- Nyárbúcsúztató hardvermix
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ACE-
addikt
Azt nem szeretem, ha feleslegesen megy, mint pl. WoT, de ez csak egy példa, van csomó játék ami tök fölös ha 300 fps-el megy, mert 60-al is tökéletesen játszható, valamilyen játék meg épphogy elmegy 60 fölé, annál pl. tök mindegy hogy 240 vagy 120 Hz-en megy a moncsi. Én az egérmozgáson semmi különbséget nem látok, scrollozáson, máson sem 120 és 240 között...
-
ACE-
addikt
Nekem pl. ezzel az a bajom, hogy egy példát tekintve, a World of Tanks ha 240-re állítom a moncsit, akkor 240-el akarja futtatni, de csak 170-180 jön ki belőle, ami nem gond, de a videókártya meg a prociventi olyan, mintha egy porszívó mellett ülnék. Viszont 120-nál, Vsync-et kapcsolva szépen megy 120-on tökéletesen, és a procu/videokártya is max. 50-60%-on pörög, így nem melegszik, halkabb, és nem utolsó sorban nem dől belőle annyira a meleg, és nem fogyaszt 2x annyi energiát. Nekem a 120 is megváltás a 60-hoz képest, és én nem nagyon játszom kompetitív játékokkal, a WoT szerintem nem ilyen. Szóval én emiatt gondolkodom rajta.
Maga a monitor nem fogyaszt többet gondolom, de a videókártyát sem strapálja jobban a 240Hz? -
Aby_2014
aktív tag
Ez így igaz, de nekem mint design is tetszik.
Ha a maximális védelem a cél, akkor természetesen a teljesen üres és fekete háttér a tuti megoldás.Csak kíváncsiságból vajon ugyanolyan fekete a fekete, ha pl ezt állítjuk be háttérnek, és akkor ha a windows beállításoknál egyszerűen kiválasztjuk a fekete színt a palettáról... 🤔
-
Érdekes homlokegyenest ellentétes véleményen vagyunk minden tekintetben. 5 éve rejtett tàlcàt hasznàlok ,korom fekete hàttérrel ,rejtett ikonokkal. Nem érzem önszopatàsnak. Villàmgyors az előtűnés . És win11 auto hdr ON természetesen,azért van hdr tv,monitort, hogy ki is legyen hasznàlva maximálisan a tudàsa. 15.000 óràm van az LG CX oled tvbe amit gaming monitornak hasznàltam 2hónappal ezelőttig, nem égett be a HUD. A tàlca viszont fixen be fog ,ha nem rejted el.
-
ACE-
addikt
Hát én ennyire nem misztifikálom túl, asszem 3 percet állítottam be képernyő kikapcsolásra, a taskbar-t meg úgy hagyom ahogy van. Valaki írta itt hogy napi 16 órában használja 1 éve, taskbarostul, és régebbi generációs QD, és minimális beégése sincs. Na az enyém megy talán napi 4-5 órát, de azt nagyon max, inkább csak 2-3-at sokszor, nem hiszem hogy lesz gond.
-
-
-
Grampy
aktív tag
Hauptmann: Az kellemetlen, nálam macska nincs, ez a veszély nem fenyeget.
emiki6: Pfuh engem nagyon tud zavarni, ha poros a kijelző. Bár úgy bánok a dolgaimmal, mint a hímes tojással, csak nem lenne gond. Emiatt gondolkodtam el most a matt QD-OLED-en (Samsung Odyssey G6), bár a fényesnek jobb a képe mindenhol azt olvasom. Illetve volt nekem is LG C1 TV-m, valahogy élethűbb volt azon a fényes üvegen keresztül a kép. -
iszoke
senior tag
Én sose értettem, miért azzal próbálják a gyártók lenyomni egymást, hogy az egyes monitorok max fényerejével lassan ki lehet égetni az ember retináját. Nyilván nem előnyös, ha tök sötétség van a képernyőn függetlenül a rajta lévő tartalomtól, de lehetne most már egy standardizált max fényerő amit célzott tartalomhoz tudnia kell (pl. HDR a komolyabb játékokhoz), azon túl viszont ne akarják tovább erőltetni.
-
-
csizo13
tag
Oké, igazad van, nálam is a megfelelő képminőség volt a lényeg, talán most a HDR-t túlzottan kiemeltem, miközben inkább a feketeszint és az általános vizuális élmény zavart.
Az, hogy a Mini lejátszása közben a sötétebb részek (pl. a film felső és alsó sávjai) tökéletesen feketék voltak, viszont a tényleges képtartalom szürkés-feketés árnyalatokat mutatott – mintha a ledeket látnám. A színes, mozgó logók pedig pixelhalmaznak tűntek, elmosódva.
Számomra nem a technikai elnevezés a fontos, hanem az, hogy a készülék nyújtsa azt a képminőséget, amit elvár az ember a specifikációk alapján.
A lényeg, hogy végül sikerült „elővarázsolni” a valódi feketéket, ahogy fentebb leírtam, AirPlayen keresztül működött jól. -
-
-
4264adam
veterán
Én nem tudom, nem én vagyok az akit ezekkel be lehet vonzani. Sokszor próbáltam már Rtings alapján azokat az értékeket másolni amihez nem kell eszköz de a végeredmény mindig az volt hogy nekem az tetszik amit én állítok be saját magamnak
(szemre ami tetszik) —> na ennek semmi köze egy generátorhoz állítás
-
Csandi
őstag
A sima Clin nekem tökéletesen bevált, minden köpetem leszedi a monitorról, meg egyéb kitudja mit, aztán alapból hagyna csíkokat, de azokat utána körkörös mozdulatokkal ha szárazan áttolom mégegyszer a ronggyal eltűnteti teljesen és olyan mint újonnan a dobozból kivéve. Glossy WOLED.
-
Anno már néztem korábban mikor az Alza napok voltak akkor 265K környéke volt agyaltam is sokat rajta, de akkor még ugye elérhető volt a G6 és inkább elengedtem.
Most meg mikor már akartam venni G6-ot, akkor már nem volt elérhető a samunál kuponozva, ez meg pont akciós lett így ez maradt -
-
-
Bár tudnék játszani napi nyolc órát, mint húszon éves koromban! Nem bírja már s***em.
Nyilván meg kell változtatni néhány dolgot az IPS-hez képest. Például rögtön leveszem a monitor kikapcsolási idejét tíz perc tétlenségről három percre. Meg beállítom Windowsban a tálca elrejtését. Kialakul ez. -
4264adam
veterán
[AOC MinilED VA vs Acer Nitro IPS XV272]
[AOC Q27G3XMN Mini-LED VA 1. futam]
[AOC Q27G3XMN Mini-LED VA 2. futam]Ezeket tapasztaltam 2 hónap alatt. Nem rossz a két technolgóia között, de nem lesz soha OLED szint.
-
4264adam
veterán
OLED előtt Miniled-VA volt.
Brutál fényerő -->nem tudod kihasználni az 1110 nitet mert 50-70cm-re ülsz a Monitortól. Max 600 nit ami nem cseszi szét a szemed ilyen távolságban. Ez már légvédelmi keresőlámpa voltVA miatt a széleken torzult a szín, és HDR-ben is fátyolos maradt az SDR anyag is hiába a 4500-9000 kontraszt, nem elég a megfelelő HDR-re.
120-130k-s kerettel jobb mint az IPS -
Hmm. Déli-délnyugati fekvésű a szoba, ahol az OLED lesz nálam, ahogy írtam az offban, csupa ablak, nagyon világos. Nyáron persze eléggé le vannak engedve a redőnyök, de ez télen is nagyon világos, ráadásul alig van már borult idő ősszel, télen is. Mennyire kell sötét szoba OLED-hez?
-
Dare2Live
félisten
Nem is mondtam, hogy túlzás....! Ki is hangsúlyoztam, hogy kompetetív FPSre nem jó. De oda a 240hz se jó. Oda 480+kell.
Egyszerűen csak döntés kérdése, hogy 32" 4K 165hz 324Kért vagy 32" 4K 240hz 427Kért. A panel ugyanaz.
Erre rájön az, hogy 4K avg "csak" 200fpshez 5090 kell vagy még az is kevés.MOon még az a vonal is nagyon szűk aki ki tud fizetni egy 32" 4K 165hz OLEDet 324Kért meg hozzá egy 4090/5080at 600ért meg a többit... És szó se róla aki teheti, megéri annak jobb döntés a 4K 240hz és mellé 5090. Na de ez MOon jellemzően nem a bérből élő réteg.
-
Novver
senior tag
-
-
Csandi
őstag
Egyetértek, az 1440p 27” 500hz az endgame, főleg, hogy UHBR20 -as csati lesz rajta, szóval DSC nélkül is tudja. Ez a bajom a 480hz WOLED-ekkel amik most vannak, hogy csak UHBR10 meg 13.5 van rajtuk, szóval DSC kötelező, hogy tudja, azért is inkább 240hz-eset vettem.
QD-OLED et a kényes felülete miatt nem akartam, de ha valakinek az nem baj akkor tuti, én meg örülnék ha WOLED-ből lenne olyan
-
4264adam
veterán
Minden rendelkezésre áll ami védelem. Első ökölszabály amit te tudsz megtenni hogy nem 100% fényerőt használsz és nem áramtalanitod hagy menjen végig a pixel refresh.
fejlodes : színlefedettséget hegesztik jelenleg, LG vonalon MLA réteg Samsung vonalon szebb QD réteg. Mellé a frissítési frekvencia és sávszélesség szabvány -
Orbiteric
tag
minden fejlődik folyamatosan. oled screen védelembe régóta ugyan az van, a tv-kbe a samu és lg gyártja a panelt ami a monitorokba is van. nincs nagy védelem megfejtés. pixel refresh/shifting, 10 perc utáni elsötétités és kész,de jelenleg nem is kell több. az oled kijelzők fényerőben , szinfényerőben javulnak évente az újabb panelek hozadékaként.
-
Orbiteric
tag
nem, kb már 5 éve beépültek az oled kijelzőkbe a védelmek ami normális használat esetén nincs baj. oled tévémbe 10.000+ óra van 3 éves modell. kapott pc-t, ps-t, tv adást,streamet mindent, nem kell félteni őket csak használni. persze a megfelelő beállitás és hozzáértés elengedhetetlen. egy friss user aki azt se tudja hogy működik az oled és sdr tartalmat nyomat max fényerőn, meglepődhet egyhamar.
-
4264adam
veterán
240Hz 4.3ms
360Hz valahol 3.1ms környékeNem nagyon lehet megmondani hacsak nem vagy extra érzékeny rá, mint a Reddit posztoló. De szerintem nála a következő volt a gond ami nekem is :
2db OLED TV-t küldtem vissza LG A2 és LG C2. Mert egyszerűen a Stutter miatt fájt a szemem. A Frame holding idő LCD-n magasabb így az kellemesebb nekem ezért használok TV-ből QN91A-t és Q80T-t.
Féltem monitor esetén is amikor rendeltem, ez az érzés lesz, de nem. Egyszerűen itt nem 24frame van kirakva mint a TV esetén hanem bőven 100 feletti Képkocka
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest