- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Monitor hiba topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PLC programozás
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
callmeakos
veterán
válasz
deathcrow42 #2121 üzenetére
Ja hogy ez esetben ez nem egy fícsőr, hanem egy "bug"?
#2122emiki6
Egy két tesztben olvastam erről a flickerről, de csak sötét részleteknél jött elő ahol olvastam, és ott sem számottevő szinten. Legalábbis amit láttam, azt ugyan láttam, de nem kifezetten találtam zavarónak.
Nagyon sok pozitív tesztet és ajánlást olvastam/láttam ezért is vettem meg, de sehol nem lett említve, hogy mi a helyzet, ha rtx kártyával használná az ember, és a g-sync hiánya mennyben rontja vagy nem rontja a játékélményt. Nálam pl screen tearing vagy más hasonló dolog annyira zavaró lenne, hogy én simán túl is adnák a szajrén, mert előbb utóbb az őrületbe kergetne. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
deathcrow42 #2053 üzenetére
ja tudom mire jó az azonalli cseregaranciájuk csak hát ugye a dell-nél ez alapból is benne van a garanciacsomagban minek fizessek érte akkor ugye plusz 40k-t.
Már ha lehetne a dell-hez vinni, de ezekszerint nem lehet.
Pont az alza garanciáját szerettem volna kikerülni mert most is bent van náluk lassan 1 hónapja a samsung monitorom ést semmi infót nem tudok mi van vele, senki nem tud semmit mondani, a gépemet meg nem tudom használni...
Így még átgondolom megtartom-e a dell-t.
-
válasz
deathcrow42 #1949 üzenetére
Ja igen az volt a legrosszabb a 27” wqhd oleden, borzasztoan neztek ki a betuk. Nem tudtam megszokni.
-
Hauptmann
veterán
válasz
deathcrow42 #1949 üzenetére
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy a melóhelyi monitor IPS, nem OLED. Csupán arra szerettem volna célozni, hogy nekem 4K után szar a WQHD.
-
válasz
deathcrow42 #1938 üzenetére
Ami még eszembe jutott hirtelene: Fontos a Gsync az oled-es monitoroknál?
Vagy itt már semmi értelme? -
válasz
deathcrow42 #1938 üzenetére
Ekkora az előre lépés? Olyan szép a kép?
-
Atish19
őstag
válasz
deathcrow42 #1761 üzenetére
Kis érdekesség ehhez a monitorhoz, hogy gyárilag majdnem az összes OLED védelem ki van kapcsolva.
-
válasz
deathcrow42 #1685 üzenetére
De
-
iszoke
senior tag
válasz
deathcrow42 #1370 üzenetére
Látom, csak én parázok amiatt, hogy meddig bírja, mielőtt beégést tapasztalnék.
Milyen teszteket néztél erről?
-
iszoke
senior tag
válasz
deathcrow42 #1368 üzenetére
OLED képernyőnél milyen gyakran kell pixelfrissítést csináltatni? 4 óránként, vagy elég az alap 8?
-
iszoke
senior tag
válasz
deathcrow42 #1348 üzenetére
Neked mióta van meg és pontosan milyen típus hány óra használattal, ha szabad kérdeznem?
-
emiki6
veterán
válasz
deathcrow42 #1220 üzenetére
Persze.
Bár mintha az rémlene, hogy a 2K-t a 2560x1080-ra használnák...A wqhd-t se lehetett qhd-nak nevezni, túl egyszerű lett volna... Random bullshit go!
-
Csandi
őstag
válasz
deathcrow42 #1156 üzenetére
Hát szinte mindig discordon beszélve játszom haverokkal, szóval sokat beszélek gép előtt, így sok jut a monitorra is
kb. 2 hetente kell takarítani
-
válasz
deathcrow42 #1098 üzenetére
Alig fórumozok
csak napi 4-6 órát.
-
válasz
deathcrow42 #1088 üzenetére
Kíváncsiság miatt megrendeltem az LG WOLED-et. Féltem a sokat panaszolt ventihangtól, de LG-nél mondták, hogy legfeljebb visszaküldöm, ők nem bánják. Nagyon hangos a monitor, de lehet, hogy nem a venti az, hanem coilos.
-
Årpi
őstag
válasz
deathcrow42 #996 üzenetére
Igen-igeny, az az OLED. A ket oldalso egy ASUS TUF VG249Q es egy VG249Q1A. 1080p, 144 Hz, IPS mindketto. Emag BF vasarlasok voltak, ketto talan egyutt volt 65k.
-
válasz
deathcrow42 #988 üzenetére
mármint az egérpad
-
emiki6
veterán
válasz
deathcrow42 #967 üzenetére
Mondjuk kicsit más a 120 fps 240hz-en, mint 120hz-en, bár olednél kevésbé, mint lcd-n.
Ez amúgy olyan, hogyha a 360hz-et megszoktad, akkor látni fogod a difit 240 és 360 között. Nem feltétlen játékban, hanem görgetés, egérmozgás, általános fluiditásban.
-
Lizard0828
tag
válasz
deathcrow42 #967 üzenetére
Igen ,én is lockolt FPS szàmmal szoktam singelt jàtszani,feleslegesnek érzem elengedni mindig a lovakat,így legalàbb kicsit kímélve vannak az alkatrészek.
Amúgy most felfedeztem még egy különbséget a két Odyssey között, a "gyengébbiken" nincsen hàtul rgb -
Lizard0828
tag
válasz
deathcrow42 #949 üzenetére
Én sokat olvasgattam mielőtt megvettem/nagyon jó áron volt,bár felbontott ként vettem,úgy tűnik nem hiába küldték vissza/de sajnos bele is futottam a hibába
De hála isten 14 napon belül...
[link] Itt találsz infókat a hibajelenségekről.
Mind1 hamarosan akkor érkezik az utód a Odyssey G6 személyében -
válasz
deathcrow42 #881 üzenetére
Meg is találtam.
-
válasz
deathcrow42 #854 üzenetére
Fene vigye, pedig ez Dolby Visionos is volt.
-
válasz
deathcrow42 #854 üzenetére
Hát ha nem szériahiba. Ezek megfordultak a fejemben, de értelmes monitorkar egy 100 ezres Asus. Azt nem fogják odaadni. Arra sincs garancia, hogy a monitorkarban állna, mint Katiban a gyerek. Lehet, hogy maga a foglalat lett elbaltázva.
-
válasz
deathcrow42 #850 üzenetére
Szerintem is.
-
válasz
deathcrow42 #848 üzenetére
Visszaugrik. A tied pivotos. Tudod portrait módba is állítani. Ezt nem lehet elforgatni 90 fokkal, egyik irányba sem. Tehát van egy pozíciója a panelnak, amiben állnia kellene, de nem áll meg ott, hanem a holtjáték miatt, amit te is említesz, nincs vízszintben.
-
válasz
deathcrow42 #842 üzenetére
PG32UCDM
Ez nincs pivot. Semennyi. Jobb-balra, előre-hátra lehet dönteni. -
válasz
deathcrow42 #840 üzenetére
Ez hülyegyerekeknek készült kábé, nem nagyon lehet rosszul összerakni, és az asztal síkjához képest nem egyenes.
-
válasz
deathcrow42 #838 üzenetére
Ami viszont nagyon érdekes, hogy nincs vízszintben a teteje, a jobb oldala 1 centivel lejjebb van, mint a bal. Viszont ezen nincs pivot, vagyis még attól sem lehet.
-
válasz
deathcrow42 #836 üzenetére
Köszi a segítséget! Szerintem egy darabig el fogok játszogatni.
Első benyomások.
Féltem, hogy túl nagy lesz a 32 coll, nem az. A Windows beállította 150% felskálázásra, abszolút tűrhető. Viszont azért például YouTubeon a gyenge felbontású felvételek elég ergyák, gondolom 720p-től már jobbak. Nem tudom van-e 4K felskálázás, hogy az 1080p videók is jól nézzenek ki. Nagyon fontos, hogy eddig nem fáj jobban a fejem tőle, mint egy IPS-től. Szerintem IPS-nél is a PPI és az ezzel összefüggő szövegélesség miatt fájt főleg a fejem, amikor fájt.
Viszont a Wow! érzés egyelőre nincs meg, mondjuk játszani még nem játszottam rajta, meg azért van még mit beállítgatni.
-
válasz
deathcrow42 #833 üzenetére
Az volt a megoldás, hogy először BE kellett kapcsolni a HDR-t, utána ki, és van is minden beállítás.
-
válasz
deathcrow42 #833 üzenetére
Olvasom, igen, de nem tudom kikapcsolni, mert nem tudok rálépni, hiszen szürke. Windowsban meg elméletileg ki van kapcsolva.
-
válasz
deathcrow42 #813 üzenetére
Itt vagyok, haza is értem vele!
Ehhez képest üzletben rá akartak beszélni a plusz jótállásra. Mondja is, hogy beégés, csíkosodás, stb. Hát de mondom arra az Asus is megadja. Hát igen, csak akkor nem kell végig várnom a bevizsgálás/javítás idejét. Nekem a telefonon kívül nem volt még OLED-em, nem tudom mennyire ég be. Annyira azért nem félek ettől.
#814 Csandi
Ja, valaki azt írta egyik kereskedő oldalán az értékeléseknél, hogy mit ér a jótállás, eleve szar a technológia, ha kicserélik akkor is a szart kapod. Azért ezek erős túlzások.
#815 emiki6
Valaki írta is feljebb, hogy ez inkább tévére érvényes. Mondjuk én pont dolgozom is a gépen, és statikus tartalmakkal, táblázatok, böngésző. A legkevesebbet filmet nézek rajta, vagy inkább egyáltalán nem, és persze játszom is. Meg is fordult a fejemben, hogy lassan két éve egy kivétellel Baldur's Gate 3-al, ott meg van minimap, meg action bar, stb. Kíváncsi vagyok. Igazából azt szoktam mondani, hogy ki az, akinek asztali gépe van, és tényleg semmi másra nem használja, csak filmre meg játékra. Tehát nem ír meg rajta egy dokumentumot, nem olvas e-mailt, nem nyitja meg az internetet, stb. Szerintem ilyen nem nagyon van. Egyszóval, remélem a gyártók gondoltak arra, hogy egy asztali számítógép asztali monitorján az ember nem csak játszik és filmet néz. (Szerintem Youtube kommentnél nem lehet bekezdéseket rakni, mert ha teszel, akkor is így tördeli.)
-
Hauptmann
veterán
válasz
deathcrow42 #801 üzenetére
Nem dual mode,os, mint az Asus PG32UCDP? A 480 FHD-ban értendő.
-
emiki6
veterán
válasz
480 Hz biztos nem, azt nemtom honnan másolták ki.
-
válasz
-
válasz
deathcrow42 #688 üzenetére
Nem tudom, sokat elolvastam, de a generációkat nem nagyon ismerem. Azt tudom, hogy ami most kapható 4K WOLED vagy QD-OLED, az mindegyik erős kompromisszumra szorul. Az LG paneleknél elég pocsék a VRR villódzás. Plusz ezeknek aktív hűtése van, amire sokan panaszkodnak, hogy hangos, vagy az lesz idővel, ahogy degradálódik a venti. A Samsung QD paneleknél a lila árnyalat, illetve az említett S32DG80 változatnál a firmwarere van sok panasz. Elmegy a kép pár másodpercre működés közben, visszaáll a monitor 120Hz újraindítás után, ezekre emlékszem.
-
Csandi
őstag
válasz
deathcrow42 #627 üzenetére
Igen így értettem
-
Hauptmann
veterán
válasz
deathcrow42 #627 üzenetére
De a Clin alkoholtartalmú, nem?
-
szasanyi
félisten
válasz
deathcrow42 #533 üzenetére
Ez nem egy G60 és különösen nem egy 240k-a monitor. Tehát a viselkedése sem biztos, hogy ugyanolyan bár a kérdés.
c41r0^ - én is egy MSI Optix MAG274QRF-QD monitort használok, és itt azért nincs olyan lilásodó jelenség mint a QD-OLED-eknél mert más a kijelző technológia. És bár remek monitor nagyon jó színekkel, csak távoli köszönő viszonyban van egy natív 10bites QD-OLED kijelzővel (minden szempontból).
-
c41r0^
őstag
válasz
deathcrow42 #530 üzenetére
Köszi, nem is a kevés fényerő miatt aggódom, hanem a ráeső háttérfény esetén megtörténő "fakulás" miatt. A "végtelen" kontrasztból lesz 1500:1 így ránézésre (tesztek).
-
Hauptmann
veterán
válasz
deathcrow42 #392 üzenetére
Talán valamelyik oled reddit, de mintha itt is említette voona valamelyik kolléga.
Meg is van, 278. hozzászólás.
-
4264adam
veterán
válasz
deathcrow42 #238 üzenetére
Implementáció is kell, ha cím mint forrás SDR anyag akkor semmit nem ér a HDR megjelenítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- Újszerű ASUS ROG Ally - 7"120Hz - Z1 Extreme - 16GB/512GB - (RC71L-NH001W) fehér - 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest