- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
"To be honest, we still found the user experience of this new G80SD screen confusing and frustrating. We are trying not to be overly negative about this area, but even as someone who uses and tests hundreds of different monitors, it was really quite painful to use the menus and software on this screen still."
Személy szerint még pol korrektnek is gondolom amit írtak. Bődületesen rossz a G8on (is) futó SW.Hamár: 240hz mellett ki tudod kapcsolni az adaptiv syncet? Ha beállítom 240hzre és utána kikapcsolom az adaptive syncet azonnal visszavált 120hzra. És fordítva is. Nincs olyan, hogy 240hz és kikapcsolt adaptive sync.
-
4264adam
veterán
Nem vitatkozunk mi, eszmét cserélünk.
Lehetséges, hogy így van.
Amit tudok hogy a marketinges reklámanyag szerint hegesztették a védelmet tovább a 2.5 és 3th genen és a pixel elrendezést igazán.
Védelem alá értik a burkolat alatti hűtés variálást is, fejletteb A.I (IntelliSense AI 2.0) proci a HUD és statikus tartalom érzékelésre a megjelenítőn. Más algoritmus a pixel refresh.
240Hz az már 2.5th gen 34"-ban
2025:
2025:
- Színek hegesztése
- Nagyobb PPI sűrüség
- Kicsit magasabb gényerő és sprektális fényerő növelés
- Bivaj bemutatása 500Hz-es elektronikával.Nem nagyléptékű már a változás
-
Novver
senior tag
Előtte ülök, gyorsan összelegóztuk késő délután a cuccokat csak hogy megnézzem milyen az összhatás és hogy tényleg pixelhiba nélkül érkezett-e a monitor. Még rajta hagytam a védőfóliát, de így is gyönyörű a képe. Nekem sincs bajom a betűkkel, a látásom tökéletes, minden gyönyörű, és ezek a feketék... ajh <3 Én is beraktam mellé a C32HG70-et, hát ég és föld.
Majd ha jön az új gép jövő hónapban akkor kap egy épkézláb kábelmenedzsmentet, addig tapasztalok és élvezem a hatalmas asztalt és monitort
Majd a hogyan néznek ki a gépeink topicban ahogy ígértem, posztolom a folyamatot, de nagyon tetszik ez a letisztult minden.
Fényerőt én is feltoltam 40-re, nekem így kényelmes és így olyan mint amit megszoktam.
Frissítés megvolt. Bejelentkeztem, smartthingsen szépen becsekkolt a nappaliba. Egyedül ezt a http://smsng.co/esb popupot nem értem, valami 32 bites programot akarna telepíteni de nem tetszik neki a 64es win.
HDR 10+ Gaming beállítás nálam ALAP. Windowsban eddig nem toleráltam.
Ha van még tipped és ötleted, szívesen fogadom -
Novver
senior tag
-
karacka01
lelkes újonc
Szia!
Bocsi... Erről beszélgettek:
https://oaziscomputer.hu/termek/33493/samsung-odyssey-oled-g8-g85sd---ls34dg850suxduAmúgy hogy lehet hogy a DG jóval olcsóbb, mint a BG?? Mitől jobb az egyik a másiknál?
https://oaziscomputer.hu/termek/26362/samsung-odyssey-oled-g8-s34bg850su-ls34bg850suxen
-
Novver
senior tag
Nem volt raktáron, így megrendeltem, de nem is baj, úgyis csak csütörtökön és pénteken érkezik minden más is. (IKEA, Ergotron LX PRO, amazonos kábeltálca, etc)
Takarítani a srácok javasolták a mikroszálas kendőt illetve az oázisos tisztítófolyadékot, de láttam itt leginkább meg amúgy redditen is a desztvízre voksoltok egy normális kendővel. Egyik eladósrác bevallása szerint neki a BG van, Glossy, és az oázisos cuccokkal takarítja és nem karcolódik.
Mi a kommuna javaslata?
Nyilván ne köpködjem meg fogdossam össze, ez sima -
Novver
senior tag
Ragaszkodni nem, de istentelenül megtetszett az ultrawide az utóbbi pár hónapban, pedig nagyon ódzkodtam tőle. Illetve mindenképpen szeretnék OLED-re váltani. Leszűkítettem a kört a G8 34"-re illetve az új 32"-es, 2025-ös G8-ra.
Csakis a DG, matt és full size portok. <3 Más diffi asszem nincs.
-
Skynet258
Topikgazda
A tiéd az ilyen hibrid, a hagyományos monitor lekapcsol ha nem kap jelet és megy standby-ba. A tévék és a hibrid monitorok is elmennek standby-ba egy idő után, csak ott valamiért ráhagynak többet (mittomén gondolják most befejezted a GTA V-öt aztán mész barátok köztöt nézni a tévében, hogy levezesd a tombolást).
A távirányítón lévő off gomb az = standby. A monitoron lévő off gomb/joystick/kutyafüle meg hard power off, szóval bedugva be van de áramot nem kap, így nem tud futni sem a pixel cleaning a háttérben.
Egy szó mint száz, szerintem is teljesen felesleges manuálisan kapcsolni ezeket a cuccokat, ami megoldja magától, hogy lekapcsol standby-ba, annak hagyni kell, hogy magától csinálja. Sem energiát sem élettartamot nem lehet ezzel mérhető mennyiségben spórolni. Plusz OLED monitort vettünk x százezerért, ne már spórolni akarunk bármi ilyesmin.Nem azt mondom védjük a fákat, hódokat meg mindent, meg ne szórjunk ki az ablakon fölöslegesen pénzt, de ennek konkrétan semmi értelme, mert kb zéró impact-je van.
-
-
Hegyirabló
veterán
Igen-igen, mindenki téved! Csak a marketingje jó az Asusnak, egyébként rakás szarokat gyárt.
Bár... most jut eszembe például, hogy az X és B szériás alaplapok BIOS-ában van egy bug. Az Asus kiadott rá javítást, míg a többi alaplapgyártó nem. El sem ismerik a hibát.
https://www.reddit.com/r/gigabyte/comments/1g9tdtx/comment/mkc5hdg/?context=3
-
-
4264adam
veterán
ebben az esetben a 2-3 óra használat közötti maradék 21 órában teszi meg. És ezért nem kapsz infót, hogy sikerült.
nekem többet megy használatba naponta, így napközben kapom az üzeneteket hogy nem ment végig. Pl: kávéfőzés / bolt / 15 percre elugrok valahova, vagy otthagyom a gépet: a háttérben csinál valamit, de nem kell a monitor előtt lennem.
Windows úgy van beállítva, hogy 5 perc után ne adjon ki jelet. --> ezért látom naponta sokszor megjelenni az üzenetet, hogy nem sikerült
-
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
Olyan nincs hogy soha nem csinálja. 4 óra használat után akarja megtenni ha nem kap jelet --> standby mode
Ha ebben a standby időtartamban végzett --> nem kapsz üzenetet
Ha ebben a standby időtartamban nem végzett --> kapsz üzenetetNekem már 2 alkalommal volt középen fehér csík végig futva visszamaradva vertikálisan (ncore szürke hátterén látszott). 2db windows ablak fehér széle egymás mellett --> kézzel nyomtam rá a frissítésre és minden probléma megoldódott.
Ismerős is ez a jelenség az LG A2 és C2 TV-k után.
-
Mikor kikapcsolom a gépet, és kikapcsol a monitor is (g6) de a hátulján tovább világít a led, akkor tudom hogy optimalizál, és kb fél óráig csinálja, majd kikapcsol a led is. Viszont ha bekapcsolom befejezés előtt akkor írja hogy nem fejeződött be. Őszintén szólva, jobb lenne ha nem is adna infót ezzel kapcsolatban, minek? Csak összezavarja és aggodalmaskodik az ember, majd csinálja ha van ideje, meg akarja
-
Csandi
őstag
Ez nem fake frame.. natívban írtam amit írtam. Ezek kompetitív multis játékok, nem sztori gamek. Azokkal nem igazán játszom. Nem is használnék frame gent amúgy sem.
A Destiny az egyedüli kivétel mert az egy mmofps looter shooter, de most az új gépen 1440p-ben az is 300fps körül fut ultrán. -
4264adam
veterán
Nem azért kell mert szinkronizálni akarod a GPU képkocka számmal.
Ha kipróbálsz 360Hz-et és G-sync-et akkor szinte ugyanazt fogod tapasztalni mind a kettő fluid marad. Mindegy a 360Hz-en hogy most 180FPS-et rakok ki vagy beesik 73-ra. Fluid végig.
Ugye én Fallout4-et nyomok 430 moddal és a játék motorja sokszor bezuhan ennél nagyobb értékeket is. 40-50FPS-re is droppolok, G-sync-el van VRR Flicker, fix 360Hz-en ez a gond megszűnik és szintén fluid marad.
Nem kell az 500Hz, de a 2025 modellek áprilisban már ezzel érkeznek. Ez van. És árban ugyanaz 300-400k között nyitnak.
-
4264adam
veterán
4 óra után ha nincs jel elindítja, ha végig megy nem ír üzenetet ha nem sikerül neki akkor jelzi
Ha pedig éjszaka letudja akkor nem ír üzenetet egyszerűen végig futott jól.Kezzel is érdemes indítani hetente.
Nekem 1 alkalommal volt fehér csík közepén , kézzel elindítottam es minden jó azóta is
LG C2 is egyszer csinált ilyet nem kell megijedni tőle
-
4264adam
veterán
Csinálja a pixel refresht. Csak automata modeban nem írja ki ha végzett. Két esetben kapsz üzenetet:
- végig ment a kézi indítás
- Automata nem tudott végezni mert nem volt 30 perc készenlétbeQ80 felett az a távirányító van igen és USB-C is töltheted. Napelem nem sokat ér legalábbis nekem QN91-nél lemerült.
neked eleve tv funkciós monitor vannekem a G6 csak monitor
-
4264adam
veterán
Samsung G8 és G6 aktív a pixel shifting ezért nem tölti ki a rendelkezésre álló panel méretet a kép ha használod .
Észre is veszem ahogy utaztatja a képet.
Minden 4 óra használat után automatikusan próbálja indítani a pixel Refresh-t ha nem kap jelet. De éjszaka lefut amikor nem használod
legalábbis nálam 5 perc inaktivitás után nem adok jelet de ha vissza ülök szegény monitor jelzi hogy elkezdte csak nem ért végig.
-
Skynet258
Topikgazda
Én az előző monitorról egy régi bankkártyával szedtem le, én is utólagos kétoldalút használtam (de valami olyat amit 10cm/3kg teherbírású, az volt itthon
). Megküzdöttem vele én is, de a bankkártyával megtoltam a ragacsot és szépen elvált, asszem kétszer költöztem már át vele, már rutinból ment.
Ezzel együtt az új monitorra valami egész kis csíkban tervezem rárakni a kétoldalút, tartanak mint az állat, felesleges telibe rakni a fémlapokat, nincs rajtuk akkora súly.A vékony OLED-nél már nem szívesen vetném be a bankkártyát, vagy legalábbis minimális erővel használnám...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Synology NAS
- Matematika topic
- Tőzsde és gazdaság
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- LG 38WR85QC-W 38" UltraWide Nano IPS Élmény, 144Hz-el és 1ms válaszidővel!
- LG 34 34WQ75X-B UltraWide WQHD Ívelt Monitor Több, mint kijelző! AMD FreeSync / HDR /IPS Panel
- LG 27GL850-B monitor eladó!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest