- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
-
r0by
addikt
Eh, elírtam.. uwqhd-ra gondoltam természetesen, az a 3440x1440-es felbontás..
Az MSI-t nézegetem most, és amazonon olvasva találtam egy véleményt aki szerint nem túl jó például a szövegmegjelenítés. link
Én azért sokat böngésznék is rajta. Alkalmanként home office is befigyelne.. -
Moby
veterán
Nem teszem fel a kérdés, ha már más megtette, és gondolom a válasz is valid még 3 nap elteltével

Inkább csak némi tapasztalatra lenne szükségem a QD használóktól, lévén olyanom nincs tévében sem (csak WOLED-jeim vannak): ez a bíbor izé mennyire zavaró? Értem, hogy erre csak nagyon szubjektív válasz adható, de pont ezekre lenne szükségem

-
-
ftamas0201
senior tag
Köszönöm szépen, ez valóban nagyon jó ár, olvastam itt a topicban, hogy rendben vannak az MSI-k, de valahogy kicsit félhetnékem van tőlük, a VA időkben hármat cseréltettem vissza, mind pixelhibás volt, mintha selejt LCD paneleket vásároltak volna fel akkoriban és iszonyatosan rosszak voltak. Nyilván mindegyikben benne van ez a lutri faktor, de azért bennem van ez a tüske, más márka esetleg van?

Illetve ha már oázis webshop, általában innen szoktam venni a monitorokat, az oledeknél van értelme valamelyik kalibrálási szolgáltatásuknak, vagy felesleges erre költeni? Eddig kalibráltattam az LCD-ket, de háát őszintén a profil betöltése után nem sok mindent lehetett szemre észrevenni. -
Adams15
aktív tag
-
-
-
-
ACE-
addikt
Ohhfaxom nem gondoltam hogy mostanában 310 alá fog menni, én még annyiért bótoltam. A KVM benne kb. használhatatlan, meg a szoftvere, menürendszere is egy fos, de a képminőség kárpótolja. Pl. azt is ruhellem hogy 28 gomb mire elindítok egy pixel refresh-t, nincs rá gyorsgomb. De jó lenne valami parancs is a szoftverén keresztül, az sincs. Ja és a háttérvilágítás is nagyon bejött.
-
szasanyi
félisten
4K 240Hz bőven sok, még ahhoz sincs hardver (persze nem CS:Go és hasonló, low grafikával játszott gamere gondolok). A mélyfekete és a HDR javítása lenne fontos. Sajnos sok esélye nincs, mert már vannak 4.gen QD OLED monitorok (persze 27" 4K ami 400k áron nem opció sztem) de ezek érdemben ott sem változtak.
-
-
Dare2Live
félisten
Nem. A komplett átlcát át lehetett rakni bal vagy jobboldalra és felülre is. Nem csak az ikonokat.
@Skynet258
Bezony az még lehet Windows 10volt. A nincsnél csak az gázabb amikor jön az új feature... és borul minden. Pár hónapja update után pl teams kezdte megenni a cput... de ilyen fel lehet állni kimenni kávézni szinten. -
-
Csandi
addikt
A nyálra gondoltam. Szinte csak online játszom, de ha épp nem akkor is fent vagyunk discordon és dumálunk. Mindenképp kerül rá köpés. Ezért kérdem, hogy desztvíz erre is jó-e? Mert ha csak elkenem rajta a nyálat de nem szedi le akkor kell valami rá.
És ugye a monitor eléggé az arcomban van mert kompetitív fps-ekkel is tolom és ahhoz kell, hogy jó közel legyen. -
szasanyi
félisten
Igen, ez a probléma... van mire hivatkozni (mert lehetővé tették, ami unfair mivel maga a gyártó vállalja a garit NEM a kereskedő). Talán már mondtam, de én úgy vagyok ezzel, hogy ha egyetlen üzletben van rá 3 év gari (felár nélkül) akor én ott vásárolok.
És azért említettem, mert nem mindenki figyel erre, pedig fontos lehet. -
-
Dare2Live
félisten
Nálam csúcs (300.000Fts) 32" Samsung VA paneles monitort váltott 32"es QD és komoly mind fekete, mind kontraszt, mind szín, mind sebességben a különbség. Minden szinte érezhető az előrelépés képminőségben érdemi a difi.
Ami idegbaj az a Samsung sw. Ekkora szart/hányást ritkán látok, nem értem mért nem lehetett akármilyen szitnen megtartani a régi rendszert. btw megint jött fw upgrade reméltem, hogy megszűnik a fekete villódzás de nem.A mennyi hz az ideális nagy vitatéma nekem/átlagnak olednél 240hznál többre kompetetív fpsnél van szükség. Persze oled baromi gyors ez lehet TNen 360/480at jelent.
-
-
Skynet258
Topikgazda
Bírná a vas venném is, de ide az 5070Ti sok esetben kevés lenne, így maradok a seggemen.
De végre mondhatjuk, hogy bár 2025 (is) eléggé tré évnek tűnik, az OLED-ek bizony elkezdtek normális árba kerülni, és ahogy most már egy középkategóriás telefonba is OLED panel kerül, nincs messze amikor az átlag monitorba is OLED lesz. -
-
4264adam
veterán
G-sync Compatible: A monitor gyártó fizetett azért hogy az Nvidia-tól megkapja a G-sync compatible plecsnit, de nincs elektronika, hogy 48Hz alatt szinkronizáljon. Ugyanaz mint a Freesync / Adaptive-Sync
G-sync: Van elektronika a monitorban és 30Hz vagy 1Hz az alsó tartomány.
G-sync Ultimate: További teszteket csináltak mégtöbb pénzért
-
Novver
senior tag
Megtaláltam a Samsung Care hivatalos videóit, köszi mindenkinek a tippeket!
Nagyon vadnak tűnik a 70%-os ethanol a régebbi videójukban de hát ők tudják. Clean your Gaming monitor for optimal visibility | Samsung US Itt már ők is desztvizet javasolnak
-
-
szasanyi
félisten
Ezek szerint van akinek az. Szerinte sokkal jobban néznek ki a játékok (valságosabb vizuális élményt ad a normál HDR10-hez képest). Szerintem is jó, bár csak OLED TV-n használtam, monitor képével nem tudom összehasonlítani.
MOD - egyébként nem lehet, hogy az alacsony max. fényerő miatt nincs még? OLED TV-nél azért az nagyobb, és annak megfelelően a HGiG igény szerint kalibrálható. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Dell notebook topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- ÚJ HP Victus 15 - 15.6" FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 8645HS - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

"

Nekem nagyon bevált. Habosítóflakonnal egy életre elég ez a 750ml.

De végre mondhatjuk, hogy bár 2025 (is) eléggé tré évnek tűnik, az OLED-ek bizony elkezdtek normális árba kerülni, és ahogy most már egy középkategóriás telefonba is OLED panel kerül, nincs messze amikor az átlag monitorba is OLED lesz.

Skynet258