-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend #14198 üzenetére
De tény azok között vagyok akik ingyen sem fogadnának el egy tampon lencsét
pffff pffff és pffff
Mondjuk most akartam neked ajánlani koncertezni a Nikon 35-70 2.8 at. DE az meg tuti nem jönne be neked mert régi, forog az eleje, és nincsen benne stabi jahh és nem Sigma
-
Sonja
nagyúr
Talán valakinek hasznos lesz.
-
imyourfriend
őstag
válasz
spanyoll #14197 üzenetére
Notórius azért nem vagyok, de ~130 környékét megadok egy normál zoom obiért ha úgy van (remélem ennyiért már odaadják már) De tény azok között vagyok akik ingyen sem fogadnának el egy tampon lencsét.
Csupán abból kiindulva mert idegesítene ha nem működik jól, ne firtassuk ezt a dolgot inkább mert elfogult vagyok.
-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend #14195 üzenetére
Te vagy a notórius tampon utáló, hát magadra vess és tejelj!
-
freelanced
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend #14192 üzenetére
Sigma. Szar.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend #14192 üzenetére
forceberg-nek volt, van meg szerintem lesz is sok sok Sigma obija
Kérd ki az ő véleményét
-
imyourfriend
őstag
[link] Erről az objektívről szeretnék valami szépet és jót hallani/valaki tesztelte,használt már ilyent?
-
.DLL
veterán
Szerintetek ez megéri?
[Link] Mert én nem értem.
-
nfsu17
veterán
válasz
kiskornel #14188 üzenetére
Köszi a választ.
Jól látod a szitut, ha jól emlékszem korábbról, Neked is ilyened van.Pixelkukkolni? Még az első napokban, hogy mit is vettem, most már annak is örülök, ha 18MP-ről leméretezve egy 1500x1000-es képen nem veszem észre a sarkot. Már nem is merek odanézni.
LR4-et használok, a beépített lencsekorrekcióval. Mivel még nyújt rajta a cucc, majdnem hogy rosszabb az eredmény. De inkább csak rosszul használom valószínű.
-
kiskornel
addikt
válasz
nfsu17 #14186 üzenetére
Egen... olyan 22-24mm körül tűnik el. A négy sarka kent, az oldalak közepe rendben. Én mióta CS6-ot használok nem annyira veszem észre... korrigál a prg.
Régebben azt vettem észre, hogy a fókusztól közelebbi téma sarokban OK, míg távolabbi az xar. Tipikusan a felső sarkok, lévén az alsó sarkokban előtér van, és az közelebb van...Ez, és a becsillanás az átka az egyenes frontlencsének.
Tudom, nem nagy vigasz, de 50%-on már faxa, és csak nem pixelkukkolni, meg 1:1-es kivágásokat akarsz készíteni a sarkokból?
-
eastsider
nagyúr
válasz
JackFeryll #14185 üzenetére
köszi!
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Van nekem közel 1 éve egy Canon 17-55 2.8 IS USM obim.
Az örömöm nem fenékig tejfel.Azért vettem meg az obit, mert azt mondták ez borotva éles széltől szélig (a borotvát még hanyagolni tudtam volna, a széltől-szélig volt nekem inkább a lényeges).
Szerintem az enyém nem az. Nem borotva a széleken, hanem inkább hányinger. Főleg 17mm-en, de 20mm körül is tud olyat produkálni, hogy földhöz vágnám.
Amúgy azt nem vágom teljesen, hogy vannak viszont olyan helyzetek, amikor meg nem ilyen rondák a sarkok szintén 17mm-en.Sőt. Majdnem teljesen jók.
Mutatok 2 példát, amik még nem is a nagyon rosszak közül valók.
Bal oldalon a bal felső sarok, mellette a kép közepéről kivágás.Vigyem vissza, mivel még garanciás? A kalibráláson kívül szerintem semmit nem fognak vele csinálni.
-
eastsider
nagyúr
Tamron 17-50/2.8-ak (nem VC) milyen áron mennek használtan? (tudom több változat van)
nikon vég -
.DLL
veterán
Van amikor csak úgy fér el, de pl. a táskám közepén van a legnagyobb "rekesz" hogy a teleobival is elférjen a gép. Ha más obi van fent aminek a hossza kisebb, és úgy teszem el a táskába, akkor azokon előre nézve hagyom a napellenzőt.
Egyébként van akinek használat közben sem evidens a dolog... Most ballagáson egy csóka úgy fotózott végig, hogy a napellenző hátrafelé nézett... nem hittem el. Déli napsütésben. Lehet hogy *Ropi* féle becsillanásokra utazott, de nem tartom valószínűnek.
-
.DLL
veterán
Fura, én csak azért szoktam levenni, hogy elférjen a táskában egyébként ha tehetem mindig célirányosan rajta van. Szokták mondani, hogy ha véletlenül esik, ütődik akkor az inkább a napellenzőt érje, annak a rugalmassága valamennyi energiát elnyel.
-
skater86
tag
Oké-oké
Köszönöm a segítséget.
-
skater86
tag
Sziasztok!
Megérkezett végre a Nikon AF-S 50mm f/1.8G-mA kitobihoz képest nagyon nagy előre lépés képminőségben. Eddig pozitívak a tapasztalataim. Az lenne a kérdésem, hogy a napellenzőt ti mindig rajta hagyjátok az obin? Mert a mostani tokba nem fér be napellenzővel, csak ha megfordítom úgy. Az nem gáz ha így használom amíg új táskát veszek? 1-2 hét? Bocsi, lehet valakinek ez egyértelmű, de nem használtam még így napellenzőt és nem tudom árt-e neki a sok csere...
Köszönöm!
Üdv.! -
JackFeryll
őstag
Mit gondoltok a 28-70 2.8L-ről? Lényegesen olcsóbb használtan mint a 24-70.
-
skater86
tag
Sziasztok!
Portrézáshoz kinéztem ezt az Objektívet: Nikon AF-S 50mm f/1.8G. Régebben írtam is. A kérdésem, hogy hobbi szintű koncert fotózáshoz nem lenne elég szűk? Ráadásul D3100-ra kell ami croppos. Vagy a 35-ös verzió értelmesebb lenne? Legjobb lenne valami zoom fényerős tudom...de az meg nagyon drága nekemA kitobimnak meg megvannak a határai...
-
MegaQxY
csendes tag
válasz
aleister #14156 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Megnézem a 150-500at is, valóban az 50-150 tartomány felesleges így jobban bele gondolva, köszönöm a tanácsot
Kiskornel azért gondoltam nem fixre, mert ha pl kicsit közelebbről vagy távolabbról bukkan fel akkor legyen esély a zoomra.
Amúgy mindenkit megnyugtatok állványról kattogok
-
aleister
veterán
válasz
imyourfriend #14164 üzenetére
Ez nem meglepő, mert te sohasem a kérdezőnek válaszolsz.
-
cool13
őstag
Ez jó lenne vadakra.
-
.DLL
veterán
válasz
imyourfriend #14161 üzenetére
"Ezért nem éri meg beruházni [...] inkább nem vágok bele mert költséges a fotózás."
Nekem igazából most fogytak el a kérdéseim.
(és milyen igaz amikor a Google képkereső meg
ingyenott van.) -
kiskornel
addikt
válasz
MegaQxY #14149 üzenetére
Háát. Először azt hittem én is, hogy jó az a 400mm. 50m-re már a 400+1,5TC mellett se tűnik olyan nagynak semmi. Ez csak úgy jött a madárfotók mellett:
Ez úgy alkonyat táján 400mm + 1,5 TC ... F6,3 (TC1,5 miatt F9 környéke) ISO1600 és 1/100s.
Faxa állvány kell, jó fejjel, és akkor fénytelenség mellett is megy. Kézből meg hasonló felejtsd el hajnalban. Nincs elég fény hozzá. Ha meg kisüt, akkor túl kemény lesz a fény.
Inkább fix telében gondolkodj. 500 vagy 400 + TC
Kisebb távokra már van 300-asod.
-
aleister
veterán
válasz
imyourfriend #14161 üzenetére
Végig a 17-50-ről volt szó. A 24-70 már csak a te agyalásod volt. Az eredeti kérdező meg sem említette.
Köszönjük, hogy ismét leírtad -abszolút oda nem illően-, hogy nem akarsz Tamront! -
imyourfriend
őstag
válasz
aleister #14155 üzenetére
Nem mondtam hogy csináltam, de ami engem érdekelne (szarvasbika) azt is csupán bőgéskor képelném. Ezért nem éri meg beruházni. Találsz egy szép helyet, akár vadváltó akár túrás nyomok vagy elfeküdt fű és beélesíted oda a dolgot. Ebből ezt vettem le. Én úgy gondoltam el hogy egyik oldalról átlátszó üveg fel a fedett lesre és mögötte felállítani a szereléket. Jó hogy szóltál megkérdezek pár erdész ismerőst én is, de inkább nem vágok bele mert költséges a fotózás. Abból kiindulva véltem amúgy 24-70es sigma árát 75 környékére mert irányjelzőn láttam eladót, nemrég kelt el 79-ért egy UV szűrővel. Ha egyről, a 24-70 f/2.8 EX DG-ről beszélsz te is.
