-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
Ez a posztapokaliptikus tényleg nagyon király. Régen olyan világokat csináltak a játékokban hogy az ember tényleg más univerzumban érezte magát. Valahogy beszippantott az érzés
Mai játékok küzűl is van amúgy játszható kategória, na de hol pakolok én bele 1000 órát?
A Doom2016-ot nem lehet megunni:

És az egyik kedvenc pályám :
Itt valamiért a játék megfektette a híres nevezetes X3D-t 
Viccet félre téve valamiért ezen a részen limitál a motor, nem tudom miért.
Pedig gyors állítottam egyy satabíl 3600-as reszelt RAM profilt, de semmi különbség nincs a 3000 x.m.p profil között..Ezért is gyanítom hogy valami a motorral nem stimmel. A többi pályán stabíl 144/180 FPS független attól hogy mennyi objektum/démon van jelen.Az ojektum lesz a hibás
-
heavygrip
senior tag
Ez a posztapokaliptikus tényleg nagyon király. Régen olyan világokat csináltak a játékokban hogy az ember tényleg más univerzumban érezte magát. Valahogy beszippantott az érzés
Mai játékok küzűl is van amúgy játszható kategória, na de hol pakolok én bele 1000 órát?
A Doom2016-ot nem lehet megunni:

És az egyik kedvenc pályám :
Viccet félre téve valamiért ezen a részen limitál a motor, nem tudom miért.
Pedig gyors állítottam egyy satabíl 3600-as reszelt RAM profilt, de semmi különbség nincs a 3000 x.m.p profil között..Ezért is gyanítom hogy valami a motorral nem stimmel. A többi pályán stabíl 144/180 FPS független attól hogy mennyi objektum/démon van jelen. -
wasd.hu
senior tag
Nem hiszem el, hogy 70+ éves vagy.
Az a Boomer korosztály.
Akik a világháború után újraélesztették gazdaságot és újszülöttekkel kompenzálták a háború nagy számú áldozatait. 50-60-as évek.
Sry, csak kicsit idegesítő, hogy ismeretlen-buta-tinik hibásan terjesztenek "menő" kifejezést és aztán mi meg eltanuljuk túlük...?? Ez nem OK, szvsz.
Ez a boomershooter dolog is elég gagyi, de már kezd beégni a köztudatba. Nyomtam pár meccs Q3-at a napokban és egész normálisan szintre lehet jönni - értsd reflexek tekintetében rongyosra ugrattod a huszas évei elején járó friss húsokat.. Valódi skill kellett a régebbi játékokhoz, most meg indítanak valami automatikus izét mobilon és az a játék, h félreteszi a telót
-
Aprósólyom
addikt
Nem hiszem el, hogy 70+ éves vagy.
Az a Boomer korosztály.
Akik a világháború után újraélesztették gazdaságot és újszülöttekkel kompenzálták a háború nagy számú áldozatait. 50-60-as évek.
Sry, csak kicsit idegesítő, hogy ismeretlen-buta-tinik hibásan terjesztenek "menő" kifejezést és aztán mi meg eltanuljuk túlük...?? Ez nem OK, szvsz.
-
nexplo
őstag
-
wasd.hu
senior tag
Konzolon is érdemes szétnézni. Azért ott is akad pár zseniális cím.
-
nexplo
őstag
Részemről is ez a legjobb, kár hogy nem ezt a vonalat vitték tovább.
Egyébként jó ott az Eternal és Dark Ages is,de kétségtelenül ez hasonlít legjobban a legelső Doom játékokhoz.
A hangulata, megjelenése a régi szép idők scifijeit idézi fel.
Rengeteg órám van benne, és megjelenés óta folyton elő veszem.Pár kép

Hát milyen hangulata van ennek kérem szépen...
Amúgy valaki Doom, Doom 2 tolja a Brutal Doom moddal?

Most elég rendesen rá feküdtem a játékra.
Ez a posztapokaliptikus tényleg nagyon király. Régen olyan világokat csináltak a játékokban hogy az ember tényleg más univerzumban érezte magát. Valahogy beszippantott az érzés. Manapság (és igen sajnos boomerként be kell látnom az idő múlását) már valahogy nem érzem ezt.
-
wasd.hu
senior tag
Ha van hozzá vas (részemről egy rtx 4060 notival néztem) a
Quake III Arena RTX Remix Mod-ot ajánlom.Ez is szuper élmény!
Synth és és jómagam néha szánunk még brutal doomra időt, de most pl a q3 megy nálam.
#83 heavygrip
Tényleg zseni a 2016, minden megvan benne ami kell. -
heavygrip
senior tag
Részemről is ez a legjobb, kár hogy nem ezt a vonalat vitték tovább.
Egyébként jó ott az Eternal és Dark Ages is,de kétségtelenül ez hasonlít legjobban a legelső Doom játékokhoz.
A hangulata, megjelenése a régi szép idők scifijeit idézi fel.
Rengeteg órám van benne, és megjelenés óta folyton elő veszem.Pár kép

Hát milyen hangulata van ennek kérem szépen...
Amúgy valaki Doom, Doom 2 tolja a Brutal Doom moddal?

Most elég rendesen rá feküdtem a játékra.
-
wasd.hu
senior tag
Ez inkább e pénisz növelés, mint valós élményfaktor. Amikor a lényeg 95%-a középső monitoron van, a többi csak nyújtása a középső monitor szélső 5%-5%-ának, így teljességgel értelmetlen. Autóversenyeknél szokott lenni értelme. Még verseny e sportnél is felesleges lenne, mert nem kockáztatnak 1ms-ot sem a versenyzők, hogy jobbra balra kapkodják a fejüket. Ennél egy 32:9-es monitor értelmesebb, ha már szuperwidescreen.
+1
-
wolfman
veterán
Ez inkább e pénisz növelés, mint valós élményfaktor. Amikor a lényeg 95%-a középső monitoron van, a többi csak nyújtása a középső monitor szélső 5%-5%-ának, így teljességgel értelmetlen. Autóversenyeknél szokott lenni értelme. Még verseny e sportnél is felesleges lenne, mert nem kockáztatnak 1ms-ot sem a versenyzők, hogy jobbra balra kapkodják a fejüket. Ennél egy 32:9-es monitor értelmesebb, ha már szuperwidescreen.
-
Dark Archon
addikt
Pedig a Dark Ages pont annyi újítást hozott, hogy ne legyen egy újabb Eternal. Nézve nekem se tűnt azonnali szerelemnek, de játszva már marha jó volt.
Az alcíme megtévesztő, mert a középkort idézi, de amúgy nem erről van szó.
-
nexplo
őstag
A periférikus látásnak azért megvannak a maga korlátai, ezért nem igazán látom értelmét annak, amikor valaki beül az óriási tévék közé. Ha valaki próbált már valóban nagy kijelzőn túl közelről dolgozni, valószínűleg érti, mire gondolok.
Nálam jelenleg egy erős gamer laptop a központ, mellette pedig két ultrawide monitor dolgozik. A keskeny keretek használat közben gyakorlatilag eltűnnek a noti mögött, profi állványon "lebegnek" így egységes az összhatás.
Számomra ez ideális felállás: játékra is jó, de igazán munka közben érződik az előny. Reggelent csak 1 ultrawide képernyő megy, később indítok valami műsort, szükséges több kliens, nagyobb munkaterület vagy youtube, akármi, úgy kihasználom mindet. Ezt 15 óta használom, megvan a racionális táv a monitoroktól és abszolút hatékony, nem fárasztja a szemet.Nekem is ilyesmi van a munkahelyen. Otthon áttértem az egy monitorra ami "csak" 27-es. Ha olyasmi van azt TV-re tolom át egyből. Nálam a 27 lett amin elférek rendesen. Egy monitor de az best legyen.
-
wasd.hu
senior tag
A periférikus látásnak azért megvannak a maga korlátai, ezért nem igazán látom értelmét annak, amikor valaki beül az óriási tévék közé. Ha valaki próbált már valóban nagy kijelzőn túl közelről dolgozni, valószínűleg érti, mire gondolok.
Nálam jelenleg egy erős gamer laptop a központ, mellette pedig két ultrawide monitor dolgozik. A keskeny keretek használat közben gyakorlatilag eltűnnek a noti mögött, profi állványon "lebegnek" így egységes az összhatás.
Számomra ez ideális felállás: játékra is jó, de igazán munka közben érződik az előny. Reggelent csak 1 ultrawide képernyő megy, később indítok valami műsort, szükséges több kliens, nagyobb munkaterület vagy youtube, akármi, úgy kihasználom mindet. Ezt 15 óta használom, megvan a racionális táv a monitoroktól és abszolút hatékony, nem fárasztja a szemet. -
nexplo
őstag
-
hapakj
őstag
Megöregedtél. Általában engem sem fognak már meg annyira a dolgok, de abszolút vannak gyöngyszemek.
-
bobalazs
nagyúr
Jó van mán'
, nem kell itt menőzni, ha valakinek 3 monitoros szetápja van
.Azon gondolkodtam közben letöltsem e. De relatív sok helyet foglal, és kevés hely van már a gépen.
-
Aprósólyom
addikt
-
wasd.hu
senior tag
A képek alapján látványos, de egy szimpla RTX piszka-mod nem izgat.
QUAKE III autentikus
+ 0.7 remix pakk intaktTökéletes mechanika és élmény, minek piszkálnám?
15 évente elővesz, klánnal levezető gémnek együtt örvendez, gól. -
Necroman_Mk2
őstag
A képek alapján látványos, de egy szimpla RTX piszka-mod nem izgat.
-
Segal
veterán
Erről szoktam beszélgetni a barátaimmal. Na de akkor ne vegyünk semmit mert minden sz@r? Ez sem megoldás sajnos. De valóban így kéne hogy legyen. Én erre azt szoktam mondani hogy okés, akkor legyen kispróolva minden a termékből amit veszek (autótól a cipőig értek ez alatt bármit) de akkor legyen brutál olcsó. De az hogy megveszek egy 30e Ft-os tornacipőt és egy évet sem bír ki az azért vicces. Legyen 5e Ft és veszek évi kettőt. De sajnos nem így állnak a dolgok.
Én egy szóval sem írtam hogy semmit sem szabad megvenni. Ez a kérdéskör ennél jóval összetettebb, de csak röviden mert ez elég OFF.
Egyrészt az embernek legyen 1-2 hobbija amire nem sajnálja a pénzt, itt inkább azon lenne a hangsúly hogy ne mindent is, tegnapra, bármennyiért mert ezt a gondolkodásmódot tudják kihasználni a cégek. A másik pl a Doomnál maradva hogy egy kis On is legyen (de lényegében bármelyik játéknál) csak idő kérdése a leakciózás (főleg ha kevesebben vennék teljes áron...), tehát lehet várni x ideig egy elfogadható(bb)nak ítélt ár érkezéséig. Ez nagyon sok minden másra is igaz...
A másik alternatíva hogy vásárlóbarátabb árazású terméket vesz az ember. Pl a cipős témádnál maradva tudom hogy 3 csík meg pipa sem lesz az oldalán, de több helyen kapható töredék áron is olyan ami nem fog kevesebbet bírni mint egy 60k+-os "menő cipő". Tornacipőből is ott a kínai ha "1 nyaras" kell. Tudom nem lesz rajta fehér kör, de ha fele annyit bír is olcsóbb lesz 2 darab...
Persze ott van a háttérben a másik fő gond a közösségi média ahova "muszáj" posztolni a "menő életet", tehát jobb nem lesz a helyzet mert egyre többen fogják a (lizingelt) kocsijukat, az új építésű (albérletüket), az (évente több alkalmas) egzotikus nyaralásukat, természetesen a tükörszelfit egy (részletre vett) iPhone 17 Pro Max-al...
Sajnos holnapig lehetne sorolni, de be is fejezem, mert úgysem változtat ez a poszt semmin, de legalább köze nincs a Doomhoz...
Erre értem én hogy amíg a vásárlóközösség nem változtat mert "muszáj mindent megvenni és menőzni" addig a cégek csak a profitot fogják látni a lehetőségben és így a helyzet csak rosszabb lehet mert miért is ne próbálkozzanak a jövőben még kevesebbet adni még többért? Meg fogják venni az emberek? Meg hát... -
nexplo
őstag
Erről szoktam beszélgetni a barátaimmal. Na de akkor ne vegyünk semmit mert minden sz@r? Ez sem megoldás sajnos. De valóban így kéne hogy legyen. Én erre azt szoktam mondani hogy okés, akkor legyen kispróolva minden a termékből amit veszek (autótól a cipőig értek ez alatt bármit) de akkor legyen brutál olcsó. De az hogy megveszek egy 30e Ft-os tornacipőt és egy évet sem bír ki az azért vicces. Legyen 5e Ft és veszek évi kettőt. De sajnos nem így állnak a dolgok.
-
Segal
veterán
1 dolgot nem szabad elfelejteni. Addig adható el a szar, amíg meg is veszik az emberek.
Tehát a megoldás rém egyszerű lenne. Nem kéne megvenni...
Viszont amíg évről-évre egyre nagyobb bevételt csinálnak addig mégis mi a fenéért kéne változtatniuk? -
nexplo
őstag
Régen jóval kisebb piac, underground terület volt a fejlesztés. Mini közönséggel, alacsony költségvetéssel és több kompromisszummal. Gyakran kreativitással és erős vízióval próbálták kompenzálni a limitációkat.
Mára több játékkategória iparággá nőtt. Gyakori, hogy millió dolláros projektek készülnek, ahol nem elsősorban az a kérdés, hogy „mi lenne kreatív vagy emlékezetes”, hanem hogy: mi az ami jól monetizálható, mi tartható szolgáltatásként évekig, mi minimalizálja a pénzügyi kockázatot, és mi fogyasztható a lehető legnagyobb tömeg számára. Ezért van az, hogy sok modern játék technikailag lenyűgöző, mégis steril. Minden rendszer ismerős, minden UI otthonos, minden mechanika safe zone-ban mozog. Nem azért, mert ne lennének jó fejlesztők, hanem mert ekkora költségszinten a kiadók nem szeretnének már kockáztatni.
A másik nagy különbség az internet / patch és tech kultúra.
PS1/PS2 vagy Cartridge korszakban tényleg „aranylemez” állapotban került ki a címek. Nem lehetett day1 patch-csel megmenteni egy félkész projektet. Ha gamebreaking bug maradt benne, az konkrét üzleti és reputációs katasztrófa volt.
Ma meg gyakorlatilag fizetett beta teszt zajlik release néven:
early access,day1 patch,roadmap,live service,majd 2 év múlva „most már tényleg kész”.
Persze ma is készülnek fantasztikus játékok, csak sokszor nem a legnagyobb kiadóknál. Érdekes módon pont az indie vagy AA kategóriában érződik még gyakran az a fajta „lélek”, amit sokan hiányolnak a modern címekből.
Van még egy idevágó szószedet, ha érdel a téma:
https://wasd.hu/szotar/enshittification/Teljes mértékben igazad van. Erre szoktam mondani hogy nem jó irány. És sajnos az élet minden területén ez tapasztalható. Rohanunk a pénz után...
-
wasd.hu
senior tag
Régen jóval kisebb piac, underground terület volt a fejlesztés. Mini közönséggel, alacsony költségvetéssel és több kompromisszummal. Gyakran kreativitással és erős vízióval próbálták kompenzálni a limitációkat.
Mára több játékkategória iparággá nőtt. Gyakori, hogy millió dolláros projektek készülnek, ahol nem elsősorban az a kérdés, hogy „mi lenne kreatív vagy emlékezetes”, hanem hogy: mi az ami jól monetizálható, mi tartható szolgáltatásként évekig, mi minimalizálja a pénzügyi kockázatot, és mi fogyasztható a lehető legnagyobb tömeg számára. Ezért van az, hogy sok modern játék technikailag lenyűgöző, mégis steril. Minden rendszer ismerős, minden UI otthonos, minden mechanika safe zone-ban mozog. Nem azért, mert ne lennének jó fejlesztők, hanem mert ekkora költségszinten a kiadók nem szeretnének már kockáztatni.
A másik nagy különbség az internet / patch és tech kultúra.
PS1/PS2 vagy Cartridge korszakban tényleg „aranylemez” állapotban került ki a címek. Nem lehetett day1 patch-csel megmenteni egy félkész projektet. Ha gamebreaking bug maradt benne, az konkrét üzleti és reputációs katasztrófa volt.
Ma meg gyakorlatilag fizetett beta teszt zajlik release néven:
early access,day1 patch,roadmap,live service,majd 2 év múlva „most már tényleg kész”.
Persze ma is készülnek fantasztikus játékok, csak sokszor nem a legnagyobb kiadóknál. Érdekes módon pont az indie vagy AA kategóriában érződik még gyakran az a fajta „lélek”, amit sokan hiányolnak a modern címekből.
Van még egy idevágó szószedet, ha érdel a téma:
https://wasd.hu/szotar/enshittification/ -
nexplo
őstag
Régen minden is jobb volt, vagy csak én öregedtem meg
Játékokban és filmekben is ezt érzem. Valahogy a lélek hiányzik mindből és így a végeredmény is "silány" lesz. -
wasd.hu
senior tag
Apropó, akinek megvan a Doom 3, az próbálja ki a Classic Doom 3 modot. Zsneiálisan ülteti át a legelső Doom első fejezetét a 10 évvel későbbi gammába!
-
hunluki
senior tag
Nem olvastam végig, de ha már doom és klasszik akkor tudom javasolni a brutal doom-ot. uzdoom-al nekiálltam, indokolatlanul nagyon szórakoztató.
A rebootot szerettem, eternal se volt rossz de nekem is ahogy sokan írták sok volt benne az ugrabugra. Dark ages érdeklődés hiányában kimaradt.
-
Necroman_Mk2
őstag
Apropó, akinek megvan a Doom 3, az próbálja ki a Classic Doom 3 modot. Zsneiálisan ülteti át a legelső Doom első fejezetét a 10 évvel későbbi gammába!
-
wasd.hu
senior tag
Dead Space ilyen szempontból erősebb volt. De azt is látni kell, hogy ez egy fps 2001-ból. Akkoriban a csúcs egy fix hátteres Resi volt
-
hapakj
őstag
Én csak ezekkel az új Wolfeinsteinnek játszottam.
A New Order-t és az Old Blood-ot nagyon imádtam. És mindkettőnek megvan ez az id Tech 5-s MegaTexture-s bája, de már jobb a streaming mint a Rage-be

A New Collossus és a kiegjei már annyira nem sikerültek jóra.
Az új Doomokat is ajánlom, ilyen klasszik FPS-ek nekem, de mindegyiknél kicsit más a game style.
-
janeszgol
félisten
Én az újabb Doomokkal már nem játszottam. A Doom3 korszakalkotó volt akkoriban, imádtam. A Quake 4 is tetszett nekem. Utába már kimaradtak nekem ezek sajna.
Amivel szeretnék majd játszani az a Wolfenstein játékok az újakból (2010 utáni). -
Citrone39
tag
Boklefosós volt az biztos.
Rengeteg horror játékkal játszottam már de nálam a Doom3 volt az ami igazán megijesztett.
Akkoriban még gyerek voltam és voltak benne olyan részek, hogy inkább kikapcsoltam a gépet mert féltem leülni elé, volt, hogy hónapokig nem mertem elindítani a játékot.
Inkább csak az első 2 óra ilyen. Utána megszokja az ember, hogy állandóan jönnek rá hátulról, vagy az ajtók mögül. A felétől már nagyon önismétlődővé válik, így a para faktor is alább hagy. Persze gyerekként más volt azt játszani.
-
HELLAFLUSH
őstag
A DOOM 3 akkoriban,

LEFOSTAM a bokamat, olyat utott az a latvany, hangzas es atmoszfera. Audiovizualis orgia volt, amit persze csak kesobb birt a gepem maxon.
Korszakos game !
Mikor elindult a jatek, es megkaptuk VALOS idoben az iranyitast, atvette a kamera a karaktert, a bevezeto utan...pfff.

DOOM es Quake....hatalmas amit muveltek a motorokkal, technologia es innovacio. EPIC
Boklefosós volt az biztos.
Rengeteg horror játékkal játszottam már de nálam a Doom3 volt az ami igazán megijesztett.
Akkoriban még gyerek voltam és voltak benne olyan részek, hogy inkább kikapcsoltam a gépet mert féltem leülni elé, volt, hogy hónapokig nem mertem elindítani a játékot.
-
wasd.hu
senior tag
Én még a modernizált Doom 64-t is. Ahogy elnézem kontrollerrel is játszható még egy "őskövületen" is. Kiváló lesz fotelből. Pláne amiatt, hogy ki tudja meddig lesz drága az SSD, RAM, VGA. Ehhez meg nem kell szinte semmi. Jó lesz erre a szegényes idő, meg nosztalgiázni, hogy régen minden jobb vót'...
Azért játékmechanika szempontból könnyű jobb időtöltést találni a goldenage -ből.
-
Aprósólyom
addikt
Behúztam!
Én még a modernizált Doom 64-t is. Ahogy elnézem kontrollerrel is játszható még egy "őskövületen" is. Kiváló lesz fotelből. Pláne amiatt, hogy ki tudja meddig lesz drága az SSD, RAM, VGA. Ehhez meg nem kell szinte semmi. Jó lesz erre a szegényes idő, meg nosztalgiázni, hogy régen minden jobb vót'...
-
CriticalHit
addikt
2 EUR a steamen?
A hülyének is megéri, hát még nekem!
Azt írja már csak 1óra 30perc van hátra ebből az akcióból.Behúztam!
-
Lessmessino
tag
A DOOM 3 akkoriban,

LEFOSTAM a bokamat, olyat utott az a latvany, hangzas es atmoszfera. Audiovizualis orgia volt, amit persze csak kesobb birt a gepem maxon.
Korszakos game !
Mikor elindult a jatek, es megkaptuk VALOS idoben az iranyitast, atvette a kamera a karaktert, a bevezeto utan...pfff.

DOOM es Quake....hatalmas amit muveltek a motorokkal, technologia es innovacio. EPIC
Vr-ban, szinkronnal ma is szórakoztató, de már nem félelmetes.
Akkoriban csak nappal és maximum napi 1-2 órát játszottam vele.
-
hapakj
őstag
Valószínűleg csak a fényekre értették, különben megtudott a régi motor is jeleníteni mindent a külvilágban. Szerintem azért érezted "nagyon laposnak" a Q4 kültereit, mert ilyenre álmodták meg a bolygót, amin játszódott! Ott nem volt duzsgel, mint a Farcryban, vagy egyéb zöld növényzet, mint az Enemy Territoryban (hiszen nem a Földön játszódott). A Q4-ben az volt a dizájnerek feladata, hogy egy Marshoz hasonló, pusztaságból álló bolygót programozzanak le, és ezt meg is tették.
Nekem igazából mindegy, hogy a design volt szar vagy az engine gyenge

De mivel az indoor jelenetek szerintem kifejezetten pofásak én arra szavazok, hogy az engine nem bírta

-
myckey
veterán
A DOOM 3 akkoriban,

Korszakos game !

-
wasd.hu
senior tag
Nomeg nem is bírt nagy tereket megjeleníteni csak szűk folyósokat.
semmi ilyen megszorítás nem volt (Guardian of Hell és a Cyberdemon is bazi területen volt, a Q4 meg pláne). Inkább csak spóroltak az erőforrásokkal, hogy minél több ember gépén elfutkosson valahogy, ezért szívodtak fel a démontetemek, meg voltál szűk helyeken...Ezzel értek egyet.
Ahogy korábban is írtam: 2001–2002 környékén ezek jól működtek. A Far Cry ekkoriban egy technológiai demóként hatott. Sokkal erősebb hw-re kellett váltani. Csíptem, ahogy a 2004-es Unreal Engine-nek is megvoltak a maga erősségei, de mégsem egy q3, vagy cod szint. Mára persze hódít, de eléggé falja a vasat lássuk be.Viszont ha közelebbről megnézzük az id Software fejlődési ívét:
Doom — id Tech 1 — 1993
Quake — id Tech 2 — 1996
Quake3 — id Tech 3 — 1999
RtC Wolf — id Tech 3 — 2001
Doom 3 — id Tech 4 — 2002 (már a kiszivárgott build futott a gépemen)Jól látszik, hogy ezek a motorok gyakorlatilag végig meghatározták az FPS műfaj fejlődését. A Doom lefektette a modern alapokat, a Quake elhozta a valódi 3D korszakot, a Quake III Arena pedig az online multiplayer és netkód új szintjét mutatta be.
A Doom 3 különösen érdekes ebből a szempontból: brutálisan feszegette az akkori hw határait, évek távlatából nézve meglepően jól öregedett. Főleg ha a Megatexture és Tech 4 továbbfejlesztett változatait és későbbi játékait nézzük. Jól látszik, mennyire időtálló technológiai alap a JC utolsó tech5 fáradozása. Aztán jött az Oculus story, ami megint a limitről szól.
-
Citrone39
tag
Hát ha az, akkor az. Ez már 2005-ben is feltűnt amikor a Quake 4-et játszottam, hogy az outdoor jelenetek sehol sincsenek a korábbi Half Life 2, Farcry vagy Unreal Tournament 2004-hez képest.
Azok az engine-ek szerintem mind mind jobban kezelték ezeket a dolgokat.
Dehát kb ők maguk sem tagadták, hogy az outdoor területek a kezelése nem erőssége az engine-nek és a Enemy Territory: Quake Wars-ban javítottak ezen sokat szerintem elég jó sikerrel [link]
Valószínűleg csak a fényekre értették, különben megtudott a régi motor is jeleníteni mindent a külvilágban. Szerintem azért érezted "nagyon laposnak" a Q4 kültereit, mert ilyenre álmodták meg a bolygót, amin játszódott! Ott nem volt duzsgel, mint a Farcryban, vagy egyéb zöld növényzet, mint az Enemy Territoryban (hiszen nem a Földön játszódott). A Q4-ben az volt a dizájnerek feladata, hogy egy Marshoz hasonló, pusztaságból álló bolygót programozzanak le, és ezt meg is tették.
-
hapakj
őstag
Hát ha az, akkor az. Ez már 2005-ben is feltűnt amikor a Quake 4-et játszottam, hogy az outdoor jelenetek sehol sincsenek a korábbi Half Life 2, Farcry vagy Unreal Tournament 2004-hez képest.
Azok az engine-ek szerintem mind mind jobban kezelték ezeket a dolgokat.
Dehát kb ők maguk sem tagadták, hogy az outdoor területek a kezelése nem erőssége az engine-nek és a Enemy Territory: Quake Wars-ban javítottak ezen sokat szerintem elég jó sikerrel [link]
-
Aprósólyom
addikt
2 EUR a steamen?
A hülyének is megéri, hát még nekem!
Azt írja már csak 1óra 30perc van hátra ebből az akcióból. -
cami][us
őstag
Azt írja, nagyon laposak
-
hapakj
őstag
Hát hogy konkrét technikai korlátozás nincs nagy terek megjelenítésére, de a hw miatt spórolni kell az lényegében ugyanaz.
Quake 4-ben mindig nagyon laposak voltak a nagy outdoor területek, mind megvilágítás mind részletek terén, az indoor bázisokhoz képest [link]
Azért ennek a javítás volt a legnagyobb előrelépés az id tech 5-ben és Rage-ben.
-
cami][us
őstag
Igen, amúgy szerintem a Doom 3-ra nagyon rányomta a bélyegét az akkori technológia stack amit Carmack akkor elért.
Az az engine jól kezelte a fényeket, árnyékokat, kontrasztokat viszont jelentős ambiens megvilágítás mellett alig nézett volna ki jobban mint a Quake 3.
Ezért kellett elvinni az egész style-t ilyen sötét, szűk horror irányba.
semmi ilyen megszorítás nem volt (Guardian of Hell és a Cyberdemon is bazi területen volt, a Q4 meg pláne). Inkább csak spóroltak az erőforrásokkal, hogy minél több ember gépén elfutkosson valahogy, ezért szívodtak fel a démontetemek, meg voltál szűk helyeken... -
xandrush0831
senior tag
Nekem zeneileg az Eternalból az S.O.S. from Earth a top.
-
Csandi
addikt
Az más, a sátánista dolgok mint rossz szerepelnek, elvégre a kiszabadult poklot teszed a helyére. Persze aki olyan módon vallásos/babonás, és azt hiszi ezeknek a szombólumoknak bármi mágikus ereje van, azt biztos zavarta. Viszont ha a valóságban valakinek mondjuk lerobban a feje előtted, vagy elkeni a villamos, az szinte mindekit zavar... vagy azt hinném. És azért kicsit már ebbe az irányba megy ez. Persze, szinte minden játék (BG3 vér pocsoják... mert csak?). Ami elég para, mert hát kik közt élek?
Ennyire nem mély, ez csak egy játék. Fölösleges többet belelátni. Akinek meg az sok, hogy kamu pixelek és poligonok a képernyőn mortal kombat szintű kivégzéseket rajzolnak ki meg maradjon a rozsaszin barbie szobában. Valóságban sokakat sokkolna egy lerobbanó fej vagy kitépett gerinc, játékban pedig nem. Így van rendjén, nincs párhuzam a kettő között, tökmindegy mennyire élethű a grafika.
-
ddekany
nagyúr
Az más, a sátánista dolgok mint rossz szerepelnek, elvégre a kiszabadult poklot teszed a helyére. Persze aki olyan módon vallásos/babonás, és azt hiszi ezeknek a szombólumoknak bármi mágikus ereje van, azt biztos zavarta. Viszont ha a valóságban valakinek mondjuk lerobban a feje előtted, vagy elkeni a villamos, az szinte mindekit zavar... vagy azt hinném. És azért kicsit már ebbe az irányba megy ez. Persze, szinte minden játék (BG3 vér pocsoják... mert csak?). Ami elég para, mert hát kik közt élek?
-
hapakj
őstag
Persze a téma is nehéz, de részemről mind a pokol, mind a marsbázisok sokkal hangulatosabbra és élvezhetőbbre meg lettek valósítva a Doom Eternalban mint a Doom 2016-ban. A többi pályáról ne is beszéljünk.
Nekem a design a 2016-os Doomban félrement.
-
Citrone39
tag
Nekem épp a 2016 nem tetszett annyira.
Összeraknak egy fasza game engine-t erre csinálnak vele egy ronda játékot

Minden pálya narancssárga vagy szürke. S látszott, hogy tudna többet is mer a havas pályán vagy Wolfeinsteint The New Colossus-ban domborított az engine.
Szerencsére a Doom Eternal-ra csinálta lore, mert jól kinéző pályákat. Hatalmas felüdülés volt

Hát a Marson játszódott és a pokol egyes részein. A Mars pedig narancssárgás/szürkés bolygó. Nem volt semmi baj a grafikájával, ilyen környezetben volt a történet.
-
hapakj
őstag
Nekem épp a 2016 nem tetszett annyira.
Összeraknak egy fasza game engine-t erre csinálnak vele egy ronda játékot

Minden pálya narancssárga vagy szürke. S látszott, hogy tudna többet is mer a havas pályán vagy Wolfeinsteint The New Colossus-ban domborított az engine.
Szerencsére a Doom Eternal-ra csinálta lore, mert jól kinéző pályákat. Hatalmas felüdülés volt

-
cszolee79
tag
ez kifejezetten jó volt. ami utána jött ugrálós doom az borzalom (a nevére sem emlékszem), a dark ages meg unalmas és szar a zenéje. annak meg csak azért emlékszem a nevére mert pár hete akciós volt és megvettem.
eh
régen minden jobb vót -
hapakj
őstag
Igen, amúgy szerintem a Doom 3-ra nagyon rányomta a bélyegét az akkori technológia stack amit Carmack akkor elért.
Az az engine jól kezelte a fényeket, árnyékokat, kontrasztokat viszont jelentős ambiens megvilágítás mellett alig nézett volna ki jobban mint a Quake 3.
Ezért kellett elvinni az egész style-t ilyen sötét, szűk horror irányba.
-
Necroman_Mk2
őstag
Az eredeti Doom 1-2-3 az id Software-től megvoltak, persze, de a MG féle reboot totálisan kimaradt. Szeretném egyszer pótolni az új trilógiát is, bár sajnos az nem mostanság fogom elkezdeni.
Meg hát először meg is kéne vennem őket, vagy GP-re előfizetni, de én hoztam egy olyan szabályt, hogy csak akkor veszek új játékot magamnak, ha úgy érzem, hogy a következő 1 évben el fogom indítani. -
HussarF
addikt
Én még mindig a Doom 3-at tolom egy erős XP-s rertó gépen, eredeti 3 CD-s uncut US verzióban gyári lemezről. Semmi felújítást nem használok hozzá, csak a widescreen modot. Shader Model 3.0-ban nagyon szép úgy ahogy megálmodták. Nekem ez az új dúm világ túl pörgős, túl modern, túl sátáni és démoni és útálom a heavy metal-t is.
PeaceNekem ez az új dúm világ túl pörgős, túl modern, túl sátáni és démoni és útálom a heavy metal-t is.
Ez nem az új, hanem az original Doom, ahogy megálmodták annak idején. Pont, hogy a Doom 3 az, ami ilyen értelemben kilóg a franchise-ból.Dead Space-t szereted? Az ilyen még.
-
Citrone39
tag
Gamplay téren lehet hogy eltálták-e, nem tudom. De a grafika ezeknél, pfff. A kisebbik ami feltűnik, hogy sötétebb és klausztrofóbiásabbank tűnik mint ez eredeti. A fő dolog, hogy az eredeti kicsit stilizál pixel tengernél még vicces a gore, de ilyen valósabb irányba igyekvő grafikia/hanggal, simán csak beteg. Akkor is ha nyilván amúgy direkt extrém túlzás, a sok beteg "kivégzéssel" pláne. Ez már simán az a kategória, hogy én képes vagyok ignorálni valamiért cserébe (mint gameplay), de kellemetlenül érezném maga, ha más is látja a képernyőmet. Mintha magyarázkondom kéne, hogy amúgy nincs merevedésem a fröccsenő vértől és velőtöl, csak a célközönség felének van... vagy mi.

Neked lehet, hogy a pixel grafika miatt már csak vicces, de a Doom 1-2 is beteg volt a maga korában. Főleg a sátán szimbólumaival. Sokan kiakadtak annak a brutalitásán is. A modern Doom játékok ezt tökéletesen átadják, modern grafikával.
-
raus
aktív tag
Én még mindig a Doom 3-at tolom egy erős XP-s rertó gépen, eredeti 3 CD-s uncut US verzióban gyári lemezről. Semmi felújítást nem használok hozzá, csak a widescreen modot. Shader Model 3.0-ban nagyon szép úgy ahogy megálmodták. Nekem ez az új dúm világ túl pörgős, túl modern, túl sátáni és démoni és útálom a heavy metal-t is.
Peace -
ddekany
nagyúr
Gamplay téren lehet hogy eltálták-e, nem tudom. De a grafika ezeknél, pfff. A kisebbik ami feltűnik, hogy sötétebb és klausztrofóbiásabbank tűnik mint ez eredeti. A fő dolog, hogy az eredeti kicsit stilizál pixel tengernél még vicces a gore, de ilyen valósabb irányba igyekvő grafikia/hanggal, simán csak beteg. Akkor is ha nyilván amúgy direkt extrém túlzás, a sok beteg "kivégzéssel" pláne. Ez már simán az a kategória, hogy én képes vagyok ignorálni valamiért cserébe (mint gameplay), de kellemetlenül érezném maga, ha más is látja a képernyőmet. Mintha magyarázkondom kéne, hogy amúgy nincs merevedésem a fröccsenő vértől és velőtöl, csak a célközönség felének van... vagy mi.

-
Fitzgerald
veterán
Nekem ugyan ez jutott az eszembe, mert összetéveszthetetlenül TooL az, nem akarom elhinni, hogy amúgy meg nem. Azt mondja a szakzsargon, hogy eredetileg Chris Vrenna szerezte, aki a Tweaker nevű együttes tagjaként, valamint a Nine Inch Nails korábbi dobosaként ismert.
Amúgy az Eternal OST nagy része még nagyon jó, mert azt is MG-tól lopták, csak nem fizettek érte jogdíjat. Adott a készítőknek pár demóanyagot még a DOOM 16' kapcsán, amit nem használtak fel, utólag meg betették az Eternalba. A Dark Ages meg úgy felesleges játék ahogy van, csak hogy trilógia legyen.
Volt egy Doom 3: The Legacy videó talán 2002-ben, még valamelyik gamer magazin CD mellékletére is felkerült. Trent Reznor is dolgozott a hangeffekteken és a zenén, de végül az ő munkája nem került be a végleges játékba.
Emlékszem még hogy arra is rácsodálkoztam a kis 15"-es crt monitoromon, hogy milyen dögnagy monitorral dolgozik Carmack (a crt érában annak számított) a videóban, én is olyat akartam. -
TOM-202
senior tag
Első nekifutásra mediumon az Eternal nagyon nem jött be. Aztán csak baszta a csőröm, hogy nem volt ez szar, volt pár nagyon kemény rész benne, csak azért újrakezdtem, de már hadron (vagy mi itt a megnevezés). Sokkal gördülékenyebben ment már nekem másodjára nehezebb fokozaton és sokkal jobban is élveztem, bár tény, ezeket a maykreket rettenet kár volt beletuszkolni a történetbe.
Nekem alapvetően az ilyen jellegű rohanós ugrálós puttyogtatós játékok nem igazán jöttek be soha sem. Jobban kedvelem azokat ahol lehet sőt néha muszáj taktikázni a siker érdekében mintsem mondjuk Serious Sam és Painkiller módban darálni végtelen munícióval.
-
wolfman
veterán
Ez a rész még abszolút rendben volt, én szerettem a többi addig megjelent résszel együtt és többször is végigjátszottam, viszont ami ezután jött rész az már nekem a vállalhatatlan kategória volt a folyton ugrálós rohanós vég nélkül lövöldözős játékmenet miatt.
Nekem ugyan minden rész a kiegészítőkkel együtt meg van Steam-en, a régebbiek a GOG-on is, az utolsó rész pár órányi játékidővel maradt ott ahol kiábrándultan abbahagytam.
Inkább ezt a DOOM 2016-ot kellett volna folytatniuk a fejlesztőknek.Első nekifutásra mediumon az Eternal nagyon nem jött be. Aztán csak baszta a csőröm, hogy nem volt ez szar, volt pár nagyon kemény rész benne, csak azért újrakezdtem, de már hadron (vagy mi itt a megnevezés). Sokkal gördülékenyebben ment már nekem másodjára nehezebb fokozaton és sokkal jobban is élveztem, bár tény, ezeket a maykreket rettenet kár volt beletuszkolni a történetbe.
-
TOM-202
senior tag
Ez a rész még abszolút rendben volt, én szerettem a többi addig megjelent résszel együtt és többször is végigjátszottam, viszont ami ezután jött rész az már nekem a vállalhatatlan kategória volt a folyton ugrálós rohanós vég nélkül lövöldözős játékmenet miatt.
Nekem ugyan minden rész a kiegészítőkkel együtt meg van Steam-en, a régebbiek a GOG-on is, az utolsó rész pár órányi játékidővel maradt ott ahol kiábrándultan abbahagytam.
Inkább ezt a DOOM 2016-ot kellett volna folytatniuk a fejlesztőknek. -
Angie™
addikt
Szeretjük, szeretjük

-
wolfman
veterán
Érdemes még kipróbálni a DOOM 3-at és a DOOM (2016)-ot, ha továbbra is DOOM 2 hangulatot keresek?
Erősen érdemes lenne remasterizálni azt idTech 8 motorral, meg picikét kevésbé arcunk előtt scriptelté tenni és hibátlan lenne!
-
wolfman
veterán
Nekem ugyan ez jutott az eszembe, mert összetéveszthetetlenül TooL az, nem akarom elhinni, hogy amúgy meg nem. Azt mondja a szakzsargon, hogy eredetileg Chris Vrenna szerezte, aki a Tweaker nevű együttes tagjaként, valamint a Nine Inch Nails korábbi dobosaként ismert.
Amúgy az Eternal OST nagy része még nagyon jó, mert azt is MG-tól lopták, csak nem fizettek érte jogdíjat. Adott a készítőknek pár demóanyagot még a DOOM 16' kapcsán, amit nem használtak fel, utólag meg betették az Eternalba. A Dark Ages meg úgy felesleges játék ahogy van, csak hogy trilógia legyen.
-
Csandi
addikt
Nekem az ugri bugri miatt az Eternal a kedvenc részem

-
HussarF
addikt
-
wasd.hu
senior tag
Azért ez 2001-ben elég lenyűgöző volt
https://www.youtube.com/watch?v=Qj3dPyk7hPI
Leak 2002 szintén előremutató maradt (kb máig, ha a hw-t is megnézzük)
https://youtu.be/D6NDKmkshe0 -
copass
veterán
-
HussarF
addikt
mermé?!
2004-ben a Doom 3 korszakalkotó volt azzal, hogy minden fényforrás valós idejű árnyékot számolt (geforce3 ezzel promózták), ami még jobban fokozta a félelmet.
annyira korszakalkotónak számított, hogy 2005-ben még film is készült belőle.
igazi fan service volt, belerakták az fps nézetet, láncfűrészt,stb.
(azt most hagyjuk hogy a film maga milyen lett)Geforce3 már 2001-ben volt, emlékszem a GameStar azzal tesztelte az első Max Payne-t és oda meg vissza voltak tőle. 2004-re már rég kiöregedett az a kártya.
-
X2N
őstag
Bizony, pedig semmi mást nem kellene csinálni csak elhagyni az idétlen ugribugrit amit behoztak az Eternalba, visszahozni a nagy, komplex pályákat és rengeteg szörnyet,meg mellé újakat is kreálni, 2016+-os modern grafikával de a régi játékmenettel, elhagyva az idétlen villogós glory kill-eket is amik csak lassítják a játékmenetet.
Valahogy az se jött be hogy mindig lezárta a 2016-os doom a "szobákat" arénát csinálva állandóan, túl kiismerhető lett. -
JohnyX
tag
+1 A 2016-os egy jól sikerült "valódi" Doom játék lett. Az Ethernal "ugribugri". A Dark Age-nél az a pálya "tette be kaput" ahol kézzel kellett ütni a démonokat. Az egész játékon érződik, hogy nem a Boomer-eknek készült :-)
-
Egon
nagyúr
Érdemes még kipróbálni a DOOM 3-at és a DOOM (2016)-ot, ha továbbra is DOOM 2 hangulatot keresek?
Kérdés, hogy mit értünk DOOM II hangulaton.
Nekem nagyon nem jött be a 2016-os verzió, a 3. részt meg eleve tudatosan hagytam ki (nem szeretem az öncélú ijesztgetést).
Szeretek néhanapján single fps-sel kikapcsolódni. DOOM első 2 része jó volt, Unreal játékokat is szerettem, Crysis első része is nagyon bejött (a kieggel együtt). Jó volt még a Painkiller első része, a Titanfall 2, a Serious Sam játékok egy része, a Shadow Warrior 1-2, és a Hard Reset, ezeket végigvittem.
Ami nem fogott meg Far Cry 5, Rage 2, Doom 2016. -
copass
veterán
mermé?!
2004-ben a Doom 3 korszakalkotó volt azzal, hogy minden fényforrás valós idejű árnyékot számolt (geforce3 ezzel promózták), ami még jobban fokozta a félelmet.
annyira korszakalkotónak számított, hogy 2005-ben még film is készült belőle.
igazi fan service volt, belerakták az fps nézetet, láncfűrészt,stb.
(azt most hagyjuk hogy a film maga milyen lett) -
wasd.hu
senior tag
Nyugodtan repülj rá, simán ajánlanám a Quake játékokat is. Nyilván a qlive és a classic 3 inkább mutli arena shooter (mint a 16 és 20-as Doom csarnokok), de jó kikapcsolódás és zseni modok, RTX remaster multi alapkő. Mai napig sokan imádjuk és ez nem véletlen.
Ajánló: https://prohardver.hu/hir/tudom_mit_csinalsz_jovo_heten.htmlAzt már megfogalmazták előttem, hogy a Doom3 inkább horror műfajban ment, azt kevesebben, hogy pl a Quake4 ismét sztori alapú lett és a RAGE is egész oké, ha jobban szereted a sztori játékokat. A zenéről és Bethesdáról hagyok itt egy kis színest, sajnos elbánt a nagy kiadó a Quake Champions-al is, pedig abban is láttam a lehetőséget.
-
Narxis
nagyúr
-
Lshadows
csendes tag
Én nagyon szeretem a 3-at. Más lassabb, horroros az elején. De szerintem nagyon jó játékok. (A Quake 4 is persze)
-
HussarF
addikt
-
Segal
veterán
A 2016-ot igen, a 3-at nem.
-
CriticalHit
addikt
-
Narxis
nagyúr
Itt még tudták, hogy hogy kell igazi jó játékot csinálni.
-
Dare2Live
félisten
Ahogy MG munkájába beleszóltak, úgy a játékok is egyre élvezhetetlenebbek lettek.
Biztos megérte spórolni nekik rajta.
Egész elképesztően eltalálta MG a zenei hangulatot.
Én speciel imádtam az eternalt és többször is végigtoltam az AGt Nightmaren. A DA éreztem azt, hogy valamit nagyon elrontottak. Imáddtam az AG pörgés, adrelain, reflex, izommemória vonalat a DA meg nagyon meh lett.
-
Segal
veterán
Nekem a 2016 nagyon tetszett. Az eternal a csúcs volt a dark age meg a szégyen kategória.
-
dongettó
tag
Doom 3 ban amikor szinte TOOL szólt a menüben.....
-
hapakj
őstag
Az összes új a legjobb

A techno viking lore meg nagyon adja

-
Klaus Duran
senior tag
Ahogy MG munkájába beleszóltak, úgy a játékok is egyre élvezhetetlenebbek lettek.
Biztos megérte spórolni nekik rajta.
-
myckey
veterán
Ez meg adta, de kesobb...meh !
-
Citrone39
tag
Kedvenc Doom játékom! Amíg működött a multiplayer, addig azzal is sokat játszottam. Az Eternal ugri-bugrija nekem már megfeküdte a gyomromat, a Dark Aget pedig már nem éreztem Doomnak. A 2016-os epizódban viszont mindent jól eltaláltak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Búcsúzóul itt a fekete Apple Vision Pro
- Nagyobb kijelzőt kap a Xiaomi 18 Pro - hátul
- Rap, Hip-hop 90'
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- E-book olvasók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Synology DiskStation DS1019+ NAS // + 5x 4TB HGST Deskstar SATA3 lemez
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acemagic Tank 03 PC - Intel Core i7-12700H, 16Gb DDR5, RTX 3060M 12Gb, 1Tb M2, WiFi 6 - Windows 11
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -75% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Asus ROG Strix B250I Gaming Mini-ITX alaplap (Wi-Fi, Bluetooth) - Igény esetén félkonfigként
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- BESZÁMÍTÁS! 1300W be quiet! Dark Power Pro 13 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- CSAK MA 69.990FT KERESKEDŐK FIGYELEM! AZONNAL- egybe eladó 19 db 2,5 SATA SSD (128GB) FIX ÁR!!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- Gamer PC! i7-9700 / RTX 4070 12GB / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Az a Boomer korosztály.