- Energiahatékonyabb lesz a Lunar Lake az új Arc meghajtóval
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
IstvánLászló
őstag
válasz
bivalyolo #21700 üzenetére
A Seasonic Focus GX-850 tápom van 10 év garival,az idén lesz 1 éves és semmijen problámákat ídáig sem tapasztaltam,táp nagyónjó megbíhazó,képeken láttam a belsejét,jó a hűtése,passzívan nem is használóm is mert nem is hallóm a hűtőventijének a hangját.
Ezt amit modasz,kűldjed vissza is rődtőn gariban a tápodat,ez a legbíztónságósabb mególdás. -
bivalyolo
őstag
Sziasztok!
Van egy Seasonic Focus GX-750 tápom, ami tegnap áramtalanított elosztó felkapcsolása után a gépet bekapcsolva elkezdett zizegő hangot kiadni és 2-3x le is kapcsolt majd magától újraindult. Utána semmi hangja és működik normálisan minden.Ma reggel is ugyan így történt, de csak a zizegés volt újraindulgatások nélkül.
Segítsetek kérlek, mi lehet a gond? Küldjem vissza gariban a tápot vagy ez nem fogja befolyásolni a jövőbeni működést?
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Kijött az egy kábel a fejből. Hogy tudom megcsinálni hogy jó legyen vagy van valaki Kecskemét környékén aki javítaná?
Egy moduláris Golf táp az alany. -
IstvánLászló
őstag
Nem hiszem, hogy ez a megoldás.
Szerintem ez a frusztráló,nálam is ismim gépével..
Az ismim gépében a táp-csere a megoldás.A táp egy Seasonic Focus GX-550 egy jó táp..
-
fecke78
senior tag
Megoldottam , ez a topik meg hallott
-
fecke78
senior tag
eseménynaplóban :Logitech-Lamparray-Driver/Errors
füles van használva, eltávolitottam , tesztelem .... -
fecke78
senior tag
elképzelhető,hogy a tápom teljesitménye kevés?
corsair rm750 i
mostanában azt csinálja , hogy játéknál lekapcsol a gép , utána csak a ki be kapcsoló gombal indul .
Ryzen 9 5900 proci, asus rx6800xt 1440p-ben , 2*32gb ram ddr4, 1 ssd, 1 hdd, 1 m2 , arctic liquid freezer ii 360 AIO hütés .+6db 12 cm venti ,+1 dm 9 cm venti , ezek vannak benne .
Kevés lett a táp? -
zazahoho
őstag
válasz
BullZeye #21689 üzenetére
Megoldódott a rejtély
Kikapcsolás után akár egy órát is forogtak a ventik indokolatlanul.
A hiba nem a tápban volt, hanem egy Delock 3.5” 3.2 Gen 1 USB elülső panel, kártyaolvasó (64058)
Ezt a kártyaolvasót egy 19 tűs, USB 5 Gbps-s csatlakozóval, és egy SATA 15 érintkezős tápcsatlakozóval kell bekötni, a hibát az okozza ha mindkét csati be van dugva akkor nem állnak le a ventik, ezért később nem is kapcsolható be újra csak áramtalanítás után. Elsőre én is a tápra gyanakodtam, mert nálam kb 12 órát megy a gép. -
zazahoho
őstag
Sziasztok,
A pc olyan hibát produkál, hogy kikapcsolás után nem lehet bekapcsolni a gépet, csak akkor ha a tápot áramtalanítom vagy a billenőkapcsolóval leállítom. Furcsaság még, hogy kikapcsolásnál nem állnak le a ventik, sem a házban sem a procin.
A táp egy Seasonic Focus GX-550 kb 3 éves, a rendszer egy i5 nincs bent vga, win11op.
Merre induljak el? -
BullZeye
veterán
Van egy Cooler Master 450 wattos tápom (MPX-4501-AMAAB)
Táp teszter szerint a 3.3V-os ág ment tönkre, gép nem indul el vele.Ha kell valakinek, ingyen elviheti Érdről alkatrésznek, vagy ha tudja megjavítani magának.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
pruzsi #21681 üzenetére
Én sem értem mi lehet a gond,talán gondolom annyi hogy terhelve talán nem tudja leadni a tényleges feszt,de ez sem biztós,mert mondod hogy jó a táp.
Azt mondod,"a be quiet is megy egy másik rendszerben:Egy sokkal idősebb régi táppal elindult",táp vezérlése az Asus p5k alaplapon lehetséges hogy másképpen müködik?????
A másik rendszerben milyen alaplappal működik,mert én is ilyen jellegű problémával találkoztam a héten.
A mególdása a problémának engemet is érdekel,ha lehet írdmeg hogyan síkerűlt ezt megoldanod.
-
daavidvhs
csendes újonc
Üdv.
A tápegységem mostanában halk kattogás hangot kezdett el kiadni (https://drive.google.com/file/d/1-TA8QGAPf0ZtZrl5GYWJrVjCXRnAAxC1/).
4 hónapja vásárolt, FSP Hyper Pro 650W. Lehet vele kezdeni valamit, vagy küldjem vissza garanciába? -
pruzsi
őstag
Üdv. Van be quiet tápom és a Asus p5k alaplap nem akar vele indulni. Egy sokkal idősebb régi táppal elindult , és a be quiet is megy egy másik rendszerben
.
Ezek az értékek. Jó így is csak nem értem mi a gond.
-
Land
veterán
Üdv!
Vettem új tápot, procit, házat és nem vagyok elégedett a csendeségével. A ventiket kikapcsoltam és a hang nem múlt el. A tápból jön. Ez coil whine lenne?
[link]Fejesben hallani.
-
Dtomka
veterán
válasz
intuicio #21676 üzenetére
Köszönöm a választ és a tippet.
3 éve?Az eléggé ajánlott táp. Mikor kerestem best power supply-ra a tomshardvare vagy valamelyik oldalnál 1. helyezett volt.
Nekem i5 13600k-m van. Tudom az Intel procikkal vannak gondok, de úgy tudtam, hogy az i7 és i9 eket érinti.
MSI AB-ben levettem a power limitet 90-70 majd 60 -ra és játék közben a gép újraindult x idő után. Előbb teszteltem AIDA64 -ben külön CPU -t és GPU-t-MEM-disks -et és a gép nem indult újra.
Bosszantó, hogy nem tudom mi okozza. Most vegyek 1 tápot 30-40 ezerért és ki tudja lehet nem is az a baja?
Lehet 7végén biost frissítek azt még nem próbáltam. -
intuicio
aktív tag
válasz
Dtomka #21675 üzenetére
Nekem egy: ADATA XPG Core Reactor 750W tápom van. Anno túl jó teszteket olvastam róla, azért mertem bevállalni ezt a típust.
Még annyi, hogy én is lassan 3 éve szenvedek ezzel a problémával, pl most is:
annyit még hozzátennék a dologhoz, hogy amikor nálam elkezdődött ez az egész dolog, akkor utána mentem, és sokan a procira mondták(AMD Ryzen 5 5600X), hogy hibás széria. Mert valóban volt egy széria ebből a típusból, ahol valami mag nem úgy kapta meg a feszt, és ezért van ez a hiba jelenség. Neked milyen procid van? Ott is érdemes szétnézni, pl.: chipset driver frissítés. -
Dtomka
veterán
válasz
intuicio #21674 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged. A napokban kezdődött és valóban ott van pár kritikus Kernel-power 41 (63) hiba:
A Seasonic M12 620 at cseréltem Seasonic FOCUS GX-650W Gold (Focus GX-650) -re.
Remélem még van gari rajta. Esetleg mit tanácsolsz, vagy tanácsoltok milyen tápra cseréljem? -
intuicio
aktív tag
-
vodika
tag
Üdv Mindenkinek! Van egy kb. 5 éves asztali gépem amiben egy Aero White 500w tápegység van. Tegnap játék közben egyszer csak leállt a gép és nem indul azóta. Korábban volt 2-3 újraindulás de arra azt hittem a gyerek rugdosta a gépet és a hálózati kábelt is telibeverte azért kapcsolt le. Utóbbi idöben nem volt semmi gond. Lehúztam a Gpu-t de úgy sem indult. RAM nélkül is ugyanaz. Utána lehúztam a 24 pólusú csatit is rövidre zártam a PS-ON pint meg a földet, de a táp meg sem nyekken. Másik 230v-os kábelt is használtam másik falicsatin… ugyanaz. Kiszedtem a tápot mert Szerintem kuka… egyéb teszt javaslat mielött veszek egy másikat?? Elöre is köszönöm!
Üdv: Vodika
-
TBT
addikt
Sziasztok!
Építettünk egy új PC-t, de sajnos nem igazán működik megfelelően.
A Windows 11 simán tudott települni a videokártyával (RTX 4070 Super), de az Nvidia Driver feltelepítése után nem akar működni a kártya. Fel/le kapcsolja a kártyát, a Windows a boot szekcióig jut csak el, aztán lefagy.
Alaplapi videokártyára váltva viszont minden probléma nélkül megy a rendszer.
Lehet, hogy nem elegendő a tápegység a videokártyának (850W-os a cucc)? Vagy időközben meghalt a kártya? Vagy csak a BIOS-t kellene frissíteni?
A kártyát kivettük illetve visszatettük már - hátha szereléskor volt valami baj, illetve az alaplapi lapos elemet is, de az sem hozott megoldást.
Viszont i9 proci van a gépben (Ultra 9 285K) + 64 GB DDR 5 memória, 1 M2-es SSD, egy satás SSD és egy satás HDD.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Dtomka
veterán
Sziasztok,
Tegnap tapasztaltam BF2042 közben, hogy a gép újraindult. Azóta ma is 2x ez történt. HWinfo logot készítettem, nézegettem az eredményt de nem találtam kiugró eltéréseket.
Nem tuningolok mindent alapon használok. A ram XMP -ben 6400 mhz-re van állítva. (itt sincs oc)
Tápom: SEASONIC FOCUS GX-650
Én a tápra gyanakszom de lehet más okozza. Köszi előre is aki tud segíteni -
M0ng00se
őstag
sziasztok,
a napokban szarakodott a gépem, random kikapcsolt. ekkor nem is engedte hogy visszakapcsoltam, csak tápkábel kihúz, vár, visszadug, bekapcsol és jó volt. Ez háromszor történt, játék közben. Hőmérséklet jó, 1 óra furmark+ycruncher után is stabil volt. Ez a furcsa, hogy nem tudom mi "triggereli" az eseményt. HWinfo-ból leszűrtem, hogy terhelve eléggé leesnek a feszültség értékek, főleg a 3.3v és 5v. (tudom, csak szoftveres mérés)
aztán tegnap szétszedtem a gépet belekukkantottam, de nem találtam semmi hibát, összeraktam majd indítottam rajta megint furmark és ycruncher párost.3 óra után az eredmény:
lehet csak ki volt mozdulva valamelyik kábel? szilveszterkor összeültünk lanozni, oda pedig kocsiban vittem a gépet.ryzen 5600x, gigabyte b450 ds3h, rtx 3060, seasonic focus plus 550w platinum, 1 nvme, 1 sata hdd
-
válasz
vasszarvas #21662 üzenetére
A leírás alapján egyértelműen 12V-ot kér:
"Input voltage range: 12VDC ± 15%"
Egyértelmű így a 19V-os megtáplálás okozta hiba.
Nincs tapasztalatom ilyen féle hibával, ha szerencséd van, akkor csak a lap halt be. -
vasszarvas
tag
Ez volt az:
https://www.aliexpress.com/item/1005002925974455.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.67.7d011802F90d8L
Ilyenkor viszi magával a processzort is, vagy érdemes azt megnéznem másik alaplappal?
Köszönöm a segítségedet.
-
válasz
vasszarvas #21660 üzenetére
Ismerni kéne pontosan a pico táp specifikációját. Gyors netes keresés alapján olyat találtam, aminek 12V-ot kell adni mint tápfeszültség. Lehetséges, hogy a 12V-os ág direktben van kötve, így a lapodnak adtál 12V helyett 19V-ot. Ez nyilván megölte.
Javaslom, hogy a pico táp leírása (ha van neki) alapján válassz megfelelő tápforrást (ha mást nem, képek alapján keress azonos felépítésűt, és nézd meg, annak milyen bemeneti feszültség szükséges. Tiednek is az lesz az igénye.).
-
válasz
vasszarvas #21658 üzenetére
Úgy fest igen.
