Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz
bbkmachine
üzenetére
Teljesen jól gondolod amit írtál, mert az ilyen toy camera effekttel keszült jpg, amit a kamera csinált meg. Kicsit vágtam belőle, meg visszahúztam az effektből LR-ben, mert túl sok volt, egyébként csak ilyen próba jelleggel készült, mert még soha nem próbátam ki, mindig csak raw (pl amit linkeltél, hogy nyoma sincs a vinnyetálásnak).
Egyébként kis trollkodásnak szántam amit írtam.

-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Én nem teszt, és nyers képekre gondoltam, hanem amit már kiválogattál, utómunkát megcsináltad rajta.
-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Néha napján nem akarnál egy pár saját képet megosztani itt a fórumon, nagyon kiváncsi lennék rá. Minden rossz szándék nélkül kérem.
-
Fandango
veterán
válasz
Colonel993
üzenetére
Azt olvastam én is.
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
Ezt szokták ajánlani arra amit keresel:
Tamron SP-AF17-50 F/2,8 XR Di II LD --> nem stabilizátoros!
Vagy ez nagyobb latószög, de nem fényerős, viszont van benne stabi

-
Fandango
veterán
Akit esetleg erdekel elado Canon EF 70-200mm f4 L USM illetve Canon EF 50mm f1.8 II, az csekkolja az alairasomban levo linket.
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
válasz
Alx.Mercer
üzenetére
Köszi a linket, elég meggyőző ez alapján. Jó ideje nem vettem semmit a fotós felszereléshez, úgy látom itt az ideje ezen változtatni.

-
Fandango
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
Fandango
veterán
Ezt szokas kit teleobjektivnek nevezni, a 18-55 IS II kitobival van egy szinten, azert az arert egy megfelelo belepo szintu tele.
Ha tudsz meg varni es gyujteni hozza, akkor a Tamron 70-300 VC jobb valasztas lehet.
Elonye, hatranya? Mihez kepest?Egyebkent ilyen esetben hasznald a keresot, es sokmindent megtudhatsz.
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
válasz
adamikus
üzenetére
Sigma nagyon hangoztatja, hogy amiota elkezdtek az uj global vision objektiveket gyartani, a minosegellenorzesre nagyon nagy hangsulyt fektetnek, ami szerintem igaz is.
Az uj objektivjeik kivalo minoseget kepviselnek szerintem, eleg ha csak a kezedbe veszel egyet es erzed rajta, ez valami jo cucc.
En a 17-70et ahogy forgalomba kerult szinte azonnal megrendeltem (DigitalRev), azota is elegedetten hasznalom minden problema nelkul. -
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
válasz
indigo
üzenetére
A ketto kozul a Tamront fogjak javasolni, a 300-as veg igaz, hogy nem sokkal tobb mint a 250, de madarfotozasnal ez a kicsi is jol jon. A Tamron stabija jobb, kepminosegre is jobbnak mondhato.
Az arkulonbozet egyebkent is arra utal, hogy a Tamron jobb, a szokasos Tamron minosegi szoras szoba johet, de 5 ev gari nyomos erv, es ha baj van akkor szerviz. -
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Eleg altalanositva irtad, azert volt fura. Pl ha veszel egy penge fix uveget nem valoszinu hogy 3-4 even belul lecsereled. A zoom objektivek mar kicsit mas kategoria ezt el kell ismerni.
-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Mar miert cserelne az ember 3-4 evente az objektivet, ha vesz valami igazna jot nem olcson, mi ertelme lenne lecserelni?
-
Fandango
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
En ilyen Sigmat hasznalok, nagyon jo. Ha kell a 2.8 vegig akkor a Tamron (5 ev gari eleg jo), ha nem, akkor Sigma; kicsit nagyobb atfogas, stabi, hsm motor (gyors es halk), es szerintem van olyan jo elessegben mint a Tamron.
-
Fandango
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
En is ilyen dilemmaba voltam regebben, nehez dontes volt az altalad is felsorolt okok miatt, vegul a Canon lett a nyero, igaz en ujat vettem.
pl manualba beallitasz 1/1000-et, f4, auto ISO (max ISO 3200ra van belove nekem) es katt, katt. Igy fotoztam tegnap is, par kepet lathatsz a kezdo fotos topicba beraktam a linket (volt jo par kep ami 3200as isoval keszult, de lemeretezve, utomunkazva meg se latszik). -
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
Van itt a forumon rajtam kivul olyan aki hasznalja az uj Sigma 17-70mm f/2.8-4 Contemporary obit?
Ha igen kivancsi lennek mennyire elegedett vele, mert en teljes mertekben az vagyok, szerintem jo valasztas volt a kitobit erre cserelni. -
Fandango
veterán
-
Fandango
veterán
válasz
pixervideo
üzenetére
Az 50es fix nem gyengebb mint a kit obi, elonye, hogy fix (szebb a rajzolata) es a fenyero.
Anyagminosegre nem egy csucs, de ez latszik az aran is, kezdo szettbe szinte mindenki megveszi, mert annyira olcso, de hasznalhato. -
Fandango
veterán
válasz
Senki9876
üzenetére
Mar nem azert, de ilyen geped van es ilyen objektivekben gondolkodsz es nem tudod eldonteni melyik? Meg mi az, hogy melyik passzolna jobban hozza, milyen kerdes ez? Szinben vagy formaban vagy hogy, ne haragudj, de ez tisztan nevetseges ahogy feltetted. Ez a tipikus "penz nem szamit" esete ahogy ezt felvazoltad.

-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
torolheto
-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Eleg csak egy rovid valasz, ki finanszirozza a fotozasi hobbidat? Te vagy szulok?
-
Fandango
veterán
Azt mind megertem ami irtok, koncert, sport, sajto anyag, olyan kepek amiknel nincs ido utomunkara, de a kollega eseteben nem errol van szo szerintem, ezert nem ertettem, miert jpgben fotozik. De hat kinek mi a szokasa, en ugy voltam vele, ha mar lehet akkor miert ne raw, hely van ahol taroljam.
Mindenki mas velemenyet, szokasat tiszteletben tartom. -
Fandango
veterán
válasz
Gabor1123
üzenetére
Attol meg hogy a raw feldolgozo szoftvereket nem ismered attol meg nyugodtan fotozz raw-ban, abbol is tudsz csinalni jpget a szoftveren belul 1 kattintassal. Aztan ha kesobb akarsz visszatersz a raw fileokhoz, ha mar egy kicsit ismered az utomunka minkentjet.
Egyebkent nem kell felni mondjuk a Lightroomtol attol, hogy sok beallitasi lehetoseg van benne, en is csak nagyon alap szinten ismerem, de mar azzal is szinte csodat lehet muvelni egy-egy keppel, es ugy mar szivesebben nezegetem a sajat kepeimet is. -
Fandango
veterán
válasz
Kvazár
üzenetére
Egy ideig en is varialtam, hogy Tamron 70-300 VC vagy Canon 70-200 f4 L. Vegul a Canon mellett dontottem, mert jobban biztam a minosegben, igaz eddig meg sokat nem hasznaltam az obit, de nem bantam meg, hogy a Canont valasztottam.
Eloszor en is hasznaltban keresgeltem, de nem talaltam, aztan nem birtam tovabb es ujat vettem.
-
Fandango
veterán
cool13 szerintem az IS nelkuli Tamronra gondolt, csak bekeverte a ket fogalmat.
-
Fandango
veterán
válasz
bck.ek
üzenetére
Egy teljesen korrekt teleobi, brutal jo stabival. Ezert az arert szerintem teljesen jo vetel. En szemelyesen egyszer probaltam, haveromnak van ilyen, o nagyon szereti.
Ha megveszed, akkor ha van ra lehetoseged, vasarlas elott teszteld le a gepeddel, hogy rendben van e fokusz, stabi, kepminoseg. -
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Nem volt regebbi, egy Canon 18-55 IS II kitobit valtottam le erre.
-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Jol olvastad az van, szamomra tokeletes valasztas. Kelloen eles, gyors, halk, jo szineket ad vissza, 2.8-on kicsit lagy, de ez nem zavar.
-
Fandango
veterán
válasz
JackFeryll
üzenetére
En nemregiben vettem ujonnan a Canon 70-200 f4 L obimat, ez volt az az ertekhatar amit meg bevallaltam egy jo teleobjektivert, ennel dragabbat mar nem vennek, mert nem erzem, hogy kellene. Biztos jo lenne ha lenne benne IS, vagy f2.8 lenne vegig de azok mar horror aron vannak nekem. Tehat ez egyeni preferencia kerdese mire van szukseged es mennyit tudsz aldozni ra. Magaval az objektivvel teljesen meg vagyok elegedve, az L-es minoseg jo erzes azert.
-
Fandango
veterán
válasz
hape60
üzenetére
Szia!
Mivel en egy 18-55 kitobit csereltem ra, ahhoz kepest jelentos elorelepest jelentett. Kepminosegben, felepitesben szamomra nagyon jo. Fokusz szerintem gyors es pontos. Nekem teljesen megerte megvenni, arrol nem tudok mondani semmit, hogy szamodra megeri e az elozo verzio helyett.
-
Fandango
veterán
Eppen tudok egy Canon 55-250 IS II-t ami elado!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fandango
veterán
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ez a hozzavalo a Sigma oldala szerint: LINK
-
Fandango
veterán
Sziasztok!
Melyik megfizetheto aru (100-150k) macro obi jelenleg a bestbuy?
-
Fandango
veterán
válasz
Santiagain
üzenetére
DHL hozta igy a vam elkerulhetetlen volt, egyebkent 10.3k HUF ment ra mint vamkoltseg, mert nem a valos ar utan szamoltak, hanem azutan amit rairtak feladaskor a szamalara (ami joval kevesbb volt mint a vetelar
) -
Fandango
veterán
válasz
Santiagain
üzenetére
Meg mernek eskudni, hogy 499 dollar volt a Sigma oldalan amikor meg nem volt forgalomban, mint varhato ar.
Lehet rosszul emlekszem, na majd meglatjuk (csak ugy megjegyzeskent en 436 euros aron vettem+vam)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)