- Készen áll a tömeggyártásra az SK Hynix LPDDR6-os memóriája
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Elegánsan vizezné be a munkaállomásokat az Artic
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Házimozi belépő szinten
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elmör
őstag
A Scrub daddyt hogyan szoktátok mosni? Annyi volt ráírva a dobozra, hogy mosógépben mosható, na de mégis mennyire? 40 fokos sima program okés lehet? Ja meg a színeket írta, hogy nagyjából hasonló legyen, nem szabad lágyítót és fehérítőt használni. Én most a sárgát pár sárgás zöldes munkahelyi pólóval bedobtam 40 fokos sima programra, meglátjuk milyen lesz, max ha nem okés akkor veszek egy másik dobozzal, aztán legközelebb 30 fokon 30 percesre dobom csak be, mint az autós törlőkendőket és törülközőket.
-
Elmör
őstag
Köszönöm szépen, a legtöbbnél tényleg működik is, van pár videó aminél valamiért nem. Egyébként hogy ON is legyen egyik barátom megtalálta, hogy miért villan be a kép az oleden amikor ki van kapcsolva és a tv-n nézem a pc-ről a filmet. Valamiért nem kapcsol ki mégse teljesen a monitor. Gondolkozok rajta, hogy ezzel a rendkívül apró hibával várjak még firmware frissítésre vagy garanciával intézzem. Nem igazán zavar, de szerinte ez hosszú távon jelentkezni fog a villány számlán hacsak nem nyomom le a monitor hosszabbítóját, amit nem szoktam max ha elmegyek itthonról több hétre. Na meg ő alapból úgy véli, hogy ez úgy nem oké, hibás. Kicsit sem rugalmas. Szerintem én hagyom a fenébe max frissítés meglátom mit hoz.
-
Elmör
őstag
Sziasztok,
Egy kis érdekesség, kicsivel több, mint 1 hónapja használt monitoromról:
Most, hogy végre elkezdődött a leállás nálunk tudtam kicsit többet ülni a monitor előtt és mivel csökentették az árát is, így még inkább ajánlható az Asus Rog Strix XG34-ese. 41 nap alatt 144 órát ment az oled használat szerint. Egész jól be lehetett állítani az SDR és HDR alatti képet pontos kalibráció nélkül is, az LG oled tv-hez viszonyítva, bár a kontraszt résznél szerintem a tv kiemelkedőt nyújt, úgy vettem észre. A közelség érzékelő szenzor praktikus és jól működik, a gyárilag beállított 8 óránkénti oled gondoskodás és a tálca elrejtésen kívül csak azt állítottam át, hogy 100% fényerőt semmikor nem engedek, sdr-nél 50-en van, hdr-nél 80-on, ez a tv-nél is így lett beállítva. Nekem a 175Hz bővel elegendő, általában történet alapú single player játékokat tolok, viszont filmekhez ez a képarány abszolút nem okés (21:9), mert nagyon sokat levág minden oldalról, 1-1 youtube klippnél viszont meglepő módon van ilyen képarány is.
Ami furcsaság: ezt a korábbi Samsung va paneles monitorom is eljátszotta egyszer-egyszer, mintha lefagyna a pc kikapcsolása után. Másnap pc bekapcs után a tv-n adja a képet, a monitor nem válaszol (akkor sem ha nem volt kikapcsolva), csak ha kihúzom és visszadugom a konnektorba, lehet ott a hiba a villanyhálózattal lesz? Illetve ritkán miközben ki van kapcsolva a monitor és a tv-n nézek filmet egy pillanatra bekapcsol magától egy villanásnyira lehet látni az asztalt.
Egyelőre mást nem tapasztaltam, a Samsung után ég és föld a különbség a sötét helyeken való kószálásokkor a játékokban, végre lehet látni ha megbújik valaki vagy valami egy barlangban vagy alagútban, sötét szobában. Persze még mindig vannak hasonló monitorok még olcsóbban, egyelőre nem bántam meg a vételt, meglátjuk 1 év múlva mi lesz a helyzet.
-
Elmör
őstag
Nekem eddig nagyon bejön a monitor. 90cm-re állítottam az érzékelőt, nagyjából 85cm-ről nézem, 5 perc után kikapcsol, amint beülök elé már vissza is kapcsol. Érdekes, hogy csak 1-1 kézsuhintást nem lát meg, egész alakos ember kell.
A DSE az mit takar?
Magyar menüs alapból, ez is tetszett, bár nem volt feltétel, kipróbáltam a több féle hdr-t is játékok alatt, tényleg talán a Gaming hdr a legjobb, Hogwarts legacy, Stalker 2, Forza Horizon 5, viszont az sdr tartalmaknál néha van egy kis inhomogenitás vagy hogyan mondjam, pl youtube nézésekor ha nem 21:9 a videó akkor teljes képernyőn a klip mellett látni, mintha mozogna a fekete kicsit szürkésbe, de mondjuk még eddig nem volt ilyen monitorom, lehet ez normális. Máshol nem láttam ilyet, de mondjuk SDR tartalmam már nincs is sok.
-
Elmör
őstag
Megjött az Asus Rog strix XG34WCDG monitorom és pont azt nézegettem, hogy amíg a tv-nél lehetett külön állítani a távirányítóval a HDR és SDR tartalomnál a fényerőt stb. addig itt nincs ilyen, van előre állítható HDR többféle is, de csakis HDR, valamint van egy külön HDR belövős menüpont, ahol mondjuk le lehet húzni a 100-as fényerőt meg a kontrasztot. Ezt akkor érdemes lenne levenni vagy win alól mindig ki-be a HDR-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- Xbox Series X|S
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Készen áll a tömeggyártásra az SK Hynix LPDDR6-os memóriája
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- AliExpress tapasztalatok
- Elegánsan vizezné be a munkaállomásokat az Artic
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- Apple MacBook Air 13 (2020) M1 8GB/500GB használt, megkímélt 82% akku
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Skynet258