-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
emiki6
veterán
Úgy értem, hogy a framegen célja egyezik meg a motiun blur-ével: a kép folyamatosságát próbálja javítani, nem a mozgásélességet. Talán sikerül utóbbit is javítani, de gondolom tesz bele artifact-eket is.
Aztán lehet, hogy csak előítéletes vagyok.Hogy érted, hogy a DLSS quality jobb, mint a natív? A quality alacsonyabb felbontásról skáláz, a natív meg a TAA-s? Annál tudom, hogy jobb, de létezik DLSS native is (és az mégjobb), nem?
-
Amit boltban árulnak "desztillált víz"-ként, az szinte mindig ioncserélt víz. Mindkettő tiszta, a desztillált víz "laboratóriumi" körülmények között szükséges, elvileg monitor tisztításhoz bőven elég az ioncserélt, mert abban sincs már semmi, ami vízkövet vagy foltot hagyna.
Megvárom mindenképp az új generációs matt Gigabyte monitort. A TFTCentral úgy ítélte meg, hogy az RWBG --> RGWB elrendezés-váltás sokat javított a szöveg olvashatóságon
-
szasanyi
félisten
Akkor is aprók a pixelek. Koromnál fogva sajnos már nincs meg az éleslátás képessége bár szemmankóval kompenzálok. De kortól függetlenül is lehet hasonló látása bárkinek, amikor is nem lesz jó a 27" 4K-val. Ráadásul ha nincs korlátozva a monitor méretei miatt akkor a 32" 4K monitor jobb opció (ráadásul nem jelentős vagy éppen azonos áron, ahol a 4K részletessége is látványosabb a nagyobb méret miatt).
Egy dolog egészen biztos: azzal senki sem téved, ha saját maga megnézi mi jó a szemének és mi az ami nem. -
Media Markt és egyéb áruházakban már láttam több tucat OLED-et. Az arra kiélezett OLED 4K videokkal gyönyörű. Viszont a bátyámnak OLED TV-je van, szerintem a jobbik fajtából, átlagos fogyasztásra szánt HD/FHD/4K műsorokkal alig vettem észre, hogy nem hagyományos LED/LCD. Ezt őszintén mondom. Viszont monitornál gaming alatt biztos vagyok benne, hogy akár látványos is lehet a különbség, adott helyzetekben.
Sajnos nekem nagyon fontos a szövegek megfelelő olvashatósága, mert programozó vagyok. Ha megjelent a monitor az ALZA-n, megveszem és 1-2 órányi használat után beszámolok itt, milyennek látomHátha másnak is tanulságos lehet, aki ugyancsak nem kizárólag gamingra, film nézésre használja. Bízom benne, hogy f*sza lesz
-
-
Pontosan ezt a két fajta, szögesen ellentétes véleményt találom minden fórumon: #2538 és #2539
Ezért kell kipróbálnom. Nem számítok olyan tűélesre, mint a mostani 27" IPS-emen, amin ez a része a képnek szerintem 100/100. Elég ha csak közelíti. De ha zavaróan gyenge lesz az olvashatóság, az gáz és számomra kizáró ok
-
Jelenleg matt 240Hz-es IPS-em van. Amivel tökéletesen elégedett vagyok, csak az OLED váltás már egy ideje foglalkoztat
ALZA-tól fogom venni. Egyetlen dolog érdekel, hogy a szövegek olvashatósága mennyivel rosszabb / kényelmetlenebb. Mert a szebb színek és szebb fekete fantasztikus, de ha pl nem lehet rajta szöveget szerkeszteni, csak fejfájás mellett, akkor azért az nem jó kompromisszum. De mindenképp meg fogom venni, máshogy nem derül ki. ALZA-n az elállás 2 kattintás, ha nagyon nem jön be ez a része.
-
4264adam
veterán
-
Skynet258
Topikgazda
Ha inogna meg mozogna már az első nap kivágtam volna.
De amúgy az Alza pont az a hely ahova simán vissza lehet vinni a cuccokat és nem ugrálnak semmin, szóval mindenkinek javaslom a kipróbálását, mielőtt kétszer-háromszor annyit költ karra. Ez is gázrugós amúgy, nekem legalábbis ez van. -
ForRedGlory
félisten
Ha van rá pénzed: ASUS ROG Ergo
Alig drágább, mint amit linkeltél, de akkor már ASUS monitorhoz ASUS tartüó legyen.
-
-
dom1n0
őstag
Szerintem nagyon elszigetelt eseteket nem szamitva nem.
En eddig VR-ban tudtam kinoni a 16gb vramot, semmi massal pedig ugye az 5090-nel jatszik a 4k + minden ultrara haleg.
VR-ba viszont boven keves tud lenni, viszont ahogy Garsza os irja, ott az ereje is keves lenne mar szerintem is, elvezhetetlen lenne az fps. -
dom1n0
őstag
En 4080-rol jottem 5090-re, nagyon eros kompromisszumokkal a 4k 4080 is jatszhato volt, Cyberpunk se futott veszesen rosszul DLSS-el, homalyosabb volt meg persze kevesebb fps, sok minden medium.
Stalker is elfutott egesz szepen, de nyilvan mas foci volt.
Modern UnrealEngines gamek ala kellhet szerintem mar az 5080-5090. -
emiki6
veterán
Nem igazán tér el tulajdonságilag az etanol és az izopropanol, mindkettő jól működik. Különbség annyi, hogy az egyik, az etanol ugye tudatmódosító szer és nagy örömmel fogyasztják az emberek, ezért drágább, nagyobb rajta az adó, vigyáznak, hogy alkesz ne jusson hozzá és ne lehessen italgyártásra használni, ha nem arra szánták.
Az izopropil alkohol azért ennyire népszerű, mert ugyanazt tudja, de hozzáférhetőbb, nincs annyira szabályozva. Mindenesetre mindkettőt denaturálják, hogy az alkesz ne igya meg.
Apád jól mondja. Én az Alkoneket akartam is említeni, azt szoktam lemosónak használni (oledet még nem takarítottam vele). Abban van etil, izopropil és terc-butil alkohol. Mindenesetre mindegyik elpárolog, hasonlóan viselkednek.
-
Egy dolgot jegyezzetek meg: acetonnal (körömlakk-lemosó) semmilyen műanyagot ne próbáljatok lemosni, mert az mindenbe beleharap.
-
Na ezt elmentem mindenesetre jól jöhet.
Amit adnak hozzá gyárilag tölrőkendőt az jó egyébként első körben azzal próbálkozz minden nélkül nekem eddig bevált de csak port hozza le zsír ellen nem lesz elég szerintem.
[link] Nekem ebből a videóból van az infó.Mindenesetre a QD-Oled extrém sérülékeny ablak tisztítóval semmiképpen ne menj neki. Van pár poszt redditen, hogy leszedték róla a felső felüleletet onnan kezdve gatter semmit nem tudsz kezdeni vele.
Mindenképpen várd meg amíg kihűl erre is figyelj.
Illetve ne nyomd rá erősen mert pik-pakk megkarcolja.
Itt nemrég láttam posztolt valaki garanciába összekarcolták neki ránézésre az is QD-oled volt.Használtan vetted ?
Alternatív megoldás lehet, hogy nem tisztítod mert ha be van kapcsolva nem látszik ha meg ki van kapcsolva akkor ne nézegesd
-
Szerintem QD-oledhez nem lesz jó a desztvíz. Csak szétkened rajta a zsírt és ilyen kékes árnyalata lesz. Samsung qd-oledhez több helyen is a 70% os isopropy alkoholt írják. Persze itthon nem kapni sehol szóval kipróbálni nem tudom.
27" ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM -em van de már előre félek tőle mi lesz ha takarítani kéne.Első oled tv m Samsung QD-oled volt azon csak rontott a desztvíz.
Minden más TV -n vagy monitoron ami matt vagy nem QD-oled volt simán elég/jó volt a nedves mikroszálas kendő valóban.
A monitor leírása is jó mert csak simán átmásolják a szöveget a manuálba a régi monitorokról hogy sima desztvíz + puha rongy meg húzd ki a monitort. De sajnos nem elég.
Ha van valakinek tapasztalata QD-oled monitorral ne tartsa magában.
-
Atish19
őstag
[link] Én ezt használom. Ph semleges és minden mentes cucc direkt kijelzőkre. Igaz autóipari felhasználásra szánták, de tökéletes TV, telefon és monitorhoz is. Puha mikroszálasra szoktam fújni csak keveset (nem közvetlen a felületre) és azzal óvatosan megtisztítom. Köpködéshez nálam mondjuk messze van a monitor, de óvatlan tüsszentés utáni rászáradt végterméket szépen eltávolította már több alkalommal sérülés és foltmentesen.
Természetesen csak saját felelősségre. -
-
-
Skynet258
Topikgazda
-
Scrub daddy mikroszálas törlő és desztvíz. Miért lenne zsír a monitoron? nem nyúlkálunk hozzá kézzel. Por lehet rajta meg apró foltok. Nálam eddig bevált.
-
emiki6
veterán
Na én meg azt látom, hogy a 9070xt 20%-kal olcsóbb, de 1440p-ben kb egy kategória (ha a feature-ök es támogatottság nem ér meg 20% felárat). 4k-ban picit már jobb. Itt, Magyarországon a 5070ti túlárazott. Rt-re a 5070ti is kópium gondolom.
Vannak persze helyek, ahol a 5070ti az olcsóbb, ott meg az éri meg.
-
-
dom1n0
őstag
Én elég sokat PUBG-tam régen (3200 óra ment bele..
), de most 240fps/hz-en 4k-an újra kedvet kaptam és megyek napi pár kört szabadidőmben.
De nyilván egy Oblivion Remaster 4k-ban ultrán úgy néz ki, hogy ledobom a hajam tőle, pedig kb. 30+ éve játszok , már láttam elég sok mindent azért -
emiki6
veterán
Az 5070 ti 4k kártya. Az, hogy neked kevés az egy masik téma.
szasanyi: sokáig a lélekteni határom egy vga-ra 100k volt, nemrég kezdtem el kitolni, mikor realizáltam, hogy megváltozott a világ. Mostmár 300k környékén van. Szerintem már az 5070ti is abszurd drága és azért én sem budget pc-ben gondolkodom már.
-
Garsza
veterán
Ezen kár vitatkozni sose lesz ebben eggyetértés. Mindenkinek más az igénye. Van ezerféle játék. Van ahol elég egy adott kártya akár 8k -ra is van ahol még az 5090 is kevés 2k is. Van akinek 60FPS is elég van akinek 500 kell. Ez egyszerűén egyén és játék függő mi mire elég. V
-
-
-
27"/4K-n biztosan brutál éles lesz a kép, nem probléma már a text clarity. Ugyanakkor 27"-re sztem inkább a wqhd optimális, 32"/4K valahogy jobb opció. Nekem most volt 1 éves a Giga FO32U2-m, ha tehetném akkor MSI-t vennék perpill a magasabb PD miatt, de másban nem hinném, hogy akkora előrelépés. A ROG nekem mindig is túlárazott volt, semmi olyat nem nyújt ami megérné az extra felárat.
-
F-ECT$
titán
A vga-k a pár hónappal korábbi árhoz képest tényleg olcsóbbak, de azért olcsónak nem mondanám őket. Persze, aki PC-n akar játszani, az úgyis megveszi, de nekem ez csak másodlagos platform lenne, azért meg sok akár csak egy 5070 Ti-t is venni 400k körül. (Nem is beszélve arról, hogy egy játékra épített gép esetén az egyéb alkatrészekből is picit drágábbat kell venni, mint egy sima netetős géphez.)
A kuponozós posztot megkeresem, az mondjuk kérdés, hogy ez céges vásárlás esetén is működik-e, mert azon keresztül venném. (Bár gondolom igen.)
-
F-ECT$
titán
Most kicsit több időm van írni, szóval a sztori:
'94-től '18-ig PC-n játszottam, de aztán jött a PS, és most az a fő platform. A gépemet se nagyon fejlesztettem azóta, viszont most kezdi megadni magát. Először azt gondoltam, hogy veszek egy játékra is alkamas gépet, de a vga árak eléggé az egekben vannak, és mivel úgyis PS-en játszok, így ezt fölöslegesnek ítéltem. A felszabaduló pénzből viszont így lehet egy komolyabb monitort vennék.
A tervezett gép valószínűleg csak integrált vga-t tartalmazna, de más nem is kell, mert a felhasználás: net, word, excel és streaming. A monitorom jelenleg 23-as, fhd, kb 70-80 cm-ről nézem.
Az biztos, hogy most nagyobbat szeretnék, először egy 1440p 27-re gondoltam (AOC Q27G3XMN). Viszont azt láttam, hogy egy kicsit többet rááldozva akár az oled is belefér, és az is felmerült bennem, hogy talán érdemes lehet 32" 4k-ig is elmenni (de nem feltétlenül).
Szóval érdekelne mindkép méret (és felbontás) ajánlott listája (és ára), persze a legjobb lenne meg is nézni őket (a korábban kinézett aoc-cal együtt), hogy megéri-e nekem a felárat egy minileddel szemben. -
-
-
Most várom az Alza meg az Asus válaszát. Semmi bajom nem lenne a háromlábú állvánnyal, a monitorkar eléggé idegen nekem. Nem zárom ki, de én alapvetően használni szeretném ezt a monitort, és nem még kart keresgetni hozzá hetekig.
Szerk: Mert hogy nagyon kíváncsi vagyok az Asus válaszára. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nem tudnak erről a dologról, magyarul sunnyognak. Ezt viszont pofátlanságnak tartom a vásárlók felé, és ilyenkor szoktam én álmodozni az államosításról, feldarabolásról és a billió eurós bírságokról az ilyen vállalatoknak! -
emiki6
veterán
Arra emlékszem, hogy vrr esetén, ha a rendszer el tudja érni a max rr-t, akkor érdemes cap-et tenni 3 frame-mel alá és a v-syncet kikapcsolni. Minden más már hókuszpókusz.
Ha nem capel a monitor akkor meg úgyis mindegy, hardver bottlenecket szoftverrel aligha lehet megszüntetni.Van egy játék amire a moddoláshoz kell egy másik progi. Na ott volt, hogyha a mod progi fut, még modok nélkül is képes rátenni több száz ms latencyt. Azt az amd anti-lag teljesen megszüntette. De amúgy én se használnám.
-
4264adam
veterán
Nehezen hiszem, hogy a 120FPS 16ms lenne míg a 60 FPS kijön 1ms alatt ha a G-sync on.
Gondoljuk végig mi történik ON esetben:
1: A GPU és Kijelző lekommunikálja mennyi FPS lesz (ez ms időbe telik) (Reflex ezért született meg)2: a monitor hirtelen beáll arra az értékre amennyi FPS fog érkezni
(360Hz frametime 3.2ms értékét lerontjuk a 60FPS 18.5ms-re)3: V-sync pontosan azt csinálja amit a kézi cap 3% így értelmét veszti még kézzel is beállítani az értéket
-
-
+ #922 Hauptmann
Az Asus PG32UCDM tökéletes lenne, ha nem lógna az egyik oldala. Visszavittem, próbáltak nagyon rábeszélni, hogy tartsam meg, és a netes házikókánnyal csináljam meg magamnak. Ebbe nem mentem bele, és nem is bántam meg, mert ahogy olvastam külföldi fórumokon, nem mindenkinek sikerült a kókány. Azt is felajánlották, hogy rendeljem meg még egyszer, ettől meg azért félek, mert ha az is olyan, akkor nem akarok a kereskedővel sem kiszúrni, hogy megint visszaadom. (Nem saját fotó, de nekem is ilyen volt.)
Bementem tegnap LG bemutatóterembe. Ugyan 32GS95 nem volt, de ami volt OLED annak bizony hallatszik az aktív ventijének a hangja. Tök jó árat kapnék LG-től a WOLED-jükre, de ismerem magam, nem tudnám elviselni a venti hangját, még a promóter is elismerte, hogy van neki, és öregedéssel csak rosszabb lesz a hangja, plusz a netes felhasználói tapasztalatok is erre mutatnak. -
-
4264adam
veterán
Tudod rólam, hogy a Primeot visszaküldtem zaj miatt. 2018 óta szolgálnak a P ventik a házban, de 1000RPM-ig nem lehet hallani őket. Be Quiet CPU Dark Rock Pro 4-em 1600RPM-el már nagy szélzajként jön ki.
Érdekes mert a Liquid 280-360 Articok a legkedveltebb AIO hűtők. És sehol nem írtak hogy venti csere azonnal javasolt
-
Így van.
#868 4264adam
Az Asus termékeit nem véletlenül tartják sokan a csúcskategóriának. Aki nem tudja megfizetni, az persze könnyen rámondja, hogy 'túl van árazva', de a valóság mást mutat. Az Asus ROG és TUF alaplapok például kimagasló VRM dizájnnal és hűtéssel rendelkeznek, ami kulcsfontosságú stabil tuninghoz és hosszú élettartamhoz. A BIOS/UEFI kezelőfelületük átlátható és rendszeresen frissített – ezt nem minden gyártó mondhatja el magáról.Notebook fronton a Zephyrus és Strix szériák példásan ötvözik a teljesítményt, a kijelzőminőséget (QHD, 165Hz, sRGB 100%, Pantone hitelesítés), valamint az átgondolt hűtést és ergonómiát. Az Intelligent Cooling rendszerük tényleg intelligens, nem csak névben – halk és hatékony.
De tudok ám egy nem off példát is írni. Harmadik generációs 4K 32 coll LG WOLED panel. Az összes márka - beleértve magát az LG-t is - csak aktív hűtéssel tudta megcsinálni ezt a panelt. Az Asus meg tudta oldani a passzív hűtést, ahogy olvasom, még hatékonyabb is.
-
Nem akarok már offolni, de szerintem nincs új a nap alatt. Nem tudod ugyanazt a minőséget adni x-ért, mint amit a konkurencia ad 3x-ért. A piac kőkemény Mad Max világ, ha van egy terméked, ami ugyanolyan jó, mint a konkurencia háromszor drágább terméke, akkor ki fogod csinálni a konkurenciát. Ez budget king meg... a jót meg kell fizetni. Tényleg ezer példát lehetne írni. Playboyban is meztelen nők vannak, meg a Rubens festményen is. Melyik a minőségibb, és melyik ér többet? Mert bekeretezhetek én egy Playboy A4 oldalról egy csajt, és kirakhatom a falamra, mégis mindenki a szomszéd Rubensét fogja csodálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (LH55QMBTBGCXEN) 140CM Q-LED 4K PROFESSIONEAL ÉRTINTŐS INTERAKTIV MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS27CG554EUXEN) 27" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!!
- Eladó Dell Ultrasharp U2518D monitor (1)
- HP OMEN Transcend - 32", OLED, 3840x2160, 240Hz, G-SYNC, FreeSync, 0,03ms, HDR - Új - Eladó!
- SAMSUNG (LC49G95TSSR) 125CM G9 5K Q-LED MONITOR ! AKCIÓ!
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3315, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest