- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Előrendelhető a ROG Xbox Ally és Ally X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2376 üzenetére
Valóban. Csak a TrueBlack Glossy OLED, a ASUS OLED Care Pro Neo Proximity Sensor, a javított Pixel Edge és a Dual mód az újdonság.
-
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2374 üzenetére
Teszt alapján a képfrissítési frekvencia a különbség, minden más azonos az M jelzéssel ellátott (jóval drágább) modellel. Nem tudom te hogy vagy vele, de engem még senki sem álított meg az utrcán, hogy hozzám vágjon 15k-t... akkor én miért dobnám el? Még akkor is, ha 2-3 napot kell várni, bár van aki türelmetlenebb és azonnal kell - ez esetben vedd úgy, hogy nem is említettem ezt.
Ami biztos, hogy OÁZIS-ék hivatalos, ASUS szervízbe szóló garanciával értékesítik, míg ez az iPON esetében nem biztos, hogy így van (az esetben énr tuti nem iPON-tól venném, főleg nem drágábban).
Egyébként engem is érdekel ez a típus (mert a fekete szint kiváló, a tükröződés és a képélesség szintén) ezért ha tudod lécci hasonlítsd már össze a színeket, hogy gyengébbnek látod-e a QD OLED-hez képest. Elvileg nem csak fényerőben hanem e téren is van javulás a 4. gen. WOLED-eknél (valszeg így sem éri el a QD-t, de nem is egymás mellet nézném szóval a korábbi, esetleges tapasztalattal összehasonlítva érdekelne). -
GeneraL_XTX
veterán
haha
neem alzát most hanyagolom, bár így hidegebb fejjel átgondolva valószínüleg nem ők voltak a hibásak, a magyar samsung szervízt is köpködik neten mint állat, elég megnézni a google értékeléseket....gondolom akkor csehországban se más a helyzet így inkább azt hoztam ki belőle hogy magát a samsung márkát érdemes inkább kerülni.
Iponban veszem vagy az oázisnál még nem tudom mert vacilálok hogy a 165hz-es verzió legyen-e belőle vagy a 240hz-es, a kettő között 45k a különbség, bár az oázisnál is van 165hz-es ami 15k-val olcsóbb mint iponon de az csak rendelhető ki tudja mikorra lenne meg. Szerintetek?
De ha bármi nem működik akár a szenzor akár pixelhiba természetesen élni fogok a 14 napos elállással
-
emiki6
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2372 üzenetére
Alzától és ha nem megy, akkor megy vissza gariba?
Bocs, nem hagyhattam ki. -
GeneraL_XTX
veterán
Holnap elhozom az Asus XG32UCWG-t majd beszámolok ott működik-e a proxomity szenzor.
-
válasz
ForRedGlory #2368 üzenetére
A padláson most nem járok, de a termék címkét érkezéskor lefotóztam azon "z" a végződés. A közelség érzékelőt nem használom, nem a játék a felhasználási területem.
Skynet258: a link alatt azért nem túl sok a bejegyzés. (vagy rosszul néztem?) -
Skynet258
Topikgazda
válasz
ForRedGlory #2366 üzenetére
Hát, erről a szenzorról sincsenek jó véleménnyel Redditen, nekik meg kikapcsolt a monitor amikor előtte ülnek... hallod ez egy kajak drága monitor és ennyi nyűg van vele?
-
ForRedGlory
félisten
-
válasz
ForRedGlory #2366 üzenetére
Van más érdekesség is. Az Asus terméklapon a legfrissebb firmware: ASUS_PG32UCDM_MCM108, a monitoron lévő 109!! Doboza a padláson, de szerintem már azon is "z" a végződés. Nekem ez a második,, az elsőnél nem működött a pixel-tisztítás, szoftvert nem tudtam frissíteni. Ipon vásárlás volt. Bütykölhettek rajta, mert utána láttam egy "bolti" használatút, pár tízezerrel olcsóbban. Másodjára máshol vettem meg.
Az említett beállítás nem tudom mire való, én az energiagazdálkodásnál állítottam 1 percre a képernyőt win11-nél.
-
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
ForRedGlory #2364 üzenetére
Az Ipon oldalán is felmerült ez a hozzászólások között, ipon szerint csak régiós jelölés a "z", felhasználó viszont azt mondja az Asus szerint az aktív hűtést takarja a jelölés.
Ha a monitorban "z"-vel szerepel és a dobozon nem, annak én jobban örülnék, mintha fordítva lenne.
-
ForRedGlory
félisten
Hm... kezdek belehülyülni.
Vettem egy pg32ucdmz monitort (igen, a "z" végűt), hirtelen pár megállapítás:
1., a dobozon csak a pg32ucdm van feltüntetve ("z" nélkül)
2., a monitor menürendszerében normálisan ott van a "pg32ucdmz" felirat
3., az ASUS DisplayWidget Centerben is csak pg32ucdm van feltüntetve ("z nélkül). lol.Ez most mi?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2359 üzenetére
Próbáltam most nézelődni a dell magyar honlapján ezzel kapcsolatban mert még megvan a visszaküldött monitor szériaszáma, de amikor a jótállás körül nézelődtem akkor figyelmeztetett, hogy a termék csehországban lett regisztrálva és át akart irányítani a cseh supporthoz vagy a nemzetközihez, de ott csak egy telefonszámot találtam. Mindenesetre a magyar support oldalon így nem lehetett továbblépni ezzel a monitorral.
Van valami opció, hogy át lehet tenni a tulajdonjogot meg a supportot egy másik országba de nem tudom hogy ez lehetséges-e mert ahhoz fiók kell, nem akartam ennyire belemenni már.
Mindenesetre élek a gyanúperrel, hogy az alzás srácnak igaza van, és a cseh dell szervíz jogosult csak javítani ezt a monitort.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ForRedGlory #2359 üzenetére
Majd írd már le ide légyszi, hogy mit válaszolt az ügyfélszolgálat. Nálam ezzel kezdte a srác, amikor kiadta a monitort, hogy hozzájuk vihetem csak.
Mert ha azt mondják az alzánál vásároltat is lehet hozzájuk vinni, lehet visszavesszem a dell-t.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
GeneraL_XTX #2353 üzenetére
"hát most másik ilyen 240hz-es 3440-es monitort nem is találok a piacon. direkt visszakérdeztem az alzás gyerektől, hogy azért választottam dell-t, mert saját garijuk van de azt mondta csak ők (az alza) tudja intézni a garanciát."
Az érdekes... nekem meg sem fordult a fejemben, hogy nem mehetek közvetlenül a DELL-hez, mivel az Alza egy hivatalos viszonteladójuk.
Pont ezért nem kértem az Alzánál a monitorra cseregarit (a beégés veszélye miatt), mert a Dell az AW3425DW-re 3 évig ad erre is jótállást. Na most, ha beég a monitor, a Dell az Alzához küld, az Alza meg azt mondja, hogy vennem kellett volna azonnali cseregarit, akkor magamhoz is nyúlnék.
Bár szerintem az Alza nem teheti meg, hogy hivatalos viszonteladóként eltér a jótállásnál a gyártói feltételektől (azaz pl. nem vállalja gariban a beégett panel cseréjét).
Azt hiszem beszélnem kell újra a DELL ügyfélszolgálattal, mert ezt nem kérdeztem meg tőlük, csak a beégés garit.
----------------------
Amúgy én is néztem ezt az XG32UCWMG monitort, pont most volt róla teszt itt a prohardveren is, de mivel én dolgozom is rajta, szerintem hiányozna nem UWQHD és nem férne el egymás mellett kényelmesen három ablak (úgy, hogy a betűket is lássam.)
-
dom1n0
őstag
Szerintem nagyon elszigetelt eseteket nem szamitva nem.
En eddig VR-ban tudtam kinoni a 16gb vramot, semmi massal pedig ugye az 5090-nel jatszik a 4k + minden ultrara haleg.
VR-ba viszont boven keves tud lenni, viszont ahogy Garsza os irja, ott az ereje is keves lenne mar szerintem is, elvezhetetlen lenne az fps. -
Csandi
addikt
Egyébként most, hogy néztem sok reviewt az 5080 vs 5090 ről, elég sok olyan példa van ahol még 4K-ban sem fogy el a 16gb (DLSS-el persze) hanem egyszerűen maga a kártya kevés. Szóval nem tudom, hogy ha csak ráraknak egy kis plusz VRAM-ot a 5080-ra és az lesz a Super az hoz-e bármi érezhető változást 4K-ban leszámítva azokat az eseteket persze ahol elfogyott a 16Gb, de ugye ez nem annyira gyakori. Viszont ahol az 5080 kevés és nem a VRAM miatt - és ez a gyakoribb - ott az 5080 Super is az lesz.
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2353 üzenetére
Nen találsz mert nincs. Ez az eggyetlen 240Hz 21:9 -s.
Nyilván az 5080 supert érdemes megvárni már. De csak memória méretben lesz külömbség. Viszont 4k -ra valóban indokolt lehet a 24GB vram.
-
GeneraL_XTX
veterán
hát most másik ilyen 240hz-es 3440-es monitort nem is találok a piacon. direkt visszakérdeztem az alzás gyerektől, hogy azért választottam dell-t, mert saját garijuk van de azt mondta csak ők (az alza) tudja intézni a garanciát. Nem igazán értem amúgy ennek a nagy áremelkedésnek az okát, főleg hogy azóta a dollár is meg az euró is esett a forinthoz képest na mind1.
Tisztában vagyok vele hogy a 4070Ti Super karcos lesz 4k-ra, de ideiglenesen úgy gondolom belefér. 5080ra váltás amúgy is be volt tervezve, de a 16GB vram miatt nem váltottam eddig mert kevésnek érzem főleg hogy a mostanin is annyi van. A superen már elvileg 24GB lesz, mindenképp megvárom azt.
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2344 üzenetére
Nyilván Csehországban. Hisz az Alza alapvetően cseh cég. De azt nem hiszem el hogy a Dell -nek nem nemzetközi a garancia ügyintézése.
Ha nem zárkózol a külföldi vásárlástól Szlovákiában még lehet kapni 800euró -ért jó webshopokban. De azt nem tudom szállítanak e magyarországra.
Amúgy Szlovákiában volt ez a típus 700 euroért megjelenés környékén. Az szerintem kifejezetten jó vétel volt.Nekem 5080 -van de én véleményem és igényeim szerint 4k -ra az is kevés. De ez nyilván egyénfüggő kinek mi az elég. Sőt előtte 4090 volt és az is kevés lett volna szerintem.
Az viszont tény és való hogy 16:9 4k monitorokból jóval nagyobb a választék.
-
Csandi
addikt
Amúgy az 5080 ilyen kicsit mostoha kártya. 1440p-re az 5070 Ti is elég, 4K-re meg már kevés az 5080 bizonyos esetekben. 1440p-re vettem, mondom az a tuti, legjobb aminek még "értelme" is van meg arányosan drágul a többi modellhez képest nem hirtelen 2x annyi, de 4K-hoz nem adnám flagship alá. Végülis maga a 4K is flagship, monitor is lényegesen drágább.
-
dom1n0
őstag
En 4080-rol jottem 5090-re, nagyon eros kompromisszumokkal a 4k 4080 is jatszhato volt, Cyberpunk se futott veszesen rosszul DLSS-el, homalyosabb volt meg persze kevesebb fps, sok minden medium.
Stalker is elfutott egesz szepen, de nyilvan mas foci volt.
Modern UnrealEngines gamek ala kellhet szerintem mar az 5080-5090. -
emiki6
veterán
+1
Most, hogy meglett a 9070xt 1440p-re és az 5070ti is kb ez a szint azt mondanám, hogy 4k-ra 5080, de inkább 5090 dukálhat, mert ez 1440p-re éppen csak kb elég.
Persze ha 1440p-ben renderel, 4k-ra skáláz az más. Hellblade 2-t néztem csak még etekintetben, ott a natív render vált be, ahol a felskálázó csak élsimít. Btw végre egy játék ahol jó a hdr.
-
4264adam
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2344 üzenetére
Szerintem nem lesz kevés a 4070TI Super a 4K-hoz ha bizonyos kompromisszumokat tudsz kötni. ~ 35%-al tud kevesebbet mint az 5080.
Majd cserélsz az 5080 Superre ahogy írod. -
GeneraL_XTX
veterán
Hát igazából sok lehetőség nem volt a dell-nél, ugye kiválaszthatod a menüben, hogy a hdr profil trueblack 400 vagy peak1000 legyen, a windows hdr kalibrációját megcsináltam és ennyi, más beállítási lehetőség nem volt. Samsungnál egyértelműen láttam a különbséget hdr és sdr mód között, a dell-nél nagyon minimális volt a különbség.
Én még 325 ezerért vettem az alzánál, ott még mindig elérhető lenne 360k körül de ott nem akarom venni, mert amikor átvettem külön kiemelte az eladó srác hogy meg se próbáljam a garanciát a dell-nél intézni csak rajtuk keresztül lehet
megnéztem a dell honlapján szériaszám alapján csehországban lett regisztrálva a monitor szóval hiba esetén megint mehetne ez az alzás tortúra amiből köszönöm nem kérek
Későbbiekben tervezem lecserélni a 4070Ti supert egy 5080 Superre majd, de ez még odébb van. Nézegettem azért teszteket, minimális kompromisszumokkal elmegy a 4k a jelenlegi vga-mmal is, 3440-el egyáltalán nem volt gondom.
-
Garsza
veterán
válasz
GeneraL_XTX #2342 üzenetére
4070ti nagyon kevés lessz a 4k hoz. Mondjuk szerintem a 3440 -hez is az.
A Dellnél biztos hogy jól volt belőve a HDR. Mert nálam/nekem nagyon szép és fényes ahol kell játékban. Mondjuk összesen 1db játékkal használom az a Division 2.
Első körben mennyiért vetted a Delt? Mert az tény hogy jelenleg nagyon drága. Főleg a kezdeti árakhoz képest.
Mondjuk szlováliában kapni 800 euroét 320k alatt van. -
GeneraL_XTX
veterán
Na jelentem lezárult a lassan 2 és fél hónapja tartó garanciális huzavonám az alzával, tegnap este írtak, visszautalják a samsung monitor árát.
Na most jön a fejvakarás, hogy mit vegyek helyette.
21:9-es verzióból talán az Alienware lenne az egyetlen értelmes választás mert első generációs 175hz-es panelt már nem szeretnék venni, de az volt nálam egy hónapig a hdr képével nem igazán voltam megelégedve, pedig maga a monitor nagyon tetszett. Meg alzán kívül az oázisnál lehet csak kapni ami értelmes bolt, de ott 400k+ ami finoman szólva is khm kicsit sok.
Úgyhogy inkább 32' 4K monitorokban kezdtem el gondolkodni, bár a vga-m még lehet necces ehhez (4070Ti super) de jövőt nézve talán jobb választás.
Eléggé tetszik ez az új ROG Strix OLED XG32UCWG [link] true black glossy woled, ebből van egy olcsóbb 165hz-es panellel szerelt ami pont kijönne a visszautalt összegből. 4k-ban a 240hz talán sok lenne, úgyse tudnám kihajtani jó ideig.
QD oledből milyen alternatívát ajánlanátok?
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
ImpersonatoR #2313 üzenetére
"Ha van valakinek tapasztalata QD-oled monitorral ne tartsa magában."
Hát de pont ezért írtuk a Scrub Daddy-t és a desztvizet, mert van vele tapasztalatunk...
-
emiki6
veterán
A 27-es evniával kapcsolatban még annyit szeretnék megjegyezni, hogy önszántamból sosem vettem volna magamnak hangszórós monitort, csak úgy alakult, hogy volt benne.
Eleinte kicsit kerültem is a hsználatát, aztán megszoktam és végül megszerettem. Így utólag nagyon örülök, hogy volt benne, meglepően praktikus, fene se gondolta. -
RazoR
veterán
Nekem egy 65-ös C3 van a nappaliban, a gyerekek folyton összefogdossák, pamut textilpelenkát benedvesítek és azzal szoktam letakarítani, eddig minden lejött róla így sérülés és karc nélkül.
-
Csandi
addikt
Na amúgy még az előző takarítós témára. Redditen kicsit utánaolvasgattam, nyilván ott is sok az ütköző vélemény, de végül is azt sikerült kivennem, hogy a Samsung nem hülye a saját paneljával kapcsolatban és habár nagyon hasonlóan viselkedik az izopropil alkohol és az ethanol is, az ethanol tényleg jobb és kíméletesebb hosszú távon, csak ahogy a linkelt videóban is van hagyni kell elpárologni és utána esetleg még egyszer szárazzal áttörölgetni.
Illetve a mikroszálas kendő legyen "lint-free", de a linkelt scrub daddy az.
Elkezdtem még keresgélni ethanolokat, egy ilyet még rendelek a desztvíz mellé. [link]
Az a mondás, hogy amit leszed száraz azt úgy, amit leszed desztvíz azt úgy, amit egyik sem arra ethanol. És ugye mivel nincs rajta a szó szoros értelmében vett coating mint a Samsung saját matt darabjain ezért ilyen körülményes. Mikrokarcok pedig mindenképp lesznek idővel, de az ugye csak telefon vakuja alatt látszik. -
emiki6
veterán
Nem igazán tér el tulajdonságilag az etanol és az izopropanol, mindkettő jól működik. Különbség annyi, hogy az egyik, az etanol ugye tudatmódosító szer és nagy örömmel fogyasztják az emberek, ezért drágább, nagyobb rajta az adó, vigyáznak, hogy alkesz ne jusson hozzá és ne lehessen italgyártásra használni, ha nem arra szánták.
Az izopropil alkohol azért ennyire népszerű, mert ugyanazt tudja, de hozzáférhetőbb, nincs annyira szabályozva. Mindenesetre mindkettőt denaturálják, hogy az alkesz ne igya meg.
Apád jól mondja. Én az Alkoneket akartam is említeni, azt szoktam lemosónak használni (oledet még nem takarítottam vele). Abban van etil, izopropil és terc-butil alkohol. Mindenesetre mindegyik elpárolog, hasonlóan viselkednek.
-
Egy dolgot jegyezzetek meg: acetonnal (körömlakk-lemosó) semmilyen műanyagot ne próbáljatok lemosni, mert az mindenbe beleharap.
-
emiki6
veterán
válasz
ImpersonatoR #2320 üzenetére
Izopropil-alkohol a köznyelvi név, izopropanol a szaknyelvi (propán-2-ol meg a standardizált
). Mint az etanol - etil-alkohol stb.
-
Csandi
addikt
válasz
ImpersonatoR #2320 üzenetére
Na igen, ezt néztem én is, hogy nem ugyanaz
A videóban meg ugye ethanolt mondanak, amit abból linkeltem nemtom az-e.
Megkérdeztem apám, azt mondja ilyeneket festékboltban vagy barkács boltban tudok szerezni szerinte.
-
-
4264adam
veterán
válasz
ImpersonatoR #2316 üzenetére
Ez mondjuk nem így van.
QD OLED Matte: Ez nem annyira sérülékeny mert a Matte cote a felső réteg. nyugodtan mehet a clin semmi baja nem lesz tőle.
QD OLED Glossy: Nincs matte réteg hanem szép üvegfelület, ez a sérülékenyebb, de ismételten "sérülékenyebb" nem= azzal hogy ez megsérül amit hozzá érünk, óvatosan kell vele bánni.
Egyébként meg túl van misztifikálva : Desztvíz, ha meg zsír maradt Clin a törlőkendőn. Nem a Clín fogja karcolni.
A reddit réteg leválasztás pedig: Lehet csinálni QD OLED nem teljes Glossy-t ha magadnak leszeded a Matte réteget áztatás által.
-
Csandi
addikt
válasz
ImpersonatoR #2316 üzenetére
Használtan igen, áprilisi darab. Patika hibátlan állapot, egy üzlettől vettem aki aprón is hirdet, hozzájuk pedig magánszemélytől került. így 500+ helyett 380 és csak fél év garral van kevesebb mintha újan vettem volna. Törlő nem volt hozzá, de megjött már a fentebb linkelt Scrub Daddy-s, az tényleg brutál puha, ilyet még nem fogtam.
Semmiképp nem ugrok neki ablaktisztítóval, és tudom, hogy meg kell várni amíg kihűl. Rányomni sem terveztem
De köszi a tippeket.
Sajna azért bekapcsolt állapotban is tudnak látszani rajta a dolgok, főleg egy sötét jelenetnél az meg elrontja az immerziót.
Vidi: 70%-os ethanolt is találtam szerintem. [link] -
Na ezt elmentem mindenesetre jól jöhet.
Amit adnak hozzá gyárilag tölrőkendőt az jó egyébként első körben azzal próbálkozz minden nélkül nekem eddig bevált de csak port hozza le zsír ellen nem lesz elég szerintem.
[link] Nekem ebből a videóból van az infó.Mindenesetre a QD-Oled extrém sérülékeny ablak tisztítóval semmiképpen ne menj neki. Van pár poszt redditen, hogy leszedték róla a felső felüleletet onnan kezdve gatter semmit nem tudsz kezdeni vele.
Mindenképpen várd meg amíg kihűl erre is figyelj.
Illetve ne nyomd rá erősen mert pik-pakk megkarcolja.
Itt nemrég láttam posztolt valaki garanciába összekarcolták neki ránézésre az is QD-oled volt.Használtan vetted ?
Alternatív megoldás lehet, hogy nem tisztítod mert ha be van kapcsolva nem látszik ha meg ki van kapcsolva akkor ne nézegesd
-
Csandi
addikt
válasz
Amúgy ezt találtam most neten nézve, esetleg? [link]
-
Csandi
addikt
válasz
Ugyanazt a monitort vettem én is, pont amiatt kérdezem.
Patikában sem kapni olyan alkoholt?
-
Szerintem QD-oledhez nem lesz jó a desztvíz. Csak szétkened rajta a zsírt és ilyen kékes árnyalata lesz. Samsung qd-oledhez több helyen is a 70% os isopropy alkoholt írják. Persze itthon nem kapni sehol szóval kipróbálni nem tudom.
27" ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM -em van de már előre félek tőle mi lesz ha takarítani kéne.Első oled tv m Samsung QD-oled volt azon csak rontott a desztvíz.
Minden más TV -n vagy monitoron ami matt vagy nem QD-oled volt simán elég/jó volt a nedves mikroszálas kendő valóban.
A monitor leírása is jó mert csak simán átmásolják a szöveget a manuálba a régi monitorokról hogy sima desztvíz + puha rongy meg húzd ki a monitort. De sajnos nem elég.
Ha van valakinek tapasztalata QD-oled monitorral ne tartsa magában.
-
Atish19
őstag
[link] Én ezt használom. Ph semleges és minden mentes cucc direkt kijelzőkre. Igaz autóipari felhasználásra szánták, de tökéletes TV, telefon és monitorhoz is. Puha mikroszálasra szoktam fújni csak keveset (nem közvetlen a felületre) és azzal óvatosan megtisztítom. Köpködéshez nálam mondjuk messze van a monitor, de óvatlan tüsszentés utáni rászáradt végterméket szépen eltávolította már több alkalommal sérülés és foltmentesen.
Természetesen csak saját felelősségre. -
válasz
deathcrow42 #2304 üzenetére
Hehe
van itthon 4db. De a szivacsaikat imadom, iszonyat jok mindenfele takaritashoz. Mikroban fertotlenitheto, mosogatogepben moshatok. De a mikroszalas cucc az tenyleg nagyon top.
-
Skynet258
Topikgazda
válasz
deathcrow42 #2304 üzenetére
Én már jó ideje használok több tőlük portörlőt, szivacsot, mikroszálast, tisztítót... ilyen "gyűjtsd össze mind" lázban vagyok.
De amúgy tényleg jó cuccaik vannak, a kölykök meg azért szeretik mert amikor kiszárad a szivacsuk meg a portörlő, akkor ilyen kemény lesz, ami vizesen sima puha törlőkendő volt, szóval őket a "tudományos" oldala fogta meg.
-
-
-
Csandi
addikt
Hülye kérdés de akkor már biztosra megyek, ez jó? [link]
Nem tudom van-e desztvíz és desztvíz között különbség, gondolom nem. Mert árban látok 4 ezerért is 750ml-t, meg ezt a 2 litert is 600ft ért
(Most az, hogy 2 liter mindegy, nincs kisebb. Nagyobb van 5 literes, azt talán túlzás egybe megvenni. Bár "eláll" akkor meg jobban megéri azt)
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Borderlands 4
- Meggyi001: Kuponok....
- Bejelentették a Forza Horizon 6-ot, irány Japán!
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- Diabetes - Cukorbetegség
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GS95QE-B Monitor ! / 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync BeszámítOK !
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- SAMSUNG (LH98QMCEBGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- LG UltraWide 34WQ650-W Monitor
- Rog Falchion Ace bill,Rog Impact 3 egér,Rog XG27ACS-W monitor,ROG xxl egérpad, secretlab monitor arm
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- Eladó Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Gyári független / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest