Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Hálózati kábelek és szerelésük
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
válasz
cool13 #13899 üzenetére
Bizony a VC nélküli sokkal élesebb. A fókusz durván hangos szóval a candid fotók felejtősek.
Ha jobbat szeretnél akkor Canon 17 55 2.8 IS USM. Egyértelműen jobb választás csak 2x annyiba kerül.
Gondolkodom én is, hogy lecseréljem-e a Tamront, de én két fókusztávolságot az egyik a 17mm a másik a 30 így lehet jobban járnék egy UWA lencsével és egy Sigma 1.4 HSM kombóval.szerk: ja most látom, hogy nikon
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a hozáértőbbektől. Van egy Niko D5100-am, és az idő nagy részében egy 18-105 fityeg rajta. Jó kis obi, de miután használtam egy ideig egy 35/1.8g-t azt kell mondanom, hogy a 35-ösnek jobban tetszik a képe! Persze, érthető. A bajom az volt vele, hogy vagy "kicsi", vagy "nagy" volt általában...
Az lenne a kérdésem, hogy a 18-105-ről milyen obira lenne érdemes váltanom, ami (nem baj, ha esetleg kicsit kisebb a zoomtartomány) képminőségben eléri a 35/1.8g-t?
Előre is köszönöm az ajánlókat! -
JackFeryll
őstag
válasz
imyourfriend #13895 üzenetére
Szerintem is sétálós lencsének cropos vázra Canon 35mm f2 vagy Sigma 30mm 1.4 vagy Canon 35mm 1.4L
(ilyen sorrendben, persze az ár is nő ) -
imyourfriend
őstag
válasz
JackFeryll #13893 üzenetére
35-össel azért elvan az ember szinte bárhol
50-est már nem tudnám elképzelni beltérben, kint még talán. Viszont jártam úgy Ausztriába hogy 35 is kevés volt.
-
Perzeusz
tag
válasz
forceberg #13890 üzenetére
Igen, a Canon 100mm-es 2.8 USM-et szeretném megvenni. Elolvastam már vagy 100 összehasonlítást neten, a Canon, a Sigma 105-ös, és a Tamron 90-es között. Hát, eléggé nehéz dönteni. Mindegyiket dicsérik.
Harsonás: Sejtettem, hogy nem lesz olyan egyszerű. Akkor megmarad a kicsike is. Végül is egész jól kiegészítik egymást a kitpárjával
-
Harsonás
tag
válasz
Perzeusz #13889 üzenetére
Semennyire nem váltaná ki. Ha főleg családi és hasonló képekre kell akkor szükséged van nagylátószögre is. Szerintem a 18-105 képminőségileg nem lenne jobb mint a kit obi, csak a zoom tartomány lenne nagyobb. Tájfotót alapból nagylátószögből készítjük. Makrózni jó a 100mm körüli makro obi, de mindenképp kell mellé valami zoom is(családi képre).
-
Perzeusz
tag
Szerintetek egy 100mm környéki makróobi mennyire váltaná ki a 18-55 ISII kitobit? Vagy a vérbeli makró inkább csak arra való? És mit lenne érdemes mellé beszerezni? A 18-105 -öt gondolnám erre. Amúgy teljesen általános célokra szeretném. (természet-, táj-, állat-, növényfotózás) Meg egy kis családi
-
lacika0926
tag
válasz
imyourfriend #13887 üzenetére
ő az, csak ez kicsit jobb állapotú mármint ami az ebayon van jobb külsőre
-
gab.m
senior tag
válasz
lacika0926 #13884 üzenetére
Ez már többet...
Milyen gyártmány? Canon? Vagy netán ez is minolta?
-
Exo123
csendes tag
+ ebay posta..
-
válasz
lacika0926 #13880 üzenetére
12-15k között valahol
Ebay igen... olcsóbb, viszont nem lehet kipróbálni. -
JackFeryll
őstag
válasz
lacika0926 #13880 üzenetére
Az ebay szerint 5-10ezret.
-
Exo123
csendes tag
Megkerdezem milyen volt a gépe
-
Exo123
csendes tag
az lehetséges, hogy egy régi objektiv kb 20 -25 éves
digitális géppel közelre nem annyira tisztán fotóz? -
Shalala
senior tag
Sziasztok!
Sigma 18-250 Macro OS HSM objektívről van valakinek személyes tapasztalata?
"Utazózoom"-nak lenne használva. A kategória előnyei/hátrányai nagyjából tiszták. Tesztek alapján jobbnak hozzák ki mint pl a Tamron 18-270-et, de kíváncsi lennék személyes véleményre, ha van -
OPiiPO
veterán
-
cool13
őstag
-
Exo123
csendes tag
Hali.
Egy minolta 35-70 f4
Kb mennyit ér? Teljesen jo allapotu, és még a matricák is rajta vannak, szoval tokeletes az allapota. -
Sziasztok!
Ajánlott Nikon objektívek között láttam a Tamron 70-300/4-5.6 VC típust, viszont a Nikon 55-300-at nem.
Megéri a Tamron az árkülönbözetet? Van valakinek mindkettővel tapasztalata esetleg? -
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend #13865 üzenetére
Megválaszoltad saját magadnak a kérdésed.
-
imyourfriend
őstag
Nikon 70-200 f/4VR-t vagy sigma 70-200 f/2.8 OS-t érdemes választani? Nikonnál a fényerővel beltérben (sportfotó) lehet hogy gondom lenne D90-el. Köszönöm a válaszokat előre is
-
kiskornel
addikt
Ezek mind jók 300mm-en. Az egyik egy hangyafasznyit gyengébb, de simán jó minőség. Ha ennél jobbat akarsz, akkor nyúlj bele a pénztárcádba, add el a kocsidat, házadat, feleséget, gyereket, nagymamát, biciklit, és vehetsz is egy 300 F2,8 II-es obit, ami karcolni fog.
105mm-en is benne van a mélységélességbe. Én is észrevettem, ha nagyon nagy a mélységélesség, nem a mélységélesség tartomány 1/3-2/3 arányában fog megállni, hanem valamely szélénél, attól függőn a fókuszálás honnan idul. Ez a "fényerőtlen" obi miatt van.
Ilyen szintű pixelkukkolás zoom obi, 18MPx kizárva.
Tessék egy 100-400-assal lőtt ellenfényes kacsa ISO 800-on, jó nagy élesítéssel, állványról, IS kikapcsolva:
100%-os nézetben: [link]
és 50%-ban: [link]
Csak hogy lásd, sok pénz se garantálja, hogy sokkal jobbat kapsz... ezt még mind ki kell vakarni a zajból, hogy kb. ilyen legyen: [link] -
Peethy
őstag
válasz
JackFeryll #13858 üzenetére
After Effects annak az optikának a neve
Amúgy Photoshophoz is van ilyen plugin, de lehet, hogy hagyományos optika is tud bizonyos körülmények között ilyen flare-t produkálni. Én még sosem láttam.
(#13853) mikloss: azt az objektívet szerintem felejtsd el, volt valami olyasmim, hosszabbtávon elég könnyen meg lehet vele utálni a fotózást. Vacak képe van. 25-30 körül már van Nikon AF-D 50mm f/1.8, vedd meg azt portréhoz, vagy 40ért egy 55-200VR-t. Ha mindenképpen kell jobb teleobi, akkor azért mélyebben a zsebedbe kell nyúlni.
-
Clemi
veterán
válasz
aleister #13859 üzenetére
Az én szememnek egyik gyutávon se pontos, viszont az eltérés iránya és a mértéke változik.
Nekem 70 mm-en back focus (kicsi)
105 mm-en back focus
141 mm-en front focus
209 mm-en front focus (kicsi)
300 mm-en back focus (LV módban elég látványosan)
Szóval szerintem össze-vissza, ezért erősen javasolt a rekeszelés, amit meg is teszek ha lehet és van elég fény, mert az ISO emeléstől ver a víz, és nem szívesen használom ezen a vázon, mert eléggé be tud zajosodni. -
aleister
veterán
válasz
mikloss #13853 üzenetére
Ha van rá mód, akkor 18-105-ös kittel vedd meg. Az egy univerzális obi. Idővel majd rájössz, hogy pontosan milyen gyutávra lesz szükséged, és akkor tudsz majd tudatosan fejleszteni. Ezt akár használtan is érdemes megvenni, ha nincs épp jó árban kitben. 45 körül szoktak menni.
