- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #1022 üzenetére
Ne már... Mi az, hogy "tulajdonosi topik". ezt a kategóriát te hoztad létre? "Túl okosnak tartod magad és rögvest válaszolsz - nem burkolt, rosszindulatú előítélettel - anélkül, hogy tudnád miért kérdezek. Pontosabban válasz nem is volt, csak rosszindulat és előítélet.
Szerintem gondold ezt át, bár én ezzel befejeztem a veled történő párbeszédet. -
szasanyi
félisten
Ezek szerint van akinek az. Szerinte sokkal jobban néznek ki a játékok (valságosabb vizuális élményt ad a normál HDR10-hez képest). Szerintem is jó, bár csak OLED TV-n használtam, monitor képével nem tudom összehasonlítani.
MOD - egyébként nem lehet, hogy az alacsony max. fényerő miatt nincs még? OLED TV-nél azért az nagyobb, és annak megfelelően a HGiG igény szerint kalibrálható. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #1017 üzenetére
Nem legyel már ilyen nagyképű, lekezelő! Nem is ismersz, és gyáltalán nem arról van szó, hogy nincs rá pénzem már mondtam. És nem magam miatt kérdeztem- nekem nem jó az OLED de már ezt is mondtam -, hanem egy barátom venne de csak olyat szeretne. És igen akkor is gáz, hogy az egyik legjobb feature nincs benne a felsőkategóráis gaming OLED monitorokban a magas ár ellenére sem.
-
szasanyi
félisten
Mely típusú monitor(ok)ban van HGiG HDR Settigs?
-
szasanyi
félisten
Dinamikus háttérkép letölthető valahonnan Win11-hez? Nem egy programot akarok, csak mozgó hátteret... már ha van ilyen.
-
szasanyi
félisten
Pontosan. De a legfontosabb, valóban megfontoladnó tényező a naponta és/vagy egyhuzamban történő használati időt ill. az, hogy akkor mire lesz használva. Ha ez megfelel az OLED technológia szempontjából, akkor jöhet a melyik típus, hol és mennyiért. Szerintem.
Nálam a napi 8-9 óra minimum meg van, aminek legalább a 80%-a statikus tartalom ezért maradt a jelenlegi MSI. -
szasanyi
félisten
válasz
deathcrow42 #533 üzenetére
Ez nem egy G60 és különösen nem egy 240k-a monitor. Tehát a viselkedése sem biztos, hogy ugyanolyan bár a kérdés.
c41r0^ - én is egy MSI Optix MAG274QRF-QD monitort használok, és itt azért nincs olyan lilásodó jelenség mint a QD-OLED-eknél mert más a kijelző technológia. És bár remek monitor nagyon jó színekkel, csak távoli köszönő viszonyban van egy natív 10bites QD-OLED kijelzővel (minden szempontból).
-
szasanyi
félisten
Nekem sok jó tapasztalatom van az Alza-val (elállás, csere, visszatérítést szóval minden téren) ezért én is preferálom (persze ár függvényében mert az és ott sem mindig jó).
"...ha van baja a terméknek, ha nincs, 2027.11.22-ig ha visszaviszem, és azonnal cserélik..." - ez biztos? Miért cserélnék ha semmi baja? -
-
szasanyi
félisten
288k jó ár egy MSI MAG 271QPX monitorra.
Sajnos csak az eMAG-on, ráadásul harmadolt céges garival.
-
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #387 üzenetére
Nekem ÁFA-s számlával kellene és - mint említettem - nincs semmi közöm az ERSTE Bankhoz. Így nem tudom elképzelni, hogy komolyabb kedvezmény érvényesíthető lenne. Plusz a későbbi, valószínűleg PS6 (vagy hasonló elnevezésű) konzol is használva lesz, így kell a HDMI 2.1 teljes sávszélessége ami a G6 nincs meg szóval nem erőltetem.
Valószínünek tartom, hogy a 4070S volt az utolsó dVGA amit vettem, mert már nem vok hajlandó megfizetni ezeket az irreális árakat amikbe mostanság kerülnek a középkategóriás gamer kártyák. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #356 üzenetére
Így jobban értem, bár - mivel nem vagyunk egyformák így a szemünk sem az - látatlanban ezt gondolom:
- ez egy szubjektív vélemény ti. attól is függ kinek mire érzékeny a szeme, mivel a jelenség maga nem szűnt meg
- ezen kívül okozhat az FPS drop mikroakadást is (amit megintcsak van aki lát és zavarja, de van akinek fel sem tűnik)
- plusz FPS probléma esetén már sokszor éreztem játék alatt olyat, hogy nem akad de nem is folyamatos... olyan, mintha a képsor nem sima hengeren gördülve jelenne meg, hanem mintha fogaskeréken gördülne (bár nem tudom ez kinek érthető így)
Szóval szkeptikus vok. Na, majd meglátom ha leesik 300k körülre (vagy nem, és sajnos ez a valószínűbb) az ASUS XG27ACDNG vagy a Gigabyte FO27Q3. -
-
szasanyi
félisten
válasz
KubanitoS #301 üzenetére
Szívesen, főként ezért van a fórum: információ megosztásra. Sajnos az ívelt tmonitor kiesik az érdeklődési körömből (én képtelen lennék megszokni) és a 21:9 is így ahhoz érdemben nem tudok hozzászólni.
IPS szvsz nincs kihalóban, mert sok tekintetben jobb mint a VA és a választék is nagyobb. Ha meg igazán színeset akarsz akkor kimondottan Quantum Dot (QD) monitorokat keress (bár az OLED ebből a szempontból sem olyan mint a normál IPS). -
szasanyi
félisten
Arra a célra ez a 32" 4K Black IPS monitor kiváló lenne, ha érdekes lehet nézz utána. Tűéles kép kiváló színekkel és sokkal jobb, VA panelekre jellemző 3000:1 kontraszttal. Persze nem éri el az OLED szintjét, viszont itt nem kell számolnod semmilyen hátránnyal (az árán kívül de az méretfüggő). A szemkímélés is garantált minősítéssel - videó
-
szasanyi
félisten
Ezzel együtt általában csak tartalomfogyasztásra ajánljuk az OLED-et, például játékhoz vagy videók megtekintéséhez. Fennáll a tartós beégés veszélye az OLED-ek használatakor, amelyet tovább súlyosbít a statikus tartalom, ahogyan a termelékenységet növelő alkalmazások és webböngészők használatakor tapasztalná. Vegyes felhasználási esetekre, vagy olyan helyzetekre, amikor a kijelzőt elsősorban munkára használja, jelenleg nehéz OLED-et ajánlani.
A rövid válasz az, hogy nem. De lehet - hiszen a te pénzed és te élvezed majd a minőséget használat közben - csak legyél tisztában azzal, hogy az OLED nem arra a célra készült. Ennek megfelelően az idő előtti - technológiából adódó - probléma lehetősége valós, bár ált- 3 év teljeskörű garancia van amibe a beégés is beletartozik. Szóval ha nem lesz gond aakkor cserélni egy - akár sokszázezres - remek monitort akkor nincs gond.
32" 2160p nagyobb és részletesebb képet ad, szerkesztésre jobb és a szöveggel sincs probléma. Bár a választás nyilváv hw és ár függvénye (is). -
szasanyi
félisten
válasz
KubanitoS #290 üzenetére
Amit leírtál (mire , mivel és hogyan) ahhoz a használathoz sztem fölöslegesen drága és nem is ideális. OLED esetén játék kellene, hogy a fő szempont legyen utána film és sorozatok nézés, végül csekély részben általános felhasználás (böngészés). Így felel meg leginkább arra a célra amire kitalálták.
-
szasanyi
félisten
válasz
Sontir Fel #275 üzenetére
Ha ez a hivatalos FW-ben benne van akkor engedélyezte a gyártó, nem értem miéert lenne probléma? De ha tutira akarsz menni írj egy mailt nekik és kérdezd meg.
-
szasanyi
félisten
~3,5 éves a C1 OLED tévénk, de a mikroszálas törlővel por letörlésén kívül semmi sem fújtam rá. Teljesen tiszta, portalan. A folyadékok gyakra maszatos felületet hagynak, nem szeretem. De ha akarsz, akkor az alkohol tartalmá Clin ablaktisztító jó lehet. A monitort azzal tisztítom, mivel szoktam enni-inni (tudom, hogy ez fújjrossz
) esetleg tüsszententek ami apró szennyeződést okozhat és látható megfelelő irányú fénynél.
Egyébként mind1 honnan és kábé mind1 milyen, de mikroszálas törlő kell amitt mindig ki kell rázni majd mosni, mert a letörölt porszemcsék benne maradnak amik mikrokarcokat okozhatnak. -
szasanyi
félisten
Tudtok olyan oldalt vagy adatbázist ahol típusra ellenőrizhető hányadik generációc OLED panel van a monitorban?
-
szasanyi
félisten
Hali!
1. nnincs
2. igen, a tesztben részletesen láthatod mit és hogyan -
szasanyi
félisten
válasz
Dare2Live #195 üzenetére
Van egy barátom aki ugyanígy gondolkodott és 42-es OLED TVt vett. Aztán kb. 1 év múlva cserélte monitorra, mondva jó jó, de mégsem az igazi. Javaslom ezeket gondold át alaposan vásárlás előtt:
- a 42" nagy monitornak, néha nem lehet átlátni ha nem ülsz elég távol
. ha net, OFFICE vagy hasonló is lesz akkor meg az nem jó, ha elég távol tőle
- ha nem csak játék, film lesz a termelékenységi munkához sem ideális a TV
- azt mondta, jó jó de az OLED monitor még responzívabb, azon még simább a játék
- nincs állítási, pozicionálási lehetőség (emelés, forgatás vagy pivot)
Másrészt a C4-et és annak árát inkábbb ezzel érdemes összehaonlítani ami 340k, mert az általad linkelt monitor teljesen más kialakítású (ívelt és 21:9 ugye).
De ez csak javaslat, nyilván te tudod mire és hogyan használod. Viszont az ő tapasztalata alapján a konzekvencia ez: egyszerűbb és jobb is , de végül még olcsóbb is lett volna ha egyből OLED monitort vesz. -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Hauptmann #156 üzenetére
Úgy is kell lennie, hiszen az az OLED natív szinskálája. Csak arra ügyelni kell, hogy a 10bit-re váltás után a Win11 belepofázhat és átállíthatja a színprofilt amitől az rosszabb lesz mint 8bit-en volt. Ezt sokan nem veszik észre és nem tudják miért rosszabb.
Gépház/Renszer/Kijelző/Színprofil/Alkalmazások színének automakikus kezelése KI -
szasanyi
félisten
válasz
Skynet258 #126 üzenetére
Hát, azért van itt még 2 "apró" probléma (számomra legalábbis). Volt 27" 4K monitorom (igaz IPS de lényeg a lényeg) ahol nem látom értelmét a 4K felbontásnak. Nem látványos, nem jön át a 4K részletessége mert nem elég nagy a kijelző. A másik a 500k feletti árazás.
4264adam: tulajdonképpen az érdekesség, a "tandem OLED" miatt tettem be. 27" -hoz nem kell 4K de valszeg lesz 32" méret is. Azt nem tudom - bár szvsz ez lenne fontosabb -, hogy 27" 1440p monitoroknál lesz-e ilyen.
-
szasanyi
félisten
... egy gyakorlati különlegességről számolt be az új MSI MPG 272URX játékképernyőről, amely ötrétegű tandem QD- OLED panelt használ elektrolumineszcenciával, és jobb szövegmegjelenítést ígér kevesebb színes rojttal. Pontosan ez az a tényező, amelyben a korábbi OLED-monitorok még mindig láthatóan le vannak maradva az IPS- modellek mögött. Emellett a Tandem QD-OLED várhatóan akár 30 százalékkal növeli a hatékonyságot a korábbi QD-OLED generációkhoz képest.
-
szasanyi
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 27UP650P-W IPS Monitor! 3840x2160 / 5ms / 60Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR75Q-B GAMING IPS Monitor! 165Hz / 1ms / 2560 x 1440 / G-SYNC / FreeSync
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest