- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ezzel tényleg tizenkilencre húzott lapot a Gigabyte
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
HEAHEA
aktív tag
Azt olvastam én is, hogy 6-15 perc, de hogy mikor végzett az nekem sem egyértelmű.
Villog a világ végéig csak.
A fordítások is érdekesek számomra: native ( anyanyelvi), preset (előbeállítás).
A power led nullára állítva értem én, hogy nem világít, de akkor kikapcsolt állapotban minek világít (villog) folyamatosan? -
ACE-
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ez alapján eléggé megoszlanak a vélemények... valaki napi 8 órát használja már 8 éve, és úgy jelentkezik nála a halványodás, de fényerővel még megoldható így is, na nálam pl. a TV talán 2 naponta megy 2-3 órát, szóval ilyen szinten 15 évig is el fog menni... De van egy másik aki azt írja szintén 8 éves TV 23ezer órát ment, az is kb. napi 8 óra, és nála semmi nem látszik... Valszeg a fényerőtől (nyilván) is elég sok függ. Mondjuk ez a Philips moncsi kicsit többet van használva, napi 5-6 órát... hát meglátjuk... pl. a Philips 40-en van SDR-ben, nekem ez tökéletes, előszobában vagyok így nincs fény. A TV SDR-ben 30-on van, HRD-ben viszont 100-on, lehet arra is elég lenne a kevesebb, de eddig nem szórakoztam vele.
-
Van valakinek Dell S3225QC (4k qd-oled) monitora? Valamiért nagyon le van árazva 600-610 euro körülre. Magyarországon is 240-250k több helyen.
Nem nagyon találok benne hibát, azon kívül hogy kicsit szegényes az 1 hdmi + 1 usb-c input. -
szasanyi
félisten
A barátom megkapta a Gigabyte MO27Q28G monitort, 3s nagyon elkeseredett mert ő is ilyen problémával szembesült [link]
Rémlik, hogy valaki(k) rendelt(el) szintén ilyet, érdekelne annál jelentkezett-e ilyen sávosodás. -
blountex
senior tag
8 évet használtam egy LG 34" IPS 144hz 2560x1080p monitort.
Még a PPI sem volt valami jó benne - 82 körül.Ma rendeltem egy ASUS ROG Strix XG32UCWG monitort.
Sokat gondolkoztam az AOC 32 méretében is mert 270e egész jó ár. Viszont az Asus featurei és a w-oled számomra sokkal meggyőzőbb volt.
Ha esetleg nem jönne be a 32" méret akkor 27'-nél maradok.Tv-m pedig 10 évet futott LG LED - ott a proci adta fel a szolgálatot - HDMI része egyszer csak lehalt.
Ez is cserélve lett egy LG G szériás oledre. -
emiki6
veterán
Ha nem csinál semmit, akkor néha felvillan a lámpacskája. Ha frissít, akkor villog, mint egy index lámpa.
Van asszem egy sima, rövid frissítés, ami az alapvető és egy hosszabb nagy, amit csak ritkán csinál vagy hosszú használat után. Mintha az útmutatóban olvastam volna erről valamit.
-
ACE-
addikt
Pont ez a bajom hogy azt sem lehet biztosra tudni, hogy kikapcsolás után mennyi idő múlva kezdi el, de még a villogást sem vágom, hogy hogyan látszik azon. Tudom hogy 3 év gari meg a cucc van értünk, de kb. ezt a monitort már sosem fogom lecserélni, szóval jó lenne ha nem csak 3 évig bírná, hanem minél tovább, ezért ez a kis kényelmetlenség belefér.
-
emiki6
veterán
+1 ádámnak, vedd lazán. Többet ér a lelki nyugalmad, mint egy mondvacsinált óraszám.
Volt mar, hogy 12 óra után jutott oda a gép, hogy kikapcsoljam és lefuttathassa (persze ebben volt jó pár óra fekete kijelzővédő).
Használat közben már sosem engedélyezem a frissítést, mert lefuttatja és kikapcsol. Meg kell varni, aztán kapcsolhatom be, hogy folytassam amit abbahagytam.
Ha vigyázni akarsz a monitorra is és sajat magadra is, akkor csinalhatod azt, hogy a 4 óras jelzés után elkezded befejezni amiket csináltál, aztán kikapcsolod a gépet, hagyod, hogy lefusson és később folytatod.
-
s.Oliv3r
őstag
Meglett a befutó Asus Rog XG27AQWMG
-
ACE-
addikt
válasz
hopeless69
üzenetére
Hát... ezt add el és vegyél másikat, az sem lesz több 10ezer buktánál.
-
hopeless69
csendes tag
Ezt én néztem be!!
,de leírom, ha tényleg érdekel... :I
A vállalkozásomba vásároltam az alkatrészek egy részét. Cégeknek az Alza ad egyedi kedvezményt. Amit kinéztem tápot az fehér volt, de ekkor bedobta az
ASUS PRIME 850W GOLD tápot 30% kedvezményre cégre.
Nos megnéztem az Asus oldalán is látom van fehér meg fekete táp. Beraktam a fehéret hát a kosárba, de azt már nem néztem meg, hogy a kábelek feketék lesznek. Ráadásul nem is találtam hozzá gyári fehéret.Amikor megjött, hát ment a miatyánk rendesen.
Vissza nem akartam küldeni, mert számla visszarontás több tétel egy számlán, szóval beszereltem így. Mondom majd veszek hozzá fehét kábeleket.Aha, de az nem így megy. Rengeteg gagyi kábel van, vagy nem passzolnak a pinek. Nem gondolom, hogy már ezen a tízezer forinton fog múlni, hogy tényleg egységes legyen az én szememnek is, de ehhez valami hozzáértő kell akár innen is, mert egy rossz kábellel hazavághatom az egészet.
-
4264adam
veterán
Le van írva, hogy a villogás változik a kézi befejezett pixel frissitesre.
Kb 30 perc
de nem eröltetném ezt a mindenképp 4 órát. Használd ameddig kell majd megcsinálja amikor nem használodindítottam már kézzel én is 1 alkalommal amikor megérkezett valóban van villogasi különbség
-
ACE-
addikt
Na hát ez a leírás eleve hülyeség... Ha a monitor alvó módban van eleve villog a led. És én már kapcsoltam be többször úgy, hogy elindítottam, visszajöttem, villogott ahogy szokott sima kikapcsolásnál, mégis bekapcsoláskor azt írta, hogy nem végzett a refresh-el...
Ez az EVNIA szoftver is ami hozzá van, csak mire elindul megőszülök...
Na tessék és most már regisztrálni is kell... -
ACE-
addikt
Azért kicsit csalódott vagyok a Philips-ben. Ez a pixelfrissítés... Nekem be van állítva, hogy szóljon 4 óra után, aztán 6-kor, 8-kor, stb. Általában már 4 után próbálom elindítani, menüből (eleve hogy ezt is ilyen mélyre tették...) eleve az is logikátlan, mert kiválasztom, mondom, ok, és ott megjelenik egy szöveg hogy Folytatás, de ott nem megy tovább bármit nyomok, de lehet ott már nem is kell. Na volt már hogy így benyomtam, elmentem, rá tudom is én 15-20 perc múlva visszamegyek és kiírja hogy még nem végzett... mennyi ideig csinálja? Honnan lehet tudni hogy végzett? Én azt hittem ez csak pár perc, de már többször jártam így. A másik hogy lépkedek menüben és pont elmegy a videójel (3 percre van állítva) és elmegy a menü, és kikapcsolva meg be sem lehet lépni a menübe, csak ha van videójel. Ez is mekkora hülyeség. Lehetne valami gyorsgomb rá... na mind1...
-
ACE-
addikt
válasz
hopeless69
üzenetére
Azért azok a fekete kábelek illúzió rombolóak, tápból nem volt fehér? Vagy annak nem fehérek a kábelei?
-
F-ECT$
titán
Vannak kifejezetten hdr anyagok pl youtube-on, azokat érdemes nézni. A lényeg ezekben hogy a fényes és sötét részek is jól, részletgazdagon tudnak akár egymáshoz nagyon közel is megjelenni 1 képen. Az oled a technológiája miatt erre jó, csak néha a fényerő kevés lehet hozzá, bár este ez se gond.
Az már inkább hogy sok játékban rosszul van megcsinálva és jobb sdr-ben maradni.
-
szasanyi
félisten
Csak az a lényeg, hogy DP 1.4 szabvány legyen ne 1.2 (DP 2.1 is jó, de ritka szóval nem valószínű az éppen lesz). Esetleg HDMI 2.1 kábellel is megnézheted, hogy azzal is jelentkezik-e. Driver teszt is kell, és ha mind1 milyen kábel és/vagy driver akkor az monitor hiba lehet.
-
h1mpi
félisten
Sziasztok, Átvettem a 27" Samsung Odyssey OLED G6 G61SD monitort. A képe nagyon szép, de olyat csinál néha, hogy eltünik a kép egy pillanatra, majd visszajön és bal felső sarokban kiírja, hogy display port. Mintha egy pillanatra elvesztené a jelet. A kábelt ahogy tudtam benyomtam a gépbe és a monitorba is, akkor is csinálja, ha nem vagyok az asztalnál. Ez valami beállítás lehet vagy DP kábel hiba, monitor hiba? Ki van kapcsolva az automata forrás keresés. VGA ugyanaz, mint eddig. Köszi
-
emiki6
veterán
+ latency.
+ nem kell semmilyen sync és az esetleges screen. tearing még észrevehetetlenebb, judder is még lényegtelenebb.
+ desktop egérmozgás és animációk (görgetés pl) folytonosabbak.
+ ha 20 év múlva standarddá válik a 300-500hz és addig nem ég be, akkor még mindig korszerű lesz.
+ e-pénisz növelő.
-
jimpo
senior tag
válasz
s.Oliv3r
üzenetére
LG 27GX700A Tandem OLED is here (and it’s good) techless
Röviden, jobb mint a korábbi WOLED. Fényesebb, színesebb, de még továbbra sem az igazi amikor a szöveg megjelenítés képbe jön.
Bár az pixelsűrűség kérdése is...
Hogy megér-e ez az újdonság ~100 ezer pluszt mindenki döntse el maga. -
s.Oliv3r
őstag
Sziasztok! Az LG GX700A jó választás lehet? OLED monitort keresek 27" méretben 3-400k körül.
-
szasanyi
félisten
Érdekesség képpen megkérdeztem a ChatGPT-t mik a monitorm optimális beállításai. Szinte pontosan azokat az értékeket adta meg ahogyan használom, viszont javasolta a képfrissítés 240Hz-ről csökkentését ha azt úgysem tudom kihasználni 4K játékok alatt. Ez elvileg csökkenti a panel föösleges terhelését. Van ennek értelme? Mármint hiába a 240Hz csak 90-120 FPS van ez OK, de amúgy a panel terheléséről eddig ilyet sehol nem olvastam.
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
hopeless69
üzenetére
Szerintem ez bőven elég lesz neki, az összsúlyt pedig talpal együtt írják , anélkül csak 6 kiló körül lesz
-
Atish19
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
+1 Itt is ez lett a megoldás.
-
Tomasz94
csendes tag
Kedd óta megvan de még mindig ámulok micsoda zseniális kontrasztja van mikor fekete alapon van valami, nem tudok betelni vele

Tudom ajánlani amúgy a wallpaper engine nevű alkalmazást steamen, 5 euro , és rengeteg animált háttér található rajt , én konkrétan lecsupaszítottam az egész windows asztalt így már nincs statikus elem rajt, a meduzák meg csak uszkálnak ki a kijelzőböl

Ja és utólag is köszi a VRR tippet, tényleg felesleges.

-
PandaMonium
őstag
CyberpowerUK-nél most 550GBP az MSI 272URX, ha esetleg mást is érdekel, én most rendeltem belőle: [Link] Levonják a UK VAT-ot, helyette magyar ÁFA + 26k szállítás, de ha jól számolom kb. 290k körül jön ki így a végösszeg.
-
szasanyi
félisten
DOOM Dark Ages nagyon jól néz ki az OLED-en. Igaz, a 4K DLSS Quality 90FPS körül nem túl acélos, bár pont elegendő az élvezetes játékhoz.
-
Sziasztok,
Remélem jó helyen érdeklődöm.
Úgy általánosságban, milyenek az AOC monitorai? -
Én sem tudnék így, és alapból játék nélkül is nagyon zavarna, és nem sok volt hogy vettem egy ilyen monitort, most itt bosszankodnék
nekem sokkal jobb a g6 ablak mellett ülök, semmi nem tükröződik vissza. Plusz még az jobban zavarna, hogy 300fps fixen játszom az apexet, a 240hz miatt kapcsolhatnám vissza a szinkronizációkat
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Csere-Beszámítás! LG UltraGear 45GR95QE OLED Monitor! 240HZ 0.03MS , hajlított!
- xiaomi a24i 23,8 100hz monitor
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- WaveShare 4.3inch Capacitive Touch Screen LCD, 800 480, HDMI, IPS, Various Devices & Systems Support
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- CPU: 2 x Intel Xeon(R) E5-2650L v2 1.70GHz, 40 vCPUsvv, 256 GB DDR3 RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390-A Pro Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Villog a világ végéig csak.
Addig meg eléggé endgame ami most van.
Amúgy OLED tv topikban vannak páran akiknek 5+ éves a cucc és semmi baja

A gyártói oldalon ezt írják:
Még azt szeretném megkérdezni, hogy a HDR funkció az OLED sajátosság? Bekapcsoltam és elképesztő lett a kép

Skynet258