- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hopeless69
csendes tag
Én mindenképpen fehéret akartam,de óriási macera. Az árak kb 10%-al drágábbak, mire eldöntöttem valamit már el is fogyott vagy az árak kilőttek ram és ssd miatt kb a hajam téptem. Az a ram amit vettem most kb 80 e és 45 ről indult.
Az NZXT hűtővel szerencsém volt, mert amit rendeltem másnap kb fél áron lehetett beszerezni ezért gyorsan újrarendeltem és 80 helyett 44 lett.
A ház is drága volt, de az NZXT H9 full verzió mellett döntöttem, mert járt hozzá HUB, és 7 gyári venti, ami eleve nagyon drága és így jobban jött ki. A hátránya az kb annyi, hogy mocskos nagy a ház plust nehéz is. Viszont ebben pakolászni egy álom mindenre is gondoltak.
A tápot spec benéztem az ASUS táp fehér,de a kábelei feketék. Persze nem olyan egyszerű kábelt cserélni,mert a pinek nem fognak egyezni ezzel a táppal, szóval egyelőre hanyagolom.
Itt még telepítés előtt van (piros led miatt) és még a kábeleken húzgáltam egy kicsit utána. 820.ban állt meg. Ha nem fehét és még időben vettem volna ramot ssd-t szerintem 700 alá ment volna kissebb hűtés mellett.
Viszont WOT-ban a 400 körüli FPS és a 35 fok nagyon meglepett. Ahhoz a játékhoz túl lett építve. De majd még meg lesz dolgoztatva egy jobb monitorral is.
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
4264adam
üzenetére
4264adam és deathcrow42 , köszönöm a válaszotokat!
Közben még kutakodtam. Amennyiben a monitor hátulján lévő gombot kb. 3 másodpercig nyomvatartjuk, akkor kikapcsol és nem villog a led, kikapcsol a monitor. Kipróbáltam, működik. Elmúlt a karácsonyi fény, nincs még itt az ideje.
hopeless69: Februárban raktam össze egy konfigot, tervben volt a full fehér építés is, de aztán csak a gyári házventik lettek benne azok.
Amennyiben nem zárkózol el a külföldi vásárlástól, akkor itt van a német amazon. [ LG 34GS95QE-W] 260e Ft körül szállítással. Csak egy példa, nézz szét ,amennyiben úgy gondolod!
-
4264adam
veterán
Nemtudom ti hogy vagytok vele, de nekem a Glossy-n nagyon bejön a nappali kevés tükröződés látványa (életteltelíbbek a színek) és a 4K élesség nappal mégjobban átjön,
kamerához képest emberi eszemnek nem ennyire feltünő a jobb oldal.
-
c41r0^
őstag
#3088 Skynet258 - igen, köszi, most hogy elmentem otthonról, gép kikapcs, stdby-ban hagytam, és - gondolom a beállított 15 perc után - le is futtatta stdby-ban a pixel clean-t, mert most már 2 a számlálója, úgyhogy megy ez jól automatán, nincs ezzel gond
#3090 Zilai81 - köszi, épp most néztem én is rá, rakom is fel

changelog: Optimize the HDR EOTF settings.
Mondjuk ez számomra nem releváns, mert SDR-ben használom (és ugyan VRR ON a monitoron, de a Geforce driverben a CS2-nél rögzített refresh-el használom, nem G-SYNC-el*, mással meg nem játszom, így nincs VRR flicker még SDR-ben sem) de különben nekem ezzel az F05-el sincs bajom, minden szépen megy vele.* igen, én érzem a különbséget, nem mindegy, hogy GSYNC ON+VSYNC ON+Reflex+Boost ON és ~270 fix FPS vagy V-SYNC OFF+G-SYNC OFF+Reflex ON és 350-650 FPS ... utóbbinál érezhetően kisebb az input lag
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
hopeless69
üzenetére
Szia
Alzan akciós most a 360hz es kivitel, és lesz 200 ér egy amit elő lehet rendelni , ezek mind fehérek. QD oled mindkettő olvass vissza a fórumba , van leírás erről a panel fajtárol.
-
Zilai81
csendes tag
Halihó
Már van hozzá Újabb [Firmware!]
én már felraktam! -
hopeless69
csendes tag
Sziasztok.
Elkészült az új gépem, a "Milyen asztali gépet vegyek" topic útmutatásai alapján, de az ihletet fehér kivitelben itteni fórumozó sixpak asztali gépe adta.
Van két IPS monitorom, de bakker ezek az Oledek lenyűgöznek. Csak játékra kellene ez a monitor másra van más.
Szeretnék venni egyet, nyílván láttam, hogy 180 ról indulnak, nekem a záró összeg ilyen 250-300 max.
Jó lenne valami fehér dizájn, de eléggé le van fosztva, a jóáras.Kb ezeket találtam én. Bármit megnézek és köszönök is javaslatnak.
27" GIGABYTE MO27Q28G elvileg elérhető lenne nomvemberben. 230 e
AOC AGON PRO AG276QZD2 185 etől Jóárasnak tűnik nagyon bár 23-as modellek.32" ban passz
Még erre is nyitott vagyok. Bár még nem próbáltam ez ingoványos terep nekem.
34"-os GIGABYTE MO34WQC
-
-
4264adam
veterán
A fóliát le kell venni.
Nem találtam még én sem megoldást a villogó LED-re. talán a fekete szigetelőszalag.
Vagy a piros mint deathcrow42
kollégánál 
Vagy olyan helyiségbe rakni ahol nem zavar -
HEAHEA
aktív tag
Philips Evnia tulajdonosoktól kérdezném elsősorban, miután leállítottam a számítógépet a monitor power ledje fehéren villog. Ezt ki lehet kapcsolni valahogyan, mert számomra zavaró éjszaka. Néztem a monitor menüjét, de nem találtam meg benne.
Persze leragaszthatnám, áramtalaníthatnám az egészet és probléma megoldva, de csak van rávalamilyen gyári megoldás remélem....
A másik kérdésem, elnézést ha bugyutának tűnne
, de amennyiben rajta hagyom a monitoron a gyárilag felhelyezett kijelzőfóliát, az okozhat bajt? Például jobban melegszik. Érdemes inkább leszedni? -
PROHARDVER!
Térjünk vissza az eredeti témához, van külön topikja az amd alaplapoknak és cpu-knak is.
-
c41r0^
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
UEFI óta van, ha több monitor van rákötve egy VGA-ra, tudtommal mindig a HDMI a default kimenet, de ha mindent lehúzol és 1-et hagysz meg és úgy bootolsz, akkor az UEFI megjegyzi hogy az a default kimenet (esetemben a DP1), és utána már ráköthető a VGA-ra több kimenetre is a többi kijelző, és köv. bootkor is arra fogja adni a képet az UEFI, amire utoljára adta. Ez UEFI/BIOS frissítéssel viszont szintén resetelődhet, és újra a HDMI lesz az elsődleges. Ezt nem egyszer tapasztaltam már, csak nem esett le előbb, hogy ez okozza, mert nem gondoltam rá.
Gigabyte MO27Q28G
Az OLED care-t sem kell manuálban futtatni, most hogy 1x már lement manual-ban indítva, a monitor tétlenségi idejétől függően valóban rá akar indítani. Szóval a delay 15 perc van beállítva most nálam, és 15 percre állóképet hagyva a monitoron, el akarta indítani. Úgyhogy ez is pipa. -
Töff_PLS
tag
Végül leraktam a voksom egy Asus Rog Swift OLED xg27acdng mellett és most várhatom amíg kiszállítják.
Remélem jó vétel lesz 650€-t
-
c41r0^
őstag
Gigabyte MO27Q28G
Illetve, hiába van DP inputon és van bekapcsolva az "auto switch on" funkció, hogy jelfogadáskor automatikusan bekapcsoljon, mégis a joystickal be kell kapcsolni még standby állapotból is, azaz nem kapcsol be automatikusan, ha jelet érzékel DP-n (RTX 5070). Ezt lehet javítják majd még fw-el, kicsit fura. F05 legfrissebb fw-t egyből felraktam rá nyilván, az volt az első.
Itt nálam volt user error, mert több monitor is rá volt dugva a VGA-ra, és az UEFI a HDMI kimenetet tette elsődlegesnek, ezért nem kapcsolt csak be a monitor automatikusan. TV-t és másik monitort lehúztam a VGA-ról, így az UEFI érzékelte h a DP 1-es port az egyetlen (amire a MO27Q28G van kötve) és így az lesz a default VGA kimenet, így már gép bekapcskor a monitor is feljön stdby-ból, és mutatja a boot képernyőt, stb. -
jimpo
senior tag
Az Asus sosem volt olcsó.
Tandem OLED, plusz első "720 Hz" még ha csak egy mód az egész... A valóságban meg 540 Hz.
Szóval simán lesz 350+ ezer, már csak azért is, mert a korábbi 480+ Hz -esek sem olcsóbbak a gyártón belül.

Mindenesetre kár váltani 480 Hz-ről, főleg ha az ár-érték arányt is nézzük.
Egy héttel ezelőtt... 
Akinek kell vegye.

Az Oled az Oled, a 480 Hz meg majdnem 540...
14 percig hallható a lényeg. 
-
válasz
Hauptmann
üzenetére
Pedig az tényleg a legkisebb baj, nem látod szemből.
Nekem volt nagyon agresszíven hajlított ultrawide-om régebben (mondjuk volt flat 21:9 is, 10 éve, amikor bejöttek), de semmit nem láttál szemből, ami zavaró lenne....oldalról igen
:
Ez pl. 1000R, a mostani 1800R, az szinte flat.
-
c41r0^
őstag
3 metodikát csináltam, a 3 mappában megnézhetőek a DisplayCAL verify beállítások és a verify HTML riportok
Mindet megnéztem spectral correction nélkül és "WOLED (LG OLED 6-Series)" correctionnel is.
1. gyárilag kalibrált sRGB OSD preset visszaellenőrzés
- a TFT Central ajánlása alapján 29-es brightnessel (az alap 27) a 120 nit-hezrövid konklúzió:
- a gamma curve nem igazodik az sRGB ill. 2.2-es gamma curve-höz, inkább 2.3 - 2.4, ez egyezik a TFT Centralon is tesztelt eredménnyel, tehát sRGB módban kevesebb szürkeárnyalatot fog megjeleníteni, mint kéne- a spectral correction nélküli visszaellenőrzés jobb eredményeket mutat, mint a WOLED correctionnel futtatott, így ha hiszünk a koloriméteremnek hogy valamennyire pontosan mér, és annak, hogy a gyári kalibrálás is viszonylag pontos, akkor ebből az szűrhető le, hogy a 4gen tandem WOLED tényleg más spektrális tulajdonságokat mutat, mint az előző WOLED-ek (ezt alátámasztja más YT forrás is), így nem ajánlott a "WOLED (LG OLED 6-Series)" korrekciós profilt használni hozzá a kalibráláshoz, hanem jobban járunk vele, ha korrekciós profil nélkül (profilozás nélkül) tesszük azt (addig, míg nem lesz a monitorhoz egy valaki által készített CCSS), ha házi körülmények között akarjuk kalibrálni
2. TFT Central által készített kalibrált profillal, és az ott megadott OSD beállításokkal és R-G-B fehéregyensúllyal
rövid konklúzió:
- gamma: ellentétben a TFTCentral-os 2.2-vel, OFF beállítással közelebb van a 2.2 gamma curve-höz visszamérések alapján, mintha 2.2-re lenne állítva az OSD menüben- egész jó eredményeket kaptam a visszaellenőrzésnél natív színtérre is és sRGB-re szimulált színtérre is ezzel a kalibrációs profillal, szóval valószínű, hogy a TFT Central is profilozás nélkül (korrekciós fájl nélkül) csinálta a kalibrálást, vagy a másik lehetőség, hogy ugyan beprofilozta azt a CALMAN-ben, de profilozás nélkül is viszonylag közel van a valósághoz a mért érték és nem sokat kell a korrekciós profilnak korrigálnia, vagy a CALMAN-os korrekciós profil ennyire "lightos" korrekciót alkalmaz csak
- itt is igaz, hogy a WOLED korrekcióval rosszabb értékeket kaptam, mint korrekció nélkül, és mivel a gyári kalibrált sRGB preset visszaellenőrzésénél is ez ugyanígy volt, ez erősíti azt, hogy 4gen tandem WOLED panelhez felejtős a "WOLED (LG OLED 6-Series)" korrekciós profil
3. TFT Central kalibrált profillal, azonban az ott megadott OSD beállításokat finomhangolva (brightness és R-G-B fehéregyensúly finomhangolása, hogy minél közelebb legyen a 120 nit D65-höz), hátha lehet még picit javítani az eredményen
rövid konklúzió:
- kb. mérési hibahatáron belüli a javulás / rosszabbodás így, felemás lett az eredmény, a deltaE kisebb és a gamma curve egyenletesebb a TFT Central által javallott OSD beállításokkal, a fehéregyensúly viszont közelebb van a D65-höz az általam finomhangolt beállítássalezért marad a TFT Centralos, mert az kiegyensúlyozottabb
ebből talán az szűrhető még le, hogy az általuk tesztelt panellel eléggé megegyező szériájú kiadás lehet az enyémben is, ha az R-G-B 100-99-99 -el az enyém szintén ennyire jó eredményeket ad az általuk készített kalibrációs ICC profillal
- itt is igaz, hogy a WOLED korrekcióval rosszabb értékeket kaptam, mint korrekció nélkül
végső konklúzió
Ezek tudatában kb. tényleg nincs sok értelme kalibrálni / kalibráltatni ezt a monitort, eléggé jó a TFT Central-os profil hozzá. De azért majd ha lesz hozzá CCSS, rápróbálok, hátha becsapom majd vele magam, hogy pontosabb profilt tudok csinálni
-
jimpo
senior tag
Láttam, mikor mentem csapatépítőre...
A 720Hz 720p nem valami szép, de én nem mondok inkább semmit... A 480 Hz elég nekem egyenlőre.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Főleg hogy a 200FPS is csak zárt térben van meg... "Kicsit" kevesebb azért mint 1080p felbontáson.
-
jimpo
senior tag
Crazy Fast 720Hz OLED is Here! - Asus ROG Swift PG27AQWP-W Review Monitors Unboxed
-
Csandi
addikt
Ja én is DLSS Qualityzom. De most pl. csak Arc Raiders-t játszom, ott kinyomtam a dlss-t mert a távoli dolgok túl homályosak voltak vele, úgyhogy most natív 4K és így is 180-240fps között megy. Látótáv max, árnyék high (így a sötétebb részek valamiért fényesebbek, tesztelték), többi low.
-
F-ECT$
titán
válasz
deathcrow42
üzenetére
Elszámoltam eggyel, van ilyen
De jogos. Mondjuk az 5080 és a 4080S között nincs 10% különbség, ha jól látom. -
-
ACE-
addikt
Én akkor már úgy vagyok vele, hogy legyen 4K-n a játék egy kis DLSS-el, mondjuk Quality szinten. így is sokkal nagyobb a látvány mint 1440p-ben, és az fps sem kevesebb. Nekem egy 4080Super-em van, és mindent 4K-ban játszom. Nagyon ritkán kell, új címeknél is lejjebb húzni max-ról a részletességet. És ha ez sem elég még mindig ott van a Smooth motion meg a frame generation. Nekem eddig minden tökéletes volt így, a látvány pedig lenyűgöz a 32" 4K-n.
-
c41r0^
őstag
Tegnap megjött a Gigabyte MO27Q28G.
Azóta jelent meg több review YT-on is, 3-4 napja, minden valid, ami ott van, csak megerősíteni tudom.
Pozitívumokról nem írok, mert minek OLED, mindenki tudja.
Negatívumok:
ha háttérfény éri, egy bizonyos szögből ez is lilul kicsit feketénél (3rd gen WOLED nem lilult), de nyilván jóval kisebb mértékben, mint a QD-OLED-ek. Az anti-glare coating inkább semi-glossy, egy IPS anti-glare-hez képest (pl. MSI Optix MAG274QRF-QD -hez képest, ezt váltotta). Nagyon minimálisan olyan érzés közelről, mintha egy "sharpness" minimálisan rajta lenne a képen, kb. 50 cm-ről én már nem látom. A szöveg olvashatóság szintén szinte tökéletes normál távolságból számomra, nagyon minimális fringing van csak. OLED care OK, de negatívum, hogy úgy látom (és manual is ezt erősíti meg), hogy a standby/poweroff állapotban nem csinál automatikusan pixel clean-t, hanem manuálisan indítható el. Van benne egy timer, ha eltelt 4 óra power on állapotban, onnantól futtatható. Még nem futtattam, mert összesen 5-6 órát volt bekapcsolva.Illetve, hiába van DP inputon és van bekapcsolva az "auto switch on" funkció, hogy jelfogadáskor automatikusan bekapcsoljon, mégis a joystickal be kell kapcsolni még standby állapotból is, azaz nem kapcsol be automatikusan, ha jelet érzékel DP-n (RTX 5070). Ezt lehet javítják majd még fw-el, kicsit fura. F05 legfrissebb fw-t egyből felraktam rá nyilván, az volt az első.
TFTCentral patrion-ra regeltem (500 huf egyszeri, aztán le is iratkoztam a letöltés után, hogy ne vonják köv.), onnan letöltöttem a native gamut-os kalibrált színprofiljukat, most azzal használom, RGB 100-99-99 -en én is, native (wide) gamutban.
i1display Pro-val és DisplayCAL-al már nézegettem, elég színhelyes ezzel a TFTCENTRAL-os ICM profillal, egyedül a gamma curve nem tűnik jónak, ahogy az a TFTCentral tesztjében is benne van, 25%-os telítettség felett inkább 2.3-2.4 gamma van, nem 2.2. Ugyanez igaz a wide gamut mód mellett az OSD sRGB emulated módra (itt csak brightness-t lehet állítani, mást nem, 120 nit-hez valóban 29-es brightness kell minden OLED care ON funkció mellett és low APL mellett, ezt az én koloriméterem is pont így méri, azaz valid ez az érték a fényerőhöz).
Nyilván gyári kalibrált OSD sRGB módban emulated sRGB profile - use color profile as display profile-al verify-oltam a DisplayCAL-ban. Itt is elég színhelyes, deltaE2 alatt, de a gamma curve az nem igazán igazodik a 2.2-höz...Még nézegetem, mert a TFTCentral ugye a gammát 2.2-re állította, viszont van a menüjében Gamma OFF is, szerintem ez közelebb van a 2.2-es gammához, úgyhogy méregetem mindjárt, itt szerintem hibázott a tesztelő egyébként.
A másik, hogy nagyon úgy tűnik, hogy a TFTCentral-os tesztelő is korrekciós profil nélkül tesztelt és csinálta a kalibrációs profilt (igaz ő CALMAN-al ugye), mert nekem is nagyon hasonló értékek jönnek ki DisplayCAL-al verifyolva a színprofilját, és correction : None-al. Az "LG WOLED" korrekciós profilt alkalmazva (ami amúgy szintén nem lenne egyébként jó, mivel a 4gen tandem WOLED-nek más a spektrális tulajdonsága R és G komponensek esetén, mint a gen1-2-3 WOLED-nek, blue-ban elég hasonló) DisplayCAL-ban verify-nál teljesen más értékeket kapok, 6500K helyett 6700K színhőmérséklet mér pl., szóval érdekes, úgy látszik a nagy tesztelők sem igazán veszik figyelembe a korrekciós profilokat... hát pedig ha már csinál egy kalibrációt és letölthetővé teszi a profilt, akkor miért nem... vagy másképp méri spectrophotometerrel, és emiatt mégis valid amit mér mert referenciaeszközzel csinálja, nem tudom, ennyire nem értem mélységében a dolgokat, illetve a kalibrálás metodikáját sem kötik az orrunkra a tesztoldalak.
DisplayCAL CCSS database-ben még nincs korrekciós profil ehhez a monitorhoz, azt még megvárom és azzal majd csinálok én is próba kalibrálást azért, kíváncsiságból. Nyilván white driftinggel (a verify-t is úgy csináltam).
De azért még nézegetem ezzel a profillal még, meg a gamma állítgatással, hogy mit mér vissza a displayCAL. Aztán csatolok majd riportokat, ha érdekel valakit. Meg priviben elkérhető tőlem a TFTCentral-os ICM profil is.
-
Csandi
addikt
válasz
Töff_PLS
üzenetére
XG27AQDM -> PG27UCDM jelen.
Van különbség bőven, élességre, részletességre, játékokban távoli célpontok kirajzolódásában, illetve a QD miatt színekben is. De azért jóval gépigényesebb. Amennyi FPS-em volt 1440p-n egy 5080-al, ahhoz csak közel ugyanolyan számokat tudok hozni egy 5090-el.
Ekkora investmentet nem biztos, hogy mindenkinek megér, az 1440p is amúgy bőven tök jó már, de ez azért egy másik szint.
Az apró minden még mindig csak windowsban igaz, 150%-os a gyári nagyítás én is azon használom de játékra szerintem 27 a sweet spot ha főleg lövöldözős játékokkal tolja az ember. Magas PPI és kisebb méret miatt pedig jó közel is lehet húzni az arcodhoz.
-
szasanyi
félisten
válasz
Töff_PLS
üzenetére
4K 32" méretben egyértelműen látványosabb. Persze a méret függ attól milyen távolságról használod, mennyire jó a szemed mert ti. A 27" 4K a nagyobb pixelsűrűség miatt kicsit élesebb képet ad, csak hát apró minden. Másrészt a jó 27" 4K OLED monitorok kábé azonos áron, vagy a 4.gen meg drágábban érhető el, plusz felhasználás függő is (az említett PC teljesítményről nem szólva )
De mivel nem mondtad pontosan milyen célra, milyet és/vagy milyen áron vennél így ez amolyan ált. infó. -
F-ECT$
titán
válasz
4264adam
üzenetére
5 éves játék
Egyébként feltekerve ott is mindent, simán lehet kevesebb az fps. De tény, hogy az igényhez kell igazítani a monitor választást is, ha csak single címekkel játszik, akkor jó lehet egy 5070 is a 4k játékhoz, de ha kell a 200+ fps a kompetitív címekkel, akkor érdemes lehet kerülni a 4k-t 
-
4264adam
veterán
Ez csak féligazság.
CP2077-ben annyi változás történt, hogy 130-170FPS helyett lett 80-120FPS. Nem észrevehető 240-360Hz monitoron.
Fallout4: Mind a két felbontáson fix 180FPS5070TI 340k
Mondjuk úgy hogy attól függ mivel játszunk és mi az elvárt minimum FPS.
Ha ezek jól be vannak lőve akkor nem érhet meglepetés. -
Töff_PLS
tag
Most hogy itt olvasgatom a fórumot kedvet kaptam a monitoromat lecserélni egy OLEDre.
Szerintetek mekkora különbség lehet látványra 1440p és 4K között 27"es méretben?
Sajnos nem tudom élöben letesztelni öket. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Így a tuti!
Nálam az SDR fényerő 35, a másik kettő 50-50 de egyáltalán nem érződik kevésnek. HDR finomhangolása még nem fejeződött be, és nálam az első nap belement 5 óra. Kíváncsi leszek hogy fogja bírni az átl. napi 8-10 órás használatot. 3 évig nincs nagy gond, azért 4-5 éves élettartam jó lenne (mint a tévénél is). -
4264adam
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére

beállítottam ahogy írtad, meglátjuk mennyire piszkálja meg a fényerőket. ha nem zavaróan akkor marad.
Igaz SDR 40% így nem nagyon kellene neki túlzóan belenyúlnia.
HDR 80% pedig eleve nem max luminance így a melegedésnek sem kell gondot okoznia.
Panel használat pedig így áll.
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Gyári beállításokkal semelyik védelmi funkció sincs aktiválta, nem javaslom így használni.
Nem véletlenül találták ki azokat, mindent be is kapcsoltam alap vagy 3 érték esetén 2-re állítva. Egyébként ha megnézed a felhasználói útmutatóban le is írják ezt [link] Mi így használjuk az LG C1-et is első perctől kezdve, és 8.400 (!) üzemóra használat után az OLED panel még mindig hibátlan. -
4264adam
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Hasonlóan tapasztaltam én is a Matte / Glossy értékeket. Jelenleg még a panel lakás nappaliban vagyok mellettem az ablak déli tájolásban, tehát folyamatos nappali a fény és semmi gondom vele. A házban majd keleti szoba lesz a PC helye dedikáltan csak erre használva, keleti ablakkal így ott semmi direkt fény nem fogja érni tovább javítva az élményt.
SDR: 40% nappal is este néha leveszem 30-ra.
HDR: 80% nappal és éjszaka is
Védelem: Mindent hagytam gyárin. nem aktiváltam semmit végül.Annyi még, hogy hétköznaponként max 2-3 órát használom. Nem sok a fogyasztás.
Elfog majd kelni, annyiért amennyiért viszik most már, mert minden ezres több mint a 0Ft
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Köszönöm és persze neked is!
Most hogy már vannak akciók azok sajna nem könnyítik meg. De mindenre van vevő, csak nem mindig gyorsan és/vagy olyan áron mint szeretné az ember... majd látod.
Viszont a korábbi QD LCD monitort most is nagyon jónak látom (a fiam használja tovább). Itt OLED-en a kép tisztasága, élessége tűnik fel leginkább. Ehhez képest az LCD olyan, mint ha egy vékony nejlon fólia lenne a kijelző előtt (túl.késpspen van is, a matt fényvisszaverő réteg). Ma felugrott egy baraáom, neki 2 OLED monitora volt - az első LG WOLED míg jelenleg egy G6 vagy G8 ami szintén 32" 4K de matt. Miután ezt megnézte rendelt is egy ilyet, mert azt mondta ha nem látja nem hiszi el, hogy ennyivel jobb a képe (és a fényerő is) a Glossy miatt.
Amúgy kellemes meglepetés a kiváló fekete színt is, alá tükröződés és a lilás QD jelenség szinte teljes hiánya miatt. Mert egyik sem jelentkezett észrevehetően (igaz, az ablak jobbra van tőlem a szoba túl végén). Ô is ugyanígy értékelte ezt, és a tesztek, leírással alapján rosszabbra számítottunk.
Kérdés :
- te milyen SDR beállításokkal használod?
- OLED védelmi funkciókat gondolom aktiváltad, de a beállításokat milyen értékekkel? -
4264adam
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Jól néz ki a cumó
Sok örömteli órát. Én nagyon megkedveltem, de nem gondoltam volna, hogy a G6 eladás ennyire nehéz lesz, 190 megtekintés 2 szív és még egy érdeklődés sem érkezett vagy egy jópofa lealkudott ár kérdésként 
LCD monitorok könnyebben elkeltek, közelebb a bolti árakhoz is.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
4264adam
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
1 valamit azért tisztázzunk mielőtt mindenki belepusztul a Win+ Alt + B gomb lenyomásába.
MacOS esetén a rendszer tudja garantálni hogy a kijelző megfelelően képes megjeleníteni a forrás képét HDR vagy SDR-ben mert felismeri és tudja a beépített kijelzőjének paramétereit. Hiszen nem "végtelen" típusu kijelzői vannak. Itt megoldható, hogy ő autómatán váltson, rendszer adott. Ugyanígy a TV-k is.
A windows-ra bármit rádughatsz ami kijelző tud lenni (fogkeféd HDMI bemenetes kijelzője is vagy CRT a mai napig, és nem feladata tudni mire képes a rákötött eszköz.
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Pontosan így jelenik meg. Windows SDR-ben íródott az úgy jelenik meg. Applikációk is. HDR tartalom pedig HDR-ben.
Egyszerűen tesztelheted, húzd össze a youtube ablakot és kezd el csúsztatni a HDR SDR brightness csúszkát , meglátod csak a youtube videó változik a többi SDR anyag marad.
-
szasanyi
félisten
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Ez nem így működik. Lehet te kézzel átállítottad feleslegesen "forceoltál HDR-re youtube lejátszást".
De nincs a világon semmi ami Windows HDR ON nélkül HDR-ben kezdi a lejátszást.Ha SDR a monitor akkor a youtube is minden esetben SDR-ben indít, ha közben átváltottál HDR-re akkor is kell egy oldal frissítés hogy érzékelje átálltál HDR-ben. nem teszi meg automatikusan
Dashboard: Rakhatsz ki gyorselérési csempéket.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Skynet258
üzenetére
Igen, időközben járt nálam egy barátom aki gyorsan be is állította azzal a kis programmal. Az egyetlen dolog ami nem tetszik - és nem tudom megoldható -e.-, hogy nincs automatikus HDR felismerés mint TV esetében. Vagy SDR vagy ha bekapcsolom akkor minden HDR (akkor is ha nem az).
4262adam: köszi.
Tehát ha jól értem ez az egyetlen mód az SDR-HDR váltásra, az automata felismerés nem csak nálam nem megy. -
4264adam
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Gratulálok, szép jószág

Win + Alt +B és mehet Skynet258
kolléga által irt történet. A fekete 0nit lesz a két fehér pedig 440-450nit szemedtől függ. Aztán az SDR saturation csúszka ami neked tetszik. Nekem a 100% azJatekokban pedig szeretem a Reshade-t használni további faktor előhozásához
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam
üzenetére
Mert csak ma délelőtt érkezett meg. Egy fotót tudok mutatni (meg fóliával a kijelzőn) ami a teszteléskor készült. Sajnos a monitor mérete és súlya miatt egyedül nem tudom biztonságosan a matrac szerelni, ezért - ahogy te is tetted - a talpon van még.
Azt kell mondjam, hogy nagyon jó és eddigi tesztek alapján egyaránt hibátlan a kijelző és az összeszerelés. Hihetetlenül jó ár/érték arányt képvisel és számomra tökéletes. Fényerő tekintetében nem, de minden másban jobb mint az OLED TV-nknél az SDR képe. Win11 HDR nem tudom hogyan működtethető jól - eddig sosem volt rá szükség - így azt meg be kellene állítanonm. Ehhez van célszerű és egyszerű mód azt szívesen hallgatom.
-
Csandi
addikt
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
80-100cm est szoktak adni ha 2.1
-
-
HEAHEA
aktív tag
Az a jó, ha van miből választani. majd kiforrja magát.
Számomra az oled az most nagyon adja. Személy szerint nem váltanék vissza 21:9-nél kisebb képarányra. Ez a 32:9 most még jobb. Játszottam egy kicsit Bf-et, meg Forza 5-öt. Szinte "körbe ölel" a látvány. A kisebb képarány már nem olyan élményt adna számomra. -
makoss
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ne legyen baja
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- iPhone-t használók OFF topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- DELL P2418HZm monitor Webkamerával! 1920x1080 IPS panel állítható magasság HDMI, PIVOT
- Eladó: 2 db MSI MAG272CQR 27' Ívelt Gaming Monitor (csak egyben)
- LG UltraGear OLED 27GX790A-B . 480Hz . 0.03ms . DP 2.1 . 2560x1440 - Garancia 2028.07.07.
- Lg Ultragear 32' 180hz nano ips
- Microsoft Surface Hub 2s - Interaktiv 4K monitor/ All in one PC - I5 8. generációs - Piaci ár alatt
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude 5530 - i5-1240P I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Közben még kutakodtam. Amennyiben a monitor hátulján lévő gombot kb. 3 másodpercig nyomvatartjuk, akkor kikapcsol és nem villog a led, kikapcsol a monitor. Kipróbáltam, működik. Elmúlt a karácsonyi fény, nincs még itt az ideje.

Remélem jó vétel lesz 650€-t

Amúgy kellemes meglepetés a kiváló fekete színt is, alá tükröződés és a lilás QD jelenség szinte teljes hiánya miatt. Mert egyik sem jelentkezett észrevehetően (igaz, az ablak jobbra van tőlem a szoba túl végén). Ô is ugyanígy értékelte ezt, és a tesztek, leírással alapján rosszabbra számítottunk.
kolléga által irt történet. A fekete 0nit lesz a két fehér pedig 440-450nit szemedtől függ. Aztán az SDR saturation csúszka ami neked tetszik. Nekem a 100% az