Ha a korábban működő felállás (régi tápod) sem működik már (és azt feltételezzük, hogy időközben az a táp nem hibásodott meg), akkor meghalt a lap, vagy valami benne (jó eséllyel a lap maga). -
vasszarvas
tag
Üdvözletem!
Segítséget kérek.
Vásároltam egy 300w-os pico psu tápot. Rádugtam az alaplapomra és a csatlakozásába egy 19V 6,3A laptop tápot, gondoltam így elindul a pc. Nem indult el, (egy kicsit fordult a prociventi és ennnyi). A kísérlet után az alaplapom sem indul a pc régi atx tápjával sem. Behalt az alaplapom a próbától? -
Czimby
addikt
Üdv!
Tudja valaki, hogy budget FSP tápok esetén mekkora feszültséggel indul a ventillátor fordulatszám szabályzása?
Ventit cserélnék, és olyat karok választani ami tuti elindul majd de halk is legyen.
Konkrétan a 250-60HHN tápról lenne szó -
Erikkk26
tag
válasz
Erikkk26 #21653 üzenetére
Az említett okos konnektor "EU-20A" változatú, ha számít ez bármit is.
A tápegység: be quiet! SYSTEM POWER 9 500W BN246
Garantáltan olyan hardvert lát el kakaóval aminek több mint elég az 500W.
Még a videokártyának is. Szóval ez a dolog kizárva.
Hacsak az nem okoz problémát ha MSI Afterburner-ben GPU Power Limit-et a legkisebbre húzom, azaz 58%-ra. Coil whine-t csökkenteni vele, 240 Hz-en régi címeket játszva elviselhetetlen... -
Erikkk26
tag
Üdv!
Mostanában 1-2 alkalommal előfordult hogy internetes böngészés során a PC-m egyszer csak leállt.
Legutóbb épp az este folyamán, de honnét tudhatom hogy nem-e esetleg a táp haldoklik, vagy csak egy áramkimaradás volt?
Egy biztos, az alaplapi "Restore AC Power Loss" feature "off" állapotban volt nekem mindig is, mégis most amint egy kattanás szerű hang kíséretében leállt a gép, azonnal újra is indult. Miért?3 és fél éve használok kb. egy ilyet (nyári viharok villámai elleni célzattal), ebbe van bedugva egy ilyen, abba pedig a tápkábel.
-
52111
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom, hogy gyárilag rossz tápot kaptam vagy én csinálok rosszul:
- FSP Hydro Ti PRO 850W
- Beépítettem az új tápt de nem indult a gép (természetesen kábelrendezés után).
- Másik alaplapba bedugtam csak az alaplap kábelt, de bekapcsolás után teljes sötétség.
- Kipróbáltam a tápot csak magában, úgy hogy rátettem az alaplapba való kábelre azt a lezárót amit adtak hozzá, de bárhogy kapcsolom a két kapcsolót (eco, bekapcsoló) nem pörög fel a venti és nem mérek semmit multiméterrel a VGA és a CPU kábeleken.
- A régi táp ventillátora elindult amikor csak a lezáróval bedugtam a konnektorba, de úgy tudom az új tápok már nem kapcsolják be a ventillátorukat ha nincs terhelés.Van valami ötletek mit kéne kipróbálnom visszaküldés elött?
-
JohnRaise
csendes tag
válasz
gerrrrry #21647 üzenetére
Rendben köszönöm szépen , inkább elhozom a szervizböl mert imént hivott hogy a 2 ramból egyik hibás ki vette az egyiket és azóta jó. Mindezt ugy hogy tényleg minden cserés volt vidkártya és tápon kivül még is ugyan az a hiba ram is uj. Aszem rakok bele én egy tápot és kész.
Köszönöm a megerösitést. -
Ribi
nagyúr
válasz
cápauszony #21642 üzenetére
Istállóban volt ez a gép, vagy miért néz így ki ?
-
válasz
JohnRaise #21645 üzenetére
Ha a VGA és a tápon kívül minden cserélve lett, akkor a táp lesz, mert ha a VGA a ludas, akkor jó eséllyel csak nincs kép (vagy sípol hibakódot mert nem detektálja a VGA-t).
Egér és bill. világítana hibás VGA mellett is szerintem.
Ha már ennyi alkatrészt csereberélt szervizes, legyen kedves és dugjon rá egy jó tápot, egyből kiderül. -
JohnRaise
csendes tag
Sziasztok
Kérdésem lenne.
Ha a gép egyszer csak nem ad képet a vid.kártya felpörög de leáll se egér se bill. és alaplap csere után mert a kedves szervizes azt mondta az a hiba , cpu csere , ram új csak a vidkártya a régi meg a táp de ugyan ez a hiba se kép se bill se egér és random összeomlik. létezik hogy a táp a ludas ? -
carlos78
csendes tag
Sziasztok
Fsp Hexa+ 400 tápom tönkrement úgy néz ki (bekapcsologombot áthidaltam és igy sem indul a gép, nagyon picit mozdít a ventin és vége.. szerintem zárlat, szerintetek?)
Köszi aki segit. 🤞 -
válasz
cápauszony #21642 üzenetére
Itt meg tudod lesni: [link]
Egyébként:
piros, piros, arany arany: 2,2 ohm 5%
fekete, szürke, ezüst, arany: 0.08 Ohms 5%
(Utolsó zöld a hőmérséklet változásával kapcsolatos tulajdonsága).Sima boltban nem árulnak. (Esetleg a 2,2 ohm-ost, de ezek igen nagy áramerősséget is elviselnek, és az boltban nem gyakori) (Én donorból cserélem ezeket, mert beszerzésük elég nehéz. Gondolom van is otthon)
Egyébként ha ez égett, akkor a nagyfesz oldalon történt valamilyen komoly zárlat. (Egyik a PFC, míg a másik a fő kapcsoló FET-eken méri az áramerősséget [current sense resistor], ergo elég komoly katasztrófa történhetett) Ezt azonosítani és javítani kell mielőtt ezeknek a cseréjén gondolkodsz.
-
cápauszony
újonc
Meg tudja nekem valaki fejteni ezeknek az ellenállásoknak az értékét?
elektronikai boltban közölték velem hogy ilyen ellenállás nem LÉTEZIK (ahol az arany-arany vagy ezüst-arany egymást követi)
FSP 650W tápban vannak
köszi
-
válasz
Roland861010 #21639 üzenetére
Csak a ventije adta meg magát.
Ha érzel magadban affinitást, szétszedheted és
- vagy cseréled a ventit
- vagy szétszeded a ventit is és megolajozod/zsírozod.
Vagy felkeresel valakit aki válla efféle munkát. -
Roland861010
veterán
Helló
Lenne egy FPS Hyper 700W táp ami csak úgy fogta magát és a következő hangot adta terhelés nélkül.
Viszont ma már indulásnál is alapból zaj van.
Gondolom kuka!?Erről a tápról van szó.
Garancia már nincs. -
blp85
senior tag
válasz
Soma01 #21636 üzenetére
A táp ventilátor csere topikban az Arctic P12-t szokták ajánlani, a 3 pines, nem slim változatot (persze, ha 12 cm-es ventilátor van benne, ha nem, akkor a P14, ugyanezekkel a paraméterekkel). A lényeg, hogy a fekete és piros drótot kell csak használni, a sárga használaton kívüli.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Én tudom, mi baja van a tápnak. Zörög a ventilátor.
Egy átlagos, Pc tápegységbe milyen méretű ventilátor kell? Ez a táp a ház aljában van és alulról szív egy viszonylag nagy venti. De már nagyon hangos szegény. Esetleg ventilátor márkát is ajánlhattok.
A táp pontos típusát nem tudom. -
Pityulator
csendes újonc
Sziasztok!
Új gép vásárlása van folyamatban, vásároltam egy FSP VITA GM 750 típusú tápegységet ami mostanában ugye igen népszerű az ajánló topikokban. Egyelőre nem tudom összerakni a gépet, mert még nem érkezett meg minden, de a tápegységet gondoltam letesztelem a hozzá adott 24 pines tesztelővel, szóval a tesztelőt a megfelelő módon az alaplapi 24 pines kábelre ráhelyezve bekapcsoláskor az történik, hogy éppen csak felpörög a ventije pár tized másodpercre, majd leáll. Ez után kikapcsolás után újra bekapcsolva ez se történik, hanem kis idő múlva valamiféle relé kattanási hangok hallatszanak, ez után ismét bekapcsolva újra felpörög és leáll, de ha nem csinálok semmit, ezek a relé kattanási hangok folyamatosan ismétlődnek kb. 10-15 mp-enként a táp kikapcsolt állapotában is, amíg ez a tesztelő rajta van.
Szóval kérdés, hogy küldhetem is ezt most vissza, vagy azért próbáljam összerakni a gépet vele, aztán lesz, ami lesz? -
-
Frod
addikt
Sziasztok.
Adott egy öreg (12 éves) konfig, aminek tegnapig semmi baja nem volt, amíg délelőtt a gyerkőc neki nem esett a power gombnak, hát így folyamatosan nyomogatva, felváltva a reset-tel. Nejem, hogy orvosolja a bajt lezárta hátul a táp (CoolerMaster GX550) kapcsolóját.
Azóta a gép a következőt csinálja:
Áram alatt világítanak az alaplapi ledek, azonban a gép nem reagál a bekapcsolásra, a ventik nem pörögnek fel, az alaplapi hangszóró egy mukkot sem szól.
Cseréltem az alaplapi elemet, hátha, de sajnos nem segített.
A csatlakozásokat megnéztem bent, amennyire látom minden jónak tűnik, meg hát nem is lett mozgatva semmi, szóval nem ott keresném a hibát.
Esélyes, hogy megadta magát a táp? (bár égett szag nem volt) Vagy valami tipp, hogy merre induljak, ha nem ez?
Köszi előre is! -
válasz
Cheesy #21630 üzenetére
Helló.
Úgy fest a nagyfeszültségű oldalon ment zárlatba valami. Ha hálózatra dugva kismegszakítót leoldja, akkor a táp olvadóbiztosítékja ép maradt. Ha kikapcsolt állapotban volt a meghibásodás, akkor gyanús, hogy a készenléti 5V áramkörében adta meg magát valami. Gyakorlatilag biztosan kizárható, hogy megsérült valami a gépedben, az a kis feszültségű oldalon van transzformátorral leválasztva.
Ha szeretnéd vállalom a bevizsgálást és javítást (bevizsgálást követően tudok biztosat és árat mondani).
Üdv
Gerrrrry -
Cheesy
őstag
A mai eseményeket figyelembe véve egy ilyen komoly táp esetén valóban érdekel mi lehelhette ki benne a lelkét. Ha kapok tanácsot, hogy mit és hol nézzek meg ha szétszedem a rossz tápegységet, akkor dokumentálom fotókkal is. Így egy példával több lesz a tápok tönkremenetelét illetően.
2017.12 hótól 6-7 hónapot ment 4db ASUS RX570 OC kártyával egy bányász rigben.
Utána az asztali gépeimben teljesített szolgálatot.
Majd ma reggel a gép kikapcsolt(!) állapotában zárta rövidre az adott kört a házban és lecsapta a relét valamint a fő biztosíték is lekapcsolt. Nyilván megpróbáltam felkapcsolni, relé szikrázik és lekapcsol. Ugyanabban a dugaljban és más körre kötött dugaljban is kipróbáltam, másik tápkábellel is. Amint bekapcsoltam a táp billenőkapcsolóját a hátoldalán, lecsapta a biztit. Füst, égett szag, bármi szemmel látható jel nincs. Persze még nem szedtem szét. Keménypadlós szobában üzemelt a gépekben, minden héten arrébb lett tolva a gép és fel lett porszívózva alatta, a felmosás a párát kizárandó a gép közvetlen közelében ki lett hagyva. Ennek ellenére pl. egy kisebb pók a hátsó rácson keresztül bemászhatott, de manapság valóban lennének egy minőségi tápban olyan belső alkatrészek amiket rövidre tud zárni?Nem vagyok már gamer, nem izzasztom a gépet órákon keresztül. Van amikor a Twinmotion miatt 100%-on megy, de az nem rendszeres és ez már nem az a fajta renderelés amikor 1-2 napra ott hagyja az ember dolgozni a masinát.
Egyelőre várok az új táp érkezésére és csak reménykedni tudok, hogy a belső komponensek nem sérültek. Ahogy tudtam átnéztem az alaplapot, GPU-t, de semmi rendellenes látvány/szag. De feltételezem egy ilyen kategóriájú táp (Corsair HX1000) tartalmaz védelmet a rá kötött alkatrészek irányába...szerk:
Most látom, hogy van aki foglalkozik itt táp javítással (gerrrrry), lehet ő hatékonyabban tudná kideríteni a turpisságot. -
ReSeTer
senior tag
Helló!