Egyébként jól írta SK. Arra figyelj, hogy ő szerintem ekv gyutávot írt. Tehát esetedben osztani kell 1.5-tel.
-
-
Clemi
veterán
Nos, visszatérve még egy kicsit a Tamron 70-300 témához (bocsi) csináltam egyfajta fókuszteszt környezetet, és állványról egy sorozatot 70,100,135,200,300 mm-en. Minden gyutávon VC on, VC off, és VC off Live View módban. Kíváncsi vagyok ki mit olvas ki a képekből, fókusz eltérésileg, illetve van-e szerintetek.
A mércén lévő "50"-es szám pontosan a fókusz síkjában van, az objektív tengelye pedig minden irányból derékszöget zár be a fókuszálásra használt felülettel.Itt van becsomagolva 8-9-es minőségű jpegbe a sorozat: Tesztsorozat
-
Szerintetek mennyit ér egy használt "Sigma nikon 70-300mm DG APO macro" obi?(22e-ért adnák a váz mellé)
Illetve kompromisszumokkal de használható lenne portréhoz(szabadban)? (Scott Kelby Digitális fotóskönyvében olvastam, hogy érdemes 100-150mm-es gyújtótávon fotózni a női portrékat) Ebben van igazság? többre megyek ezzel a telével mint egy 18-55 kit-el, ha egyenlőre csak az egyiket tudom megvenni.
Bocsánat, a láma kérdésekért de csak most akarok belevágni a tükörreflexes világba(főleg kinti portréra, makróra, madár fotózásra használnám majd a gépet (D90)).
Válaszokat előre is köszi! -
cool13
őstag
Nyomtass ki egy tesztábrát, és ellenőrizd azzal a fókuszt.
Egyből észre veszed mi a helyzet.
-
Clemi
veterán
válasz
kiskornel #13850 üzenetére
Tudom, igazad van, az AI Servo-t csak akkor használom (nagyon nagyon ritkán), ha tényleg gyorsan mozgó témát akarok befogni, és akkor mellé kiválasztom, hogy az összes fókuszpont működjön, az AI servo már gyakoribb, de nekem ha azon belőttem és elviszem a témáról (átkomponálok) a középső fókuszpontot, és várok (egy tökéletes arckifejezésre mondjuk) akkor elviszi. 80%-ban az One Shoot-ot használom, és inkább egy kicsit szűkebb blendét.
-
kiskornel
addikt
Huhh... az 500D adatlapjával kevertem össze...
Azt már a múltkor is írtam, hogy se az AI focus, se az AI servo-t ne használd.
AI servo még a milliós Canonok esetében is akkor müxik, ha pár másodpercig fixen követve van a téma. Melleseleg kis elmozdulásokra nem fókuszál újra belépő szinten AI focus. Pro vázakon meg be lehet állítani az érzékenységet. Tudom, mert a 7D előtt 450D-m volt.
Belépő vázon, még kapáslövés esetén is One-shot-ot ajánlom. A másik kettőt pedig felejtsd el. Még így is lesz majd sok-sok nem sikerült képed. Csak a nagyon pontosan kidolgozott technikával készült képek lesznek nagyon-nagyon jó minőségűek. Lerekeszel, állványra rak, távkioldó, tükörfelcsapás, live-view fókusz ellenőrzötten, stb... -
Clemi
veterán
válasz
kiskornel #13847 üzenetére
Biribum: Köszi, én is a fókusz eltérésre kezdek gyanakodni, és már szanaszét teszteltem de induló f4-el elég nehéz kitalálnom hogy front vagy back, és ráadásul ahogy változik a fókusztáv, úgy változik a fókuszpont a "0"-hoz képest, de csak néhány centin belül mozog, a fókusztáv 10x-es távján mérve.
kiskornel: A szenzorom 18Mpx és már én is gondoltam rá, hogy egyáltalán kirajzolja-e ez az obi, de végül is miért ne rajzolná ki, hiszen nem egy régi fejlesztés. A fókuszálásnál az a helyzet, hogy általában a középső AF ponttal befogom a témát, majd átkomponálom a képet. Előfordul tudom, hogy ilyenkor az AI fokusz üzemmódban a fókuszmotor elviszi a fókuszpontot is (a fókusz rögzítésre valahogy nem szokott rá a kezem) ezért szoktam lassan mozgó, vagy álló témánál átkapcsolni one shoot módba az AF rendszert.
A részlettelen képek valóban az ellenfény miatt lehetnének? A 15-85-ös obim úgy hasít ellenfényben is mint a penge, ez meg csinálna ilyet esetleg? De egyébként tényleg az a fő bajom, hogy képtelen vagyok a tele obimmal állatokról olyan igazán éles képet csinálni. A madarak tolla, az emlősök szőre, és persze a szemek valahogy sose jön össze. Hiányoznak nekem a részletek. A 15-85-el megy, de azzal max házimacskát, madárhoz esélytelen.
Szervíz? Hááát ez is a 220volt-ban vásárolt obi, kicsit több mint egy éve, és bár regisztráltam a Tamron-nál az 5 év gari miatt, de az email szerint asszem közvetlenül a gyártónál tudom érvényesíteni, bár az egész levél full német, és egy kukkot se értek belőle, csak azt, hogy kaptam belépési kódot az oldalukra, meg referencia számot. De ezért és ennyi hibával tuti nem küldeném ki szervízelni. Holnap megcsinálom a próbát ugyanarról állványon stabbal és anélkül, meg kézből, és meglátom. Aztán lehet hogy én várok el túl sokat az obitól, főleg a 15-85 rajza mellett.
De mindenesetre köszi mindenkinek, hogy ránéztetek, a képekre, és segítetek kitaláni, én vagyok a halál béna, vagy az obi szívat. Pár képet találtok egyébként az 500px fiókomban is. A felső sorban a második kép a kökörcsinről például ezzel a Tamronnal készült, hasalva, könyökölve, de szintén ezzel lőttem a levels, és a battleship című képeket is.
-
kiskornel
addikt
A múltkor a madaras képek részletszegények voltak. Lehet az ellenfény miatt.
De ez az utolsó két kép rendben van. Szerintem béna voltál, és a középső fókuszponttal nem találtad el a célt. Húzz meg egy határt. Mondjuk a keresőben a spot fénymérést jelölő kör legyen az. Ha a célpont mérete nem éri el a kör méretét, felesleges zárpazarlást végzel. Ha legalább összevethető vele, akkor meg gyorstüzelés, nem fél órát tartogatni félig lenyomott gombbal.
Pixelkukkolást felejtsd el. 15Mpx-eles a szenzorod.
Én élesíteném a képeket, majd kivakarnám őket a zajból... Vagy kezd egyből az 50%-os méretezéssel. Nekem 18Mpx szenzor mellett még szarabb képet adna. Csak a nagyon drága obijaim hajlandók jól teljesíteni, de azokhoz is tekintélyes élesítés kell. Camerar Raw-ban 50-55.
De ha meg akarsz 100%-ig nyugodni, akkor vidd szervízbe, vizsgáltasd be. Az a tiszta ügy.
-
Clemi
veterán
Srácok, köszi a válaszokat, holnap még egy ránézek jobban erre a stabi dologra. Egy biztos, ma mikor fotóztam nekem se igazán érezhetően vitte a képet, csak mikor elengedtem az expo gombot exponálás nélkül, akkor volt az a bizonyos visszaugrás "alaphelyzetbe" ami így már érezhető, látható, és zavaró.
Azért merült fel bennem az, hogy a stabi lassú képmozgatása mossa el a pixeleket, mert túl sok a "mosott szar" életlen kép, és ez nem csak a 2-300 mm-es tartományra jellemző.
Ma például direkt az ellenőrzés miatt fotóztam kacsákat a dunán, és a 200 mm-en készült képem meg se merem mutatni senkinek, olyan életlen szar, pedig a képmezőben semmi nincs ami elvinné a fókuszt, a következő kép meg amit 300 mm-en lőttem legalább ránézésre éles, bár belenagyítva elég gagyi az is.Itt a nevezett két kép becsomagolva, és tényleg lövésem nincs miért lett olyan vacak a 200 mm-en lőtt: [link]
kiskornel: Nekem Canon EOS 550D-n van az obi
-
kiskornel
addikt
Csak azért kérdeztem, hogy nem e a váz jpg motorja volt, ami ilyen csúnyán elkente. Azt be lehet akár ilyenre is állítani, lévén ellenfényben fényképeztél.
Próbálkozz esetleg nagyobb kézremegessel. Lehet, akkor nem úszik annyira.*1 Tedd állványra, és nézd meg, hogy nem jelentkezik az úszás ott is. Ha igen, akkor nincs állványérzékelés benne.
Más most nem nagyon jut eszembe.*1 a stabilizátorokat mindig bizonyos frekvenciájú remegések kiszűrésére állítják be. Az ettől eltérő remegéseket nem olyan hatásfokkal stabilizálják.
-
Csicsikov
csendes tag
Üdv!
Nekem is ilyen Tamronom van, a különbség csak annyi, hogy az enyém Nikon vázon dolgozik. Mivel állványom nincs, ezért egy stabil helyre helyeztem a gépet és így a VC működése mellet figyeltem a keresőben a képet. Az általad leírt jelenséget tapasztaltam, azaz a kép tényleg lassan mozgott, a fókusztávolság függvényében egyre érzékelhetőbben. (tehát 70mm-en nem lehetett annyira észrevenni mint 200mm, nyilván) Ha jól tudom azonban állványon amúgy sem szokás stabilizátort használni. Kézben tartva meg, hát nem igazán érzékelem a dolgot, teljesen jól használható, szóval a stabi teszi a dolgát, nem hinném, hogy gond lenne vele. A linkelt videón is látszik, hogy a stabilizátor használat mellet is mozog enyhén a kép. Szerintem ez pont ilyen.
Az élességi problémákra nem tudok reagálni, az tény, hogy ez az üveg 200mm felett már nem az igazi. A képeidet meg amúgy sem tudom megnézni
.
Ha még nagyon bizonytalan vagy akkor garancia esetleg?
Azt hozzá tenném, hogy ezen az egy objektíven kívül más stabilizátoros objektívem nincs, és nem is használtam, tehát más márkákkal nem tudom összehasonlítani.
-
imyourfriend
őstag
Sigma 70 200 f2.8 EX OS HSM
Erről az objektívről kinek mi a véleménye? Anyagiak miatt nem tudok 330 ezer környékét áldozni egy Nikon lencsére így ez tűnhet befutónak.
-
.DLL
veterán
Szerintem a stabinak nem az a feladata, hogy mozgassa a képet, hanem hogy egyhelyben tartsa, tehát ha picit mmozog is a kamera, a képkereten belül a témának mozdulatlannak kéne maradnia, nem pedig kifelé mozogni. Lehethogy Clemi példányában az egyik MEMS senzor meghibásodott.
-
cool13
őstag
-
.DLL
veterán
Ez mondjuk f/9-en készült az Exif szerint, ennek megfelelően éles is, csak épp a kutyán és a lányok előtt a füvön van a fókusz. Ha rájuk fókuszáltál akkor lehet hogy frontfókuszos. Egyébként tényleg eléggé izgága képe van, pl. a háttér sem szép homogén, bár lehet, hogy f/5,6 körül már jobb lenne a helyzet e téren.
-
Clemi
veterán
válasz
cool13 #13830 üzenetére
A képlet egyszerű, felcsatolod az objektívet, keresel valami jó kontrasztos pontot a távolban, rázoomolsz kb 200 mm-es állásba, befogod a középső AF ponttal a kinézett pontot, és félig lenyomva tartod egy kis ideig az exponáló gombot. Egyrészt nekem időnként (állványon mindíg) azt csinálja, hogy ilyenkor a keresőben a kép szép lassan elmászik, és ezt úgy a legegyszerűbb észrevenni, hogy mikor felengeded az exponáló gombot, akkor a kép visszaugrik az eredeti állapotába, és minél tovább tartottad félig lenyomva az exponáló gombot, annál nagyobb ez az ugrás ilyenkor.
