Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
válasz
Frorika1972 #1032 üzenetére
Modern hardvereken a friss win 11 buildek már jobban viszik a gameket mint win 10. 2 éve azért nem ma volt.
HDR kezelése meg ég és föld.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #984 üzenetére
Haha, akkor az enyémen lehet a legnagyobb rend, mert SEMMI nincs rajta
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #976 üzenetére
Ha a képe amúgy jó meg ez a legjobb, akkor esetleg egy aftermarket kar? Tudom szembemegy az elvekkel, hogy veszel valamit drágán aztán még oldd meg a baját amit gyárilag tudnia kéne, de ha meg a kijelző maga a legjobb akkor ennél csak rosszabbat fogsz kapni azért cserébe, hogy nem billeg, vagy pedig annyival drágábban ugyanilyet, hogy vehettél volna egy kart is.
-
Csandi
őstag
-
Csandi
őstag
-
Csandi
őstag
válasz
BullKoxa #939 üzenetére
Nem használok HDR-t monitoron/gépen, viszont TV-n igen (LG C4) és azon a HDR maxon van. (ahogy kell)
Mint írtam, olyankor nem az egész kép folyton max fényerős, csak bizonyos jelenetek bizonyos pixelei, az meg ha kisüti a szemed az a célja, hogy ott kisüsse. Ha a szemedbe világítanak egy lámpával akkor ha arról nézel egy felvételt ugyanazt a hatást érje el.
Egyébként az SDR fényerőm 56-on van jelenleg a monitoron, a TV-n meg 60-on és nem süti ki este, teljesen jó így.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #920 üzenetére
Mik az igények, mi a keret, és mik a kinézett opciók? Vagy ua utóbbi nincs akkor nézünk neked.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #917 üzenetére
Preferencia kérdése. Ha mindig sötétben játszol glossy ajánlottabb, ha sokszor esik fény a monitorra akkor inkább kevésbé glossy.
-
Csandi
őstag
Kommentek megoszlóak ezzel kapcsolatban. Szerintetek on vagy off? Én most néztem nekem on-on van alapból.
[link] -
Csandi
őstag
válasz
4264adam #872 üzenetére
És mégis ezért panaszkodnak ventis topikban meg redditen. De amúgy igen, az ő AIO-ik a legjobbak, de szerintem főleg azért, mert vastagabb mint a többi. + ha csak teljesítményt nézünk mindegy a zajszint, de ha meg zajszintet nézünk akkor az Arctic ventik közel sem a legjobb.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #865 üzenetére
De az Arctic ventik nem drágák, pont, hogy budget king, annyiért pedig nagyon jók. Nekem is csak Noctuák vannak, kérdés, hogy túlárazott-e vagy pont ennyit ér?
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #863 üzenetére
Egyébként az, de persze jobb mint egy suzuki.
-
Csandi
őstag
válasz
Hauptmann #826 üzenetére
HDR lényegében annyit tesz, hogy adott jeleneten belül az adott képkocka amit látsz, a képernyő melyik részén mekkora fényerővel kell, hogy rendelkezzen. Pl. egy zseblámát nézel szemből, vagy a napsütést, az magas, de ha valami takarja ezek fényét te pedig szemből látod ott alacsony. De ezek ugye pillanatnyi csúcsfények, ezért kell HDR esetében a fényerőt maxon használni, mivel ezek az 1-1 másodperces csúcsfények akkor tudnak megjelenni, illetve a dinamikai tartomány akkor lesz a legnagyobb. Ha lecsökkented a csúcsfény nitjét akkor nem lesz akkora különbség közte és az árnyékos rész között, vagyis romlik a HDR élmény.
Ezektől nem fog beégni az OLED, de OLED TV-s topikban már csak a topikgazda is, de sokan mások is sokkal szakmaibbak ebben mint én, ha részletesebben érdekel szerintem oda érdemes benézned, mindent eltudnak mondani, valszeg jobban mint én, én is onnan tanultam -
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #811 üzenetére
A monitors unboxednal meg szandekosan probalnak beegetni egy monitort es mar kb. 1 eve nem sikerul.. vedd meg és élvezd, baja van gariztatod. SDR-ben ne használd maxon azt ennyi
-
Csandi
őstag
válasz
4264adam #699 üzenetére
Ja én a gamers nexus videóból tájékozódtam, ott több helyen volt, hogy stúdiók a 50 serieshez leokézták a legújabbat, 40 serieshez meg tavaly decemberi volt megadva.
DLSS4 forcet nem tudtam, hogy lehetett máshogy korábban, de igazából nem kompetitív gameben nem érdekel ha nv app elvesz egy kis teljesítményt, FG-vel így is 150-180fps el megy a game highon, kompetitív játékok meg natívban is többszáz fps-el mennek szóval az is oké -
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #697 üzenetére
Ahogy néztem csak 40 seriesen problémás a legújabb driver, nekem 5080-on probléma mentes és a stúdiók is a latest drivert ajánlják 50 series esetében. Aminek örülök, mert az új verzióban már rá lehet forceolni a DLSS4-et azokra a játékokra amik gyárilag régebbi DLSS verzióval jöttek. MH: Wilds esetében ennek különösen örülök mert az ócska konzol port miatt muszáj vagyok DLSS+FG -t használni, hogy egyáltalán élvezhetően fusson, úgy viszont nagyon mosott csúnya volt a kép, de most DLSS4-el kristálytiszta tűéles lett.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #694 üzenetére
Alapvetően a Samsungnál az OLED TV-ikből kiindulva is nem újkeletű, hogy legyenek elb.szott firmware-k, de itt a topikban is van 2 Samsung OLED monitor tulajdonos akinek nincs panasza szóval puding próbája az evés esetedben
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #689 üzenetére
Lila árnyalat csak akkor van ha ráesik a fény.
-
Csandi
őstag
-
Csandi
őstag
Amúgy van itt valakinek légtisztítója? Azzal nem tudnánk védekezni a por ellen?
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #650 üzenetére
ISO az még lenne is belőle de HUN nem. Szerencsére általános suli óta tudok vakon gépelni így nekem fölös, az ANSI-t pedig a nagy shift miatt amúgy is jobban szeretem játékra, úgyhogy problem solved
átvilágítás meg van a Wootingon, de igen neked úgy a Keychron a legjobb opció.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #648 üzenetére
Mióta létezik a Wooting csak azt szabad venni
Keychront váltott nálam is, competitive FPS gamingre kötelező. Minden másra amúgy fölösleges.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #646 üzenetére
Nekem a billemhez járt egy átlátszó műanyag fedő, este azt csak rárakom
de ez ugye PC, nem laptop.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #644 üzenetére
Attól, hogy a mikroszálas kendőknek 2 fajtája van, az egyik picit ilyen "szöszös" felületű, kicsit durvább mint mondjuk egy szivacs, na olyat pl. nem használnék monitorra, a másik pedig ilyen extra "smooth" könnyed mintha selyem lene, na az a jó.
Tüsszentésnél én is elfordulok, de 99%-ban multis gameket tolok haverokkal, non stop beszélek a gép előtt, szóval elkerülhetetlen, hogy 2-3 hét alatt ne legyen tele foltokkal a kijelző
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #640 üzenetére
Nincs, de a kedvedért majd veszek egyet, hogy össze tudjam hasonlítani és kijöjjön, hogy tényleg ugyanaz.. ez egy kendő, mikroszálas finom anyagból, nincs benne több technológia, nem tud más lenni.
Szemüvegkendőt én bementem egy vision expressbe és vettem ott valami 1600 ft-ért egy sima kéket. 4264adam pedig Hoya márkájút használ elvileg az az egyik legjobb. Neten azt még 1000ft alatt is találni.
Nekem az első tisztításom pont tegnap volt, mivel nem vettem 2 kendőt ezért először áttöröltem szárazon, hogy az alap por lejöjjön róla, aztán egy kis Clin a kendőre azzal végigmentem leszedni a zsíros foltokat (főleg gondolom a beszédből származó köpet nyomok) azután csíkos maradt a kép, megvártam hogy kiszáradjon a Clin-es kendő átmentem vele újra körkörös mozdualtomkkatal és minden lejött róla. Glossy WOLED panelem van. QD-OLED nél is hasonló az eljárás csak ott asszem desztvíz kell. Redditen is r/OLED-Gaming en sok posztot találsz OLED tiszítással kapcsoaltban, még USA-ban is kevesen veszik meg az Apple kendőt, és ugyanúgy vadiúj tisztaságú állapotra tudják csináálni az emberek, karcok nélkül.
-
Csandi
őstag
válasz
Hegyirabló #638 üzenetére
Senki nem beszélt “illatszerboltos” kendőről eddig sem. Prémium szemüvegtörlő kendőt használunk, ami 1500-2000ft / darab. Le merem fogadni, hogy annál semmivel sem különb az Apple-é. És ezt Apple felhasználóként mondom, itt is van/volt Macbook nem egy, ipad meg 2G óta csak iphone.
-
Csandi
őstag
válasz
deathcrow42 #627 üzenetére
Igen így értettem
-
Csandi
őstag
Sziasztok,
Glossy WOLED (XG27AQDMG) első tisztításán átestem, ahogy írtátok szemüveg boltból prémium mikroszálas, és sima natúr Clin.
Minden fasza, legjött minden retek meg por, ujra gyönyörű a kép.
Két kérdés:
Egyik, hogy full fekete képnél ha úgy esik rá a fény akkor a Clin-es trisztítás után ilyen csíkok maradtak ahogy húztam a kendőt , ezt mivel lehet leszedni? Száraz törlővel próbáltam átmenni újra de semmi eredménye. Ez lenne a desztvizes téma?
Másik, hogy ti minden takarításhoz új kendőt vesztek a belekerült porszemek miatt, vagy ugyanazt többször használjátok vagy mossátok esetleg?
Köszi. -
Csandi
őstag
válasz
4264adam #607 üzenetére
Én pl. a WOLED-emen az SDR-t 50 körüli fényerővel használom, és ez így pont bevált kicsit világosabban meg sötétben is, szemfájás meg semmi. Szóval full emberfüggő.
OLED TV-n (C4) meg SDR 60, HDR 100 (de ott ugye így kell a HDR-t, mert nem mindig 100, csak amikor adott képkockának olyan a metaadata) -
Csandi
őstag
válasz
DeathAdder #594 üzenetére
Én SDR-ben vagyok állandóan
-
-
Csandi
őstag
válasz
szasanyi #429 üzenetére
Hát a 27% áfa az a termék több mint plusz 1/4-e, de ugye vannak államok ahol nincs is áfa, meg van ahol 1 számjegyű % szóval nekik sok helyen tényleg akörül megvehető.
Akkor az, hogy ugye dollárt 1:1 be váltják EUR-bak b. (bár amilyen közel voltak most ez nem is volt baj, de amikor volt köztük 100 forint úgy elég érezhető volt.
Meg akkor kisker haszon meg még nem tudom mi.
sixpak: Jó hát kikapcsolt állapotban oldalról nézve nekem is nyilván tükröződik a glossy ha nem éjszaka van, de egyrészt valami szín úgyis mindig van rajta játék közben olyankor meg nincs semmi tükröződés, másrészt szemből ha nem esik rá direktbe fény akkor nem látsz semmi tükröződést eleve. -
Csandi
őstag
válasz
4264adam #419 üzenetére
Matt OLED-et eleve nem szeretnék mivel a Glossy szebb szerintem, viszont WOLED esetén az is kevésbé kényes a QD-hez. Egyrészt nem marad ott ilyen folt amit nagyon nehéz eltávolítani, másrészt nincs ez a lilásodás sem amit mondasz. (ami ugye Glossy-nál vészesebb mint Matte-nál)
-
Csandi
őstag
Egyetértek, az 1440p 27” 500hz az endgame, főleg, hogy UHBR20 -as csati lesz rajta, szóval DSC nélkül is tudja. Ez a bajom a 480hz WOLED-ekkel amik most vannak, hogy csak UHBR10 meg 13.5 van rajtuk, szóval DSC kötelező, hogy tudja, azért is inkább 240hz-eset vettem.
QD-OLED et a kényes felülete miatt nem akartam, de ha valakinek az nem baj akkor tuti, én meg örülnék ha WOLED-ből lenne olyan
-
-
Csandi
őstag
Ez nem fake frame.. natívban írtam amit írtam. Ezek kompetitív multis játékok, nem sztori gamek. Azokkal nem igazán játszom. Nem is használnék frame gent amúgy sem.
A Destiny az egyedüli kivétel mert az egy mmofps looter shooter, de most az új gépen 1440p-ben az is 300fps körül fut ultrán. -
-
Csandi
őstag
válasz
4264adam #347 üzenetére
Akkor ki is nyomtam, köszi
Nem szoktam HDR-ezni, főleg multis/comp gamekkel tolom.
DP2.1-hez csak annyi, hogy ott nézni kell azt is, hogy UHBR mennyi. Pl. ezért canceleltem ugye a 480hz-es LG-t mert csak UHBR13.5, a DSC off-hoz meg 20-as kell 480hz-nél.
De asszem az 500hz-es QD-OLED ek már 20-asok lesznek, csak QD-t nem akartam. -
Csandi
őstag
Sziasztok, matt kijelzőre elolvastam az ajánlott tisztítási módszert, de glossy esetében mi javasolt? (Woled) (XG27AQDMG)
-
Csandi
őstag
válasz
BladePocok #240 üzenetére
Szerintem a ROG ami már kint van simán vehető.
-
Csandi
őstag
Na viszont aludtam rá egyet, lemondtam az LG-t, aprón van egy pár hónapos XG27AQDMG amit eleve terveztem venni, elhozom azt inkább, és akkor vidikariból sem kell 5080 vagy 5090, hanem vehetek olcsóbbat, vagy akár ha 3rd party tesztek alapján jó lesz akk új AMD-t.
Régen is 240hz-en játszottam szerintem elég smooth lesz az, főleg, hogy OLED ami azért mégjobb. Egyetlen game amiben a 480-t kihasználnám a Valorant, de most nem azt a gamet tervezem majd mainelni, amit meg igen az úgyis 200fps körül fog futni.Meg szimpi, hogy a ROG-ban nincs venti, míg az LG-ben van.
Egyébként DP 1.4-en át az 1440p 240hz ha jól számolom a bandwith-et megy DSC nélkül nem?
-
Csandi
őstag
4264adam: na itt vagyok akkor
nem, nem most hallok először az nV-ről, (GTX480 tól 4070-ig csak az volt) de megleszek az a funkció nélkül, és akkor nem gáz a DSC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- 27% SZÁMLA! ASUS ROG Strix XG32AQ IPS Monitor! 32" 2560x1440 / 175Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest