Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
-
szeva000
addikt
válasz
atok666
üzenetére
Én nyúztam mindkettőt,a tami maradt egy évet....egyértelműen beválallható jóval olcsóbban....Képminőségben kb egy szinten vannak,CA-ban sokkal, képstabiban is jobb a tamron.Az árról nem is beszélve.
A 70-200 meg már tényleg pénz kérdése...Ott a nikkor a nyerő,de egy átlag felhasználó nem fog ekkora összeget beleölni mikor aránylag reálisabb áron kap más gyártótól obit,mégha az nem is annyira jó.(az én sigma 70-200-am is f4-től mondható nagyon jónak,nah ez a nikkor nál már 2.8-on is...De az ára eléggé brutális.Így én is úgy döntöttem,hogy inkább egy jobb vázat veszek,mint egy nikkor 70-200-at...A sigma 50-500 OS-ről csak jókat tudok mondani még ekv 750-en is...sajna ehhez kell egy jobb váz,mert f8-as blende nagy hátrány azért....mondjuk ez sem egy olcsó obi már) -
szeva000
addikt
válasz
atok666
üzenetére
Most itt a tami 70-300-ról volt amúgy is szó,ami teljes mértékben jobb vétel,mint a nikkor 70-300....Aki meg milliomos úgy is csak nikont vesz,mert neki nem számít....Nekem se sigma 70-200 lenne,hanem nikkor....De inkább annak az árából egy D600-at vennék,ha lenne annyim.
-
szeva000
addikt
válasz
Konflikt
üzenetére
Az a gond,hogy ekv.750-en már kell kézből még OS-al is az 1/400,de inkább az 1/500-as záridő.Namost,ezt állványról,símán meg tudod játszani egy OS nélkülivel...A különbözetből egy nagyon jó állványra futja.
Persze kérdés,hogy mit is lő az ember,mert sajna az állványt nem lehet mindig vinni....
Nekem pl. F1-en nagyon jól jött a stabi....
Ha meg madarászol,nagyon lassú zár máris felejtős,mert ha nem a gépet mozdítod be,majd bemozdul a madár
-
szeva000
addikt
válasz
Konflikt
üzenetére
A legjobban egy tami 70-300 VC USD-vel jársz...Nekem volt,jó kis obi.A sigma 120-400 nem mondható jónak...Sajna a Sigma 50-500 OS meg drága...(már azt használok)
Viszont,ha nem ragaszkodsz a stabilizátorhoz,akkor egy OS nélküli sigma 50-500 használtan
(ekv.750mm-en sem fogsz csalódni benne F8-nál és használtan egy új nikkor 70-300 áráért beszerezhető,ha találsz) -
szeva000
addikt
válasz
filózoli
üzenetére
ne vegyél 150-500-at....gyűjtögess az 50-500-ra,a 150-500 rosszabb...Én sem itthon vettem,mert a mai napig nem lenne...Írektől hozattam,így majdnem 200k-val lett olcsóbb.
amúgy a D90-en ekv.750mm-en is még bőven jó képet produkál.(f8-ra illik rekeszelni)Egyetlen hátránya,hogy kell az erős fény...Nah én ezért fogok vázat csrélni...Nem is fényerős obit venni!Amúgy sok esetben az sem segít.(van egy sigma 70-200 f2.8,de sokra nem lehet azzal se menni hajnalban.csakis egy jó vázzal)D600 vagy D700 lesz az utód.
Mondhatom nyugodtan,hogy ez az obi egy nikon árához képest nem drága és nagyon megéri az árát. -
szeva000
addikt
válasz
MegaQxY
üzenetére
volt nekem is...nem véletlen döntöttem anno a nikkor 70-300 és a tami megnézése után a Tamron mellett....nincs vele gond,olcsó és a tipikus hiba megvan.(300-on lágy,de kissé rekeszelve már ok)...Azért ennyiért ne is várj többet.A képstabi tényleg kiváló,CA is alig van....ennyiért csak ajánlani tudom.
Igazából ennyiért mást nem is nagyon veszel....vagy akkor már egy sigma 50-500 OS(ötszöröse árban,én erre cseréltem.Igaz ekv.750mm-en is kiváló)) vagy egy 70-200 f2.8 (stabi nélküli)használtan...(meg erre is
) -
szeva000
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
ááá,bocs...nem is ezen húttam fel magam...de tegnap már kicsináltak agyilag és minden rossz helyen volt