Közben ma is fotóztam, és inkább azt veszem észre, hogy a legtágabb rekeszen bazira belágyul.
Ez egy ma készült kép [link]
-
cool13
őstag
Nekem van ilyen obim. Mi nézzek pontosan? De hülye gyereknek magyaráznád, úgy írd le. Hogy meg is értsem.
-
spanyoll
addikt
Hácőőő bizonytalan vagyok. Nem pengeélesek de nem is végtelenül rosszak. Nem tudok értelmes véleményt alkotni róla sajna, de szerintem max egy nagyon picit backes (egyik képen úgy láttam), feltéve ha mindig jó helyre fókuszáltál.
Amúgy a legegyszerűbb -> teszteld le a fókuszt, aztán akkor kiderül, hogy mi a dörgés
Mellesleg vannak a fórumon ilyen obis embörök. -
Clemi
veterán
válasz
spanyoll #13826 üzenetére
Rendicsek. Az adobe Camera Raw programmal 8-9-es minőségben mindenféle piszkálás nélkül egyszerűen csak átkonvertáltam néhány RAW fájlt. Feltettem egy rar csomagban a data.hu-ra.
Innen letölthető. Kíváncsi vagyok szerintetek milyen a minőségük.
De tényleg nincs senkinek ilyen Tamron 70-300 Di SP VC 4-5,6 obija, hogy nyilatkozzon, neki úszik-e a kép a keresőben, miközben a stabi dolgozik?
-
Clemi
veterán
válasz
kiskornel #13823 üzenetére
Háááát nem nyugodtam meg az stabilizált kép úszása miatt.... néha kikapcsolom, mert annyira zavar, hogy viszi a képet....
Igen, kizárólag RAW-ban fotózok, és elég sok képnek megvan még az eredeti verziója, viszont nem tudok olyan helyet, ahová ezeket a több mint 20MB-os fájlokat feltölthetném, hogy megnézhetők legyenek a nyers képek. Tudtok ilyen helyet? Ha nem, akkor milyen méretbe és mivel konvertáljam át a RAW fájlokat, hogy kisebb méretben megnézhetők legyenek? Azt tudom a data.hu-ra 2MB a max file méret.... -
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Canon 40mm STM-el ?
Fényerős (bár ez nem annyira az) alapobit keresek cropos vázra. Az 1.8-as 50-es szűk és sokan panaszkodnak a pontatlan fókuszra. A 40 sem éppen alapobi, de valamivel mégis tágabb azt mondják kicsit lassú a fókusz. Állítólag 2.8-on élességben nem nagyon van ellenfele.A bokeh szép. Eléggé megtetszett. [kép]
Esetleg a 35mm f2 is szóba jöhetne, de arról azt olvastam, hogy nem valami éles. -
kiskornel
addikt
Nem tudom, ez hogy van Tamron berkekben, Canon IS esetében az úszás jelenség nem elfogadható. Akkor van ilyen problémája, ha régi IS van benne, és alá van támasztva. A régi IS-ek nem érzékelik az állványt. Ekkor van, hogy úszni kezd az egyik sarok felé.
A másik ilyen, amikor extenderre van rakva (1,5x), bekapcsolt IS-t, és hosszúra állított expo időt. Látni, hogy klattyanáskor hogyan rántja el a képet az egyik sarokba.
Egyik se normális, és életlenedést okoz pixelszinten.Ui.: az elsőre ráférne egy nagy zajszűrés.
Ilyen futkározok utánuk és lövöldözökből nemlesz jó minőségű kép.
Valami nem kakukkfű, mert a képek egy része (utolsó 2 kép) nagyon-nagyon részlettelen. Olyan, mintha agyon lenne croppolva, majd szarrá élesítve.
Tekintve, hogy 1/4000s-on szoktam lőni magas iso mellett úgy, hogy repülnek, és még ott is több a részlet ennél...
Ugye RAWba fotózol? -
akyyy
senior tag
Videókamerához milyen polárszűrőt érdemes venni? Láttam többfélét, olcs honkongi 1000 ft-ost, mindenféle tipusut 4-5000 körül illetve az elég drággákat már 20 000 felett.
sokat nem szeretnék rá szánni de bóvlit se vennék.canon hv30-asra menne egyébként.
-
.DLL
veterán
Az utolsón látszik, hogy olyan izgága a kép, amit nem az ISO400 okoz, mert ismerem az 550D-m képi világát, viszont ez tömörítési hibának sem mondható, vagy ha az, akkor ilyen 20%-os jpeg... Viszont 300mm-en készült, ahol már egyik ilyen obinak sem túl szép a képe. A többin még ennyi gondot sem láttam, azok megvizsgálásához már tényleg eredeti képek kellenének.
Szerk.: amit linkeltél azon 249mm és f/6,3 van. Nem a végálláson használta, és még rá is rekeszelt, ezért (is) lehet hogy élesebb.
-
Clemi
veterán
Oksa, holnap teszek fel valahová.... de én ezen a képen akadtam ki, összehasonlítva az én vörösbegyemmel, és ez is magas ISO-n készült, és a Flicker-en van kis méretben, de mégis jól látszik a különbség, és nem az én képem javára.
-
gab.m
senior tag
A stabi működését le lehet így is írni, valóban, hogy úszik a kép. Ez természetes. Nekem ugyan nem ilyen objektívben, de hasonlóan működik a mechanizmus.
Az élességről meg ilyen méretű képeknél nem lehet véleményt alkotni. Tegyél fel egy olyan képet eredeti, de legalább 3000 pixel széles méretben, ahol szerinted kizárható az user vagy front/back fókusz error, illetve nem is 2000-es érzékenységen lőtted, szóval mindennek a helyén kéne lennie, de szerinted mégse az igazi. -
Clemi
veterán
válasz
aleister #13815 üzenetére
Tudok persze, de ha van valakinek ilyen obi, jó lenne tudni, neki is úszik-e a kép (nekem balról jobbra átlósan) a keresőben, amíg a stabi dolgozik (félig lenyomott expo gomb és a lövés pillanatra várakozás).
Bocsi, ha sok egyszerre. Ha túl kicsik el tudom küldeni az eredeti full méretet is, de azt nem akartam a Flickr-re feltenni.
-
zolka78
senior tag
válasz
raczger #13809 üzenetére
Ha teheted mindenképp ugorj bele az EF 70-200/4 vásárlásába. Jobbat nem fogsz kapni olyan áron mint amennyibe az kerül. Jó az ajánlott tami is, csak éppen a képminősége marad el a canonétól. Ráadásul 200mm felett meg rohamosan romlik a képminősége, és azért a 200mm és a 300mm közötti látószögben meg már nincs akkora látványos különbség.
-
Clemi
veterán
Ha már Tamron 70-300 VC a téma..... az rendben van úgy, hogy nekem a fókuszálás után a stabi úsztatja a képet a keresőben? Ráadásul megnéztem a korábban linkelt flickr képeket, és nekem egyetlen ilyen tiszta éles képem nem született még ezzel az obival. Mintha a vonalfelbontása nem lenne olyan jó, vagy nem is tudom, de valahogy nem tetszenek a vele készült képek. (Canon EOS 550D)
-
raczger
őstag
Nemsokára szeretnék telét venni, jelenleg a kiszemelt a Canon 70-200 F4 L USM, van-e esetleg más alternatíva ezen az áron, amire még érdemes ránéznem, vagy inkább ezt ajánljátok? Használtan venném, így 120-at szánnék rá (550d-vel használnám).
-
Eagl3
veterán
válasz
imyourfriend #13802 üzenetére
"(azért annyira én sem lakom fényes helyen)"
wtf
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EA Sports WRC '23
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Suzuki topik
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Milyen széket vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest