Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
Schuby
üzenetére
Lehet makrózni AF-el is, de ezt majd a nagy profik megszakértik.
A fényerő meg azért na. 5.6-os vég, ami persze minőségre rosszabb mint 70 mmen...
Ha ökölszabályt veszünk, akkor az annyit jelent, hogy kb 500as záridő kell és minimum 5.6os rekesz, de mivel ott már elég tré, ezért nem árt rekeszelned teszem azt f/8-ra vagy még jobban. Szerinted ahhoz mennyi fény kell vagy ISO?
Száz szónak is egy a vége: olcsó húsnak híg a leveés a korsóslány is addig jár a kútra amíg meg nem dugják, nem valami jó IQ, cserébe nem fényerős és nem stabis. Ha tudsz ennyi kompromisszummal élni akkor hajrá, de okkal nem ajánlották sokan. -
spanyoll
addikt

-
spanyoll
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
A legolcsóbb meg a legjobb remélem te is tudod, hogy nagyon különböző kategória

Vagy tudunk mondani olcsó és még éppen jó obit, ami nem túlságosan fényerős de még elmegy, annyira nem is gyors, talán VR sincs benne, de megúszod olcsón és tudsz rajta gyakorolni, vagy ajánlunk 800K-ért egy fényerős telét legújabb VRel. Nem mindegy
-
spanyoll
addikt
válasz
Damage
üzenetére
Az én begombásodott obim a linken található úriember javította, hívd fel, kérdezd meg tőle. Korrekt, nem is drága szerintem, egy telefont mindenképp megér

-
spanyoll
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Ha nem tetszik nem kell megvenni
. Az az obi 70 körül megy jó állapotban. Mivel a gomba nem régi, plusz időben észrevettem és kiöltem őket (tehát terjedni már nem fog), így semmi baja a lencsének, kb még a gomba sem látszik a fotókon, nem hogy ha le lesz takarítva. Mivel a takarítás 5-8K, ezért adom 63-ért ha emberünk intézi a takarítást. Nem fogom olcsóbban adni, csak azért, hogy valaki elvigye. Ha megveszik ennyiért akkor veszik, ha nem akkor pucolom én és adom 70ért amennyit ér is. -
spanyoll
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tesztelni kell, és akkor nem igen van miért ódzkodni

-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
A nem vettem észrét értem, azon nem is lepődtem meg, a TC az nálam total commander, a többire meg a szokásos a válaszom: teszteljenek nyugodtan, engem még mindig hidegen hagy
(csak kíváncsi voltam, hogy tapasztalati amit mondasz vagy simán adati) 
-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Csak azért, mert bennem van a bugi: a sokkal az miben nyilvánul meg?

-
spanyoll
addikt
Én vagyok hétfői vagy megváltozott a topiccím?
-
spanyoll
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Amit ő mondott ahhoz egy fordítógyűrű, amivel felrakod fordítva a vázra az obit
Megelőztek
-
spanyoll
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Jó kérdés, ez engem is érdekel, de ha abból indulok ki, hogy még a rendes tele tartomány felé közelítő makró obiknál sem árt ha az ember nem mászik a fotóalany képébe, akkor arra következtetnék, hogy a max 3-4 méteres tárgytávolság ( a üveg nélküli átalakítóból adódó végtelenség miatt, üvegeset ugyi nem veszünk mert rontja a minőséget ... legyünk igényesek
) nem a leghasznosabb. Ha viszont Canonról beszélünk akkor más kérdés, oda már lehet, hogy megéri. -
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ez amit leírsz ez kérlek csőlátás. Pár dolgot olvastál neten, vagy volt 1-2 rossz tapasztalatod, és ebből vonsz le következtetést. Mondom, én is tehetném ezt sigmával mégsem teszem. Sok obi van, sokat gyártanak, így többől több a szar is. Sigmából is sok a kaka, csak te szerencsés vagy. Mivel viszont a fórumon is a legtöbb embernek nagyrészt jó tapasztalata van a tamronokkal így nem hiszem hogy annyira nagyon rossz lenne, de te dolgod (viszont ha rám hallgatsz az ilyen radikális nézeteid megtartod magadnak a jövőben ha nem akarod feleslegesen szítani a feszültséget...).
@(#14218) freelanced: Makrózni jó üveggel éri meg, ha játszogatni akarsz akkor mondom, fórdítógyűrű. Vagy köztes megoldás: raynox
-
spanyoll
addikt
válasz
akela91
üzenetére
Bocsi, akkor azzal, de biztos, hogy nem 40es nikonnal

@(#14212) imyourfriend: Nem értem mit akarsz ezzel mondani, max sejtem... Senki nem mondta, hogy baj van bármivel amit bárki használ, szimplán csak tettél egy erős kijelentést, de gondolom érzed te is ezt (remélem). Én, aki eddig csak szar sigmát láttam és használtam sem mondok olyat, hogy ingyen se fogadnék el, stb, pedig nekem így lenne rá azért némi okom. No mindegy, lelked rajta.
-
spanyoll
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
2 óra alatt nem érkezett válasz. Ennyire sürgős?

mod: De tessék, válasz: ha makrózni akarsz akkor nagyobb gyutávval nézelődj, 90 körültől, arra is van pl jó sigma azt hiszem, m3ss lövöldözik ilyennel ha jól tudom. -
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Ahogy mondod, tényleg inkább ne firtassuk, mert még a végén olyat találok mondani amit nem kéne...
meleg van, munka van, sok a hülye ember, adjatok egy katanát!mod: Milyen meglepő, hogy x ember szerint semmi baj a tamronokkal, vagy legalábbis bőőőőven nem annyi mint te gondolod

-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Te vagy a notórius tampon utáló, hát magadra vess és tejelj!

-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Sigma. Szar.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Úgy látszik neked ez az obi a mániád ... node kinek mi

-
spanyoll
addikt
Hácőőő bizonytalan vagyok. Nem pengeélesek de nem is végtelenül rosszak. Nem tudok értelmes véleményt alkotni róla sajna, de szerintem max egy nagyon picit backes (egyik képen úgy láttam), feltéve ha mindig jó helyre fókuszáltál.
Amúgy a legegyszerűbb -> teszteld le a fókuszt, aztán akkor kiderül, hogy mi a dörgés
Mellesleg vannak a fórumon ilyen obis embörök. -
spanyoll
addikt
A 17-50 képei viszont felkerültek a gépre és szerelmes vagyok. Nagyon baba ez a kis obi tényleg
Mondjuk a bokeh itt is fura kicsit, mintha zajos lenne a háttérmosás (low ison is), de abszolút nem vészes, biztos csak én magyarázom bele. 2.8on meg közel sem olyan lágy mint gondoltam, bőven vállalható még. Jó csere volt 
-
spanyoll
addikt
válasz
forceberg
üzenetére
Eléggé elbizonytalanodtam most, megmondom őszintén. Nem vagyok Kai a digitalrevbő, hogy ami nem bokehlicious azt utáljam, de akármelyik képet nézem most flickren ami ezzel az üveggel készült, azon ki vagyok akadva. Lehet, hogy velem van a baj, de a DOF-on éppen hogy kívülre eső részek, amik még nem teljesen krémesek, hanem még kivehetők, de már DOF-on kívüliek ... na azokra nálam a legjobb szó a MŰANYAG. Nem tudom miért, de ilyen műanyag bokeht még nem láttam

70-200ak jobb ilyenben? De azokból meg nincs ilyen áron értelmes darab mi? -
spanyoll
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Na, akkor cél a 70K-s darab.
Majd figyelem, de egyelőre nem szakadok meg a keresésben, első körben kell hozzá a következő havi fizu
@Santiagain: Nem baj, annyira nem is sürgős, csak tervbe van véve, egyelőre ezzel nem kell rohanni, inkább kivárok

@aleister: Ha be tudnál ugrani naplementefotózni az nagyon de nagyon jó lenne
Node ez már más téma, majd leprivátozzuk, hogy mikor hogy mi merre hány óra. 
-
spanyoll
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Akkor úgy kérdem, hogy értelmes állapotban lévő darabokért mennyi a reális ár és mennyi az amennyiből alkudni kell?
@Eagl3: Köszi előre is

@(#13625) aleister: Jól hangzik. Nem volt még sok közöm stabis obikhoz, az egyetlen amit tapiztam az a 18-105 volt, de már ott is szimpi volt. Figyu, ha valami olyan helyen tartózkodnánk mindketten, ami közel van egymáshoz akkor szívesen összetapiznám a kisz drágaszágot ha lehet
Vonz ez az obi megmondom őszintén, eléggé szimpatikus. Tamronos leszek még a végén? 
-
spanyoll
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Hümm, na akkor megvárom míg ideér aleister a véleményével, de egyelőre jónak tűnik a kis drága... Kb mennyiért mennek a még normális de nem 300expos 5 éves garis darabok?
@Eagl3: Majd ha jobban leszel már (jobbulást), akkor légyszi dobj pár képet ha tudsz, akár privátban is, mert na. Kéne egy tele, és ha ennyire dicséritek akkor szerintem meg is van, hogy mi lesz az.
-
spanyoll
addikt
Anno kérdeztem, hogy a tami VC-s 70-300asa a maga (100K alatti) árkategóriájában a legjobb-e, de most más lenne a kérdés: ebben az árkategóriában képileg is az a legjobb? Csak mert a stabitól meg tudnék válni egy jobb képminőségért cserébe. Esetleg más alternatíve ilyen környéken? A 300as vég jól jönne, de a 200al is el tudnék élni szerintem...
-
spanyoll
addikt
No drágáim, egy kis segítség kéne, brainstorming...
Alapzoom gyutáv, f/2.8 max f/4, viszonylag penge élesség és esetleges alternatíva 17-50es tamponra, max 75ért használtan. Ötletek?
-
spanyoll
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Nekem hiányozna, de nem csak utazáshoz. 70-300 lesz az ideális nekem, csak hát...ja...
A fene a kényelmességem, hogy lusta vagyok csak fixeken élni
-
spanyoll
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Utazó obiért annyira nem vagyok oda (per pill, a napokban még a 18-200 volt tervben
).
Eléggé határozott vagyok ... Az egyetlen amiért nem tetszik a nagylátó + 35 + tele kombó az a 35ös. Imádom és rászoktatott az élességmániára, de azon kívül jobban járnék ha lecserélném egy 16-85re, aztán akkor meglenne mindenem
Vagy mellé, és akkor maradt fényerős üveg is. Csak fixeken élni meg ... az lenne a tuti, de közel sem kényelmes. -
spanyoll
addikt
A 16-85ök csak a d7k-n tévednek notóriusan, vagy másik vázakon is? Csak mert bizonytalankodok természetesen továbbra is, a nagylátó + 35ös + tele kombóm (ami tervben van ugye) nem annyira szimpatikus mostanság számomra...
-
spanyoll
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Én arról beszéltem amikor a felére menne mondjuk, mert megtehetik, mondjuk 250K, plusz nem minden FF obi kerül horror pénzekbe és nem a 20K-s kompaktokról beszéltem, nem is a régi gépekről. De mindegy mondom, egyikünk sem tudja, hogy mi lesz

-
spanyoll
addikt
Ott, hogy amikor már FF-eket kezdenek el gyártani ilyen áron, akkor szerintem már döglődik a DX. Olcsón előállítható vázak, amikben nagyobb a szenzor, és minden előnyöd megvan ami a FF-el jár, kinek kell akkor DX? Nekem nem, ha mondjuk némi ráfizetéssel lehet FF-re váltani, márpedig ez a tendencia érezhető most szerintem.
-
spanyoll
addikt
A DX szerintem is haldoklik, de kenbroki jóslatainak ne higgyünk

-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Valaki használt már ilyet ? Nem vagyok a szuperzoomok híve, de érdekes obinak találom.
-
spanyoll
addikt
Úgy néz ki márciustól lesz némi mellékesem, úgyhogy az a kérdésem lenne, hogy samyang 8,5 vagy sigma 10-20? Árban ha jól tudom nincs nagy különbség (új fisheye 85körül van, a bigma meg talán használtan annyi azt hiszem), ami miatt gondolkozom csak, az a fisheye-ság. Nem tudom, hogy hiányozna inkább ha nem lenne vagy zavarna ha lenne?
-
spanyoll
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
Bocsi, de nem bírom megállni, használd kérlek a keresőt!
Amúgy természetesen van különbség, persze attól függ mire akarod használni. Ha csak azért kell szűrő, hogy ha leesik akkor ne a frontlencse sérüljön akkor majdnem mindegy, ha normálisan használnád akkor nem mindegy már. -
spanyoll
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Koncertfotó?

-
spanyoll
addikt
Köszi az infot srácok, holnap tarkón vágom magam aztán eltűnök pár napra az erdőbe, városba, akárhova, jöttömre x nap múlva számítsatok, remélhetőleg sok jó képpel

-
spanyoll
addikt
A bigma 70-200 2.8 II macro hsm használtan mennyiért megy mostanság reális áron?
Csak mert van most nálam egy kölcsönbe és szerelmes vagyok
mondjuk a macro felirat furi, mert nincs macro tartománya, de az mindegy
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Mivel leginkább objektíves téma, ezért itt kérdezem. Fordítógyűrűvel hogy kapom a legjobb makrózási lehetőséget? Mármint a gyutáv gondolom számít, vagy nem? A tárgytávolság + közeli fókusz szintén dob a dolgon ahogy láttam, legalábbis ha jól érzem.
-
spanyoll
addikt
Maradnak a fixek, majd ha szalad a szekér, akkor visszatérek erre a problémakörre, de azért köszi!

-
spanyoll
addikt
Elfelejtettem írni, hogy Nikonra kell, jogos.
24-70 ekv kéne, ezért is gondoltam a 17-55öst , mint alternatívát, de akkor felejtős
Thx mindenkinek! -
-
spanyoll
addikt
17-50 körüli tartományban (18-55 pl , stb) mi a legpengébb zoom? Van egyáltalán annyira kiemelkedő minőségű?
-
spanyoll
addikt
Köszönöm a tanácsokat, akkor Tami lesz belőle majd

-
spanyoll
addikt
A tami 70-300asa és a Nikkor 70-300asa között van akkora egetverő különbség amiért megéri a Nikkort venni vagy nincs?
-
spanyoll
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
Okés, akkor kérlek küldj nekem hitelre d4 meg d800 vázakat, és ha nem fizetném ki, akkor ott nyugodtan kereshetsz
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
@(#12827) Konflikt: Nincs sehogy sem AF azzal az obival. Mint megtudtam, a Samyang csak fix és csak AF nélküli obikat gyárt.
@(#12828) bigsee: Egy d300ason volt. Az exifben látszik, hogy milyen beállításokkal készültek egyes képek

Összességében viszont azt tudom mondani, hogy a 8mm-es nagyon okos kis üveg, ha most lenne pénzem erre meg egy 10.5ös nikkor fisheye-ra akkor nagy valószínűséggel inkább ezt venném, mivel egy halszemnél belövöd az élességet végtelenre nagyrészt, és f8-nál már az is éles ami nem

Építésileg jó üveg, kényelmes is, meg pofás, ha valakinek ez számítana. A fókuszgyűrű kellemesen állítható, tehát összességében megéri az árát.A 85-ös az tényleg csak ott vérzett el nálam, hogy nincs AF, nálam egy portréobinál ez halál. Hiába van valakinek nagy keresőjű gépe (most nem rád célzok gab.m
) , attól még manuál az egész, és ha valaki nem szívleli az ilyet, annak akkor macera lehet. Bár amennyiért mennek használtan ezek az üvegek ... úgy már más a kérdés, annyiért megéri 
De vicces egy cég ez a Samyang. Voltak ott tolózoomok, meg 2db tükrös obi. 40-ért mérik a 400 meg a 600mm-esüket, magyarázta a jóember, hogy á csak kicsivel lágyabb mint egy rendes obi, de állvány meg kellő fényviszonyok híján nem próbáltam ki, holott kíváncsi lettem volna rá. Annyiért játszani is megéri.
-
spanyoll
addikt
Megkésve bár, de utómunkázva nem, jöjjenek a képek.
Előre is bocsi a hibákért, nem vagyok egy nagy objektívtesztelő, a 85/1.4-nél nem ártott volna ugyanazt fotózni, amúgy meg nem ártott volna nézni szűkebb rekeszen is a dolgokat, de ez van, ezt kell szeretni, legközelebb jobbakat hozok.
Utómunka nuku, import, export.
Íme...Samyang 8mm:
Samyang 85mm f/1.4:
...és még egyszer bocsi, hogy nem vagyok profi teszter

-
spanyoll
addikt
Maholnap dobok be par kepet a forumba igeny eseten a samyang 8mm fisheyerol, nyilt napon jatszottam egy kicsit vele

Ja meg samyang 85/1.4-el is.. -
spanyoll
addikt
Puszta érdeklődés (igen, megint költöm a pénzem előre).
70-300 tampon stabis verzsönje egyrészt mennyibe fáj használtan, másrészt rohangálós, streetfotós (most ne menjünk bele, hogy azt ki szerint mivel illik fotózni), 300on madaras etetős fotóhoz jó lenne, vagy van ebben a kategóriában valami jobb erre? -
spanyoll
addikt
válasz
Zozzer888
üzenetére
Még nem, azt egyik kollegám tette meg.
Ő fogta és szépen megfordította a tubusban az üvegeket, vagy csak egyet, vagy valami hasonló cselt csinált, így viszont kapott egy fordítógyűrű nélküli üveget AF-el (ha jól tudom).
Ha nem akkor nyugodtan szóljatok, hogy "dehiszen ez kivitelezhetetlen"! -
-
spanyoll
addikt
válasz
SchumiBácsi
üzenetére
A beépített zajszűrőt én nem használnám. Mondjuk én jpeget sem, azt használják azok akik... Á inkább nem fogalmazok meg semmilyen véleményt, mert balhé lenne. Tehát ezt kéretik csak személyes véleménynek tekinteni

(esetleges flame war indításáért nem vállalok semmilyen felelősséget
) -
spanyoll
addikt
válasz
indigo
üzenetére
Nem véletlenül használják azt, akik megtehetik.
Rengeteg előnye van, ezek között van a zaj mássága is. Ez alatt ne azt értsd, hogy egy bizonyos ISO értéken jobb, az a szenzor fajtájától függ, tehát egy régebbi FF szenzor is lehet elég tré 1600on, de hangsúlyoznám, hogy még én sem lőttem többszázezer képet FF-el, sőt. Tudásom pusztán elméleti (egyelőre
)
Ami viszont más, az a zaj formája, kinézete. Kevésbé durva, amennyire én láttam, tudom.
Keress rá a neten, biztos vannak róla képek, vagy mindjárt jön egy hozzáértőbb kollega, aki vagy tapasztalatból tud beszélni, vagy akár még képet is mutatni
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Katana15 HX B14WEK notebook - i7 14650HX 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 5050 8GB WIN11
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Az az obi 70 körül megy jó állapotban. Mivel a gomba nem régi, plusz időben észrevettem és kiöltem őket (tehát terjedni már nem fog), így semmi baja a lencsének, kb még a gomba sem látszik a fotókon, nem hogy ha le lesz takarítva. Mivel a takarítás 5-8K, ezért adom 63-ért ha emberünk intézi a takarítást. Nem fogom olcsóbban adni, csak azért, hogy valaki elvigye. Ha megveszik ennyiért akkor veszik, ha nem akkor pucolom én és adom 70ért amennyit ér is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)