Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Chromecast topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Celithrandi #31352 üzenetére
A linkre kattintás után fel tudod majd frissíteni emlékeidet canon tele ügyben
És az IS mentes a legpihébb (1.3KG)
Az f4-es stabisnak tényleg hangos a stabija de azért nagyon erős túlzásnak tartom ezt az atomerőműs példádat.
Nehogymár ne tudj kitartani 1/400körül 200milit
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Celithrandi #31344 üzenetére
Mi bajod volt a non is 70-200-al? mind az f4 mind a 2.8 kiváló objektív.
-
-
JohnyBlue
addikt
válasz
freelanced #31062 üzenetére
milyen vázra és milyen obit gondoltál volna?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
freelanced #31060 üzenetére
ha csak kóstolgatni akarod a makró közeli világot akkor egy ilyennel lehet próbálkozni
de amúgy egy tamron 90mm, nikon 105 elég baba cuccok
-
JohnyBlue
addikt
kb az lehet a baj, hogy nem szeretik egymást a vázaddal. Papíron jó lenne ( mert van benne motor ) de ilyen firmware problémáik vannak. Érdemes lehet több nikon vázra feltekerni.
Első körben tuti írnék egy sajnálkozó levelet az eladó boltnak, hogy egy ilyenbe futottunk bele és, hogy ilyenkor mizu.
Második körnek felcsörrenteném a camerakftt, hogy tudnak e olyan firmwaret feltekerni az obira hogy menjen a vázaddal.
Az 5600-on a legújabb fw van fent?
-
JohnyBlue
addikt
válasz
racskobalazs #30950 üzenetére
na de menjel ki az utcára a mostani obiddal és nézzél szét 24 illetve 50 milin. 24milibe pont mindenre elég lesz az 50 meg mindig szűkös
-
JohnyBlue
addikt
válasz
racskobalazs #30948 üzenetére
én a 24milivel kezdenék
hidd el, várostnézni meg úgy álatlában a 24mili sokkal univerzálisabb mint egy 50 mili (x1,5)
-
JohnyBlue
addikt
válasz
racskobalazs #30946 üzenetére
filléresek: canon 24mm 2.8STM + Canon 50mm 1.8STM
és vagy jóóval többért sigma 18-35mm 1.8 -
JohnyBlue
addikt
válasz
Insidesouls #30899 üzenetére
85 alá én biztos, hogy 35milit vennék.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
krisz12356 #30840 üzenetére
Nekem az R-el nagyon szépen dolgozik a stigma 35 1.4 art
-
JohnyBlue
addikt
Ha canon milcre szeretnéd őket feltekerni akkor bajban leszel. Sajna elég összevissza működnek a vázakkal. A gyártó meg nem ad ki frissítést hozzá vagy ha ki is ad nem tudod felrakni az obira mert ezek még nem dokkolhatóak.
Az ezek után kiadott obik már dokkolhatóak és jól működnek a milceken. (G2 - Sport)
Kérdésedre a válasz: személy szerint én csak a tamronnal találkoztam. Nem olyan rossz üveg. ( már ha betalál - néha back, néha frontos )
Én a helyedben gyűjtenék még és egy canon 70-200 2.8 II vennék. Tudom drága, viszont jó.
Vagy még tudom ajánlani a Tamronnak a G2-es 70-200 obiját. Nagyon szerettem. Nagyon jó a képminősége. Kellően gyors az AF is. Mondjuk beltéren futsalt fotózva 5d3 vázra csavarva zokogott
( egyszerűen nem tudta tartani a tempót a vázzal ) de átlag gyorsmozgásra bőven jó cucc.
-
-
JohnyBlue
addikt
válasz
BoscoD55 #30618 üzenetére
ha szükség van a 300milire és vagy többre és elég egy fix 5.6 fényerő akkor a Nikon 200-500mm f/5.6 AF-S VR
Ha fényerősebb kell akkor Nikon AF-S 70-200mm f/4G ED VR és ha néha kell mondjuk a 300mili akkor rácsavarsz egy 1.4X telekonvertert és hali.
Vagy kicsi, könnyű olcsó: Tamron 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Peczek #30500 üzenetére
hááth egy templomba jól tud jönni egy 70-200 vagy 135 ezekkel szépen tudsz csemegézni a népből
16-35 körüli obival tök látványos képeket lehet durrantani. 35-50mili fenyerosben is nagyon baba, de ha van egy halad az is állat 1-2 kép erejéig. De ez függ templom mérettől meg hogy ott mit kell fotóznod.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
puhos363 #30495 üzenetére
Első körben tuti vennék egy vakut ( mondjuk ezt ) és utána meg eldönteném hogy melyik objektívet. Ha fényerős obejktívet akarsz akkor a 35 1.8 igen jó kis objektív, de azzal nem fogsz olyan szélesen látni mint a 10-20-al ami meg nem annyira fényerős... teljesen más hatást tudsz velük elérni. A 35-el mosodázol amíg a 10-20-al meg ultranagylátózol...
Ha úgy van manid akkor vedd meg mindkettőt.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
krisz12356 #30290 üzenetére
Canon EF 85mm 1.4
de amúgy az R-en nem kell parázni a back-front kókusztól. A tamron 85 mili egynyolcát nézted már az is baba kis darab ... vagy a nyamnyang 85 1.4 ét amit már RF véggel adtak ki ?!
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Winnie The P #30250 üzenetére
mindkettő kiváló objektív. Itt neked kell eldönteni, hogy melyik gyutáv áll közelebb hozzád. Mostani obidat odatekered 35-re vagy 50-re és eldöntöd te, hogy melyik a komfortosabb.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
SkyTrancer #30189 üzenetére
70militől 100milig megtudod tartani utána már csak szerencse kérdése.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
SkyTrancer #30184 üzenetére
Nekem 6D-n nagyon nagyon sokáig az f4 es stabi nélkülim volt. Imádat volt. Utána vettem egy stabis 2.8 as G2-es Tamront... imádtam, de muszkulárisan fejletlen voltam hozzá. Így eladtam és most megint egy stabi mentes 70-200 f4 van EOS R-en. Az imádat továbbra is maximális
Mondjuk nem sok petúniát fotózok
Ezek a darabok olyan 110-130 között mennek. vedd meg próbáld ki és ha nem jön be akkor bukó nélkül simán továbbadod majd másnak.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
vihartigris #30057 üzenetére
jó lenne tudni, hogy meddig kettőnyócas
-
JohnyBlue
addikt
válasz
freelanced #29998 üzenetére
G... nem kérdés....
-
JohnyBlue
addikt
válasz
vihartigris #29983 üzenetére
Tyűűű, igaz.
-
JohnyBlue
addikt
-
JohnyBlue
addikt
Polár szűrő alatt ugye CPL szűrőt értesz ? Ha igen akkor ÉN biztos, hogy itthoni hivatalos boltból vásárolnám. Igen, drága de mivel 77-es a menete így minden obira felrakható egy "stepupring" segítségével
Ha polár szűrő alatt UVt, vagy protectort értesz akkor ajánlom figyelmedbe szintén itthonról a Sigma új termékeit
-
JohnyBlue
addikt
Gázspray-re reagálva nem rossz nem rossz, de egy riasztó fegyver hatásosabb. Ha előkapod már a látványa is riaszt. Ha ez nem elegendő, akkor az első kettő csak pukk pukk. Ami szintén elég ööö backi mi volt ez most vajon hatása van
Ha meg ettől se ilyed meg és már közelebb van vagy vannak rájuk tolod a maradék 8 gázt a tárból és uzsgyi
A sprével sztem az a baj (az is van
) hogy, adott helyzetben nem tudod felmérni mennyi van még benne. És ezért sztem egy emberes támadásnál jó a spré, mert beléd köt a paraszt és addig nyomod rá a gázt amíg van benne és uzsgyi
De ez a személyes véleményem, és hótt off amiért bocsiii
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Revoltek #28865 üzenetére
Értelek. Viszont ha már van egy ötvenesed akkor előrébb vagy
Nem tudom milyen körülmények között kell majd fotóznod és milyen stílust, de az a tami nem arról híres, hogy gyorsan és pontosan talál.
Én továbbra is valami fényerőset vennék az 50 alá, legalulra meg bagóért vennék egy leharcolt kitobit
Mert hiába lesz egy jó átfogásod ha állandóan szép lassan huntolgat majd összevissza, az idióta fények miatt 10 ből jó lesz ha 3x kép lesz éles ott ahol te szeretnéd.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
seven7 #28862 üzenetére
Háth engem ez sosem zavart, mármint a csere-bere... volt ott pedig pogotól kezdve söröntözésig minden. A legdurvább az volt, amikor egy elég hörgős zenét (Morgon) játszó bandának az énekese valamilyen állati eredetű vérrel telibe kapott
Laci barátomat már egy Kanadai death metal banda gitárosa köpdöste a színpadról
vagy mondjuk jön a közepesen ittas jófej srác és megnyalja az obi elejét
de ez egy koncerten benne van és szerintem ez adja a sava borsát az egésznek
De visszatérve a cserére, ésszel kell csinálni. Ha látom, hogy vergődnek a közelben akkor nem fogok neki, hanem odébb megyek és ott csinálom meg a cserét, vagy ha beengednek a back irányába akkor ott csere és mehet a darálás
-
JohnyBlue
addikt
válasz
kemkriszt98 #28625 üzenetére
én ezt venném
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Szata02 #28543 üzenetére
ÉN,mindenféleképpen olyan obit vásárolnék amiben van stabilizátor
mert ha nem állványról használod akkor nagyon hamar elfog fogyni az ISO a 7D-ből, onnantól fogva meg a záridőd fog elkopni és elmegy a kedved az egésztől
bár stabi ide vagy oda ha csökkenő fény miatt ugyanúgy szopóka van
-
JohnyBlue
addikt
válasz
kdezso #28538 üzenetére
Ha olcsóbb és fényerős kell akkor van a Sigma 15mm 2.8 EX DG vagy kánon szintén 15milis 2.8as üvege amit már csak használtan tudsz beszerezni ( tudtommal )
Ha meg teljesen megszeretnél őrülni, akkor a Canon 8-16
( én is pont a minap gondolkoztam, hogy szórakozni milyen jó lenne, de aztán rájöttem, hogy arra meg drága
)
-
JohnyBlue
addikt
válasz
robi222 #28395 üzenetére
Nem pici viszont ócsó meg mindent kibír
Az enyémen volt hogy a cigit elnyomtam stb
Kapott már sört, esőt meg kitudja mit, a tetején már a "lencse" kicsit olvadt, de bíírja
de ahogy 80hun is említette ha kicsit akarsz akkor a godox mókamikije nagyon jó vétel, bááár röhejül nézhet ki a 6D-n
-
-
JohnyBlue
addikt
-
JohnyBlue
addikt
válasz
gaben22 #28386 üzenetére
Nyugodtan vállalható 12.800-on, de afelett is. Ha van egy kis fény már teljesen baba tud lenni. Pár expot beletoltam már a 6D vázacskámba (170K+) szóval ha kell minta kép szóljál és tudok mutogatni.
ISO 16.000 f4 - 1/128 - 70mm
ISO 12.800 f4 - 1/166 - 70mm
robi: Ezek csak kis mókus képek ha kell tudom adni a rawot kukkolgatni
-
JohnyBlue
addikt
válasz
robi222 #28327 üzenetére
28mili 1.8 meg vegyél egy 50mili 1.8 STM et és vagy 85 mili 1.8-at oszt csókolom
éés akkor most zavarlak meg.... a 85 helyett vegyél stabi nélküli 70-200 f4L telét
de ha már megveszed a telét akkor az 50 mili túl közeli a 70 hez akkor inkább 40mm 2.8 STM és boldogság van
-
JohnyBlue
addikt
-
JohnyBlue
addikt
válasz
próbakocka #26929 üzenetére
Passz, ezt a kereskedős dolgot sosem értettem, viszont az optiformnál még most is 399K
-
JohnyBlue
addikt
válasz
próbakocka #26922 üzenetére
A gen1-nek már vagy két boltban csökkentették az árát 400-ra
(lehet ők is PH-t olvasnak?
)
-
JohnyBlue
addikt
válasz
gergo5991 #26610 üzenetére
Az ART széria nagyon össze van rakva és igen példás az anyaghasználatuk. Amikor közelről szemügyre veszed, csak azt tudod mondani, hogy ehh ez igen, ez megvan tervezve, ez gyönyörű. Amikor kézbe fogod,, basszus ebben nagyon benne van az anyag... az elkészült képek élesek, kontrasztosak. Szóval pöpec kis üvegek
A régi szétmálló sigma már a múlté.
-
JohnyBlue
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Alkoholista nevelde
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Google Chromecast topic
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Horgász topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest