Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
addikt
új Gigák
MO27Q28GR - 27” 1440p 280Hz WOLED
MO34WQC3 - 34” 1440p 360Hz QD-OLED
MO32U24 - 32” 4K 240Hz QD-OLED
The Best Value 1440p OLED Gets Even Better - Hands-On With New Gigabyte Monitors -
Semin
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Aha már tudom mi lehet gond.
Ez a teszt egy régi firmware-el készült, amivel kiadták a monitort, amit az Asus azóta frissített. A tesztben amit linkeltem le is írják :After the new MCM102 firmware in late October, Asus have improved the HDR brightness, especially for APL scenes between around 5 – 20%. You can see a comparison of the peak white luminance measurements and the average greyscale measurements above, where the Asus model is now a fair bit brighter than the Gigabyte model. In side by side comparisons of real HDR content, the Asus looked a bit brighter in a lot of dark to middling scenes because of this improved brightness and that gave it a bit more punch and impact. The Gigabyte model is still very good for HDR, but the Asus model is now a bit brighter in some cases.
Ők frissítették is a tesztet [kép] , nyilván a videó maradt az eredeti.
Így a fényerő a régivel sokkal alacsonyabb, többek között. -
Semin
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nyilván bonyolult a kérdéskör.
Szerintem a panel mellett a bevonat legalább olyan fontos és specifikus, hiába ugyanaz a panel.Nekem ezekből a tesztekből az jön le, hogy ha tükröződés mentes irányba mész el a bevonattal, akkor feláldozod fényerőt, és a színek is “torzulnak”. Cserébe nem gond ha világosabb helyen használod.
Lehet hogy azért vállalták be most a O%-ot mert ez a panel már van annyira fényes, hogy nem tükröződik benne a user ha nappal használja. Hogy miért Asus exkluzív na azt ne kérdezd.
-
Moby
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
C5-ben nincs MLA, ott vezette ki teljesen az LG, már a G sem kapta meg emlékeim szerint.
-
newill
újonc
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Ma kaptam meg egy Samsung G5 oled (G50SF) monitort, aminek a képével nagyon megvagyok elégedve.
Egy PC Displayporton és egy konzol HDMI-n van rákötve.
Viszont egy olyan gondom adódott hogy, hiába kapcsolom be az automata forrásválasztást egyszerűen nem hajlandó váltani.
Ha kikapcsolom a PCt és utána bekapcsolom a konzolt nem adja be a képet és ugyanez fordítva is fennáll, csak a bekapcsoló gomb nyomására hajlandó az adott forrást megjeleníteni.
Csináltam már gyári visszaállítást, de nem történt változás.
Neten talált infó alapján, próbáltam azt is hogy kihúzom fél percre a monitort a tápból, majd a bekapcsoló gomb nyomva tartása mellett visszadugom, de ez se segített.
Nagyon bejön a monitor, de teljesen tanácstalan vagyok hogy mit lehetne még csinálni
Esetleg lehet hogy kifogtam egy problémás darabot? -
HEAHEA
aktív tag
Rendben.
Én síkról váltottam, tartottam is az ívelttől, de számomra nem zavaró, mondhatni nem is látszik szemből a Philipsemnél, de a nagyon ívelt az már nekem is sok lenne.
#3710Csandi: az ulrawide monitorok eléggé megosztók, lehet nagyon szeretni, vagy utálni.
Autós játékoknál is nagy plusz, mostanában a Forza 5-tel játszom többnyire.
Na meg az sem mindegy, hogy hogyan támogatja az adott játék a képarányt, valamelyik csak elnyújtja a képet a kijelző méretéhez és így torzítja a látottakat. -
Semin
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Pár hozzászólással előtt még ki is emeltem, hogy sem az LG sem a gigabyte nem alkalmazza az új bevonatot [link] , ellenben a linkelt tesztben ott van az Asus mért értékekkel.
[link]
Miben lesz releváns az az LG amit ide linkeltél?
Pláne hogy matt, ami le is van írva a tesztben:It competes with other models that use the same panel, such as the Gigabyte MO27Q28G and the ASUS XG27AQWMG, which feature a TrueBlack Glossy coating, unlike this monitor's matte coating
-
-
HEAHEA
aktív tag
-
Pro Koryak
addikt
-
Qtya72
aktív tag
Sziasztok!
OLED monitot szeretnék vásárolni 350 max 400k értékben. Nézelődök, olvasgatok. Nézegettem pár darabot, de el vagyok veszve teljesen. Ezek közül melyiket ajánlanátok.
31,5" MSI MAG 321UP QD-OLED
31.5" MSI MAG 322UP QD-OLED E16
32" GIGABYTE AORUS FO32U
32" GIGABYTE AORUS FO32U2
31,5" ASUS ROG Strix OLED XG32UCDS
32" LG UltraGear 32GX850A-B
Jobbára netezés, filmezés, heti 2-3 óra COD multi amire használni szeretném.
Válaszaitokat, ajánlásaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Coca Cola Vanilla
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Le Mans Ultimate
- Építő/felújító topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG 28MQ780 27,6 16:18 DualUp monitor Ergo talppal és USB Type-C csatlakozással
- LG UltraWide 29WQ600-W
- SAMSUNG (LS43BM700UPXUF) 4K WIFI GAMER MONITOR N! AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Én síkról váltottam, tartottam is az ívelttől, de számomra nem zavaró, mondhatni nem is látszik szemből a Philipsemnél, de a nagyon ívelt az már nekem is sok lenne.
Skynet258