Tami nem kell.
150-500 ban gondolkoztam én is, majd idővel szeretnék egyet.
Irányjelzőn mintha lett volna 65-ért is 24-70 es sigma, igaz lehet nem a legjobb állapotú.
-
aleister
veterán
válasz
Santiagain #14159 üzenetére
Nem ez aggaszt, hanem az esetleges problémák az üveggel. Simán lehet az eladó is vétlen (lásd a szívásokat a különböző objektívekkel). Ilyenkor a posta a szervizbe vagy vissza az eladónak súlyos ezresekbe fájnak; ellophatják a postán, és rohangálhatsz a cuccod után; stb.
Egy vázat gond nélkül megrendelnék, de egy obi szvsz más tészta. -
aleister
veterán
válasz
Santiagain #14157 üzenetére
Az jó ár, de sokan ódzkodnak a külföldi vásárlástól ebben a kategóriában. Valamint felteszem a 150-500 is olcsóbb lesz ilyen beszerzésből.
-
aleister
veterán
válasz
MegaQxY #14139 üzenetére
Szerintem vess egy pillantást a Sigma 150-500-ra is. Jókat hallottam róla, és csak fele annyiba kerül, mint az 50-500. Ez még elmenne a 20k-40k kategóriában, de 276k-470k között azért már van különbség.
Fényerőben sem vagy előrébb, mert az 50-500 csak lent f4. 150-nél már az is f5 lesz. Szerintem minimálisan kisebb, könnyebb is, és megkockáztatom, hogy jobb képe van, hisz nincs benne a -számodra tök felesleges- 50-150 közötti tartományhoz tartozó lencserendszer.
Én ezt választanám.
-
aleister
veterán
válasz
imyourfriend #14135 üzenetére
Ön bolond.
A Bigma 17-50 kétszer annyiba kerül, mint a Tami, és épphogy jobb nála optikailag. Nemigen figyelgettem, de reálisan nem fogsz normális állapotban lévő példányt 75-ért kapni.
A vadfotózásos kommentedből nekem az jött le, hogy még az életben nem csináltál ilyet. Beszéltem erről erdésszel, akiből 30 évnyi tapasztalat szólt. Nem fog senki sem állítgatni semmit amikor meglát egy krícsört, mert már órák óta célra van állítva a szerelék, beetetett helyen, széliránnyal szemben, vonulási időben.
-
Kézből egy 50-500?! Ekvivalens 750 mm a vége - és ha vesszük a reciprok szabályt 1/1000-ed kell ahhoz, hogy biztosan ki tudd tartani. Szürkületben? f6.3 mellett? Na ne röhögtessük már egymást.
-
Byk01
őstag
válasz
Játékos #14150 üzenetére
De ez nem egy üzlet, hanem kettő. Mert ahhoz, hogy a pénzéhez jusson a te 18-105-ödből, azt is el kell adnia.
Játsszuk végig a két megoldást ugyanazokkal az obikkal. Megveszi a Tamit 55-ért, neked eladja 70-ért. Ha kifizeted kp.-ben. Ebből max. 35-ért vesz egy 18-105-öt, amit elpasszol 45-ért. Az elején beletett 55 ezret, és nyert 25+10=35 ezret.
A másik verzió: megvette 55-ért a Tamit, és eladja a 18-105-ért plusz 35 ezerért. Aztán a 18-105-öt eladja 45 ezerért. Így volt egyszer 55 ezer kiadása és egyszer 35 ezer, egyszer 45 ezer azaz összesen 80 ezer bevétele. A nyeresége így is 25 ezer.
Ezekre apellálva lehet kicsit alkudni, hogy nem biztos, hogy talál olyan obit, amin tud keresni, és egy köztes beszámítási árban megegyezni, neki is eggyel kevesebb a melója, neked meg megvan az a biztonságod, hogy nem maradsz obi nélkül.Felfogtam, hogy már nem aktuális, de gondoltam, végigviszem a gondolatmenetet.
Zozzer888 +1
-
Játékos
addikt
De "egy üzleten" miért kell 2 haszon??? Hisz a Tami árából nem alkudtam, azon megvan a haszna. Másrészt nem is értem, hogy a 18-105-ön miért számolsz 5-10000 Ft hasznot? 40 ezresen 5-10-et keresni úgy, hogy a Tamit 75-ért kínálja? Egyébként értem, mit szeretnél mondani, csak így már egy kicsit sok, amit fogni szeretne ahhoz képest, ami van a kezében (Tami 17-50)
Egyébként el is állt az üzlettől, így inkább hozzáteszek egy huszast, és veszek egy újat, boltból, amire 5 év garancia van!
Azért köszönöm a hozzászólást! -
Eagl3
veterán
válasz
imyourfriend #14146 üzenetére
Nem is pofázok bele olyanba amiről lövésem sincs.
Azt meg majd eldöntöm, hogy kit kerülök egy fórumon és kit nem.Várom a további bölcseleteid, egyre jobban feldob komolyan mondom.
JohnyBlue: az a legnagyobb probléma, hogy szentül hiszi, hogy okosakat mond. Így édesanyád szavai csak értelmes emberekre lehetnek hatással.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
imyourfriend #14142 üzenetére
"Őz/hasonló nagytestű állathoz szerintem elég lehet a bigma (50-500)" - Ha az 50-500 ra pályázik a kedves kérdező? Róka, nyúl, fácán már nem jöhet számításba?
Jótanács: nem kell minden kérdésre válaszolni amiben szerepel a Sigma, vagy 70-200 vagy 2.8 vagy OS összetétel...
Anyukám szokta volt nekem mondani: fiam ha jót nem tudsz mondani akkor inkább hallgass, és figyeljél.
MegaQxY: szeva000 nagyúrnak van valami hasonló üvege szerintem egy kérdést mindenféleképpen megér.
-
imyourfriend
őstag
Te úgyis az erdőn nőttél fel, ismered milyen viszonyok vannak ott. Ismered a vadállatokat is, erdész is vagy. Gyerünk.
Ráadásul rengeteget jársz erdőn és figyeled a vadállatokat magaslesről (vigyázz mert a nagy arcot hamar észreveszik
) [link] Akár egy ilyenből kiindulva van élet 50-500 terén. De neked hozzá kell szólnod mert nem bírod ki hogy ne írj valami értelmetlenséget.
megkérlek még egyszer hogy kerülj el.
-
Eagl3
veterán
válasz
Anyám borogass...MegaQxY: a legjobb embertől kapsz tanácsot, ő a helyi nagyvad és ultrazoom szakértő.
-
MegaQxY
csendes tag
válasz
Köszönöm a válaszokat
Hát este is, de főleg hajnali órákban, mert nagyon jók a fények akkor (legalábbis ott ahol kattogok
). Állványról csinálom általában, vagy vadászlesen vagyok vagy álcasátorban
a vadak pedig (ha minden jól megy) akkor az etetőre (kiszort étel) mennek így a táv is meg van. Viszont van, hogy néha jobb lenne, ha 300mm-nél nagyobb lenne a gytáv (pl mikor az erdőből figyel a fák közül, hogy milyen a terep.
) ezért gondoltam az 50-500ra.
-
Byk01
őstag
válasz
Játékos #14132 üzenetére
A beszámításnál mindig bukik az ember, hisz akinek odaadja, az valószínűleg nem magának akarja, és nyilván keresni akar a dolgon. Tehát a 40-45 ezres árból a hasznot vegyük le, marad ez a 30-35 ezer körüli különbség.
Cserébe nincs az a bizonytalanság, hogy eladtam a 18-105-öt, és esetleg hetekig nem találok jó állapotú Tamit jó áron. -
imyourfriend
őstag
válasz
MegaQxY #14139 üzenetére
Őz/hasonló nagytestű állathoz szerintem elég lehet a bigma (50-500). Gondolom állványról szeretnél fotózni és este. 55-300 kevés volt hozzá? Az a gond ezzel hogy nincs stabid hozzá és ide vagy oda az 500mm ilyen fényerő mellett este nem hinném hogy egyszerű lenne használni. Szürkületben azért eléggé rossz fényviszonyok vannak mikor előjön a vadállat, a réteken lehet fogni jó képeket nappal is ha figyelsz a szélre. De kézből egy 50-500 nem OS-el nem tudom ez mennyire sikerülhet. Állványozni lehet nem lenne időd mert észrevesz a vad. 500mm elég lesz csak a fényerővel lesz a bajod, a stabi állványon meg nem segít.
-
Játékos
addikt
Köszönöm a válaszokat!
-
spanyoll
addikt
-
MegaQxY
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni obi választásban. Vadfotózásra szeretnék obit venni (én a Sigma 50-500mm f/4-6.3 obira gondoltam), de még nem teszteltem személyesen soha, csak hallottak alapján gondoltam erre. Bármilyen tippet, tanácsot szívesen fogadok szóval ne kíméljetek. Van már egy 55-300as obim, szóval így mellé szeretnék valami hasznosat. (Nikon D7000es vázra rakosgatnám)
Válaszokat előre is köszönöm, további szép napot!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Nemrég kértem segítséget objektív ügyben, hogy mire érdemes továbblépni 18-105-ről. Tamron 17-50 volt az ajánlat, több fórumtárs részéről is. Most találtam egy 2 éves, alig használt Tamit, amibe beszámítaná az eládó a 18-105-öt, és 35 ezrest kell ráfizetni. Korrekt szerintetek a bolt?
Én annak érzem.
Köszi a segítséget! -
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Van a D90-emen az alap kitobi 18-105 VR, és mostanság nagyon belassult az autofókusz, illetve van hogy meg sem mozdul, eddig egész gyorsnak találtam, megvoltam vele elégedve, de most valószínű baja lehet.
Azt tudom, hogy ha AF és MF be van kapcsolva akkor nem nagyon szabad az élesség gyűrűt tekergetni mert nem tesz jót, ettől óvtam is, de párszor sikerült elfelejtkezni és átvenni tekerés előtt. Már ennyitől is lehet baja, hogy ne fókuszáljon? Ha igen mi? Elkopik valami fogaskerék vagy ilyesmire tudok gondolni.
Augusztusig még garis az obi, küldjem szervízbe?
kösz! -
Játékos
addikt
válasz
cool13 #14125 üzenetére
Köszönöm a hozzászólást, de ez nem az, amit kerestem. Nem parancssoros volt, az tuti, és nagyjából annyit tudott (lehet, hogy többet, de én ennyit akartam tőle), hogy mutattam neki a mappát, amiben a képek vannak, és egy diagrammon ábrázolta, hogy milyen gyu. távon mennyi darab/százalék készült a fotóknak.
Ha valaki tudja a megoldást, ne hagyjon keresgélni!
Köszi! -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Ha valaki ismeri, mondja már meg, legyen szives, mi annak a programnak a neve, ami statisztikát készít, hogy a fotóim milyen gyújtótávon készültek.
Előre is köszi! -
gab.m
senior tag
válasz
JackFeryll #14120 üzenetére
Ezt nem teljesen értem... Nem ijednék meg, valószínűleg megköszönném a felajánlást, és eltenném a táskámba a gépet. Azt viszont már nem tudom, hogy az esetek hány százalékában venném elő a D800at a D700 helyett. Valószínűleg csak akkor, amikor teljesen kontrollált körülmények között fotózom, normál érzékenység mellett.
Forceberg: azért abban csak egyetértünk, hogy a 24 megapixel dx-re már végképp felesleges, és a 7k-val jobban járna, mint egy 5200al..
-
gab.m
senior tag
válasz
atok666 #14118 üzenetére
D7000 és D800 nekem az, és ugye szenzorhoz arányosan kb. ugyanakkora a felbontásuk. A 12 megapixelt nagyon praktikusnak és hálásnak tartom FX-en és DX-en egyaránt.
A D600 szenzora abszolút befutó lehetne, ha magát a vázat nem b*szták volna el.
Nem kell túlmisztifikálni a felbontást. Kérdés, hogy mi a végcél? Egy amatőr, aki az első tükrös gépét veszi valószínűleg nem fog rögtön óriásplakátokat nyomtatni.
Én meg tudom, hogy nekem a 12 megapixel jelenleg tökéletes. -
gab.m
senior tag
válasz
forceberg #14116 üzenetére
Érzésre.
Mindegy, engem ez az egész mizéria annyira nem vonz, nincs 16 megapixeles vázam, csak két tizenkettes. Azokat meg bőségesen táplálom két nagyon jó objektív rajzával. Meg akkor sem kapok infarktust, amikor az ősrégi 17mm-es Tokinát csavarom fel a D700ra. Ha kell a 17mm, hát kell, f11-en szódával elmegy. -
gab.m
senior tag
válasz
Kvazár #14115 üzenetére
24 megapixeles DX vázat sose vennék. Mondjuk tíz év múlva valószínűleg nem lesz választás. Ezt egyszerűen lehetetlen kihasználni a mai objektívekkel. Vegyél d7000-et. Vegyél hozzá egy 18-105öt, mert az egy nagyon kényelmes átfogású objektív, ráadásul jó áron. F8on jó képe is van. Emellé egy 35 1.8at tanácsolnék. Ez 4es és 5.6os rekeszen csúcsteljesítményt nyújt. És mint már mondtam, nagyfelbontású érzékelőkből szinte kizárólag csak fix objektívekkel lehet a maximumot kihozni.
-
"már a D7000 is 16 megapixeles lapkával van szerelve, ami már szintén nagyon megterhelő az objektíveknek. Ebből a szenzorból is a legjobb képminőséget fix objektívekkel fogod tudni kihozni."
Tapasztalat: érzésre élesebbek a D7k-n az obijaim, mint a D90-en voltak, valószínűleg mert gyengébb az AA szűrő, a D7k1-en meg el is hagyták.
A fényerős fix és makróobik rekeszelve szerintem még itt is profitálhatnak a több MP-ből.
Az más kérdés, hogy a 16MP is elég, mindenre, de a nagyobb felbontástól nem hinném, hogy rosszabb lesz a kép, max. nem sokkal több információt fog hordozni.
30x45cm-es képekhez a D90 12MP-e is bőven elég, még a (sokak által) nem túl sokra taksált 18-200VR-rel készült kép is remek lett.
Egyértelmű választ csak akkor lehet adni, ha alapérzékenységes összemérjük a két adott vázat. -
Darko
senior tag
Nem tudom hogy volt-e már valamelyik topicban:
Videón a Sigma objektív kalibrációs szoftvere
Ha ez tényleg jól fog működni, akkor érdemes lesz beszerezni egy ilyet. A $60 nem is olyan vészes.
-
gab.m
senior tag
válasz
Kvazár #14110 üzenetére
Nem butaság. Ez az egész fizika.
És nem, nincs az objektív nevében mérőszám, hogy: Nikon 18-105 8 megapixel... Viszont van egy DXOmark nevezetű oldal, amit szeretnek nézegetni az unatkozó fotósok. Itt van például a 18-105 tesztje: [link]. Amint láthatod, az ő méréseik alapján a 18-105ös objektív, a relatíve kisfelbontású D5000 vázon 7 megapixelt tudott rajzolni. Ebből lehet következtetni, hogy egy 24 megapixeles vázzal milyen eredményeket fogsz elérni...
A D5200-al szemben a D7000 minden szempontból sokkal jobb választás. erre ha most nem is, de később te is rá fogsz jönni.
Visszatérve az objektívekhez, illetve a felbontáshoz: már a D7000 is 16 megapixeles lapkával van szerelve, ami már szintén nagyon megterhelő az objektíveknek. Ebből a szenzorból is a legjobb képminőséget fix objektívekkel fogod tudni kihozni. A 35 1.8 G egy nagyon kedvező árú de fantasztikus teljesítményű objektív, ezt ajánlatos előbb-utóbb megvenni a géphez. -
Kvazár
őstag
Sziasztok,
Több topikban is azt mondták nekem, hogy nem érdemes 24 mp-es (nikon d5200) fényképezőt venni, mert nagyon nehéz a megfelelő objektívvel ellátni, hogy jó képet csináljon. Ezért inkább a 16 mp-es (nikon d7000) fényképezőket tartják jobb választásnak mert az annyira nem érzékeny az obikra.
Azt még megértem, hogy esetleg egy gyengébb obi esetén homályosabb képet fog adni a gép a nagyobb mp esetén, de azt, hogy az obi melyik paraméteréből látszik az, hogy az jó-e egy nagyobb felbontású géphez vagy sem, azt már nem mondják meg!
Tudtok ebben segíteni, hogy mi lenne az a paraméter, amire ebben az esetben oda kell figyelni obi választásnál? Vagy ez az egész butaság?
-
-
cattus
addikt
Sziasztok!
Canonra milyen 35mm-es fixet ajánlotok kb. 100k pénzig, lehetőleg minél nagyobb fényerővel?
Illetve:
35mm f/2 vagy 28mm f/1.8
Megéri a 28-as a magasabb árát? -
Noh, akkor mostantól szájkarate OFF please. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- Akciókamerák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OLED monitor topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged