micsoda zseniális kontrasztja van mikor fekete alapon van valami, nem tudok betelni vele

Tudom ajánlani amúgy a wallpaper engine nevű alkalmazást steamen, 5 euro , és rengeteg animált háttér található rajt , én konkrétan lecsupaszítottam az egész windows asztalt így már nincs statikus elem rajt, a meduzák meg csak uszkálnak ki a kijelzőböl

Ja és utólag is köszi a VRR tippet, tényleg felesleges.

Köszönöm a tippet a programhoz.
Szintén lecsupaszítottam, nincseken parancsikonok. Kipróbáltam a medúzást, de jelenleg a guppis tetszik a legjobban.
Az egérmutatót hogyan lehet eltüntetni, hogy ne látszódjon?
-
Csandi
addikt
PG27UCDM
Igen csak SDR.
Taskbar elrejtve, sima fekete screen a háttér.
Csak gaming megy rajta, beégéstől nem félek van rajta gari. Gari időn túl meg vszeg úgyse maradna nálam annál gyakrabban cserélgetem a cuccaim. -
4264adam
nagyúr
Tekintsük már az OLED-et is, mint minden más új terméket teljes garanciával rendelkező termékként.
nagy valószínűséggel nem lesz normális felhasználás mellett beégés de lehetséges technológia miatt, a mostani belső égésű motor szelepnél koxolodik mert direkt befecskendezős, ez van. Használjuk megvesszük továbbadjuk.
Garancia idő alatt nem kell törődni vele de sokat segít ha nem max fényerőn megy,
az SDR Auto HDR-ben pedig az ha oda lett állítva mert nincs metaadat
SDR anyag legyen SDR
HDR metaadatos ott a fenyero is folyamatosan változik nem minden pixel max fényerőn van. -
F-ECT$
titán
No igen, ez a kedvencem, hogy xy megvesz valamit mert valamiben jó, és aztán visszafogja a teljesítményt, hogy kímélje. Csak így meg sosem használja ki azt, amiért vette

-
4264adam
nagyúr
Ne használd max fényerőn , ami védelem van kapcsold be közepes erősségre és használd örömmel. Ne aggódjuk tul a dolgot minden amit veszünk tönkre mehet, ez is az is. De azért fizettél hogy téged szolgáljon és nem fordítva.
-
F-ECT$
titán
Win alatt én is simán SDR-ben használom és minden progiban is, ahol nincs dedikált HDR vagy nem jó.
-
Ampee1
tag
Az Asus monitoron van proximity sensor, ami elméletben "kényelmes és biztos" megoldásnak hangzik. Nyilván gyakorlatban nem tudom.
De 8 óra alatt a taskbar ott lenne alul szóval amiatt aggódok. Auto hide? Nem igazán szeretném. -
h1mpi
félisten
Én beállítottam 1 perces képernyő védőt a Win11 alatt, így 1 perc után "mozog" a kép.
-
Ampee1
tag
Én a helyes képet szeretem, ha neked oké használd úgy nyugodtan. De nem OLED-en eleve sosem lesz olyan a HDR mint OLED-en. MiniLED még oké ha sok zónás, de egy sima teli háttérvilágításos, vagy kevés zónás FALD kijelzőn a HDR brutál bloomingot okoz, és mivel SDR-ből erőlteti fel a színek sem lesznek helyesek.
Nekem a TV és a monitor is OLED, de HDR-t csak a TV-n használok filmekhez.
Akkor simán csak SDRben használod a monitort?
Milyen monitorod van? Mióta van meg? Beégés?
Taskbart elrejted?
(Igen, beégéstől félek leginkább. Főleg gaming menne rajta, de hétközben napi 8 9 óra munka.) -
Csandi
addikt
Én a helyes képet szeretem, ha neked oké használd úgy nyugodtan. De nem OLED-en eleve sosem lesz olyan a HDR mint OLED-en. MiniLED még oké ha sok zónás, de egy sima teli háttérvilágításos, vagy kevés zónás FALD kijelzőn a HDR brutál bloomingot okoz, és mivel SDR-ből erőlteti fel a színek sem lesznek helyesek.
Nekem a TV és a monitor is OLED, de HDR-t csak a TV-n használok filmekhez.
-
Ampee1
tag
-
Csandi
addikt
Konkrétan 3-al fölöttem leírta adam, hogy az auto-HDR azt az csinálja, hogy az SDR tartalomból próbál meg HDR-t csinálni, nyilván szarul. Ezért kapcsolgatni kell.
-
Ampee1
tag
Megjött az Asus Rog strix XG34WCDG monitorom és pont azt nézegettem, hogy amíg a tv-nél lehetett külön állítani a távirányítóval a HDR és SDR tartalomnál a fényerőt stb. addig itt nincs ilyen, van előre állítható HDR többféle is, de csakis HDR, valamint van egy külön HDR belövős menüpont, ahol mondjuk le lehet húzni a 100-as fényerőt meg a kontrasztot. Ezt akkor érdemes lenne levenni vagy win alól mindig ki-be a HDR-t?
Tudnál irni véleményt, hogy milyen a monitor?
DSE van?
Milyen a proximity sensor? Sokat kell várni hogy visszakapcsoljon mikor leülsz elé? -
Ampee1
tag
Én is tervezem OLED monitor vásárlását. XG34WCDG vagy LG UltraGear 39GX90SA-W nem tudom melyik lenne jobb választás.
Miért kell kapcsolgatni a HDRt? Windows 11ben van Auto HDR az "nem elég"?
-
Csandi
addikt
Megjött az Asus Rog strix XG34WCDG monitorom és pont azt nézegettem, hogy amíg a tv-nél lehetett külön állítani a távirányítóval a HDR és SDR tartalomnál a fényerőt stb. addig itt nincs ilyen, van előre állítható HDR többféle is, de csakis HDR, valamint van egy külön HDR belövős menüpont, ahol mondjuk le lehet húzni a 100-as fényerőt meg a kontrasztot. Ezt akkor érdemes lenne levenni vagy win alól mindig ki-be a HDR-t?
Winben kapcsolgatni kell a HDR-t azt tudom, HDR content esetében be, SDR-nél ki, azon kívül nem tudom kell-e mindig valamit állítani, én nem használom a HDR-t.
-
Elmör
őstag
-
h1mpi
félisten
-
4264adam
nagyúr
-
h1mpi
félisten
-
Csandi
addikt
-
Adams15
aktív tag
Köszi! Erre csak az a megoldás, hogy ki-be kapcsolgatom a HDR-t, vagy esetleg valami más is van?

-
emiki6
veterán
Azért szürkül be amúgy, mert mert a monitor HDR módban marad, de a tartalom SDR-re vált, ami HDR módban szürkének tűnik. A színek is fakók ilyenkor.
(Most sikerült elolvasnom a hsz-ed második felét is, nem csak az árukeresőset, azért csak most írom.
) -
Adams15
aktív tag
-
emiki6
veterán
Az mitől van, hogy a fehérek ilyen szürkésnek tűnnek? Pl. árukeresőn a fehér háttér inkább szürkés.
Elindítottam egy OLED tesztvideot youtube-on. Ha csak fehér van a teljes képernyőre kirakott videon, akkor szép fehér a kép. Ha megmozdítom az egeret, és emiatt megjelenik a képernyő alján a videovezérlő, akkor a fehér egyből beszürkül.Túl sok fekete fény keveredik a fehérhez és megszürkíti.
-
Adams15
aktív tag
Az mitől van, hogy a fehérek ilyen szürkésnek tűnnek? Pl. árukeresőn a fehér háttér inkább szürkés.
Elindítottam egy OLED tesztvideot youtube-on. Ha csak fehér van a teljes képernyőre kirakott videon, akkor szép fehér a kép. Ha megmozdítom az egeret, és emiatt megjelenik a képernyő alján a videovezérlő, akkor a fehér egyből beszürkül. -
blountex
senior tag
jól tetted, ez a true black glossy bevonat a legjobb dolog, ami mostanában a monitorokkal történt, brutális a fekete meg a képélesség
Megérkezett a múlthéten, tesztelem az Asus ROG Strix XG32UCWG
Sokat gondolkoztam rajta, hogy maradjon az Asus vagy legyen helyette inkább egy 27" LG 189e-ért, de valószínű maradni fog.Tipp a HDR beállításhoz?
Szörnyen néznek ki a színek, főleg a fekete az nagyon fakó HDR-ben.
SDR-ben nagyon jól be lehet lőni a beállításokat.Oled Tv-n ilyen gond nincs, ott nagyon jól lekezeli a HDR-t.
-
Adams15
aktív tag
-
Csandi
addikt
Én XG27AQDM-ről váltottam PG27UCDM-re. Fényerő bőséges nekem mindkettőn SDR-ben is, pedig sztem nincs 60 fölött a 100-ból.
-
h1mpi
félisten
Nekem HDR nélkül nagyon szegényes volt a fénye, láthatod az aláírásomban miről váltottam és még ahhoz képest is. Én most érzem, hogy megérkeztem

Csütörtökön megyek étvenni a MM-ba a gyerek ASUS ROG monitorját, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a különbség a Samsunghoz képest. -
Csandi
addikt
Én pedig be se kapcsoltam a HDR-t egyszer sem és így sem vicc az OLED
Monitorból idén váltottam (és már a 2. van), TV már évek óta az de ott megy is a HDR persze. -
h1mpi
félisten
Nekem akkor változott meg az egész, amikor a HDR-t bekapcsoltam. Nem tudom neked aktív-e? Addig azt hittem valami vicc az OLED.
-
deathcrow42
addikt
Színtér (sRGB, illetve DCI-P3) meg színhőmérsékletet nézd meg, lehet az van elállítódva.
Illetve a színprofil, remélem nem ilyen nightmode readingben vagy, default/racing opció.
-
Adams15
aktív tag
Valami gond lehet akkor még a beállításokkal. Sötétségben, feltekerve a fényerőt is nagyon halványnak tűnt. Ha nem volt leeresztve a redőny, akkor pedig alig látszott
-
szasanyi
félisten
Ha a monitor menüjében ki van kapcsolva, akkor az NV panelban meg sem jelenik a G-Sync opció. Egyébként ez nem olyan egyértelmű, mert játéktól függően lehet jobb vagy rosszabb a G-Sync használatától.
-
-Solt-
veterán
A G8-t én is néztem, de valahogy ez szimpatikusabb... várom a beszámolót, köszi!
-
h1mpi
félisten
-
Csandi
addikt
+Szinyák
+ 4264adamKöszönöm ezt nem is tudtam. A hétvégén pont volt egy olyan, hogy a szürkés színek elkezdtek villogni és bekapcsoltam a VRR Controlt a monitor menüjében. Majdnem írtam ide, de mondom megnézem a leírást, hátha.... és ott volt a megoldás. Ez akkor így kikapcsolja a VRR funkciókat vagy még további helyeken is ki kell kapcsolnom?

nV panelben legyen off a g-sync, és monitor menüjében is kapcsolj ki minden syncet, adaptive refresh rate stb. nevű dolgot.
-
h1mpi
félisten
+Szinyák
+ 4264adamKöszönöm ezt nem is tudtam. A hétvégén pont volt egy olyan, hogy a szürkés színek elkezdtek villogni és bekapcsoltam a VRR Controlt a monitor menüjében. Majdnem írtam ide, de mondom megnézem a leírást, hátha.... és ott volt a megoldás. Ez akkor így kikapcsolja a VRR funkciókat vagy még további helyeken is ki kell kapcsolnom?

-
Elmör
őstag
Igen, talán 2 hónapja jelent meg. Vaciláltam a Samsung oled G8 és e között, de végül úgy voltam vele, hogy ez az Asus mégis újabb modell, talán ezzel járok jobban. Egy Va paneles Samsung G7 odysseyt fog leváltani.
-
Csandi
addikt
OLED fényerő alacsonyabb mint a nem OLED, SDR-ben ne használd 100-on, HDR-hez nyugodtan mert az dinamikus ugye oda kell is. De szerintem nappal is elég egy kb. 60-as fényerő OLED monitorral. Este meg bőséges.
-
Adams15
aktív tag
-
-Solt-
veterán
-
Adams15
aktív tag
Szépnek szép, eddig annyi csak a bajom vele, hogy nem kapcsol be valamiért
-
Elmör
őstag
Üdv Urak,
Elgondolkoztam rajta, hogy az öregedő PG279Q-t lecserélem és Oled fronton is érdeklődnék. Technikai dolgokkal nem nagyon vagyok képben, de a keretbe kb. egy XG34WCDG férne bele. [link]
A felhasználás munka és játék vegyesen... van, hogy órákat bámulom az exel táblákat, van, hogy órákat játszom. A kérdésem, hogy a kinézett darab mennyire strapabíró? A PG279Q-hoz képest mennyi plusz figyelmet igényel, mennyire kell óvni ezeket, mire számíthatok? A "csúnya betűk" effektus mennyire van ennél jelen?
Illetve ebben az árkategóriában van esetleg jobb választás?
Köszönöm előre is!
Pont ma fogok átvenni egy ilyet, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz, este megírom az olvashatóságát.
-
koxx
MODERÁTOR
-
Adams15
aktív tag
-
4264adam
nagyúr
-
Szinyák
őstag
-
emiki6
veterán
-
h1mpi
félisten
Gsync semmit se számít, úgyis kikapcsolsz minden VRR-t (vsync, gsync, adaptive sync, freesync) az oleddel

Ezt most nem teljesen értem, miért kapcsolsz ki minden VRR-t az oleddel?
-
koxx
MODERÁTOR
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak,
Elgondolkoztam rajta, hogy az öregedő PG279Q-t lecserélem és Oled fronton is érdeklődnék. Technikai dolgokkal nem nagyon vagyok képben, de a keretbe kb. egy XG34WCDG férne bele. [link]
A felhasználás munka és játék vegyesen... van, hogy órákat bámulom az exel táblákat, van, hogy órákat játszom. A kérdésem, hogy a kinézett darab mennyire strapabíró? A PG279Q-hoz képest mennyi plusz figyelmet igényel, mennyire kell óvni ezeket, mire számíthatok? A "csúnya betűk" effektus mennyire van ennél jelen?
Illetve ebben az árkategóriában van esetleg jobb választás?
Köszönöm előre is!
-
Adams15
aktív tag
-
Csandi
addikt
-
Adams15
aktív tag
-
deathcrow42
addikt
Gsync semmit se számít, úgyis kikapcsolsz minden VRR-t (vsync, gsync, adaptive sync, freesync) az oleddel

-
deathcrow42
addikt
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az egyik monitoromat OLED-re. Tudtok kérlek ajánlani valamit? A milyen monitort vegyek topikban javasolták, hogy inkább ide írjak.

Jelenleg egy Dell P2414H és egy LG 27UL850-W 4K monitort használok, a Dell-t bevinném a munkahelyre második monitornak.
Kb. 500-at szánnék rá max., 32"-osat szeretnék, sík képernyővel. Az OLED monitort elsősorban játékhoz használnám, de alkalmanként otthon is végzek radiológiai munkát, ez többségében egy-egy képanyag áttekintését jelenti egy monitoron, olykor egyik monitoron képanyag, másikon írom a leletet. Jelenleg egy Asus Prime 5070 Ti O16G videokártyát használok, ezt idővel majd lehet cserélné, 5080 Superre. Használok DisplayPortot, HDMI 2.1-et, és Type-C slotot is.
Ti mit javasolnátok? Az ASUS ROG monitorokat néztem, de kissé elvesztem a lehetőségek között...Ha nem vagy olyan, aki a legutolsó pixelt is megnézi garancia végett én még megvárnám az "igazzzy" Black Fridayt, hátha valamelyik cég tol egy jó akciót, akár szlovák Alza, akár osztrák Media Markt és haverjai amiért érdemben tudsz leakasztani egy 32" oledet.
-
Adams15
aktív tag
Köszönöm! Az látom, hogy a Gigabyte-ban G-sync nincs. Nem volt még g-sync-es monitorom, ez mennyi pluszt ad? Az MSI-ben van az is, ha jól látom. Displayport, HDMI és Type-C csatlakozókból igazából elég 1-1-1, többre nincs szükségem. Ez alapján lehet bőven elég az MSI is.
-
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az egyik monitoromat OLED-re. Tudtok kérlek ajánlani valamit? A milyen monitort vegyek topikban javasolták, hogy inkább ide írjak.

Jelenleg egy Dell P2414H és egy LG 27UL850-W 4K monitort használok, a Dell-t bevinném a munkahelyre második monitornak.
Kb. 500-at szánnék rá max., 32"-osat szeretnék, sík képernyővel. Az OLED monitort elsősorban játékhoz használnám, de alkalmanként otthon is végzek radiológiai munkát, ez többségében egy-egy képanyag áttekintését jelenti egy monitoron, olykor egyik monitoron képanyag, másikon írom a leletet. Jelenleg egy Asus Prime 5070 Ti O16G videokártyát használok, ezt idővel majd lehet cserélné, 5080 Superre. Használok DisplayPortot, HDMI 2.1-et, és Type-C slotot is.
Ti mit javasolnátok? Az ASUS ROG monitorokat néztem, de kissé elvesztem a lehetőségek között...Alzan nezz korul. Asus rog sztem nem er 500-at, MSI es a Giga is nagyon jok.

-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!

Ti mit javasolnátok? Az ASUS ROG monitorokat néztem, de kissé elvesztem a lehetőségek között... -
szasanyi
félisten
Két update:
AlzaErgo Arm S210S Space Saver Silver jól megtartja a monitort, és így jóval több hely marad az asztalon az alap V állvány helyett a 32" Philips Evnián. Jól meg kell húzni azért, nehéz a monitor.
Scrubdaddy rocks.

Igen, nehéz. Nálam is ereszkedett kicsit, mig jól meg nem húztam (de tényleg, gyakorlatilag teljesen. Amúgy a kar jó - bár az enyém, fekete -, sokkal jobb mint az a hatalmas láb az asztalon. Viszont a VESA monitor rögzitő... az messze nem a legjobb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
3300 - 3201
5141 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- LG 32MP58HQ-P 32" Full HD IPS Monitor
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- Samsung Odyssey G7 S28AG700NU IPS Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / FreeSync / G-Sync
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Xiaomi 14 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Dell Precision 7760 - i7-11800H, 64GB RAM, 1TB SSD, RTX A3000 - 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Lehet vebiszem egyszer az egészet az Oázisba géppel együtt és bekalibáltatom, ezen a szinten már megéri.

Skynet258