-
szeva000
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
akkor minek idegelsz ilyenekkel,hogy keressem elő a román munkáim alatt?????Ha a 10% több,mint bármi......fél órába került....ami most qrva sokba van nekem.
Ha 10% - bárit megér,nem értem minek kínlódsz külföldön....
az üzlet nem arról szól,hogy betojtam és ennyi....... -
szeva000
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Kérdezd meg,mittom én.nekem is ennyit írtak,de engem nem ez érdekelt igazán,hanem az,hogy majdnem 200k-t spóróltam,mert nem itthon vettem meg.
Ha neked a gari a lényeg és nem az ár,vedd itthon...ennyi. -
szeva000
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
augusztus végi levél.ez nem magyarországi kiterjesztés,hanem világgari és ide is vonatkozni fog....
-
szeva000
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Én már utánanéztem az 50-500 vételénél.A sigmától itt a válasz:
(mondjuk engem az sem érdekelt volna,ha nincs gari,mert ezen is 200k-t fogtam)there is a 3 Year warranty provided - 1 year international + 2 Year local.
in next few months sigma will introduce a new warranty regulations - so warranty will be valid for whole Europe. -
szeva000
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
mindig a váz határozza meg...a D600-nál pl. lehet variálni DX és FF között
-
szeva000
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
az bizta,hogy ott mozogsz......1.5 vagy 1.6X...a gy.táv nem téved az obin
de nem is értem...a 250mm miért lenne egyenlő a 200mm-el? -
szeva000
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
én nem nézegettem,nekem volt tami 70-300
...milyen lassú af???én szálló galambokat lőttem a 70-300-al
...és nagyon jó obi...csakhááát váltottam komolyabbra.
A 90-es tami af-je tényleg lassú,de azt én csak makróra használom. -
szeva000
addikt
válasz
szepsuti
üzenetére
a telénél jobban jársz ár/érték arányban egy tamron 70-300 VC USD obival.A képstabija is nagyon jó.
Esetleg ewl kell agyalnod,ha nem kell a képstabi egy használt sigma 70-200 f2.8-on.....nem sokkal többért lehet szerezni és képminőségben jóval jobb.
Van a sigmának is és a tamronnak is nagyon jó obija,én is kettő sigmát használok.Makrónak meg a tami 90mm-es.... -
szeva000
addikt
válasz
Corolla
üzenetére
Nekem a nikon D90-en volt 70-300 VC USD-m...Én anno kipróbáltam a 2X telekonverterrel...hát nem igazán ajánlom.Amúgy is az ilyen kategóriában már lágyabb 300mm-en még F8-on is.AF működött,de csak kiváló fényviszonyok mellett.
Nem beszélve a képminőség is egy kaka lesz.A sigma 50-500-am a 2x telekonverterrel (ekv.1500mm) sokkal jobb képet produkált a DX vázon,mint a tami már 200fölött.
Jó obi a tami ebben a kategóriában,de nem TC-re való,nem beszélve a fényveszteségről.....TC-re rakj f2.8-ast.... -
szeva000
addikt
válasz
kaligula
üzenetére
háát igan..ezért ér néha többet egy fényerős képstabi nélküli obi,mint egy stabis,gyengébb minőségű obi,amit le kell rekeszelned nagyon,hogy élesebb képet kapj...
Nem kell idegeskedni,esetleg érdemes lenne egy portrémarkolattal megpróbálnod a jobb fogás miatt...lehet aranyat érne....de ezt már neked kellene kipróbálnod.Sokkal jobb fogást biztosít egy markolat.
jah,küldtem az este privátot,hogy nézd meg a 70-200 f2.8-at.láttad? -
szeva000
addikt
válasz
kaligula
üzenetére
sztem állíts mindent vissza alapra és játsz el a rekesszel(A mód a tárcsán).Ahhoz autómatán hozzárakja a záridőt.Próbáld ki úgy és különböző gy.távookon is.Látni fogod,hogy kb. igaz lesz a reciprokszabály a biztos megtartáshoz.Nomeg azt is,hogy most mennyire biztos a kezed

nem kell itt idegeskedni..próba és gyakorlás....jobb lesz az
-
szeva000
addikt
válasz
kaligula
üzenetére
én azt nem értem,minek a -4EV és minek f8-as blende a méhesnél,mert sztem ott meg lehetne lőni f4 vagy 5.6-al.(nem tudom,hogy az obinak mi a legtágabb rekesznyílása).Akkor már nem lenne 1/100-as záridőd,hanem lenne jóval rövidebb és nincs bemozdulás.Bááár 55mm-en(ekv.80mm körül) símán meg lehet tartani a gépet még 1/100-on is.
csakhááát itt van az,ami még lehetsége,hogy az 1/100-as zár miatt maga a virág és a méh is bemozdulhat....akkor meg végképp semmit nem ér a stabi. -
szeva000
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
mi lenne.egy makrót nem lehet 1/30-on csinálni.Már nagyon átestek a ló másik oldalára.Itt a fotóalany be fog mozdulni minden esetben...főleg ősszel...ha még szél is van....
Jó a képstabi,de nem minden.Egy jó állvány többet érhet néha. -
szeva000
addikt
válasz
kaligula
üzenetére
Én anno kipróbáltam a nikkor 70-300 és a tamron 70-300-at...A taminak tényleg nagyon jó képstabija van.Képminőségben szinte mindkettő ugyanaz,a nikkornál jóval több volt a CA.
Nem hátrány az sem,hogy vagy 40k-val olcsóbb a tamron.
Nem is panaszkodok rá,az 1év alatt nálam jól teljesített abban a kategóriában...
De most is azt mondom,hogy ilyen obiktól a végen ne várj csodát,jobban jársz egy használt f2.8-as stabi nélküli sigmával,amit szintén egy nikkor 70-300 árában megkapsz...Ott símán lősz f4-em,míg ezekkel legalább f8-as blendével,hogy normális képminőség legyen.
Tehát,ha mindent összevetsz...egy jó képstabi néélküli obival bőven ki tudod hozni a kétszer nagyobb záridőt
...amit hoz egy képstabi a másiknál
-
szeva000
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Hááát nem tudom milyen az 55-200(gondolom nem egy csúcs),de biztosra veszem,hogy képminőségben veri a 18-105 bőven.Az egy igen jól sikerült obi annyi pénzért.
-
szeva000
addikt
válasz
kaligula
üzenetére
azért egy telét sokkal könnyebben bemozdítasz a végén
(alapból nehezebb,más a súlypont...stb,nomeg a gy.táv)...ott általában illik tartani a reciprokszabályt...persze,ha már egy állvány van,akkor minden lehetséges
...csak nehogy átess a másik végletbe,hogy az alany fog bemozdulni a lassú záridő miatt. -
szeva000
addikt
válasz
Raketkilla
üzenetére
Háát igen...kinek mi az

főleg az angolok.(nekem kint él az ismerősöm,a tamit az hozta haza,azután meg egyszerűen lerendeltem már.pár fontért elhozzák.Az 50-500 meg az írektől lett hozatva.A tami 70-300 is angolból lett,de az már eladva,egyedül a nikkor 18-105 és a 70-200 volt itthoni,mert használtan vettem és az nagyon jó áron meglett.
Nyugodtan nézz szét a németeknél is... -
szeva000
addikt
válasz
kaligula
üzenetére
hááát én sem 2nap alatt szedtem össze... főleg a külföldi vásárlásokból megspóroltam már 2-3obi árát.Az 50-500 kint 200-al volt olcsóbb,így fért bele a 70-200 és az 50-es fix használtan.
A tami 90-es szintúgy occsó volt kint,itthon többe van egy használt.
Ha nem félsz a kinti vásárlástól,azért sok pénzt meg tudsz spórolni.
Nomeg azért le van rendezve még a mai napig rendesen a hitelkeretem
-
szeva000
addikt
válasz
kaligula
üzenetére
oooh,akkor látnád az én gyűjteményem,mikor az 50-500 és a 70-200-at ma belepakoltam a kata 3in1-be...a váz már nyűgös így is...és még ott a 18-105,a fix 50-es és a tami 90-es

mellé 2állvány

azt cipeld
....tuti ez készített ki úgy,hogy el kellett menne táppénzre a múltkor
-
szeva000
addikt
válasz
kaligula
üzenetére
én pl a tamron 90-est használom,az is stabi nélküli.1/200 alá igaz nem megyek,de az bőven elég oda.A sigma 70-200-at dx vázon(így 300mm) tényleg csak 1/300-on lehet jól megtartani.persze ez is kérdéses,számít miként tudod a vázat jól megtartani.
Én most is azt mondom,hogy egy 70-200-hoz nem igazán szükséges a stabi,de egy állvány nem árt,ha lassabb záridő kell.
Amúgy nincs szükség a képstabira. -
szeva000
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
...ne legyél fizikus
-
szeva000
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
nah,úgy néz ki,hogy találtam is egy Sigma f/2.8 70-200mm apo ex dg macro hsm és egy 50mm f1.8D nikkort egyben 160k-ért.párszáz expós darabok,az egész vázban 4000expo van.
Sokat adtam érte???Nem nagyon ismerem az itthoni árakat,így fingom sincs.Kint meg nézettem a haverrel,csak OS lett volna,de azt sokallom érte. -
szeva000
addikt
Hali!
A 70-200(F2.8)-as sigmák most mennybe fájnak itthon használtan?(valami régebbi,képstabi nélküli is jó lenne...minél olcsóbbat keresek
Azért érdekelne,hogy milyen az AF gyenge fényviszonynál....
Vagy ezek is olcsóbbak kint? -
szeva000
addikt
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
küldök linket,talán találok pár tamis 300-on lőtt képet.Ha az neked megfelel,akkor veheted,de jó obi a 2.8-as is viszont az AF nincs olyan jó rajta.Ha jól emlékszem képstabi sincs...még ezt is mérlegelned kell.
-
szeva000
addikt
válasz
Mikisys
üzenetére
Akkor toljál már pár fotót egy 90mm-es 2.5-as tamival és nézd meg a végeredményt

Nomeg...Nekem volt tami 70-300 VC USD-m,most adtam el a Sigma 50-500 miatt.
Én 2éve kipróbáltam a nikkort és a tami 70-300-at is....A tamron győzött egyértelműen nálam az ár miatt.De jobbnak találtam mind a képstabiját,CA-t.AF szinte azonos volt,képminőségben is szinte egyformán muzsikáltak,ha leszámítom a nikkor CA-ját.
Most így miért is kellene +40k-t kidobni az ablakon?(most nem tudom mennyi az árkülönbség,de 1éve ennyi volt)
Én nagyon meg voltam vele elégedve...igaz a sigma 50-500 megeszi őket reggelire,de az bőven más árkategória. -
szeva000
addikt
válasz
Zozzer888
üzenetére
dehogyneem...nekem nincs időm arra,hogy itt a gép előtt kínlódjak a képekkel....megvágom és ennyi
...ha már alexpós,akkor is idegbajos vagyok,mert elb*szom az időm,ami nincs....
De úgy látom,ezeket szűrni kell majd így rendesen,mert a mai iso800-on készült sem tetszik már .ÉÉÉs már kevés volt az is sajna. -
szeva000
addikt
válasz
Zozzer888
üzenetére
ááá,ezzel itt jobb a helyzet...nekem kb 3200-on olyan zajos,mint volt a panám 400-on...de inkább 6400-on
....Igazából lőttem én már 6400-on vele képet,10X15-ben nyomtatva nem is látszott.De azééért mégis zavar már az iso640is
az újabbak bizta kissé jobban,csak az a kérdés mennyivel. -
szeva000
addikt
válasz
kiskornel
üzenetére
Itt nekem nincs távolról....hanem minden homályos...a fókuszt meg is találja a gép,ki is jelzi,hogy ok...de látni,hogy tök homály...MF-al szintén ugyanez a helyzet.Tök mindegy 50mm-en vagy 500-on csináltam.
A polárt nemtomm milyen csak az ismerősöm kérte valami ismerősétől kölcsön.
De inkább nekem is az a gyanúm,hogy egy lineárissal nem lenne gond.
De nagyon nem is izgat...inkább lenne fényerőm
...mert már naplementekor problémás a helyzet és nagyon tekernem kell az ISO-t...vagy egy olyan vázat kell nézni amin még minden tökéletes ISO6400-on is
-
szeva000
addikt
próbáltam én kézből és állványról is...de itt egyértelmű volt,hogy nem állvány probléma,mert ennyire lehetetlen kézből rontani.Nomeg kézből ha levettem,símán 500mm-en éleset lőttem,ha visszaraktam,akkor életlen lett.50mm is ugyanolyan sz*r volt.
Még az lehet a kérdés,hogy a sigma által adott 95-86mm-es szűkítő esetleg okozhat e ilyen jelenséget?
De én ezt kizártnak tartom...sztem ott inkább FX-es vázon is a vignettálás lenne a gond.
még jó,hogy kölcsönkértem,de nem is akarok én venni,mert így is elég bajom van a fényviszonyokkal mindig
...csak azért érdekes volt a jelenség. -
szeva000
addikt
hi!
Ma nagynehezen kölcsönkaptam egy 86mm-es CPL szűrőt...
Tapasztaltatok olyat hogy CPL szűrővel nincs élesség?fókuszt talál az 50-500,de teljesen életlen a kép...MF szintén.Egyszerűen nem tudtam élesre állítani.
Nem igazán bonyolódtam a témába,de én úgy tudom hogy pont a lineárissal lehetnek ilyen bajok...vagy mégsem? -
szeva000
addikt
válasz
filózoli
üzenetére
én több emberrel beszéltem,gyakorlatilag mindenki megerősítette,hogy az 50-500 sokkal jobb a végén(tesztekben is egyértelműen ez jött le.Főleg tesztekben húzták le jobban mindenhol.De az bizta,hogy tényleg jó obi az 50-500....)...Elhiheted,én is sajnáltam a pénzt rá
....most már nem sajnálom....lassan le sem veszem a vázról
Már csak nyugodt napok kellenének,hogy kiüljek végre vele,ne csak 1órát szaladjak el és lesz majd valami.... -
szeva000
addikt
válasz
Zozzer888
üzenetére
Komolyan nem értek embereket....ennyiért a világvégét várják

Én ma jöttem rá igazán(ma 2 órát volt időm fotózni),hogy az 50-500-as sigma klasszisokkal jobb a 150k-s obimtól

egyszerűen nem is lehet összehasonlítani,mert értelmetlen.(minden téren)...ennek az 50-500-nak egyetlen baja van....a fény
....node ennyiért.......bőven megérte az árát...ki is merem jelenteni pár órányi fotózás után,hogy eddigi legjobb vételem volt
-
szeva000
addikt
válasz
Zozzer888
üzenetére
Jah....az bizta,hogy meg,bár amit észrevettem azonnal,hogy F8-ra rekeszelni kell.Ott már klasszisokkal élesebb a kép.
De majd a hétvégén ha minden rendben lesz és időm is lesz,akkor próbálok pár rekeszt is.Nomeg az OS mit is tud...Igazából ahogy észrevettem 1/200 és 500mm-en megtartható símán.
Az bizta,hogy ennyiért megérte
-
szeva000
addikt
válasz
kovaripeti
üzenetére
háát most jó kérdés,de kb 20m..csak a 2kapunk közötti távolságot tudom..az durván 20m és még kb 3m-el hátrébb megy be a villany...a másik lécen ülő verebes kb 3-4m-el közelebb,mert ott van a tető széle.
Mivel a másik kapunkból lőttem,így kb ez a távolság a valós.a tető szélénél meg kb 15m körül. -
szeva000
addikt
kiszaladtam gyorsan,csináltam pár képet 500mm-en a D90-en.(meg 1 holdat az este)
Nem bizta,hogy mind éles,de nem érek most rá kínlódni.Kézből lőtten őket,a verebeken és a holdon vágtam,de amúgy nem bántottam.Igaz jpeg mind,de erre van idő mostanság
[link] -
szeva000
addikt
Ohhh,megjött végre

Két képet tudtam próbálni,már húzok is dolgozni...Az bizta,hogy képminőséget leszűrtem a 2képből...sokkal jobb,mint a tami és a nikkor 70-300(center...a szélek már nem bizta,bár majd szűkebb rekesszel is próba lesz)..AF gyors és pontos...de majd csinálok pár kinti képet a napokban...
Azért elég nehéz lesz cipelni,de nekem nem kell M4/3

-
szeva000
addikt
válasz
kovaripeti
üzenetére
ez az...a bolt is megbízható,én tőlük vettem a giottos állványt+fejet anno nagy kedvezménnyel
-
szeva000
addikt
válasz
kovaripeti
üzenetére
Nomeg számolj a DX-es gépen az 55mm 80mm lesz...az meg elég sok.Ha több funkcióra kell,akkor inkább egy 18-105 és majd veszel hozzá egyszer egy 70-300-at
-
szeva000
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Bocs,ha megbántottalak,de hogyne húztam volna föl magam,mikor pár óra alatt ekkora eltérés lesz valami X-akta folytán
...
Az meg,hogy rinyálok a magyar gerinctelen kereskedelem miatt,sztem teljesen jogos.Sajna nem csak én vagyok ezzel így.
Nomeg nem árt azért tudni,hogy vannak olcsóbb helyek is,mert nem mindenki olyan szűk látokörű,hogy itthon vegyen mindent.
Úgy gondolom,hogy majd 200k-s eltérés már nem a forint romlása miatt bekövetkezett árrés,hanem a kereskedők gátlástalan üzlete.
Sajnos itt tartunk.
Akkor sem fogok itthon venni ennyiért obit,ha fejreállsz.Főleg ilyen kereskedői hozzáállás mellett.
Igazából a 390-re azt mondtam,hogy oké,ennyiért mehet a dolog...Még az a 30k mínusz a kinti árhoz belefért volna...de ez..... -
szeva000
addikt
Na,megint leszerepeltek a magyar kereskedők...Lett volna 390k-ért a sigma 50-500.Írtam nekik,hogy minden oké,megvenném.
eltelt fél nap és közölték,hogy elfogyott valami úton módon,így csak 530000-es áron tudja a másikat adni....(elvégre eddig sem vettem itthon obit,ezután se.)
Hát anyádat...ennyi.
Rendelem is angolból meg,úgy is az volt az eredeti terv csak közbejött ez az ajánlat.Így 30-al többért még itthon vásároltam volna.
Nevetséges,hogy kint lassan 200-al olcsóbb egy ilyen obi.
Nem is az bánt,hogy nincs most,hanem eladtam a másikat ma...
Egy vicc ez az egész ország,mint viktorka.
-
szeva000
addikt
válasz
kovaripeti
üzenetére
én egy ilyen apróságba fektetek be a héten

-
szeva000
addikt
Sajna nem tudtam kipróbálni.Nem sokan szaladgálnak ilyennel
.Az,hogy nehéz,engem legkevésbé zavarna,nem egy 50kg-os csontváz vagyok,hogy elhúzzon 
Igazából más alternatívát nem is nagyon találtam helyette.A teszteket és a vele készült képeket végégnézegettem, ez van pillanatnyilag.De még változhat a napokban a helyzet. -
szeva000
addikt
válasz
Sefter
üzenetére
Én is azért veszem az 50-500-at angolban,mert kint kijön 360k-ból,itthon meg 520-550k....ez azért vicc.De a németeknél is szétnéztem,ott is 380körül megvan.
Nah az a sigma jó kis obi...próbáltam nemrégen egyet...gondolkodtam én is a vásárlásán..de a 200mm miatt lemondtam róla. -
szeva000
addikt
válasz
kutymorg
üzenetére
az usankából behozva tuti megvámolják és ÁFA köteles leszel.Hozass inkább angolból,én is onnan vettem mindkettőt.A 90-es makro több mint 40k-val volt olcsóbb,a 70-300 VC USD meg majd 20-al.
Vagy vedd meg az enyémet
..úgy néz ki,hogy eladó sorba kerül.mert kevés a 300mm.Így átállás lesz egy sigma 50-500-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Arc Raiders
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Gaming notebook topik
- Disney+
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(ekv.750mm-en sem fogsz csalódni benne F8-nál és használtan egy új nikkor 70-300 áráért beszerezhető,ha találsz)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
...ne legyél fizikus