- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Megy a levesbe az LCD-s Steam Deck
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
tényleg cserélik gariba a beégés miatt? idén áprilisi ipon vásárlás
rendesen zavar. érdekes hogy eddig fel sem tűnt, most meg hirtelen mindig látom..pedig nem is keresem.. lehet most változott annyit kontraszt, hogy már hirtelen látni lehet
videón pl. rendesen látszik a tálca, meg az osztott képernyő, hogy sötétebb a szín az egyik oldalon mint a másikon
próbálok olvasgatni, de nem sok panasz van erre. régen a telefonoknál mennyi volt, de azokat sosem égettem be, még a pentile matrixosokat sem

lehet még ráeresztek egy panel refresht, hátha csinál valamit
-
szmester
csendes tag
Én is visszaküldöm, csak azt nem tudom, hogy érdemes e másik példányra vadásznom, mert egyébként minden más rendben lenne vele. A reddit tele van panasszal vele kapcsolatban egyébként. Lehet nem túl kiforrott még ez a panel.
Egyébként nekem kb 90%-ban jó tapasztalatom volt eddig az alzás bontott termékekkel. Tudom, a monitor kényes dolog, de csak bontottként volt elérhető, úgyhogy gondoltam szerencsét próbálok. Úgy tűnik nem jött be.
-
-Ben-
veterán
Azt tapasztalom, hogy minél újabb kijelzővel szerelt monitort/telefont/laptopot használok, annál rosszabb. Pl. az Apple féle laptopok kegyetlen szemszárazságot okoznak és képtelen vagyok azokat 30-40 percnél tovább használni. IPS/MiniLED kijelzőket már nem is próbálok ki, mert rengeteg járt nálam és egyik sem volt jó. A legrosszabb a Dell P2419H monitor volt, ami padlóra küldött 10 perc alatt…
Nyilván velem (is) van a probléma, de azért az furcsa, hogy pl. egy iPhone 13 Próval semmi gondom nincs, viszont a 16 vagy 17 Pro szinte használhatatlan számomra.
A monitorok esetében is hasonló a helyzet, de azt tapasztaltam, hogy az OLED monitorokkal jobban boldogulok… A szemüvegem egyébként rendben van.
(A PWM valószínűleg probléma nálam is….) -
4264adam
nagyúr
sok minderől posztolnak Reddit-en, írták QD-vel kezdtek majd WOLED és a gond megszűnt. Ezek voltak többen, van aki fordítva
Szerintem meg egyszerűen ez volt a háttérben:
nagyon sötét szoba + max fényerő használat --> baró élmény csak a szemnek túl erőteljes és hamar elfárad. -
4264adam
nagyúr
Észrefogod venni amikor az alacsony FPS-ed magas frametime értéke gyorsabban frissül egy magas Hz-es monitoron.
Nem akkor van gondunk ha van x>90FPS, hanem pl: 40FPS fixen Fallout 4 Boston területe és ez a magas frametime sokszor frissül, érezni fogod hogy fluidabb a tartós alacsony FPS is.
-
ftamas0201
senior tag
.. és a többiek.
Köszönöm szépen Nektek, meggyőztetek valószínűleg, karácsonyra (most
) meglepem magam úgy érzem egy ilyennel akkor. Még egy kérdés a fényerő. Hogy is kell ezt a parát elképzelni, mert olvasom, hogy van vele. én az oled TV-t 50 háttérvilágítással használom, bőven elég még világos szobában is számomra, sötétben meg pláne, lcd monitorom most 44-es fényerőszinten megy, ezeknél az oled monitoroknál ahogy olvasom a panel és a rétegek miatt kevesebb, de ez nem lesz nálam gond az előző infok alapján lehet ezt valahogy következtetni?
Illetve tényleg a text kérdés, hogy olvasás közben nagyon zavaró lesz-e, kb 80 cm-re vagyok a monitortól én általában, szemem fülem érzékeny az biztos, ez egy nagy defektem
Ja és ha már kérdések, én nem igen voltam samsung panel párti, és ha jól olvasom és tájékozódom a QD-OLED technológia a Samsungé, a WOLED pedig az LG-é. elég jelentősek a különbségek ahogy nézem, főleg hogy egyik fehérből állít elő rétegekkel színeket (nagyon sarkosan fogalmazva) másik kékből quantum dot technikával (jelentsen is ez bármit). Nos józan paraszti eszemmel ugye a kék fény általában a szemnek a legrosszabb, nyilván itt azért van egy rakás réteg meg fényvezérlés és stb, de akkor ez nem okoz problémát hosszabb távon a szemünkkel?
Nem kötekvésből teszem ezeket a kérdéseket, csak szeretem megismerni a technológiákat amiket használni szeretnék, és alapból is ilyen beállítottságú vagyok, hogy szeretem megismerni az újdonságokat, tájékozódni stb..
-
4264adam
nagyúr
Tekintsük már az OLED-et is, mint minden más új terméket teljes garanciával rendelkező termékként.
nagy valószínűséggel nem lesz normális felhasználás mellett beégés de lehetséges technológia miatt, a mostani belső égésű motor szelepnél koxolodik mert direkt befecskendezős, ez van. Használjuk megvesszük továbbadjuk.
Garancia idő alatt nem kell törődni vele de sokat segít ha nem max fényerőn megy,
az SDR Auto HDR-ben pedig az ha oda lett állítva mert nincs metaadat
SDR anyag legyen SDR
HDR metaadatos ott a fenyero is folyamatosan változik nem minden pixel max fényerőn van. -
-
4264adam
nagyúr
Ez csak féligazság.
CP2077-ben annyi változás történt, hogy 130-170FPS helyett lett 80-120FPS. Nem észrevehető 240-360Hz monitoron.
Fallout4: Mind a két felbontáson fix 180FPS5070TI 340k
Mondjuk úgy hogy attól függ mivel játszunk és mi az elvárt minimum FPS.
Ha ezek jól be vannak lőve akkor nem érhet meglepetés. -
HEAHEA
aktív tag
-
Skynet258
Topikgazda
Van egy AutoActions nevű progi is amúgy, ha kicsit automatizálni akarod a dolgot; megadod, hogy egy adott program/játék indításánál kapcsoljon be a HDR mód, amikor kilépsz akkor meg kapcsoljon vissza SDR-be. Egy időben használtam, most ránéztem és csinálja szépen a dolgát.
-
-
-
szasanyi
félisten
Azt mondd már meg lécci, hogy van-e FW frissítési lehetőség azon a típuson! Ez elég fontos lenne, ezért érdekel és ugyanaz vonatkozik minden QP jelzésű típusra (mérettől, évjárattól függetlenü). Köszi
4264adam: az Alza-n 300k-ért valóban volt, de sosem láttam 250k-ért (esetleg a 27" 1440p változata, az valóban).
-
F-ECT$
titán
No megjött az MSI 271QP QD-OLED X24. Céges vásárlás volt, a Konzolvilág így is 2 év garit adott rá (199k volt az ára). Az MSI oldalán ellenőrizve 3 évet ír, de hogy ez érvényesíthető lenne-e valahol, az passz. Illetve küldött a Konzolvilág egy emailt, hogy 15e Ft-ért még vehetek +1 év garit a következő 180 napban.
-
4264adam
nagyúr
talán a gyártói garancia nem tesz különbséget cég / magán között. De az ársávos törvény miatt biztosan 2 évet kapsz rá mert 250k alatti a konzolvilágnál.
Az alza egyébként cégnek is megadja a 2/3 év garanciát vagy visszaküldést. VGA-val próbáltuk ki. De szintén az ársávot kell figyelembe venni!
-
4264adam
nagyúr
ha a nevemre keresel a "milyen monitort vegyek topikban" sok írást fogsz tőlem látni.
IPS: [LG UltraGear 27GS85Q-B ] 91k
-
4264adam
nagyúr
200k környékén HA-n is megjelennek a 3th genes 360Hz-es Samsung G6-ok. 27" 1440p
inkább azt venném mint az AOC 120k-t. Február előtt pont nekem is az az AOC volt és most a G6.
VA helyett a Vivid szerű LG féle NanoIPS-t venném 100k alatt 200Hz 27" 1440p.
Az AOC VA széleken a színek fakulni fognak és zavarni tud.
-
Csandi
addikt
Amúgy most pont olcsók a VGA-k. Pár hónapja 570-ért vettem 5080-at, most 450 ugyanaz. 5070 Ti meg van 400 alatt is.
Monitorból szerintem neked is akkor a kuponozott Samsung a legjobb választás mint sokaknak, azt adam majd becopyzza megint, hogy mit hogy kell, ezerszer leirta már

Új hozzászólás Aktív témák
- Asus T.U.F gaming monitor 34"
- MSI MAG 322UPF 32 Inch 4K Gaming Monitor - UHD 3840 x 2160, Rapid IPS, 160 Hz, 1 ms, 16: 9, HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Asus VG27AQL3A 27 180Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS 27' 100Hz
- Fujitsu 27" B27-8 TE Full HD 1920x1080 hófehér monitor állítható magasság, PIVOT, HDMI számla + gar
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- PLAYLAND Wasser-Parcours játék 3+
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nyilván velem (is) van a probléma, de azért az furcsa, hogy pl. egy iPhone 13 Próval semmi gondom nincs, viszont a 16 vagy 17 Pro szinte használhatatlan számomra.
A monitorok esetében is hasonló a helyzet, de azt tapasztaltam, hogy az OLED monitorokkal jobban boldogulok… A szemüvegem egyébként rendben van.

nagyon jónak hangzik ebben az esetben. Bíztató dolgok történnek akkor most ami az árazásokat illet. Előző genben bőven 300k+ volt a nyitó ár 27" méretben is.
Skynet258