Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz
Santiagain #13396 üzenetére
egyetértek maximálisan.
-
M_o_g_y_i
őstag
Nikon topicban hozzá sem szagoltak a kérdésemhez, így fölteszem itt is:
Egy Nikon 300mm f/1:4 ED szép állapotban mennyit ér mostanában és (mivel nem SWM-meghajtású) vajon mennyire lehet gyors/lassú?
Rajza nyilván penge... -
Santiagain
őstag
válasz
spanyoll #13389 üzenetére
Nem Te felelsz véletlenül a kormányzati kommunikációért?
Elképzelem, ahogy hobbifotósok százezrei dobják el a 20k-s kompaktokat, hogy 600k-ért vegyenek D600-at félmillás üvegekkel.
Egy D3100 és egy D600 között hatszoros különbség van árban. Erre jön az obik közötti nem elhanyagolható árkülönbözet.
A DX élt, a DX él, a DX élni fog. Még jó sokáig. -
Most, hogy megjelent az összefoglaló, lehet, hogy ráférne egy kis frissítés, kiegészítés vagy pontosítás. Ki foglalkozik ezzel?
-
spanyoll
addikt
Ott, hogy amikor már FF-eket kezdenek el gyártani ilyen áron, akkor szerintem már döglődik a DX. Olcsón előállítható vázak, amikben nagyobb a szenzor, és minden előnyöd megvan ami a FF-el jár, kinek kell akkor DX? Nekem nem, ha mondjuk némi ráfizetéssel lehet FF-re váltani, márpedig ez a tendencia érezhető most szerintem.
-
.DLL
veterán
válasz
spanyoll #13387 üzenetére
Miért haldoklik? Nem lehet több megapixelt eladni? Majd jön a mikroprizmás színbontó rács, aztán természetesen nem a dinamikára, zajra fog fordítódni az előny, hanem megapixelekre. Aztán majd használhatunk méréstechnikában és űrkutatásban alkalmazott optikákat, hogy kirajzolja a képpontokat. Aztán ha elérkeztünk oda, hogy egy érzékelő képpont egy fotonnyi felületű, akkor beszélhetünk bárminek is a haláláról.
-
spanyoll
addikt
A DX szerintem is haldoklik, de kenbroki jóslatainak ne higgyünk
-
HUN_Tron
csendes tag
válasz
Zozzer888 #13384 üzenetére
1 éve vettem egy D5100-et amivel meg is vagyok elégedve. gondoltam ezzel 3-4 évig el leszek amik belejövök a dolgokba. De ez után szerettem volna eggyel feljebb lépni, de Dx-en. Ahogy nézem a híreket egy D7000 vagy D300s utód nekem megfelelne. De kérdés, hogy amikorra tényleg megérek váz tekintetében is a cserére lesz e még DX? Vagy a fórumtárs csak a messzi távolra gondolt. A Kenrockwel weboldalon 2020 környékét vizionáltak a DX formátum végének, de az még nagyon mesze van, legalábbis nekem.
-
HUN_Tron
csendes tag
válasz
atok666 #13382 üzenetére
Majd meglátjuk mi lesz erősebb az élvezet vagy az ész.
Egyébként lenne még egy kérdésem. Egy másik fórumon is feltettem a költői kérdést. Egyik hozzászólásban azt a tanácsot kaptam, hogy inkább FX-re gyúrjak ha ennyiért akarok obit venni, mivel a DX-be már nem szabad komoly pénz fektetni. Az ok nem ás, hogy egyre olcsóbbá válik az FX és kiszorítja a DX-et és ha hosszú távon gondolkodom akkor inkább azt a vonalat erőltessem később.
Ez vajon tényleg ennyire komoly? -
Fandango
veterán
válasz
JohnyBlue #13378 üzenetére
Ez az elozo verzio, amit en linkeltem azt tavaly a Photokinan jelentettek be, es most februarba kerult forgalmazasba. Ezert meg semmi nincs rola csak a Sigma oldalan, de en mas fuggetlen tesztet keresek, ezert kertem, hogy aki veletlenul belefutna ilyenbe az jelezze mar legyen szives.
-
HUN_Tron
csendes tag
Köszönöm a segítséget, illetve az alternatívákat Nikon 17-55-re. Rendelkezem egy Sb-700-al amit nagyon szeretek és nagyon jól működik. Megnézem ezeket az obikat amiket ajánlottatok, bár kicsit idegenkedem a más gyártók üvegeitől. Azért még nem utasítottam vissza a Nikon ajánlatot, várhatón egy hétre megkapom tesztelni és eldöntöm, hogy biztosan kell-e nekem, illetve ezzel az átfogással, hogy boldogulok.
