- Két év múlva jöhetnek az első DDR6-os memóriamodulok
- Évekre előre elszipkázzák az adattárolókat az AI adatközpontok
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- ASUS blog: befutott az ExpertBook Ultra üzleti notebook
- Vészhelyzet: tönkreteheti a Garmin eszközeit legújabb frissítésük
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Végre elérhető az új Steam Controller
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Autós kamerák
- Évekre előre elszipkázzák az adattárolókat az AI adatközpontok
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 22:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tense
támogató
-
Moby
veterán
A lényeg ,hogy 4K-ra lépve nem kell jobb vga az azonos látványhoz.
De az fps-hez igen. Én 4K-ról váltottam vissza, és ebben a párosításban van használható kombóm. A 4k meg ugyanezt a gépet megette reggelire. Akármit állítottam akárhova. A 4K kétésfélszer annyi pixel. Azt semmilyen hókuszpókusszal nem lehet erőforrásmentesen megugrani.
-
Tense
támogató
-
Csandi
addikt
-
Tense
támogató
-
Csandi
addikt
-
omfgk
veterán
Egyszerű akkor.
Ha nem prioritás a látvány, vagy szimplán olyan multi ahol eleve háttérbe szorul akkor meg könnyű elérni a kívánt fps-t, hiszen nem kell full grafika.Mert ugye itt belekeveredett a full grafika is.
Igen, 4K Full graf az 5090 (értelmes fps mellett).Path Tracing meg 7090. Egyszer majd csak kijön ez is.

-
Tense
támogató
Elhiszed hogy tudok venni 4k monitort bármilyen méretben? Itt volt nálam a haver, igaz 27 colos 4k monitorja 2 napig, maradtam a 2k 34" UW-nál, nem véletlenül. Hidd el mindent kipróbáltam (ez nem jelenti azt hogy te nem) de azért maradtam ennél a monitornál, mert semmivel nem nyújtott nekem többet a 4k, arc raiders-be annyit vettem észre, hogy fele de inkább kevesebb fps-em lett. De nem meggyőzni akarlak, és nem vitatkozni, na azt meg főleg nem
értelek, megértelek, de más a véleményünk.
-
omfgk
veterán
még 1-2 millát belefeccolni hogy legyen az általam játszott játékokban (full grafikán) 70fps
Mondjuk ez eleve egy rossz megközelítés.
Mert egy 1440p High-hoz képest egy 4K High jelentősen jobban néz ki. Még akkor is, ha azért lett 4K, hogy ezáltal nagyobb kijelző lehessen (hála a nagyobb ppi-nek) és ugyanazon ppd marad az ember.
Illetve a DLSS is annál jobban működik, minél több pixelt kap. Ezért a 4K az egyetlen ahol értelmezhető a Performance (vagy Ultra Perf.)
A lényeg ,hogy 4K-ra lépve nem kell jobb vga az azonos látványhoz.
Eleve ugrasz egy nagyot a felbontással. Lejjebb csavarsz pár beállítást, eggyel feljebb a DLSS és az fps azonos lesz. És azonos fps mellett szebb képet kapsz még mindig.4K-nál maga a panel ára az amit bele kell kalkulálni. Az megkerülhetetlen. De nem kell hozzá 5090. Akkor kell hozzá 5090, ha valaki a kisebb felbontásos beállításait akarja megtartani.
Akkor viszont végső soron azért kell 5090, mert egy lényegesen szebb grafikát kap az ember. Az ott már ég és föld lesz.
-
Tense
támogató
-
Egon
nagyúr
-
4264adam
nagyúr
Minden évben a Samsung széria magas felárral nyit ellenne nem sokat vagy semmit változik az előző évhez képest így a G81SF helyett a 2025 szériát nézném. Ami pedig a Matte kijelzőt jelenti másabb mint a Glossy.
Nekem G6 1440p Matte OLED volt a Philips 4K Glossy előtt. Szerettem azt is és ezt is, és nem egyforma.De ezek mind teljesen felesleges összehasonlítások két különböző technológiában. Almát Almával.
Aki fél a beégéstől és drága neki a technológia az vásároljon LCD-t. Aki szeretné kipróbálni a mostani legszebb képmegjelenitő technológiát OLED.Mind a kettőnek vannak hibái mert nem létezik tökéletes megjelenítő
-
Egon
nagyúr
-
Silent77
veterán
-
Tense
támogató
-
Csandi
addikt
Micsoda víz + kendő kombó, mintha csak otthon lennék

-
Tense
támogató
-
BigBear
senior tag
-
Tense
támogató
Ne habozz, hidd el, egy öreg szárcsának, nekem csak 2020 óta 13 monitorom volt, a jelenlegi egy Dell [link] Ezt bátran megveheted (eddig 2 haverom jött megnézni, másnap megvette) ha nem tetszik, és miattam úgy érzed rossz döntés volt, kifizetem neked, és ez nem vicc, annyira jó, én a 4k-tól ódzkodom, mert 5070ti és 7800x3d van, és nincs kedvem még 1-2 millát belefeccolni hogy legyen az általam játszott játékokban (full grafikán) 70fps. ne agyalj rajta olyan sokat, mert csak még rosszabb lesz, én speciel soha többet nem vennék már csak Oldel monitort, persze ha megjelenik valami jobb
(2 éve használom) szóba se jöhet ips vagy va, max chat monitornak, amin felesleges dolgok futnak. -
Egon
nagyúr
A C2 TV Subpixel nem ugyanolyan mint a Monitoroké, és már a 2th genes QD is javított rajta --> Nem rossz a 27" 1440p látvány amin a Clear Type tud javítani. 4K-n pedig semmi ilyen jelleggel nem találkozol.
Ez jó hír, egy problémával kevesebb, de sajnos úgy érzem, maradt elég.
Soha nem voltak még ennyire alacsony áron mint manapság főleg 1-1 akcióban a 4K-s kijelzők sem (250-300k). az 1440p 27" pedig 150-200k.
Lehet hogy magukhoz képest olcsók, de az IPS paneles monitorokhoz képest nem azok, legalábbis abban a tartományban, ahol én nézegettem (32 col, 4K, legalább 160-180 Hz), alsó hangon másfélszeres különbség van. Nyilván az IPS feketéje meg színei meg képminősége nem olyan, de úgy érzem, egy sor más területen nem kell akkora kompromisszumot kötni vele, illetve kevesebb pénzért jobban elfogadom, hogy kompromisszumos.
IPS esetén is kompromisszumos a megjelenítő mint képesség. OLED garancia időn belül pedig semmi kompromisszum nincs. Sőt pont az LCD technolgiára van meghatározva minimális pixel probléma, általában ha 1-2db van nem érvényesíthető a jótállás, minimum 3-5 közötti darab kell.
Hogyne lenne kompromisszum. Beégés, karcolódás, tükröződés stb.
Néztem pl. a Samsung-ot (G81SF),amiről írják, hogy a tükröződésmentes kijelző "szemcsésség" betegségben szenved. 300K+-ért ez nem túl megnyugtató (volt Dell U2410-es monitorom, szerettem hogy nem tükröződik, de a "vizesképernyő" illetve "kristálycukor" effekttől a falra másztam). -
4264adam
nagyúr
A C2 TV Subpixel nem ugyanolyan mint a Monitoroké, és már a 2th genes QD is javított rajta --> Nem rossz a 27" 1440p látvány amin a Clear Type tud javítani. 4K-n pedig semmi ilyen jelleggel nem találkozol.
Soha nem voltak még ennyire alacsony áron mint manapság főleg 1-1 akcióban a 4K-s kijelzők sem (250-300k). az 1440p 27" pedig 150-200k.
IPS esetén is kompromisszumos a megjelenítő mint képesség. OLED garancia időn belül pedig semmi kompromisszum nincs. Sőt pont az LCD technolgiára van meghatározva minimális pixel probléma, általában ha 1-2db van nem érvényesíthető a jótállás, minimum 3-5 közötti darab kell.
-
Grampy
aktív tag
-
Ybron
senior tag
-
iceQ!
addikt
-
Egon
nagyúr
a Chrome-ban kijavítja a nem RGB sub-pixel elrendezés miatt rosszabban olvasható szöveget azokon a kijelzőkön, amik más sub-pixel struktúrát használnak, pld OLED.
A korábbi vitához csatlakozva: a fentebb elhangzott hátrányok mellett az ilyen jellegű problémák miatt fázom még mindig OLED kijelzőt venni.
Ritkán veszek monitort, eddig legalábbis elég volt minden 2. gépcserénél új monitort venni (tehát 8-10 évente). Jelenleg már a 2. 27 colos, 1440p-s monitort nyúzom, korábban jellemzően méretben is előreléptem, legutóbb viszont "csak" az Adaptive Sync + Quantum dot volt a fejlődés. Most már szeretnék 4K-ra és nagyobb méretre váltani, de rettenetesen nehéz a döntés. Ebben a méretben úgy láttam, hogy az OLED kijelzők szignifikánsan drágábbak, mint az IPS paneles monitorok (legalábbis amiket én néztem), és meglehetősen fáj sok pénzt kiadni kompromisszumos megoldásért (a drága cuccoknak pont az lenne az értelme, hogy kevés kompromisszumot kell kötni velük a használat során, és ez sok mindenre igaz is). -
jimpo
senior tag
Best Ultrawide Gaming Monitors of 2026 (So Far) Monitors Unboxed
Szinte csak OLED, 21:9 mellett Super Ultrawide 32:9 is van.
Hátha valaki épp most venne 34, 39, 45 colos szélesvásznú, ultraszéles monitort... -
Grampy
aktív tag
Egy ideje használom már a ColorControl programot az LG 42C5 monitorként való kezelésére, és a mai nap lettem figyelmes, hogy van egy olyan opció, hogy a Chrome-ban kijavítja a nem RGB sub-pixel elrendezés miatt rosszabban olvasható szöveget azokon a kijelzőkön, amik más sub-pixel struktúrát használnak, pld OLED. Ugye a MacType-t tudtommal csak a Windows-t álllítja át, chromium alapú böngészőket nem. Nekem segített, egyből látni a javulást. Gondoltam megosztom, hátha valakinek érdekes lehet.

-
Moby
veterán
-
BigBear
senior tag
Valószínűleg megsérült a tükröződésgátló réteg, azért ilyen. Nem, ez nem lesz jobb.
[Pl. reddit]
Valószínűleg megmosta a tulaj egy kis alkoholos cuccal (Clin pl.) mondjuk bogárpötty ellen - ami ugye régebbi LCD tévéknél nem volt gond, de sajnos ezeken csúnya eredménye lehet. -
4264adam
nagyúr
-
Márton
nagyúr
-
jimpo
senior tag
-
Márton
nagyúr
így jött, használtan
-
Márton
nagyúr
Ilyen folt egy AOC oledről hogy jön le?

Desztvizes mikroszálas kendő nem segít
-
chewycl
tag
Sziasztok!
PG32UCDMZ-ről mi a véleményetek? Amazonon most elég jó árban van 280k körül. Van ennél most jobb vétel 4k QD OLED terén?
-
4264adam
nagyúr
Igen a WOLED képes erre. QD-nél ritkább
Nincs tökéletes képmegjelenítő, de jelenleg az OLED áll a legközelebb hozzá
-
CriticalHit
addikt
-
Tense
támogató
-
BigBear
senior tag
Öööö... ezt úgy értettem, hogy mivel az oled a technológiából fakadóan degradálódik, ezért sűrűbben lehet szükség a kalibrálásra. IPS-nél ez nem áll fent (de ugye tudjuk, ott meg a megjelenítés olyan, amilyen).
Sajnos vagy nem sajnos, nálam igen világos a helyiség, ezért sokszor tolnom kell a fényerőt, hogy lássak valamit.
Kérlek, ne haragudjatok, befejezem, nem rontom itt a levegőt. Ahogy említettem, nem célom, csak az erősen antikultúrált hozzászólások cseszik a csőröm.
-
Elmör
őstag
-
gaben88
őstag
A 360 Hz egyáltalán nem érdekel, nem játszom kompetitív multit, ellenben a minél szebb kép, jobb fekete, tartósság igen és a tandem OLED ezekért vonz, de közben meg a LG WOLED-je meg mocsok jó áron van, bár ott sem értem az árazást, hogy a nem smart miért jóval drágább, mint a smart verzió... Tehát, ha már Samu panel, akkor abból is már tandemet vennék... Csak egyenlőre Asus és MSI van nem túl jó árversennyel. A Dell mint márka nálam a pozitív sarokban van, de abból meg nem tudom mikor érkezik az AW3426?
-
Csandi
addikt
-
BigBear
senior tag
-
4264adam
nagyúr
-
BigBear
senior tag
Nem talált. IPS kijelzós mobilom van - G75, jó darabig, ha el nem pusztul, marad is -, meguntam a beégett meg szemkiejtős pwm szabályozású oled szutykokat. Kerestem egy darabig, mert sajnos mobiloknál gyakorlatilag már nincs más, a fillérestől kezdve a csúcsig mindegyik oled szutyukkal jön.
Azért egy 4000+ zónás miniled elég szép képet produkál. Sajnos egyelőre nem túl nagy a választék, legalábbis felénk.
3 évig garancia -> ezzel csak az a gond, hogy felhasználástól függően, de az oled biztosan beég. Egyszerűen a technológiából jön. Ha 4 év után lesz erősen látható, akkor meg a hajamra kenhetem a garanciát. Nem, nem 3-4-5 évre veszek monitort. A Dell 20-as monitorom (2005 fpw) a mai napig működik (ips), kb. 20 éves.
Ja, ha már fáradás: ugye tudod, hogy ez azt is jelenti, hogy grafikai munkáknál rendszeresen kalibrálni kell az oledet, mert eltolódik a kép? Ez se éppen előny. Miért gond az, ha max. fényerőn használom? Ha világos helyiségben van a monitor, az oled fényereje eleve necces, ezt vegyem még vissza? Nem én vagyok a monitorért. Tápot soha nem nyomom le, de meló / használat közben nem fogok frissítést nyomni. Ha az alap kikapcsoláskori kevés, ismét: nem én vagyok a monitorért.
Az emlegetett árszint jellemzően a bélyeg méretre vonatkozik. Ez se mindegy. Most már letisztult, elég szép kínlódás volt normál monitornál is mire találtam: UW kell, min. 34" és sík. Na, ilyen oledből egyelőre nincs, nem látok.
Ja igen, a beégésre: CAD felhasználás van, én nem csak játékra használom a monitort. Sajnos nem úgy megy, hogy eltüntetgetem amivel dolgozom (menük). Sok-sok órán át ugyanaz a háttér, ugyanazok a vonalak stb. Igen, erre már megkaptam, hogy hát tudhatnám, hogy erre nem való az oled.
-
4264adam
nagyúr
Szerintem a mobilod is OLED lesz. Ha minden beég nálad akkor te elég peches vagy ezekkel
MiniLED mint háttérvilágitás van jelen. Még a subpixel Miniled gyerekcipőben jár. Sok sok zónás fekete akkor sem tudja a pixelenkénti OLED minőséget elérni ez tény. A VA színtér a széleken torzul, IPS kontraszt nem elegendő.
Nemcsak a fekete az OLED előnye, kontraszt, szinte azonnali válaszido, RGB—>RGB átállás.
A Miniled fényerőt inkább ne hozzuk fel monitornál előnynek mert 50-80cm közelségben az a fehér 1110nit amire a Miniled VA-m képes volt nem kellemes.
Ha a hasonlat az F1-re asszociált egyszerűen ez nem a te technológiád mert nem is érted.
3 évig ha problémás cserélik / javítják / visszakapod az árát és már kezdenek megjelenni a 150-270k között a 2.5-3th genes QD-k.
Ha az LCD monitor pixel hibás lesz akkor nincs pixel működés, garanciális időn belül még megadott pixel szám esetén (4-5 alatt) hozzad sem szólnak, beégésre van ügyintézés . De sok esetben a beégés annyi hogy egy adott RGB értéket már a pixel subpixel vezérlésben nem tud megjeleníteni minden más értéket igen. Vagy minimális visszamaradás látható. Sok esetben azért azt megkérdezném hogy biztos nem max fényerőn volt használva és végig SDR anyag HDR-ben védelem kikapcsolva, vagy standby helyett táp lekapcsolva?
Hasonlóan a tápegység topikban ahol egy felhasználó 2 hónap alatt a 3. Tápot vásárolta majd feltöltött egy képet kérdezően, hogy a félig szétégett és letört dugalj lehet e probléma a jelenségére -
F-ECT$
titán
7 hónapja vettem Oled-et, nem istápolom sehogy, tálcát nem rejtettem el, nem használok dark mode-ot, stb, a monitor van értem. Regenerálást csinálja magától, amikor kikapcsolom a gépet.
Egyelőre semmi hátrányát nem látom, nincs beégés, a képe pedig szép és ez utóbbi a lényeg. 200k-ért vettem (27", 1440p, 240 Hz), de már 160-170k-ért is lehet találni hasonlót. (Miniled se lenne olcsóbb.)
-
ggbuffon1897
őstag
Nekem van 2 oled tvm az egyik 5 eves (bx) az asszony volt h egesz nap jaratta honapokig, de azota se egett be. Telefonjaim szinten nem.
En se vagyok monitor teren oled parti, mert ar ertek aranyban kifejezetten rossz vetelnek tartom (a tvhez kepest) amellett h azert jocskan jar kompromisszumokkal. DE: Ipsem volt 27esben 1440p 144hz 5 eve, semmi bajom nem volt vele, de valtani akartam. Kiprobaltam egy 34 es VA-t, hat kosz megegyszer nem, se meret se a panel nem volt jo. Aztan 32ben nezegettem, mondom maradjon az ips..hat igen..csak epp nincs nagy valasztek, vagy epp oled aron mérik..34ben uez, tele a piac VA-kkal, ips meg marha draga..igy meg nem kerdes melyiket vettem.
Az viszont teny, h en annak a tudataban is vallaltam be h igazabol par orat tudok tolteni a kolyok mellett gep elott es akk se a windoz talcat nezegetem, hanem jatszok.
-
BigBear
senior tag
Na, kb. így vagyok én is. Brutál gyönyörű. Igen. Csodás színek, a fekete, ha valaki próbálta, tuti nem mondja azt, hogy nem szép.
Én is azt mondom, hogy a kép bizony csodálatos. Csak nekem sok a kompromisszum és mivel megégettem magam vele nem egyszer, egyelőre hanyagolom. Majd lesz vagy jobb, vagy más. Hiányzik a képe igen. De inkább kivárok most egy egyszerű UW IPS monitorral. -
DeathAdder
veterán
Karcokkal nincsen gond, megfogadtam az itt olvasott tanácsokat a megfelelő tisztításra, és kétségtelenül a legszebb színei vannak, de mégegyszer nem vennék. Mondjuk mostmár késő, a kapudrog megvolt, ezek után biztos megőrítene a világító fekete, meg a háttérvilágítás
még a régi zöld pentile mátrixos amoled mobilról sem sikerült visszamenni ips-re
Tálca elrejtése, osztott képernyő elhagyása, sötét ablakok, egy rakás kompromisszum kell, mert fél év után már zavaróan be volt égve.
Olyan mint a sportautó, mechanikában minden téren jobb, de istápolni kell, egyszerűen túl nagy ár ezért cserébe, és a garancia is iszonyat nyűg, szétszedni, bedobozolni, elcipelni, visszaküldeni, várni, várni, várni, addig kell vennem másikat hogy legyen monitorom.. már fél éve halogatom és beégve használom.
persze egyéni preferencia, másnak ez természetes folyamat és akkor tényleg kompromisszummentes, 3 évig -
BigBear
senior tag
Miniled mint technológia. Igen, attól még alapvetően IPS és VA, csak éppen a sok-sok zónás világitással a fekete megjelenítés nagyságrenddel javul, fényerő brutális, az oled problémái nélkül.
A garancia nekem édeskevés. Maga a technológia olyan amilyen, számomra túl sok korláttal és kompromisszummal, amit a szép fekete nem ellensúlyoz. Ahogy mondtam, minden oled holmim beégett. Volt ami garancia alatt, volt, ami utána. Én semmiképpen nem tartom csúcsnak, túl sok kompromisszumot igényel. Ha már autókkal jöttél: mintha családi autónak akarnád erőltetni az F1-es kocsikat. Erős, stabil, nagyon megy, épp csak nem fér bele a család, a csomagok, meg csillió litert eszik és az első kátyún széthullik. -
Csandi
addikt
-
4264adam
nagyúr
Mire gondolsz a miniled esetén? A technológia vagy a háttérvilágitás?
Lehet, hogy a háttérvilágitás Miniled de attól még IPS és VA a megjelenítő azok előnyeivel és hátrányaival. Ahogy az OLED is. De ettől függetlenül az OLED áll most a megjelenítői csúcson.
Off: Beégésre ott a garanciális idő mint ahogy az autóknál is és bármely más cikknél ha a garancia időn túl megáll a motor vagy bármi --> ez van így jártál.
-
4264adam
nagyúr
-
4264adam
nagyúr
Nem a QD miatt van hanem mert Glossy bevonat van, WOLED is van Glossy, Semi-Glossy is.
A Matte a legellenállób de leginkább csak a Samsung saját monitorjai használja a Matte-t. -
Tense
támogató
Én két éve használok oled monitort, nekem nem lett karcos, másfél évesen adtam el a g6-ot, még lámpázva is volt a karcok miatt, ezt az értékelést adta a vevő. Szerintem ez is olyan mint az autóknál, kinek milyen a gazdája, addig tart. Az tény hogy a glossy az több, és nagyobb törődést, odafigyelést igényel.

-
BigBear
senior tag
-
Tense
támogató
Mi történt a fórummal, hát ez borzasztó így, nem is látom át, ki kinek válaszolt, eddig de jó volt
-
koxx
MODERÁTOR
-
ForRedGlory
félisten
-
BigBear
senior tag
Ahogy az OLED-et ajnározni is brutális elvakult oled-fanatikus ökörség.
Lássuk: gyönyörű színek, a fekete az fekete éééééssssss, Ennyi!!!!
Ellenben ezekkel: qd brutálisan karcolódik, gyakorlatilag garantáltak a karcok, beégés - hiába tolja egy réteg, hogy nem probléma, volt nem egy, mindegyik oled eszközöm (kivéve órát), beégett, kösz nem - ha ezt el akarja az ember kerülni, akkor tálcaelrejtés, ikonok elrejtése, rendszeres regenerálás (vagy éppen minek nevezi a gyártó), pixel shift stb. <- Helló a monitor van értem, nem én érte.
Brutális banding sok monitornál, stb-stb. Ez a nagy megváltó technológia?
Hát kösz, kihagyom, ha már voltam olyan hülye, hogy bele ugrottam nem is egyszer.
Ha már technológia, a mini LED ezerszer jobb / problémamentesebb, sajnos ott meg a legtöbbnél a PWM szabályzás ami miatt kiugrik az ember szeme (akié érzékeny).
Nem támadás, nem flame indítás, de az éremnek nem egy oldala van és nem fekete es fehér a dolog.
-
koxx
MODERÁTOR
Lehet venni TN paneles monitort is 2026-ban, csak a képminősége fos.
-
Tense
támogató
Én napi szinten egy hónapon keresztül foglalkoztam a témával mi váltsa fel a 27" G60SD-t, mindenképp UW 34" monitort akartam, sok videó, teszt alapján döntöttem hogy a Dell AW3425DW-t választom, Rtings szerint 2026-ban a top 1 UW 34" monitor. De ezt sok yt tesztelő is alátámasztotta, és ha Pesti vagy, eljöhetsz megnézni 13. kerben lakom.
Persze ha 34" UW 360hz-ben gondolkodsz, akkor az más kategória
Én az alzaba vettem, azonnali cseregarival volt 352k, nekem nagyon megérte, pár órával többet is ülök a gépnél azóta, szóval nem biztos hogy megérte
Most van is az alzába, mondta a raktáros srác viszik mint a cukrot
"Based on RTINGS testing in early 2026, the Dell Alienware AW3425DW is the best 34-inch 240Hz ultrawide gaming monitor. This QD-OLED display features a 3440x1440p resolution, offering near-instantaneous response times, inky blacks for HDR, and a 240Hz refresh rate for incredibly sharp motion"
-
gaben88
őstag
-
Tense
támogató
Biztos nem gondolta komolyan, lehet csak ideges valamire és erre vetítette ki
Akinek sok monitor volt már, tn, va, ips, oled, tudja mi a különbség, mindenből volt több darab nekem is, öröm elindítani egy arc raiders játékot, vagy bármelyiket aminek komoly a grafikája, néha csak a grafika csodálata miatta indítom el, és nem a túlszaturáció miatt
-
ForRedGlory
félisten
"Még mindig nem tudott meggyőzni az OLED játékra"
Ne haragudj, de ennél nagyobb ökörséget szerintem 2026-ban már képtelenség leírni, olyan magasra tetted a lécet.
-
4264adam
nagyúr
QD-OLED: Erőteljesebb színsprektrum fényerőre képes
WOLED: White LED miatt erőteljesebb fehér fényerőre képesAz, hogy a QD-t hova hangolod már egyéni preferencia, az erőteljesebb "fényerőben több" kék / zöld / piros színeket technológiából fakdaóan a QD képes megjeleníteni.
Nem mondható, hogy a technológia túlszaturált, az már igen hogy úgy használják mert képes rá

-
MM
őstag
-
madkiller
őstag
Szerintem minden ami oled az jó. LG C1el kezdtem Ps5ön. Most kipróbáltam egy qd-oled panelt, de mai napig a woled a kedvencem. Qd-oled nekem nagyon túl szaturált, ezért szeretik sokan leugrik a málna a képernyőröl csak épp természet ellenes. Jól is néz ki hozzá szoktaja a szemet a természetelleneshez a műhöz. Beállításokkal kicsit sikerült visszább csípnem. De alapvetően még így túlszaturáltan is jobb egy oled, mint egy nem oled panel.
-
4264adam
nagyúr
A megjelenítő technológia melyik része nem tudott meggyőzni?
Amikor HDR-ben játszol ott nincs párja az OLED-nek. -
Csandi
addikt
QD-nak továbbra is vannak előnyei.
-
CriticalHit
addikt
-
Tense
támogató
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Xbox Series X|S
- Mindenféle könyves (és olvasós) Off topic
- Trollok komolyan
- Vezetékes FEJhallgatók
- Íme, a teljes Google Pixel 10a színpaletta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

még a régi zöld pentile mátrixos amoled mobilról sem sikerült visszamenni ips-re

Skynet258