Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
válasz
Raketkilla
üzenetére
Gondolom úgy érti, hogy a belépő gépek közül, se a legegyszerűbb, tehát jobb mint egy 1100D, vagy egy 550D
Biztos nem, mert az 550D/600D egyforma "középhaladóbb", míg az 1100D igen puritán belépő kategória.
-
SchumiBácsi
őstag
Mielőtt átmegy, az obikról azért pár szót:
18-55 mindenképp kell a nagylátószög miatt. Jó obi, de adott gyutávhoz többnyire adott rekesz kell a csúcsminőség eléréséhez.
Teléhez, 55-250 kell, ami sztem jó ár/érték arányú, és majdnem a végtelenségig látsz vele, igaz nem L-es üveg, de kezdésnek/átálláshoz tökéletes.
18-135 és 18-200 mindenképp felejtős, hiába csábít a nagy átfogás, minőségben lemaradnak, a két obis összeállítás mögött.
-
gab.m
senior tag
Ha már van ilyen obid, akkor fényképezz le valakit, és meglesz a gyakorlati tapasztalat
. Ha meg nincs, akkor úgy általánosságban: a gyutávja megfelelő portrézáshoz, sőt, a fényereje is, de azt szokták mondani, hogy a makró obik portrézáshoz már-már túl élesek, jobban előhozza a bőrhibákat, mondjuk egy 85 1.8al szemben. -
zso79
őstag
A Canon 100/2.8 -ról mi a véleményetek portrézásra? Tudom, hogy ez egy macro obi, arra nagyon jó, de több helyen olvastam hogy portrézásra is remekül használható, penge éles. Van valakinek gyakorlati tapasztalata vele?
-
csakb
őstag
válasz
szjudit7
üzenetére
Az alapvetően eldöntendő kérdés, hogy mennyit tudsz rászánni (szerintem ne vegyél semmit 2 éves hitelre, de igazából semmi közöm hozzá), és hogy mik is a fotózási szokásaid.
Egyébként a 190 k a 600D + 18-55 IS kitért kissé sok. A normál piaci ár 170 k körül van.
Ha a Fujival sokat használtad a zoom végét, akkor a 600D + 18-55 kombónál lehet, hogy nagyon hiányozna az 55 mm-en túli tartomány, vagyis kellene még egy objektív.
Meg tudod-e fogalmazni, hogy miért akarsz váltani a Fuji kompaktról?
Ja, és ezt az egész diskurzust igazából át kellene helyezni ebbe a topikba: [link]
-
aleister
veterán
válasz
szjudit7
üzenetére
Gondolom azzal nem vagy kisegítve, hogy olyan, mint a Nikon D5100.

Összefoglalva a belépő dslr váz középkategóriája. Akinek bejött a kompakttal való fotózás, és tovább akar evezni a kicsit komolyabb vizekre, annak ajánlott.Úgy hallottam, hogy ez a kitobi is egész jól sikerült, de majd a canonosok megmondják.
-
szjudit7
csendes tag
Sziasztok!
A szokásos "okos" kérdéseim közül az egyik, amiben a segítségeteket kérem.
A Canon EOS600D18-55IS fényképezőgép egy milyen kategóriájú gép?
Nézegettem tegnap az Auchanban és 190000Ft az ára....és 24havi részletre megvehető.
Mivel nem értek hozzá , csak nagyon tetszik
-
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
A Nikon AF Nikkor 70-300 1:4-5.6 G-ről tudtok valamit mondani?Mennyit érhet?Ebbe van beépített fokuszmotor?
-
k78chriss
tag
Sziasztok
Valakinek tapasztalat, vélemény erről?
Nikkor 40mm f/2.8G AF-S DX MICRO
Köszi
-
Bufo bufo
tag
Sziasztok! Még mindíg érdekelne vélemény,tapasztalat..? Tokina 20-35mm f/2.8 AT-X PRO AF-el kapcsolatban.

-
Zozzer888
addikt
válasz
BiriBum
üzenetére
jaja, a 0.25ös eléggé az
Sajna a minősége nem valami hűde nekem az volt a lényeg hogy minnél jobban görbüljön a tér
-
Bufo bufo
tag
A többit inkább Pü-ben..Ne szemeteljünk.
-
Bufo bufo
tag
Mid van még a kicsike mellé?
-
gab.m
senior tag
válasz
Bufo bufo
üzenetére
Én is D200-al használom, mostanában ugyan ritkábban, de mivel ritka obi és nagyon szeretem, nem hiszem, hogy meg fogok válni tőle.
Tapasztalat? Baromi jó fókusz-sebesség és pontosság, remek képminőség már f4-nél, de használható 2.8on is, atombiztos felépítés.
Ami negatívum, az az őrületes hajlama a becsillanásra, de ezeknek a 80%a odafigyeléssel és a napellenzővel elkerülhető, a maradék 20%ban meg feldobja a képet
.
Mennyiért jutnál hozzá? -
Bufo bufo
tag
Sziasztok!Vélemény,tapasztalat..? Tokina 20-35mm f/2.8 AT-X PRO AF
-
szjudit7
csendes tag
Sziasztok!
Köszi a válaszokat...
További "okos"kérdéseim lennének. Ha előtét lencsét veszek akkor annak különböző méretei vannak.Valamelyik válaszban olvastam,hogy 0,25 van 9ropiért.Nekem a gépemhez milyen méret az ideális? vagy egy úgy működik,hogy különböző méret és különböző kép eredmény?
Néhány napja észrevettem,hogy amikor vaku kell a képnek,akkor a vaku csak pattan egy kicsit és nem nyílik ki teljesen...kézzel kell megemelnem.Szerintetek mi lehet a baj?
-
.DLL
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Több okból, és nem véletlenül nagyobb az a tubus.
Egyrészt egy picit valóban nagyobb a blende nyílása, hiszen itt 85mm-nél kapod az f/5,6-ot, tehát 55mm-re állítva lehet hogy f/5-4,5 környékére is lemegy az érték.
Nagyobb az átfogás, bonyolultabb zoom mechanika is kellhet bele, több helyet igényel.
A nagylátó része is igen tekintélyes (15mm-ről beszélünk ugye) elég széles a képmező, tehát a szűrőmeneten is kell megfelelő tartalékot hagyni átmérőben, hogy ha ráteszel egy szűrőt, akkor ne látszódjon meg a sarkokban.
-
Zozzer888
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
Sigma EF500, Metz vakuk...Nissin Di62 (vagy mi a neve,)
-
SchumiBácsi
őstag
Hát ez jó... Ilyen alapon semmi értelme a 15-85ös nagyobb lencséjének, mert a blende úgyis leszűkíti pont olyanra az egészet mint pl. a 18-55 kitnél...
Mondjuk direkt nem olvastam utána, mert többek közt az "ipar" elején vagyok, (annyit azért tudok hogy a rekeszelés meghatározza a mélységélességet, és a bejutó fény mennyiségét) de ha valaki erről kibővített írást talál mutassa meg nyugodtan. Szeretnék erről a témáról is minél többet megtudni hogy hasznosuljon.
Nálam perpillanat, a nagyobb frontlencse/objektív nagyobb blende szerkezetet is jelent, mert az egész tubus nagyobb átmérőjű.
üdv! "útbaigazítást" előköszi D
-
tejeskifly
aktív tag
Na, sikerült szereznem egy tamron Di2 55-200-as objektívet. A méret pont jó, egy darabig elleszek vele, tanulni a gépet jóez

majdmég egy vakut kell rá vadásznom, hogy tudjak partyfotóskodni is

(tudom itt off, de valaki tud valami pénztárcakímélő vakut ajánlani, arra, hogy bulikba lőjjek pár képet emberekről?)
-
copass
veterán
válasz
Raketkilla
üzenetére
az oldalt?igen, de az slrgear.com se rossz.
az obik is jók, 18-55 IS meg az 55-250 IS!
-
Raketkilla
tag
Ismeritek?
Gondolom sokan igen, de hátha van aki nem. Most futottam bele
-
aleister
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Bár a többiek már megválaszolták, de tán úgy a legérthetőbb, ha a leggyengébb láncszem/legkisebb keresztmetszet példájára gondolsz. Akármekkora is legyen az obi külső átmérője, ha a blende leszűkíti a fény útját. Márpedig a rekeszértékek szabványosan ugyanakkorák.
-
szeva000
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
...ne legyél fizikus
-
kiskornel
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Azonos rekeszértéknél az egységnyi területre jutó fénymennyiség ugyan az.
-
.DLL
veterán
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Amit te F8-nál érzel, rövidebb záridő, stb., az csak érzéki csalódás, illetve a körülmények játéka, hidd el.

Lehet hogy nagyobb az obi, nagyobb a lencse, de az f/5,6 minden esetben ugyanannyi fénymennyiség bejutását eredményezi ugyanarról a témáról. -
kiskornel
addikt
válasz
BiriBum
üzenetére
Annyi azért nincs, csak 50k körül mozog... legalábbis én nem adnék többet érte. Szerintem egyik se mai darab... [link]Mármint szerintem ez látható az alulsó képen.
400k a gyári Canon 100-400L. Az annyi. Tudom, mert 1x már ki kellett csengetnem érte a pízt, és szívtam a fogam. Azóta persze már megkedveltem...

-
Zozzer888
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
Az USM motor állítólag jóval, finomabb, halkabb sőt még az előállítása is annyival környezetbarátabb hogy kevesebb bálna fordul fel tőle...szal ez is lehet.
-
Zozzer888
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
" míg a 18-55 kittel ahol már jellemzően f5,6-al fotóztam, a 15-85-össel hasonló szitukban f8, néha rövidebb záridővel is jó"
A megoldás: IS
-
SchumiBácsi
őstag
Igen de azt tudom hogy míg a 18-55 kittel ahol már jellemzően f5,6-al fotóztam, a 15-85-össel hasonló szitukban f8, néha rövidebb záridővel is jó... Ha nagyobb az egész objektív, akkor annyival nagyobb az a nyílás is a kicsi objektívhez képest amit pölö f5.6-on csinál a rekesz bennük.
-
vizcsap
tag
Portrézáshoz milyen lencsét ajánlotok Nikon géphez? Nyilván jó lenne egy Nikkor 85 1.8, de nem érzem, hogy most szívesen kiadnék érte annyit...
Valami Sigma van Tamron tele esetleg? -
Z0mbi
senior tag
válasz
Zozzer888
üzenetére
igy van. Es nem csak a kep minoseget hanem ezek altalaban a fenyerteket is rontjak. Ha ezt egy F2.8 ra rakod nagy valoszinuseggel nem marad F2.8 a fenyerosseg.
De ha a szeles latoszog az elsodleges szempont akkor neked a wide angle lencse kell 
amit azert 2mp kereses utan itthon is talalsz ujat 20 ropiert (ittNa legyen ma karacsony... hasznaltan 13k
-
-
szjudit7
csendes tag
Köszönöm ,na most már értem a dolgot...közelebb kerültem a témához.
Ebben a pillanatban ez a gép adott..nincs lehetőségem másikat venni
De egy objektíven gondolkozom..mennyit javítana a képeken ill.mi pluszt adna nekem?
Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek,de valahol el kell kezdeni.Minden fényképezésnél úgy érzem,hogy szélesebb látókör kellene egy egy képhez,ezért gondoltam egy objektívre.
-
sasa134
addikt
Urak! Pentaxra vajon Pentax 55-300 vagy Sigma 70-300? Köszönöm
-
Z0mbi
senior tag
válasz
szjudit7
üzenetére
No akkor gyors googli utan a kovetkezoket talaltam:
fuji s5700 elotet lencsekEzeket ra tudod csavarni az 'objektivedre' (mivel ami rajta van nem leszedhetos)
Ezek nem is olyan dragak... (~20000ft darabja) de sajnos sokat nem varhatsz el toluk. Ha ugy erzed hogy nagyon lelkes vagy es a gep behatarolja a kreativitasod akkor add el a geped, (nem tudom mennyit er most) es vegyel inkabb egy DSLR gepet (tukor reflexes)
Egy belepo szintu ilyen ~50-60 ezer forint (Canon 1000D mondjuk).
Es akkor ehez kedhetsz obikat venni. Majd megunod a geped veszel nagyobbat, jobbat de az obik maradnak... (najo attol fugg mekkorat veszel de az meg soka lesz mikor full frame re lesz szukseged)A fuji eseteben te kotod magad a gephez. Ezt az elotet lencset nem hasznalhatod mas gepen. Eladni meg igen nehez. nincs ra kereslet.
-
szjudit7
csendes tag
Sziasztok!
Új "madár"vagyok a fényképezésben.Van egy Fuji Finepix s5700gépem.
Kérdésem...lehet hozzá objektívet csatolni?
-
Zozzer888
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
Ez a szép az ilyen gépekben hogy lehet cserélgetni az obit

Sigma 17-70 esetleg?
+Canon 75-300 / 70-300 / 55-250IS -
indigo
aktív tag
Sziasztok!
Most néztem nemrég egy filmet és ott a srác egy Canon 5D MkII-t használ egy fehér objektívvel. Meg tudja-e valaki mondani, hogy milyen objektív lehet? Én nem ismertem fel.

-
gab.m
senior tag
válasz
Raketkilla
üzenetére
Te szavaiddal élve: mindkettő hülyeség. F4 minden obin F4-et jelent, legfeljebb minimális eltérések lehetnek objektívek között valós blendenyílást illetően, de ennek semmi köze az objektív és a benne levő üvegek méretéhez.
-
Raketkilla
tag
Most lehet nagy hülyeséget fogok kérdezni, de valami nagyon érdekel.
Tételezzük fel, hogy van egy kis kit obim, és a helyes expóhoz f/4 1/250 kell.
A fénymennyiség nem változik, felrakok egy vaskosabb obit, ugyanúgy f/4-re állítom a blendét, viszont gondolom, hogy egy nagyobb lencsetagokból álló eszköz, több fényt gyűjt be, így f/4-nél, ugyanahhoz az expóhoz választhatok rövidebb záridőt is. Ha ez az elképzelés is hülyeség, akkor a következő még nagyobb baromság lesz.
Van-e lehetőség, két különböző átmérőjű obi között számolni, hogy egyik a másikhoz képest mennyivel több fényt gyűjt be adott feltételek mellett, vagy ez túl hardcore matek?
-
Zozzer888
addikt
válasz
Raketkilla
üzenetére
Teljesen jól,főleg hogy általában rövid záridővel használom a telét.200as gyújtótávot már 1/200as záridővel is ki lehet tartani (igen, igen, tudom hogy ez így az 1,6os szorzó miatt nem adja ki a recipróka szabályt,de kitartható)
-
Zozzer888
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
18-55 II-m van, azzal készültek azok a képek amik a célrarában vannak a driftelős autókról.
A 18-55 IS-t viszont tényleg dicsérik
-
Zozzer888
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
Milyen obid van hozzá ami nem tetszik?
" van hogy versenyautókat hungaroringen"
ezt én egy Canon 75-300-al oldom meg, mivel rövid záridőt használok nem zavar az IS hiánya, a minőséggel meg elégedett vagyok.De ott az 55-250 IS, igaz ilyen ringes fotózásnál úgy is ki kell kapcsolni.
-
tejeskifly
aktív tag
Szevasztok canon 500d-hez keresnék objektívet. Az alap objektívről nemigazán van jó véleményem.
Mi az ajánlott ehhez a géphez?
Valami általánosságban használt obi kellene. Van hogy embereket fotózok, van hogy versenyautókat hungaroringen. Mivel nem vagyok profi fotós, nincsenek annyira durva igényeim
-
szeva000
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
nah,úgy néz ki,hogy találtam is egy Sigma f/2.8 70-200mm apo ex dg macro hsm és egy 50mm f1.8D nikkort egyben 160k-ért.párszáz expós darabok,az egész vázban 4000expo van.
Sokat adtam érte???Nem nagyon ismerem az itthoni árakat,így fingom sincs.Kint meg nézettem a haverrel,csak OS lett volna,de azt sokallom érte. -
kiskornel
addikt
válasz
aleister
üzenetére
Nem, nem! Azon az obin a blende csak is kizárólag az obin állítható, és a vázon nem. Sőt, a váz azt se tudja hol áll a blende, köszönhetően az elektronika teljes hiányának.
(#12098) total90: A blende ragadását általában olaj szokta okozni. Bele szokott száradni, ha nem mozgatják meg időnként. Itt is az lehet a baj. Megvette az illető és olyan sokat használta.
Ilyenkor ki kell mosatni a lamellákat szakemberrel."hogy talicska minőség, de az optika meg penge" - nem. Én nem ezt olvastam. Csak annyi a baja, hogy hiányzik a fókuszrendszer, meg az elektronika. A cikkek szerint egész jó anyagokat használtak fel a gyártásához:
-
szeva000
addikt
Hali!
A 70-200(F2.8)-as sigmák most mennybe fájnak itthon használtan?(valami régebbi,képstabi nélküli is jó lenne...minél olcsóbbat keresek
Azért érdekelne,hogy milyen az AF gyenge fényviszonynál....
Vagy ezek is olcsóbbak kint?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone Xs 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Ha meg nincs, akkor úgy általánosságban: a gyutávja megfelelő portrézáshoz, sőt, a fényereje is, de azt szokták mondani, hogy a makró obik portrézáshoz már-már túl élesek, jobban előhozza a bőrhibákat, mondjuk egy 85 1.8al szemben.

Ezt nevezem gyorsaságnak!Tapasztalatot tudnál írni? D200... 

...ne legyél fizikus

De ha a szeles latoszog az elsodleges szempont akkor neked a