Hirdetés
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bluetooth hangszórók
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- 50 wattal növelte a TGP keretét az egyik új GeForce VGA-jának az ASUS
- 3D nyomtatás
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peethy
őstag
válasz
imyourfriend #14399 üzenetére
Sok pozitív értékeléses eladó nem fog átvágni, és Paypal miatt is elég biztonságos a vétel. Ha elsőre működik, és másnap megy tönkre, azt meg itthoni vásárlásnál sem tudod kiküszöbölni.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #14398 üzenetére
Annyiban rizikósnak találom hogy nem látni hogyan működik és mit produkál, minden jól működik e rajta, én biztos nem vennék ennyi pénzért látatlanban.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Peethy #14396 üzenetére
Én decemberben vettem az obit, de előtte 2 hónapon keresztül folyamatosan figyelemmel kísértem mit raknak fel EU-n belül. Ha felraktak valamit és jónak tűnt egyből felvettem levélben kapcsolatot eladóval, hogy elküldené e Magyarországra. Aki belement, oda tettem egy próbalicitet (mert már belefutottam előtte abba, hogy megbeszéltem, aztán kiderült, hogy nem is enged licitálni). Volt egy összeg, amíg hajlandó voltam elmenni, ha nem én nyertem, néztem másikat.
Akkor volt, hogy licitáltam egy VR2-re is, forintban 340-ig mentem el és 365 körül vitték el. Tiptop állapotban volt. Ezért is írtam, hogy ki lehet fogni. Az én VR1-em akkor 800Ł volt, ami kb 280-nak felelt akkor meg. Postával együtt ~300-ba volt. Persze benne van a rizikó, hogy nem tudod kipróbálni. Eladó csaj viszont rendes volt, hivatásos fotós, egy projekthez vette az obit de nem nagyon használta, akkor is csak állványon, ez állapotán is látszik. -
Peethy
őstag
válasz
Real_Necro #14395 üzenetére
"amúgy meg van Tamim is már."
Azt csak azért vetted, hogy lemosd magadról a Nikon matricát
Amúgy hogy sikerült ez az ebayes dolog? Szoktam nézegetni, de nem jön ki szinte semmi olcsóbban, ami meg igen, azt elkapkodják.
-
Real_Necro
veterán
válasz
JohnyBlue #14380 üzenetére
Nikon 70-200 2.8 VR2.
Kicsit többe kerül, de ebay-en beszerezhető, bár van benne rizikó. De ugye én VR1-em is ebay-es.
Kutyus írta még azt hiszem múltkor, hogy kicsit lomhán kapcsol be a stabi a sima VR obinál. Ezt én is tapasztaltam. Atok VR2-je viszont nagyon brutál. Az f/4-et nem tapiztam, de inkább a fényerősebbet választanám ügyeskedve. Mindjárt jönnek majd páran, hogy Nikon párti vagyok. És? (amúgy meg van Tamim is már.)
-
gab.m
senior tag
válasz
Santiagain #14393 üzenetére
A Nikon előtt nekem is HSM II-es sigmám volt. Tisztában vagyok vele, hogy mire képes. Amikor megvolt, róla is ódákat zengtem, fantasztikus egy objektív. Aztán jött a Nikkor, és minden téren überelte. Sportfotózásra használná a tisztelt kérdező, oda fog kelleni a Nikon fókusza. A Sigmáé se rossz, de 3d continuos tracking-et nem tud megbízhatóan, a Nikon meg röhögve.
-
válasz
TayRol #14384 üzenetére
Az újdonság varázsa?! Akkor megértem, ha a Trónörökösöd csak alvás közben akarod fotózni.
Emberek fotózásához úgyis olyan záridők kellenek, hogy egy első generációs stabi is bőven megteszi.
Várom már a nyaralást, hogy mire lesz képes az utazúmom(#14380) JohnyBlue: Atoknál a pont, de a 70-es kezdő gyakran szűk lehet ám DX vázon...
Mondjuk 50-150-em is volt... a sima HSM verzió. Azt is eladtamBár az azért elég lágy volt 2,8-on.
-
TayRol
nagyúr
válasz
atok666 #14383 üzenetére
valami defektem lehet.
5 stoppot csak teszteken olvastam, személyes tapasztalatom sajna nincs, ha kamu akkor onnét szedtem.
de lehet hogy számára a használt VR2-nél nincs jobb.
(#14385) JackFeryll : hm, jogos. akkor a gyors és pontos fókusz és minél nagyobb fényerő a nyertes.
-
JohnyBlue
addikt
Tehát akkort nagy 70-200 as kérdést felteszem
Felhasználási terület:
Röplabda, Versenytánc, Balett, esetleg Koncert (konci alatt nem nagyszínpadra gondolok..)., illetve portrézgatás.
Kirándulni nem hiszem, hogy elvinném.
D7000 a váz amire csavarva lenne. Nem akarok egy ideig FX-es lenni.
A keret olyan 3.5 kiló.
Versenyzők:
Nikon 70-200 2.8 VR1
Nikon 70-200 4 VRII
Sigma 70-200 2.8 OS
Sigma 70-200 2.8 HSM nem tudom melyik pontosan...amit olyan 160 körül szoktak eladni
illetve továbbra is ....vagy?
Sigma 50-150 2.8 OSVálaszotokat köszike
-
istvan170
aktív tag
Helló! Inkább csak olvasni szoktam itt, de most kérdeznék. Szerintetek megéri a kb. +30k-t újonnan a Tamron 70-300 a Nikon 55-300 -hoz képest? Kutyát fotózok főleg. Messze
150-300-ig érdekes a dolog. D5100-ra kellene.
-
.DLL
veterán
válasz
JackFeryll #14376 üzenetére
Tudom unalmas az én ennyit kitartok, én annyit kitartok kézből, ami időről időre előkerül, de nekem is f/4-es telém van és megtanultam jóval lejjebb menni, mint a reciprok szabály. Természetesen nem rohanás után akciózva gyors témát, de átlag felhasználásra bőven elég. Egyébként meg egy monopod is segíthet. Én ajánlom a 70-200/f4-et.
Zozzer:
A mellékelt ábra szerint nem, különben nem született volna meg a kérdés. Viszont van annyira jó obi, hogy megéri "megtanulni", hozzászokni, hozzáidomulni. Vagy gyűjt még egy százat mellé, aztán jöhetnek a 2,8-as telék.
-
Zozzer888
addikt
válasz
JackFeryll #14376 üzenetére
Nekem 200on F4.5-5 között van a telém, azért együtt lehet ám élni vele. Na meg embertől függ , én 200on 1/200addal is kitartom, de volt hogy mar 1/60addal is sikerült.(de nálam az 1/200 a tuti, azzal még nem volt gondom
)
Amúgy aki 100-at költene obira az csak tudja hogy mire kell neki, mik a szokásai , milyen biztosan fogja a gépet , stb
-
Zozzer888
addikt
válasz
JackFeryll #14374 üzenetére
Az F4 azért egyáltalán nem a világvége.Maximum feljebb tolja az ISOt, na bumm.
-
JackFeryll
őstag
válasz
bck.ek #14371 üzenetére
100-ért nincs jó zoom obi 70 felett a legjobb opciód a 85-ös fix.
A 70-200 f4L használtan 120, de ha nincs verőfényes napsütés használhatatlan.
Ha lehet menni 100 fölé akkor 160 körül szokott lenni 200 2.8L, vagy újonnan 130-ért 100mm f2.
A 200-as jobb obi mint a 70-200 csak elég szűk fixnek.
Mindenesetre bármelyik fényerős fix-el jobban jársz használhatóság szempontjából mint a nagyon-nagyon fényigényes 70-200 f4L-el. -
bck.ek
tag
válasz
JackFeryll #14369 üzenetére
bocsi ezt lehagytam , 70mm-től felfelé gondolkozom :S
szerk: és zoomobi , fix egyenlőre elég a 50mm 1.8
-
JackFeryll
őstag
válasz
bck.ek #14368 üzenetére
Milyen fókusztávolságra?
100 körül van néhány jó obi, de alapzoomok közül csak a Tamron 17-50 2.8. Ezen kívül még a következőket tudom ajánlani:
Samyang 14mm 2.8 (cropra értelmetlen, ezen kívül van még néhány kiváló Samyang obi, de manuál fókuszosak)
Canon EF 50mm 1.4 USM
Canon EF 85mm 1.8 USM
Sigma 30mm 1.4 HSM
Canon EF-S 60mm 2.8 Macro USM -
.DLL
veterán
válasz
bck.ek #14363 üzenetére
Igen ,az utolsó, pl. teleobira való, és bajonettes, az 50/1,8-ra rá sem tudnád rakni, mert azon nincs napellenző bajonett, csak szűrőmenet, ami 52mm-es. Ilyen menetű napellenzőt keress ahhoz
És mindig a legszélesebb látószöghöz kell napellenzőt választani, hogy ne látszódjon bele a képbe a széle. Ezért 18-55-höz csak az EW-60C jó.
-
imyourfriend
őstag
válasz
Real_Necro #14361 üzenetére
Igen,lazul a fókuszgyűrűje. Előbb élességtesztet linkeltek és ahhoz írtam hogy f/8-on annyira nem éles "teszt szerint".
-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend #14359 üzenetére
A nem vettem észrét értem, azon nem is lepődtem meg, a TC az nálam total commander, a többire meg a szokásos a válaszom: teszteljenek nyugodtan, engem még mindig hidegen hagy
(csak kíváncsi voltam, hogy tapasztalati amit mondasz vagy simán adati)
-
imyourfriend
őstag
válasz
spanyoll #14358 üzenetére
Teszt szerint azért több különbség van mint f/4 és f/5.6 között. TC-t nem veszem figyelembe, lehet hogy nem sokkal hanem csak teszt szerint gyengébb. Engem mindenesetre meglepett mert nem vettem észre ilyesmit.
Teleconverter a szavaimból kivéve. De nem szeretnék olyant.
-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend #14357 üzenetére
Csak azért, mert bennem van a bugi: a sokkal az miben nyilvánul meg?
-
imyourfriend
őstag
válasz
Santiagain #14355 üzenetére
Fényerős telék is.
Érdekes hogy a 70-200am sokkal gyengébb F8-on, örülök is neki meg nem is.
-
törölt tag
válasz
Santiagain #14355 üzenetére
jah
ott asszem 4 körül -
Eagl3
veterán
Hogy kell értelmezni ezt az ábrát?
Minél magasabb az lpmm, annál élesebb a kép? Tehát pl. 200mm-en 8-as rekesszem a leg élesebb, meg ez alapján az elv alapján szinte minden gyutávon 8-as rekesszel a leg élesebb, kivéve a 135mm-t, mert ott 5.6-on.
Jól gondolom?
-
TayRol
nagyúr
válasz
JackFeryll #14350 üzenetére
Igen.
-
Real_Necro
veterán
válasz
JackFeryll #14350 üzenetére
Megerősítem.
-
JackFeryll
őstag
Van valakinek tapasztalata a Nikon 35mm 1.8 AF-S és az 50 1.8 AF-S obikkal? Elég jó áruk van és még csendesek is (ebben megerősítést kérnék).
-
zolka78
senior tag
válasz
freelanced #14325 üzenetére
Kb. ennyit, de ez nem fordítógyűrűvel készült hanem közgyűrű sorral. És nem vagyok egy nagy makrós.
-
imyourfriend
őstag
válasz
akela91 #14347 üzenetére
Ezért érdemes közgyűrűhöz minél nagyobb telét használni, 200-assal már van hogy 20cm-ről is tudtam makrózni, és amikor kitámasztottam 2.8-ig akkor alig volt észrevehető a dof ami mellé egy egész normális kereső társult, csak éles képet nehéz lett volna lőni olyan kis tartománnyal
-
.DLL
veterán
válasz
akela91 #14338 üzenetére
Szerintem az a nem mindegy, hogy az egyik 29mm-es a másikat meg 105-ön használod.
Tekerd le a 18-105-öt kb. 68mm-es állásba, már is meglesz az 1:1 leképzésed, valamint tekerd le kb. 34mm-es állásba ott ezzel a kihuzattal már 2:1 leképzést kapsz. Ezzel persze a gyutáv csökkenés miatt a munkatáv is jelentősen csökken.
(ez a dilemmája a makrónak. Nagy látószöggel könnyű elérni nagy nagyítást, de akkor a makró-alany orcájába kell tolni az objektívet, ami nem csak állatok esetén lehet problémás, hanem bárhol ahol mondjuk nem lehet eléggé közel tenni a felülethez, talajhoz a gépet emiatt.) -
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend #14344 üzenetére
Nem volt regebbi, egy Canon 18-55 IS II kitobit valtottam le erre.
-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend #14342 üzenetére
Jol olvastad az van, szamomra tokeletes valasztas. Kelloen eles, gyors, halk, jo szineket ad vissza, 2.8-on kicsit lagy, de ez nem zavar.
-
Fandango
veterán
válasz
JackFeryll #14326 üzenetére
En nemregiben vettem ujonnan a Canon 70-200 f4 L obimat, ez volt az az ertekhatar amit meg bevallaltam egy jo teleobjektivert, ennel dragabbat mar nem vennek, mert nem erzem, hogy kellene. Biztos jo lenne ha lenne benne IS, vagy f2.8 lenne vegig de azok mar horror aron vannak nekem. Tehat ez egyeni preferencia kerdese mire van szukseged es mennyit tudsz aldozni ra. Magaval az objektivvel teljesen meg vagyok elegedve, az L-es minoseg jo erzes azert.
-
akela91
addikt
válasz
imyourfriend #14339 üzenetére
A porosodástól? A frontlencsét nem félted a porosodástól?
Ugyanúgy lenspennel tisztítható.
-
imyourfriend
őstag
-
akela91
addikt
válasz
Zozzer888 #14337 üzenetére
A 18-105 közé 105 állásban teszek 68mm közgyűrűt akkor is max 1:2 - 1:3 -at kapok, ezzel szemben egy 29mm-est megfordítva kapok ~ 2:1 -et. Nem vagyok a számok mestere(sőt), csak tapasztaltam ezeket. De ez ha jól tudom, nem csak a mm-ekről szól, gondolom a lencsék száma és elhelyezkedése is befolyásolja, hogy fordítva mekkora leképezést kapsz.
-
Zozzer888
addikt
válasz
imyourfriend #14334 üzenetére
Én is úgy tolom ha makrózok
-
Zozzer888
addikt
válasz
imyourfriend #14332 üzenetére
de ő nem közgyűrűzni akar (nem értem miért nem) hanem fordítógyűrűzni...
-
imyourfriend
őstag
válasz
Most nézem csak a hetvenkéccáz kanyon 2.8-as nem stabis daraboknak milyen áruk van, drágább mint a 70-200 stabis sigmám
(#14331) freelanced: Ha Győr környékén laksz akkor kipróbálhatod a közgyűrűmet, igaz kell hozzá egy 200-as végű tele legalább.
-
freelanced
addikt
válasz
freelanced #14325 üzenetére
Nem nagyon találtam arról semmit, hogy mit tud egy macro reverse ringgel, de látom ti se nagyon hallottatok róla...
-
Peethy
őstag
válasz
"Ugye kritizálni könnyű, de jelen esetben alternatívát ajánlani is könnyű pl 85mm 1.8 USM."
Jól érzed, ha ott egy ilyen alternatíva, és ráadásul számodra a rövidebb vég fontosabb, akkor miért nem veszel egy ilyet?
Fényerősebb, jobb képminőség, bár itt nincs L betű, ami vonzhatna
Szerk: vedd használtan, vagy vegyél egy Tamron/Sigma 70-200 2.8-at, az fényerős is, olcsó is, aztán ha majd az L betűért váltasz, akkor max eladod.
-
nfsu17
veterán
válasz
Nekem van 70-200 F4L
Tény, hogy nem tudom mindig használni, de ha tudnám, mindig fent lenne.
Minden igaz, amit leírtál, mégis azt mondom, ez egy nagyon jó objekítv.
Utcán futkorászni nyáron és pillanatképeket készíteni nagyon jó. Kicsit kisarkítva persze.
Az árát szerintem mindenképp megéri. -
.DLL
veterán
válasz
"-újonnan venném, de idővel biztos le lenne cserélve 2.8L-re így instant 50-60ezer veszteség van rajta
Vélemények ?
Az, hogy használtan vedd.
-
JackFeryll
őstag
Na mi a véleményetek mennyi érdemes megvenni a sima 70-200 f4L-et ?
Elsősorban portré/street(candid) célokat szolgálna.
Az egész obiban leginkább az L betű vonz
Akkor részemről itt vannak az indokok amivel le szoktam beszélni magam:
-nem fényerős
-nincs IS (nem baj, inkább fényerős legyen, de ez nem az)
-rövid végen a legrosszabb, de nekem az a fontosabb
-újonnan venném, de idővel biztos le lenne cserélve 2.8L-re így instant 50-60ezer veszteség van rajtaUgye kritizálni könnyű, de jelen esetben alternatívát ajánlani is könnyű pl 85mm 1.8 USM.
Vélemények ?
-
freelanced
addikt
Üdv! Egy ilyen M42-es obi mit tud makró téren (mondjuk fordítógyűrűvel): Carl Zeiss Jena Pancolar MC 50mm f/1.8
Mondjuk egy Pentacon 29 2.8-hoz képest?
Nagyon köszönöm!
-
Hunner
senior tag
válasz
Real_Necro #14322 üzenetére
Nekem a fröccsöntött kapcsolóra rányomott végtelen jel tetszik leginkább. az a szexepilje.
-
Hunner
senior tag
-
imyourfriend
őstag
válasz
lmaresz #14316 üzenetére
Talán legegyszerűbb hogy csavard 50mm-re a 18-55öt amikor sétálsz,legyen úgy 1 napig,majd 35-re csavard, és meglátod hogy melyik jön be jobban. Fényerőtől eltekintve a látószögből érezhető hogy melyikkel tudsz jobban alkotni szerintem. Persze ehhez kellenek a fórumról a tapasztalatok,ez csak egy kis segítség.
-
lmaresz
aktív tag
válasz
Santiagain #14315 üzenetére
Szerinted 35 v 50mm ? Melyik praktikusabb, jobban használhatóbb?
-
-
1c3t34
csendes tag
válasz
BiriBum #14283 üzenetére
És: Zozzer888
A canon kitobiján valóban nincsen manuális rekeszállító gyűrű, ettől függetlenül ez nem jelenti azt, hogy közgyűrűn csak a legtágabb rekeszen tudod használni.
Van rá megoldás:
A gépen M vagy Av módban beállítod a kívánt rekeszt [pl: F/8]. Van ugye a bűvös "mélységélesség-ellenőrző gomb". Amíg ezt nyomvatartod, a gép F/8-ban tartja az obit [vagy amennyire állítva van]. Ezt a gombot nyomva tartva leveszed az obit a gépről, és JUPÍÍÍ, az objektív F/8-ba fog maradni!
Ilyen egyszerű! -
imyourfriend
őstag
válasz
JackFeryll #14312 üzenetére
Vészmadár
Itt emlegettek 500-as végű objektíveket is, de azt hiszem nesa mondta hogy 800-1000mm is elkél a madarazáshoz. Vagy lest épít az ember, de az sem egyszerű dolog.
-
lmaresz
aktív tag
válasz
Santiagain #14310 üzenetére
igen-igen
ezért gondoltam én is 18-105-re, csak mivel azt mondták hogy a minőség nem jobb ezért gondoltam hogy nem cserélem le, inkább abból a pénzből egy 55-200mm veszek
Előző hozzászólásban 40-300 helyett 70-300
-
lmaresz
aktív tag
válasz
Santiagain #14308 üzenetére
Eddig többször használtam az 55mm-t, de amikor épületeket fotóztam a héten akkor megtetszett a nagylátószög
-
Santiagain
őstag
válasz
lmaresz #14307 üzenetére
Ha ritkán használnád a hosszabbik végét, akkor inkább 18-105 + 35v50/1.8 G. Előbbivel lehet turistáskodni, utóbbival meg megérted, hogy mi a képminőség 2. lépcsőfoka, és beltérben is tudsz normális képeket készíteni, kevesebb fénynél. Használtan, garival megvan 90-ből a kettő.
-
lmaresz
aktív tag
válasz
Zozzer888 #14306 üzenetére
D3100 vázra lenne és kicsit előre szeretnék lépni a minőségben... eddig egy 55-200/40-300-on (tudom hogy ezek kb. kitobi minőség) gondolkoztam, de nem tudom hogy szükséges-e nekem annyira a teleobjektív... max szerintem 200mm ami kell... Mivel sportot nem fotózok és természetfotózás is inkább csak alkalmanként lenne (madarak a ház körül, de szerintem arra elég a 200mm) Szóval egy jobb minőségű nagyobb utazoom-on gondokodok most na meg egy 55-200-on.
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy 18-55-nél nagyobb átfogású és jobb minőségű objektívet amire érdemes lenne lecserélni a 18-55-ös kit obit? Szerintetek el lehet adni a kitobit?Szerkesztés: 100k alatt ha lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest