- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- Házimozi haladó szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
-
-
Tomasz94
csendes tag
Nekem is megérkezett, nálam meg a displayport kabel zacsija üres volt
de már írtam nekik , remélem küldenek utólag, föleg hogy ez mar 2.1 es kabel volt, nem is olcso kategória, na mindegy….
Amugy nagyon király cucc, levagyok nyűgözve
A matt bevonat is inkabb semi-gloss mint full homogén, tetszik nagyon.
A 480hz meg cs2 be eszméletlen.
De BF6 ba is G-Syncel tökéletesen sima a kép , egyedül töltőképernyőn láttam egy minimális flickert.
-
HEAHEA
aktív tag
"Milyen beállításokkal érdemes operálni Windowson belül Oled monitor esetén? Illetve úgy általában, van erről valami videós tartalom vagy cikk?"
A netet böngészve olvastam ilyen-olyan véleményeket is. Volt aki azt írta, csinálhatsz bármit úgyis befog égni az oled kijelző, nem olyan az élettartama.
Más meg azt mondta, ezek már újabb panelek, nem kell annyira félteni. Multimédiára vannak inkább kitalálva, munkára nem ajánlottak pl. egésznapi táblázat kezelés .Beállítások tekintetében ahogy néztem vannak a menüjében elérhető védelmi funkciók.
Itt a Redditen volt róla szó: [link]
A gyártók oldalán is vannak erre szóló tanácsok. Elóbb néztem egy Asus-os videót, Philips oldalán leírást.
Nekem ez lesz az első oled monitorom, megcsinálom amit tudok védelmi szempontból, aztán idővel kiderül mennyi lesz az élettartama.
-
4264adam
veterán
Ha nem 100% fényerőn használod akkor nem lesz gond, nem kell rejtegetni a tálcát sem. Minden másra ott a 3 év beégés elleni garancia.
SDR: 30-40% fényerő végig
HDR: 80% fényerőHDR amúgy sem gond neki akkor sem ha 100% fényerő mert pixelenkénti fényerő szabályázás van adatként, nem végig 100%-on van.
-
-
Csandi
addikt
Kompetitív játékra a nagyobb hz-et választanám, de vegyes vagy 0 comp felhasználásra tuti a tandemet, az egy jobb panel és 280hz elég arra is bőven. Ugyanakkor a giga tandemje matt, amiatt azon elgondolkodnék, de jön ugye az Asus is egy 280hz-es Tandemmel ami glossy lesz, meg egy 540hz-essel is ami UHBR20-as csatival is rendelkezik, és dual mode-ban 720p-ben 720hz-et tud (mondjuk 720p-re még egy cs-ben sem mennék le, de az 540hz 1440p-ben is új csúcs lesz)
-
-
jimpo
senior tag
El is csábultam, pedig nem ez volt a terv.
Szerintem megéri az LG 27GX790A-B azt a ~15% felárat, egy 240Hz 1440p Oledhez képest. Elég szoros egyébként a 27" 1440p 280Hz feletti mezőny, árban legalábbis.
A VRR flicker sem fog zavarni, pedig elvileg van.
Gyakorlatilag úgy is OFF állásban lesz, aztán annyi képkocka lesz amennyi.
Kicsit azért jobb lesz, mint a jelenlegi 24.5" 1080p 240Hz VA.
-
Nem fogalmaztam jól, aránytalanul magast úgy értettem, hogy nekem, az ülés pozíciómhoz képest stb.. nyilván a 32 col azért ilyen magas mert 16.9. Nekem volt 2db 34 colos 21.9-es az 36.5 körül volt magasságra, emlékszem az még jó volt, de a 32 col több közel 6 centivel, az nekem sok. Viszont nálam a 16.9 még mindig a nyerő, ezért azt hiszem egyelőre megálltam 27 colnál.
-
Csandi
addikt
1440p-n is teljesen jó a 4K s youtube tartalom, de ha gaming videókat nézel a legtöbben eleve 1440p ben veszik fel szóval akkor natívban nézheted.
A be lehetet arra értettem, hogy nincs semmi ilyen elmosódás meg probléma amit írtal, konkrétan annyi van, hogy több fps-ed lesz meg élesebb lesz a kép. (Az élek sokszor még 4K-ban is recések, DLSS-el nem)
Amúgy matematikailag a 4K-n az 1080p jobban kell, hogy kinézzem mint 1440p-n, mivel a 4K az egész többszöröse, az 1440p-vel pedig lennének fél pixelek. De továbbra sem értem minek néznél 1080p tartalmat, az kb. nincs is már.
-
Csandi
addikt
Egyébként a DLSS-t nyugodtan be lehet kapcsolni kompetitív címekben is csak a Frame Gen legyen kikapcsolva. Mondom ezt ex versenyzőként FPS-ekben, szóval én is kinyomnám ha bármi negatívumot adna de semmi. Legyen Quality-ban meg Transformer mode ha van a játékban. Persze nem árt egy 5000-res kártya alá.
FSR-t nem tudom milyen, de gondolom azért nincs olyan jó mint az nV megoldása.
De amúgy 1440p-ben miért ne játszanál natívan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen autót vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- Samsung SyncMaster 930BF 19" 1280 x 1024 DVI!
- Xiaomi Redmi Pad SE 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3271, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Mobile Workstation - i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

kb 50 centiről nézem. Plusz dolog hogy nekem nincs szükségem 500hz-re... nem is értem minek gyártják... 240 bőven elég mindenre is. Egy biztos, szeretnék az LG-nél maradni
de már írtam nekik , remélem küldenek utólag, föleg hogy ez mar 2.1 es kabel volt, nem is olcso kategória, na mindegy….

Skynet258