- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grampy
aktív tag
Magas PPI-s 4K OLED sem jó a szemednek Windows-on?
deathcrow42: ja sry, az adatlapodon lévő ASUS-t néztem
MPowerPH: ennyiért nagyon jó, mellé lőni nem nagyon fogsz, én jókat olvastam róla, ASUS apróról is drágább, és koxx is írta, hogy majdnem dupla ennyiért vette anno, de ő tudna tapasztalatból mesélni milyen a monitor
S.Zoliy, Eagle16: Köszi!
-
Eagle16
addikt
Nálam is első generációs Philips QD-OLED van, de lehet vak vagyok, mert én nem látom azt sem, hogy nehezen olvasható lenne a szöveg...Meg úgy általánosan nincs vele semmi problémám. 3440x1440, 144 Hz, 10 bit, sRGB színtér, egyelőre 25%-os fényerő, de lehet felviszem 30-ra később

-
S.Zoliy
tag
Szia, nekem pár napja jött meg a samsung ls34dg850suxdu. Ez egy QD Oled monitor.
Nálam mindenféle körülmények vannak sajnos, sötét, nap meg minden, kívéve hogy direktbe süssön rá a nap. Nekem egyáltalán nem lilás a kép, csak ha telibe rávilágít valami. Ez már a matt kijelzős, a csillogóssal lehet lenne gond. Nálam semmilyen fejfájás vagy szem fáradtság nincs, ez az első Oled mitorom. -
-
-
FLx
addikt
Nagyjabol igen. Az a gond, hogy OS fuggo is a dolog, mert teljesen mashogy mukodik a scaling es a text rendering is a platformok kozott. Nekem a legjobban a Retina kijelzo es a Mac OS kombo jon be a legjobban, de a Mac OS sokkal jobb egy atlagos OLED kijelzon is. A Windows se cleartype betukkel se mashogy nem tul jo, ezert szinte csak jatekra tudom hasznalni a Windows-os gepeimet, munkara nem igazan. A masik dolog, hogy nekem a kisebb meretu kijelzo kenyelmesebb, mert nem kell a periferias latas hataran olvasnom a szoveget.
-
FLx
addikt
Az en szememnek semmi nem komfortos amugy sem, mert hajlamos nagyon gyorsan kiszaradni. De nem sok kulonbseget erzek az eltero paneles kijelzok kozott a szemfaradtsagot tekintve, a fejem sose faj toluk. Ami kulonbseg az a text clarity az eltero subpixel elrendezes miatt. Ebbol a szempontbol egy regebbi 28 colos 4K felbontasu flicker free IPS volt a legjobb. De ez foleg akkor erdekes, ha munkara is hasznalod a monitort vagy olyan jatekot jatszol, ahol sok apro szoveget kell elolvasni.
-
-
Grampy
aktív tag
Az tuti.
Említetted, hogy van többféle OLED kijelződ otthon. Tapasztalod esetleg a mindenhol sokat emlegetett fejfájást és szemnek nem komfortos érzetet QD-nél? Én már bújtam a redditet, de nem a magas fényerő, HDR, sötétben nézés okozza. Elvileg több a kék fény kibocsájtása, de olyan modelleknél is panaszkodnak, ami Eye Certified-es.Többiek akik QD-OLED tulajok, ti mit tapasztaltok?
-
ggbuffon1897
őstag
Ma beszalltam a buliba egy AOC agon pro ag326ud-vel, bar meg az elejen járok(kb felorat ultem elotte) es hetvegen idom se lesz nyustolni, de eddig kellemes meglepetes. A talp kicsit fura ezzel a nem szimetrikussaggal, de h lapos kialakitasu igy elnezem neki, mert nalam ez volt az egyik kikotes. Ugyanakkor tagadhatatlanul billeg a panel rajta (gyakran jatszok labat felvagva az asztalra pózban
)De maga a panel szep, nem vettem eddig eszre semmi abnormalisat (lehet van csak nekem nem tunik fel), se lilas elszinezodest, se szintorzulast, nalam a betuk is normalisak.
Majd vasarnap ha visszajovok pestre utananezek beallitasoknak, mert a menurendszere kicsit keszekusza, meg az abban valo navigalas is.
Viszont a benne levo hagszorok sztem korrektek, nekem ez is fontos volt h legyen, h ne kelljen egy sima yt hoz is fulest hasznalni (foleg nyaron)
-
-
Grampy
aktív tag
AORUS FO32U2 - 250k
[link] -
MPowerPH
félisten
Sziasztok,
Nezegetem az OLED monitorokat. Jelenleg a PG32UCDM es a PG32UCDP kozott vacillalok. Jol ertem, az 'M' az QD-OLED, mig a 'P' az WOLED.
Nekem nincs szuksegem dual modra QD -rol olvastam, hogy a feketeje kicsit lilas?!, ezert a szinek is elenkebbek. Ez mondjuk igy pocsekul hangzik.
-
chopin42
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Üdv! Végül az Aoc q27g4sdr lett. Csütörtök óta barátkozunk. 2 hét alatt kiderül, marad-e.
Egyelőre beállítgattam, nyomtam egy pixel refresht, és tesztelgetni fogom, hogy hogy viselem.
Gyárilag csomó oled care off (képernyő széle, tálca/logó dimmelés, screen saver). Pixel shift legkisebb. Fényerő közel max.
Ezt levettem 35re és így is bőven elég.Egy érdekes bug máris felütötte a fejét: ha driverben kikapcsolom az adaptive syncet, akkor a gpu folyamatosan maxon pörgeti a memóriát. 200hz körül nem csinálja, illetve ha becapcsolom az adaptive syncet, de akkor meg villog. 9070xt. Rá van kötve a tv, de ki van kapcsolva.
Ki hogy oldotta meg ezt? Nagyon idegesítő, pedig nem ment összesen 4 órát... -
Bossp
addikt
válasz
4264adam
üzenetére
Én mondjuk tartalom gyártóknál sem értem a színhelyesség fontosságát. Akkor lenne releváns ha minden fogyasztó kalibrált kijelzővel nézné a tartalmat
főleg ma hogy a tartalmak 90+%-a trash minden platformon... Meg azért annyira gyárilag sincsenek rosszul belőve ezek a monitorok... -
4264adam
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
+1
Próbálgattam én is a nagy tankönyv alapján állítani. "kalibrálás előtti első állapotot előidézni ahonnan el lehet indulni".
Rájöttem az én szememnek nem tetszenek a látott színek így azért fizetni, hogy matematikailag színhelyes megjelenitőm legyen de másnap oda állítsam kézzel mérés nélkül ami az "én egyéni" szememnek tetszik --> rájöttem, hogy nem kell a kalibrálás
DJZoliboy
: Állítsd oda ahova te magad ami tetszik és élvezd
-
Semin
őstag
válasz
DJZoliboy
üzenetére
A probléma az, hogy az OLED panelek a végleges színeiket kb 100 óra használat után érik el. Így ha hamarabb kalibráltatod az nem elég, hogy kidobott pénz, de -figyelembe véve milyen munkát végeznek az Oázisnál- még vacakabb mint a gyári kalibráció.
És mondom ezt úgy, hogy nem egész 3 hónapja kértem náluk profi kalibrálást.
Ha valóban kell akkor Viktor 100 óra után, (ha jól emlékszem 50k körül csinálta még legutóbb a monitorokat) vagy hagyd a fenébe.
-
DJZoliboy
aktív tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
köszi akkor sztem elég az oázisos

-
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Azért illene megjegyezni, hogy az említett a tag által biztosított kalibrálás százezres szintű… és így még innen is 100 emberből max egynek érdemes megfontolnia ezt az opciót.
-
DJZoliboy
aktív tag
Érdemes az oled monitorokat kalibraltatni? Oázis computer től venném. Asus rog strix xg27aqwmg
-
.
-
válasz
S.Zoliy
üzenetére
A távirányítón a mikrofon gomb...net kell neki nyilván.
A beállításokat nézd át, tök egyszerű minden.
Ha van Samsung fiókod, akkor érdemes bejelentkezni, apróságok, de néha jól jön, pl a monitor megcsörgeti a telódat, ha elhagytad a házban valahol, meg ilyenek.
Én semmit nem futtattam az égvilágon anno, beüzemeltem és játszok, nekem csak erre kellett. -
ggbuffon1897
őstag
Nem birtam magammal, berendeltem egy AOC AGON PRO AG326UD-t. A 34es méret nekem kicsit kényelmetlen volt, 27rol a 32re váltás tűnt ésszerűbbnek. IPS lett vna még opció (a VA-rol sajnos rossz a tapasztalatom) , de a samu g702 n kivul (abban is ott a rohadt tv funkcio amire egyaltalan nincs szuksegem) nem nagyon talaltam semmit vagy már olyan áron amiért az oledet lehet venni.
Van valakinek kézzel foghato tapasztalata ezzel a tipussal?
-
-
Asbee
veterán
Nem bírtam magammal, meg heteket várni, lőttem akcióban egy GIGABYTE MO27Q3-at, aztán marad családban a Philips ha lezajlott a garizás. Gigához méltóan egy kis nyöszörgése ennek is van 360Hz-en, de gyönyörű a képe, meg ennek a pixel frissítés rendszere jobban bejön, igaz manuálisan nem lehet bármikor elindítani, de nem ugrál fel 4 óránként.
-
Bossp
addikt
Sziasztok.
Használ valaki Samsung S34BG85 qd-oled monitort? Havernak tegnap jött meg. Első probléma az volt hogy csak micro hdmi és display port van rajta de DP kábelt tudtam hozzá adni. A másik hogy ezzel van valami mizéria hogy el tudd érni az 1000 nit-et és ne 400 legyen a plafon. Ez igaz hogy csak hdmi-vel lesz jó? esetleg akinek van tudna hozzá küldeni kipróbált és jó beállításokat?
Nekem Dell Alienware van ugyan ezzzel a panellel ott minden tökéletes 
-
-
Csandi
addikt
válasz
DJZoliboy
üzenetére
Az MSI amit küldtem, meg az én Asusom konkrétan ugyanaz a monitor, ugyanazzal a Samsung panellal. Csak az Asusban van ilyen közelség sensor, amit egyből ki is kapcsoltban, meg a gyári talpa rosszabb mint az MSI-nek.. Márkával annyira ne foglalkozz úgyis minden monitor vagy LG panel vagy Samsung panel OLED-ben.
Az 540hz-es Tandem RGB WOLED, true black majdnem teljesen matt borítással, vannak 500hz-esek is azok meg glossy (vagy samsung esetében matt) QD-OLED-ek.
A 27 col 4K 240hz mind glossy QD-OLED.
-
DJZoliboy
aktív tag
értelek. nekem elég most az 5080. amennyit tolom inkább single gamek meg 4kba maxon nem vinné 80-90 100 fps sztem. szval akkor felejtös a g-sync okés. az az 540hz csak példának hoztam fel amugy az MSI jobb lenne mint az Asus ezek szerint mert eddig asus párti voltam nagyon,
vagy ez akkor már változni fog? -
Csandi
addikt
válasz
DJZoliboy
üzenetére
Az, hogy nem számít a g-sync. Lesz 540hz-ed, hozzá comp gamekben legalább annyi fps is. Nem kell semilyen sync, nem lesz képtörésed csak delayt meg VRR flickert adsz hozzá. Ne foglalkozz vele.
Én egy PG27UCDM-et vettem, 27 col fölé nem mennék mert én is főleg comp cuccokkal játszom. 5090-el elég király, jobb mint az 1440, de 5090 nélkül biztosan nem vennék 4K-t. (1440p 240hz OLED + 5080 kombóról váltottam)
Én már 144hz-es TN-eken meg 240-es IPS-eken sem használtam semmilyen syncet és soha nem is volt törés. OLED-nél is 240hz az alap, de van bőven ami több, mindig azt javasoljuk, hogy off.
Itt az enyém tesója NAGYON kedvező áron, most ránéztem csak mi a kínálat.. [link] -
DJZoliboy
aktív tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Köszi a választ. és a g-sync helyzettel mi a helyzet? jobb a modulos g-sync mint ami a másikban van sima g-sync?
Csandi! Milyen 4k-n nem bántad meg? mert én is gondolkodtam rajta 400kba vannak már jok. asusbol is. csak ugye sok AAA járék lenne maxon ahhoz meg az 5080 lehet nem lenne annyira jo hosszabb távban.
-
Csandi
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Vagy 540hz ÉS csaj.
-
-
Csandi
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ha komolyan rankedezik valaki sztem nyugodtan vehet 540hz-et, persze ne akkor ha silver és gold akar lenni
de high rankba simán.Aim traininghez is fasza.
Nem kell ahhoz pronak lenni vagy pro álmokat kergetni, hogy kiélvezhessen és akár ki is használhasson valaki egy ilyen cuccot.
Én is aközött meg a 4K 240hz között vaciláltam, aztán végül 4K lett de ezt eldöntötte, hogy volt aprón egy relatív olcsó darab belőle

Ja pont editelted, igen a végére céloztam
-
válasz
DJZoliboy
üzenetére
Kell neked az 540Hz? Ha torzsit ismered és vele scrimmelsz sokszor, vedd meg azonnal.
Minden más esetben a 280Hz is már elegendő lesz, a 200 ezernek egy részét költsd a csajodra, meghálálja. 400k környéke az inkább 32” 4K OLED terület, kivéve, ha valakinek nagyon kell ez a kompetitív 540Hz

-
DJZoliboy
aktív tag
Szisaztok! 2 monitor között vacilálok
ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG és egy
Asus ROG Swift OLED PG27AQWP-W
Melyiket ajánlanátok? mert olvastam hogy AAA gamekre meg néha CS2 re elég lenne az XG is csak megéri a difi az a 200e ft a másikra? másik kérdés meg hogy a drágábba van dedikált G-Sync az Xbe meg csak támogatott, hogy ez most nem jelent gondot vagy elöny hátrány? Köszönöm! -
alexy92
aktív tag
Sziasztok,
Egy LG 34GX90SA jó választás lenne első OLED/curved monitornak? Főleg játékokra használnám, néha film.
Köszi! -
Moby
veterán
Van, aki feltette a 0.11-es fw 271QP-re? Érdemes?
-
S.Zoliy
tag
Sziasztok.
Akinek a Samsung LS34DG850SUXDU Odyssey OLED G8 monitora van. A dobozban van hozzá Display port kábel aminek az egyik fele kicsi méretű?
Előre is Köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Eagle16
üzenetére
Nekem nincs ilyen menüpontom, pedig kerestem, nekem csak az Extra menüpont van, de ott nincs screen saver opció, csak a LEA, de az nem oldja meg ezt.
Most ezért próbáltam meg, hogy magasabbra teszem egy kicsit a fényerőt, illetve gamma2, és így úgy néz ki nem csinálja. Alacsonyabb fényerőnél viszont igen. De játékok alatt már kicsit túl sötét nekem 30-as fényerő alatt. Most 50-esen használom.
-
iszoke
senior tag
Közben egyre inkább úgy néz ki, hogy nem a QD-OLED monitorokra vagyok allergiás, hanem a videokarim hibásodott meg. Ezt jól besz*ptam.

-
-
Asbee
veterán
Philips 27M2N8500-am 2 hónap után elhalálozott. Bal felén nincs kép, majd 1-1 pillanatra függőleges világos csíkok felvillannak és sötétség, led sárgán világít.
Van esetleg tapasztalat, lehet közvetlen Philipsel intézni? Alzás vásárlás.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Trollok komolyan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 3
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Spórolós topik
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Samsung Galaxy Tab S6 lite 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG be quiet! 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

főleg ma hogy a tartalmak 90+%-a trash minden platformon... Meg azért annyira gyárilag sincsenek rosszul belőve ezek a monitorok...
: +1
: Állítsd oda ahova te magad ami tetszik és élvezd
reméljük gyorsan cserélik..

Skynet258