Vetem egy FSP Fortron VITA GM 750W tápot.
Jelenleg a gép: AMD 5700x3d, AMD 7700XT
A gép zúg, ciripel, sípol, nem tudom meghatározni pontosan a hangot, de mindig hallatszik, nem számít, hogy mit csinálok éppen a gépen. Még félig nyitott fejhallgatón keresztül is hallható.
Nem a videókártya az, mert furmark-ot elindítottam, és akkor kezdtem el hallani egy új hangot, ami valószínűleg már a VGA-ból jött coil whine-ként, de az se ilyen hangos, és nem ez a sípoló hang amit a tápból hallok.Lehet valamit csinálni, vagy küldjem vissza elállási joggal? Lehet tápokat is ugye?
-
Bandit21
addikt
válasz
Bandit21 #21626 üzenetére
Szétkaptam, volt benne por rendesen, kiszedtem, ecsettel ronggyal (orrszívó csövével a kondik körül is) portalanítottam, a venti kupakja gumi volt a matrica alatt, oda ment szilikon zsír, minden vissza, most csöndben van) A 3x4 csavarból 1 eltűnt, ami a házhoz rögzíti... Ez van. Meg ugye a garis matricát így kinyírtam, tehát ha véletlen megint beszarik és az fsp jófej lenne és 5 év + 2 hónaposan adott volna rá valamit (ezt nem tudom honnan szedem naív vagyok) akkor a sérült csavarmatrica miatt már biztos buktam ezt.
Nem tudom aktív-e a ventije, ebéd után próbálom fingatni a gépet és hallgatni surrog-e újra. Mert most tök csöndben van.
-
Kopasz91
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben tűnt fel, hogy a tápom (zalman 80plus platinum modular acrux 750w) a legkisebb taskok mint pl böngésző ablak megnyitás is elkezd egy pár másodpercre maxon pörögni. Rettentő idegesítő...Ez utalhat valami problémára? Újraindulások, kifagyások nincsenek csak, hogy elég gyakran rákapcsol és hangos.
Az egész gépet havi rendszerességgel takarítom, portalanítom. Köszi előre is a segítséget. -
Bandit21
addikt
válasz
gerrrrry #21625 üzenetére
Köszi megpróbálom!
(Bár egy ideje a CPU GPU cserét azért halogatom mert táp cserével kéne kezdeni ami nyilván kamu, hiszen a táp lenne a legkisebb tétel.)
Gondoltam írok az fsp-nek is hátha van valami méltányosság ha 60+2 hónaposan van vele gond (mondjuk adjanak egy 5/10 ezres kupont vagy mit tudom én).
De lehet szét szedem és kész.
Ha jobban bele gondolok, a tápot nem szoktam fujkalni amikor takarítom. Lehet rá fért volna külön is. -
Bandit21
addikt
Üdv a 2019 ben vásárolt fsp hyper 500 tapom ventije elkezdett "surrogni".
Gondolom csapágy?
Életveszély használni tovább? Mert ha leáll azt abból veszem észre hogy halk lesz de játék közben azért megy a VGA hűtés is és lehet hirtelen nem tűnik majd fel hogy nincs zaj. Mármint onnan mert a VGA is hut.
Portalanitom 3 -6 havonta. Normális hogy egy 5 éves táp venti elpusztul? -
bugsyonic
tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy ha bedugom a gépet a konnektorba egyből ledobja a kismegszakítót/biztosítékot (nem tudom pontosan a nevét). Másik áramkörön is próbáltam. Táp lehet a baj?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Adott egy Adata XPG CyberCore tápegység.És sajnos Coil whine esete áll fenn. Nem garis a táp sajnos. Olvastam róla hogy lehetséges megszüntetni ezt a jelenséget úgy ha szétszedem a tápot és ha megtalálom a cicergő tekercset,akkor oda csöpögtettek folyékony műanyag ragasztót vagy gyantát. Igaz ez?Ha igen akkor szerintetek hol lehet a hiba.A táp így néz ki belülről netes képek alapján. Köszi a választ és a segítséget előre is.
-
Rinkasime
tag
Régen hallottam olyan sztorikat, hogy a 4090-esek tápcsatijuk leégett vagy megolvadt valami ilyesmi.
Igaz nem 4090-esem van, de a jövőbeli 4080-asom v. 4070-esem meg szeretném védeni ezektől. Milyen kábelt javasolt hozzájuk kötni? A tápomon egy ilyen vga kábelt táltam ez esetleg jó?
[kép]
ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura White EditionRemélem jó helyre írok, egy kis útbaigazítást szeretnék kérni
-
Zamery
senior tag
Sziasztok! Egy Seasonic 500W-os tápegység erőteljes coil whine (tekercssírás?) után leverte a biztosítékot, olyannyira hogy nem is lehetett visszakapcsolni, csak áramtalanítás után.
(Elsőre nem tudtam mitől ment el az áram...) Egyelőre nem mertem tesztelni, de ez szerintem kuka, a gyári garancia még él, fel is vettem a céggel a kapcsolatot. Szerintetek teszteljem még, vagy küldjem vissza?
Illetve van itt esetleg egy olyan Seasonic tulaj aki megnézné mi van az eredeti tápkábelre írva? Ahogy cserélgettem a tápokat, nem vágom hogy melyik az eredeti kábele, és azzal kellene visszaküldeni. Befotózná valaki? Köszi szépen! -
btoth0413
kezdő
Nekem egyfeszt sípolt egy nJoy.. Baja nem lett végül de lecsereltem.
-
-
semetka
őstag
válasz
intuicio #21612 üzenetére
Nem kellett másik táp, nagy nehezen de megoldódott. A jó kis reset gomb, az okozta a galibát. Gondolni se mertem volna rá mert mióta megvan a gép talán 1szer ha benyomtam. Gondoltam én mi baja lenne. Aztán mikor lehúzott front panellel nem indult újra, mikor visszadugtam akkor igen és olvastam régebbről hogy nézzem meg a resetet, akkor megvilágosultam. Fejben már költöttem el a pénzt alkatrészekre
-
intuicio
aktív tag
válasz
semetka #21611 üzenetére
Na ennél a pontnál már biztosan szereznék egy használt tápot pár napos próbára.
Ha azzal megy pár napig direkt ki/be kapcsolgatásokkal, akkor tuti táp hiba.
Ha akkor is újra indulgat, akkor lehet tovább kísérletezni. Pc szervizben is ezt csinálják, csak ott könnyebb, hogy leemelik a polcról a teszt példányokat, és kísérleteznek. -
semetka
őstag
Ma fokozódott az újraindulási problémám. Újraindult a gép és folymatosan ujraindulgatott , még a bios-ig se tudott eljutni. Mennyire biztos a táphiba? Esetleg alaplap?
-
intuicio
aktív tag
-
semetka
őstag
Sziasztok! Win10 topikból jöttem egy power kernel 41 problémával. Tegnap még semmi baja nem volt a gépnek, ma 1 órán belül 10 szer újraindult. Szoftveres és hardveres problémákat is találtam, de azt hiszem a szoftverest ki lehet zárni mert újraraktam közben. Utána is ugyanúgy újraindul. Szerintetek ez egyértelmű táp probléma?
-
public73
senior tag
üdv!
corsair rm1000x tápom javítását vállalja itt valaki?
vagy hogy ránézne mi történt vele... -
trog
tag
Sziasztok! Bár sok esélyt nem látok rá, de hátha valaki tud valami jót mondani.
Vettem egy InWin Chopin házat, amibe speciális (csak általuk gyártott táp való) teszteletlen táppal, szóval nem mondom hogy nem számítottam rá, hogy nem fog működni. Amint összraktam a gépet egy pillanatra elindul a táp venti, egy villanást ad az alaplapra dugott Fan is, utána viszont azonnal leáll. Elkezdtem szétszerelni lecsekkolni, hogy hátha találok púpus kondit/elfüstölésre utaló jelet, de nem találtam, talán csak egy nagyon enyhe rozsdásodást az alaplapon-? vagy min ha úgy hívják.
Ha nem jön jó ötlet akkor marad a ház átalakítása némi flexeléssel, hogy beleférjen egy másik táp. Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Energiahatékonyabb lesz a Lunar Lake az új Arc meghajtóval
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Renault, Dacia topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Honda topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest