- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senki9876
tag
Hétvégén végre kipróbáltam az új gépemet (6D) élesben is, igaz csak egy CANON EF 50mm f/1.8 obival tudtam használni, mert csak az ment rá
. Kellemesen csalódtam az obiban, mert sokkal jobban teljesített mint az előző gépemen (650D). Most már csak az új obira várakozok amit ma küldtek el nekem (
Canon EF 24-105mm f/4 F4 L IS USM). Remélem tényleg olyan jó mint amilyennek mindenki leírta. -
Kvazár
őstag
Használt obi után szerintetek merre érdemes körülnézni?
Az itteni szerintem kicsit szegényes. -
imyourfriend
őstag
JackFeryll Említette, ebből gondoltam.
(#14594) Kvazár: Az az objektív a jó ami nálad van. Elméleti dolgokba felesleges beleméllyedni mivel az IS is csak akkor végzi jól a dolgát ha megfelelően tartod a gépet. Súlyából adódóan ha jó technikád van akkor kitudod tartani reciprok szabály alatt is a nehezebb objektíveket, viszont ha relatíve jó fényviszonyok között fotózol akkor nem létfontosságú a stabilizátor. Én példámból kiindulva ha nem fotóznék koncerten illetve este akkor bőven elég lett volna a 70-200 2.8 HSMII-es sigma és nem kellene stabis darab, inkább vegyél egy L-est szerintem is.
-
válasz
Kvazár #14594 üzenetére
Egyértelműen a jobb üveg, IS nélkül... azt ésszel és ügyességgel lehet kompenzálni...
Magasabb iso, jól megválasztott záridő... és nincs is jelentősége az is-nek.
Nézzél használtan 70-200 f4-et... ha nem fér bele a keretbe az új.
Amúgy sem éri megvenni a 70-200 f4 IS változatát... mert akkor már inkább egy is nélküli 2.8-as...
No meg a felépítés... egy L-es üveg sokkal robosztusabb, strapabíróbb, hiszen ez is a lényege... -
Kvazár
őstag
válasz
imyourfriend #14592 üzenetére
Az L-es optikák elméletben a Canon felső kategóriás optikái. És CA ellen kompenzáltak.
120 körül én sajnos még nem láttam IS-es L-es Canon optikát, de arra tuti lecsaptam volna.A 70-200-as tudtommal 170, az IS változat meg 300 fölött van és az már nagyon nem az én pályám...
szerk.
cOxeR:
Szerinted melyik a jobb:
- gyengébb üveg IS-sel
- jobb üveg IS nélkülElméletben az IS 4 fényértéket szokott jelenteni, ami azért elég jelentős tud lenni szerintem.
Neked (ill. nektek) mi a véleményed? -
válasz
imyourfriend #14592 üzenetére
mert ha nem süt a nap, akkor már nem is lehet fotózni?
Baromság... az egyik legjobb üveg, amit valaki megvehet magának hobbi szinten, az a 70-200 f4, nem kell az is sem... én is azzal kezdtem... -
imyourfriend
őstag
válasz
BiriBum #14587 üzenetére
Az L-es objektívek Canonnál már másik kategóriát jelentenek? Nem szeretnék váltani csak kíváncsi vagyok rá, nemrég volt szerencsém megnézni közelebbről egy ilyen 70-200 F4 L-t és könnyedén mentek a gyűrűk rajta nagyon, profi cuccnak tűnt. Igaz mondták itt régebben hogy csak napsütéses időben ildomos használni viszont ilyen paraméterek mellett 120 környékén nem lehet rossz vétel Kvazár (#14585).
-
Kvazár
őstag
válasz
zolka78 #14590 üzenetére
Nekem nem FF vázra lesz, de arra gondoltam első körben, hogy olyan obi szettet kéne kialakítanom, ha FF-re váltanék, akkor ne kelljen mindenből másikat vennem.
De a rendes FF optikák ára egyre jobban eltántorít ettől az elképzelésemtől.Ti milyen obit ajánlanátok? A keret az olyan 100, nagyon max. 150.
Bár azt néztem, hogy e-bay-en 20-30%-al olcsóbban is meg lehet vásárolni az új obikat. Erről nektek mi a véleményetek? Ezért is gondolkodtam a 70-300-ban, mert 90-ért postával elméletben már megvásárolható lett volna.
-
zolka78
senior tag
válasz
Kvazár #14583 üzenetére
Mindig az az obi lesz a legjobb ami nálad van. Használható az a Sigma is ha nincs más, de azért a Canonokkal jobban jársz. És szerintem ár-érték arányában még mindig jobb az EF-S 55-250, akár az új, akár a régi. [link]
szerk: a linken mindenhol válaszd a 40D-t, így korrektebb.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek egy ilyen obiról:
Sigma 50-200mm F4,0-5,6 DC OS HSMEzzel szemben:
Canon 70-300/F4-5.6 EF IS USMTudom, hogy árban és tudásban is ég és föld, de a keretem is olyan, ha nem sokkal rosszabb a Canonnál és jobb mint egy 50-250-es kit obi, akkor gondolkodóba ejt és nem várom meg a köv. hónapot...
Néztem a DxOMark-ot, de még nem tesztelték.
-
Eagl3
veterán
Ma is tanultam valamit
-
Eagl3
veterán
-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
Melyik tele obit javasolnátok inkább kutyák, állatok, fotózásához?
SMC Pentax-FA J 75-300mm F4.5-5.8 AL vagy SMC Pentax-DA 50-200mm F4-5.6 ED -
-
Zozzer888
addikt
válasz
cool13 #14567 üzenetére
A Nikonos verza is motoros már azt beszélik.
itt meg azt is írják -
cool13
őstag
Tudom hogy az. De azt hittem már forgunk itt egy ideje a fórumban, és tudjátok nagyjából kinek milyen gépe van. Meg máskor ezért megy a szájtépés, hogy töltsd ki az adatlapod mert akkor tudni fogjuk mid van.
Abból látszik hogy az én vázam motor nélküli. Most már leesett?
Tegnap céges buli volt, és nem tudom hogy jöttem haza. Ezért lehet a fogalmazásommal is baj van. -
Fandango
veterán
cool13 szerintem az IS nelkuli Tamronra gondolt, csak bekeverte a ket fogalmat.
-
cool13
őstag
Tamron 17-50 helyett, tudnátok mondani ami szinte tudja ugyan azt, és árban sincs elszállva. A lényeg motoros fókusz legyen benne.
-
AttyVin
aktív tag
Még egy Tamron-os (17-50) kérdés.
Mi a helyzet a kölönböző vázakon való működéssel, ha nincs rajtuk AF mikroállítás?
Esélyes, hogy szervizes beállítás lesz a vége?
Köszönettel.
-
Direkt vettem egy sor nd2, nd4, nd8-at. Mondom a kék óra elején még jó lesz a három együtt a tenger elmosására egy hosszabb expóval.
Hát elsírtam magam - hagytam is a nyavajába a projektet
Ja az átmenetesek még rosszabbak, abból is volt egy készlet... Soha többet utángyártott vackokat, amik az optikai képalkotást befolyásolják. Csak a bosszúság van velük...
-
MegaQxY
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne olyan fix üveget venni, ami portréra, illetve ilyen városi pillanat képek (gondolok itt, pl kisgyerek anyukával sétál át a zebrán stb. stb.) készítésére alkalmas. Én arra gondoltam, hogy megkérdezlek titeket, mert általában sok hasznos infót kapok innen.
A válaszokat előre is köszönöm. További szép napot!
-
aleister
veterán
Köszi! Pont ilyen jellegű infókra gondoltam. Ráadásul én is pont a 24-70-nel használnám. Akkor ezek szerint kelleni fog a Z-s rendszer.
Az a baj, hogy egy sima félátmenetes szürkeszűrő 40 usd-nél kezdődik, és az még csak ND2, esetleg 4. Egy ND8-as 70 fölött van.crey, kayaman:
Köszi Nektek is!
Arra gondoltam, hogy veszek egy szett filléres garnitúrát (P-re vannak 30-40 usd-ért 22-26db-os szettek), és azokkal kikísérletezem, hogy a fényképezési szokásaimnak melyik felel meg legjobban. Ez után már célzottan meg tudom venni azt a 2-3 darabot valami minőségibb kivitelben.Olyan holder létezik egyébként, aminél egymástól függetlenül forgathatóak a tükörtartó slotok?
-
gab.m
senior tag
válasz
aleister #14541 üzenetére
Érdemben nem tudok rá válaszolni, mert nekem kínai koppintott cokinom van... Annyit tudok mondani, hogy az én 77mmes 24-70emen az alsó miliméterek nem használhatók (kb 32nél lesz jó). A 70-200on megint érdekes jelenségek keletkeznek, de az csak a szűrő szar minősége miatt van.
-
imyourfriend
őstag
Kész is lett a hetvenkéccázas sigma, első kattintások után jónak tűnik a fókusz, megérte jóformán egy napot utazni érte.
-
Senki9876
tag
Na most socializálódok a 6D -re. Meg is lepett amikor a 3 db obiból ami a 650D -n volt kiderült hogy csak 1 passzol a 6D -re
, az is egy fix CANON EF 50mm f/1.8.
Na azt hiszem a hétvégén vagy a jövőhét elején veszek egy EF 24-105 L IS USM.
Szerencse hogy itt Angliában nem olyan vészes az ára.
Mit gondoltok érdemes venni használtan, vagy inkább preferáljam az újat?
árba kb a használt 1-2 éves 110e-150e még az új 170e + -
aleister
veterán
Elég off, de a szűrős topik pang...
Cokin rendszerű szűrőket szeretnék venni. Jelenleg egy 82mm szűrőméretű üvegre lenne, de tervezem a visszatérést 77mm-re is. Úgy tudom, hogy 67mm felett már vignettálódás léphet fel a P rendszernél, és ezért ajánlják a Z-t.Nem tudom ez mennyire marketingfogás a gyártó részéről, így kérdezném, hogy van-e valakinek konkrlt tapasztalat a dologban. Feleslegesen nem költenék 2-3x annyit egy pár millivel szélesebb szűrőre.
Egyébként a P rendszernél a szűrő 84mm széles, így elméletileg elégnek kell lennie.
-
AttyVin
aktív tag
Visszatérve a Tamron 17-50-esére, melyik változat ajánlottabb a régebbi vagy az újabb, stabilizátoros?
Néhány tesztkép alapján nem teljesen egyértelmű, hogy képminősében jobb-e a láthatóan kissé áttervezett újabb változat (most nem idevéve a stabilizátor előnyeit).
Milyen személyes tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban?
Köszönettel.
-
Fandango
veterán
válasz
bck.ek #14524 üzenetére
Egy teljesen korrekt teleobi, brutal jo stabival. Ezert az arert szerintem teljesen jo vetel. En szemelyesen egyszer probaltam, haveromnak van ilyen, o nagyon szereti.
Ha megveszed, akkor ha van ra lehetoseged, vasarlas elott teszteld le a gepeddel, hogy rendben van e fokusz, stabi, kepminoseg. -
bck.ek
tag
Üdv, erről valakinek esetleg vélemény? Obi
-
imyourfriend
őstag
válasz
Santiagain #14522 üzenetére
Enyém is vagy 20ezerbe került volna szerintem, de így picit drágábban vettem és már visszajött az ára+ ~4 hónap garim van még.
-
Santiagain
őstag
S 70-200-ban lencsetagot kell cserélni. Várom, hogy megérkezzen Sigmáéktól. Jó dolog a 3 év gari. Mondjuk nem értem, az előző tulaj 2 év alatt hogy nem vette észre. Igaz, nekem is fél év volt mire feltűnt, de én rutintalan vagyok.
-
imyourfriend
őstag
Én csak 35-öst használtam e három objektív közül, meg van egy 2.8-4 es fényerejű objektívem, de valahogy vágyom egy fixre megint, könnyű egyszerűen kezelhető és a jól működő lencse nagyon szépen rajzol. Persze szempont az is hogy 2 nehéz lencse mellé vegyek egy könnyű darabot, de ez csak másodlagos.
-
TayRol
nagyúr
válasz
imyourfriend #14517 üzenetére
Nem, a 17-50-em, es Németországban szervizelik éppen.
-
imyourfriend
őstag
válasz
TayRol #14516 üzenetére
Monekulánként átnézik? Nem is értem miért nem tudnak a cégek komolyabb minőségellenőrzést és szervizhátteret előállítani. Szervizháttér alatt értem hogy még abban az "évben" elkészüljön amikor beadta az ember az obit.. Ez a 6 honap rengeteg. Neked is hetvenkéccázad van bent?
-
TayRol
nagyúr
válasz
Santiagain #14505 üzenetére
Nekem elvileg masfel honap a Tamron javitasa... Majus 6-tól június 24-ig (ekkor kapom meg ha az égiek is úgy akarják).
-
k!nG
aktív tag
Sziasztok!
A ketto kozott van barmilyen nemu kulonbseg a kepminoseg teren? Alapdolgokra melyiket vennetek inkabb? (ebben benne van a tajfoto, epuletfoto, targyfoto, ritkabban portre)
Plusz meg egy kerdes: Most egy Tamron 17-50mm F/2.8 (IF) objektivet hasznalok ilyen celokra es igazabol a melle vennek egy fixet. A Tamronnak koszonhetoen a kepeim, szvsz gyonyoru minoseguek, legalabbis szamomra boven megfelelo. Ugye nem lesz kepminoseg teren akkora differenca a fix es a Tamron kozott, mint mondjuk egy sima 18-55 kitobi es a Tamron kozott? Mert az ilyen kitobjektivek kepminosege elegge kiabrandito.
-
imyourfriend
őstag
Tokina 80-400al van valakinek tapasztalata vagy véleménye róla? Igaz hogy nincs benne stabi de nincs keret egy ~160ezres 120-400OS-es sigmára mostanában, ezért kérdem.
-
Zebu
addikt
válasz
Játékos #14504 üzenetére
Nem akarok vészmadár lenni, de anno nekem elsőre 2 hét után sem lett jó... Kimentem vele az utcára és fotóztam párat. Vittem magammal tesztképet is. Természetesen nem stimelt. Visszavittem és mutattam az embernek ,hogy ezen semmi nem változott.
Eztuán hátravitte és 1 órát szórakozott vele. Addig ott vártam....
Visszahozta és megnéztem. Még nem volt jó. Megint elvitte. 1-2 órát megint szórakozott vele. MEgnéztem és akkor már jónak tűnt. Illetve jobbnak, mert akkor már teljesen bizonytalan lettem....Kb szerintem 2 hétig nem is nyúltak hozzá. Pedig a vázam is ott volt.
-
Zozzer888
addikt
válasz
imyourfriend #14510 üzenetére
Én tuti nem küldeném be nekik.Oldják meg, a vázam jó, millió más obival jól működik
Képesek lennének elbaxkurálni nekem....50D-t kell venni...
(Nem tudom Nikonnál hol kezdődnek a fókuszfinomhangolhatós vázak)
szerk.: OFF
-
Zozzer888
addikt
válasz
imyourfriend #14506 üzenetére
Vázad is náluk van?
-
.DLL
veterán
válasz
Senki9876 #14497 üzenetére
10mm körül nem nagyon találsz FF-re... 12-14mm-től indulnak elég drágán és azok már inkább csak fixek, de ekkora látószög nem hiszem, hogy kell. Olcsó nagylátónak ott a 17-40 L, olcsó zoomnak ott a Tamron 28-75/2,8, és végül a már említett 70-200/f:4. Használtan szerintem megvan 300 alatt ez a szett, de ha ez már sok, és a tele nem annyira fontos, akkor illik-vagy-sem, rá lehet csapni egy 70-300-at is végső soron...
-
imyourfriend
őstag
Én most tájékozódtam és megnyugtatott az illető akinél a garim van hogy csütörtökre készen lesz a szervizelés így pénteken már élesben tesztelhetem is.
-
Santiagain
őstag
Tán közérdekű, ezért ide írom.
Két hete bevittem a S 70-200-at a Camera Kft-hez. Azt mondták, hogy ennyi lesz a javítási idő, én pedig türelmes ember módjára kivártam. Mégsem öt év, mint a csípőprotézisnél. Ma délelőtt felhívtam őket. Persze itt is géphang fogad. Kb. 1 perc múltán kapcsolnak egy kedves hölgyet. Számot bediktálom. Fél perc csönd. Elmegy megkérdezni. Tehát 2 hét alatt nem sikerült a számítógépbe bevezetni, hogy mi a helyzet.
Visszatér a női hang: - Alkatrészre várunk, de ha akarja, addig elviheti.
Én: - Mikor rendelték és mikorra várható a beérkezés?
Ö: - Már megrendelték. (Fogalmam sincs.) Kb. 1-2 hét. (Kíváncsi leszek.) Értesítjük, ha megérkezett. (Ezt ígértétek a javítással kapcsolatban is.)
Itt tartunk most. Ha lesz fejlemény, megosztom azt is. -
Zebu
addikt
válasz
imyourfriend #14500 üzenetére
Legyen szerencséd! Számolj be mindenképp kérlek, hogy mi lett az eredmény!
-
Monya78
veterán
válasz
Senki9876 #14499 üzenetére
200eFt az obikra nagyon szűkös...
Nagylátó: 17-40 F4 használtan 140-150eFt (F8-al használva a kép szélek is jók)
Tele: 70-200 L F4 használtan 120-130eft (200mm környékén hiányozni fog a IS)alternatíva telénél a 70-300 F4-5,6 IS: 100eFt (Van stabilizátor, minden másban gyengébb)
Ha nem ragaszkodsz ennyire széles gyújtótáv tartományhoz akkor egy obival a 24-105 F4 IS-el meg tudod oldani a dolgokat, használtan 180-200eFt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Revolut
- További aktív témák...
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest