-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Alapvetően nem a ppi határozza meg azt hogy a szemednek mi a kényelmes, 1440p is nagyítást használok pedig jó a szemem. 4k-n pont akkorára nagyítom mint 1440p-n nincs eltérés, a betűméret ugyanakkora lesz kisebb és nagyobb ppi-n is amekkorát kényelmesen olvasol, cserébe tű élesen, plusz minden részletgazdagabb. De ahogy fent is írtam nekem a 32 nagy lett volna ezt inkább azoknak szól akik 27" ban gondolkodnak. Ahogy lentebb írtad, igen hasonló áron a 4k 32" jobb és látványosabb opció ha van elegendő távolságod az asztalon. Nekem a 32"-hoz mozgatni kell a fejemet hogy az egyik sarkából a másikba átnézzek..Na az minden csak nem látványos hogy a játék egy részét a periferiális látásom nézi...
-
Hanok
senior tag
válasz
bélanéni
üzenetére
Nálam volt egy LG 27GS95QE ami ugye matt Woled, és bár a TextClarity sokat javult a 4. generációban állítólag viszont az hogy ez a réteg ami rajta van változott vagy sem azt nem tudom de nekem egy állandó fókuszálási kényszert csinált a szemembe egyszerűen azt éreztem hogy nem tudok úgy fókuszálni a szövegre hogy az tiszta legyen. El kellett állnom az Oázisba a vásárlástól, úgy hogy buktam a kalibrálást meg a pixel garit. árban.
4 oled monitor járt nálam de végül siker sztori lett a vége, [MO27U2]. Nekem a 32 col nagy volt nem akartam így a 4k 27" Tandem QD-lett a befutó. Bár ez nem a te preferenciádnak megfelelő de ez a monitor elképesztő. Olyan képe van 166PPI-vel...
mind a szöveg mind a játékok..álom ez a panel..
Mindenkinek csak ajánlani tudom.. -
Hanok
senior tag
Ha már így megy a tartókaros elmélkedés, valakinek van arra opciója ha nekem az asztal lapom faltól falig van és a klasszikus értelemben nem tudom felrakni csak átmenő csavarral de szeretném hogy azon az egy megfúrt részen lefussanak a kábelek az asztal alá akkor milyen opciók lehetnek? Nézegetem itt a lehetőségeket de egyenlőre csak olyan megoldást találtam amihez kell flex is..
-
Hanok
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
Köszi az infót.
#2232koxx: Ezzel nincs probléma, mert a MacType meg az egyéb finomhangolásokkal kb. jobb a clarity-je mint az MSI-nek volt gyárilag, nagyon sokat lehet a gyárin javítani. Nyilván a WOLED gyári az instant kuka annyira zavaró. Nekem nagy a 32 ilyen távolságból, próbáltam de zavar hogy bizonyos játékoknál nem látom be a teret mozgatni kell hozzá a fejemet illetve 5070ti-al a 4k azért eléggé kompromisszumos tud lenni néha..A jövőben meg még jobban talán.
#2233Csandi: Lehet az én szememmel van baj de a feleségem is mondta úgy hogy meg sem említettem neki hogy azt érzi hogy a szemével nem tud megfelelően ráfókuszálni a szövegre. Fiatalabb is és jobb is a szeme..
Igen a redditet végigbújtam, de pont ezért is mertem bevállalni mert a sok panasz mellett sokan azt írták hogy teljesen jó a matt. Ezért is nehéz most eldöntenem, hogy a woled/qd-led eltérés a matt vagy én magam vagyok a probléma..
Én amúgy fogadnék vendéget hogy megmutassam de egy 5 hónapossal otthon ez most egy kicsit macerás lenne..
Néha még én is alig merek hazamenni.. 
Tandemes dolgokat láttam már, meg mindent megnéztem ami felkerült eddig, lehet hogy jó alternatíva lesz nem tudom még.. 3 hónap az most sok monitor nélkül. -
Hanok
senior tag
Visszatértem pár gondolattal, sajnos nem értem a végére a dolgoknak.
Megrendeltem az MSI 271QP-t, miután megjött sajnos lett benne egy függőleges pixelcsík hiba kb. az első napon így elálltam a vásárlástól mert nem szerettem volna arra várni hogy egy új monitort panel cserével kapjak vissza. Azért pár órát ment és arra a következtetésre jutottam hogy annyira fényes a felülete hogy ez engem nagyon zavar, annak ellenére hogy egy viszonylag sötét szobában ülök még nappal is. A képe és a színek nagyon magával ragadó kifejezetten tetszik. Gondoltam hogy feltehetőleg nekem a matt bevonat jobb lenne ezért rendeltem egy nem QD-LED LG-t 27GS95QE-t. Összességében nagyon nagyon tetszik a monitor, dizájnba is nagyon jó illik a LG UltraGear GP-9 soundbaromhoz a V alaku talp, kellemes az ambient light is. Talán színekben kicsit elmarad a QD-tól ahogy azt írják is de azért messzemenőkig szép itt is a látvány bármi máshoz képest. Sokat állítgattam mactype, élesség, fényerő (sikerült a legjobb spotot belőni, szépek a betűk is) de valahogy van egy olyan érzése a szememnek szöveges olvasásnál mintha állandóan fókuszálnia kellene és most nem tudom eldönteni hogy ez a matt felület miatt van vagy a más fajta OLED technológia miatt. Egyszerűen káprázik a szemem olvasás közben. Az MSI-nél nem éreztem ezt de ugye ott a bevonat is más volt. Szóval elbizonytalanodtam minden tekintetben...
Gondolom a következő lépés a samsung g6 lenne csak nem tudom a matt zavar ennyire olvasásnál...Esetleg ötlet még ezen kívül?
Az ezüst nem a szívem csücske... -
Hanok
senior tag
Köszi mindenkinek a támogatást, megrendeltem az MSI-t meg az egy év +garit 15k ért. Talán a váltásnál jól fog jönni az a plusz egy év ha esetleg eladnám. Bár ez itt valamilyen fura biztosítás címen megy, gondolom ez egy Konzolvilágos általános bizti.
-
Hanok
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
Köszi, itt ebben az esetben az LG-re is van 3 év Oázisba értéktől függetlenül, illetve megkérdeztem és a beégésre is él elvileg a gariancia. Egyébként nyilván 25 ezret ez a felállás megér amit írtál.
#2140deathcrow42: Hmm..felkeltette az érdeklődésem
Sok mindent azért nem találok róla de még kutakodom. Viszont árban nagyon megnyerő ha hozza ugyanazt mint a drágább társai. -
Hanok
senior tag
Sziasztok!
Tudom hogy nem feltétlen ajánlós a topic igazából csak az érdekelne hogy 250k környékén van-e jobb deal most. Tervezek egy 27" es 1440p-s OLED monitort venni. 32 colos monitor nekem nagyon nagy 50-60 centiről, a 27" 4k meg már túl van a pénzügyi kereten meg nem is tudom mennyire jó ötlet ha vegyes a felhasználás nem csak játék hanem munka is. A választásom ami belefér a büdzsébe és szimpatikus az a LG27GS95QE. Van sejtésem arról hogy ti valószínűleg nem ajánlanátok ezt ezért is dobtam be hátha van valami kihagyhatatlan ajánlat olyan 250-ig..
Új hozzászólás Aktív témák
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Méretes és széles gaming monitorral bővült az MSI kínálata
- Bittorrent topik
- Sorozatok
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Órával és fülhallgatóval is készül a Xiaomi karácsonyra
- Steam Deck
- Nintendo Switch
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- További aktív témák...
- Kifogástalan (első tulaj) AOC C24G1 1080p 144hz VA
- Újszerű Samsung IPS monitor, Emelhető-Forgatható, 2xHDMI, DP, Joystick
- ASUS Eye Care VA249HG 23,8 IPS LED Monitor eladó! Több darab!
- új PHILIPS OLED 27M2N8500 27" QHD OLED / 240Hz gamer monitor Garis
- MSI MAG 322UPF 32 Inch 4K Gaming Monitor - UHD 3840 x 2160, Rapid IPS, 160 Hz, 1 ms, 16: 9, HDR 400
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mind a szöveg mind a játékok..álom ez a panel..
Mindenkinek csak ajánlani tudom..
Én amúgy fogadnék vendéget hogy megmutassam de egy 5 hónapossal otthon ez most egy kicsit macerás lenne.. 
Sok mindent azért nem találok róla de még kutakodom. Viszont árban nagyon megnyerő ha hozza ugyanazt mint a drágább társai.
Skynet258