-
.DLL
veterán
válasz
HUN_Tron #13368 üzenetére
Én mondanék neked egy vaku vásárlást a 18-200 mellé, mert ugye szűk helyen kellene, tehát a széles látószögű végét használnád, ahol az f/2,8 nem nyújt sokkal több fényt, mint az f/3,5. Ugyan úgy emozdult fejecskék vagy egekbe szökő ISO értékek kellenének, hogy megfogd a családot.
Egy rendszervakut jól használva szép plasztikus képeket kaphatsz.
Egyébként ha a Tamron 17-50-et megveszed, a 250e-ből kijön még egy rendszervaku is. -
Fandango
veterán
Ha valaki belefutna valami tesztbe az uj Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM | C objektivrol, az legyen szives ossza mar meg itt. Thx!
-
Stitch
őstag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy Canonék 18-55 IS II-ese optikailag változott-e az első IS verzióhoz képest?
-
esox
senior tag
40mm f2 8 STM-el van már valakinek tapasztalata? 50mm 1.8 mellé/helyett venném, Nem a leírt reviewk érdekelnének, hanem tényleges felhasználói vélemények, 1-2 fotó egymás mellett két obival gyenge fényviszonyok mellett...Kicsit jobb lenne néha szélesebb fix, de félek, hogy a 2.8 kevés lesz. Nem tudom... I need some advice
-
-
HUN_Tron
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tapasztalt fotósoktól. Szeretnék vásárolni - főleg beltéri, családi események fotózására - egy Nikon 17-55 2.8 G objektívet egy ismerősömtől, kiváló állapotban.
Jelenleg kezdő DSLR fotósként (váz: D5100) ezen események fotózásánál egy Nikon 35mm f/1.8 G objektívet használok, de sajnos gyakorta találkozok azzal a problémával, hogy a népes család a szűk helyek miatt nehezen fogható be egy témának. Rendelkezem még egy Nikon 18-200 VR II obival is, de ezt inkább kültéri fotózásra, kirándulásoknál használnám a továbbiakban.
Kérdés, hogy érdemes-e megvásárolnom a kiszemelt darabot, a minőségéhez képest (újszerű, féltve őrzött darab) elfogadható áron (kb. 250 e)? Vagy ne adjak ki ennyi pénzt az obiért, mivel a 18-200 is megoldhatom a problémát? Minőségben látható lesz a különbség?
Előre is köszönöm válaszotokat.
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
-
Gordiann
őstag
válasz
aleister #13355 üzenetére
Köszi a tippeket!
Tudom, hogy szükségem van 200 300 körüli tartományra, de semmi minőségi elvárás nincs. Kirándulások miatt, meg volt az elmúlt években amikor hasznát vettem (régi vázzal).
Nem szükséges a 300, 200 is bőven elég. De a 105 az kevés bizonyos helyzetekben.
Ezért gondoltam a duplakitre. De ha tényleg jobb a 18-105 a 18-55nél, akkor azt választom és max egy ideig nem használok telét.
De fényerős obi mindenképp kell. Most manuál fix50em van, de ehhez a géphez a Nikon fix 35-öt néztem meg a fix 50et is....
A Tamron 17-50 f2,8 nak tényleg a hangjától félek, Tamron 70-300 Apo -val utálom a kereplőt, de telének amennyit használom elmegy. De alapobinál lehet gáz lenne...szerk: De 2,8as tamron esetében nem annyira kellene a fix50/fix35.... talán...
-
aleister
veterán
válasz
Gordiann #13354 üzenetére
Szerintem maradj a 18-105-nél. Ha a későbbiekben úgy látod, hogy szükséged van a 300-as tartományra, akkor meg javaslok egy Tamron 70-300 VC-t mellé. Ez kb kijön 260k-ból, míg a Nikon D5100 18-55 + 55-300 VR Kit 210k. Az előbbi két üveg klasszisokkal jobb a 2 kitobinál, ráadásul a Tamronra 5 év garid lesz.
De én továbbra is azt tanácsolom, hogy várj még a tele vásárlással. Csak, ha tényleg úgy érzed, hogy szükség lesz rá.Ha szükség van a fényerős zoomra lent is, akkor a Tami 17-50 jó választás lesz, de szerintem kitben a 18-105 162k-ért egyszerűen kihagyhatatlan. Én azt venném.
-
Gordiann
őstag
Üdv!
Nikon D5100-at kitben 55-200 vagy 55-300al érdemes venni? Melyik jobb obi?
Most duplakitre gondoltam, korábban 18-55 helyett 18-105öt néztem, de mindenhol mást olvastam az alapobikrol is...Szerintetek?
Másik kérdés: gondoltam kitobik nélkül is a vázra, Tamron 17-50 f2,8 mennyire használható hozzá és melyik verzió? Nem túl hangos?
Tudom sok a kérdés
-
Zozzant
addikt
válasz
Santiagain #13347 üzenetére
Nekem van ilyen tamronom, k10d-n és mz5n-en használom, apsc-n is el lehet lenni a 28-al de ott leginkább 50 és 75 a kedvelt. Ez pl. apsc 28mm
-
.DLL
veterán
válasz
Santiagain #13343 üzenetére
Mert nagyon drága lenne, nem lenne rá értelmes mennyiségű kereslet.. A 17-55/2,8-ak is nagyon drágák, meg a 24-70/2,8-ak is. Ha ezt a kettőt ötvözik, akkor huhh... ezeket még csak megveszik, de egy jóval drágábbat, ami felfelé nyújt +20mm-t... nem lenne fotós aki megvenné...
Ellenben filmes igen! Az Angenieux gyárt 17-80mm f/2-t illetve 17-102mm f/2.8-at (illetve sok más olyan optikát ami egy autó árába kerül és 5-10-15 kg-ot nyom
Ahhoz már kötelező felvenni a "Nem vagyok turista" pólót.)
-
Santiagain
őstag
-
zolka78
senior tag
válasz
Ez pont bele esik abba az állításba amit írtam
-
aleister
veterán
válasz
Igen, létezik ilyen, de direkt nem említettem, mert ennek az alja már messzebb van az említett 18mm-től.
Jó kis üveg lehet ez is egyébként. De lehet, hogy inkább FX-re használható ez az átfogás. Optikailag kb a 17-50-nel van egy szinten.
Szerintem vedd meg, mert eddig senkiről nem tudok itt a fórumon, akinek lett volna ilyen. Legalább hallhatunk valakitől első kézből tapasztalatokat. 120 kuvics az új. 5 év garival jó vétel lehet.
-
zolka78
senior tag
válasz
Szerintem ennek inkább technológiai okai vannak. Nem igazán érik el az állandó fényerejű zoom obik a 3x zoomot. Azok között is vannak iszonyú drágák, bár ez is nézőpont kérdése.
-
TayRol
nagyúr
válasz
nemtudom, kérdezd meg a gyártókat.
-
Zozzer888
addikt
válasz
17-70es Sigmának nincs fix fényerős verziója?2,8-4 tuti van
-
TayRol
nagyúr
válasz
Santiagain #13341 üzenetére
az ára miatt mindenképpen 17(8)-50.
a 24-70/2.8 az 300e pénz.
-
Anubis_9
addikt
Páran talán emlékeztek rá, elég sok fókuszgondom volt az 1 hetes Tamron 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD obimmal. Most kedden visszavittem az Edigitalba és most szóltak rám, hogy kapok 1 újat, mert valóban hibás!
-
aleister
veterán
válasz
Santiagain #13336 üzenetére
Nem 18-ról indul, hanem 24-ről, de az a pár milli mit számit?
-
aleister
veterán
válasz
Santiagain #13334 üzenetére
Tami?
-
Santiagain
őstag
A gyártók szándékosan nem készítenek DX-re 18-70/2.8-as üveget, vagy nem képesek rá?
-
kiskornel
addikt
válasz
matyi94 #13325 üzenetére
Én a hivatalos magyar márkakereskedésekről beszéltem.
Canon meg nem fektet bele annyit a terjesztésbe, mint a Nikon MO-n. Pl. Dunántúl pár nagy városában (nem jártam be az egész Dunántúlt) van kis fotósbolt, ahol Nikonnal le vannak szerződve. Nikon reklámok a tévében, szponzorálás műsoroknál, sporteseményeken.
Ha meghibásodik egy Nikon fényképeződ, bármely hivatalos forgalmazónál leadhatod szervízelésre... Ők (kis boltok) a Nikon képviselői abban a városban, azon a környéken, stb...
Nikon prospektusok vannak kirakva, csak válassz, bökj, és már hozzák is neked. - Canon egy darab sincs magyarul.Azért annyi pénzért, amennyit otthagytam nekik elvárnám, hogy kinyalják a hátsómat Canon részről...
Néha meg könyörögni kell, hogy hozzák már meg, meg végigtelózni a boltokat, hogy vajon ki tudja beszerezni emberi időszámítás szerint normáis időben a cuccokat...
Lassan mégiscsak megkötöm azt a paypal-t...
-
aleister
veterán
-
szeva000
addikt
-
matyi94
senior tag
válasz
kiskornel #13322 üzenetére
Nem tudom, feltetlen kell e altalanositani, de a nyiregyhazi 220 volt tele van l-es canonokkal, vazakkal, 3rd party obikkal meg miegymassal, ebbol arra kovetkeztetek, hogy nagyon nem menekul innen senki. Ami esetleg nincs raktaron az orszagban, nekunk ket het alatt azt is meghoztak.
-
gab.m
senior tag
válasz
kiskornel #13322 üzenetére
Hasonlóval találkoztam nemrég, az írásodban is említett Kata táskákkal. Tripontnál akartam venni egy táskát, ami csak szürkében volt raktáron, de mondtam, hogy nekem ez feketében kéne, mennyi időbe telne a megrendelés szállítás, kérdezem az eladótól. Erre elkezdte fogni a fejét, és mondta, hogy olyan március eleje-közepe, mert hogy most lenne szerződésújítás a Kata-val, és egy picit bonyolult a dolog, stb.
-
kiskornel
addikt
válasz
mrmarkus #13321 üzenetére
Egy kis adalék, hogy mindenki tisztában legyen vele, mi is folyik most MO-n. A gyártó cégek nagy része menekül. Múltkor elbeszélgettem egy üzlet tulajával, akinek azért vannak összeköttetései, és felvilágosított, hogy a forgalmazás nem éri meg a gyártócégek részére.
Most, hogy mi igaz belőle, az ő ismerőse leült tárgyalni egy nagy céggel, hivatalos forgalmazó szeretett volna lenni... végignézték a számokat, meg az ÁFÁt, aztán kiröhögték... (persze lehet ez is csak egy városi legenda, de jelen helyzetben teljesen életszerű).A helyi boltban meg Manfrotto cuccot próbáltam rendelni. Gondoltam nem a neten rendelem meg, mert onnan nem jönnek a kisebb dolgok, vagy nagyon nyögvenyelősen. Erre a csaj nyomkodja a billentyűket, és azt mondja: az van ideírva: csak rendelésre. Hát akkor nem merem neked megrendelni a központi elosztóból, mert már fél éve nem jött meg a Kata táska, amit valakinek ígért.
És akkor jött a válasz: a hivatalos forgalmazónak túl sok a kintlévősége, és nincs miből árut hoznia. Ezért nyögvenyelősen jönnek a cuccok, holott ahonnan hozzák tele van árukkal. Azt ajánlotta, hogy inkább rendeljem meg az Ebay-ról. Canon, Nikon jöhet, a többiek menekülnek... Canon se viszi túlzásba, Nikonnak jobb a PR-ja MO-n.Szóval másutt, külföldön nincs probléma. Nekem meg hozzá kell szoknom a külföldi rendelésekhez...
-
kiskornel
addikt
Rosszul tudod. 8nap az a 3 nap.
-
Clemi
veterán
Ezt azért úgy a legegyszerűbb helyre tenni, hogy a neten kell rendelni, de bolti átvétellel, és akkor egyrészt már a boltban is van mód kipróbálni, másrészt a 3 napos elállási jog ugyanúgy érvényes..... Tudom mert kicsivel több mint egy éve belefutottam egy ilyen sztoriba. Akkor én is elálltam volna a vásárlástól, de mivel a neten csak kinéztem, hogy van-e készleten az üzletben a cucc, esélyem nem volt, hogy visszavegyék..... akkor és ott közölték velem ezt az opciót.
-
Byk01
őstag
-
futizoli
tag
Sziasztok!
Tamron Nikon 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD objektívvel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Több helyen írják, alexpós képek készülnek vele. Vajon a jelenlegi szériáknál is áll még ez a probléma?
Köszönettel várok esetleges válaszokat.Üdv.: Zoli
-
.DLL
veterán
válasz
Santiagain #13303 üzenetére
Nincs, eladtam már, csináltam is róla egy kis videót a hirdetéshez, fotók helyett.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Santiagain #13285 üzenetére
és nekem pont ilyen 10-20/3.5-öm volt. imádtam, csak szűrőt nem vettem rá - anyagiak miatt. szerintem a 11-16 nem jobb annyival amennyivel drágább, és kisebb az átfogás is (de ettől még lehet A legjobb uwa).
-
.DLL
veterán
válasz
Santiagain #13301 üzenetére
Ötszázötven Dé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel
- SONY-E TAMRON 18-300 F/3.5-6.3 DI III-A VC VXD 2,5év garancia újszerű keveset használt
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 Di II VC objektív Canon gépekhez
- Eladó Carl Zeiss Jena DDR pancolar 1,8 /50 objektív.
- Olympus m.zuiko digital ed 75-300mm f/4.8-6.7 ii objektív
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / Újszerű állapotban / 100%-os akku / 12 hó jótállás
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest